|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
ja też, dobranoc, Ślicznotki i miłego jutra
!
|
|
#1714 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie no zaczynałam jak miałam 45,7kg ale przy 41kg czułam sie dobrze i jeszcze było w miare normalnie chociaż trochę kości było widac![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dobra dobranoc, chce sie wyspać a i właśnie rzuciłam zeszytem do fizyki(ale ciiii )
|
|
#1715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam maturę i nie za dużo czasu na cokolwiek ![]() Trzymam za Ciebie kciuki A u mnie sama nie wiem, chyba nie można mieć wszystkiego.. Jadłam normalnie, to co cała rodzina, humor mi dopisywał, chociaż wgłebi duszy marzyłam, żeby schudnąć, a dziś kiedy zaczęłam odchudzanie, już humor mi się popsół... Nie dość, że muszę znów się przyzwyczajać do "dietowego" jedzenia to jeszcze znów mi krążą złe myśli po głowie.. Muszę jakoś obmyślić tę dietę, żeby była smaczna, żeby znowu nie zapanowała nad moim życiem i żeby nie przyczyniła się do powrotu napadów.Przez kilka minut rozważałam, żeby rzucić to odchudzanie w kąt i nie przejmować się jedzeniem, ale naprawdę chcę schudnąć. Marzę żeby odbywało sie to wolno; regularne posiłki, odpowiednia kaloryczność, ale po dzisiejszym dniu mam obawy..
|
|
#1716 |
|
Zadomowienie
|
Djapirka
Miło Cię znów widzieć. Mam identyczną sytuację jak Twoja. Słowo w słowo. ![]() W ogóle podobną "historię" mamy. Przynajmniej ja utożsamiam się z 90 % Twoich opowieści o emocjach etc.
|
#1717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z jednej strony cieszę się, że mnie rozumiesz, że przeżywasz podobne dylematy, ale chciałabym żebyś była szczęśliwa i zdrowa <przytul> Wracam do naszego wątku Damy jakoś radę
|
|
#1718 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Agness, mówiłam, że tak będzie. Denerwuje mnie gdy mysle o sobie samej z przed tych kilku miesięcy, ale powiem Ci tak- to samo nie przejdzie i mało tego, będzie coraz gorzej, wiem z własnego doświadczenia.Zrobisz jak zechcesz. Funky , moge prosić o fotki? |
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1720 |
|
Rozeznanie
|
Funky, a ja też mogę prosić o fotki?
niewyspanah@wp.plZnowu się zbieram w sobie, żeby tu coś napisać. Czytam w miarę regularnie, ale wydusić z siebie rzadko kiedy mam odwagę cokolwiek.Powiem na razie tylko: pozdrawiam Was Dziewczyny i życzę dużo sukcesów.
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
Djapirko - mam nadzieję,że uda Ci się schudnąć,skoro źle się czujesz w swoim ciele kochana
A dlaczego miałaś obawy po wczorajszym dniu? Napad? Aż tak źle? Monochrome - pisz,jak masz ochotę,chętnie się dowiemy co tam u Ciebie ![]() Toffiee - miałaś rację ... tak bardzo bym chciała wyjść z tego bez pomocy psychologa ...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Monochrome
wysłałam ![]() edit,edit : Ewelka Tobie również wysłałam
Kiedy nie miałam już nic do stracenia, dostałam wszystko. Kiedy o sobie zapomniałam, odnalazłam samą siebie. Kiedy poznałam upokorzenie i całkowitą uległość, stałam się wolna. Edytowane przez funky87 Czas edycji: 2008-05-20 o 19:37 |
|
|
|
#1723 |
|
Wtajemniczenie
|
Funkuś, a ja też mogę prosić o fotki ? ewelcia48@onet.euKrytia- przepraszam, ale ty nie wiesz ile ja jem. Niestety wyszło tak, że czuję, że aż przesadziłam i niektórych rzeczy naprawdę nie musiałam jeść, bo to aż za dużo. No ale cóż.
|
#1724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Funky, ja odpisałam na maila
|
|
|
#1725 |
|
Zadomowienie
|
Wczorajszy dzień nie był za fajny, ale mam nadzieję że dzisiaj będzie lepiej
![]() Miłego dnia
|
#1726 |
|
Raczkowanie
|
Ja też proszę o fotki kasienka264@buziaczek.pl
|
|
#1727 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki, mi wczoraj strasznie wizaż mulił, zresztą jak widzę nie tylko mi
. Jakaś awaria systemu chyba była Ale już chyba w porządku. A co się Krytia stało, że wczoraj było nie fajnie?
|
|
|
|
#1728 |
|
Zadomowienie
|
![]() wrociłam! w końcu dom, w końcu normalna klawiatura, w końcu owsianka i w ogóle wszystko!;d ale fajnie było. jestem taaaaka zmęczona, muszę troche sie rozpakowac bo jutro znowu wyjeżdżam ale obiecuje wejść jeszcze dzisiaj i nadrobić wszystko! no, prawie wszystko ciesze się kurczę że już jestem, stęskniłam się za Wami ale musze się teraz wykąpać i pobyć tak trochę w domu.ps. kupiłam super płatki liony i fitness z orzechami
|
#1729 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kiedyś nie mogłam na siebie patrzeć, a teraz podchodzę do siebie z dystansem i sympatią do własnego ciała Tylko nie czuję się zbyt komfortowo, np. chciałabym założyć krótkie spodenki w upalny dzień, a na razie nie mogę sobie na to pozwolić.Wiesz co mi pomogło? Oderwanie się od tego całego świata. Na forum też nie zaglądałam. Zajęłam się przygotowaniami do matury. Ty też powinnać oderwać się od diet, cwiczeń itp. Skieruj swoje zainteresowania w inna stronę ![]() Nie, napadu nie było, ale za mało jem. Muszę sobie to poukładać w głowie i znaleźć sensowne argumenty za zdrowym odchudzaniem
|
|
#1731 |
|
Konto usunięte
|
Funky, toffiee17@wp.pl
|
|
|
|
#1732 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
?Cytat:
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, Toffiee -wysłałam
![]() Zoosiu - a gdzie to wyjeżdżasz? Jak pobyt we Francji?? Imposing, również wysłane
|
#1734 |
|
Rozeznanie
|
Funky, ja też mogę poprosić?
monia0004@o2.pl U mnie dalej dobrze. To znaczy, jem tyle ile trzeba, nie ucinam kalorii. Dziwny napad szału już się nie powtórzył. Martwie się. Wiem, że to dziwne. Ale zawsze jak przez dłuższy czas jest lepiej, to potem coś pęka i znów malutko jem. ;o |
|
|
|
#1735 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio nie jadłam kanapek do płatków rano, bo mi duża miseczka starczała, ale wczoraj byłam wieczorem na treningu. Przyszłam zmęczona a musiałam się jeszcze uczyć. Nie byłam zbyt głodna (22:30 wróciłam), no to wypiłam herbatę i poszłam spać. Rano GłODNA. Zrobiłam michę płatków, jabłko. Zjadłam... GłODNA. I tu zaczynam myśleć? A może dam radę? A może sobie darować? Mówię: NIE!
1. Nie po to tyle walczę ze swoją psychiką. 2. Nie po to poprawiłam wszystkie wyniki badań. 3. Nie po to jest mi ciepło i przyjemnie. 4. Nie po to mam znów okres, żeby go znowu stracić. 5. Nie mogę się cofać w tył. 6. Nie mogę do tego wrócić. 7. Mój organizm chce jeść, bo tego potrzebuje. 8. Muszę mieć siłę. Powiedziałam to sobie i bez żadnych wyrzutów zrobiłam 2 kanapki, zjadłam i fajnie ![]() Potem. Wcześniej było tak, że jak jadłam te kanapki w domu, to do szkoły nic. Ale mówię: Nie! Powtórzyłam w/w zdania, spakowałam jabłko, wiejski i poszłam z uśmiechem do szkoły ![]() To takie moje 2 sukcesiki dzisiaj
|
|
|
|
#1736 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1737 | |
|
Zadomowienie
|
do Międzyzdroi z koleżankami
![]() wiesz, po części chyba tak. aczkolwiek teraz jak wrócę do normalnego trybu życia na pewno będzie inaczej niż na wycieczce. co chwila jakieś ciastka nie ciastka z koleżankami i w ogóle wyrzuty sumienia były trochę ale nie tak źle. a co najważniejsze, nie przytyłam - wręcz schudłam. i cieszę się, że poprawił mi się metabolizm. ogółem było fajnie aczkolwiek żałuje, że trafiłam na taką francuske, która ciągle spotykała się ze swoimi koleżankami a ja musiałam siedzieć z jakimiś dziewczynami którymi w ogóle nie znam... no ale mogło być gorzej.wczoraj caly dzień w parku asterix, byłam na najwyższych rollercoasterach mowie Wam, przeżycie niezapomniane, ale oczy miałam zamknięte prawie cały czas![]() i teraz tylko mi smutno, że to ostatnia wycieczka z tą klasą.. a z jedzeniem, na początku miałam bariery jeść przy ludziach, powiedzieć do przyjaciółki 'jemy coś?' itd, ale pod koniec już prawie w ogóle no i dostałam okres, tak więc jest lepiej.Cytat:
aczkolwiek nadal szczuplutka jesteś baaaardzo, tyle że nie już tak hm chorobliwie jak dla mnie przydałoby Ci się jeszcze kilka kilo.
|
|
#1738 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj gdyby nie to że pogadałam sobie z bbasiulką Już pewnie nigdy nie urosne bo mam mała przyswajalnść witamin z grupy B(a bez którejś z nich nie da się rosnąć) wiesz wzrost to moja obsesja . Po drugie znów musze jeździć na zastrzyki (a już się cieszyłam że z tym koniec. Po trzecie dzisiaj zostałam utwierdzona w moim przekonaniu że jestem brzydka. Nie poszło mi w szkole bo baba się uwzięła a ja tak bardzo się uczyłam.... Nie zjadłam jakoś super mało ale jednak mniej niż zwykle i chciałabym w ogóle nic nie zjeść. A dzisiaj byłoby lepiej gdyby nie koleżanka miała dobre intencje ale( )zapytała czy przytyłam a ja na to:nie wie a ona:chyba tak. pokłóciłam się z inna koleżanką i jeszcze nawrzeszczałam na brata,że mi wchodzi do kuchni kiedy robie sobie jedzenie. Przepraszam za tak długi i penie bezsensowny post ![]()
|
|
#1739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie w nogach, tzn udach przybyło mi chyba najwięcej i ręce poprawiły się znacznie , nie widać już mięśni tylko są takie w miarę normalne Cieszę się ze nie tylko ja widzę różnicę, bo w domu nikt mi tego nie powie , każdy chyba się boi, ostatnio musialam na siłę wyciągać to z koleżanki czy widać że przytyłam, zgadywała i pomyliła się o 1,5 kg, powiedizła że 5 a tak na prawdę to już 6,5 aż sama się Sobie dziwię że pisze to z takim spokojem i zadowoleniem![]() Cytat:
hmm mnie odpowiada tak jak jest teraz , dobrze się czuję z taka waga i powoli zaczynam się sobie podobać ale jeżeli nie dostanę okresu to w imię wyższego dobra przybiorę jeszcze parę kg albo przynajmniej nad tym pomyślę
|
|
#1740 |
|
Wtajemniczenie
|
Krytia- jak się wali to wszystko nie? Będzie lepiej, a 'koleżanek' nie słuchaj!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.

Jutro jadę na badania to się dowiem co i jak. Masz racje nie mogę ciągle chudnąć, bo potem to już żadna waga mnie nie usatysfakcjonuje, przechodziłam już przez ten etap i teraz powinnam być mądrzejsza. Ale wy potraficie człowieka zmobilizować
Co ja bym bez tego wizażu zrobiłą
?
Czyli jest dobrze! Ale się ucieszyłam! Może to moje przytycie to trochę to ;> Zaraz wrzucę jadłospis na NCJ i podliczę kcal. No wpadłam się pochwalić, a teraz lecę do książek 
chcesz całe życie ważyć 37 kg? i nie dostać okresu itp? Hypnotic, inteligentna z Ciebie dziewczyna (w końcu podobna do mnie ^^), podpowiada mi to intuicja, której mam w nadmiarze 

ale przy 41kg czułam sie dobrze i jeszcze było w miare normalnie chociaż trochę kości było widac
Muszę jakoś obmyślić tę dietę, żeby była smaczna, żeby znowu nie zapanowała nad moim życiem i żeby nie przyczyniła się do powrotu napadów.