Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-10, 19:57   #241
siilmariien
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
to koniecznie pisz co tam wybadali u tych kleszczy. a u Lili napewno bedzie wszystko dobrze skoro dostala antybiotyk zapobiegawczo.
Napiszę, ale mam nadzieję, że nic nie wybadają Dzięki

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Jesteśmy po bioderkach. Jest ok, ufff Kolejna kontrola w połowie października.
Za chwilę mamy gości
Brawo za bioderka!

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Ja dlatego nie narzekam lubię się do Julka przytulać nawet jak płacze i jestem nie wyspana to nie umiem się złościć
To pięknie
Ja dość często mam dosyć, albo padam ze zmęczenia, ale jednak dużo spokojniej podchodzę do wszystkiego niż przy pierwszej córce, wtedy strasznie panikowałam, no i te problemy z kp... Takie maluszki powinno się tylko tulić i całować, szkoda że męczą je problemy brzuszkowe itd.
Brawo za bioderka!
A dlaczego macie usg przez ciemiączko?

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Ja sie melduje po teście oxy - przez godzine mialam skurcze, szyjka troche sie skrocila ale nie do konca i rozwarcie na palec. Niestety nie ruszylo nic dalej wiec mnie odeslali na pato. Mam nadzieje, ze nie beda mnie to trzymac do przekroczenia terminu 2 tyg bo sie chyba pohlastam :/
Kciuki żeby szybko się rozkręciło! Trzymaj się!

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
W tym szpitalu norma jest 2 tyg po terminie :/ oni sa szaleni ale nie idzie tego przegadac. Na razie nic mi nie zrobiä 2 dni napewno bo moze oxy sama rozkreci. zostaje czekac

Po terminie jestem 10 dni juz.
Masakra Strasznie długo czekają... Oby szybko się u Ciebie rozkręciło!

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
W ogóle zmieniliśmy firmę z dietą pudełkową i powiem Wam, że teraz jestem super zadowolona, codziennie na podwieczorek mam jakieś ciasto, dziś rafaello dietetyczne tamci od pleśni obrażeni oddali pieniądze.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mmm brzmi super!

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Dobrze, ze odzyskaliście pieniądze.
Mogłabyś napisać przykładowy jadłospis z takiej diety,może mnie zainspiruje.
Dzisiaj jakoś nie miałam pomysłu na kolacje i zjadłam to samo co na drugie śniadanie... Właściwie to było trzecie śniadanie
Ooo jestem za Też chętnie zobaczylabym jadłospis

siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 20:02   #242
taedio
MerDer 4ever

Ale u nas burza non stop sie błyska! niebo czerwone koniec świata

Stary 2017-08-10, 20:10   #243
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, ze odzyskaliście pieniądze.

Mogłabyś napisać przykładowy jadłospis z takiej diety,może mnie zainspiruje.

Dzisiaj jakoś nie miałam pomysłu na kolacje i zjadłam to samo co na drugie śniadanie... Właściwie to było trzecie śniadanie

Dania z dzisiaj:
sniadanie omlet z warzwami,
2 sniadanie koktajl orzechowo bananowy
Obiad kasza gryczana z wolowymi pulpetami i dipem sezamowym
Podwieczorek rafaello dietetyczne z kaszy manny
Kolacja salatka z melonem i mozarella

Jutro tez moge napisac, z wczoraj juz tak nie pamietam, na sniadanie byly pankejki z brzoskwiniami a na podwieczorek dietetyczny sernik, na kolacje sa zazwyczaj jakies salatki albo tarta najczesciej warzywna z burakiem szpinakiem itp

Moj tż napisal, ze nie chce pieczywa w ogole, a w zamian woli ryz kasze makaron i ma to praktycznie w kazdym posilku, z tym, ze on ma inny pakiet wzięty, ale też jest zadowolony

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość

U nas taka była rano, buuu mam nadzieję, że do mnie nie dojdzie już dziś, bo jestem z małą sama i wyjątkowo się boję

Stary 2017-08-10, 20:25   #244
siilmariien
Wtajemniczenie

Emmos ale ekstra Zazdroszczę!
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 20:36   #245
Mała!
Zakorzenienie

Emmos
A te salatki to z zieleniny? Czy kapustka? A owoce są i warzywa do obiadu?

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 20:37   #246
taedio
MerDer 4ever

Emmos super taka dieta mi chyba trochę szkoda kasy chociaż jakby podliczyć zakupy + czas i zmarnowane jedzenie (którego u nas jest dużo niestety ) to pewnie wychodzi na jedno.

Stary 2017-08-10, 20:42   #247
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Cashmere super że bioderka zdrowe!

Dzięki!

Brawo za bioderka
A co z tym ciemiączkiem?

Dziękuję

Super, dzięki za podpowiedzi i za życzenia
U nas też dzisiaj upał i baardziej widoczne te krostki

Cytat:
Nie wiem za ile ale zazdroszczę rozmiaru

Ja mam 70H

To trzymam kciuki żeby udało sie w miesięcznice wstrzelić! Jak nie to zawsze możesz powalczyć o wywołanie wczesniej - niby w Polsce jest standardem 10dni, może znajdziesz jakieś wytyczne na ktore mozna sie powołać

Klaudia już śpi, ja w łożku. Tz pojechał na basen, pierwszy jego wypad od urodzenia sie Klaudii.

Cytat:
super!
A dlaczego USG przez ciemiączko robicie?

A ile jesteś po terminie?

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

XZORA piąteczka z rozmiarem

DAVILEK obstawiam majty za 10zl, staniki po 20

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Napiszę, ale mam nadzieję, że nic nie wybadają Dzięki

Brawo za bioderka!

To pięknie
Ja dość często mam dosyć, albo padam ze zmęczenia, ale jednak dużo spokojniej podchodzę do wszystkiego niż przy pierwszej córce, wtedy strasznie panikowałam, no i te problemy z kp... Takie maluszki powinno się tylko tulić i całować, szkoda że męczą je problemy brzuszkowe itd.
Brawo za bioderka!
A dlaczego macie usg przez ciemiączko?

Kciuki żeby szybko się rozkręciło! Trzymaj się!

Masakra Strasznie długo czekają... Oby szybko się u Ciebie rozkręciło!

Mmm brzmi super!

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Ooo jestem za Też chętnie zobaczylabym jadłospis

W szpitalu miał robione pierwsze usg i wyszly jakieś nieprawidłowości i teraz musimy kontrolować ja nie bardzo wiem o co chodzi trochę się martwię ... Z tego co dziś mówiła to że nie potrzebnie bo dziecko zdrowe donoszone i czasem tak się zdarza że wyrośnie z tego. Nie umiem powtórzyć co mówił lekarz że coś jest mniejsze itp .

Co do zakupów to najchętniej wzięła bym misseczke c ale nie było więc wzięłam b i d hah ale przymierzalam z różnymi obwodami i całkiem spoko leżą a cena za 4 była 60 zł ( jeden dwupak) a że miałam jeszcze aplikacje weszlo -20% i wyszło 48 zł za wszystko jak za darmo

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Emmos super jest ta dieta gdybym mogła sobie pozwolić wydać 1000 zł na miesiąc na moje jedynie jedzenie to też bym się zdecydowała ... Mój szef jak pracowałam był na pudełkach i super te nie które potrawy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-08-10, 21:17   #248
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:

U nas wczoraj byla ale bez piorunow tylko blyski i grzmialo ale tak przyjemnie.
Moja babcia mowila ze czerwone niebo to na wojne
Cytat:
Dania z dzisiaj:
sniadanie omlet z warzwami,
2 sniadanie koktajl orzechowo bananowy
Obiad kasza gryczana z wolowymi pulpetami i dipem sezamowym
Podwieczorek rafaello dietetyczne z kaszy manny
Kolacja salatka z melonem i mozarella

Jutro tez moge napisac, z wczoraj juz tak nie pamietam, na sniadanie byly pankejki z brzoskwiniami a na podwieczorek dietetyczny sernik, na kolacje sa zazwyczaj jakies salatki albo tarta najczesciej warzywna z burakiem szpinakiem itp

Moj tż napisal, ze nie chce pieczywa w ogole, a w zamian woli ryz kasze makaron i ma to praktycznie w kazdym posilku, z tym, ze on ma inny pakiet wzięty, ale też jest zadowolony

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

U nas taka była rano, buuu mam nadzieję, że do mnie nie dojdzie już dziś, bo jestem z małą sama i wyjątkowo się boję

Smakowitosci 😋chwal sie chwal dobre inspiracje 😊

Cytat:
W szpitalu miał robione pierwsze usg i wyszly jakieś nieprawidłowości i teraz musimy kontrolować ja nie bardzo wiem o co chodzi trochę się martwię ... Z tego co dziś mówiła to że nie potrzebnie bo dziecko zdrowe donoszone i czasem tak się zdarza że wyrośnie z tego. Nie umiem powtórzyć co mówił lekarz że coś jest mniejsze itp .

Co do zakupów to najchętniej wzięła bym misseczke c ale nie było więc wzięłam b i d hah ale przymierzalam z różnymi obwodami i całkiem spoko leżą a cena za 4 była 60 zł ( jeden dwupak) a że miałam jeszcze aplikacje weszlo -20% i wyszło 48 zł za wszystko jak za darmo

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Emmos super jest ta dieta gdybym mogła sobie pozwolić wydać 1000 zł na miesiąc na moje jedynie jedzenie to też bym się zdecydowała ... Mój szef jak pracowałam był na pudełkach i super te nie które potrawy

Na pewno wyrosnie😊 ale ustrzelilas okazje😊

My kolejny spacer znowu ryczac zakonczylismy biedny jest mi go szkoda ,wykapalam go o 20 pokoj schlodzony i ulga ale przez to ze rzadziej go przystawiam w cycku mi sie grudki porobily dostawilam go i 10 min ladnie sciagnal ten zastoj strasznie mi szybko mleko nabiera i dosc bolesnie...spi juz 2h obejrzelismy Got i nawet posprzatalam chate jutro podlogi ufff.
Ciekawe jak noc... juz sie boje chociaz wiecej dnia przebeczal niz spal...Boze niech to moje dziecko spi w nocy

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Slyszalam ze b.pomagaja

http://spokojdziecka.pl/viburcol.html

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 22:03   #249
pestycyda
Zakorzenienie

Devilek, oby w usg ciemiączkowym nic takiego nie wyszło mam nadzieję że wszystko się wyrówna

My się karmimy. Zasnelam przed 22. Matko kiedy ją tam spać chodziłam...

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 22:29   #250
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:

Calineczka dzięki
U nas tez idzie więcej niż 7/8 także piona

Właśnie sie dowiedziałam, że musimy zrobić chrzciny 20.08 bo pózniej nie wiadomo kiedy bedzie mój tata
U nas ostatnio pakę pampów 43 sztuki obrabia w 3-4 dni
Mamy zapas 2, ale są za duże póki co.
To prawie już te chrzciny!

Cytat:
Była położna, mały waży 4210g jak wychodziliśmy ze szpitala to miał 3720g także nieźle mi przybrał przez tydzień! Ale je co chwilę to co tu się dziwić
A co do potówek to miała wątpliwości i mówiła żebyśmy wykąpali w rumianku albo krochmalu. Możliwe że coś go uczuliło, podejrzewam pomidora i chyba go na razie odstawię.

Super przyrost!

Cytat:
Nie pamiętam już jak to u nas było dokładnie Czasem kilka dni jest trudniejszych, czasem może być i ponad tydzień... Ale to nie zawsze polega na tym, że maluch płacze dużo w nocy, albo jest marudny itd.
Może np. po prostu chcieć mieć cały czas mamę na oku (jak ma ok pół roku, słynne wspólne wizyty w wc z powodu lęku separacyjnego ), nagle zacząć bać się odkurzacza, albo jak mamy gości płakać za każdym razem kiedy wybuchamy razem z nimi śmiechem Zależy które zmysły akurat mu się wyostrzają i co zaczyna dostrzegać/odczuwać Damy radę!!!
To pocieszające Jak poczytałam to wyobraziłam sobie nieodkładalne, płaczące dziecko

Cytat:
Przyszło moje zamowienie ubranek dziecięcych. Zamówiłam 2x kaftaniki 56, 2x kaftaniki 62, 2x body 56 i 1x pajac 56 na Allegro.

Podczas kompletowania wyprawki kupowałam większość 62 i te ubranka są za duże. Trochę teraz dostaliśmy ubranek w prezencie, ale tez duże rozmiary.
A i wcześniej myślałam ze kaftaniki niepotrzebne a one fajnie sie sprawdzą jako druga warstwa do spania. Dzisiaj np Klaudia ma body na ramiączkach, jak zaśnie to mogę na śpiocha założyć jej polspiochy i kaftanik.

GRatki zakupów!
Ja dostałam kaftaniki, ale nie użyłam ani razu.

Cytat:
Trzymam od wczoraj tę moją żabkę na sobie prawie non stop i tak sobie myślę, że te początki są takie trudne, człowiek nie jest gotowy psychicznie, że można tyle nie spać i nadal funkcjonować będąc skrajnie zmęczonym, nie jesteśmy już panami swojego czasu, musimy wyrywać dla siebie chwile na prysznic i wc o innych rzeczach nie wspominając.
Ale to tak szybko mija dziewczyny, te nasze owłosione łebki tak szybko rosną, zaraz staną się aktywniejsze, będą potrzebowały różnych bodźców, a nie tylko bliskości. Moment, że są takie malusie, bezbronne i potrzebują być cały czas w naszych ramionach trwa krociutko i zaraz minie i już nie wróci. Więc warto starać się nim nacieszyć - o ile nasz stan fizyczny i inne okoliczności akurat pozwalają

Też sobie tak myślę, że ten czas szybko minie i będę za nim tęskniła. Chciałabym jak najbardziej złapać i zapamiętać te chwile, tylko jak...

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Calineczka
Piona
Hugo też dziś nie śpi.

My chyba mamy za cicho w domu
Zasnął o 15 i spał do 20 z małą przerwą. W tym czasie byliśmy w poradni laktacyjnej, w sklepie w galerii i na lodach. Wsród ludzi to złote dziecko, a do 15 dal nam popalić...

Cytat:
A kąpiel w krochmalu pomoże?
U mnie jest jedna położna i jeden pediatra, także wyboru nie mam za bardzo

Mały śpi na mnie i główka mu lata od bicia mojego serca

Dziewczyny jak odbijacie swoje maluszki? Ja chyba nie umiem, Tż jak go bierze to zawsze beknie a u mnie jeden na pięć razy

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Jeszcze raz dziękuję za życzenia nie nadążam za nimi

Ja nie odbijam.

Jak Wy to robicie, że dzieci na Was śpią?
Próbowałam kłaść małego na swoim brzuchu i strasznie walczy głową, cały czas podnosi. Ewentualnie szuka piersi. Nie chce leżeć i się poprzytulać...

Byliśmy w poradni laktacyjnej u nas w szpitalu.
Mały podobno super ssie i możemy spokojnie wprowadzić smoczek, nie powinien nic zepsuć Wasze maluchy używają smoczków?
A mleka podobno mam tyle, że możnaby podłączyć drugiego malucha
Czyli można kp z małym biustem
Po wszystkim kupiłam sobie nowy biustonosz do karmienia.
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 22:37   #251
minini
Zadomowienie

Cytat:
Jesteśmy po bioderkach. Jest ok, ufff Kolejna kontrola w połowie października.
Za chwilę mamy gości
brawo! jak dziecko zdrowe to matka spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Minini
To witaj w klubie z tym dzieckiem rzepem... ja.tez dziś z Hugo od rana... teraz się udało nam zdrzemnac 2 h... ale tylko drgnełam i od razu wstał

Cashmer
Super!

Chyba skoczymy jeszcze na spacer... mąż mnie wyciąga żebym sobie wybrała prezent na urodziny... tyle, że jeszcze nie wiem co chce?

ja z godzinke tez z nim pospalam w dzien wiec fajnie.

kolejna urodziny! kiedy masz? zażycz sobie przespaną noc albo odrzepianie dziecka

Cytat:
My też dziś byliśmy i też wszystko w porządku ale żadnej kontroli już nie mamy

Za to mamy kontrole znów na USG przezciemiaczko

Ja dlatego nie narzekam lubię się do Julka przytulać nawet jak płacze i jestem nie wyspana to nie umiem się złościć

Ja kaftanikow nie kupowałam dostaliśmy trochę od kuzyna Julka i leżą ... Jakoś nam nie odpowiadają .

Mój śpi w body na krótki rękaw i w otulaczu z tulika chyba że już nad ranem chce z tego wyjść to przykrywam go kocykiem czy pieluszkiu

brawo, jedne badania z głowy!
to teraz kciuki za usg!

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Jedziemy 10 września do Niechorza. Jest tam super hotel bo byliśmy zima
nie bylam tam nigdy! my raczej myslimy o Sopocie albo Kolobrzegu

Cytat:
Devillek super łowy, pewnie cena rewelacja jakaś?

Wróciłam ze spaceru, spotkałam sąsiadkę, jej córa, jak dla mnie niedawno urodzona, ma już 7 zębów, mdleje, tak ten czas zasuwa, że nie nadążam

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

KociaMamo trzymam kciuki za Ciebie, obyś jak najprędzej miała maleństwo po tej stronie

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

W ogóle zmieniliśmy firmę z dietą pudełkową i powiem Wam, że teraz jestem super zadowolona, codziennie na podwieczorek mam jakieś ciasto, dziś rafaello dietetyczne tamci od pleśni obrażeni oddali pieniądze.

za chwile twoje dziecko bedzie mialo 7 zębow! szybciej niz ci sie wydaje!
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-10, 22:38   #252
pestycyda
Zakorzenienie

Calineczka, brawo za sukcesy w kp stanik się należy.

Ja używam smoczka.

U nas chyba napad kolki;( a pobudkę mam o 6 bo muszę jechać do pracy po dokumenty do zusu w końcu;(

Stary 2017-08-11, 00:02   #253
taedio
MerDer 4ever

U nas pierwsze karmienie

Stary 2017-08-11, 00:36   #254
darietta
Zakorzenienie

U mnie tez pierwsze karmienie. Byl cycus zmiana pieluszki znowu cycus i kupa. Wiec zaczynamy od nowa chwile potrzymałam i czkawka. Smieje się że ona zawsze coś musi wymyśleć.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 01:11   #255
taedio
MerDer 4ever

Ja dalej nie śpię. Znowu burza i to mam wrażenie, że centralnie nad nami młody śpi na mnie bo był bardzo niespokojny

Stary 2017-08-11, 01:37   #256
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Taedio u nas dzis wlasnie burza z prawdziwego zdarzenia taka ze trzeba bylo okna szybko zamykac bo trzaskalo.My sie karmimy chyba 3 raz ale mlody daje sie odkladac i spi oby tak dalej

Stary 2017-08-11, 01:44   #257
pestycyda
Zakorzenienie

My też jemy. Po napadzie brzuszkowym mały zasnął dopiero na mnie. Ciekawe co będzie teraz.

U nas tez burza

Stary 2017-08-11, 01:54   #258
Mała!
Zakorzenienie

U nas też wali ładnie, aż srrach...
My mamy 2 kp. Taki kalmagedon był, że musiałam go przebrać i sie oczywiście obudził i je

Stary 2017-08-11, 01:54   #259
etusiaaa
Wtajemniczenie

My też już po karmieniu ale spania nie widać. .. walczymy juz godzinę

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-11, 03:08   #260
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dalej nie śpię. Znowu burza i to mam wrażenie, że centralnie nad nami młody śpi na mnie bo był bardzo niespokojny

U mnie drugie karmienie i burza za oknem. Wiec okna trzeba było pozamykac i teraz duszni sie robi.
Stary 2017-08-11, 05:12   #261
taedio
MerDer 4ever

Czyli wszędzie takie burze. Masakra. Na dzisiaj zapowiadają jeszcze większe upały niż wczoraj..

Młody chyba postanowił zacząć juz dzień

Stary 2017-08-11, 05:41   #262
etusiaaa
Wtajemniczenie

My też przed chwila po karmieniu i śpi dalej. Gdzie?? Oczywiście na mamusi😍 mąż odprawiony do pracy. Ja zaczynam dzien😊

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 05:47   #263
darietta
Zakorzenienie

My przed chwilą trzecie karmienie. Czy u was dzieci też robią sobie krótsze przerwy na sen. Bo moja różnie im bliżej ranka tym szybciej sie bydzi.
Oczywiscie jesli spi.
Stary 2017-08-11, 06:09   #264
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Moj codziennie o 5 oczy jaki piataki i heja baw mama ale jakos go lulam i do 7 daje rade teraZ karmienie i moze pospimy bo pobudki co 2h mialam ale wole tak bo przybajmniej spokojny i spal...
Nawet nie straszcie tymi upalami jade do mamy dzis brat ma klime to chyba bedzieny tam siedziec

Stary 2017-08-11, 06:13   #265
Mała!
Zakorzenienie

Dzień dobry

My też już na nogach, ja rano szukam sposobu jak do 8:00 wszystko ogarnąć jak juz będzie Tymuś. Dzis jest nie najgorzej, ale spania nie widac ...

Darietta
U mnie tak jest... Dokładnie,czym piersze karmienie mamy po 3-3,5 h czasami a kolejne już Co 2-1,5 h.. wiec zamiast 2 sa 3 kp.
U nas to.dlatego, że on.prawie na spiocha je czasami i nie doje, za szybko zaśnie i za szybko się budzi.

O znowu kupsztal leci aż miło i ten zapaszek

Stary 2017-08-11, 06:22   #266
Samantha7
Zakorzenienie

Ja od 21 walczę z brzuchem małego. Jak tylko wyjmuje sutek z buzi to jest kręcenie się i oczy jak 5zl. Jestem cała mokra i niedobrze mi ze stresu. Jest już prawie 12:30 w nocy

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 06:31   #267
Mała!
Zakorzenienie

Sam
współczuję...a co się dzieje z tym brzuszkiem?
Moj czasami po kupie lub przed tak sie drze, że aż siny się robi, trwa to chwilkę, jak go wezmę to cichnie, zastanawiam się czy coś go boli czy jakis stres go dopada ?
Jak wy rozpoznajecie te brzuszkowe dolegliwości??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-11, 06:44   #268
emilia0508
królikoholiczka

Dzień dobry u mnie też dziś w nocy burza. I zapowiadają też w dzień więc pewnie spaceru nie będzie

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 07:05   #269
Samantha7
Zakorzenienie

Zasną ale się wybudził i znów cycek. Aż ryczał o tego cycka. Possał zakrztusił się znów
Zasną na mnie ponownie, ale ciagle się rusza a mi kręgosłup pęknie zaraz na dole. Chodzę jak połamana i tak i nawet Tz zauważył , ze jak chodzę to kuleje. Tak kuleje bo mnie boli biodro i przyczepy mięśni posladkowych z sacrum tam gdzie miałam przesunięte kręgi. Sam miód ponosić takiego kolosa . Mały jest tak silny ze jak chce go odbić i gazy go męczą to tak się rzuca ze mam wrażenie , ze jeszcze 1-2kg przytyje i ja go nie utrzymam .

Jemu non stop buzia chodzi , nonnstop cmotka buzia. Nie wiem o co mu chodzi 😕
Ja dziś sprawdziłam godziny i on jest głodny już po 1.5h wiec ja go kp co 1.5h . Próbowałam go przetrzymac do 2h ale on już płakał a nie chce żeby płakał z głodu :/

Dajecie dziewczyny ssać pierś dzieciom bez jedzenia wyraźnego tylko dla ich komfortu żeby sobie pociumkaly?
Podobno dzieci kolkowe/brzuszkowe czesto ssaja właśnie pierś dla komfortu dla uspokojenia, ale się tez przez to przezeraja i koło się zamyka 🙄😩

Morelle - możesz mi napisać nazwy tych herbatek, które podajesz Pestce?
U mnie są same granulowane z cukrem w polskim sklepie . Nie chce takich herbatek 😏 Wolałabym coś naturalnego bez cukru.
Amerykanie nie znają chyba takich cudów 🤔

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 07:05   #270
Mała!
Zakorzenienie

My właśnie mieliśmy się szykować a burza wróciłam, wiec idziemy spać

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości