|
|
#5131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Chilli
No witaj, witaj Wicek idzie na masę hehe, bosz co wy macie w tych cyckach?? Ktoś jeszcze ma re przepukline, ale wybacz nie.przyswoiłam kto za szybko czasami.nadrabiam wizaż.Dobrze ze u Was ok. Ja mam.ten leżaczek-bujaczek tiny love... daje radę czasami... tylko czasami. Cashmere Niezle te terminy, masakra! Nawet nie wiem.jak skomentować :/ Ale będzie elegant Hugo lemiuszek sie zrobił,nie chce cyckac jak slabiej.leci... złości się, hym... no.nic ma ssac i tyle. Wasze sie denerwują przy karmieniu? A przy kupie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5132 |
|
Wtajemniczenie
|
Nonie to trochę mnie pocieszyłaś ale on na brzuszku nie lubi
![]() Vadi zrobię masło i Ci wyślę hehe Samantha 100 lat ,wszystkiego najlepszego!!!
|
#5133 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#5134 | ||
|
Wtajemniczenie
|
My po wizycie u pediatry. Wszystko ok
Łucja waży już 3800 26 lipca miała 3240, więc w 2 tyg przybrała ponad 500g Chrzest chcemy robić w październiku, jak siostra męża będzie w PL. Cytat:
Jeszcze tu siedzę, ale farba już na głowie, a mąż z córami jeszcze nie przyszedł - więc nie jest źle Podczas ścinania łatwiej mi będzie nakarmić już Lu w razie czego. Ale cały czas nerwowo patrzę na wejście Oby spała do mojego wyjścia Cytat:
![]() Teraz w czwartek jedziemy do tesciow i zostajemy do końca wakacji tam. Na miejscu będzie super, tylko podróż ciężka, bo daleko bardzo... |
||
|
|
|
#5135 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie 62 albo 68. Dużo zależy jakiej firmy bedziesz kupować, bo każda ma inną rozmiarowke. A skad chcesz zamówić?
|
#5136 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
nie mogę Was nadrobić mam z moim Małym szefem trochę roboty bidulek przez to że łożysko juz było stare nie był dobrze odzywiany i trochę chudy jest a waga spada. Karmie i karmie i mogę tak godzinami nie mam jeszcze za dużo pokarmu a nie moge sobie pozwolić na duze spadki wagi, sprawdziły mu cukier był nisko dostał 20ml i cukier w normie. Będę karmić chce ale nie moge ryzykować. Przenoszona ciąża to nie są żarty skóra np jak u staruszka... Moze jutro wyjdziemy a moze nie...
|
|
|
|
#5137 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze nie patrzyłam. Mam jedną sukienkę. Białą z trzema różowymi różyczkami. Tylko nie wiem jaki to rozmiar. Na razie znalazłam świetną stronę do projektowania zaproszeń. Mam 11 wybranych wzorów i nie mogę się zdecydować Cytat:
|
|
#5138 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
3mam kciuki zeby Mikołaj ładnie przybierał i żebyście jutro wyszli! Chilli - ja z przepukliną nie pomoge niestety, ale jak lekarka powiedziała, zeby sie nie martwić to na pewno nie ma czym. Była u mnie koleżanka. Karmiłam przy niej, bo inaczej w ogole bym z nią nie siedziała. Tyle, ze ona tez była z dzieckiem i tez je karmiła, wiec jakoś raźniej mi było. Koleżanka jest po drugiej CC, 7 miesięcy po porodzie i dalej ma zgrubienie nad szwem po CC. Jeszcze chodziła do fizjo i ta jej powiedziała, ze u niej jedynie zrosty operacyjnie można by usunąć. Jak wczoraj próbowałam sprawdzic jak duże mam rozejście mięśni brzucha to wydaje mi sie, ze ja mam tam pustą przestrzeń. Żadnych mięśni nie wyczułam. Koleżanka mówiła ze łatwiej bedzie sprawdzic jak macica sie obkurczy, czyli te 6-8tyg po porodzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#5139 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, kupię w połowie września. Chyba, że zamówię wcześniej na ali. Bo ceny np tutaj to jakiś kosmos:
https://www.abrakadabra.sklep.pl/cat...-dziewczynek/4 ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Ta mi się podoba ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------
|
#5140 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w jakich huśtawkach wy chcecie takie maluchy bujać? Przecież dopóki one nie siadają same to nie wolno takich rzeczy robić. Nawet te nasze bujaki leżaki są kontrowersyjne (ale już bez przesady) a co dopiero huśtawki...
Sam, wszystkiego najlepszego przede wszystkim spokoju i cierpliwości niech się chłopaki zdrowo chowają![]() Sili, zazdroszczę takich wakacji nawet jeśli weekendowych naładowaliśmy akumulatorki![]() Poprostu, oby jutro Was wypuścili! Trzymajcie się tam. A jak Ty się czujesz? Xzora, sprawdzając rozstęp mm. Brzucha połóż się na podłodze, ugnij nogi w kolanach i unieś głowę do góry. Wtedy mm. Proste brzucha się napina i powinnaś wyczuć nad pępkiem czy jest rozejście czy nie. Morelle, jaka piękna sukienusia 😍😍😍😍 obie słodkie Moje dziecko złote dzisiaj. Aż się boję nocy. Jak uśpił się w trakcie spaceru do pediatry tak wstał o 15 czyli po 4h jakoś! Trochę pokwilił u lekarza ale dałam cyca na 5 minut i spokój. Młody waży już 3640g ♥ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5141 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny jaka lepsza huśtawka taka:https://www.google.pl/search?q=husta...9yPd7mcKsnS_M:
czy: https://www.google.pl/search?q=husta...Ht8oRAABUsgkM: pomocy muszę kupić szybko bo osiwieje ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Pestycyda ja kupię taką huśtawkę bujak bo sorry ale nie będę chodzić na kibelek z dzieckiem na rękach, jak ktoś ma dzieci co dają się załatwić i wziąć prysznic to chwała Bogu moje niestety nie i tylko bujanie na niego działa a z tą przepukliną nie mogę pozwolić żeby się darł wniebogłosy a tak robi ...
|
#5142 |
|
Wtajemniczenie
|
Poprostu gratuluję! I współczuję bolesnego porodu. Kciuki żebyście wyszli jutro✊
My wczoraj cały dzień i cala noc spaliśmy tylko na rączkach za to dziś złote dziecko śpi i budzi się tylko na cyca... co będzie w nocy? ?? Aż się boje. Dziś byliśmy u pediatry ns wizycie patronazowej waży my juz 4700😊 niestety oczy ropieja od porodu czyli w czwartek mija miesiąc. Lekarka dala nam krople z antybiotykiem na 10 dni i ma być dobrze. U nas chrzciny 3 września. Juz prawie wszystko załatwione. Jak potwierdze u księdza wszystko to zamawiam zaproszenia fotografa i podziękowania dla gości i wtedy jedziemy kupić ubranko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5143 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra biorę tą pierwszą bo można dziecko na leżąco położyć
|
#5144 |
|
Zakorzenienie
|
I dobrze
Etusia Super, oby w nocy też spał ![]() No i brawa za chrzest... ile macie os? My nie zamawiamy fotografa... wystarcza nam zwykle fotki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5145 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny brawo za wagi Waszych maluszków!
![]() U nas odparzona pupa szczypie go bo marudny jest pół dnia wietrzyłam mu na razie i nie wiem czym najlepiej smarować - mam sudocrem, bephanten i linomag. Sudocrem na co dzień używamy wiec teraz zmieniłam na linomag. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5146 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
![]() Ja ogrodową https://www.abcfitness.pl/rekreacja-...4aAshdEALw_wcBGratuluję wagi ![]() Cytat:
![]() Przypomniałaś mi o foto. Poproszę sis.
|
|
#5147 |
|
Wtajemniczenie
|
Jon snow moj dzis tez ale kupa jest za kazdym razem jak zmieniam pieluche u nas najlepiej linomag na zmiane z sudocremem sie sprawdza i wietrzenie.Jutro jedziemy do mojej mamy to na ogrodzie mu ta dupinke wystawie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5148 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda - dzieki za info odnośnie tego rozejścia. Jak sie odważę to sprawdzę jeszcze
raz. A u Ciebie jest ono? Chilli - jak huśtawka z funkcją leżenia to chyba na początek tez bedzie sie nadawać. JonSnow - nie używaj Sudocremu na codzień - on ma w składzie cynk, który wysusza. Dobrze sprawdza sie do złagodzenia podrażnień. Schudłam kolejne 2kg, zostało jeszcze 7kg. Dziewczyny jak wasze niejedzenie słodyczy? Ja sie trzymam założeń - w weekend były lody, a dzisiaj TZ jechał na zakupy i sie powstrzymałam z zamówieniem. Za to zrobiłam pudding chia i brownie z kaszy jaglanej słodzone miodem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja szczerze mówiąc nie sprawdzałam jeszcze rozejścia. A teraz karmię to nie spr. Ale raczej nie mam bo w ciąży sprawdzałam a też sie są wtedy wyczuc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#5150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#5151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#5152 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki Wasze maluchy mają czkawki często? bo mój młody bardzo nie wiem czy to normalne...
i mam jeszcze pytanko o której kąpiecie dzieci i chodzicie spać razem z maluszkami od razu czy jak? Sill zazdroszcze tego Kazimierza ja jestem ciągle spięta jak baranie jaja przydałoby nam się gdzieś pojechać...u fryza jakaś metamorfoza? ![]() Devileek pięknie Wam w tej chuście ja właśnie małego za nisko wiąże muszę poćwiczyć i pokazać się bratowej niech mi pomoże się zamotać.
|
#5153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Dziewczyny
muszę próbować bo widzę że u każdej z Was co innego, zobaczymy jak u nas będzie ![]() Xzora położna kazała czymś smarować na co dzień i jak była na wizycie to akurat sudocremem smarowała i mówiła że ok :/ w takim razie odstawimy go z codziennego użytku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
My na razie nie mamy jeszcze uregulowanego dnia i kąpiemy jak Mały wstanie z wieczornej drzemki, wczoraj już o tej godzinie kąpaliśmy a dzisiaj jeszcze śpi. Ja idę spać o 21 a Tż zajmuje się Małym aż nie zacznie być głodny, wtedy mi go przynosi, karmimy się i idziemy spać już razem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#5154 |
|
Wtajemniczenie
|
xzora ja lody jem codziennie
to nasz nieodłączny element spaceru z młodym niestety mam genialną cukierni/lodziarnie blok obok i nie daje rady.Dzisiaj smak sernika i arbuza mniammmmczasami jak mnie najdzie to wpierniczam ciastka kruche albo piekę ciacho . Wiem ,że jak skończy się lato to skończą się lody dla mnie i ciasta z owocami ale pewnie znajdę zamienniki nie chcę mi się teraz żadnych wyrzeczeń bo mało przyjemności ostatnio w moim życiu niestety buuuu
|
#5155 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle jaka stronka do tych zaproszeń?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5156 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora
Ja sie staram nie jeść, ale lekko nie jest... dziś lody, zreszta codziennie lody... zazwyczaj sorbet a dziś słodkie- sernik z malinami. Brawo za stracone kg! Ekstra! Chilli Ja też lody zakiczam do obowiązkowego.elementu spaceru i dzis też sernikowe ![]() Co do kąpieli to jest różnie zależy, wczoraj juz szlismy sie kąpać dzis jeszcze śpi ![]() Ale zazwyczaj ok 21 karmie go już na noc, odkladam i ok 22 ide spać. Dzis pewnie pojde za raz po nim, bo pewnie późno wstanie. Zobaczymy co boss ma w planach... w końcu sie jakis tryb.obierze ![]() A u was jak? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#5158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kąpiel ok 21-21:30, później mleko i zazwyczaj Ada pada przed 23, a my razem z nią kładziemy się do łóżka My chrzciny robimy 24 września i wyszło nam 50 osób 😯 Sama w szoku jestem, ale z od strony męża spora rodzina i wszelkie imprezy takie dość duże się robi. Ja chciałam w kameralnym gronie, ale mąż uparty i stwierdził że to jego pierwsza córka i chce ją pokazać całemu światu i oszczędzać nie będzie... Niech tak będzie też mam kilka typów sukieneczek dla Małej i kilka wzorów zaproszeń, muszę podjąć decyzję i zamówić już Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#5159 |
|
Zakorzenienie
|
Poprostu serdecznie Ci gratuluję
bardzo się ciesze, ze masz to juz za soba maly potrzebuje troszke czasu na odpoczynek, najważniejsze, ze wszystko z nim w porządku. Super ze koleżanka byla z Tobą. Medale już co prawda rozdane, ale ode mnie masz dodatkowy, zdecydowanie zasłużyłaś ![]() Sam opowieść o kupie małego poprawiła mi humor ![]() Amelcia spała dziś 3 godziny od 6 rano uparciuch mały, nie dal się tak łatwo ululać - to cecha po ojcu zdecydowanie w ogóle taka byłam zła na tż od rana...wrrr...ale juz mi przeszło, bo jak nosiłam mała to zapodałam sobie kanały muzyczne w tv i tańczyłam z nią na rękach, nawet nie wiecie jak mnie to rozliźniło ![]() W ogóle miałam od kilku dni takie poczucie beznadziejności, uwiązania, ale dzis mimo całodziennego usypiania przeszło mi. Nie zrozumcie mnie źle, bo kocham tego małego bobka ponad wszystko i nie oddałabym za nic w świecie, ale czułam się jakoś nie do końca szczęśliwa, jak zamknięta w klatce. Ale chyba te tańce poluzowały mi zwieracze... Cashmere ale będzie przystojniacha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#5160 |
|
Zakorzenienie
|
My prawdopodobnie 15 października mamy chrzest
Wczoraj na spacerze weszłam do sklepu i ta sukienka wpadła mi w oko 20170807_163134.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

za szybko czasami.nadrabiam wizaż.

Łucja waży już 3800
26 lipca miała 3240, więc w 2 tyg przybrała ponad 500g
Jeszcze tu siedzę, ale farba już na głowie, a mąż z córami jeszcze nie przyszedł - więc nie jest źle

Super!!
nie mogę Was nadrobić mam z moim Małym szefem trochę roboty bidulek przez to że łożysko juz było stare nie był dobrze odzywiany i trochę chudy jest a waga spada. Karmie i karmie i mogę tak godzinami nie mam jeszcze za dużo pokarmu a nie moge sobie pozwolić na duze spadki wagi, sprawdziły mu cukier był nisko dostał 20ml i cukier w normie. Będę karmić chce ale nie moge ryzykować. Przenoszona ciąża to nie są żarty skóra np jak u staruszka... Moze jutro wyjdziemy a moze nie...

nie chcę mi się teraz żadnych wyrzeczeń bo mało przyjemności ostatnio w moim życiu niestety buuuu
bardzo się ciesze, ze masz to juz za soba
maly potrzebuje troszke czasu na odpoczynek, najważniejsze, ze wszystko z nim w porządku. Super ze koleżanka byla z Tobą. Medale już co prawda rozdane, ale ode mnie masz dodatkowy, zdecydowanie zasłużyłaś 
w ogóle taka byłam zła na tż od rana...wrrr...ale juz mi przeszło, bo jak nosiłam mała to zapodałam sobie kanały muzyczne w tv i tańczyłam z nią na rękach, nawet nie wiecie jak mnie to rozliźniło