|
|
#5101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Poprostu najważniejsze że synka masz już przy sobie! Jesteś mega dzielna. Teraz już będzie wszystko dobrze. Gratuluję Mikołaja!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#5102 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle
U nas 19 os. My sweet Ja też na razie nie ćwiczę, spacery muszą wystarczyć. A gina masz w moje urodziny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5103 |
|
Zakorzenienie
|
Co na ciemieniuche mojej Wiki wyszło troszke na czole taka sucha skórka kurcze myje smaruje kremem a i tak wylazło.
|
|
|
|
#5104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odpoczywaj ile sie da, gratuluje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#5105 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#5106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajna ta położna, otwarta i pomocna. Dostał dwa nowe smoki z lovi, razem.jyz 3, butelkę i.próbki kremów na odparzenia nivea. No.i przybral ok 240 gr tak, że SUPER! Waży 4320 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-08-08 o 12:15 |
|
|
|
|
#5107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#5108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, ze Hugo tak ładnie przybrał. Moja położna nie przywoziła gadżetów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- U nas noc bardzo spokojna. Córka pozwoliła sie wyspać i znowu po mm miała bardzo długą przerwę w jedzeniu. Jak poszła spac ok 20.30 to obudziła sie 02.30, czyli po 7h. Wolałabym zeby budziła sie co te 3h i jadła wiecej mojego mleka. Dzisiaj tez spokojnie - zjadłam, udało mi sie sprzątnąć łazienkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#5109 |
|
Zakorzenienie
|
Moja spała 40 min. Udało mi się zjeść i złożyć pranie. Teraz zasnęła na mnie. Zastanawiam się czy jej nie spróbować zabrać na spacer. Tylko wieje strasznie.
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Chyba jednak dam sobie spokój. Ledwo ją ściągnęłam z siebie. Wózek mam na dole. Zanim zejde po schodach to się obudzi. Nie wiem kiedy w końcu pójdę z nią na spacer :/ to już drugi tydzień.
|
#5110 |
|
Zakorzenienie
|
Idź Morelle na spacer, dobrze wam zrobi
![]() Xzora 7 godzin bosz... chyba kupie mm noe no.nie kupię, ale zazdroszczę ciut.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5111 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wyrzuty sumienia, że sama z nią nie wychodzę tylko czekam na tż.
boję się ją ruszyć, że się obudzi, a już nie mam siły jej nosić. Na razie wstawiłam zupę. Mama ma być po południu. 2 dni. Więc muszę coś mieć ugotowane bo zacznie się gadanie, że nic nie jem...
|
#5112 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamuśki, ja trochę się alienuję od wizażu ale podczytuje Was jak mam chwilę,
mały jest bardzo absorbujący ciągle ma jazdy z cycem no i jeszcze mieszkanie , w którym zawsze coś do zrobienia no i ja potrzebuję więcej czasu dla siebie.Poza tym muszę powoli ogarniać temat klientek bo walą do mnie poszły gdzie indziej i niezadowolone hihi ![]() Wypatrywałam aż się odezwie Poprostu no i nareszcie gratulacje kochana !! ale poród straszny aż się zaczynam cieszyć ,że miałam to cc strasznie współczuje tego co musiałaś przeżywać ![]() Mała dzięki kochana za pamięć ![]() Moje dziecko od dwóch dni było okropne cały czas się darł nic nie mogłam zrobić dziś byliśmy u pediatry żeby sprawdziła co i jak, no i Wicek zdrowy jak koń ,ma małą przepuklinę pępkową ale nie kazała się martwić bo póki co malutka.Sama lekarka powiedziała ,że karmię dziecko śmietaną skoro po 5 minutowych karmieniach znowu przybrał prawie 400 g w tydzień i waży ponad 6kg jego od☠☠☠☠☠☠☠ki przy jedzeniu to nie nowość u dzieci podobno często tak jest jest łapczywy poza tym powiedziała ,że widocznie najada się w te 5 minut skoro tyle przybiera i żebym nie słuchała pierdół o czasie karmienia i najadania się, kazała mi z nim nie walczyć tylko na spokojnie no i może rzadziej przystawiać bo może Go brzusio boli jak tak za wszelką cenę chcę Go nakarmić.Martwi mnie ta przepuklina tylko. Ktoś jeszcze ma?? mam pytanko jakie kupiłyście kupujecie huśtawki bujane dla dzieci ?? zauważyłam ,że młody jak się go buja to się bardzo uspokaja i zasypia może to jedyy ratunek dla mnie....
|
#5113 |
|
Zakorzenienie
|
POPROSTU gratuluję!!! Bardzo współczuję takiego ciężkiego porodu i tego stresu w pierwszych chwilach! Oby Mikołaj Ci to teraz wszystko wynagrodził i byś zapomniała szybko o bólu.
|
#5114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Morelle a Pestka w wozku nie śpi tez? Mala,Morele u nas chrzciny na ponad 30 os Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#5115 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy dziś w labie z Przemkiem. Mocz udało się pięknie złapać. Przed pobieraniem spał i obudził się dopiero jak TZ wziął go na ręce. Przy wkłuciu krzyczał okropnie, mnie to chyba bolało bardziej niż jego
Ale po wyjęciu igły usnął znów, haha Panie z labu nie wierzyły. Poumawialam go na wizyty do lekarzy. Terminy w tym kraju są kosmiczne. W jednym ośrodku na rehabilitację pierwszy wolny termin to 16 stycznia!!! Chore, by tyle czekać z miesięcznym maluchem. W szpitalu mi się udało na 30 października. Neurolog też na początku października. Słabo. Do fizjo idziemy wcześniej prywatnie.
|
#5116 | ||||
|
*sportaddict*
|
Cytat:
ulewa też mniej, gazy wychodzą bez problemów ale nie wiem, na ile to zasługa mleka a na ile probiotyku.Samantha - z okazji urodzin życzę Ci przede wszystkim dużo zen ![]() matko i córko, z Nonie i Chilli produkujecie chyba kremówkę z piersi, czy możecie się podzielić? ![]() Cytat:
Minini u nas jest Tymon Jerzy ![]() Dzisiaj ma równo 3 tygodnie Cytat:
![]() gratuluję wagi ![]() Cytat:
![]() u mnie najwiekszy krzyk był tuż przed wbiciem igły i po jej wyjeciu |
||||
|
|
|
#5117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Huśtawkę kupimy 3 os, na ogród. Siedzieć nie może i nie chce. Chociaż ma huśtawkę w domu. Ten bujak. Woli leżeć, dlatego pasuje jej fotelik. bo tam bardziej leży na plecach, a w huśtawce na pupie. Na grillu położyliśmy ją na ogrodowej i w 3 sek jej nie było. Cytat:
Nie idę na spacer. Jutro będzie moja mam to zrobimy próbę. Ja miałam wesele na 48
|
|
#5118 |
|
Zakorzenienie
|
CHILLO, SAM nasze chłopaki podobnych gabarytów. Trochę mi raźniej że nie tylko mój taki gigant
![]() SAMANTHA uśmiałam się z obsranego starszaka, sorry EMILIA oby nerwy na TZ i teściowa Ci zaraz przeszły... Jak teraz ta pierś? Żeby Ci się nic złego nie porobiło. U nas na chrzcinach będzie ok 15-20 osób. Nie wiem czy siostra cioteczna z mężem i dwójką dzieci będą, czy gdzieś nie wyjadą. Wczoraj przyszło ubranko dla Przema na chrzciny, dziś będę mu mierzyć Teraz po jedzeniu znowu mi usnął. Ale nie ubolewam nad tym Dostałam wielką torbe swojskich pomidorow ze wsi i robię dziś przecier na zimę dla chłopaków.
|
#5119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#5120 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki żeby wszystko było dobrze i zdrówka dochodz do siebie 😘 Poród koszmar ale dobrze ze nie skończyłaś tego cc. Niedługo będziesz śmigać jak nowa Cytat:
U mnie to samo jest właśnie . Cytat:
współczuje . Cytat:
Jeny mi ta potrzeba bliskości tez już bokiem wychodzi. Siostra moja mnie tak wkur ze masakra. Nikomu już nic nie mowie jak się czuje . Ona uważa ze to normalne , ze jak się ma drugie dziecko to pierwsze schodzi na drugi plan i zaczyna być mniej ważne i ze musi starsze zrozumieć . Say what?! No way! Ja tak nie chce. Nie ma dla mnie ze któreś będzie bardziej ważne Cytat:
Dziś 8.08 ![]() Cytat:
Cytat:
Przystawiaj mała i laktatorem próbuj odciągać jak ona nie chce plus chyba ciepły okład.. Liście kapusty są dobre jeszcze ale nie wiem jak z nimi postępować. Cytat:
Cytat:
Ja tez sama nie wychodzę . Nie mam zamiaru spaść z małym ze schodów a zanim wytaracham gondole na dwor to się spoce , wkurzę i tyle będzie ze spaceru. Poza tym nie chce gdzieś zemdleć bo się fatalnie czuje momentami. Xzora - Wow 7h . Zazdro . Ciesz się i korzystaj Mój starszak na mm budził się 3-4razy w nocy tak czy siak także Mała mm nie na wszystkie dzieci działa Jezu ja spałam może 3-4h, ale nie narzekam bo mały się wyspał i jak dałam cycka w nocy to nie męczył go brzuch. Walna kupę przez sen i super. Teraz leży i walczy z czymś . Zasikal cała pieluchę w 15min Wyssał cycka wielka skale do czysta i jeszcze mu paszcza chodzi i szuka szuka , cmotka co za obrzartuch mały
|
|
|
#5121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#5122 |
|
Zakorzenienie
|
VADI w czym Ci kremówki wysłać?
|
#5123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nie mam balkonu. Siedzimy w domu.
|
|
#5124 |
|
Zakorzenienie
|
MORELLE
Muszę jeszcze mu buty dokupić. Mam nadzieję że rozmiar będzie pasował.
|
#5125 |
|
Zakorzenienie
|
SAMANTHA najlepszego z okazji urodzin!!!
|
#5126 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
A co do teściowej to ciągle się z nią kloce, nie mam już sił do niej. Jeszcze się poszła plskarzyc sasiadce że sprzątam. Nosz ☠☠☠☠a... Każdy mi mówi żebym olewala a ja już nawet nie mam na to sił
Edytowane przez emilia0508 Czas edycji: 2017-08-08 o 13:42 |
|
|
|
|
#5127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super!! Właśnie myślę jak obliczyć rozmiar Jakieś rady?Jak się urodziła miała 52 cm. Teraz 6 tyg wchodzi w 56 cm. Myślę, że ma 54 cm. To 01.10 ile powinna mieć? 68 cm może być za duże? Ale chyba takie byłoby najlepsze?
|
|
#5128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa dla dzielnego Przemcia 👏🏻 Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż mój starszak tez urodził się duży bo 4.5kg prawie i 60cm to jest teraz chudy jak patyk ale za to wysoki jest i puści nas z torbami z jego wydatkami na ubrania. Chociaż w sumie się wyrównuje bo na jedzeniu jego można zaoszczędzić przeca on żyje powietrzem Spoko sama śmieje się z tego jak tylko pomyśle
|
|
|
#5129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5130 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda . Ja mam ale za to przy takiej ruchliwej ulicy ze nie ma opcji żebym go wystawiła 😏 Cytat:
Dziękuje Mój próbuje zasnąć . Dałam smoczek i zasypia powoli. Może odpuści cycka i da im pożyć . ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Cytat:
W ogóle robię waciki te duże w takim dużym pojemniku po kremie z woda i olejem kokosowym i mam takie gotowe nasączone Maltę płatki i wycieram nimi pupę na przemian z water wipes i super sprawa.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

czasem aż rwie. Martwię się trochę... 

Panie z labu nie wierzyły. 

Super!!