Misja w Zambii - część III - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-20, 00:22   #211
Markos
Raczkowanie

Dot.: Misja w Zambii - część III

To co? Robimy spotkanko?

strzecha - powodzenia w nowej pracy tylko znajdź też czas dla siebie, żeby trochę odpocząć

tehawanka - witaj Siostra Józefa pisała kiedyś, że pomysł z kozami nie za bardzo się udał - było tak jak napisała KateMwale.
Markos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 04:55   #212
suzi82
Rozeznanie

GG do suzi82

Cytat:
Napisane przez Marcin76 Pokaż wiadomość
Witajcie.

Mam kilka pytań natury technicznej

Mianowicie , chciałem zrobic zakupy w sklepiku. Niestety cały czas otwiera mi się panel do logowania dla administratora-ktoś może sie orientuje co sie dzieje ? I kiedy bedzie mozna wejsc do sklepiku.

Chciałem to zgłosić na czacie ale do pokoju tez nie moge wejść. Kiedy juz w nim jestem to okazuje się , że mnie w nim nie ma ... no tak po krótce heh

Czy ktoś ma też podobne problemu, bo moze to u mnie jest jakiś problem.
Pzdr

Marcin tak jak już pisała KateMwale sklepik jeszcze jest niewczynny. Czekamy aż wróci Daniel i podziała
Jesli chodzi o czat to jesteśmy tam wieczorami. NAjlepiej zaglądaj o 21. A jeśli nikogo nie będzie to nie uciekaj tylko grzecznie czekaj Aż ktoś się zjawi

tehawanka witaj wśród swoich Miło że wpadłaś. A co do prezentu ... hmmm ona pewnie się uczy więc może jakieś kolorowe zeszyty, przybory. Koza to też fajny pomysł

suzi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 06:30   #213
tehawanka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez suzi82 Pokaż wiadomość
[/size]

tehawanka witaj wśród swoich Miło że wpadłaś. A co do prezentu ... hmmm ona pewnie się uczy więc może jakieś kolorowe zeszyty, przybory. Koza to też fajny pomysł

Kolorowe zeszyciki, kredki, długopisy itp. poszły juz 2 tygodnie temu Może za miesiąc dotrą ;-) Teraz myślę o czymś konkretniejszym - no chyba że jeszcze poczekam chwilę na sklepik a jak nie to kupuję koze
pozrawiam
Stary 2008-05-20, 07:17   #214
Drora
Przyczajenie

GG do Drora

hej znowu mam pytanie

Chodzi o koperto paczkę
Wkładacie jakąś kartkę dla którego to dziecka do środka? Jak to jest?
Bo na kopercie jest szpital . A w środku jak? Wsadzacie kartkę? I co tam piszecie?
If I am not for myself, then who will be for me? And if I am only for myself, then what am I? And if not now, when? (Avot 1:14)
Drora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 08:34   #215
agu_siek
Raczkowanie

GG do agu_siek

Cytat:
Napisane przez Drora Pokaż wiadomość
hej znowu mam pytanie

Chodzi o koperto paczkę
Wkładacie jakąś kartkę dla którego to dziecka do środka? Jak to jest?
Bo na kopercie jest szpital . A w środku jak? Wsadzacie kartkę? I co tam piszecie?
tak wpisujesz w srodku na kartce dla którego dziecka Ja wpisuję SM Józefa Słaba i Imię i nazwisko dziecka Też lecę właśnie wysłać zaraz
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!”
agu_siek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 08:41   #216
tehawanka
Przyczajenie

na bąbelkowej kopercie piszesz adres misji, natomiast do środka prócz prezentów wkladasz swój list na ktorym jest imię i nazwisko dzieciaczka dla którego ta przesyłka. A prezenty to juz wiadomo że dla niego. Tak mi napisała MAMA bo niedawno też pierwszy raz coś wysyłałem
Stary 2008-05-20, 09:48   #217
gosiakk7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Markos Pokaż wiadomość
To co? Robimy spotkanko?
No jasne że tak!!!! Tym bardziej że to w Radomiu, więc akurat rzut beretem...no...może dwa rzuty

Jaki termin Wam orientacyjnie pasuje i kto jeszcze by się pisał na takie spotkanie?
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 10:19   #218
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Radom moje rodzinne miasto
Ale teraz mieszkam i pracuje w P-n. Jeżeli obowiązki zawodowe nie przeszkodzą, to chętnie się dołączę do spotkania.

KateMwale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 11:15   #219
janka75
Przyczajenie

Witam ponownie
Niedawno chwaliłam się, że zostaliśmy (z mężem, córką i synem) adopcyjną rodziną dla nowej dziewczynki. Ma na imię Reginka i pochodzi z wioski Chimusanya, pieniążki dla niej już przelaliśmy i właśnie kompletujemy "powitalną" paczkę (mamy kredki, zeszyty, naklejki, notesik, balony, spinki do włosów, tablicę - znikopis i vibovit).

Mamy trochę pytań, a ponieważ zachęcacie żeby pytać to pytam
Nie dostaliśmy jeszcze formularza, nie wiemy ile Reginka ma lat, ale ze zdjęcia i kwoty którą mamy wpłacić domyślamy się, że ok. 8-10 (może trochę więcej) Więc czy to możliwe, że nasza córka chodzi już do szkoły? W ogóle jak to wygląda? Czy w jej wiosce jest szkoła, czy dzieciaczki uczą się gdzieś poza domem. Może ktoś ma dziecko z tej samej wioski i potrafi odpowiedzieć.

Pozdrawiam cieplutko
janka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 11:36   #220
beautyb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez janka75 Pokaż wiadomość
Witam ponownie
Niedawno chwaliłam się, że zostaliśmy (z mężem, córką i synem) adopcyjną rodziną dla nowej dziewczynki. Ma na imię Reginka i pochodzi z wioski Chimusanya, pieniążki dla niej już przelaliśmy i właśnie kompletujemy "powitalną" paczkę (mamy kredki, zeszyty, naklejki, notesik, balony, spinki do włosów, tablicę - znikopis i vibovit).

Mamy trochę pytań, a ponieważ zachęcacie żeby pytać to pytam
Nie dostaliśmy jeszcze formularza, nie wiemy ile Reginka ma lat, ale ze zdjęcia i kwoty którą mamy wpłacić domyślamy się, że ok. 8-10 (może trochę więcej) Więc czy to możliwe, że nasza córka chodzi już do szkoły? W ogóle jak to wygląda? Czy w jej wiosce jest szkoła, czy dzieciaczki uczą się gdzieś poza domem. Może ktoś ma dziecko z tej samej wioski i potrafi odpowiedzieć.

Pozdrawiam cieplutko
witaj
mój michael też jest z chimusanya. w kwietniu skończył 10 lat, chodzi do trzeciej klasy (ale nie wiem jak daleko ma do szkoły).
dostałam już od niego list i kilka zdjęć (wszystkim się tu chwaliłam)
formularz, niestety, nie dotarł do mnie jeszcze.

ale, co istotne, dzieci z tej wioski są pod opieką siostry marthy, z którą można się bezpośrednio kontaktować drogą mejlową (siostra zna angielski). właśnie czekam na kolejne informacje (m.in. o zakupie butów, których michael potrzebował do szkoły - taki mały prezent urodzinowy ).

edit:
zdjęcia, list i rysunek michaela - tutaj
beautyb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 12:07   #221
janka75
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez beautyb Pokaż wiadomość
witaj
mój michael też jest z chimusanya. w kwietniu skończył 10 lat, chodzi do trzeciej klasy (ale nie wiem jak daleko ma do szkoły).

ale, co istotne, dzieci z tej wioski są pod opieką siostry marthy, z którą można się bezpośrednio kontaktować drogą mejlową (siostra zna angielski). właśnie czekam na kolejne informacje (m.in. o zakupie butów, których michael potrzebował do szkoły - taki mały prezent urodzinowy ).

edit:

Help! jak się cytuje
beautyb jeśli możesz to prześlij mi na priv maila do siostry Marthy. Dzięki za informacje.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-20, 12:08   #222
janka75
Przyczajenie

Jednak się udało zacytować
Stary 2008-05-20, 12:11   #223
agu_siek
Raczkowanie

GG do agu_siek

Cytat:
Napisane przez gosiakk7 Pokaż wiadomość
No jasne że tak!!!! Tym bardziej że to w Radomiu, więc akurat rzut beretem...no...może dwa rzuty

Jaki termin Wam orientacyjnie pasuje i kto jeszcze by się pisał na takie spotkanie?

Ja też bym była zainteresowana spotkaniem jeżeli odbyło by się w weekend ...
Jest sporo nowych rodziców, część pewnie z Warszawy (albo się mylę?!) więc może by większa grupa się uzbierała niż ostatnio ) Tylko o jakim terminie myśleliście? I gdzie konkretnie? pomyślmy coś bo inaczej kiepsko widzę to spotkanie hehe
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!”
Stary 2008-05-20, 12:43   #224
gosiakk7
Rozeznanie

Agusiek - co do miejsca, to myslę, że Megi mogłaby coś zaproponować. A jeśli nie, to ja mam znajomego z Radomia, więc na pewno postara się nam pomóc

Co do terminu - ja jestem za II połowa czerwca! Oczywiście weekend, bo tu chyba większość pracująca

Ale wydaje mi się że nie tylko Warszawa mogłaby przyjechać!!!
Stary 2008-05-20, 13:13   #225
Drora
Przyczajenie

GG do Drora

agu_siek dzięki za odpowiedź

Skoro zaczęliście o tych wioskach pisać. Ktoś ma dziecko ze Steven?
Może jest tam ktoś taki jak s. Martha, do kogo by można maila malutkiego od czasu do czasu napisac?
If I am not for myself, then who will be for me? And if I am only for myself, then what am I? And if not now, when? (Avot 1:14)
Drora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 13:21   #226
agu_siek
Raczkowanie

GG do agu_siek

Gosiakk ja nawet w soboty do 13 pracuje :PP ale jakoś dam radę Pytanie tylko kto chętny? Kto by się pisał na takie spotkanko?
Stary 2008-05-20, 13:26   #227
tehawanka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez beautyb Pokaż wiadomość
witaj

edit:
Ciekawe kto opiekuje się wioską Malisau? Tam mieszka moja Susan która na nazwisko ma.... Chimusanya Może też dałoby się kontaktować prosto na maila?
Stary 2008-05-20, 13:34   #228
agu_siek
Raczkowanie

GG do agu_siek

I jeszcze pytanko do ludków z Warszawy Dziś wysłałam paczuszkę nie dużą dla dzieciaczków. Ale z początkiem czerwca zamierzam wysłać wieksząąą paczuchę. Bo mam sporo ubranek i różnych takich pierdół(zabawek,zeszytów, przyboróy szkolne,środki higieniczne itp.) W związku z tym że teraz nie zbyt przy kasie byłam to wysłałam mniejszą z drobiazgami. A tą wyślę z początkiem czerwca. I pytanie czy ktoś chce coś wysłać? Jakby co to pisać miejsce się znajdzie
Stary 2008-05-20, 13:37   #229
gosiakk7
Rozeznanie

Info o [poszukiwaniu miejsca juz poszło i kolega stwierdził że nie będzie problemu - cosik nam znajdzie.
Teraz czekamy na chętnych!!!!! Np na 21 albo 22 czerwca - sobota / niedziela!
Stary 2008-05-20, 13:39   #230
gosiakk7
Rozeznanie

Info o poszukiwaniu miejsca już poszło i kolega stwierdził że nie będzie problemu - cosik nam znajdzie.
Teraz czekamy na chętnych!!!!! Np na 21 albo 22 czerwca - sobota / niedziela!

Coś sie zdublowało )))
Stary 2008-05-20, 14:06   #231
kajarabek
Raczkowanie

Witajcie, ja co prawda nie mam jeszcze przyznanego dziecka, ale bardzo chetnie bym sie z wami spotkala. Nie moge co prawda powiedziec na 100% ze bede ale sie postaram.
kajarabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 17:10   #232
Markos
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kajarabek Pokaż wiadomość
Witajcie, ja co prawda nie mam jeszcze przyznanego dziecka, ale bardzo chetnie bym sie z wami spotkala. Nie moge co prawda powiedziec na 100% ze bede ale sie postaram.
To nie ma znaczenia, że jeszcze nie masz podopiecznego. Na spotkaniu wszyscy są mile widziani . To nie jest jakieś zebranie dla wtajemniczonych i przybyć na nie mógłby każdy, kto tylko ma ochotę.

gosiakk7 - strasznie szybko działasz, może poczekajmy na info, czy ten termin pasowałby Gosi vel Megi
Markos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 17:27   #233
gosiakk7
Rozeznanie

Markos - tylko, że ja ten termin rzuciłam tak żeby cokolwiek rzucić. Wiem z doświadczenia, że każdy zaraz napisze " ja sie dostosuję" albo coś w tym stylu, więc chciałam żeby padło coś bardziej konkretnego, co oczywiście można modyfikować w dowolny sposób.

Kolega również nie ma podanej żadnej daty - ma sie ewentualnie rozejrzeć po Radomiu, a przecież być może Megi będzie miała jakąś fajną miejscówkę.

Oczywiście to Ona musi najpierw dać znać jaki termin jej pasuje

OK...już zwalniam tempo w takim razie
Stary 2008-05-20, 17:35   #234
agu_siek
Raczkowanie

GG do agu_siek

fajnie byłoby się spotkać długo się z Wami nie widziałam (do tych co znam) i chętnie poznam tych co nie znam hehe Poza tym to słoneczkooooooooooooooooo oooo mhmm miodzio
Stary 2008-05-20, 18:05   #235
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

no nie tyle się napisałam i mi zeżarło
tak w skrócie to cieszę się że sie wybieracie na spotkanie z Gosią
teraz choruje na malarię ale za miesiac powinna dojść do siebie - mimo to dzisiaj albo jutro ma mieć spotkanie w szkoel bo to taki sam pracuś jak nasz s.Józefa.

co do kontaktu e-mailowymi z opiekunami dzieci to tylko jest na razie taka możliwość z s.Martą

do paczuszek proponuję dołączyc list w j.angielskim do Waszych dzieci i swoje zdjęcie - bardzo ich to ucieszy

Oczywiście witam nowe osoby

jak mi jeszcze raz wykasuje ....
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 23:39   #236
mukashana
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to mukashana

Cytat:
Napisane przez Markos Pokaż wiadomość

To nie ma znaczenia, że jeszcze nie masz podopiecznego. Na spotkaniu wszyscy są mile widziani . To nie jest jakieś zebranie dla wtajemniczonych i przybyć na nie mógłby każdy, kto tylko ma ochotę.

gosiakk7 - strasznie szybko działasz, może poczekajmy na info, czy ten termin pasowałby Gosi vel Megi

kurde a ja bym sie tez chętnie spotkała, zwłaszcza,że Gośka mnie gościła w swojej chatce i fajnie by było powspominać... ale jak zwykle nie mogę...

Jak juz ustalicie konkretny termin to się przypomnę,żebyście pozdrowili koniecznie ode mnie Gosię...
Stary 2008-05-21, 06:55   #237
blla
Raczkowanie

Witam,
jestem "nowa"
Mamy z mężem synka - Jeremiah Ngoma z wioski Chipindani
Urodził się w 1992 roku
Chcemy wysłać mu jakiś prezent ale nie bardzo wiemy co takiemu chłopcu może się przydać. Może ktoś podpowie...
blla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 07:59   #238
tereska
Rozeznanie

blla- witamy serdecznie. Mam nadzieję, że będziesz częstym gościem na forum.
Co do prezentu dla 6 latka, to myślę że to co zazwyczaj wysyłamy będzie ok. A wysyłamy: ubranka, kolorowanki+kredki, witaminy, przytulanki, jakieś słodycze / twarde-typu landrynki itp/. Taki 6-latek na pewno byłby zachwycony piłką czy samochodzikiem.
Dodam, że Siostra zachęca do wysyłania zabawek, bo dzieciaczki ich po prostu nie mają.

Pozdrawiam wszystkich w koszmarnie deszczowy u mnie, poranek.

tereska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 09:06   #239
moria44
Wtajemniczenie

Moja wiadomość, którą wczoraj próbowałam wkleić 6/7 razy

Jeśli chodzi o spotkanie z Gosią, termin 21.06 też by pasował. Będę po egzaminach (jeśli wszystko dobrze pójdzie)

Również nie mogę powiedzieć, że przyjadę na 100% ale jeśli nic mi nie stanie na przeszkodzie, to zabiorę moją siostrę (również adopcyjna mamę) i przyjedziemy tam gdzie będzie trzeba

agu_siek jeśli będziesz miała luzy w paczce, to ja chętnie je wypełnię

tehawanka mi nic nie wiadomo o tym aby w naszej Mpanshy istniał podział opiekunów jeśli chodzi o poszczególne wioski. Wydawało mi się do tej pory, że S. Martha miała przejąć obowiązki Siostry Józefy jeśli chodzi o korespondencję mailową i dotyczyło to tych osób, które mogą pisać listy po angielsku ale może się mylę

Drora mój Mabvuto pochodzi z tej samej wioski co córcia Seony i wiem, że tylko my mamy dzieci z jednej i tej samej wioski. O wiosce Steven nie słyszałam ale tam "wioska" to już chyba nawet 3 szałasy w bliskim skupieniu więc jest ich pewnie za pęczki

janka75 córcia na pewno ucieszy się z prezentów Jeśli ma 8-10 lat ta na pewno chodzi do szkoły i oznacza to, że co roku będziesz dostawać świadectwo małej. Kto wie, może będzie prymuską jak Mailoni - córcia Dla Ciebie J.

Ja wiem, że to łatwo się mówi aaale trzeba się naprawdę uzbroić w cierpliwość jeśli chodzi o formularz lub czasem nawet zdjęcie. Wioski naszych maluchów leżą często dość daleko od szpitala Sióstr, czasem mieszkają w górach, gdzie trudniej się dostać a gdy Siostra organizuje spotkanie wszystkich adopcyjnych dzieci aby spisać o nich dane, to też nie zawsze wszyscy przychodzą. Tak też było z moim synkiem, który długo się nie pojawiał i jako jedna z ostatnich osób dostałam jego zdjęcie.

Z resztą spotkajmy się wszyscy w Radomiu to otrzymamy wszystkie informacje z głównego źródła

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 10:31   #240
tehawanka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tereska Pokaż wiadomość
blla- witamy serdecznie. Mam nadzieję, że będziesz częstym gościem na forum.
Co do prezentu dla 6 latka, to myślę że to co zazwyczaj wysyłamy będzie ok. A wysyłamy: ubranka, kolorowanki+kredki, witaminy, przytulanki, jakieś słodycze / twarde-typu landrynki itp/. Taki 6-latek na pewno byłby zachwycony piłką czy samochodzikiem.
Dodam, że Siostra zachęca do wysyłania zabawek, bo dzieciaczki ich po prostu nie mają.

Pozdrawiam wszystkich w koszmarnie deszczowy u mnie, poranek.
Hmmm, jeśli urodził sie w 1992 roku to ma 16 a nie 6 lat Zabawek to mu juz pewnie nie trzeba, jeśli możecie tyle zainwestować to może rower a może po prostu najlepiej będzie wysłać list z pytaniem co chciałby otrzymać w prezencie?
pozdrawiam

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości