Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapraszają ( - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-08, 22:55   #2551
Limonka2738
Zakorzenienie

Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras

[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7614717 1]A co cie w tych lampach razi? Nie wiem, moze lepsze swiatlo daja? Serio pytam
[/QUOTE]

Mam takich pełno w domu.

W korytarzy świecą się non dtop takim półmrokiem, żeby skoczyć do toalety i nie zapalać dużych świateł.

W salonie w zależności od potrzeby zapala się mniej/więcej, określone segmenty, które akurat są potrzebne.

W moim pokoju podświetlają książki w szklanych gablotach.

Wychodzi dużo taniej niż normalne oświetlenie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-08, 22:57   #2552
201803120844
Konto usunięte

Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Szukałaś kiedyś mieszkania? Wpisując ilość pokoi, lokalizację i "879"(tu trochę hiperbola) innych rzeczy. A i tak wydzwaniają Ci i zachęcają do obejrzenia, choć ani 2 kryteria niespełnione.
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-08, 23:25   #2553
ridja devojka
Zakorzenienie

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;76147601]Nie wiem, czy to do mnie, czy do kogoś innego.
Jeśli do mnie - nie chodzi o same lampy, tylko te kosmiczne konstrukcje na suficie.[/QUOTE]
Tak, ten lampki w połączeniu z tymi kosmicznymi sufitami są mega wiesniackie. Nie chodzi mi o sam halogen bo rozumiem ze może pasować w nowoczesnym pomieszczeniu ale te dzikie fale... ale jak szukałam mieszkania to pełno tego i to w roznych kolorach i poziomach. I jeszcze Janusz dumny bo mieszkanie wyremontowane i chce za nie grube hajsy.

Stary 2017-08-08, 23:40   #2554
madziara_07
Zadomowienie

jak 3 lata temu szukalam mieszkania/domu na wynajem to ogladalam jedno w ktorym w kuchnio salonie (polaczonym ale mi to nie przeszkadza) nie bylo zyrandola tylko same takie halogeny. Masakra, ogladalismy w dzien a i tak bylo niedoswietlone.
a boazerie w przedpokoju maja jeszcze moi tesciowie i to taka w wersji hard core bo jeszcze maja w boazerii zabudowane szafy scienne i pawlacze. moja mama ma to samo tylko z paneli drewnopodobnych
to jak mowimy o koszmarkach wnetrzarskich to jeszcze paskudne sa steropianowe kasetony na suficie, jak na tych zdjeciach tutaj http://womanadvice.pl/czym-pomalowac...-lepiej-wybrac
Stary 2017-08-08, 23:50   #2555
cojarobietu_uu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Teraz też jest modna, tylko taka
https://static02.domzpomyslem.pl/fil...owki%20(5).jpg

Bez przesady, nie od razu wyśmiewanie i nie sam PRL (akurat fotele i inne meble pokojowe bardzo mi się podobają). Moda zatacza koło. Nie ma chyba pokolenia, które nie uśmiechnie się pod nosem widząc to, co za ich młodości było modne, jako "najnowszy trend". Moja matka też się podśmiechiwała z tego co ja nosiłam jako supermodne, bo ona to już znała z młodości. Ja też się uśmiechnę, gdy widzę dziurawe dżinsy i chokery jako najnowszy trend, bo miałam takie jako nastolatka w latach 90-00.
Dżizas, jaki ja mam teraz dramat w sklepach. Modne jest dokładnie to, co zaczynało być obciachowe, jak pierwszy raz zaczęłam się takimi rzeczami interesować. Więc jakoś mi zostało mocno, że to jest niemodne i nie mogę się przemóc...

Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość
No wiesz akurat ta boazeria to był już taki wyższy standard, ale poza tym masz absolutną rację. Mama ma szafki kuchenne kupione w 1977 roku. Wzornictwo obłędne, nawet "redachtor" nie przyczepiłby się. Mocny pomarańczowy, bez zbędnych udziwnień, proste uchwyty. Gdzieś czytałam, że IKEA robiła jakieś rzuty wtedy.
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;76145941]Ja do boazerii nic nie mam. Taka nowoczesna mi się podoba, a stara nie przeszkadza.

IKEA W Polsce w 1977?[/QUOTE]

Coś było z IKEA w tamtych latach . Też nie wiem dokładnie jak to wyglądało. Mama ma od nich meble, dopiero po latach zczaiła, co to za firma, no bo wtedy nie miała pojęcia o jej istnieniu. Ale meble trzymają się do tej pory (drewno to jest,nie jakaś płyta), a design mają ponadczasowy, bo bardzo neutralny. Oczywiście ktoś by kiedyś skrytykował, bo nie jak meblościanka Bodzio, ale nam odpowiadaja i teraz można że są minimalistyczne.

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
sufity podwieszane? żeby sobie "fajne" oświetlenie ledowe założyć.
Dla mnie to jest tragedia, jak widzę sufity obniżone do jakiś klaustrofobicznych wysokości. Robią wysokość pomieszczenia jak w wielkiej płycie w kamienicy. Czasem zrozumiem jak jakieś naprawdę przesadnie wysokie sufity, trochę obniżyć, ale bez przesady.
cojarobietu_uu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 07:23   #2556
201712071518
Konto usunięte

Obniżane sufity mają swoje uzasadnienie - mieszkanie moich rodziców jest na ostatnim piętrze i do tego narożne. W każdym pokoju i przedpokoju wzdłuż sufitu biegnie jakaś rurka od centralnego ogrzewania. Jedyna opcja, żeby to zamaskować to obniżyć sufit (oczywiście nie do 1/4 wysokości), plus jak się mieszka tam gdzie są szkody górnicze, to sufity nieestetycznie pękają. Plus obniżenie sufitu wycisza trochę - jak się ma nad sobą małe biegające dzieci, albo ludzi z ciężkimi stopami
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 08:14   #2557
voice_of_silence
Zakorzenienie

Co to znaczy klaustrofobiczna wysokosc? Podwieszany sufit to jest kwestia ilu -15 cm? Mam w pokoju goscinnym. Dzieki halogenom mam mozliwosc ciekawego sterowania swiatlem. Natomiast wszelkie ledy sa dla mnie nie do przyjecia.

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 08:25   #2558
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Co to znaczy klaustrofobiczna wysokosc? Podwieszany sufit to jest kwestia ilu -15 cm? Mam w pokoju goscinnym. Dzieki halogenom mam mozliwosc ciekawego sterowania swiatlem. Natomiast wszelkie ledy sa dla mnie nie do przyjecia.
Dlaczego? LEDy zużyją o wiele mniej energii niż halogeny, poza tym można bez problemu kupić je w barwie świecenia nie przypominającej światła w laboratorium, wystarczy wiedzieć na co trzeba zwracać uwagę
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 08:28   #2559
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Dlaczego? LEDy zużyją o wiele mniej energii niż halogeny, poza tym można bez problemu kupić je w barwie świecenia nie przypominającej światła w laboratorium, wystarczy wiedzieć na co trzeba zwracać uwagę
Pewnie. Zle sie wyrazilam. Mialam na mysli ledy w kolorach teczy i te ultrafioletowe.

Coco Chanel

Stary 2017-08-09, 08:35   #2560
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie. Zle sie wyrazilam. Mialam na mysli ledy w kolorach teczy i te ultrafioletowe.
A to racja
Przez ostatnie kilka lat pracowałam w branży oświetlenia i zawsze się dziwiłam jak ktoś kupował u nas taśmę LED wielokolorową, w której można było zmieniać kolory i ustawiać różne dziwne programy ludzie montowali to zazwyczaj w salonach
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 08:43   #2561
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
A to racja
Przez ostatnie kilka lat pracowałam w branży oświetlenia i zawsze się dziwiłam jak ktoś kupował u nas taśmę LED wielokolorową, w której można było zmieniać kolory i ustawiać różne dziwne programy ludzie montowali to zazwyczaj w salonach
Wiem o czym mowisz. Naleze do facebookowej grupy Jak urzadzic wlasne mieszkanie. Salon to jeszcze. Najbardziej zszokowaly mnie jednak rozowo-niebieskie ledy w sypialni, bynajmniej nie nowoczesnej ani industrialnej.

Z drugiej strony niech sobie kazdy robi jak mu sie podoba. Ja sie tylko dziwie.

Coco Chanel

Stary 2017-08-09, 08:54   #2562
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
Obniżane sufity mają swoje uzasadnienie - mieszkanie moich rodziców jest na ostatnim piętrze i do tego narożne. W każdym pokoju i przedpokoju wzdłuż sufitu biegnie jakaś rurka od centralnego ogrzewania. Jedyna opcja, żeby to zamaskować to obniżyć sufit (oczywiście nie do 1/4 wysokości), plus jak się mieszka tam gdzie są szkody górnicze, to sufity nieestetycznie pękają. Plus obniżenie sufitu wycisza trochę - jak się ma nad sobą małe biegające dzieci, albo ludzi z ciężkimi stopami
Jasne ale można cały obniżyć i wtedy sufit jest normalny, płaski. My tak obnizalismy w łazience i przedpokoju.

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
A to racja
Znam kogoś kto ma takie kolorowe ledy wokół... telewizora. Serio jakby to tv to byk jakiś ołtarz. Nie dość ze zajmuje pół pokoju to jeszcze trzeba go ukoronowac kolorowymi światełkami.

Stary 2017-08-09, 09:01   #2563
_vixen_
Zakorzenienie

Ale gdzie i kiedy ludzie w Polsce mieli gust wyrobić? U nas nie ma raczej pięknej architektury, malowniczych wiosek, pięknie urządzonych domów z tradycjami tez jak na lekarstwo. Taki jest niestety efekt zniszczeń wojennych i pol wieku socjalizmy, ze teraz ludzie instalują fale z halogenami na sufitach, świecące taśmy, a synonimem ciepłego wnętrza jest beżowo-żółto-brązowe pomieszczenie.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 09:07   #2564
62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Ale gdzie i kiedy ludzie w Polsce mieli gust wyrobić? U nas nie ma raczej pięknej architektury, malowniczych wiosek, pięknie urządzonych domów z tradycjami tez jak na lekarstwo. Taki jest niestety efekt zniszczeń wojennych i pol wieku socjalizmy, ze teraz ludzie instalują fale z halogenami na sufitach, świecące taśmy, a synonimem ciepłego wnętrza jest beżowo-żółto-brązowe pomieszczenie.
W Polsce nie ma pieknej architektury?????
62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 09:08   #2565
Czarna2000
Inez

Cześć tych januszowych rozwiązań jest po prostu praktyczna. Wszyscy śmieją z parawanów, ale weź tu pojedź nad Bałtyk bez. Śmiejemy z mało eleganckich koszul na krótki rękaw, ale takiemu Januszowi na pewno lepiej w upale...

Czarna2000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-09, 09:18   #2566
_vixen_
Zakorzenienie

Piękna architektura to jest w krajach typu Włochy czy Francja. U nas owszem jest kilka miast z zabytkami i to wszystko. Przeciętne polskie miasteczko, wieś czy osiedle obok pięknej architektury nawet nie stały. Ile ludzi ma piękne domy, a nie sztampę z katalogów z trzema balkonikami, kolumnami i złote szprosy w oknach, bo tak wyglada często dom na podmiejskim osiedlu. Plus kostka bauma i tuje na trawniku.
Stary 2017-08-09, 09:23   #2567
kejtiCe
Zakorzenienie

Moja przyjaciółka właśnie skonczyla sobie urządzać mieszkanie i ma takie niebieskie ledy w calym mieszkaniu - łącznie z lustrem w łazience

22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 09:25   #2568
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Cytat:
Okay, nie moja bajka ale rozumiem przesłanki (chociaż wyciszenia nie zauważyłam). Ale karton na ścianę? Po wuj? W przypadku maleńkiej łazienki i mikroskopijnego kibla te milimetry naprawdę zmniejszają i tak już mikropowierzchnię. Gdzie sens, gdzie logika?
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 09:29   #2569
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka właśnie skonczyla sobie urządzać mieszkanie i ma takie niebieskie ledy w calym mieszkaniu - łącznie z lustrem w łazience

Konsekwentna chociaz
Stary 2017-08-09, 09:46   #2570
201712071518
Konto usunięte

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7615475 1]Okay, nie moja bajka ale rozumiem przesłanki (chociaż wyciszenia nie zauważyłam). Ale karton na ścianę? Po wuj? W przypadku maleńkiej łazienki i mikroskopijnego kibla te milimetry naprawdę zmniejszają i tak już mikropowierzchnię. Gdzie sens, gdzie logika?[/QUOTE]

wiesz, w niektórych blokach z wielkiej płyty np, ściany są tak krzywe i spękane, że masz do wyboru albo karton albo 15cm szpachli, żeby to wyrównać - różnie ludzie sobie radzą
Stary 2017-08-09, 09:47   #2571
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Jasne ale można cały obniżyć i wtedy sufit jest normalny, płaski. My tak obnizalismy w łazience i przedpokoju.

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Znam kogoś kto ma takie kolorowe ledy wokół... telewizora. Serio jakby to tv to byk jakiś ołtarz. Nie dość ze zajmuje pół pokoju to jeszcze trzeba go ukoronowac kolorowymi światełkami.

A może te ledy są już wbudowane w telewizorze, Philips Ambilight tak ma
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7615475 1]Okay, nie moja bajka ale rozumiem przesłanki (chociaż wyciszenia nie zauważyłam). Ale karton na ścianę? Po wuj? W przypadku maleńkiej łazienki i mikroskopijnego kibla te milimetry naprawdę zmniejszają i tak już mikropowierzchnię. Gdzie sens, gdzie logika?[/QUOTE]
Policz sobie koszt maszynowego lub ręcznego tynkowanie ścian, żeby wyrównać krzywizny np. w domu z PRL, a ten sam zabieg uzyskany obłożeniem ścian kartongipsem masz odpowiedź..
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 09:50   #2572
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Piękna architektura to jest w krajach typu Włochy czy Francja. U nas owszem jest kilka miast z zabytkami i to wszystko. Przeciętne polskie miasteczko, wieś czy osiedle obok pięknej architektury nawet nie stały. Ile ludzi ma piękne domy, a nie sztampę z katalogów z trzema balkonikami, kolumnami i złote szprosy w oknach, bo tak wyglada często dom na podmiejskim osiedlu. Plus kostka bauma i tuje na trawniku.
piękna architektura i piękne wnętrza to przedwojenne kamienice, domy i pałacyki.
No a potem była wojna a potem socjalizm, gdzie pałacyki przerobiono na PGRy, w kamienicach i domach pobudowano ścianki działowe i dokwaterowywano lokatorów jak leci.
A potem wiadomo - wielka płyta i blokowiska a prywatne domy to co najwyżej kostki jak od sztancy zbudowane z tego co akurat udało się zaje...ać z budowy.
Stary 2017-08-09, 09:55   #2573
Konto usunięte

Cytat:
wiesz, w niektórych blokach z wielkiej płyty np, ściany są tak krzywe i spękane, że masz do wyboru albo karton albo 15cm szpachli, żeby to wyrównać - różnie ludzie sobie radzą
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;76155591]
Policz sobie koszt maszynowego lub ręcznego tynkowanie ścian, żeby wyrównać krzywizny np. w domu z PRL, a ten sam zabieg uzyskany obłożeniem ścian kartongipsem masz odpowiedź..[/QUOTE]

w przypadku, który mam boleśnie przed oczami aż takiego problemu nie było. ale fakt, pijackie wielokąty mieszkań w wielkiej płycie to nic niespotykanego. mimo wszystko kluczowy pozostaje dla mnie fakt bezpieczeństwa. może się mylę, ale bardzo się cieszę, że gdy zaczął się problem ze starą instalacją elektryczną nie było na ścianie żadnego kartonu. przecież jak coś zacznie się ten teges to ogień po takim kartoniku pójdzie w mgnieniu oka, czyż nie?
Stary 2017-08-09, 10:00   #2574
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

No nie. http://www.izolacje.com.pl/artykul/i...ian-nienosnych gips jest niepalny
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 10:04   #2575
Konto usunięte

Dzięki
Stary 2017-08-09, 10:34   #2576
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

Ostatnio jak byłam na zakupach w Biedronce widziałam jak Grażynka zwinęła 1kg cukru. Robiłam zakupy w pierwszej kasie, a ona w 3 razem z mężem, dzieliła nas pusta kasa, na której stał rozpakowany 10pak cukru. Jej mąż płacił, a ona w tym czasie podeszła do pustej kasy, wzięła paczkę cukru i postawiła obok swoich zeskanowanych zakupów, oczywiście za butelkami napojów, żeby kasjerka nie zauważyła. Zakupów miała pierdylion, ale za cukier jej się już płacić nie chciało.
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 11:08   #2577
cojarobietu_uu
Zadomowienie

Cytat:
Czasem w blokach jest 2,5m i to ludzie obniżają, dla mnie to za mało. Wiem że dla kogoś to może być ok. Ja mam 3,4m i jak idę do domu dziadków (PRL owska kostka) gdzie jest 2,5m to źle się czuję.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-09, 11:14   #2578
201803290936
Konto usunięte

[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7615730 6]Ostatnio jak byłam na zakupach w Biedronce widziałam jak Grażynka zwinęła 1kg cukru. Robiłam zakupy w pierwszej kasie, a ona w 3 razem z mężem, dzieliła nas pusta kasa, na której stał rozpakowany 10pak cukru. Jej mąż płacił, a ona w tym czasie podeszła do pustej kasy, wzięła paczkę cukru i postawiła obok swoich zeskanowanych zakupów, oczywiście za butelkami napojów, żeby kasjerka nie zauważyła. Zakupów miała pierdylion, ale za cukier jej się już płacić nie chciało. [/QUOTE]

Może roztargnienie?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 11:51   #2579
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:
Ale za PRL był świetny design, dużo duńskiego wzornictwa, itd. Dopiero potem się zepsuło.
I szczerze mówiąc mi się całkiem podoba architektura socrealizmu. Tak, PKiN też W NY jarają się czymś podobnym, a u nas wszyscy na to psioczą.
Dziwaczne budynki we wszystkich kolorach tęczy z dziwnymi kształtami i każdym oknem innego rodzaju to dopiero lata 90. Te domki jednorodzinne zawalone balkonikami, lukarnami i greckimi kolumnami to też dopiero obecne czasy, a nie PRL.
Poza tym moim zdaniem mamy trochę ładnej architektury, tylko większości się nie docenia.

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Ale za PRL był świetny design, dużo duńskiego wzornictwa, itd. Dopiero potem się zepsuło.
I szczerze mówiąc mi się całkiem podoba architektura socrealizmu. Tak, PKiN też W NY jarają się czymś podobnym, a u nas wszyscy na to psioczą.
Dziwaczne budynki we wszystkich kolorach tęczy z dziwnymi kształtami i każdym oknem innego rodzaju to dopiero lata 90. Te domki jednorodzinne zawalone balkonikami, lukarnami i greckimi kolumnami to też dopiero obecne czasy, a nie PRL.
Poza tym moim zdaniem mamy trochę ładnej architektury, tylko większości się nie docenia.

Zapisz
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 12:04   #2580
Tallan
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
piękna architektura i piękne wnętrza to przedwojenne kamienice, domy i pałacyki.
No a potem była wojna a potem socjalizm, gdzie pałacyki przerobiono na PGRy, w kamienicach i domach pobudowano ścianki działowe i dokwaterowywano lokatorów jak leci.
A potem wiadomo - wielka płyta i blokowiska a prywatne domy to co najwyżej kostki jak od sztancy zbudowane z tego co akurat udało się zaje...ać z budowy.
I nie będzie lepiej w żadnej dziedzinie związanej z estetyką. Nie tylko architekturze, ale choćby fotografii (wystarczy popatrzeć na koszmarki ślubne), kosmetyce czy stylistyce. Przez ileś lat edukacji zajęcia, na których pokazuje się dzieciom/młodzieży różne wzorce estetyczne, sztukę, daje im się pobawić kolorem itd są albo traktowane po macoszemu albo ich nie ma- patrz liceum, 1 godzina Wiedzy o Kulturze w pierwszej klasie. I to też traktowana jak przedmiot zbędny. Skoro nie pokazujemy piękna, to nie oczekujmy że potem przestaniemy spotykać żółto-zielono-różowe halogeny oświetlające niebieski pokój czy takie zdjęcia...

A co do Januszy ubiorowych: na moim weselu, 3 miesiące temu, był Janusz w białej koszuli z krótkim rękawem, krawacie i kamizelce (marynarkę też miał, ale bardzo szybko ją zdjął)- nie dziwiłoby mnie to w żaden sposób, gdyby nie to, że Janusz był Sebą- nie żaden wąsaty wujek, ale młody (wykształcony, z wielkiego miasta) chłopak, koło 30
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6c0e2936ecbc6dbd7ab3f5f4c953f698.jpg (84,8 KB, 262 załadowań)
Tallan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości