|
|
#3001 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.II
Cytat:
mojej siorce zdarzylo sie w nazwiskach i nikt sie nie obrazil a byla kupa smiechu
|
|
|
#3002 |
|
Wtajemniczenie
|
m.a.r.t.a
to dobrze, że się zapytałaś bo wpadka by była ![]() ja mam problem z odmianą nazwiska, pomożecie mi?? czy nazwisko Jezierny się odmienia np. mamy zaszczyt zaprosić Annę i Piotra Jeziernych czy Annę i Piotra Jezierny?? ![]() ja się zastanawiam między pończochami samonośnymi a rajstopami, jednak mam taki problem, że pewnie rajstopy będą się w pasie odznaczać i ciężko je będzie podciągać, a znów w pończochach nigdy nie chdziłam i jeszcze mam taki problem, że mam grubaśne uda i mogę sobie je obetrzeć
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Co do nazwiska: jest polskie i powinno się odmieniać. W zaproszeniu wymieniasz dwie osoby, dlatego nazwisko powinno być w liczbie mnogiej "Jeziernych" .
|
|
|
#3004 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a już myślałam, że źle wypisałam jednak jak się długo zastanawia nad takimi "głupotami" to jeszcze gorsze "głupoty" się wymyśla
|
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, że wydaje mi się, że akurat tak powinno się to odmieniać: Jeziernych!! Druga sprawa: Pończochy są bardzo wygodne i trzeba je odpowiednio ubrać. Musisz kupić sobie! Wypróbować i wtedy zadecydować! Jeśli jednak Cię mają odparzyć to lepiej kup sobie rajstopy biodrówki i z szerokim ściągaczem u góry!! Na pewno będą się lepiej układać niż zwykłe! Moa
|
|
#3006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczerze przyznam, że pierwszy raz słyszę o takich rajstopach
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Dzasta!
Zapytaj w sklepie z bielizną. Na pewno babki cos Ci doradzą! Biodrówki z pewnością będą się mniej odznaczały!! Nawet z Gatty takie są! Musisz tylko poszukać białych
|
#3008 |
|
Raczkowanie
|
A to muszą być białe?
|
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
Hehehehe
Ale mi teraz klina wbiłaś! A ja wiem??? Myślę, że lepiej żeby były białe, bo np. pończochy będą miały taką brązową tą koronkę u góry i trochę głupawo to będzie wyglądało tak mi się zdaje ![]() Są chyba białe pończochy takie, że ta koronka jest biała <lub ecru> a one są takie jakby przeźroczyste! Nie to że mleczno białe!!! Nie mamy wyglądać jak truposze!!!
|
#3010 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny wszystko zalezy od koloru kiecki
ja kupilam i biale i ecry bo moja kiecka jest podobno smietankowa (czyli jaka )Ale ze dostalam szmatki kawalek i buty biale to wybiore biale i wcale nie wyglada sie blado... przynajmniej u mnie
|
|
#3011 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jesli chodzi o nazwiska na zaproszeniach to ja pisalam tak: M M MERKWA, A J KRAJEWSKICH, A MERKWA Z OS.T., J T WOZNIAK. |
|
|
|
|
#3012 |
|
Zadomowienie
|
Czekoladko, przepiękne zaproszenia
Niestety czytam Was na wyrywki, bo po przeprowadzce nie mam dostępu do komputera, więc przegladam forum w wolnej chwili w pracy. My właśnie dzisiaj zamówiliśmy takie zaproszenia:
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
a co zrobic jesli TZa brat jest po rozwodzie. ok zaprosze jego z osoba towarzyszaca i jego byla zone tez. ale co z synem
. na oddzielne zaproszenie sie nie lapie. dodam ze nosi nazwisko ojca...
|
#3014 |
|
Raczkowanie
|
a ten jego syn ile ma lat?
|
#3015 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
drogie sa??
|
|
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
do 5 klasy podstawowki teraz chodzi. zapraszamy wszystkim z dziecmi, ustalilismy tylko ze te co beda na przelomie gimnazjum/liceum dopiero to dostana oddzielne zaproszenie
|
#3017 |
|
Raczkowanie
|
do 5 klasy... hmmm...to faktycznie tak nie bardzo zaproszenie, muszę przyznać że faktycznie głupia ta sytuacja.. a ta była żona brata ma kogoś?
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodam ze chlopak tez raz siedzi u ojca, raz u matki. niby moglabym dac mu zaproszenie oddzielne, bez os tow. ale zaraz bym musiala tak zrobic z innymi dzieciakami od TZa (jest kilku w tym samym wieku) zeby glupio nie bylo. nie wiem jak wybrnac
|
|
#3019 |
|
Wtajemniczenie
|
Dopisz go na zaproszeniu u tego u kogo powinien mieszkać na stałe. Przecież to jest jakos odgórnie ustalone. Wydaje mi się, że tak będzie ok.
|
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
Sanetka czy rodzice dostali opiekę nad dzieckiem po równo, czy chłopak u któregoś z rodziców mieszka na stałe (wg sądu oczywiście?)
Ja myślę, że powinnaś zrobić tak jak gosia pisze, u tego u kogo mieszka na stałe
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, pogadam z siostra TZa moze cos wymysli. edit: jest u matki ale chyba ojciec wystapil/wystapi o odebranie praw rodzicielskich my dzis robimy impreze i kupujemy "Zawisze czarnego". jak wodka okaze sie dobra to taka bedziemy mieli na weselu. ![]() i zastanawiamy sie czy jest sens kupowac w hurtowniach gdzie rabaty maja tylko na swoje wodki a ceny jak w sklepach i tak. moze w jakims mniejszym sklepie zamowic. taki wlasciciel ma rabaty w hurtowniach, jak zamowi te 100 wiecej to i jemu sie bedzie oplacalo i nam (moze troche z ceny spusci)
|
|
#3022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli z mamą, to zaproś go z mamą! Jeśli z tatą to z tatą!
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wódki, to najlepiej pochodzić po hurtowniach i sklepach, pospisywać ceny i kupić tam gdzie najtaniej
|
#3024 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
A jakie znowu zamieszanie? Przecież wiadomo że to spory wydatek jednorazowy jednak, nie to co kupienie 1-2 flaszek, więc chyba lepiej chwilkę pokombinować, żeby nie przepłacić za bardzo później
Ja naprawdę czasem tych chłopów nie rozumiem...
|
#3027 |
|
Zadomowienie
|
Toverku, niestety tydzień temu kosztowały 2,80, a dzisiaj ta sama aukcja była już po 3,20
No niestety nie załapałam się na starą cenę. Dostałam już próbkę, w rzeczywistości zaproszenia są równie śliczne Zamawiałam na Allegro, są różne motywy kwiatuszków do wyboru. Za ok. 60 zaproszeń zapłaciłam niecałe 200 zł.Dziękuję
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama wezme liste, skocze do kilku hurtowni i juz. przynajmniej na spokojnie bedzie... a jak nie pojade w poniedzialek w koncu po sukienke to bede calkiem w podlym nastroju juz sie wybieram od ponad miesiaca...dobrze ze chociaz garnitury dla TZ w miare tanie widzielismy- za 500-600zl dobra nie narzekam juz wiecej....
|
|
#3029 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mamy zaproszenia także dla rodziców, żeby mieli pamiątkę. Czekoladka Twoje wyroby wyglądają imponująco! W koncu zrobiłam zdjęcie obrączek (jakiś przekłamany kolor wyszedł), jesteśmy z nich bardzo zadowoleni, są całe z białego złota z grawerem zewnetrznym. Za waszą radą pozbierałam stare złoto i praktycznie zapłaciliśmy tylko za robociznę Co do biżuteri ślubnej także zdjęcie zrobione ![]() Ja siedzę w domu na L4, znów dopadła mnie choroba ;( dobrze że ma mi kto herbatkę podawać Wracam do łóżka...
|
||
|
|
|
#3030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja to się najbardziej boję siebie samej, bo ciapa jestem potworna ![]() Obrączki cudo, biżuteria tez śliczna, naprawdę A Ty do łóżeczka marsz, odpoczywaj i daj się porozpieszczać Szybkiego powrotu do zdrowia!
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.

. Akurat zadzwoniła do mnie kilka dni temu, bo chciała potwierdzić czy na pewno biorę 23.08 ślub, bo musi u siebie w kraju załatwić urlop i inne ważne kwestie i przy okazji poprosiłam ją, aby jeszcze raz podała mi imię swojego faceta. Osłupiałam, kiedy zamiast Bert usłyszałam teraz Bernd. Ja nie wiem czy ja wcześniej uszu dobrze nie umyłam, czy co. Ale gdybym wysłała zaproszeniem z literówkami chyba ze wstydu zapadłabym się pod ziemie.
mojej siorce zdarzylo sie w nazwiskach i nikt sie nie obrazil a byla kupa smiechu 

.

drogie sa??