Pokolenie "małych zdzir"..? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-19, 23:21   #61
Agula 88
Zakorzenienie

Dot.: Pokolenie "małych zdzir"..?

Najbardziej mnie denerwują młode panienki po 14-17 lat które uważają się za bóstwa, patrzą się na wszystkich i obgadując

Edytowane przez Agula 88
Czas edycji: 2009-10-30 o 17:08
Agula 88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 23:31   #62
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez warszawianka Pokaż wiadomość
.Chociaż nie od strojów zależy co ma się w glowie...
Zgodzę sie, chociaż ostatnio coraz płynniejsza staje się granica w wyglądzie między kobietą a dziewczynka bo to najmłodsze pokolenie chce za wszelką cenę wyglądać dorośle.
Nie dla psa kiełbasa, nie dla kota szpyrka Porządek musi jakiś być.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 23:40   #63
Agula 88
Zakorzenienie

Co do ubioru chodziłam do gimnazjum gdzie niewolno było sie wulgarnie ubierać ani malować nawet rzęs b=

Edytowane przez Agula 88
Czas edycji: 2009-10-30 o 17:12
Agula 88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 23:44   #64
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Zgodzę sie, chociaż ostatnio coraz płynniejsza staje się granica w wyglądzie między kobietą a dziewczynka bo to najmłodsze pokolenie chce za wszelką cenę wyglądać dorośle.
Nie dla psa kiełbasa, nie dla kota szpyrka Porządek musi jakiś być.
To prawda.
Wczoraj na pewnym portalu znalazłam zdjęcia 14 letniej córeczki znajomych.Znam ją od praktycznie urodzenia i przysięgam-gdyby nie była podpisana imieniem i nazwiskiem,nie poznałabym jej w zyciu.
Topik,krótka kurteczka,włosy w jakimś dziwnym ułożeniu i PEŁEN!!!!!!! makijaż.

Po co jej to?
Pojęcia nie mam bo jest sliczną dziewczynką -nie rozumiem więc,dlaczego jej mama na to pozwala a wręcz pochwala.Bo tak wlasnie robi...
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-20, 00:24   #65
Aguusia89
Raczkowanie

u mnie w gimnazjum tez nie wolno bylo ubierac sie wyzywajaco farbowac wlosow, nosic dlugich kolczykow, nawet trzeba bylo zmieniac buty. Chwala za mundurki ktore zostaly tam wprowadzone. W liceum tez byl zakaz chodzenia w krotkich spodniczkach, bluzkach na ramiaczkach i z duzym dekoltem.
Aguusia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-20, 00:41   #66
caipirinha
Rozeznanie

Niektóre posty aż śmieszą. I to nie w sensie pozytywnym. "Za moich czasów..." Mniejsza o to, że przypomina to narzekania przeciętnej babci. Przecież durniejszego argumentu nie można znaleźć. Czasy się zmieniają, nie zawsze na lepsze, ale jednak. Chciałybyście, żeby wszystko stało w miejscu? Żeby dwunastolatki wciąż biegały w getrach pewnie tak... ale gdyby nie ten sam postęp, może wciąż nietaktem byłoby odkrycie kostki. ;)

Zwalanie winy na rodziców to też, wybaczcie określenie, idiotyzm. Pewnie większość piszących to osób to takie, które są "za stare" na pokolenie "małych zdzir", a za młode, by mieć kilkunastoletnie dziecko. Bo prawda jest taka, że wychować dziecko nie jest tak łatwo, jak najwyraźniej niektórym się wydaje. Powiedziałabym nawet, że im więcej próbuje się zabronić, tym jest gorzej. Myślicie, że jak powie się dziecku, że nie może malować się i chodzić na imprezy, to przestanie? Naprawdę ktokolwiek w to wierzy? Coś takiego może zrodzić co najwyżej kłamstwa i jeszcze poważniejsze problemy.

Soł... Uważam, że stwierdzanie, że jest to wina "tylko i wyłącznie rodziców", tudzież "tylko i wyłącznie czegośtam innego" nie jest zbyt mądre. Na to jakimi jesteśmy ludźmi ma wpływ wiele czynników, a generalizowanie jedynie szkodzi.

I jeszcze jedna sprawa. Aczkolwiek to już temat poruszany dziesiątki razy. Ocenianie po wyglądzie... Chodzę do małej szkoły, są w niej dwie dziewczyny, które na samym początku zostały uznane za puste, barbie itd., za sam wygląd. Okazało się, że obydwie są naprawdę sympatyczne, wierne swoim facetom, a jedna z nich okazała się być głęboko wierzącą katoliczką. Przykład może niezbyt dobry, ale chyba obrazuje to co chcę przekazać. I uważam, że to przykre, że umieszczacie tutaj linki do zdjęć dziewczyn, których nie znacie. Bo co? Bo wstawiły zdjęcia, na których mają makijaż? Bo nie spodobała się komuś ich poza? Ludzie, trochę więcej wyrozumiałości.

No, proszę bardzo, już możecie mnie krytykować, ajm łejtin.

caipirinha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-20, 07:19   #67
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caipirinha Pokaż wiadomość
Niektóre posty aż śmieszą. I to nie w sensie pozytywnym. "Za moich czasów..." Mniejsza o to, że przypomina to narzekania przeciętnej babci. Przecież durniejszego argumentu nie można znaleźć. Czasy się zmieniają, nie zawsze na lepsze, ale jednak. Chciałybyście, żeby wszystko stało w miejscu? Żeby dwunastolatki wciąż biegały w getrach pewnie tak... ale gdyby nie ten sam postęp, może wciąż nietaktem byłoby odkrycie kostki.

Zwalanie winy na rodziców to też, wybaczcie określenie, idiotyzm. Pewnie większość piszących to osób to takie, które są "za stare" na pokolenie "małych zdzir", a za młode, by mieć kilkunastoletnie dziecko. Bo prawda jest taka, że wychować dziecko nie jest tak łatwo, jak najwyraźniej niektórym się wydaje. Powiedziałabym nawet, że im więcej próbuje się zabronić, tym jest gorzej. Myślicie, że jak powie się dziecku, że nie może malować się i chodzić na imprezy, to przestanie? Naprawdę ktokolwiek w to wierzy? Coś takiego może zrodzić co najwyżej kłamstwa i jeszcze poważniejsze problemy.

Soł... Uważam, że stwierdzanie, że jest to wina "tylko i wyłącznie rodziców", tudzież "tylko i wyłącznie czegośtam innego" nie jest zbyt mądre. Na to jakimi jesteśmy ludźmi ma wpływ wiele czynników, a generalizowanie jedynie szkodzi.

I jeszcze jedna sprawa. Aczkolwiek to już temat poruszany dziesiątki razy. Ocenianie po wyglądzie... Chodzę do małej szkoły, są w niej dwie dziewczyny, które na samym początku zostały uznane za puste, barbie itd., za sam wygląd. Okazało się, że obydwie są naprawdę sympatyczne, wierne swoim facetom, a jedna z nich okazała się być głęboko wierzącą katoliczką. Przykład może niezbyt dobry, ale chyba obrazuje to co chcę przekazać. I uważam, że to przykre, że umieszczacie tutaj linki do zdjęć dziewczyn, których nie znacie. Bo co? Bo wstawiły zdjęcia, na których mają makijaż? Bo nie spodobała się komuś ich poza? Ludzie, trochę więcej wyrozumiałości.

Nie musisz pisać takich agresywnych postów.

Ja sama po wyglądzie nie oceniam znam wiele miłych i mądrych dziewczyn w stylu Barbie i AG i sama lubie oglądać ładne dziewczyny zrobione w takim stylu, oczywiście w normie.

Ale nie uwierzę,że jeśli jakaś dziewczyna ma 14 lat, na fotce.pl wyzywające zdjęcia i opis pełen głupoty i przekleństw,że ma poukładane w głowie. Po prostu swoim zachowaniem dajemy świadectwo o sobie. Do póki nie jest dla mnie nikim ważnym to wisi mi to co ze sobą robi.

A co do generalizowania? Pisałam,że ludzie są różni- jedni mają bardziej poukładane w głowach inni mniej.

Natomiast w wieku nastu lat wiekszość osób ulega presji otoczenia bo nie są jeszcze dojrzali, człowiek zdobywa doświadczenie z wiekiem wiec nie ma co winić za takie "nastoletkie wybryki" tylko dziewczyn, wychowanie też ma wpływ bo wzorce wynosi się z domu. I chociaż rodzic nie może do końca upilonować i zrobić wszystkiego to wpływ ma i nie powinien pozwalać na samowolkę.

A,że czasy się zmieniają to też już pisałam- takie wzorce teraz obowiązują w mediach i na świecie,że młode dziewczyny robią wiadome rzeczy. Nie każdemu jednak to się podoba i nie każdy chce biernie na to patrzeć...

co do umieszczania linku do profili na fotka.pl to się z Tobą zgadzam- uważam,że to niezbyt miłe chociaż z drugiej strony jak ktoś się wystawia na takim portalu do oceny to musi się liczyć z tym,że może krążyć po całym internecie i nie zawsze być mile oceniany...takie ryzyko wrzucania fotek na neta.
Stary 2008-05-20, 08:18   #68
pink69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caipirinha Pokaż wiadomość

Soł , jur łejtin.Super.

Ocenianie po wyglądzie?
Wystarczy mi jak mała barbie spędza czas w solarium zamiast na czymś pożytecznym,maluje włosy na blond,na oczach ma wytwórnie maskary i chodzi po klubach dając sobie wsadzać łapy pod spódnicę.
Tak niewiele,a już mogę ją nazwać zdzirą.

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-20, 08:23   #69
architekt80
Zakorzenienie

A jednak Roman miał racjez tymi mundurkami.

architekt80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-20, 08:30   #70
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez architekt80 Pokaż wiadomość
no nie wiem;-) mi zawsze mundurki kojarzyły się z japońskimi lolitkami i szczerze mówiąc zawsze chciałam taki mieć... No ale Roman pewnie nie wprowadziłby krótkich spódniczek
Stary 2008-05-20, 08:33   #71
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka

Obejrzałam jakąś dziewczynę, jej fotkę, wyżej podaną - boże masakra x_X

Też mnie denerwują takie dziewuchy co wymalowane nie dość, że mocno to jeszcze niedokładnie, jakiś podkład rozmazany etc. a wożą się...jakby wszystkie rozumy zjadły :/
Stary 2008-05-20, 08:33   #72
pink69
Zakorzenienie

Cytat:
Serio,ja od początku byłam za.
Ale wymalowane gówniary i tak nie noszą mundurków.

Stary 2008-05-20, 08:38   #73
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka

Ja byłam od początku przeciw i jestem nadal. Wiedziałam, że tylko chwilę wszyscy ponoszą, a potem już nikt nie będzie chodził. Sama nie noszę, bo czuję się w tym niekomfortowo i nieschludnie.
Stary 2008-05-20, 08:43   #74
architekt80
Zakorzenienie

Za moich czasówmało dziewczyn chodziło do liceum wymalowanych (gimnazjum wtedy nie było)i było to całkowicie normalne. Sama nosiłam flanelową koszule, jeansy i martensy Czasem długą spudnice. I uważam że tak było lepiej. Każdy wiek ma swoje prawa. Po co te dziewczyny tak się śpieszą?I do czego?

Nie wiem kto/co jest winny pewnie każdy po trochu.

Stary 2008-05-20, 08:43   #75
pink69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aralka Pokaż wiadomość
Ja byłam od początku przeciw i jestem nadal. Wiedziałam, że tylko chwilę wszyscy ponoszą, a potem już nikt nie będzie chodził. Sama nie noszę, bo czuję się w tym niekomfortowo i nieschludnie.
3/4 tych co przeciw to właśnie ci,co mają to nosić

Stary 2008-05-20, 08:44   #76
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aralka Pokaż wiadomość
zgadzam sie dzieci wygladaja jak z ubogich rodzin w tych szmatach ,,u nas w szkole dzieci maja granatowe dzinsowe kamizelki ,wygladaja paskudnie jakby wiecznie brudne to to bylo,duzo za duze i wisi na dzieciakach jak na wieszakah.

moja corka jest w 1 klasie i nie nosi bo :nie widac co ma ubrane" a nie jest wymalowana lolitka ,
nie podoba mi sie ujednolicanie i nakazy bez pytania o zdanie.

wystarczy odrobina dobrego wychowania aby wyniesc z domu co mozna i gdzie mozna nosic.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-20, 08:50   #77
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Za moich czasówmało dziewczyn chodziło do liceum wymalowanych (gimnazjum wtedy nie było)i było to całkowicie normalne. Sama nosiłam flanelową koszule, jeansy i martensy Czasem długą spudnice. I uważam że tak było lepiej. Każdy wiek ma swoje prawa. Po co te dziewczyny tak się śpieszą?I do czego?

Nie wiem kto/co jest winny pewnie każdy po trochu.
wtedy to też była inna moda. Pamietam jak moja 9lat starsza siostra chodziła do liceum- wtedy była moda na Nirvane, wielkie,flanelowe koszule, niedbały look.

Zresztą jak ja poszłam do pierwszej klasy liceum to byli tam prawie sami ludzie poubierani na czarno, słuchający cieżkiej muzy... ogólnie moje liceum było wprawdzie najlepsze ale nazywane "szkołą dla metali", za moich czasów zaczeło już się tam zmieniać...teraz nie znam tam nikogo ale widzę same "pseudoskejty" i wymalowane laseczki a la doda... może to jest kwestia mody, idoli...nie wiem.
Aczkolwiek w liceum ludzie są już chyba poważniejsi i coś takiego jak wzorowanie się na kimś chyba nie ma aż tak często miejsca....

zresztą ja sama zaczełam się malować już w gimnazjum ale delikatnie i tylko dlatego,że siostra dawała mi kosmetyki uważam,że makijaż w tym wieku to nic złego ale musi być dostosowany do wieku bo zbyt mocny na twarzy nastolatki wygl;ąda karykaturalnie.
Stary 2008-05-20, 08:58   #78
narcy
Wtajemniczenie

mundurki to poroniony pomysł. w gimnazjum mojego brata dali uczniom szmaty a nie mundurki więc niech się nie dziwią że uczniowie nie chcą mundurków nosić. ja nie widzę żadnego argumentu "za" mundurkami, a "przeciw" to można mnożyć.

aktualnie na W. tylko czytam tematy i odbieram pw, nic nie pisze.
narcy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-20, 09:00   #79
architekt80
Zakorzenienie

Chii napewno masz trochę racji chodzi mi bardziej o to że nawet jak ktoś Nirvany nie słuchał to i tak chodził ubrany "przyzwoicie" i bez makijażu. Bo po pierwsze wyróżniałby się negatywnie a po drugie nauczyciele by mu żyć nie dalia teraz widocznie się na to zgadzają.

Japońskie mundurki są różne , zależy od szkoły. Jedne fajne inne beznadzejne.

Stary 2008-05-20, 09:07   #80
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Takie są efekty, gdy rodzice nie interesują sie dziećmi.

Kto to widział, na przykład, żeby 14 letnie DZIECKO malowało się do szkoły, farbowało włosy, szalało co piątek i sobotę w dyskotece i ubierało się niczym pani lekkich obyczajów?

I tutaj nie dziecko należy winić, ale przede wszystkim rodziców.
Zgadzam się, z tym, że 14 lat to już i tak...sporo.
Ja w szkole widywałam 11-latki (4-5 klasa SP) umalowane i pofarbowane.

Najbardziej dziwi mnie postawa mamusiek - jedna na wezwanie dyrekcji (w szkole jest zakaz farbowanych włosów, a ta mała miała platynowe grube pasemka) była oburzona, o co chodzi?

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
J
Teraz już 5-letnie dzieciaczki widzi się wystrojone pod kolor, w markowe ubrania, z torebeczkami. Ja latałam w takim wieku w getrach i byłam szczęśliwa.
U mnie w przedszkolu podstawowym wyposażeniem plecaczka 4 i 5-latekbył... błyszczyk.
Ni epomadka ochronna, ale właśnie błyszczyk

Cytat:
Napisane przez Cześka Pokaż wiadomość
Dokładnie. Mam siostrzenicę w wieku 12lat. Gówniara jak się patrzy, a zapieprza w samych ciuchach z H&M czy innego większego sklepu. .
Racja
Mam 11-letnia szwagierkę - ubiera się tylko w H&M, NewYorkerze, Orsay itp
jakis ciuch ze zwykłego sklepu albo (o zgrozo) z bazaru? A w życiu.

tylko że...no właśnie, przecież te dzieci same nei zarabiają, pieniadze dają im rodzice - a co za tym idzie, przyzwolenie.
primavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-20, 09:10   #81
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Chii napewno masz trochę racji chodzi mi bardziej o to że nawet jak ktoś Nirvany nie słuchał to i tak chodził ubrany "przyzwoicie" i bez makijażu. Bo po pierwsze wyróżniałby się negatywnie a po drugie nauczyciele by mu żyć nie dalia teraz widocznie się na to zgadzają.

Japońskie mundurki są różne , zależy od szkoły. Jedne fajne inne beznadzejne.
też prawda. Ja do dziś pamietam jak moja wychowawczyni kazała mi wyciągnąć kolczyk z nosa, mimo,że kolczyk był malutki a ja byłam grzeczną i wzorową uczennicą już pełnoletną.
Wyciągnełam, teraz w życiu bym się na to nie zgodziła. Rozumiem,że odryty bruch, wyzywające stroje, ale subtelny kolczyk jako delikatna ozdoba... no ale nauczycielka była starej daty i terroryzowała całą szkołe.
Mojego tatę w szkole ścigali za dlugie włosy a mamę za lakier na paznokciach...tak wiec jak widać czasy się zmieniają

co do wychowania...już kiedyś na tym forum opisywałam taką sytuację. Widziałam kiedyś w centrum handlowym a dokładnie w Croppie dziewczynkę ok 10lat- śliczna, naprawdę wyjątkowej urody ale jeszcze dziecko.
Była bez rodziców za to w otoczeniu 5 chłopców w jej wieku, którzy przeklinali. Wybierali sobie "młodzieżowe" ubrania w sklepie i biegali po nim, każdy z chłopców nadskakiwał dziewczynce a ona zachowywała się jak królowa, wyciągneła telefon komórkowy i mówiła komuś,że jest na zakupach.
Co mnie zdziwiło..te dzieci, zapewne zbogatych domów, zachowywały się jak dorośli, robiły to co dorośli,rozmawiały jak dorośli...
Stary 2008-05-20, 09:16   #82
architekt80
Zakorzenienie

Zmieniają się ale na gorsze wg mnie. Jednak lepiej by było dla tych 14-letnich dzieci żeby nie robiły z siebie 20-latek. Nie mówię że od razu worek pokutny ale jakiś złoty środek.

Popieram mundurkiładne ,dopasowane do figury.

Stary 2008-05-20, 09:28   #83
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość
Mam 11-letnia szwagierkę - ubiera się tylko w H&M, NewYorkerze, Orsay itp
jakis ciuch ze zwykłego sklepu albo (o zgrozo) z bazaru? A w życiu.

a czym rozni sie sieciowka od zwyklego sklepu ?orsay to nie dior .
poza tym rzadko ktory sklep nie jest siecowka lub bez jakies konkretnej nazwy co za tym idzie metki,marki i ceny.

bazaru niebiore pod uwage ani w przypadku swoim ani dziecka,bo po 1 to szmaty po 1 praniu a 2 czesto ciuchy z badziewnych materialow.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-20, 09:30   #84
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
poza tym rzadko ktory sklep nie jest siecowka lub bez jakies konkretnej nazwy co za tym idzie metki,marki i ceny.

bazaru niebiore pod uwage ani w przypadku swoim ani dziecka,bo po 1 to szmaty po 1 praniu a 2 czesto ciuchy z badziewnych materialow.
Ja znam wiele sklepów, które nie są sieciówkami a sprzedają dobre jakościowo ubrania, niekonieczne znanych barek. Tak samo jest z bazarami, trzeba umieć szukac....w H&Mie często trafiam na szmatki właśnie. Tak wiec nie ma reguły.
Stary 2008-05-20, 09:41   #85
Elaiza186
Raczkowanie

Czy mi sie wydaje czy ta pierwsza Sylwusia to ta pusta dziewczynka z,, Rozmów w toku?"

http://www.fotka.pl/profil/sylwusiaenha/

http://youtube.com/watch?v=VpDS9QK0EOE&feature=related

Edit: ok,doczytałam ,to ona
Elaiza186 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-20, 09:57   #86
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość

a chociażby tym, że mieszka w małej miejscowości, gdzie tych sieciówek nie ma. są za to tzw zwykłe sklepy - no ale przecież nie może ubrać się w coś, co nie jest reklamowane - dlatego trzeba wieźć na zakupy

Po drugie - cena. Nie da się ukryć, że jednak sieciówki (wg mnie) zdzierają niezłe ceny za wątpliwej jakości ubrania

Kolejne - na bazarze niekoniecznie są szmaty, trzeba patrzeć na materiał. Jakoś mam niektóre ubrania z bazaru i nawet po roku czy 2-3 nic mi się nie rozciągnęło, nie zeszmaciło, nie straciło fasonu. W

Wiadomo - buble trafiają się wszędzie, ale dać za dziecięce spodnie (albo w ogóle za spodnie) 150 a 40 zł --to jednak jest różnica
primavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-20, 10:02   #87
Cześka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość
a chociażby tym, że mieszka w małej miejscowości, gdzie tych sieciówek nie ma. są za to tzw zwykłe sklepy - no ale przecież nie może ubrać się w coś, co nie jest reklamowane - dlatego trzeba wieźć na zakupy

Po drugie - cena. Nie da się ukryć, że jednak sieciówki (wg mnie) zdzierają niezłe ceny za wątpliwej jakości ubrania

Kolejne - na bazarze niekoniecznie są szmaty, trzeba patrzeć na materiał. Jakoś mam niektóre ubrania z bazaru i nawet po roku czy 2-3 nic mi się nie rozciągnęło, nie zeszmaciło, nie straciło fasonu. W

Wiadomo - buble trafiają się wszędzie, ale dać za dziecięce spodnie (albo w ogóle za spodnie) 150 a 40 zł --to jednak jest różnica
Tym bardziej, że dzieci w tym wieku to się szybko brudzą i przede wszystkim wyrastają w mgnieniu oka z tych ciuchów. Dlatego nie rozumiem idei kupowania 12latkom ciuchów z centrów handlowych. A jak wyrosną to co z tym zrobić? Albo sprzedać, albo wyrzucić jak będzie zniszczone. A forsa w błoto.
Cześka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-20, 10:04   #88
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Pokolenie "małych zdzir"..?

Skoro wszystkie się zgadzamy z tym, że dzisiejsze dziewczynki są trochę przesadzone to za kilka lat przy wychowaniu swoich dzieci przypomnijmy sobie tą dyskusję i do dzieła! Nasze dziewczęta będą skromne i wartościowe

Jeśli chodzi o mundurki - to był jedyny pomysł z czasów koalicji PiS-LPR który mi się podobał. Zawsze, nawet w czasach gdy chodziłam do liceum podobał mi się pomysł mundurków. Już w moich czasach pomimo tego, że co starsze nauczycielki zwalczały u nas makijaż czy to słownie, czy bardziej brutalnie (poprzez nakaz mycia twarzy zimną wodą bo tylko taka była w szkolnym kranie) zdarzały się koleżanki, które swym wyglądem przywodziły na myśl zdecydowanie nie licealistki...
Stary 2008-05-20, 10:09   #89
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Pokolenie "małych zdzir"..?

Cytat:
Napisane przez Cześka Pokaż wiadomość
Tym bardziej, że dzieci w tym wieku to się szybko brudzą i przede wszystkim wyrastają w mgnieniu oka z tych ciuchów. Dlatego nie rozumiem idei kupowania 12latkom ciuchów z centrów handlowych. A jak wyrosną to co z tym zrobić? Albo sprzedać, albo wyrzucić jak będzie zniszczone. A forsa w błoto.

Cześka to nie tak. Ja mam malutką bratanicę (niecały roczek) i oglądam dla niej ubranka w Zarze. Po prostu te ubranka, buciki są ładniejsze i tyle. Nasza polska tandeta rozłazi się po jednym praniu, a te ubranka z "lepszych" sklepów przechodzą z dziecka na dziecko (wiem, bo moje kumpele tak robią - wymieniają się ubrankami dla dzieci i ciuchami na ciążę). Czasem warto zainwestować w nieco lepszą markę, tym bardziej że sklepy z centrów handlowych jak C&A, H&M, Reserved, Zara, 5 10 15 i inne to umówmy się także nie jest jakiś szczyt jakości... Raczej takie codzienne szmatki. A ceny tych ubranek są przeciętne.
Stary 2008-05-20, 10:15   #90
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elaiza186 Pokaż wiadomość
Czy mi sie wydaje czy ta pierwsza Sylwusia to ta pusta dziewczynka z,, Rozmów w toku?"

http://www.fotka.pl/profil/sylwusiaenha/

O nasza gwiazdeczka Sylwiunia.
O dziwo tylko na jednej fotce ma rozowe ubranko na resztej na czarno jest
Zabronila komentarzy do profilu (ciekawe czemu)

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości