![]() |
#301 |
MerDer 4ever
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Mój tez lubi spać na brzuszku
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Asia super! ![]() 4h zazdro ![]() Mój juz bardzo ładnie i wysoko podnosi główkę. Az sie martwię czy to nie wnm bo ma 3 tyg :/ a juz od dłuższego czasu potrafi ja podnosić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#302 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny troche nie na temat.
Chodzi o zakupy w h&m przez internet. Jak wyglada sprawa ze zwrotami i zwrotem pieniędzy bo ja nie mam szans na zakupy z małą. ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
MerDer 4ever
|
Darietta moja położna mówiła, że na brzuszku dziecko ma najlepsza i prawidłowa pozycje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Zakorzenienie
|
Asia, bardzo ładny przyrost wagi, gratuluje! Moja unosi głowę jak jest na brzuchu.
Darietta - bardzo prawdopodobne to co piszesz odnośnie pozycji w której Wiki czuje sie bezpiecznie. Co do H&M - zwracają, tylko długo trzeba czekać, często 3-4tyg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
Asia
Zazdroszczę spania Jasia i czekam az Hugo będzie tak spał. Taedio Hugo też tak głowę unosi wczoraj trzymał ponad minutę ... pytałam położna mowiła, że.nie widzi nieprawidłowości na razie. Hugo pospał aż 30 min :/ i krzyk za cyckiem. Bosz... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukałam informacji na ten temat ale nie znalazłam nic |
|
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
MerDer 4ever
|
Mała uspokoiłaś mnie trochę, dzięki
![]() Mój teraz fajnie śpi ![]() Darietta w wózku tez tak wożę :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Rozeznanie
|
A ja modra matka polka patrze na termomert fajnie chlodno to mysle idziemy do pediatry po skierowanie na usg bioderek i odrazu sie zapiszemy.
No to biore mala schodzimy do wozka a tu juz taki skwar (roznica 20minut) no ale jak juz nas zarejestrowalam do lekarza to poszlysmy. I wracalysmy po 12 w ta najgorsza pogodne. Upal niemilosierny. A co lepsze mala spala sobie smacznie. A co mnie najbardziej zaskoczylo mala wazy juz 4,5kg 😮 a mamy miesiac i 4 dni. A gorsze wiadomosci ze usg dopiero 15 wrzesnia. Coz trzeba czekac.. A moja jak na brzuchu lezy to nie podnosi glowy. Ale ja bardzo zadko ja tak klade i moze nie wie o co chodzi.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
Pytałam rehabilitanta - nie ma ograniczenia czasowego co do układania dziecka zdrowego na brzuchu, jeśli ono to lubi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Zakorzenienie
|
Mój uwielbia spać na brzuszku. Najbardziej niekomfortowa jest pozycja na plecach. Od razu mu się załącza odruch moro. A co do dźwigania głowy to mój już ją na parę sekund podnosi ale on potrafił przekręcić głowę na bok w tej pozycji od urodzenia wiec nie sugerowałabym się. A mamy 3 tygodnie jutro.
Darietta, mi terapeuta metody Bobath mówił że można kłaść do bólu. Mój nawet w nocy tak śpi. Tylko lepiejzeby Wiki potrafiła już głowę w tej pozycji przełożyć. Boku na bok to wtedy w nocy będzie bezpiecznie. Byliśmy w mojej firmie, u księgowego i na końcu w zusie. Wojciech już stracił w zusie cierpliwość i syrena się włączyła. Oczywiście się okazało że mój zakład pracy źle mi druk do zusu wypełnił:/ a ja mam tam 25km;/ na szczęście koleżanka mi odbierze poprawiony i przywiezie bo będzie nas odwiedzać. Oby już było ok... Tak mi było szkoda młodego w tym foteliku 2h cały się upocil a jak się rozpłakał to łzy jak grochy mu leciały a ja do domu prawie na sygnale jechalam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
Pestycyda
Bojciu biedny ![]() ![]() Darietta Hugo.na spacerze zawsze na brzuszku trwa to.ok 2h. W domu czasami w leżaczku tak zaśnie. Hugo sie wyspał rano chyba... poprawił potem krótką drzemką i koniec spania... Spacer odpada bo co 20 min mamy ulewę... duchota i deszcz i tak siedzimy i sie cyckujemy co chwilkę bo tak mu najlepiej. Nie zrobiłam zakupow na.obiad, ale mama przyniosła mi.gorące pierożki prosto z pierogarni ![]() ![]() Ja upiekłam babeczki, a dawno nie było pulpowych babeczek ![]() A kp dziś co 30 min dosłownie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#312 |
MerDer 4ever
|
Pestycyda współczuje jazdy w tym ukropie
![]() Mój tez potrafi główkę przekładać i w nocy tez go kładę na brzuszku. Tak jak u Ciebie na plecach od razu sie wybudza przez odruch moro. Mi tata kupił fasolkę szparagowa także odbiorę kartofle, usmażę jajo i obiad jest. Do tego kupił śliwki i przekonuje mnie do ciasta ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
O właśnie mam przecież fasolkę
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#314 |
Zakorzenienie
|
U nas tmjak do tej pory raz spał na brzuchu. Trochę boję się tak kłaść jak wiem, że nie mogę co chwila zerknąć czy wszystko gra. Co prawda głowę z boku na bok przekłada i właśnie też już podnosi na dłuższą chwilę, ale trochę się boję.
U nas po prawie godzinnej zabawie na macie padł po 11 i nadal śpi. Była lekka pobudka, ale chwilę go przytuliłam do siebie i śpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#315 | |
Wtajemniczenie
|
Wywiesiliśmy z Nikosiem pranie na dworze i siedzimy teraz sobie, nawet nie jest tak źle bo wiatr przyjemny wieje.
Cytat:
![]() Mój sam w nocy na brzuch się kładzie, on też od urodzenia umie sobie w tej pozycji główkę przełożyć z boku na bok. I na razie na tyle podnosi ![]() Pestycyda biedny Wojtek się umęczył w tym upale! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#316 |
Wtajemniczenie
|
Pestycyda ajjj
![]() ![]() ![]() U nas tak jak wczoraj była 1 kupa, a 2 po czopku, tak dzisiaj jest jedna za drugą, już straciłam rachubę, bo część mąż przewijał ![]() Zapomniałam napisać po wizycie u pediatry, że w naszym luxmedzie jest możliwość 5w1 i na tę się chyba zdecydujemy + płatne pneumokoki... Ale jeszcze musimy to przemyśleć i obgadać z mężem. Łucja też potrafi czasem obrócić głowę z boku na bok, jak leży na brzuchu to podnosi ją trochę, a jak ją męczą bączki to pełza jak szalona - wierzga nóżkami i przez to się przemieszcza... Oczywiście stresuję się czy nie ma napięcia mięśniowego, bo np. w czasie przewijania prostuje i tak sztywno trzyma nóżki że ciężko mi je zgiąć, mocno też zaciska rączki w piąstki. Edytowane przez siilmariien Czas edycji: 2017-08-11 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
MerDer 4ever
|
Jon piona
![]() Sill mój tez pełza do przodu. Z reszta na boki tez sie kręci. Owsiki w tyłku ma czasami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ogóle boję się ją układać na brzuszku jakoś nie czuje tej pozycji. Boje się ze coś jej połamie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#319 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Pisałyście o spaniu na brzuszku, moja malutka nie lubi, tak mi się wydaje, ale zauważyłam, że przy problemach brzuszkowych uspokaja się leżac w ten sposób. Główkę też unosi i przekłada na druga stronę. Nocka ok, tzn. pobudki co 2-3 h czyli standard. Kupa wielkości jej główki o 4 rano też mnie bardzo ucieszyła ![]() Cytat:
W sałatkach zielenina, kapusty jeszcze nie miałam, tż miał do obiadu. Owoce są często, dziś na drugie śniadanie była sałatka owocowa właśnie (borówki, winogrono, melon, jabłko, słonecznik i coś tam jeszcze), warzywa do obiadu też i na kolacje sałatki głównie warzywne właśnie. Na śniadanie dziś pieczywo z twarogiem truskawkami i chia. Cytat:
Dokładnie, zakupy, benzyna, prąd na ugotowanie tego wszystkiego, czas. Cytat:
U mnie jest prężenie, kurczenie nóżek, płacz,twardy brzuszek. Cytat:
Kciuki za kupkę ✊️ Właśnie ta różnorodność jest fajna, ja na codzień nigdy tylu różnych produktów nie spożywałam jak gotowałam sama. Cytat:
Współczuję. Biedna Pestka i Wy też. A jak to jest z tym wybudzaniem do karmienia, już tego nie robisz? Cytat:
Haha miałam ostatnio podobnie ![]() Cytat:
Jaką masz matę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj byłam u fryzjera pociąć włosy i też czuje sie o wiele lepiej. Golilam nogi i ogolnie ogarnęłam się. Czuje że żyje
![]() Dzis byliśmy w poradni neonatologicznej i wszystko ok. Pani nie widziała nic niepokojącego. Moja Alicja waży już 3780g w 5 tż. Gdzie waga urodzeniowa to 2750g ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#321 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u nas afera z chrztem! tesciowa pytala kilka razy kiedy i kto bedzie chrzestnymi. odpowiadalismy ze na razie sie nad tym nie zastanawialismy i ze jest jeszcze czas. no i wczoraj dopadła męża na ogrodku i zaczeła mu płakać że jest strasznie zawiedziona że nie chcemy chrzcić! że mamy sie zastanowić co robimy bo mieszkamy u nich w domu a oni są katolikami itp... masakra ![]() Cytat:
a teraz w dzien karmimy sie równo co godzine od rana.. Cytat:
Cytat:
![]() nasz podnosi glowe az sie czasem boje czy tak powinien juz sam trzymac? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
Emmos takie zwykłe piankowe puzzle. Na matę edukacyjną za mały, ale mamy już fisher price przyjaciele z lasu tropikalnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#324 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Siil mój za to przy nocnym przwijaniu podkurcza nóżki tak że nie mogę mu zapiąć pieluchy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
Karolinusia, brawa za wagę
![]() ![]() Ja staram się codziennie chociaZ krem bb i tusz do rzęs użyć żeby lepiej się ze sobą poczuć. Rzadko tylko włosy myje jak na siebie bo potrafiłam codziennie a teraz udaje się raz na 3 dni:p Minini, hahaha ale Twoja teściowa ma fantazje. Aż strach się bać jakbyście faktycznie nie chcieli chrzcić co teraz coraz częściej się zdarza. Żyć by nie dała ![]() Dziewczyny nie bójcie się tego układania na brzuchu. Nawet jak dzieci nie lubią to trzeba je trochę przymusić ![]() Właśnie uspilam mojego... 3h się darł ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#327 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nasza waga to 4300 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#329 | ||||||||
Zadomowienie
|
Mój w ogóle bardzo mało leży na brzuszku.
Raz, że wtedy zawsze głowa w górze, dwa, że jakoś boję się go tak kłaść ![]() Jak Wasze maluchy tak śpią to mają nogi na żabkę? Cytat:
Cytat:
Już myślalam, że trafiłam na jakieś wadliwe opakowanie ![]() Kiedyś dałam mamie maskę do twarzy z Yves Rocher - opakowanie było puste, nawet nieubrudzone produktem ![]() Cytat:
Ja chciałam się wstrzymać z 3-4 tygodnie. Teraz mały wkłada sobie łapki do buzi, wydaje mi się, że już lepszy smok. Cytat:
Cytat:
![]() Mój jeszcze nie płacze łzami. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
MerDer 4ever
|
Calineczka jeśli nie bedzie potrzeby to po co
![]() ![]() Widze, że dzisiaj co druga ma taki sam obiad ![]() Wypralam chustę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.