![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Oswieccie mnie. Jeśli wezmę 6w1 szczepienie to kiedy nasteona dawka i ogolnie na co. Bo ja już nie kumam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#332 |
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Pestycyda, współczuje chodzenia po urzędach w taką pogodę.
Taedio - podobno chusty z Little Frog nie trzeba łamać. Ja swojej nie prasowałam, jedynie upralam. Byla dzisiaj kupa. W koncu! Przyszedł tez stanik z Alles , także mam trzy dobre do chodzenia. Piszecie o ogarnianiu sie - u mnie paznokcie i depilacja systematycznie od porodu. Tak samo farbowanie. Za to na makijaż nie starcza czasu, chyba ze gdzieś wychodzę. Fryzurę chciałabym odświeżyć jakoś we wrześniu - muszę poszukać fryzjera. Z minusów sylwetka. Czekam z nadzieją na ten 6-8 tydz czy rzeczywiście brzuch sie obkurczy, mięśnie brzucha zejdą... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedź. Też planuję kupić matę z fisher, wiesz może od którego m-ca jest sens dzieci na nią kłaść? Cytat:
Ja chodzę pod prysznic z nianią elek. I w ogóle jak męża nie ma to prysznic biorę w południe a nie rano.Trwa krótko i juz zapomniałam co to maska na włosy czy pilling ![]() Cytat:
Właśnie wczoraj czytałam, że łatwiej wyjść z dawania dziecku smoczka niż z paluszków, zatem z dwojga złego też wolę smoka. Cytat:
Taedio bylas na jakimś kursie czy sama będziesz uczyc się wiązania? Bo jakoś pominęłam..Też myślę o chuście, choć początkowo jej nie chciałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
Brawo za kupę ![]() ![]() ![]() Co do paznokci to właśnie od godziny planuję zrobić ale mała się wierci w łóżeczku no i nie wiem czy sie brać ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#334 |
MerDer 4ever
|
Xzora dzięki
![]() U tego samego użytkownika zamawialas? Urlop miał mieć? Mnie moja figura tez wkurza. Jak leżę to brzuch wręcz wklęsły ale w spodnie zapiać sie nie da ![]() Emmos przyjdzie do nas do domu dziewczyna z certyfikatem z chustonoszenia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
![]() Dziewczyny nie jestem w stanie Was nadrobić. Wyszliśmy ze szpitala w środę. Mikołaj jest super dzielny i poradził sobie wyniki wszystkie miał w normie. Już tak sie bałam... Oby teraz zdrowo rósł. Póki co nie mam z nim problemów czasem tylko pazernie rzuci sie na cycka. W sumie dobrze zajada, czasem sie niecierpliwi i odrywa od cycka ale mam coraz więcej pokarmu i coraz rzadziej (odpukac) to się zdarza. Kiedy śpi potrafię patrzeć na niego i płakać. Jest taki cudowny. Dziewczyny ojciec Mikołaja cała ciążę mowil, że go odwiedzi, ze jak się urodzi to dla niego wszystko. Dzisiaj sie dowiedziałam że go nie odwiedzi. Rycze, patrzę na Mikołaja i rycze, ze jego ojciec go nie kocha i go nie przytuli. Ma tylko mnie. Tyle przeszlismy podczas porodu, ja byłam też lyzeczkowana i mam okropny połóg, a on nie zdobyl sie na to żeby go zobaczyć...to jest straszne... Nie uznaje go i będziemy robić testy DNA sądownie... Czuję się z tym podle. |
![]() ![]() |
![]() |
#336 | |
Zakorzenienie
|
Emmos, próbuj z paznokciami. Ja używam bazy i najjaśniejszego lakieru o2m z Inglota i juz po kilku minutach mogę brać Klaudię na ręce i nic sie nie dzieje naszczescie.
Taedio, tak, teraz u innego sprzedawcy zamówiłam bo nie chciałam czekać. Wysyłka ok, tylko brak paragonu i nie wiem jeszcze jak ze zwrotem bedzie. Tamtego mam sprawdzonego. Teraz u tego zamawiałam: http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...ZWE4NmI5OTk%3D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
Poprostu, bardzo mi przykro ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
Emmos myślę, że od 3 miesiąca, kiedy zacznie juz bardziej ogarniac rzeczywistość. To też zależy od dziecka pewnie.
Poprostu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
Calineczka, tak nogi są na żabkę w leżeniu na brzuchu.
Xzora, brawa za kupę ![]() Poprostu, jesteście z Mikim bardzo dzielni ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Wtajemniczenie
|
Calineczka mój ma nóżki jak żabka jak leży na brzuchu.
Poprostu wspaniale że Mikołaj jest zdrowy! ![]() Co za palant z jego 'ojca', nie przejmuj się, będziesz wspaniałą mamą i Twojej miłości wystarczy za dwóch rodziców. Strasznie mnie złosci takie zachowanie... Nie wyobrażam sobie co musisz czuć. Ale ważne żebyście teraz doszli do siebie z Mikołajem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Xzora brawa za kupę! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#340 |
Zakorzenienie
|
Emmos
Hahaha do czego to doszło, żeby tak.nas kupy cieszyły ![]() Jon Co do wracanoa do normalności To ja tak miałam.jak zmyłam lakier z paznokci i pomalowałam.na nowo, wkroczyłam w nowy etap wtedy ![]() Karola Super przybiera! Świetnie sobie radzicie ![]() Minini Z karmieniami.podobnie widzę A teściowa... bosz nudzi sie i znalazła kolejny temat do gadania i trucia :/ A głowę trzymal już dzis 65 sek. :/ leżąc na brzuszku. Oby to było normalne. Calineczka Różnie ma nogi czasem prostuje, a czasem podkurcza i tylek.w górze. Xzora Brawo za kupę ![]() Też czekam na ten.płaski brzuszek. Poprostu Brawa dla was! Super ze Mikołaj zdrowy i ty też. GRATULUJĘ! I.nie myśl o.Tym kto.go.nie kocha, bo ten dupek.nie zasługuje żeby miec to szczescie jakim.jest to dziecko! Myśl o tym kto go.kocha! Ty, twoi rodzice i pewnie jeszcze mnostwo ludzi go.pokocha. nie placz tylko sie ciesz... i nie uznawaj.go, powinien mieć tylko matkę tak jak.do tej.pory i nosić tylko Twoje nazwisko. Trzymaj się tam ![]() Nam udało się pospacerować ponad godzinę i znowu burza... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#341 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to fajnie, napisz po spotkaniu ![]() Cytat:
Poprostu ten gość jest zwyczajnie tchórzem, zabrakło mu odwagi, aby spojrzeć Ci w oczy. Jestem pewna, że kiedyś będzie żałował swojego zachowania, nawet jeśli głośno tego nie powie. A Ty jesteś najdzielniejsza z nas tu wszystkich, wiesz?! Wierzę głęboko, że znajdzieś faceta, który pokocha i Ciebie i Twoje maleństwo. Życzę Ci tego z całego serca i chętnie bym Cię przytuliła ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Jedną rękę ogarnęłam, druga chwilowo czeka haha dobrze, że wyjść nie muszę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam LF i ja tylko wypralam ![]() Mój też lubi na brzuszku a najbardziej na mnie ale na tz też mu pasuje tylko jak jest bez koszulki to mu włosy na klacie przeszkadzają ![]() Dziś była położna i go ważyła i ma już 4520 ! Waga urodzeniowa 2950 ![]() Przybrał kilogram w dwa tygodnie ![]() Rozmawiałam z położna o karmieniu kiedy nam się wydaje że nic nie leci, zeby wtedy zmienić pozycję z pod pachy i wtedy dziecko ściągnie jakby z innego miejsca piersi ? Może się przyda komuś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
Co do chust - ja mam tkaną LennyLamb - doradczyni kazała ją wyprać w płynie/proszku dzieciowym, ale bez płynu do płukania, i nie prasować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |||
Zadomowienie
|
u nas tak gorąco że mlody nie umiał zasnąć. widsć bylo ze mu za cieplo. na ogrodku lezał w samej pieluszce wielorazowej. w domu chcialam go teraz opłukać trochę zeby sie schłodził. rozebralam go, poszlam po recznik i jak wrocilam to spał
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
a ten nibyojciec to nie zasłużył na taką rodzine jak wy! jestes dzielna kobieta a synek da Ci jeszcze wiecej siły! powodzenia!! Cytat:
![]() a ze zmianą pozycji zgadzam sie. jak mialam nadmiar pokarmu to tez zmienialam pozycje zeby ze wszystkich miejsc wyssał to mleko. pomogło!
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tule Cię mocno 😘 Jesteś super dzielna i Ty i Twój synuś ![]()
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
Co wy macie w tych cyckach??? Świetnie przybierają te wasze maluchy. Mi właśnie nabiera pokarm... i.Hugens od razu sie budzi ![]() ![]() Co do spania na brzuchu to.moj spi tak najczęściej, tylko w nocy nie pozwalam, ale w wózku i w domu w leżaczku. W łóżku ze.mną jak.karmie na.boku to tak go zostawiam lub przenoszę do.łóżeczka i też na boczku, zwłaszcza po jedzeniu. Czasami przewraca sie na plecy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#348 | |
Wtajemniczenie
|
U mnie w luxmedzie 318zł, tylko nie wiem w końcu ile jest dawek, bo pielęgniarka mówiła o 4, a pediatra o 3.
Brawo za ![]() ![]() Ja mam wciąż duży brzuch, niby to niecałe 3tyg. po porodzie, ale wkurza mnie strasznie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cudownie, że jesteście już w domu, brawa za wyniki! ![]() Pogłaszcz od wizażowych ciotek Twój mały, wielki Cud ![]() ![]() Współczuję Ci nerwów i tego, że ojciec Twojego synka nawet po porodzie nie poszedł po rozum do głowy. Dziewczyny napisały już wszystko: jesteś mega dzielna i świetnie dasz sobie radę, a Mikołaja kocha dużo osób i będzie kochało jeszcze więcej - tak jak Ciebie! Pamiętaj też, że w połogu także szaleją hormony i z czasem będziesz inaczej patrzyła na wszystko, to jest taki czas że trzeba sobie poryczeć z różnych powodów, rycz ile potrzebujesz! Ja też ryczałam i niejedna z nas. Polecam meliske do picia, trochę pomaga, spokojnie można 2x dziennie ![]() Wszystkiego dobrego dla Mikołaja i dla Ciebie, zdrówka! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zadomowienie
|
Poprostu! Ostatnie kilka dni nadrabiam po łebkach ale Tobie muszę odpisać - jesteś naprawdę strasznie dzielna, nawet nie wyobrażam sobie ile masz siły w sobie... cała ciąża, użeranie się z tym dziadem, potem mega trudny poród i jeszcze więcej nerwów. Pan tata nawet nie zdaje sobie sprawy co stracił. To palant palant palant. Wiem ze Ci ciężko i pewnie nie raz będzie jeszcze trudnej ale już tyle przestałaś ze wyjdziesz jeszcze silniejsza z całej sytuacji. Ściskam Cię mocno
![]() Devilek brawa za wagę ![]() ![]() Ja kupiłam tez w końcu chustę ![]() ![]() ![]() Postaram się potem ponadrabiac więcej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 |
Wtajemniczenie
|
Devileek brawa za wagę Julka! Nieźle przypakował
![]() I Poprostu brawa jeszcze dla Was za karmienie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
MerDer 4ever
|
Emmos ok
![]() Poprostu to nie ojciec to zwykła świnia. Nie dorósł do tak ważnej roli jaka jest bycie tata. Przykro, że tak jest, wiadomo ![]() Devilek dzięki ![]() Mój tez musi byc w koszulce ![]() Wow brawo za wagę! ![]() Minini niektóre chusty sa za twarde zeby od razu nosić maluchy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#352 | ||
*sportaddict*
|
Chwalę się - w niecałe 2 dni 90g na plusie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny co ile karmicie dzieci? Mi kazano na żądanie ale nie rzadziej niż co 3h i min. 8 karmień na dobę, a widze u wielu z Was dużo dłuższe przerwy, zwłaszcza w nocy i jestem skonfudowana ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Vadi
Brawo za wagę super! Cielawe ile mi.przybiera mały ![]() Co do karmień, to u nas średnio co 2-3 godziny. Jesli.nie śpi kilka godzin to wtedy domaga sie częściej nawet co 30-40 min, a w nocy co 2-3 g czyli na żądanie zazwyczaj. Np dziś dużo śpi i np. jadl o 8:00 potem ok 11:00, pitem wstał i do 14 'nie spał ( miał drzemke 30 min ) i praktycznie do 15:30 wisiał na cycku. Potem spacer do 17:00 kupa, kp i śpi do tej pory (19:20) pewnie wstanie za chwilkę bo.już sie wierci. W nocy zazwyczaj kp mamy 23, 1,3,6 ... Nawet udało mi się umyć głowę i pije sobie Karmi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-08-11 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#354 | ||
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zazdroszczę, że Wasze dzieci lubią leżeć na brzuszku, Timi się strasznie wtedy spina i stresuje, pełznie do przodu i potem jest cały bordowy na twarzy :/ Dziewczyny, ile się czeka na brak wyników badań przesiewowych, żeby być spokojnym? Dzisiaj nam mijają 3 tygodnie od wyjścia ze szpitala (pobierali mu krew na to nawet w czwartek, więc ponad 3tygodnie), mogę już spać spokojnie? W ogóle beznadziejnie jest to pomyślane, że się czeka na to, żeby nie dostać wiadomości ![]() Poprostu cudne wieści z Mikołajem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lepiej Wam będzie bez tego fajfusa. Straszne zero bez honoru. Devilek wow ![]() ![]() Mała dzięki za info ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
Vadi u nas na żądanie i przeważnie wychodzi ponad 12 karmień na dobę. W nocy też na żądanie, wczesniej jak mial problem z wagą to nawet co 2 godz wybudzalismy teraz jak ładnie przybiera to pediatra nie każe nam wybudzac, szczególnie, że sam się budzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
MerDer 4ever
|
Vadi
![]() ![]() Na wiadomość albo jej brak jest miesiąc. Próbuj kłaść Timiego na brzuszku jak zaśnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- A co do ilości karmień to jest to tak różnie ze nie jestem w stanie odpowiedzieć :p raz ma dzień, że non stop na mnie wisi a raz śpi cały dzień z pobudkami co 3/4 godziny. W nocy je cześciej niż w dzień niestety. Tzn do pierwszego karmienia spoko a potem pobudki nawet co godzinę. Czasami mam wrażenie, że przestawił sobie dzień z nocą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
Odnośnie szczepień to my chcemy 6w1, rotawirusy i pneumokoki płatne. Tylko pneumokoki chcemy przełożyć po 6 miesiącu. Chcę żeby jedno szczepienie to była jedna szczepionka. Te płatne pneumokoki według mnie są lepsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
vadi, do miesiaca mi mówili w szpitalu z tymi przesiewowymi. Ale koleżance dotarły już po półtora tygodnia, jak wynik był niejednoznaczny.
U nas na pewno, zwłaszcza w upał, wychodzi ponad 12 karmień na dobę. W nocy też już nie budzimy. |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
*sportaddict*
|
dzieki dziewczyny
![]() sprobuje z brzuszkiem jak śpi chociaz jego spanie to ostatnio swieto ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- SteveS a u kolezanki wszystko ok? |
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.