|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7614717 1]A co cie w tych lampach razi? Nie wiem, moze lepsze swiatlo daja? Serio pytam
[/QUOTE] Mam takich pełno w domu. W korytarzy świecą się non dtop takim półmrokiem, żeby skoczyć do toalety i nie zapalać dużych świateł. W salonie w zależności od potrzeby zapala się mniej/więcej, określone segmenty, które akurat są potrzebne. W moim pokoju podświetlają książki w szklanych gablotach. Wychodzi dużo taniej niż normalne oświetlenie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2552 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras
|
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;76147601]Nie wiem, czy to do mnie, czy do kogoś innego.
Jeśli do mnie - nie chodzi o same lampy, tylko te kosmiczne konstrukcje na suficie.[/QUOTE] Tak, ten lampki w połączeniu z tymi kosmicznymi sufitami są mega wiesniackie. Nie chodzi mi o sam halogen bo rozumiem ze może pasować w nowoczesnym pomieszczeniu ale te dzikie fale... ale jak szukałam mieszkania to pełno tego i to w roznych kolorach i poziomach. I jeszcze Janusz dumny bo mieszkanie wyremontowane i chce za nie grube hajsy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2554 |
|
Zadomowienie
|
jak 3 lata temu szukalam mieszkania/domu na wynajem to ogladalam jedno w ktorym w kuchnio salonie (polaczonym ale mi to nie przeszkadza) nie bylo zyrandola tylko same takie halogeny. Masakra, ogladalismy w dzien a i tak bylo niedoswietlone.
a boazerie w przedpokoju maja jeszcze moi tesciowie i to taka w wersji hard core bo jeszcze maja w boazerii zabudowane szafy scienne i pawlacze. moja mama ma to samo tylko z paneli drewnopodobnych ![]() to jak mowimy o koszmarkach wnetrzarskich to jeszcze paskudne sa steropianowe kasetony na suficie, jak na tych zdjeciach tutaj http://womanadvice.pl/czym-pomalowac...-lepiej-wybrac
|
|
#2555 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
IKEA W Polsce w 1977?[/QUOTE] Coś było z IKEA w tamtych latach . Też nie wiem dokładnie jak to wyglądało. Mama ma od nich meble, dopiero po latach zczaiła, co to za firma, no bo wtedy nie miała pojęcia o jej istnieniu. Ale meble trzymają się do tej pory (drewno to jest,nie jakaś płyta), a design mają ponadczasowy, bo bardzo neutralny. Oczywiście ktoś by kiedyś skrytykował, bo nie jak meblościanka Bodzio, ale nam odpowiadaja i teraz można że są minimalistyczne. Dla mnie to jest tragedia, jak widzę sufity obniżone do jakiś klaustrofobicznych wysokości. Robią wysokość pomieszczenia jak w wielkiej płycie w kamienicy. Czasem zrozumiem jak jakieś naprawdę przesadnie wysokie sufity, trochę obniżyć, ale bez przesady. |
||
|
|
|
#2556 |
|
Konto usunięte
|
Obniżane sufity mają swoje uzasadnienie - mieszkanie moich rodziców jest na ostatnim piętrze i do tego narożne. W każdym pokoju i przedpokoju wzdłuż sufitu biegnie jakaś rurka od centralnego ogrzewania. Jedyna opcja, żeby to zamaskować to obniżyć sufit (oczywiście nie do 1/4 wysokości), plus jak się mieszka tam gdzie są szkody górnicze, to sufity nieestetycznie pękają. Plus obniżenie sufitu wycisza trochę - jak się ma nad sobą małe biegające dzieci, albo ludzi z ciężkimi stopami
|
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Co to znaczy klaustrofobiczna wysokosc? Podwieszany sufit to jest kwestia ilu -15 cm? Mam w pokoju goscinnym. Dzieki halogenom mam mozliwosc ciekawego sterowania swiatlem. Natomiast wszelkie ledy sa dla mnie nie do przyjecia.
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie. Zle sie wyrazilam. Mialam na mysli ledy w kolorach teczy i te ultrafioletowe.
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przez ostatnie kilka lat pracowałam w branży oświetlenia i zawsze się dziwiłam jak ktoś kupował u nas taśmę LED wielokolorową, w której można było zmieniać kolory i ustawiać różne dziwne programy ludzie montowali to zazwyczaj w salonach
|
|
|
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony niech sobie kazdy robi jak mu sie podoba. Ja sie tylko dziwie.
|
|
#2562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Ale gdzie i kiedy ludzie w Polsce mieli gust wyrobić? U nas nie ma raczej pięknej architektury, malowniczych wiosek, pięknie urządzonych domów z tradycjami tez jak na lekarstwo. Taki jest niestety efekt zniszczeń wojennych i pol wieku socjalizmy, ze teraz ludzie instalują fale z halogenami na sufitach, świecące taśmy, a synonimem ciepłego wnętrza jest beżowo-żółto-brązowe pomieszczenie.
|
|
|
|
#2564 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2565 |
|
Inez
|
Cześć tych januszowych rozwiązań jest po prostu praktyczna. Wszyscy śmieją z parawanów, ale weź tu pojedź nad Bałtyk bez. Śmiejemy z mało eleganckich koszul na krótki rękaw, ale takiemu Januszowi na pewno lepiej w upale...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Piękna architektura to jest w krajach typu Włochy czy Francja. U nas owszem jest kilka miast z zabytkami i to wszystko. Przeciętne polskie miasteczko, wieś czy osiedle obok pięknej architektury nawet nie stały. Ile ludzi ma piękne domy, a nie sztampę z katalogów z trzema balkonikami, kolumnami i złote szprosy w oknach, bo tak wyglada często dom na podmiejskim osiedlu. Plus kostka bauma i tuje na trawniku.
|
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
Moja przyjaciółka właśnie skonczyla sobie urządzać mieszkanie i ma takie niebieskie ledy w calym mieszkaniu - łącznie z lustrem w łazience
|
#2568 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2570 |
|
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7615475 1]Okay, nie moja bajka ale rozumiem przesłanki (chociaż wyciszenia nie zauważyłam). Ale karton na ścianę? Po wuj? W przypadku maleńkiej łazienki i mikroskopijnego kibla te milimetry naprawdę zmniejszają i tak już mikropowierzchnię. Gdzie sens, gdzie logika?[/QUOTE]
wiesz, w niektórych blokach z wielkiej płyty np, ściany są tak krzywe i spękane, że masz do wyboru albo karton albo 15cm szpachli, żeby to wyrównać - różnie ludzie sobie radzą |
|
|
|
#2571 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7615475 1]Okay, nie moja bajka ale rozumiem przesłanki (chociaż wyciszenia nie zauważyłam). Ale karton na ścianę? Po wuj? W przypadku maleńkiej łazienki i mikroskopijnego kibla te milimetry naprawdę zmniejszają i tak już mikropowierzchnię. Gdzie sens, gdzie logika?[/QUOTE] Policz sobie koszt maszynowego lub ręcznego tynkowanie ścian, żeby wyrównać krzywizny np. w domu z PRL, a ten sam zabieg uzyskany obłożeniem ścian kartongipsem masz odpowiedź..
|
|
|
|
|
#2572 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No a potem była wojna a potem socjalizm, gdzie pałacyki przerobiono na PGRy, w kamienicach i domach pobudowano ścianki działowe i dokwaterowywano lokatorów jak leci. A potem wiadomo - wielka płyta i blokowiska a prywatne domy to co najwyżej kostki jak od sztancy zbudowane z tego co akurat udało się zaje...ać z budowy. |
|
|
|
|
#2573 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Policz sobie koszt maszynowego lub ręcznego tynkowanie ścian, żeby wyrównać krzywizny np. w domu z PRL, a ten sam zabieg uzyskany obłożeniem ścian kartongipsem masz odpowiedź..[/QUOTE]w przypadku, który mam boleśnie przed oczami aż takiego problemu nie było. ale fakt, pijackie wielokąty mieszkań w wielkiej płycie to nic niespotykanego. mimo wszystko kluczowy pozostaje dla mnie fakt bezpieczeństwa. może się mylę, ale bardzo się cieszę, że gdy zaczął się problem ze starą instalacją elektryczną nie było na ścianie żadnego kartonu. przecież jak coś zacznie się ten teges to ogień po takim kartoniku pójdzie w mgnieniu oka, czyż nie? |
|
|
|
|
#2574 |
|
Konto usunięte
|
No nie. http://www.izolacje.com.pl/artykul/i...ian-nienosnych gips jest niepalny
|
|
|
|
#2575 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki
|
|
|
|
#2576 |
|
Konto usunięte
|
Ostatnio jak byłam na zakupach w Biedronce widziałam jak Grażynka zwinęła 1kg cukru. Robiłam zakupy w pierwszej kasie, a ona w 3 razem z mężem, dzieliła nas pusta kasa, na której stał rozpakowany 10pak cukru. Jej mąż płacił, a ona w tym czasie podeszła do pustej kasy, wzięła paczkę cukru i postawiła obok swoich zeskanowanych zakupów, oczywiście za butelkami napojów, żeby kasjerka nie zauważyła. Zakupów miała pierdylion, ale za cukier jej się już płacić nie chciało.
|
|
|
|
#2577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2578 |
|
Konto usunięte
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7615730 6]Ostatnio jak byłam na zakupach w Biedronce widziałam jak Grażynka zwinęła 1kg cukru. Robiłam zakupy w pierwszej kasie, a ona w 3 razem z mężem, dzieliła nas pusta kasa, na której stał rozpakowany 10pak cukru. Jej mąż płacił, a ona w tym czasie podeszła do pustej kasy, wzięła paczkę cukru i postawiła obok swoich zeskanowanych zakupów, oczywiście za butelkami napojów, żeby kasjerka nie zauważyła. Zakupów miała pierdylion, ale za cukier jej się już płacić nie chciało.
[/QUOTE]Może roztargnienie? |
|
|
|
#2579 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I szczerze mówiąc mi się całkiem podoba architektura socrealizmu. Tak, PKiN też W NY jarają się czymś podobnym, a u nas wszyscy na to psioczą.Dziwaczne budynki we wszystkich kolorach tęczy z dziwnymi kształtami i każdym oknem innego rodzaju to dopiero lata 90. Te domki jednorodzinne zawalone balkonikami, lukarnami i greckimi kolumnami to też dopiero obecne czasy, a nie PRL. Poza tym moim zdaniem mamy trochę ładnej architektury, tylko większości się nie docenia. ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
I szczerze mówiąc mi się całkiem podoba architektura socrealizmu. Tak, PKiN też W NY jarają się czymś podobnym, a u nas wszyscy na to psioczą.Dziwaczne budynki we wszystkich kolorach tęczy z dziwnymi kształtami i każdym oknem innego rodzaju to dopiero lata 90. Te domki jednorodzinne zawalone balkonikami, lukarnami i greckimi kolumnami to też dopiero obecne czasy, a nie PRL. Poza tym moim zdaniem mamy trochę ładnej architektury, tylko większości się nie docenia. Zapisz
|
||
|
|
|
#2580 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do Januszy ubiorowych: na moim weselu, 3 miesiące temu, był Janusz w białej koszuli z krótkim rękawem, krawacie i kamizelce (marynarkę też miał, ale bardzo szybko ją zdjął)- nie dziwiłoby mnie to w żaden sposób, gdyby nie to, że Janusz był Sebą- nie żaden wąsaty wujek, ale młody (wykształcony, z wielkiego miasta) chłopak, koło 30 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.