Architekura wnętrz - studia - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-12, 13:00   #91
XEvelynX
Przyczajenie

Dot.: Architekura wnętrz - studia

Mam pytanie. Chce w przyszłości studiować architekturę, ale na razie muszę wybrać jakaś szkołę ponadgimnazjalna. Co mi radzicie? po jakiej szkole łatwiej dostanę sie na wymarzony kierunek?
XEvelynX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-12, 14:22   #92
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XEvelynX Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Chce w przyszłości studiować architekturę, ale na razie muszę wybrać jakaś szkołę ponadgimnazjalna. Co mi radzicie? po jakiej szkole łatwiej dostanę sie na wymarzony kierunek?
Musisz zorientować się, jakie są wymagania od kandydatów na interesującą Ciebie uczelnię. Jeśli są szczególne wymagania dotyczące matematyki, fizyki, to wybierz taką szkołę/profil klasy, która Cię przygotuje w tych przedmiotach.

Truzkawka, na architekturze masz mieszankę przedmiotów humanistycznych, politechnicznych i takie rzeczy, jak malarstwo, rzeźba, rysunek.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 18:05   #93
carmen2911
Przyczajenie

Witam!
Bylam u siebie w mieście na Politechnice na wydziale Architektury tylko, że mnie interesowała akurat architektura wnętrz.
Otóż czego sie dowiedziałam:
-na Dzienne jest 60 miejsc
-na Zaoczne jest 45 miejsc
Czesne za zaoczne wynosi 3400zl za semestr! czyli za rok 6800 (trochę dużo:/) Od początku roku odbywają się zajęcia, ktore mają na celu przygotowywać do egzaminów. Niestety jako, ze zostały tylko 2 miesiące dla mnie jest za późno:/
aha no i na zaoczne nie ma egzaminu z rysunku jedynie konkurs swiadectw
carmen2911 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 19:26   #94
Deborah100
Zakorzenienie

carmen2911 Konkurs świadect ale ukończenia 3klasy czy świdectw z matury??
Bo na stronce pisało, ze wyliczają średnią z jednego wybranego przedmiotu i j. obcego. Ja wybieram się na zaoczne, ale strasznie mało miejsc Cena też wygórowana, znalazłam w Warszawie prywatną szkołę w której jest taniej, więc na politechnice troche przesadzają
Dowiedziałaś się jeszcze czegos?
Pozdrawiam
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 12:28   #95
kasiulka0001
Przyczajenie

od niedawna podoba mi sie dekoratorstwo wnetrz, niestety juz jest za pozno na zmiane w deklaracji maturaknej. mam jakeis szanse na dostanie sie na studia dzienne?? (zdaje geografie)
kasiulka0001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 14:38   #96
Deborah100
Zakorzenienie

Na dzienne na pewno nie. Bo tam jest Koniecznie potrzebny rysunek. Na zaocznych i wieczorowych możliwe. Ale różnie może być, musisz popatrzeć interesujące Cię uczelnie, gdzie chcesz iść itd... Każda uczelnia wymaga co innego. Jedne nie zwracają na zdawane przedmioty tylko rysunek, inne wymagają historię lub historię sztuki a jeszcze inne przedmioty do wyboru. Jednoznacznie powiedzieć nie można, bo uczelnie mają różne kryteria, samemu można się pogubić. Posprawdzaj, popytaj się znajomych, nadzieje trzeba mieć

Witam! ;-))
Mam pytanie głównie do osób mieszkających w Lublinie oraz w Białymstoku.
Czy są tam uczelnie o kierunku ARCHITEKTURA WNĘTRZ. Obojętnie czy publiczne czy prywatne.
Wiem, ze na politechnice w Białymstoku jest ale czy jeszcze coś innego?
Na jedną uczelnie strach składać, więc chcę znaleźć więcej uczelni o takim kierunku.

Edytowane przez szugarbejb
Czas edycji: 2008-04-19 o 13:39
Stary 2008-04-21, 11:04   #97
mariposaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
Na dzienne na pewno nie. Bo tam jest Koniecznie potrzebny rysunek. Na zaocznych i wieczorowych możliwe. Ale różnie może być, musisz popatrzeć interesujące Cię uczelnie, gdzie chcesz iść itd... Każda uczelnia wymaga co innego. Jedne nie zwracają na zdawane przedmioty tylko rysunek, inne wymagają historię lub historię sztuki a jeszcze inne przedmioty do wyboru. Jednoznacznie powiedzieć nie można, bo uczelnie mają różne kryteria, samemu można się pogubić. Posprawdzaj, popytaj się znajomych, nadzieje trzeba mieć

Witam! ;-))
Mam pytanie głównie do osób mieszkających w Lublinie oraz w Białymstoku.
Czy są tam uczelnie o kierunku ARCHITEKTURA WNĘTRZ. Obojętnie czy publiczne czy prywatne.
Wiem, ze na politechnice w Białymstoku jest ale czy jeszcze coś innego?
Na jedną uczelnie strach składać, więc chcę znaleźć więcej uczelni o takim kierunku.
Deborah już odpowiadałam na Twoje zapytanie w związku ze studiami w Lublinie. Studium o którym wspomniałam to chyba jedyna szkoła z takim kierunkiem w Lublinie. Niestety nie orientuje się jak jest z Białymstoku. Jeśli nadal jesteś zainteresowana podam Link
mariposaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-21, 11:54   #98
Deborah100
Zakorzenienie

mariposaa Jak byś mogła to podaj link zobaczę co to jest. Orientujesz się może czy to w miarę dobra szkoła?
Stary 2008-04-21, 12:28   #99
mariposaa
Raczkowanie

Cytat:
mariposaa Jak byś mogła to podaj link zobaczę co to jest. Orientujesz się może czy to w miarę dobra szkoła?

Niestety nie wiem. Sama sie zastanawiam nad tym studium. Nabór trwa o kwietnia do września a przyjmują według kolejności zgłoszeń. Daj znać jak znajdziesz coś interesującego w lublinie lub jakieś inf o tej szkole. Dla mnie jest to korzystna oferta bo jest zniżka dla studentów Historii sztuki http://www.artwyspa.com.pl/index.html
mariposaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-21, 17:28   #100
Deborah100
Zakorzenienie

Dziękuje Wygląda interesująco, ehh ale narazie nie moge podjąc decyzji bo wszystko będzie zależeć od matury, jeśli dostanę się na studia to ide do Białegostoku. Ciekawe czy pod koniec czerwca będą jeszcze wolne miejsca do tej szkoły.
mariposaa a nie wiesz czy w Lublinie jest wyższa szkoła o kierunku Architektura wnętrz?? No kurcze takie miasto a nawet tego kierunku znaleźć nie mogę. Nawet na politechnice nie ma
Stary 2008-05-14, 20:47   #101
nieznajoma0
przyczajony tygrys

hej a wiecie moze na jakim bloku maja byc te rysunki w teczce? i na co najbardziej wykładowcy na rysunkach zwracaja uwage? i jaki wielki ma byc blok, na ktorym rysujemy? jakies specjalne wymiary, wymagania? z gory dziekuje za odp
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-15, 07:19   #102
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
hej a wiecie moze na jakim bloku maja byc te rysunki w teczce? i na co najbardziej wykładowcy na rysunkach zwracaja uwage? i jaki wielki ma byc blok, na ktorym rysujemy? jakies specjalne wymiary, wymagania? z gory dziekuje za odp
Wymiary to 100x 70, brystol ma takie wymiary. Najważniejsze będe rysunki z bryłami w przestrzeni, jakieś budynki, meble, sylwetki i postaci ludzkie, różne kadry schodów (podobno na to zwracają dużą uwagę) i kilka rysunków martwej natury, pejzaży, wyraźnie zaznaczony światłocień, perspektywa. I różnorodną techniką. Oprócz ołówka, węgiel, sangwina, może z 2 ryasunki farbami itp...
Zazwyczaj trzeba zrobic prace w przedziale 20-30 sztuk, to zależy od uczelni.

nieznajoma0 Mam nadzieje, że w klasie maturalniej nie jesteś, tylko chcesz wiedzieć aby przygotować się ? Bo tego nie da się ot tak zrobić w zaledwie 2 miesiące. Egzaminy zaczynają się już pod koniec czerwca, w innych uczelniach na początku lipca. Jeśli chcesz to mogę Ci podrzucić na maila kilka moich prac żebyś zobaczyła o co mniej więcej chodzi.

Jeśli chodzi o arch, wnętrz. to pamiętaj że tam liczy się także przestrzeń, czy potrafisz sobie wyobrazić dany przedmiot w różnych elewacjach. I to musisz umieć zaznaczyć w swoich pracach.

Ja już tak maluję od paru lat ale nigdy nie chodziłam na kurs z rysunku, jestem poprostu samoukiem, uczyłam się z różnych pomocnych książek, no i niestety myślę, że nie mam szans przejść przez egzamin praktyczny z rysunku Dlatego też idę na wieczorowe ale tam tylko 45 miejsc brrr.....
Stary 2008-05-15, 09:16   #103
nieznajoma0
przyczajony tygrys

hej
dzieki za przydatane informacje. Własnie gdzies czytałam ze duza uwage zwracaja na te schody, no ale wolałam zapytac. niestety jestem w klasie maturalnej :/ zastanawiam sie nad tym zeby np dac sobie spokoj z 1 rokiem i za rok pojsc, przez ten czas cwiczyc rysunki... a mozesz mi napisac z jakich ksiazek korzystałaś ?

Edytowane przez nieznajoma0
Czas edycji: 2008-06-25 o 07:51
Stary 2008-05-15, 09:59   #104
Deborah100
Zakorzenienie

Hmm... no nie wiem czy dasz radę, bo te prace też muszą być przemyslane, jedna wyjdzie lepiej druga gorzej a ręka też boli
A może poszukaj uczelni gdzie nie wymagają wstępnych egzaminów i teczki z rysunkami?
Ja znalazłam ten kierunek na politechnice.
Zawsze możesz zacząć od następnego roku albo iść na studium jednoroczne ( szkoły Żak, Profesja, Teb oferują naukę tego kierunku)

To są te książki:
- Francisco Asensio Cerver- Rysunek dla początkujących ( tu znajdziesz b. przydatne informacje)
- Sarah Simblet- Rysunek, wyd. Arkady
- Szkoła rysowania i malowania, wyd. Arkady

Zdjęcia prześlę dzisiaj wieczorkiem albo najpóźniej w piątek bo mam dzisiaj jeszcze maturę z historii sztuki a jutro ustny angol.
Stary 2008-05-15, 10:34   #105
nieznajoma0
przyczajony tygrys

dzieki trzymam kciuki mocno . ja jutro mam ustny polski.kiedy bedziesz miałą czas to mozesz podesłac . pozdrawiam Powodzenia.
Stary 2008-05-15, 14:19   #106
asiuk
Zakorzenienie

Ja też miałam rysunek schodów na egzaminie (na architekturę). Lubią ten temat, bo mało który młody człowiek orientuje się, że tutaj ważne są proporcje - przeciętny stopień ma 17 cm wysokości i 28 cm szerokości. Trzeba pamiętać o spoczniku w połowie kondygnacji, chyba, że schody biegną na antresolę.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2008-05-16, 09:25   #107
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki trzymam kciuki mocno . ja jutro mam ustny polski.kiedy bedziesz miałą czas to mozesz podesłac . pozdrawiam Powodzenia.
już wysłałam Dziekuje, mam nadzieje, że dobrze poszło. Trafił mi się fajny temat wypracowania i mogłam się rozpisać.
brrr teraz boję się angielskiego, jak się zestresuje i zapomne podstawowych słów;/

PS. coś mi się wyświetliło, że masz zapełnioną skrzynkę pocztową, nie wiem zbytnio o co chodzi. Jakby co to wysłałam 20 prac, jak dostaniesz to wszystko to daj znać;-)
Stary 2008-05-16, 19:35   #108
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
już wysłałam Dziekuje, mam nadzieje, że dobrze poszło. Trafił mi się fajny temat wypracowania i mogłam się rozpisać.
brrr teraz boję się angielskiego, jak się zestresuje i zapomne podstawowych słów;/

PS. coś mi się wyświetliło, że masz zapełnioną skrzynkę pocztową, nie wiem zbytnio o co chodzi. Jakby co to wysłałam 20 prac, jak dostaniesz to wszystko to daj znać;-)
hej doszło mi 14. włsanie mi wyskoczyło ze mam mała pamiec i cos przestawiałam i juz mam duza. sliczne sa te rysunki. mam tylko 1 pytanie: czym malowałas ten 10 obrazek z ludzmi na ulicy? tuszem jakimś? ja dzis miałam ustny polski. dziekuje za podesłanie tych rysunków pozdrawiam

Edytowane przez nieznajoma0
Czas edycji: 2008-05-17 o 20:39
Stary 2008-05-17, 10:22   #109
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
hej doszło mi 14. włsanie mi wyskoczyło ze mam mała pamiec i cos przestawiałam i juz mam duza. sliczne sa te rysunki. mam tylko 1 pytanie: czym malowałas ten 10 obrazek z ludzmi na ulicy? tuszem jakimś? ja dzis miałam ustny polski. dziekuje za podesłanie tych rysunków pozdrawiam
Malowałam tuszem i takim specjalnym flamastrem Dziękuje

Ja już wczoraj zakończyłam matury, mam wolne Teraz tylko prosić opatrzność żebym zdała i się dostała na arch. wnętrz
Stary 2008-05-17, 20:06   #110
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Malowałam tuszem i takim specjalnym flamastrem Dziękuje

Ja już wczoraj zakończyłam matury, mam wolne Teraz tylko prosić opatrzność żebym zdała i się dostała na arch. wnętrz
Zapytałam o ten tusz bo mi się przypomniało jak na plastyce w podstawówce malowaliśmy coś tuszem. O jak Ci zazdroszczę- przede mnąjeszcze tylko angielski we wtorek i też będę miała luzik :PP, ale już chciałabym mieć to za sobą . Jeszcze mam 1 pytanko o ołówek tzn lepszy jest HB czy jakiś twardszy? Bo chyba od ołówka lepiej jest zacząć? Jak myślicie?
Stary 2008-05-17, 20:21   #111
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Ja też miałam rysunek schodów na egzaminie (na architekturę). Lubią ten temat, bo mało który młody człowiek orientuje się, że tutaj ważne są proporcje - przeciętny stopień ma 17 cm wysokości i 28 cm szerokości. Trzeba pamiętać o spoczniku w połowie kondygnacji, chyba, że schody biegną na antresolę.
a oprocz rysunku schodów co mogą jeszcze dac? i jaka metoda trzeba to wykonac i ile czasu jest na to?
Stary 2008-05-19, 08:48   #112
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
a oprocz rysunku schodów co mogą jeszcze dac? i jaka metoda trzeba to wykonac i ile czasu jest na to?
Jeśli pytasz o architekturę wnętrz, to nie wiem. Ja zdawałam na kierunek architektura i urbanistyka.
Tematy mogą być najróżniejsze na danej uczelni, poza tym na różnych wydziałach lubią różne rzeczy. Czasem trzeba narysować np. postać. Dlatego najlepiej dowiedzieć się o możliwe tematy na konkretnej już uczelni.
Czasem technika jest narzucona (np. ołówke lub technika barwna). Natomiast jeśli w zadaniu nie jest podana konkretna technika, wtecy lepiej jest nie używać ołówka.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2008-05-20, 10:05   #113
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Jeśli pytasz o architekturę wnętrz, to nie wiem. Ja zdawałam na kierunek architektura i urbanistyka.
Tematy mogą być najróżniejsze na danej uczelni, poza tym na różnych wydziałach lubią różne rzeczy. Czasem trzeba narysować np. postać. Dlatego najlepiej dowiedzieć się o możliwe tematy na konkretnej już uczelni.
Czasem technika jest narzucona (np. ołówke lub technika barwna). Natomiast jeśli w zadaniu nie jest podana konkretna technika, wtecy lepiej jest nie używać ołówka.
Aha. Rozmawiałam dziś z kolegą który startuje na architekturę i urbanistykę do Krakowa i mówil że jemu wstępne egzamin zaczynają się już w połowie czerwca i że trwają 2 dni. I własnie 1 dnia mają rysowac jakieś bryły, a 2 coś innego... Lepiej jest używać plakatówek czy akwareli?
Stary 2008-05-20, 10:35   #114
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Aha. Rozmawiałam dziś z kolegą który startuje na architekturę i urbanistykę do Krakowa i mówil że jemu wstępne egzamin zaczynają się już w połowie czerwca i że trwają 2 dni. I własnie 1 dnia mają rysowac jakieś bryły, a 2 coś innego... Lepiej jest używać plakatówek czy akwareli?
Zawsze lepiej używać tą technikę, w której lepiej się czujesz, wiec trudno mi coś doradzić. Ja na mój egzamin nie przygotowywałam w ogóle jakichkolwiek farb, miałam jedynie kredki akwarelowe

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2008-05-20, 11:04   #115
kaamika
Przyczajenie

powtórze jeszcze raz, bo widze że pytania znowu sie powtórzyły
na egzaminie u mnie w szkole WsSU szczecin egzamin trwał 3 dni, pierwszego dnia mielismy zadanie z architektury, dostalismy karton i nożyczki i trzeba bylo za pomoca brył odpowiediec na zadanie, dnia drugiego było najpierw malarstwo martwej natury, pozniej rysunek postaci, a dnia 3 go kto przeszedł były rozmowy na temat historii sztuki i takich tam.oczywiscie trzeba byo tez pzredstawić teczkę ze swoimi pracami- generalnie format i technika dowlna, ale zeby nie byo że to nakatrkach z zeszytu. ja miałam prace w formacie gdzies tak 80x40, rózne techniki, malarwto, rysunke, ołowek, kredka, technika mieszana.tematy tez rózne- widoki, postacie, matrwa natura, jakies krzesła , dzbanki, bryły.
tak swoja droga to przechodziłam wczesniej egzamin na politechnice na architekture i urbanistyke, egzamin wyglądał podobnie- zadanie z bryła, rysunek postaci oraz zadania matematyczno-logiczne. jednak nie poszczęściło mi sie i dlatego zdecydowałam sie na architekture wnetrz.
jednak- pamietajcie, ze nie tylko same chęci i talent, w takiej szkole naprawde dużo trzeba pracowac, tzreba myslec i sie rozwijac. i ponosic koszty- farby, pędzle, kartony, druki wielkoformatowe, zdjęcia, makiety...jest tego sporo. frajda jest.
ale jak tu ktoś wczesniej napisał, nie łudźcie sie że od razu pos tudiach bedziecie zaraniac 3-4 tysiące. owszem, to możliwie, ale dla najlepszych i takich ktorzy już cos robią w tym kierunku podczas studiów.
ponadto trzeba miec wyobraznie przestrzenna, umiec bawić sie kreska i materiałem, po poznaniu zasad perspektywy umiec to wykozrystywac.
natomiast jesli idzie o to, że trzeba miec skonczone liceum plastyczne, to nieprawda. u mnie bylo kilka osób po plastyku, ale wiekszosc byłapo zwykym liceum, jak ja.i dawali soebie rade, mniej lub bardziej, ale generalnie zależy od tego ile z siebie oddajesz i jak chętnie sie uczysz.
nie che nikogo odstraszyc odtego kierunku studiw, broń boże, chce wam tylko uświadomić z czym to się wiąże.
w razie pytan- służe.
pozdr
kaamika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-20, 14:43   #116
Deborah100
Zakorzenienie

Też nie da się jednoznacznie odpowiedzieć co może być na egzaminach. Bo niestety każda uczelnia ma swoje prawa, można się już w tym pogubić.
Jeśli chodzi o teczkę prac to mi powiedziano że trzeba mieć 100x70 z mniejszymi Cię wysmieją...więc jest różnie.

Myślę, że najlepszym rozwiązaniem jest się zapytać studentów na co zwracają uwagę ale także może profesorowie coś powiedzą.

Ja już mam coraz większe obawy czy się dostane Na dodatek na politechnice strasznie drożą się za ten kierunek na wieczorowych Już teraz zaczynam robić z Tatem projekty i chyba wezmę jakąś robotę przez internet. Jak moi rodzice usłyszą ile muszą płacić to chyba im oczy na wierzch wylazą. Kurna dlaczego kierunki artystyczne muszą być dorgie

A tak z innej beczki, w dokumentach wymagaja też świadectwo dojrzałości i świadectwo ukończenia szkoły średniej. Dawaliście ksero czy tak nie przyjmują ??
Stary 2008-08-26, 13:18   #117
zuzkaka
Przyczajenie

Witam. Czytam wątek, ale mam chyba pewne braki w podstawie. Jakie są różnice w pracy, możliwościach jej zdobycia i umiejętnościach architekta wnętrz, który ukończył ASP, a dekoratora wnętrz, który ukończył studium?
zuzkaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-26, 15:12   #118
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzkaka Pokaż wiadomość
Witam. Czytam wątek, ale mam chyba pewne braki w podstawie. Jakie są różnice w pracy, możliwościach jej zdobycia i umiejętnościach architekta wnętrz, który ukończył ASP, a dekoratora wnętrz, który ukończył studium?
No mi się wydaje, że bardzo duże Po studiach ma się tytuł inż lub mgr.inż (jeśli ktoś ukończył magisterskie) Natomiast materiał nauki w studium jest dość okrojony, bo kierunku, arch. wnętrz uczymy się przez rok lub dwa lata. Przynajmniej tak jest w szkołach Teb, Żak, Profesja.
Swego czasu interesowałam się możliwością rozpoczęcia nauki ale jednak wybrałam studia. Po studium dostaje się dyplom i myślę, ze jest on w pełni uznawany przez pracodwaców.
Jak najbardziej polecam studium, daje to jakieś większe możliwości. Jednak w obecnej sytuacji studia gwarantują zdobycie lepszej pracy. Może nie to, że gwarantują, bo przecież wiele ludzi z tytułem inż czy mgr. nie ma pracy ale niestety są w dzisiejszym świecie niezbędne.

Studium może być takim jakby dopełnieniem, dodatkowych fakultetem.

W Polsce kierunek ten dopiero rozwija się ale światowy rynek ma duże zapotrzebowanie. Bez problemu dobrze płatną pracę można znaleźć we Francji, Anglii, Szwecji i ......w Emiratach Arabskich. Tutaj miłe zaskoczenie, bo tam rynek zrobi wszystko aby pozyskać budowlańców i inżynierów. A płaca o wiele wyższa niż w Polsce

Ja tu tylko o zarobkach są ważne ale sama przyjemność z tej pracy jest zapewne nieziemskim doznaniem, ciągłe poszukiwanie nowych stylów, wystrój, sztuka, targi ehh....mam nadzieje, że kiedyś dojdę do tego
Stary 2008-08-30, 18:48   #119
Ilena
Zakorzenienie

Proszę o wypowiedź w tym wątku na temat nowego działu " edukacja" pomożecie nam przekonać że to dobry pomysł??
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...95#post8819795
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-06, 17:19   #120
koniaczek
Przyczajenie

Cześć chciałam zapytać czy jak chce być dekoratorką wnętrz to musze skończyć architekture wnętrz czy to jest całkowicie inny kierunek? i gdzie mogłą bym sie wybrać na takie studia...?
koniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości