![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Kuzwa miałam urodzić i poczuć się lepiej bez bólu a tu dupa ciagle mnie coś boli. Nie mam nawet jak opoczac i się zrelaxowac. Jak mały spi to stoję w garach albo muszę biec do starszaka. Jak przedwczoraj chciałam się zdrzemnąć jak mały spał to starszak przyszedł zaczął skakać po mnie , jakieś durnoty wyczyniać i zaczął małego za nóżki ciągać i raczki. I się tak wściekałam , ze myślałam ze go rozszarpie . I taka to o robota jest. Jeszcze 2tyg i starszak będzie chodził do szkoły to akurat w tym czasie te 3.5h jak go nie będzie to mam zamiar wykorzystać na spacery z małym żeby się poruszać więcej . Tz mi mówi , ze dlaczego nie chce chodzić ze starszakiem na spacery. Chyba w Boga nie wierzy 😒 Przecież jak nakarmię małego to Tz tez może pójść sam na spacer blisko koło domu. Ale wiadomo nie pójdzie . Pogadać powymądrzać się to ja potrafię 😒
![]() |
#272 |
Wtajemniczenie
|
Calineczka ja biorę małego na ramię i sobie chodzimy po domu aż się uspokoi, a potem siadam i kładę go na klatce swojej i on tak leży i albo zasypia albo za 5min marudzi
![]() My używamy smoczka bo go uspokaja Sam ja nie daję piersi do uspokojenia, bo mały od razu wyssie ją do zera a potem mi wymiotuje albo ulewa. Dlatego jak po jedzeniu jeszcze szuka to daję mu smoka U mnie dzisiaj zmęczenie straszne, nie wiem kiedy się przyzwyczaję do spania z przerwami. Nie mam siły ululać małego i leży obok mnie. Tak bym sobie pospała jeszcze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#273 |
Zakorzenienie
|
Samantha u nas w dzień pierś potrafi być nawet częściej niż co 1,5 godz. Np wczoraj było tak gorąco, że i po 40 minutach chciał znów, ale to nie było jedzenie tylko picie.
Natomiast jeżeli zasypia i czuję, że tylko ciumka pierś to mu ją wyjmuje. Nie chce żeby się nią bawił tylko jadł. Ale wtedy przytulam go do piersi i tak sobie zasypia. |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Wtajemniczenie
|
Sam ja tez przestalam dawac cyca co placz itp i nawet przez to wczoraj mi sie grudki porobily bo przeciez pare dni temu karmilam go co 15 minut bo sie szarpal i sadzilam ze sie nie najada a Twoj Max nz pewno przybiera tez ponad norme wiec sie nie martw nie bedzie glodny co godzine i spokojnie powinien wytzynac 2,5-3 my od dwoch dni sie tak przestawiamy i jest lepiej bo jak sama nalisalas kolo sie zamyka i ciagle ten jego brzuszek musi trawic i nie daje rady.Herbatke Morelle daje bodajze zwykly rumianek mozna tez melisse ale to takie siki robisz.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Jon nie przyzwyczaisz sie hehe musisz to przetrwac🙂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem co zrobić na jej wieczorne płacze, robi przy tym takie smutne minki Espumisan odstawiłam, raczej nie pomagał a jeszcze bardziej zwijała się z bólu Teraz spróbuje dawać sam dicoflor, wczoraj zawieźliśmy się zielona kupę do badania i czekamy na wynik |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
Emmos, dziekuje za jadłospis. Fajnie to wyglada. Omlet + koktajl to często tez jest moj zestaw poranny. Brownie dietetyczne z kaszy jaglanej tez bede powtarzać. W takiej diecie pudełkowej na pewno masz tez większą różnorodność posiłków, ja gotuje jak najprościej i często na 2 dni.
Devileek - skoro lekarze mówią odnośnie ciemiączka ze nic takiego to na pewno nie ma sie czym martwić. Calineczka -super wieści z poradni laktacyjne! Ja używam smoczka. Sam - współczuje dolegliwości z kręgosłupem. Ja pozwalam Klaudii ssać pierś na uspokojenie. Często jest tak,ze mi sie wydaje ze jedynie trzyma brodawkę w buzi, a potem okazuje sie ze ma buzie pełną mleka. Z tym ze moja za mało przybiera wiec poki co niech je jak najwiecej. U nas trzeci dzien bez kupy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
My kolejne karmienie teraz Wiki drugiego cyca ciągnie. Kurcze w nocy jeden jej wystarczy a w dzien to dwa to za mało. A niby mleko jest.
Sam ja zabieram piers jak juz nie je bo mnie strasznie brodawki bolą. Nawet jak juz nie jest na cycku to czuje ból. |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas bliżej Niechorze ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
My jesteśmy od 6 we wro. Moje dziecko zasnęło w końcu o 21. Spała do 3.
Niestety od 7 znowu brzuch ją boli ; (( nie mam już siły. Tak mnie ręce bolą od noszenia, masowania itd. Tak mi tej kruszynki szkoda ![]()
#280 | |
Zadomowienie
|
dzien dobry! u nas tez wieczorem i w nocy byly burze. sąsiadom wytargało z ziemi namiot przeciwsłoneczny. u nas na szczescie żadnych szkód bo mąż wieczorem schował co sie dało.
noc mielismy spokojna, mleko o północy, 3.30 i 7.30. zaraz chcemy isc na spacer póki nie ma upału. dziś odwożą prababcie do niemiec. wkoncu! byla tu 3miesiące... ja mam dość. skknczą sie posiedzenia na ogródku i ciągłe marudzenie i porównywanie ktorą ciotke co bardziej boli... juz nawet mnie przewidywały jakie dolegliwosci powinnam mieć jezzcze przed 40stką! nie nadaje sie na takke cos. jestwm zbyt wielką optymistką zeby uczestniczyc w takich zrzędzeniach! milego dnia mamusie ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
na wekend do wro? buziaczki dla.pestki. niech jej juz nie męczy...
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Międzyzdroje wyglądają jak inne nadmorskie miasteczka tyle ze molo jest fajne ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ile Twoja je mm?
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Probowałam wyjsc na spacer mala przysypiala włożyłam do wozka i oczy jak 5 zl. Teraz lezy na mnie i ani myśli spać. Wiec bedzie krzyk.
Do tego dwa cyce wyssała a teraz piastki ssie i bądź tu mądry daje znowu cyc. Czy wasze szkraby też wierca sie przy karmieniu. Moja sie wierci i do tego trzyma brodawke i ciągnie jak to kiedyś Samantha nazwała będę miała wentyle jak od stara ![]() Teraz sie przytulamy może uda sie wyjsc w spokoju. |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Hej!
U nas nocka ok. Ostatnio tak się to ciągle konczy, że po pierwszym karmieniu, czyli ok.polnocy, mały zostaje już u nas w łóżku bo ja przy tym karmieniu zwyczajnie zasypiam. Dziś tak się ułożyłam przy nim, że mnie strasznie boli kark i plecy :/ Wczorajsze odwiedki super, dostaliśmy masę prezentów. Chrzestna Przemka dokupila mu buty, body, skarpetki i wyhaftowała chrzczonke, więc jest już gotowy ![]() Teraz przysnal po karmieniu, mam nadzieję że uda mi się go odłożyć. A ja bym pomalowała ze starszakiem, bo kupiłam mu farby w mazakach. Tak się cieszył jak mu dalam, a akurat Przemo zaczął strasznie płakać i nawet nie mogłam z nim wypróbować ![]() SAMANTHA jak Cię czytam to doskonale potrafią się odnaleźć w Twoich problemach z chłopakami. DAVILEK kciuki za te USG!!! EMMOS super brzmi ten jadłospis ![]() ![]()
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#287 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie ma co się stresować na zapas, jak przyjdzie co do czego to damy radę ![]() Jak moja córka szuka piersi kiedy kładę ją u siebie na brzuchu, to daję jej - trochę sobie zje, a potem zasypia. Jak ją męczą bączki, a nie daje się odłożyć, to w tej pozycji lepiej jej się śpi i brzuch jej się masuje. Czasami zasypia mi podczas karmienia na rogalu, albo na rękach - jak ma dzień nieodkładalny, to wtedy tak ją trzymam na sobie też. Albo przekładam na brzuszek. Wielkie brawa za wizytę w poradni!!! Wspaniałe wieści! ![]() My używamy smoczka. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Udanego manicure ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Devileek kciuki! Xzora u Ciebie tez za kupę. Sill ![]()
![]() |
#290 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Morelle Oby jej ten brzuszek odpuścił w końcu. Jon Przyzwyczaisz sie ![]() U nas dalej burza i pada... po śniadaniu poszliśmy spać i dwie godziny nasze, wie wyspałam się aż nad to... tylko szkoda mi braku spaceru... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#291 | |
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() Będziemy próbować ze smoczkiem. Wstrzymywałam się do tej wizyty, ale widzę, że czasem by nam pomógł jak mały się denerwuje. No chyba, że nie będzie chciał, tak też może być. Doradca poleca smoczki z lovi. Co do tego spania na brzuchu - dzisiaj mały pierwszy raz leżał tak spokojnie na mężu i usnął ![]() ![]() Może moje żebra też polubi ![]() Cytat:
![]() Morelle biedna mała ![]() Dobrze, że w nocy fajnie spała i dała Wam odpocząć. Chciałabym żeby mój spał w nocy tak z 4 godziny bez przerwy ![]() Mamy, które podają dicoflor - na ile on Wam starcza? U mnie było mniej niż pół buteleczki po kupieniu. Przy dawkowaniu 5 kropli już się kończy po ok. 10 dniach ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Mała u mnie deszczu nie ma, ale ze spaceru też chyba nic nie będzie bo jest 37 stopni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() U nas noce sa spokojne ,mala budzi sie mniej wiecej co 2,5h ale to je na śpiocha ![]() W dzien troche wisi na cycu ale mi narazie to nie przeszkadza ![]() Moja nie chce smoka ,juz tylu próbowaliśmy i nic :-/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- U mnie byla wczoraj kosmetyczka zalozyc hybryda , w koncu wracamy do normalnosci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#293 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Żebra mamy polubi, mój tak najlepiej usypia po jedzeniu jak czuje serduszko ![]() My od dwóch dni nie wychodziliśmy a dzisiaj upał :/ ale chyba wyjdę z nim chociaż na ogród. Tylko nie wiem czy przykrywać go w ogóle jak tak gorąco jest ![]() Cytat:
![]() Xzora oby Klaudia sama kupkę zrobiła! Morelle biedna Pestka, Nikoś jak miał dupcię odparzoną to nie raz tak płakał z taką smutną minką że mi też się chciało płakać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Calineczka - moja córka tez nie potrafi zaznać mi na brzuchu i szuka piersi. U meza zasypiała - ale on ma wiekszą i bardziej płaską klatę.
Przy piersi córka je spokojnie chyba ze ciezko jej chwycić brodawkę jak pierś jest juz opróżniona (ale jak mocniej chwyci to sie na nowo uspokaja) lub nalyka sie powietrza/ męczą ją gazy. Morelle - tak mi szkoda waszej Pestki, bardzo jej ta kolka dokucza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Hugo też nie chce smoka mamy 4 i nici.
Też mi.sie marzy żeby spał po 4 h w nocy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#296 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My w dzień często się karmimy bo Małemu się pić chce a w nocy jak się budzi co 3h to mam już twarde piersi i ciężko mu chwycic, przez co się denerwuje i źle chwyta brodawkę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#297 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też tak krótko . Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#298 |
MerDer 4ever
|
U nas ukrop znowu, siedzimy w domu do wieczora..
My dalej bezsmoczkowi chociaż mam kryzysy czasami :p Mój musi przysnąć na piersi i wtedy przekładam go na klatę. Jak nie jest śpiący to podnosi mi głowę na klacie i ni chu chu ze spania :p Był przed chwila mój tata i młody takie uśmiechy do niego walił ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Poranny spacero jogging zaliczony. Udało mi się Wiki ululać włożyłam do wózka i grzecznie spała więc szybko się ubrałam i po zakupy. Nie ma to jak mieć pecha wychodze z bloki a tu kropi ale chwile poczekałam i przeszło.
Niestety w trakcie zakupów mala się obudziła i krzyk babeczki w sklepie powiedziały że jak na miesiąc to ma donośny głos. Oczywiście jeszcze się rozpadało i cała mokra wróciłam. Zrobiłam zakupy i biegiem do domu. Teraz śpi przy cycu. Żeby można było tego cyca do wózka zamontować. Wczoraj z mamą doszłyśmy do wniosku że Wiki lubi spać na brzuchu bo tylko tak czuje się bezpiecznie na spacerze ze 2 godziny tak spała we wózku. Calą ciąże była skierowana brzuszkiem do kręgosłupa a ja leżałam na plecach. |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
My dziś po wizycie położnej. Jaś w tydzień przybrał 340g, więc oficjalnie kryzys z przyrostem wagi zakończony
![]() Co do karmienia w nocy to właśnie u nas praktycznie jak w zegarku po kąpieli cyc i śpi 4 godz, później budzi się je i dalej śpi około 4 godz i mamy już jakaś 5 i tu różnie czasami usnie na godzinę, czasami na dwie, a czasami stwierdza, że to najlepsza pora na zabawę i nie śpi ![]() Jak u Was wygląda sprawa z podnoszeniem głowy jak dziecko jest na brzuchu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.