|
|
#3571 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Cytat:
![]() Cytat:
Gorzej ze stanem mojego portfela. Cytat:
Ale masz szczęście do tanich książek! To bilet autobusowy drożej kosztuje. ![]() Cytat:
Nikomu tego nie życzę, a jak się w dodatku pomyśli ilu książek przez to nie napisze... Często śmierć zbiera żniwo zabierając za młodu talenty, geniuszy np. Mozart, Chopin. Strasznie szkoda faceta - i tego, że jeszcze nie potrafią tego wyleczyć. |
||||
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pratchett to nie science fiction tylko fantasy (czyli nie roboty, cyborgi i inne terminatory tylko czarownice, magowie, krasnoludy itp.) a na dodatek "fantasy na wesoło" ![]() Właśnie dostałam kod do Empiku!!! Nowa promocja: rabat 15 zł do 25.maja! c2c62c Po wpisaniu w oknie koszyka powyższego kodu i kliknięciu "przelicz", koszt twojego zamówienia zostanie pomniejszony o 15zł. Aby kod zadziałał w koszyku muszą być produkty o łącznej wartości co najmniej 80zł.
|
|
#3573 |
|
Wtajemniczenie
|
Mariah, nie kus, oj nie kus. Dopiero co zapisalam sie do SK i wydalam 80zl w merlinie i czekam na przesylke (nie maja wciaz "Cienia wiatru") a tu taka okazja. No chyba sie skusze na jakas pozycje anglojezyczna, maja tam duzy wybor...
Dzieki za info
|
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
chyba w sobotę czeka mnie wyprawa do ŚK po pen dla mamy. 4 tytuły chyba kupuję.
![]() Gratuluję zakupów, wczoraj pisałam ale nie pokazywało moich postów. Czy tylko ja od 2 dni mam problemy z wizażem??
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#3575 | |
|
Rozeznanie
|
Protka, Niv, Shachownica gratuluję nowych zdobyczy, śliczności!
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I widzisz jaka ignorantka w "tych" sprawach jestem, ze nie odroznialam Fantasy od Science Fiction, bo do tej pory to i po co??? Odrozniam kryminaly od powiesci szpiegowskich i to bylo dla mnie wystarczajace, bo te pierwsze uwielbiam a drugich "nie zniese". Coz tylko krowa podobno nie zmienia pogladow, a czlek cale zycie sie uczy i gusta sie zmieniaja juz nie moge sie doczekac mojego pierwszego razy z Pratchettem, jeszcze tylko miesiac
|
|
|
#3577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Foxina tutaj zdradziłam tajemnicę moich pięciu gratisów.
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=3538Cytat:
![]() Świetne zakupy, brak mi odpowiednich komplementów dla Twojego zbioru. Dawno nie widziałam tylu uprawnionych i wymarzonych przeze mnie książek naraz. ![]() Psyt Protka to kiedy planujesz ten skok. Jeśli szukasz wspólnika zgłaszam swoja kandydaturę. Tylko przejdźmy na PW, bo Niv ukryje wszystkie skarby przed naszą wizytą. Cytat:
|
||
|
|
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Ja też miałam. Pisało coś o jakichś błędach, ale pisać mogłam. Potem cały czas otwierała się strona error. ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
parę dni temu z okazji rocznicy złożyliśmy z TŻ-em wspólne zamówienie, on na płytki, a ja na kochanego nowego Murakamiego i 'Wino śliwkowe'.![]() ![]() ehhhh..... No to sie pochwal chociaż co zamówiłaś.
|
|
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nawet pomysł na pierwszy etap. Poprosimy Niv o wskazanie dokładnego adresu i dołączenie do niego mapki, (mam kiepską orientację w terenie, wiec będę jej potrzebować). Namawianie Niv żeby zaprowadziła nas do swojej biblioteczki osobiście można by uznać za nietakt.
![]() Zasypałam Cię PW. ![]() Chwalenie sie jest ryzykowne - mnie tu parę osób zna osobiście i wychodzę na książkowa maniaczkę. Nie twierdzę, że nią nie jestem, ale chciałabym zachować pozory normalności. ![]() Zamówiłam: Dziecko Rosemary Pierwsze, drugie... zapnij mi obuwie Pasażer do Frankfurtu i coś droższego czego nie powinnam nawet oglądać.
|
|
|
|
#3581 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Naprawdę strasznie Ci dziękuję, bo bardzo mi pomogłaś. I wszystko było w jak najlepszym porządku. ![]() Wypoczęta, wykrzyczana. ![]() Yy, ale ja byłam na meczu Borussi Dortmund. ![]() Wizaż mi kiepsko chodzi, czasu brak, dobrze, że nastał długi weekend. ![]() Nadrobiłam trochę w czytaniu książek, w końcu, choć niewiele i tak. W końcu zabrałam się za Christie, w której twórczości się zakochałam. Świetne kryminały, nie zadługie, nie za krótkie, zakończenia zaskakujące, wszystko utrzymane w świetny stylu. Dobrze, że mam w domu jeszcze 8 jej książek. |
|
|
|
|
#3582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez bite 5 godz. w ogóle mi się wizaż nie chciał wczytywać, a jak już się łaskawie załadował, to nie mogłam wysyłać żadnych postów. Ciągle wyskakiwał komunikat data base error Dzisiaj przez parę minut też ciągle mi błędy wyskakiwały. Złoś najwyraźniej jeszcze coś dopracowuje. Cytat:
A gust się zmienia, to prawda. W razie ewentualnych pretensji co do kuszenia promocjami i wyrzutów sumienia w związku z wydatkami zrzekam się wszelkiej odpowiedzialności [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7620713]Kamilo. Naprawdę strasznie Ci dziękuję, bo bardzo mi pomogłaś. I wszystko było w jak najlepszym porządku. ![]() [/quote]
|
|
#3583 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj 4 razy pisałam bez efektu .Potem spasowałam.
Foxino koniecznie musisz nadrobić zaleglosci i jesli tylko bedziesz miała szanę zwiedzic Kazimierz z okolicami.Na tym piaseczku mozna sobie siedzieć, nawet poopalac sie Sunprice , witaj z powrotem protko, niv, shachownico - gratuluje nabytków A wiecie ,ze jest kontynuacja "Filarów ziemi"Folleta? 900 STRON , PIEKNIE WYDANA |
|
|
|
#3584 |
|
po prostu Em :)
|
magrat16, amber2046, gasta18, Ondine, niv_, foxina, protka, OliFka1, dziękuję bardzo za kciuki, jak widać przy takiej ich ilości nie mogło mi nie pójść.
![]() Wczoraj pisemny francuski - ok. 86% (w zależności od tego ile dostanę punktów za wypracowanie), dziś ustny - 100%. Jeszcze w poniedziałek polski, i mam wakacje!!! gasta18, protka, niv_, shachownica, amber2046, gratuluję wam nowych książek.
|
|
#3585 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jedyny porządny horror jaki przeczytałam ![]() teraz dopiero nas zaintrygowałaś ![]() [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7620713]Yy, ale ja byłam na meczu Borussi Dortmund. [/QUOTE]wiem niby to moje standardowe pytanie, zawsze jak TŻ oglądał mecz, obojętne jaki, obojętne kto z kim i gdzie Cytat:
zaczęłam się uczyć, ale jest też trudny, więc jeszcze daaaalkeeka droga przede mną. Ale będe wiedziała do kogo udać się po konsultacje Cytat:
ja również dostałam ten kod do Empiku ale te obowiązkowe 80 zł to za dużo w świetle moich ostatnich zakupów. Gdyby było to 50 albo 60 zł, to co innego...
|
|
|
#3586 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy już o tym pisałam, ale mimo że półki uginają się pod dziesiątkami nieprzeczytanych książek, ja kolejny raz czytam Jeżycjadę.
|
|
|
#3587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wydana na świetnym papierze, oprawa twarda z owolutą, barwne ilustracje ![]() Tak na marginesie to strasznie lubię jak są obrazkiw książkach
|
|
#3588 | |
|
Rozeznanie
|
Zgłaszam chęć współpracy.
Jak dzielimy łupy?![]() Shachownicy, Amber, Anusi, Gaście (dobrze odmieniłam? ) i Foxinie również gratulujemy udanych łowów.![]() Cytat:
Niedługo skończą się maturalne stresy i będziesz miała więcej czasu na czytanie.A do mnie dziś dotarła podajowa "Maria Antonina" Stefana Zweiga. |
|
|
|
|
#3589 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Ciebie też. A skok planuję przeprowadzić w pończochach (na głowie oczywiście), nie rajtuzach! I trzeba zapytać niv, kiedy wychodzi z domu i czy książki trzyma pod kluczem... ![]() Cytat:
Ale "przyganiał kocioł garnkowi" - już za późno na skruchę, stało się i znowu dziś kupiłam. Nawet się nie przyznaję ile... Sama się ukarałam, więc już za mocno nie bijcie. ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że Ana tego nie widzi. (Może nie zauważy.... ? )Dziękuję Ondine Cytat:
Ja już nie mam pieniędzy. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A książka faktycznie bardzo ładna.Na równe części...? ![]() Czy potem będziemy siebie napadać....? |
|||||||
|
|
|
#3590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chciałam się tylko pochwalić, ze dostałam maila, że moje zamówienie już skompletowane i najprawdopodobniej zostanie dostarczone w piątek
|
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niv, mamy podobny gust. Większość z książek które kupiłaś, to: a) Kupiłam niedawno b) Jest w drodze do mnie c) czeka na mnie w schowku na najbliższe zakupy ![]() Dziewczyny, mogę się przyłączyć do napadu?? Mogę nas zaopatrzyć w rajstopy i pistolety na wodę
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Odkad pamietam, moje mieszkanie pelne bylo ksiazek...W tej chwili moj pokoj to lozko (z ksiazkami w nogach), biurko(zagracone ksiazkami), 4 polki na ktorych dodatkowo leza...dwa rzedy ksiazek...3 regaly...pelne ksiazek....Srednio raz w tygodniu biegam do Jagiellonki, bo jest tam pelno swiezych pozycji, ktorych nikt nie pozycza (nie liczac masowki typu Murakami..
). Ile wydaje..? Nie wiem, nie licze sobie pzyjemnosci. Moj ojciec jest ksiazkoholikiem i jestem mu strasznie wdzieczna za ten nalog. Gdyby nie jego pasja, ktora z reszta mnie zarazil...Nigdy nie posiadalabym tak pokaznego zbioru. A i tak istnieje mnostwo pozycji, ktore mi sie marzy miec. Natomiast co do samych zakupow: najbardziej zal mi ksiegarni w Pasażu...Tym na poczatku ulicy Grodzkiej. Byla olbrzymia i mozna bylo tam znalezc wszelkie pozycje, wszelkie nowosci plus jeszcze antykwariat...Niepowetowa na strata
|
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam się pochwalić skompletowaniem 25 tomowej serii "Dzieła Noblistów" oraz
16 książek Kapuścińskiego wydanych przez Gazetę Wyborczą. Obawiałam sie że "Grona gniewu" są nie do ustrzelenia a tu dziś pełen sukces.
|
|
|
|
#3594 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny coś tu kiedyś pisałyście o kodach rabatowych do sklepu internetowego empiku. Dostałam w mailu takowy na zniżkę 15zł (do zadziałania trzeba złożyć zamówienie na min. 80zł), ja takiego nie planuję dlatego przekazuję go tutaj: c2c62c. Data ważności: 25 maj
![]() Będę kontenta, jeśli którejś się przyda
|
|
|
|
#3595 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Widzisz, jeszcze je zdążymy nawrócić, żeby nie bluźniły, że Pratchett nie pisze fajnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zatem literki urosną ![]() Amber, ale zakupy Cytat:
Recenzję wrzucę jutro, ale dziś powiem tylko, że mam mieszane uczucia. Niby fajnie, ale nie do końca. Ten duch oryginalności powieści gdzieś mi zanika ![]() Cytat:
![]() (end of part 1
|
||||||
|
|
|
#3596 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie stosiki, ba, stosy, ogląda się z szaloną przyjemnością Cytat:
W ogóle, uwielbiam też profesorów Niewidzialnego Uniwersytetu - Nadrektor absolutnie wymiata ![]() Cytat:
(Gratuluję, super nabytki A tytuł Mrówka w komputerze brzmi piekielnie intrygująco ![]() Cytat:
![]() Ileż książek bym Ci chętnie podebrała! ![]() (end of part 2
|
||||
|
|
|
#3597 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam w notesiku i kusi, ale tak, jak i do Montalbana, jakoś zebrać się nie mogę... ![]() Cytat:
(Gratuluję skarbów, pochwalisz się jak dojdą? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chlip, chlip... Grupa wsparcia... Akurat... ![]() I jeszcze słówko na koniec - przeczytałam Drogę i trwam w niekłamanym zachwycie. Ada, dziękuję, dziękuję, dziękuję (end of part 3. Finally
|
|||||
|
|
|
#3598 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ana, przeczytałam recenzję, tak jak i inne recenzje Drogi na blogach, i też mam ochotę na zapoznanie się z tą książką.
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie miłe słowa
Cytat:
Cytat:
edit.Zajrzałm na Twój blog literacki, czytałam prawie wszystkich autorów, których ksiązki recenzjujesz - Mankella, Picolut, Kinga, Zafona. Ostatnio zastanawiałam się nad zakupem ksiązki Joe Alex, ale zrezygnowałam, bo po raz pierwszy spotakłam się tą autorką. Teraz chyba się skuszę. Też lubię kryminały Jaki napad, dziewczyny najpierw musicie mnie odnależć
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.

Ale masz szczęście do tanich książek! 
Ja dopiero zapoznaję się z jego twórczością a już mi szkoda, że w przyszłości nie napisze tyle książek, ile mógłby napisać, gdyby nie był chory 

Przez bite 5 godz. w ogóle mi się wizaż nie chciał wczytywać, a jak już się łaskawie załadował, to nie mogłam wysyłać żadnych postów. Ciągle wyskakiwał komunikat data base error

(Może nie zauważy.... ? 

to gratulacje Ana, dobra robota
Nie dość, że jakoś recenzji przyprawia o zawrót głowy, to jeszcze ilość.
Czekałam na tą recenzję
Takie stosiki, ba, stosy, ogląda się z szaloną przyjemnością
), pierwsze w czytajtanio: