Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-11, 07:15   #271
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Sam
współczuję...a co się dzieje z tym brzuszkiem?
Moj czasami po kupie lub przed tak sie drze, że aż siny się robi, trwa to chwilkę, jak go wezmę to cichnie, zastanawiam się czy coś go boli czy jakis stres go dopada ?
Jak wy rozpoznajecie te brzuszkowe dolegliwości??

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Bo jest spokojny a nagle zaczyna walczyć z czymś i jest niespokojny bardzo i puszcza baki. Albo jak go kp i zaczyna walczyć to muszę go podnieść i odbić. Jak go odbijam to wierzga nogami i macha głowa mocno ze czasami mam wrażenie , ze go upuszcze taki jest silny. Nie wspomnę ze przy tym mam skopane flaki bo przez brak mięśni mam je na wierzchu.
Kuzwa miałam urodzić i poczuć się lepiej bez bólu a tu dupa ciagle mnie coś boli. Nie mam nawet jak opoczac i się zrelaxowac.
Jak mały spi to stoję w garach albo muszę biec do starszaka.
Jak przedwczoraj chciałam się zdrzemnąć jak mały spał to starszak przyszedł zaczął skakać po mnie , jakieś durnoty wyczyniać i zaczął małego za nóżki ciągać i raczki. I się tak wściekałam , ze myślałam ze go rozszarpie . I taka to o robota jest.
Jeszcze 2tyg i starszak będzie chodził do szkoły to akurat w tym czasie te 3.5h jak go nie będzie to mam zamiar wykorzystać na spacery z małym żeby się poruszać więcej .
Tz mi mówi , ze dlaczego nie chce chodzić ze starszakiem na spacery. Chyba w Boga nie wierzy 😒 Przecież jak nakarmię małego to Tz tez może pójść sam na spacer blisko koło domu. Ale wiadomo nie pójdzie . Pogadać powymądrzać się to ja potrafię 😒

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 07:21   #272
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Calineczka ja biorę małego na ramię i sobie chodzimy po domu aż się uspokoi, a potem siadam i kładę go na klatce swojej i on tak leży i albo zasypia albo za 5min marudzi
My używamy smoczka bo go uspokaja

Sam ja nie daję piersi do uspokojenia, bo mały od razu wyssie ją do zera a potem mi wymiotuje albo ulewa. Dlatego jak po jedzeniu jeszcze szuka to daję mu smoka

U mnie dzisiaj zmęczenie straszne, nie wiem kiedy się przyzwyczaję do spania z przerwami. Nie mam siły ululać małego i leży obok mnie. Tak bym sobie pospała jeszcze

Stary 2017-08-11, 08:01   #273
asia1905
Zakorzenienie

Samantha u nas w dzień pierś potrafi być nawet częściej niż co 1,5 godz. Np wczoraj było tak gorąco, że i po 40 minutach chciał znów, ale to nie było jedzenie tylko picie.
Natomiast jeżeli zasypia i czuję, że tylko ciumka pierś to mu ją wyjmuje. Nie chce żeby się nią bawił tylko jadł. Ale wtedy przytulam go do piersi i tak sobie zasypia.
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 08:07   #274
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Sam ja tez przestalam dawac cyca co placz itp i nawet przez to wczoraj mi sie grudki porobily bo przeciez pare dni temu karmilam go co 15 minut bo sie szarpal i sadzilam ze sie nie najada a Twoj Max nz pewno przybiera tez ponad norme wiec sie nie martw nie bedzie glodny co godzine i spokojnie powinien wytzynac 2,5-3 my od dwoch dni sie tak przestawiamy i jest lepiej bo jak sama nalisalas kolo sie zamyka i ciagle ten jego brzuszek musi trawic i nie daje rady.Herbatke Morelle daje bodajze zwykly rumianek mozna tez melisse ale to takie siki robisz.

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Jon nie przyzwyczaisz sie hehe musisz to przetrwac🙂

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 08:14   #275
akada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Samantha u nas w dzień pierś potrafi być nawet częściej niż co 1,5 godz. Np wczoraj było tak gorąco, że i po 40 minutach chciał znów, ale to nie było jedzenie tylko picie.
Natomiast jeżeli zasypia i czuję, że tylko ciumka pierś to mu ją wyjmuje. Nie chce żeby się nią bawił tylko jadł. Ale wtedy przytulam go do piersi i tak sobie zasypia.
Tez tak robię, wcześniej dawałam na każdy płacz i potem z przejedzenia zwracała Tylko przez te upały trudno wyczuć czy chce possać czy się chce pic Lekarka sugeruje żebym dawała wodę albo o zgrozo glukozę...fajna babeczka, ale tu się nie zna Moja Agatka i tak jest kluska już 4,5 kg, co tydzień przybiera 250

Nie wiem co zrobić na jej wieczorne płacze, robi przy tym takie smutne minki Espumisan odstawiłam, raczej nie pomagał a jeszcze bardziej zwijała się z bólu Teraz spróbuje dawać sam dicoflor, wczoraj zawieźliśmy się zielona kupę do badania i czekamy na wynik
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 08:16   #276
xzora
Zakorzenienie

Emmos, dziekuje za jadłospis. Fajnie to wyglada. Omlet + koktajl to często tez jest moj zestaw poranny. Brownie dietetyczne z kaszy jaglanej tez bede powtarzać. W takiej diecie pudełkowej na pewno masz tez większą różnorodność posiłków, ja gotuje jak najprościej i często na 2 dni.

Devileek - skoro lekarze mówią odnośnie ciemiączka ze nic takiego to na pewno nie ma sie czym martwić.

Calineczka -super wieści z poradni laktacyjne! Ja używam smoczka.

Sam - współczuje dolegliwości z kręgosłupem. Ja pozwalam Klaudii ssać pierś na uspokojenie. Często jest tak,ze mi sie wydaje ze jedynie trzyma brodawkę w buzi, a potem okazuje sie ze ma buzie pełną mleka. Z tym ze moja za mało przybiera wiec poki co niech je jak najwiecej.

U nas trzeci dzien bez kupy jak do wieczora nic nie bedzie to chyba juz zapodam czopek. Na szczęście brzuszek nie boli, Klaudia jest spokojna.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 08:20   #277
darietta
Zakorzenienie

My kolejne karmienie teraz Wiki drugiego cyca ciągnie. Kurcze w nocy jeden jej wystarczy a w dzien to dwa to za mało. A niby mleko jest.

Sam ja zabieram piers jak juz nie je bo mnie strasznie brodawki bolą. Nawet jak juz nie jest na cycku to czuje ból.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-08-11, 08:40   #278
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
brawo! jak dziecko zdrowe to matka spokojniejsza

ja z godzinke tez z nim pospalam w dzien wiec fajnie.

kolejna urodziny! kiedy masz? zażycz sobie przespaną noc albo odrzepianie dziecka

brawo, jedne badania z głowy!

to teraz kciuki za usg!

nie bylam tam nigdy! my raczej myslimy o Sopocie albo Kolobrzegu

za chwile twoje dziecko bedzie mialo 7 zębow! szybciej niz ci sie wydaje!

U nas bliżej Niechorze zazwyczaj jeździmy do Międzyzdrojów ale ile można byliśmy tam w czerwcu
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 08:44   #279
morelle_
Zakorzenienie

My jesteśmy od 6 we wro. Moje dziecko zasnęło w końcu o 21. Spała do 3.
Niestety od 7 znowu brzuch ją boli ; (( nie mam już siły. Tak mnie ręce bolą od noszenia, masowania itd. Tak mi tej kruszynki szkoda
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 08:51   #280
minini
Zadomowienie

dzien dobry! u nas tez wieczorem i w nocy byly burze. sąsiadom wytargało z ziemi namiot przeciwsłoneczny. u nas na szczescie żadnych szkód bo mąż wieczorem schował co sie dało.

noc mielismy spokojna, mleko o północy, 3.30 i 7.30.
zaraz chcemy isc na spacer póki nie ma upału.

dziś odwożą prababcie do niemiec. wkoncu! byla tu 3miesiące... ja mam dość.
skknczą sie posiedzenia na ogródku i ciągłe marudzenie i porównywanie ktorą ciotke co bardziej boli... juz nawet mnie przewidywały jakie dolegliwosci powinnam mieć jezzcze przed 40stką!
nie nadaje sie na takke cos. jestwm zbyt wielką optymistką zeby uczestniczyc w takich zrzędzeniach!

milego dnia mamusie

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
U nas bliżej Niechorze zazwyczaj jeździmy do Międzyzdrojów ale ile można byliśmy tam w czerwcu
ze śląska to najblizej trójmiasto, najdalej na zachód to w Kolobrzegu bylismy. a Międzyzdroje podobno piekne?

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Niestety od 7 znowu brzuch ją boli ; (( nie mam już siły. Tak mnie ręce bolą od noszenia, masowania itd. Tak mi tej kruszynki szkoda
na wekend do wro? buziaczki dla.pestki. niech jej juz nie męczy...
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 08:59   #281
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
dzien dobry! u nas tez wieczorem i w nocy byly burze. sąsiadom wytargało z ziemi namiot przeciwsłoneczny. u nas na szczescie żadnych szkód bo mąż wieczorem schował co sie dało.

skknczą sie posiedzenia na ogródku i ciągłe marudzenie i porównywanie ktorą ciotke co bardziej boli... juz nawet mnie przewidywały jakie dolegliwosci powinnam mieć jezzcze przed 40stką!

nie nadaje sie na takke cos. jestwm zbyt wielką optymistką zeby uczestniczyc w takich zrzędzeniach!

milego dnia mamusie

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

ze śląska to najblizej trójmiasto, najdalej na zachód to w Kolobrzegu bylismy. a Międzyzdroje podobno piekne?

Międzyzdroje wyglądają jak inne nadmorskie miasteczka tyle ze molo jest fajne warto zobaczyć my mieszkamy w lubuskim to mamy blisko
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-11, 09:12   #282
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Morelle, pacjentka mi przywiozła. 36-38zl jakoś kosztowało.

Witaj Asiu

Taedio, z młodego się wylało po długim śnie:p

Myszowata, pojęcia nie mam

To fajna cena. Mi wyszło 55 zł.

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Patrzcie znów jaki interes życia zrobiłam w hm zgadnijcie za ile Załącznik 7188806

Mam ten szary.

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Morelle, mam pytanie. Widziałam zdjęcie w klubie, jak karmisz Pestkę? Na boku ona leży? Nie dławi się? Szukam idealnego sposobu na karmienie butelką, Ada coraz cięższa się robi i ciężko coś wygodnego ogarnąć.

Tak na boku. To jest jedyna pozycja w której się nie dlawi. Możesz siedzieć z nogami na łóżku. Podciagnietymi. To wtedy będzie wyżej. Zaczynij tak jak sie boisz. A możesz normalnie siedzieć na krześle i ona będzie leżeć. Koniecznie na boku. Głowa i brzuch. Tak jakbyś piersią karmiła. Znalazlam tą pozycje w necie.

Ile Twoja je mm?
Stary 2017-08-11, 09:12   #283
darietta
Zakorzenienie

Probowałam wyjsc na spacer mala przysypiala włożyłam do wozka i oczy jak 5 zl. Teraz lezy na mnie i ani myśli spać. Wiec bedzie krzyk.
Do tego dwa cyce wyssała a teraz piastki ssie i bądź tu mądry daje znowu cyc.

Czy wasze szkraby też wierca sie przy karmieniu. Moja sie wierci i do tego trzyma brodawke i ciągnie jak to kiedyś Samantha nazwała będę miała wentyle jak od stara

Teraz sie przytulamy może uda sie wyjsc w spokoju.
Stary 2017-08-11, 09:14   #284
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

milego dnia mamusie

Tylko dziś bo na 16 mam paznokcie i odbieramy brata tż z lotniska * dziękuję udanego spaceru
Stary 2017-08-11, 09:14   #285
cashmere
Zakorzenienie

Hej!

U nas nocka ok. Ostatnio tak się to ciągle konczy, że po pierwszym karmieniu, czyli ok.polnocy, mały zostaje już u nas w łóżku bo ja przy tym karmieniu zwyczajnie zasypiam. Dziś tak się ułożyłam przy nim, że mnie strasznie boli kark i plecy :/
Wczorajsze odwiedki super, dostaliśmy masę prezentów. Chrzestna Przemka dokupila mu buty, body, skarpetki i wyhaftowała chrzczonke, więc jest już gotowy
Teraz przysnal po karmieniu, mam nadzieję że uda mi się go odłożyć. A ja bym pomalowała ze starszakiem, bo kupiłam mu farby w mazakach. Tak się cieszył jak mu dalam, a akurat Przemo zaczął strasznie płakać i nawet nie mogłam z nim wypróbować

SAMANTHA jak Cię czytam to doskonale potrafią się odnaleźć w Twoich problemach z chłopakami.

DAVILEK kciuki za te USG!!!

EMMOS super brzmi ten jadłospis Pisz nam codziennie co masz i nas inspiruj!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 09:15   #286
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Probowałam wyjsc na spacer mala przysypiala włożyłam do wozka i oczy jak 5 zl. Teraz lezy na mnie i ani myśli spać. Wiec bedzie krzyk.
Do tego dwa cyce wyssała a teraz piastki ssie i bądź tu mądry daje znowu cyc.

Czy wasze szkraby też wierca sie przy karmieniu. Moja sie wierci i do tego trzyma brodawke i ciągnie jak to kiedyś Samantha nazwała będę miała wentyle jak od stara

Teraz sie przytulamy może uda sie wyjsc w spokoju.
Wierci się tylko jak gazy męczą. Jak dziecku jest wygodnie to leży spokojnie. Uwielbiam te chwile.
Stary 2017-08-11, 09:36   #287
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
W szpitalu miał robione pierwsze usg i wyszly jakieś nieprawidłowości i teraz musimy kontrolować ja nie bardzo wiem o co chodzi trochę się martwię ... Z tego co dziś mówiła to że nie potrzebnie bo dziecko zdrowe donoszone i czasem tak się zdarza że wyrośnie z tego. Nie umiem powtórzyć co mówił lekarz że coś jest mniejsze itp .
Będzie dobrze! Kciuki za usg!

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
To pocieszające Jak poczytałam to wyobraziłam sobie nieodkładalne, płaczące dziecko

Jak Wy to robicie, że dzieci na Was śpią?
Próbowałam kłaść małego na swoim brzuchu i strasznie walczy głową, cały czas podnosi. Ewentualnie szuka piersi. Nie chce leżeć i się poprzytulać...

Byliśmy w poradni laktacyjnej u nas w szpitalu.
Mały podobno super ssie i możemy spokojnie wprowadzić smoczek, nie powinien nic zepsuć Wasze maluchy używają smoczków?
A mleka podobno mam tyle, że możnaby podłączyć drugiego malucha
Czyli można kp z małym biustem
Po wszystkim kupiłam sobie nowy biustonosz do karmienia.
Różnie to bywa, ostatnio na wspólnym wyjeździe u mojej siostry ciotecznej miesięczna córeczka często chciała być przy piersi i w ciągu dnia często wybudzała się dość szybko po odłożeniu, a pod koniec wyjazdu okazało się, że nauczyła się piszczeć
Nie ma co się stresować na zapas, jak przyjdzie co do czego to damy radę

Jak moja córka szuka piersi kiedy kładę ją u siebie na brzuchu, to daję jej - trochę sobie zje, a potem zasypia. Jak ją męczą bączki, a nie daje się odłożyć, to w tej pozycji lepiej jej się śpi i brzuch jej się masuje.
Czasami zasypia mi podczas karmienia na rogalu, albo na rękach - jak ma dzień nieodkładalny, to wtedy tak ją trzymam na sobie też. Albo przekładam na brzuszek.

Wielkie brawa za wizytę w poradni!!! Wspaniałe wieści!
My używamy smoczka.

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Calineczka ja biorę małego na ramię i sobie chodzimy po domu aż się uspokoi, a potem siadam i kładę go na klatce swojej i on tak leży i albo zasypia albo za 5min marudzi
My używamy smoczka bo go uspokaja

Sam ja nie daję piersi do uspokojenia, bo mały od razu wyssie ją do zera a potem mi wymiotuje albo ulewa. Dlatego jak po jedzeniu jeszcze szuka to daję mu smoka

U mnie dzisiaj zmęczenie straszne, nie wiem kiedy się przyzwyczaję do spania z przerwami. Nie mam siły ululać małego i leży obok mnie. Tak bym sobie pospała jeszcze

Mam nadzieję, że uda Ci się pospać w ciągu dnia

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Emmos, dziekuje za jadłospis. Fajnie to wyglada. Omlet + koktajl to często tez jest moj zestaw poranny. Brownie dietetyczne z kaszy jaglanej tez bede powtarzać. W takiej diecie pudełkowej na pewno masz tez większą różnorodność posiłków, ja gotuje jak najprościej i często na 2 dni.

Devileek - skoro lekarze mówią odnośnie ciemiączka ze nic takiego to na pewno nie ma sie czym martwić.

Calineczka -super wieści z poradni laktacyjne! Ja używam smoczka.

Sam - współczuje dolegliwości z kręgosłupem. Ja pozwalam Klaudii ssać pierś na uspokojenie. Często jest tak,ze mi sie wydaje ze jedynie trzyma brodawkę w buzi, a potem okazuje sie ze ma buzie pełną mleka. Z tym ze moja za mało przybiera wiec poki co niech je jak najwiecej.

U nas trzeci dzien bez kupy jak do wieczora nic nie bedzie to chyba juz zapodam czopek. Na szczęście brzuszek nie boli, Klaudia jest spokojna.

Kciuki za kupę
Cytat:
Biedna Pestka i Wy razem z nią...
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 09:48   #288
akada
Zadomowienie

Cytat:
O rany, mega długo spała Byłaś już w Lux medzie? Nam dali skierowanie na usg brzuszka, myśle, ze nic nie wyjdzie, ale będę spokojniejsza jak wszystko sprawdzimy

Udanego manicure
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 09:51   #289
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akada Pokaż wiadomość
O rany, mega długo spała Byłaś już w Lux medzie? Nam dali skierowanie na usg brzuszka, myśle, ze nic nie wyjdzie, ale będę spokojniejsza jak wszystko sprawdzimy

Udanego manicure
Byłam ale nie dostałam skierowania. Za tydzień kontrola poproszę

Devileek kciuki!

Xzora u Ciebie tez za kupę.

Sill *

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-11, 10:10   #290
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
U nas robię tak samo.
Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
My kolejne karmienie teraz Wiki drugiego cyca ciągnie. Kurcze w nocy jeden jej wystarczy a w dzien to dwa to za mało. A niby mleko jest.

Sam ja zabieram piers jak juz nie je bo mnie strasznie brodawki bolą. Nawet jak juz nie jest na cycku to czuje ból.
W nocy jestes wyciszona i spokojna, piersi więcej nabierają i mkeczko jest tez chyba inne.

Morelle
Oby jej ten brzuszek odpuścił w końcu.

Jon
Przyzwyczaisz sie

U nas dalej burza i pada... po śniadaniu poszliśmy spać i dwie godziny nasze, wie wyspałam się aż nad to... tylko szkoda mi braku spaceru...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 10:13   #291
calineczka3
Zadomowienie

Dziękuję dziewczyny
Będziemy próbować ze smoczkiem. Wstrzymywałam się do tej wizyty, ale widzę, że czasem by nam pomógł jak mały się denerwuje. No chyba, że nie będzie chciał, tak też może być.
Doradca poleca smoczki z lovi.

Co do tego spania na brzuchu - dzisiaj mały pierwszy raz leżał tak spokojnie na mężu i usnął Słodko
Może moje żebra też polubi

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Różnie to bywa, ostatnio na wspólnym wyjeździe u mojej siostry ciotecznej miesięczna córeczka często chciała być przy piersi i w ciągu dnia często wybudzała się dość szybko po odłożeniu, a pod koniec wyjazdu okazało się, że nauczyła się piszczeć
Nie ma co się stresować na zapas, jak przyjdzie co do czego to damy radę

Jak moja córka szuka piersi kiedy kładę ją u siebie na brzuchu, to daję jej - trochę sobie zje, a potem zasypia. Jak ją męczą bączki, a nie daje się odłożyć, to w tej pozycji lepiej jej się śpi i brzuch jej się masuje.
Czasami zasypia mi podczas karmienia na rogalu, albo na rękach - jak ma dzień nieodkładalny, to wtedy tak ją trzymam na sobie też. Albo przekładam na brzuszek.

Morelle biedna mała
Dobrze, że w nocy fajnie spała i dała Wam odpocząć.
Chciałabym żeby mój spał w nocy tak z 4 godziny bez przerwy

Mamy, które podają dicoflor - na ile on Wam starcza?
U mnie było mniej niż pół buteleczki po kupieniu. Przy dawkowaniu 5 kropli już się kończy po ok. 10 dniach

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Mała u mnie deszczu nie ma, ale ze spaceru też chyba nic nie będzie bo jest 37 stopni
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 10:24   #292
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Dzien dobry
U nas noce sa spokojne ,mala budzi sie mniej wiecej co 2,5h ale to je na śpiocha
W dzien troche wisi na cycu ale mi narazie to nie przeszkadza

Moja nie chce smoka ,juz tylu próbowaliśmy i nic :-/

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

U mnie byla wczoraj kosmetyczka zalozyc hybryda , w koncu wracamy do normalnosci

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 10:35   #293
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny
Będziemy próbować ze smoczkiem. Wstrzymywałam się do tej wizyty, ale widzę, że czasem by nam pomógł jak mały się denerwuje. No chyba, że nie będzie chciał, tak też może być.

Co do tego spania na brzuchu - dzisiaj mały pierwszy raz leżał tak spokojnie na mężu i usnął Słodko

Morelle biedna mała

U mnie było mniej niż pół buteleczki po kupieniu. Przy dawkowaniu 5 kropli już się kończy po ok. 10 dniach

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Mała u mnie deszczu nie ma, ale ze spaceru też chyba nic nie będzie bo jest 37 stopni
My mamy tylko z lovi, ale te 0-3 mc są tak duże że mu na nosek nachodzą i więcej używamy 0-2mc
Żebra mamy polubi, mój tak najlepiej usypia po jedzeniu jak czuje serduszko
My od dwóch dni nie wychodziliśmy a dzisiaj upał :/ ale chyba wyjdę z nim chociaż na ogród.
Tylko nie wiem czy przykrywać go w ogóle jak tak gorąco jest

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
U mnie byla wczoraj kosmetyczka zalozyc hybryda , w koncu wracamy do normalnosci

Ja wczoraj nogi ogoliłam i poczułam że trochę wracam do normalności

Xzora oby Klaudia sama kupkę zrobiła!

Morelle biedna Pestka, Nikoś jak miał dupcię odparzoną to nie raz tak płakał z taką smutną minką że mi też się chciało płakać.

Stary 2017-08-11, 10:35   #294
xzora
Zakorzenienie

Calineczka - moja córka tez nie potrafi zaznać mi na brzuchu i szuka piersi. U meza zasypiała - ale on ma wiekszą i bardziej płaską klatę.

Przy piersi córka je spokojnie chyba ze ciezko jej chwycić brodawkę jak pierś jest juz opróżniona (ale jak mocniej chwyci to sie na nowo uspokaja) lub nalyka sie powietrza/ męczą ją gazy.

Morelle - tak mi szkoda waszej Pestki, bardzo jej ta kolka dokucza.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 10:36   #295
Mała!
Zakorzenienie

Hugo też nie chce smoka mamy 4 i nici.

Też mi.sie marzy żeby spał po 4 h w nocy tylko wlasnie je na spiocha i tak.się nie naje za bardzo, tak myślę więc budzi sie częściej.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 10:39   #296
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
U nas robię tak samo.

W nocy jestes wyciszona i spokojna, piersi więcej nabierają i mkeczko jest tez chyba inne.

Morelle
Oby jej ten brzuszek odpuścił w końcu.

Jon
Przyzwyczaisz sie

U nas dalej burza i pada... po śniadaniu poszliśmy spać i dwie godziny nasze, wie wyspałam się aż nad to... tylko szkoda mi braku spaceru...

W nocy podobno mleczko bardziej treściwe jest.

My w dzień często się karmimy bo Małemu się pić chce a w nocy jak się budzi co 3h to mam już twarde piersi i ciężko mu chwycic, przez co się denerwuje i źle chwyta brodawkę

Stary 2017-08-11, 10:43   #297
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny

Morelle biedna mała

Mi też tak krótko .

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
My mamy tylko z lovi, ale te 0-3 mc są tak duże że mu na nosek nachodzą i więcej używamy 0-2mc
Żebra mamy polubi, mój tak najlepiej usypia po jedzeniu jak czuje serduszko
My od dwóch dni nie wychodziliśmy a dzisiaj upał :/ ale chyba wyjdę z nim chociaż na ogród.
Tylko nie wiem czy przykrywać go w ogóle jak tak gorąco jest

Ja wczoraj nogi ogoliłam i poczułam że trochę wracam do normalności

Xzora oby Klaudia sama kupkę zrobiła!

Morelle biedna Pestka, Nikoś jak miał dupcię odparzoną to nie raz tak płakał z taką smutną minką że mi też się chciało płakać.

Ja mam 4 smoczki. Raz chce jeden raz drugi.

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Calineczka - moja córka tez nie potrafi zaznać mi na brzuchu i szuka piersi. U meza zasypiała - ale on ma wiekszą i bardziej płaską klatę.

Przy piersi córka je spokojnie chyba ze ciezko jej chwycić brodawkę jak pierś jest juz opróżniona (ale jak mocniej chwyci to sie na nowo uspokaja) lub nalyka sie powietrza/ męczą ją gazy.

Morelle - tak mi szkoda waszej Pestki, bardzo jej ta kolka dokucza.

Stary 2017-08-11, 10:51   #298
taedio
MerDer 4ever

U nas ukrop znowu, siedzimy w domu do wieczora..

My dalej bezsmoczkowi chociaż mam kryzysy czasami :p

Mój musi przysnąć na piersi i wtedy przekładam go na klatę. Jak nie jest śpiący to podnosi mi głowę na klacie i ni chu chu ze spania :p

Był przed chwila mój tata i młody takie uśmiechy do niego walił co prawda równocześnie walił do pampersa ale csss na zdjęciu widać tylko uśmiechy

Stary 2017-08-11, 11:01   #299
darietta
Zakorzenienie

Poranny spacero jogging zaliczony. Udało mi się Wiki ululać włożyłam do wózka i grzecznie spała więc szybko się ubrałam i po zakupy. Nie ma to jak mieć pecha wychodze z bloki a tu kropi ale chwile poczekałam i przeszło.
Niestety w trakcie zakupów mala się obudziła i krzyk babeczki w sklepie powiedziały że jak na miesiąc to ma donośny głos. Oczywiście jeszcze się rozpadało i cała mokra wróciłam.

Zrobiłam zakupy i biegiem do domu. Teraz śpi przy cycu. Żeby można było tego cyca do wózka zamontować.

Wczoraj z mamą doszłyśmy do wniosku że Wiki lubi spać na brzuchu bo tylko tak czuje się bezpiecznie na spacerze ze 2 godziny tak spała we wózku. Calą ciąże była skierowana brzuszkiem do kręgosłupa a ja leżałam na plecach.
Stary 2017-08-11, 11:02   #300
asia1905
Zakorzenienie

My dziś po wizycie położnej. Jaś w tydzień przybrał 340g, więc oficjalnie kryzys z przyrostem wagi zakończony

Co do karmienia w nocy to właśnie u nas praktycznie jak w zegarku po kąpieli cyc i śpi 4 godz, później budzi się je i dalej śpi około 4 godz i mamy już jakaś 5 i tu różnie czasami usnie na godzinę, czasami na dwie, a czasami stwierdza, że to najlepsza pora na zabawę i nie śpi

Jak u Was wygląda sprawa z podnoszeniem głowy jak dziecko jest na brzuchu?
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości