Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka! - Strona 173 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-08, 20:22   #5161
emmos
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!

Moja ma czkawkę
średnio 3 razu dziennie.

Xzora ja mam w pudełkowej na podwieczorek często coś ala slodkiego, dziś np ciasto marchewkowe, ale poza tym nie grzeszę.

Sudocrem bede używać tylko jak juz sie coś zadzieje złego, na codzień wg mnie jest za mocny. U nas bepanthen dobrze się sprawdza. Właśnie dziś przyszły mi dwie tubki, bo w niebieskim pudełku ktore dostałam w szpitalu był kupon rabatowy -20% na zakup bepanthenu w necie. Za 2 tubki zapłaciłam 57zł, dostawa darmowa.Super okazja, bo w mojej aptece jedna tubka kosztuje 49zł.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-08-08, 20:22   #5162
xzora
Zakorzenienie

My zazwyczaj kapiemy ok. 19.00 ale nie codziennie, tylko co 2-3dni. Potem jeszcze karmienie zanim Klaudia zaśnie.
Klaudia ma często czkawkę, na pewno kilka razy dziennie ją dopada.

Dzisiaj w koncu wypróbowałyśmy z Klaudią chustę i bardzo nam sie spodobało. Klaudia po ok minucie w chuście odleciała w sen. Mi z kolei bardzo przyjemnie było czuc córkę tak blisko, jej cieplo. IMG_1502216561.629081.jpg

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-08, 20:25   #5163
xzora
Zakorzenienie

Karolinuusia - śliczna sukienka!

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-08, 20:33   #5164
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Morelle jaka stronka do tych zaproszeń?

https://www.optimalprint.pl

Ładna sukienka -ile?

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
dziewczynki Wasze maluchy mają czkawki często? bo mój młody bardzo nie wiem czy to normalne...
i mam jeszcze pytanko o której kąpiecie dzieci i chodzicie spać razem z maluszkami od razu czy jak?

Sill zazdroszcze tego Kazimierza ja jestem ciągle spięta jak baranie jaja przydałoby nam się gdzieś pojechać...u fryza jakaś metamorfoza?

Devileek pięknie Wam w tej chuście ja właśnie małego za nisko wiąże muszę poćwiczyć i pokazać się bratowej niech mi pomoże się zamotać.
Moja ma bardzo często.

Kapie jak się obudzi na karmienie. Między 18-21. Jak się nie obudzi to nie kapie.

Spać idę z reguły zaraz po
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-08, 20:37   #5165
Mała!
Zakorzenienie

Emmos
Zupełnie Cię rozumiem, też czasami tak sie czuję... jakby gdzies mnie coś omijało, nie wiem.jakis dziwny stres, beznadziejność ale faktycznie niewielkie przyjemności i.usmiech dzieciaków i od razu mija...

Hugens dalej śpi... dziś go.nie kąpie

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-08, 20:39   #5166
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Poprostu serdecznie Ci gratuluję bardzo się ciesze, ze masz to juz za soba maly potrzebuje troszke czasu na odpoczynek, najważniejsze, ze wszystko z nim w porządku. Super ze koleżanka byla z Tobą. Medale już co prawda rozdane, ale ode mnie masz dodatkowy, zdecydowanie zasłużyłaś

Sam opowieść o kupie małego poprawiła mi humor

Amelcia spała dziś 3 godziny od 6 rano uparciuch mały, nie dal się tak łatwo ululać - to cecha po ojcu zdecydowanie w ogóle taka byłam zła na tż od rana...wrrr...ale juz mi przeszło, bo jak nosiłam mała to zapodałam sobie kanały muzyczne w tv i tańczyłam z nią na rękach, nawet nie wiecie jak mnie to rozliźniło

W ogóle miałam od kilku dni takie poczucie beznadziejności, uwiązania, ale dzis mimo całodziennego usypiania przeszło mi. Nie zrozumcie mnie źle, bo kocham tego małego bobka ponad wszystko i nie oddałabym za nic w świecie, ale czułam się jakoś nie do końca szczęśliwa, jak zamknięta w klatce. Ale chyba te tańce poluzowały mi zwieracze...

Cashmere ale będzie przystojniacha

Mam czasami takie same myśli.Chyba wiekszosc mlodych matek ma takie dni mimo wszystko to na nas spoczywa najwiekszy obowiazek i odpowiedzialnosc...
Ja kapalam mlodego o 19 ale.zaczelam.o 20 teraz staram.sie zachowac ta rutyne

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-08, 20:41   #5167
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
I dobrze

Etusia
Super, oby w nocy też spał
No i brawa za chrzest... ile macie os? My nie zamawiamy fotografa... wystarcza nam zwykle fotki.

My mamy 13 osób i 3 dzieci do 3 lat. A fotograf tylko do kościoła i to będzie męża kursantka jeżeli ksiądz się zgodzi i ona będzie mieć wolny termin.
Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Jaki dostaliście antybiotyk? Bo my tobradex na 10 dni. Ale tak się opieram przed antybiotykiem i próbuje jeszcze z moim mlekiem.

Ja polecam mąkę ziemniaczaną. Z tych wszystkich do odparzen to sudocrem to najcięższe działo
My mamy BIODACYNA ja juz próbowałam mleko rumianek sól fizjologiczna i nic. Wole podać mu te krople bo boje się potem przekłuwanie kanalikow 😕
Słyszałam żeby jeszcze moczem przemywac ale na ile to działa to nie wiem bo się nie odważył am.
Cytat:
dziewczynki Wasze maluchy mają czkawki często? bo mój młody bardzo nie wiem czy to normalne...
i mam jeszcze pytanko o której kąpiecie dzieci i chodzicie spać razem z maluszkami od razu czy jak?

Sill zazdroszcze tego Kazimierza ja jestem ciągle spięta jak baranie jaja przydałoby nam się gdzieś pojechać...u fryza jakaś metamorfoza?

Devileek pięknie Wam w tej chuście ja właśnie małego za nisko wiąże muszę poćwiczyć i pokazać się bratowej niech mi pomoże się zamotać.
My mamy kąpiel o 19.30. Starsza córka od urodzenia była tak kapana i teraz ma 3 latka i to jest ta pora. Mateusz jeżeli śpi to go wybudzam. Kapie ich w jedym czasie. Zabieram ich razem do łóżka pauliny i ona butlą z mlekiem, mycie zębów a Mateusz cycus i idą razem spać. A ja potem sprzątam myje się mam wkoncu chwile dla meza i idę spać 22-22.30.

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-08, 20:50   #5168
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Mlody pol h temu mial jazdy przy kp wiec go lulalam zaczal tak plakac ze sie zakrztusil az mi slabo do tej pory oczywiscie zapomnialam co sie dokladnie robi i przewroxilam go na brzuszek i zaczelam klepac ufff przeszlo strasznie mi soe drze ostatnio masakra zanosi sie i ciezko go uspokoic teraz dalam piers pojadl 10 min i korba brzuszek go rozbolal i darcie teraz lulam go na poduszce na kolanach i wepchalam smoczek mam dosyc tych jego faz momentami mam ochote mu juz dac butle i moze miec sw.spokoj i pospac wiecej niz 3h na cala noc...nie lubie cierpietnictwa ale musialam sie wyzalic bo te 3 dni to koszmar jakis.

Stary 2017-08-08, 20:54   #5169
Mała!
Zakorzenienie

Etusia
To.o.ktorej mały zasypia? I kiedy.ma pierwszą pobudke?

Chilli
Współczuję:/ oni.chyba takie fazy mają... mój się denerwuje przy cycku właśnie, ale chyba bąki idą... musiałam go obudzić i.na spiocha przebrać pamoka i teraz cyc... i mam.nadzieję, ze pośpi, choć soi cały dzień więc nocki się trochę boję a padam na twarz po.ostatniej...

I żal się, żal... kazda na swój sposób tu się morduje

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-08-08 o 21:02
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-08, 20:56   #5170
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak wasze niejedzenie słodyczy? Ja sie trzymam założeń - w weekend były lody, a dzisiaj TZ jechał na zakupy i sie powstrzymałam z zamówieniem. Za to zrobiłam pudding chia i brownie z kaszy jaglanej słodzone miodem.
Ja niestety poległam na wyjeździe. Za dużo pokus było... Zaczynam od zera...

Cytat:

Moja ma często czkawki.
Też jestem spięta jak baranie jaja Ale podczas wyjazdu trochę się wyluzowałam, a mała też była bardzo grzeczna, właściwie tylko jadła i spała (w nocy trochę gorzej, bo brzuszek ją męczył).
U fryzjera tylko farba i podciecie
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-08, 21:02   #5171
karolinuuusia
Zakorzenienie

My Alicję kapiemy codziennie tzn mąż kapie ok 19. Dziecko oddycha również przez skórę. Nie wyobrażam sobie nie kąpać w te upały.

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
https://www.optimalprint.pl

Ładna sukienka -ile?

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Moja ma bardzo często.

Kapie jak się obudzi na karmienie. Między 18-21. Jak się nie obudzi to nie kapie.

Spać idę z reguły zaraz po
Dziękuję za link sukienka cos ok 150zl. Na 3 tyg przed trzeba zgłosić się do miary i jak jest za mała czy za duża to bierze wymiar i na miarę szyje. Te z abracadabra tez mi się podobają.

Alicja

Edytowane przez karolinuuusia
Czas edycji: 2017-08-08 o 21:10
karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-08, 21:11   #5172
akada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Dziewczyny brawo za wagi Waszych maluszków!

U nas odparzona pupa szczypie go bo marudny jest pół dnia wietrzyłam mu na razie i nie wiem czym najlepiej smarować - mam sudocrem, bephanten i linomag. Sudocrem na co dzień używamy wiec teraz zmieniłam na linomag.

U nas sudocrem tylko pogorszył sprawę, tak jak Morelle the best alantan plus, linomag od czasu do czasu
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-08, 21:25   #5173
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Moja ma czkawkę
średnio 3 razu dziennie.

Xzora ja mam w pudełkowej na podwieczorek często coś ala slodkiego, dziś np ciasto marchewkowe, ale poza tym nie grzeszę.

Sudocrem bede używać tylko jak juz sie coś zadzieje złego, na codzień wg mnie jest za mocny. U nas bepanthen dobrze się sprawdza. Właśnie dziś przyszły mi dwie tubki, bo w niebieskim pudełku ktore dostałam w szpitalu był kupon rabatowy -20% na zakup bepanthenu w necie. Za 2 tubki zapłaciłam 57zł, dostawa darmowa.Super okazja, bo w mojej aptece jedna tubka kosztuje 49zł.

A tym bepanthenem codziennie smarujecie?

Cytat:
My zazwyczaj kapiemy ok. 19.00 ale nie codziennie, tylko co 2-3dni. Potem jeszcze karmienie zanim Klaudia zaśnie.
Klaudia ma często czkawkę, na pewno kilka razy dziennie ją dopada.

Dzisiaj w koncu wypróbowałyśmy z Klaudią chustę i bardzo nam sie spodobało. Klaudia po ok minucie w chuście odleciała w sen. Mi z kolei bardzo przyjemnie było czuc córkę tak blisko, jej cieplo. Załącznik 7185601

Ale.fajnie wyglądacie

Dzięki jeszcze raz za wszysttkie odpowiedzi na temat odparzeń

Stary 2017-08-08, 21:27   #5174
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Etusia
To.o.ktorej mały zasypia? I kiedy.ma pierwszą pobudke?

Chilli
Współczuję:/ oni.chyba takie fazy mają... mój się denerwuje przy cycku właśnie, ale chyba bąki idą... musiałam go obudzić i.na spiocha przebrać pamoka i teraz cyc... i mam.nadzieję, ze pośpi, choć soi cały dzień więc nocki się trochę boję a padam na twarz po.ostatniej...

I żal się, żal... kazda na swój sposób tu się morduje
Ok 20 jesteśmy w łóżku i zasypia ok 20.15-20.30. Potem pobudka różnie między 23 a 1 w nocy potem między 3 a 5. Zależy ile zje czy z jeden piersi czy z dwóch. Czasami zaśnie przy jednej😊

Stary 2017-08-08, 21:28   #5175
darietta
Zakorzenienie

My dzisiaj ciezki dzień bylam godzinke na spacerze mala ryczala cala drogę. Wkurza mnie to ze wnerwiam sie na to malenstwo choc staram sie nie pokazywac jej tego ale zdaza sie ze rycze razem z nią.

Dziś ja wykapałam w ziele ostrozenia może coś pomoże bo ktoś mi ją zaczarował.

Ja jak ide sie kąpać wkladam ją do fotelika albo zostawiam w lozeczku jak chwile poplacze nic sie nie stanie a ona uspokaja sie tylko na rękach.

Zaraz ide sie polozyc bo nie wiadomo jak dzisiejsza noc minie.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-08, 21:33   #5176
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Xzora super wygladacie😊
Moj w koncu po godzinie szrpaniny chwycil i je juz ze 20 min odlecial juz i ja tez odlatuje

Stary 2017-08-08, 21:35   #5177
Agg_s
Wtajemniczenie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!

Xzora, przesłodko Klaudia wyglada cukiereczek

U nas z uszkiem niestety średnie wieści. Nadal się nie "zapisało" i dostaliśmy skierowanie do poradni wad słuchu gdzie maja lepszy sprzęt. U nas w szpitalu miały ogólnie problem z dokładnym wsadzeniem tej końcówki do ucha - może jest za małe i dlatego tez był problem. Zapewniały ze na razie nie muszę się niczym martwić bo to nadal mogą być zalegające mazie albo po prostu słaby sprzęt. Najlepiej takie badanie powtórzyć około 3 miesiąca. Jutro będę dzwonić do poradni to podpytam i nas umówię.
Druga męcząca mnie sprawa to ten okropny ryk Bartka. On nie płacze - on naprawdę wrzeszczy jakby ktoś go ze skory obdzierał. Jutro idziemy do pediatry bo nie wiem już co robić i w ogóle gdzie szukać przyczyny. Kupka jest codziennie, bączki są choć ostatnio rzadziej, jest najedzony, utulony a dalej krzyczy kilka godzin.
Przy okazji się zwazylismy - urodził się z waga 3460g a dzisiaj równo dwa tygodnie później - 3700g.

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-08, 21:38   #5178
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Elegancko bedzie Przemek wyglądał.

A nie lepiej wstrzymać sie z zakupem do połowy września?

Super, ze wyjazd tak wam sie udał i ze u pediatry wszystko ok. 3mam kciuki, zeby Lu wytrzymała do końca strzyżenia.

3mam kciuki zeby Mikołaj ładnie przybierał i żebyście jutro wyszli!

Chilli - ja z przepukliną nie pomoge niestety, ale jak lekarka powiedziała, zeby sie nie martwić to na pewno nie ma czym.

Była u mnie koleżanka. Karmiłam przy niej, bo inaczej w ogole bym z nią nie siedziała. Tyle, ze ona tez była z dzieckiem i tez je karmiła, wiec jakoś raźniej mi było.
Koleżanka jest po drugiej CC, 7 miesięcy po porodzie i dalej ma zgrubienie nad szwem po CC. Jeszcze chodziła do fizjo i ta jej powiedziała, ze u niej jedynie zrosty operacyjnie można by usunąć.
Jak wczoraj próbowałam sprawdzic jak duże mam rozejście mięśni brzucha to wydaje mi sie, ze ja mam tam pustą przestrzeń. Żadnych mięśni nie wyczułam. Koleżanka mówiła ze łatwiej bedzie sprawdzic jak macica sie obkurczy, czyli te 6-8tyg po porodzie

Fajne takie wspólne kp
Ja kp przy szwagierce i moim szwagrze . Kp przy ciotce kuzynce i kuzynie. Tylko przy ciotki Tz się wstydzę .
Dziś kp w aucie na parkingu i Tz był zawstydzony 😳 Wtf?! Zapytał czy nie mam chusty żeby się zakryć. Byłam zakryta bluzka plus nie było ludzi żadnych do okola. Nie kp przy ludziach publicznie np.w restauracji. Czułabym się jak kretynka conajmniej 🙄

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Tak, kupię w połowie września. Chyba, że zamówię wcześniej na ali. Bo ceny np tutaj to jakiś kosmos:

https://www.abrakadabra.sklep.pl/cat...-dziewczynek/4

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Ta mi się podoba

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Awww cudo 😍

Cytat:
dziewczyny jaka lepsza huśtawka taka:https://www.google.pl/search?q=husta...9yPd7mcKsnS_M:
czy: https://www.google.pl/search?q=husta...Ht8oRAABUsgkM:

pomocy muszę kupić szybko bo osiwieje

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Pestycyda ja kupię taką huśtawkę bujak bo sorry ale nie będę chodzić na kibelek z dzieckiem na rękach, jak ktoś ma dzieci co dają się załatwić i wziąć prysznic to chwała Bogu moje niestety nie i tylko bujanie na niego działa a z tą przepukliną nie mogę pozwolić żeby się darł wniebogłosy a tak robi ...
Widziałam ze już pierwsza kupiłaś . Jest za☠☠☠ista . Ja mam taka . Tyle ze od cholery miejsca zajmuje a ja go już nie mam.
Namawiam Tz żeby wywalić ta rogówkę z salonu porwana i kupić mniejsza kanapę, ale jak do ściany 😒
Cytat:
Pestycyda - dzieki za info odnośnie tego rozejścia. Jak sie odważę to sprawdzę jeszcze
raz. A u Ciebie jest ono?
Chilli - jak huśtawka z funkcją leżenia to chyba na początek tez bedzie sie nadawać.
JonSnow - nie używaj Sudocremu na codzień - on ma w składzie cynk, który wysusza. Dobrze sprawdza sie do złagodzenia podrażnień.

Schudłam kolejne 2kg, zostało jeszcze 7kg.

Dziewczyny jak wasze niejedzenie słodyczy? Ja sie trzymam założeń - w weekend były lody, a dzisiaj TZ jechał na zakupy i sie powstrzymałam z zamówieniem. Za to zrobiłam pudding chia i brownie z kaszy jaglanej słodzone miodem.

Ja nie jestem slodyczowa. Mnie gubią takie rzeczy jak kanapki , chipsy 😏 No i lubię kawy mrożone , Shake z fastfood a to syf jest 🙄
Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Aaaa taka huśtawka? Dla mnie to leżak. Myślałam o takich dla większych dzieci ( znajomi mają, do sufitu się wiesza) i tak nie mogłam sobie wyobrazić jak takiego malucha włożyć.

Ja szczerze mówiąc nie sprawdzałam jeszcze rozejścia. A teraz karmię to nie spr. Ale raczej nie mam bo w ciąży sprawdzałam a też sie są wtedy wyczuc

Eee nie wiem kto normalny wkłada w taka zwykła huśtawkę taka kruszynkę
Cytat:

Tak mój ma często.
Ja to czasami mam ochotę ☠☠☠nac bo jest kp , wyrywanie cycka , a jak się uspokoi to jest kupsko zaraz albo cała pielucha zasikana , a jak zmienię to jest zaraz czkawka i znów muszę cycka dawać

Cytat:
Mlody pol h temu mial jazdy przy kp wiec go lulalam zaczal tak plakac ze sie zakrztusil az mi slabo do tej pory oczywiscie zapomnialam co sie dokladnie robi i przewroxilam go na brzuszek i zaczelam klepac ufff przeszlo strasznie mi soe drze ostatnio masakra zanosi sie i ciezko go uspokoic teraz dalam piers pojadl 10 min i korba brzuszek go rozbolal i darcie teraz lulam go na poduszce na kolanach i wepchalam smoczek mam dosyc tych jego faz momentami mam ochote mu juz dac butle i moze miec sw.spokoj i pospac wiecej niz 3h na cala noc...nie lubie cierpietnictwa ale musialam sie wyzalic bo te 3 dni to koszmar jakis.

Weź nic nie mów 😭😭
Ja się tak dziś zle czuje ze mnie na wymioty ciąga. Skręca mi flaki znów i zaraz chyba zemdleje na kiblu.
Byliśmy rano w parku i nic nie jadłam wiec Tz mi kupił kanapkę i była za tłusta . Teraz mi niedobrze od niej.
Boli mi głowa okropnie i oczy

Dziękuje za życzenia dziewczyny

Brawa za wizyty wszelkie i przybieranie na masie 👏🏻💪🏻

Poprostu - kciuki za odbicie wagi synusia

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Ja prdle zanim ja was nadrobię i odp to nowych postów jest masa

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-08, 21:53   #5179
siilmariien
Wtajemniczenie

Xzora super, że chustonoszenie tak Wam podpasowało Słodka Klaudia!
Stary 2017-08-08, 21:55   #5180
Agg_s
Wtajemniczenie

Sam, i tak ładnie dajesz radę z tym nadrabianiem podziwiam :P plus jeszcze inna strefa czasowa

Ja kurczę wpierdzielam wszystko słodycze kocham i nie potrafię sobie odmówić choć jem ich mniej niż przed ciaza. Fast foodow tylko nie ruszyłam jeszcze. Zostały mi niecałe 3kg do zrzucenia i jestem trochę przerażona bo w brzuchu na pewno mam więcej.. skończę jak anorektyczka jem normalne posiłki o normalnych porach ale chyba te nerwy z powodu wrzasku młodego mnie wykańczają....

Stary 2017-08-08, 22:00   #5181
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Ah właśnie Samantha - wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń wybacz ale ciągle zapominałam napisać!

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Aggs na pewno następnym razem już porządnie zbadaja słuch małego a co do wrzasku to może on po prostu tak płacze? Ma mocne płucka, no nie wiem sama. Ale rozumiem że się denerwujesz bo to nigdy nie wiadomo o co chodzi jak dziecko tak mocno krzyczy

Stary 2017-08-08, 22:02   #5182
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość

U nas z uszkiem niestety średnie wieści. Nadal się nie "zapisało" i dostaliśmy skierowanie do poradni wad słuchu gdzie maja lepszy sprzęt. U nas w szpitalu miały ogólnie problem z dokładnym wsadzeniem tej końcówki do ucha - może jest za małe i dlatego tez był problem. Zapewniały ze na razie nie muszę się niczym martwić bo to nadal mogą być zalegające mazie albo po prostu słaby sprzęt. Najlepiej takie badanie powtórzyć około 3 miesiąca. Jutro będę dzwonić do poradni to podpytam i nas umówię.
Druga męcząca mnie sprawa to ten okropny ryk Bartka. On nie płacze - on naprawdę wrzeszczy jakby ktoś go ze skory obdzierał. Jutro idziemy do pediatry bo nie wiem już co robić i w ogóle gdzie szukać przyczyny. Kupka jest codziennie, bączki są choć ostatnio rzadziej, jest najedzony, utulony a dalej krzyczy kilka godzin.
Przy okazji się zwazylismy - urodził się z waga 3460g a dzisiaj równo dwa tygodnie później - 3700g.

Agg_s u nas też był problem ze zbadaniem uszka w szpitalu, udało się dopiero po wielu próbach - i mówili dokładnie to samo zanim się udało: powodów dla których tak się dzieje może być multum, zanieczyszczone ucho, słaby sprzęt, dlatego nie ma się co martwić na zapas. Kciuki za badanie uszka w poradni!

A Bartuś krzyczy tak kilka godzin non stop? Próbowałaś może ciepłych kąpieli albo okładów na brzuszek w tym czasie?
Stary 2017-08-08, 22:54   #5183
Agg_s
Wtajemniczenie

Mocne płucka po sterydach ehhh wiecie, czasem płacze tak normalnie, ze wiem ze to mokra Pielucha albo głód.. a czasami to taki właśnie wrzask jak dzisiaj od 18 do 21... na chwile pomaga termofor ale za chwile znowu zaczyna krzyczeć. Albo usypia bo widać ze zmęczony i się nagle wybudza i dalej to samo

Stary 2017-08-08, 23:09   #5184
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Kciuki oby wkoncu zbadali tak jak się należy.
Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
My dzisiaj ciezki dzień bylam godzinke na spacerze mala ryczala cala drogę. Wkurza mnie to ze wnerwiam sie na to malenstwo choc staram sie nie pokazywac jej tego ale zdaza sie ze rycze razem z nią.

Ja jak ide sie kąpać wkladam ją do fotelika albo zostawiam w lozeczku jak chwile poplacze nic sie nie stanie a ona uspokaja sie tylko na rękach.

Ja niby nie wierze w to zaczarowanie ale coś w tym jest. Ja przy paulinie zlizywalam powieki i uwierz mi jak ręką odjal była cisza i spokój. A krzyczała nam okropnie po odwiedzinach jednej znajomej.

My pierwsze karmienie bo kupa go wzbudziła i przesikal wszystko. Wiec przebranie i teraz cycus.

Dziś zauważyłam że jest pełnia a dzieci w pełnię dużo gorzej śpią 😕 może dlatego u nas wczoraj nic tak tragiczną

Stary 2017-08-09, 00:22   #5185
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
My mamy 13 osób i 3 dzieci do 3 lat. A fotograf tylko do kościoła i to będzie męża kursantka jeżeli ksiądz się zgodzi i ona będzie mieć wolny termin.

My mamy BIODACYNA ja juz próbowałam mleko rumianek sól fizjologiczna i nic. Wole podać mu te krople bo boje się potem przekłuwanie kanalikow 😕
Słyszałam żeby jeszcze moczem przemywac ale na ile to działa to nie wiem bo się nie odważył am.

My mamy kąpiel o 19.30. Starsza córka od urodzenia była tak kapana i teraz ma 3 latka i to jest ta pora. Mateusz jeżeli śpi to go wybudzam. Kapie ich w jedym czasie. Zabieram ich razem do łóżka pauliny i ona butlą z mlekiem, mycie zębów a Mateusz cycus i idą razem spać. A ja potem sprzątam myje się mam wkoncu chwile dla meza i idę spać 22-22.30.

Dla mnie takie coś jak rutyna to na chwile obecna jest jakiś kosmos
Zazdroszczę ze tak się dxieci Ci zgrały fajnie 👍🏻
Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość

Współczuje

Cytat:

Powtórzcie w 3mcu. My właśnie na 3mce powtarzaliśmy .
Kciuki zaciśnięte ✊🏻

Stary 2017-08-09, 00:33   #5186
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Ehh Samantha rozumiem Cie , co do kp to ja chyba z tych bezwstydnych bo karmilabyn chyba wszedzie.Co do hustawki tez nie mam miejsca hihi ale je wyczaruje nawet jesli mialabym sie pozbyc jakiegos mebla😆

Aggs nie martw sie tymi uszkami bedzie ok.Moj potrafi sie mega drzec zanosi sie orzy tym itp

Stary 2017-08-09, 01:02   #5187
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Sam, i tak ładnie dajesz radę z tym nadrabianiem podziwiam :P plus jeszcze inna strefa czasowa

Ja kurczę wpierdzielam wszystko słodycze kocham i nie potrafię sobie odmówić choć jem ich mniej niż przed ciaza. Fast foodow tylko nie ruszyłam jeszcze. Zostały mi niecałe 3kg do zrzucenia i jestem trochę przerażona bo w brzuchu na pewno mam więcej.. skończę jak anorektyczka jem normalne posiłki o normalnych porach ale chyba te nerwy z powodu wrzasku młodego mnie wykańczają....

Mowisz
W sumie co mogę robić innego jak 90% mojego czasu siedzę z wywalonym cyckiem

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Ah właśnie Samantha - wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń wybacz ale ciągle zapominałam napisać!

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Aggs na pewno następnym razem już porządnie zbadaja słuch małego a co do wrzasku to może on po prostu tak płacze? Ma mocne płucka, no nie wiem sama. Ale rozumiem że się denerwujesz bo to nigdy nie wiadomo o co chodzi jak dziecko tak mocno krzyczy

Dzięki

Zadzwoniła do mnie mama moja . Nigdy nie mówcie Waszym rodziców tudzież teściowym ze wasze dzieci maja jakieś problemy brzuszkowe etc.albo , ze wam ciężko. Mama mi poleciła na tetrę namoczona w wodzie kieliszek wódki wylać i na brzuszek położyć wtf?! Przerażajace metody moim zdaniem 😵
Mama zaczęła płakać i lamentować , ze ona to nas 5tke wychowała w kiepskich warunkach i se dała radę . O Boże i cała moc innych histori i ze mam być twarda

Dziewczyny ja nie mogę z moim starszakiem normalnie już. Tak mnie wnerwia . Nic się nie słucha . Mały spi a on do niego podchodzi i nagle nim telepie , łapie za nogi i go budzi a mi i tak kurde ciężko uśpić te glizde i położyć na kilka minut żeby się wyprostować .
Nie mam cierpliwości , a się straszak zachowuje jak wariat jakiś 😭😞 Jeszcxe mnie Tz wkurza bo nie umie małego potrzymać inaczej niż jak jakieś rozplaszczonej żaby.
Wkurza mnie ze ja jem na biegu aż mi się cofa a on sobie czyta artykuliki , meczyki ogląda na luzie . Mam ochotę dać mu w mordę 😤

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Dziewczyny na odparzenia spróbujcie może maści z witamina A . U nas jest maść A+D na odparzenia . Ja póki co używam oleju kokosowego i shea na pupcie i jest dobrze w miare.

Chilli - rozumiem Cię w 200% ja tez chyba te huśtawkę przytaracham i ja nawet na środku pokoju postawie.
Mam ta huśtawkę od ciotki ale mały słabo w niej lubi być. Z reszta u niego wyjęcie sutka z ust powoduje włączenie się jakiegoś alarmu Ja już nie mogę poprostu. Mi to na żywca boli bo on trzyma końcówkę sutka i tak ciumka ze jak wyjmuje sutek to on jest taki spłaszczony na końcu oraz jest taki biały jakby krew do niego nie dopływała.
Moja sis kp swojego małego już rok ponad jednym cyckiem tylko , a on ja kopie , bije . Zrywa z niej ubrania i sam się obsługuje. Dla mnie dramat. Z całym szacunkiem dla kp ale dla mnie to jest chore już.

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Teściowa mnie wkurzyła . Zajechaliśmy do niej jak wracaliśmy z parku bo Tz chciał siku a ona jest po drodze.
Wyskoczyła z domu i ani cześć ani w dupę pocałuj tylko tekst "o widzę ze już ładnie chudniesz" 😳 Co ja kurna moje chudniecie obchodzi 🙄 Jak urodziłam starszaka to wyobraźcie sobie ze ona mi kupiła zestaw na odchudzanie się który był bardzo drogi. Kazała innym ludziom się na to złożyć . Byłam wściekła . Nic z tego gowna nie zuzylam. Tabletki które tam były powodowały we mnie jakieś drgawki i zawroty głowy. Tz aż się wystraszył raz i zakazał mi gowna brać i był na nią wściekły.
Ja schudłam później w swoim czasie jak mi hormony od kp puściły bo mimo iż nie kp starszaka już kilka mcy to miałam nadal mleko i te hormony mi nie pozwoliły tracić wagi.
Any way ona mi dziś wyniosła z domu jakaś bluzkę rozmiaru worka na kartofle 1X dla plus size i chciała mi ja dać. Wtf?! Ja nosze rozmiar teraz L lub XL w ostateczności. Brzuch mam duży jeszcze bo mam diastasis plus trochę fakt sadła ale tez moja macica miała w sobie 5kg potworka . Wkur mnie takie coś.
Powiedziałam jej ze nie lubię takich babcinych worków
W dupie mam czy się obraziła .

Stary 2017-08-09, 01:38   #5188
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Kciuki oby wkoncu zbadali tak jak się należy.

Ja niby nie wierze w to zaczarowanie ale coś w tym jest. Ja przy paulinie zlizywalam powieki i uwierz mi jak ręką odjal była cisza i spokój. A krzyczała nam okropnie po odwiedzinach jednej znajomej.

My pierwsze karmienie bo kupa go wzbudziła i przesikal wszystko. Wiec przebranie i teraz cycus.

Dziś zauważyłam że jest pełnia a dzieci w pełnię dużo gorzej śpią 😕 może dlatego u nas wczoraj nic tak tragiczną

Ja też w żadne przesądy nie wierze ale w tylko w to ziele wierze wiem ze nie zaszkodzi a pomogło nie raz w mojej rodzinie. Może i na Wiki podziała.

Wlasnie sie karmimy zagladam do pieluszki czysto ubrałam spowrotem biore na rękę a ona pierd i kupa poszła.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 02:05   #5189
pestycyda
Zakorzenienie

Nulka, 50 osób? Wow. Mnie się jakoś nie chce myśleć o chrzcinach. Trzeba coś zaplanować a mi się nie chce:p

Emmos, każda z nas chyba zna to uczucie. Ja mam pretensje do siebie że mam bardzo mało cierpliwości. TŻ to potrafi młodego lulać przez godzinę jak np ma problemu z brzuszkiem a ja od razu się robię poirytowana, zmęczona i śpiąca:/

Karolinusia, piękna sukienka

Xzora, 😍😍😍 jak pięknie wyglądacie!

Chili, mój wieczór wyglądał dziś tak jak Twój:/ wiedziałam że młody był w dzień za greczny i się odkuje na wieczór.

Aggs, brawa za wagę. Mam nadzieję że pediatra coś pomiędzy i trzymam kciuki żeby Uszkiem było wszystko w porządku

Samantha, olej teściowa. Ale ma pomysły... Na urodziny jej kup krem przeciwzmarszczkowy 70+

My się karmimy.

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 02:34   #5190
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Nulka, 50 osób? Wow. Mnie się jakoś nie chce myśleć o chrzcinach. Trzeba coś zaplanować a mi się nie chce:p

Emmos, każda z nas chyba zna to uczucie. Ja mam pretensje do siebie że mam bardzo mało cierpliwości. TŻ to potrafi młodego lulać przez godzinę jak np ma problemu z brzuszkiem a ja od razu się robię poirytowana, zmęczona i śpiąca:/

Karolinusia, piękna sukienka

Xzora, 😍😍😍 jak pięknie wyglądacie!

Chili, mój wieczór wyglądał dziś tak jak Twój:/ wiedziałam że młody był w dzień za greczny i się odkuje na wieczór.

Aggs, brawa za wagę. Mam nadzieję że pediatra coś pomiędzy i trzymam kciuki żeby Uszkiem było wszystko w porządku

Samantha, olej teściowa. Ale ma pomysły... Na urodziny jej kup krem przeciwzmarszczkowy 70+

My się karmimy.

Bez kitu a to już niedługo nawet .

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Co do uroków to ja byłam podobno zaczarowana. U mojej babci na wsi przyszła sąsiadka i zaczęła ględzić ze jaka piękna itd.
Jak wyszła to ja zaczęłam strasznie płakać i ze super spokojnego dziecka zamieniłam się w ryczące .
Moja babcia wzięła podobno gromnice i coś mamrotala pod nosem i mama mówiła, ze nagle przestalam płakać. To był poprostu moment. Niezle nie 😁🤔

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości