Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-11, 11:04   #301
taedio
MerDer 4ever

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Mój tez lubi spać na brzuszku większość dnia tak spędza

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Asia super!
4h zazdro
Mój juz bardzo ładnie i wysoko podnosi główkę. Az sie martwię czy to nie wnm bo ma 3 tyg :/ a juz od dłuższego czasu potrafi ja podnosić

Stary 2017-08-11, 11:17   #302
darietta
Zakorzenienie

Dziewczyny troche nie na temat.
Chodzi o zakupy w h&m przez internet. Jak wyglada sprawa ze zwrotami i zwrotem pieniędzy bo ja nie mam szans na zakupy z małą.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Asia super!
4h zazdro
Mój juz bardzo ładnie i wysoko podnosi główkę. Az sie martwię czy to nie wnm bo ma 3 tyg :/ a juz od dłuższego czasu potrafi ja podnosić

Kiedyś chyba karolinusia tu pisała że dziecko max 2 h dziennie może leżeć na brzuszku i sama nie wiem czy pozwalac na dłużej. Ja układam jak mam cos do zrobienia.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 11:26   #303
taedio
MerDer 4ever

Darietta moja położna mówiła, że na brzuszku dziecko ma najlepsza i prawidłowa pozycje

Stary 2017-08-11, 11:28   #304
xzora
Zakorzenienie

Asia, bardzo ładny przyrost wagi, gratuluje! Moja unosi głowę jak jest na brzuchu.
Darietta - bardzo prawdopodobne to co piszesz odnośnie pozycji w której Wiki czuje sie bezpiecznie.
Co do H&M - zwracają, tylko długo trzeba czekać, często 3-4tyg

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 11:39   #305
Mała!
Zakorzenienie

Asia
Zazdroszczę spania Jasia i czekam az Hugo będzie tak spał.

Taedio
Hugo też tak głowę unosi wczoraj trzymał ponad minutę ... pytałam położna mowiła, że.nie widzi nieprawidłowości na razie.

Hugo pospał aż 30 min :/ i krzyk za cyckiem. Bosz...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 11:43   #306
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Darietta moja położna mówiła, że na brzuszku dziecko ma najlepsza i prawidłowa pozycje

Mi mama też mówiła że mam tak odkładać nawet do wózka ale wystraszyłam się po tym jak tu przeczytałam max 2 godziny.
Szukałam informacji na ten temat ale nie znalazłam nic
Stary 2017-08-11, 11:46   #307
taedio
MerDer 4ever

Mała uspokoiłaś mnie trochę, dzięki
Mój teraz fajnie śpi czekam az sie obudzi zeby ściągnąć mu bodziaka. Niby na krotki rękaw a i tak gorąco.

Darietta w wózku tez tak wożę :p

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-08-11, 11:52   #308
myszowata1313
Rozeznanie

A ja modra matka polka patrze na termomert fajnie chlodno to mysle idziemy do pediatry po skierowanie na usg bioderek i odrazu sie zapiszemy.
No to biore mala schodzimy do wozka a tu juz taki skwar (roznica 20minut) no ale jak juz nas zarejestrowalam do lekarza to poszlysmy. I wracalysmy po 12 w ta najgorsza pogodne. Upal niemilosierny. A co lepsze mala spala sobie smacznie.
A co mnie najbardziej zaskoczylo mala wazy juz 4,5kg 😮 a mamy miesiac i 4 dni.
A gorsze wiadomosci ze usg dopiero 15 wrzesnia. Coz trzeba czekac..
A moja jak na brzuchu lezy to nie podnosi glowy. Ale ja bardzo zadko ja tak klade i moze nie wie o co chodzi..

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 11:58   #309
SteveS
Zakorzenienie

Pytałam rehabilitanta - nie ma ograniczenia czasowego co do układania dziecka zdrowego na brzuchu, jeśli ono to lubi
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 12:08   #310
pestycyda
Zakorzenienie

Mój uwielbia spać na brzuszku. Najbardziej niekomfortowa jest pozycja na plecach. Od razu mu się załącza odruch moro. A co do dźwigania głowy to mój już ją na parę sekund podnosi ale on potrafił przekręcić głowę na bok w tej pozycji od urodzenia wiec nie sugerowałabym się. A mamy 3 tygodnie jutro.

Darietta, mi terapeuta metody Bobath mówił że można kłaść do bólu. Mój nawet w nocy tak śpi. Tylko lepiejzeby Wiki potrafiła już głowę w tej pozycji przełożyć. Boku na bok to wtedy w nocy będzie bezpiecznie.

Byliśmy w mojej firmie, u księgowego i na końcu w zusie. Wojciech już stracił w zusie cierpliwość i syrena się włączyła. Oczywiście się okazało że mój zakład pracy źle mi druk do zusu wypełnił:/ a ja mam tam 25km;/ na szczęście koleżanka mi odbierze poprawiony i przywiezie bo będzie nas odwiedzać. Oby już było ok... Tak mi było szkoda młodego w tym foteliku 2h cały się upocil a jak się rozpłakał to łzy jak grochy mu leciały a ja do domu prawie na sygnale jechalam

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 12:20   #311
Mała!
Zakorzenienie

Pestycyda
Bojciu biedny jak ja.nie lubię jak Hugo tak płacze po za domem gdy za bardzo wziąść go.nie mogę

Darietta
Hugo.na spacerze zawsze na brzuszku trwa to.ok 2h. W domu czasami w leżaczku tak zaśnie.

Hugo sie wyspał rano chyba... poprawił potem krótką drzemką i koniec spania...
Spacer odpada bo co 20 min mamy ulewę... duchota i deszcz i tak siedzimy i sie cyckujemy co chwilkę bo tak mu najlepiej.

Nie zrobiłam zakupow na.obiad, ale mama przyniosła mi.gorące pierożki prosto z pierogarni i leżą sobie juz na dnie mojego brzuszka
Ja upiekłam babeczki, a dawno nie było pulpowych babeczek

A kp dziś co 30 min dosłownie...

Stary 2017-08-11, 12:24   #312
taedio
MerDer 4ever

Pestycyda współczuje jazdy w tym ukropie

Mój tez potrafi główkę przekładać i w nocy tez go kładę na brzuszku. Tak jak u Ciebie na plecach od razu sie wybudza przez odruch moro.

Mi tata kupił fasolkę szparagowa także odbiorę kartofle, usmażę jajo i obiad jest. Do tego kupił śliwki i przekonuje mnie do ciasta

Stary 2017-08-11, 12:32   #313
Mała!
Zakorzenienie

O właśnie mam przecież fasolkę to.już na jutro

Stary 2017-08-11, 12:34   #314
asia1905
Zakorzenienie

U nas tmjak do tej pory raz spał na brzuchu. Trochę boję się tak kłaść jak wiem, że nie mogę co chwila zerknąć czy wszystko gra. Co prawda głowę z boku na bok przekłada i właśnie też już podnosi na dłuższą chwilę, ale trochę się boję.
U nas po prawie godzinnej zabawie na macie padł po 11 i nadal śpi. Była lekka pobudka, ale chwilę go przytuliłam do siebie i śpi
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 12:36   #315
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Wywiesiliśmy z Nikosiem pranie na dworze i siedzimy teraz sobie, nawet nie jest tak źle bo wiatr przyjemny wieje.
Cytat:

Mój tez potrafi główkę przekładać i w nocy tez go kładę na brzuszku. Tak jak u Ciebie na plecach od razu sie wybudza przez odruch moro.

Mi tata kupił fasolkę szparagowa także odbiorę kartofle, usmażę jajo i obiad jest. Do tego kupił śliwki i przekonuje mnie do ciasta

U nas to samo na obiadek muszę jeszcze ziemniaki obrać.

Mój sam w nocy na brzuch się kładzie, on też od urodzenia umie sobie w tej pozycji główkę przełożyć z boku na bok. I na razie na tyle podnosi

Pestycyda biedny Wojtek się umęczył w tym upale!

Stary 2017-08-11, 12:37   #316
siilmariien
Wtajemniczenie

Pestycyda ajjj Ale Was przegonili na darmo

U nas tak jak wczoraj była 1 kupa, a 2 po czopku, tak dzisiaj jest jedna za drugą, już straciłam rachubę, bo część mąż przewijał

Zapomniałam napisać po wizycie u pediatry, że w naszym luxmedzie jest możliwość 5w1 i na tę się chyba zdecydujemy + płatne pneumokoki... Ale jeszcze musimy to przemyśleć i obgadać z mężem.

Łucja też potrafi czasem obrócić głowę z boku na bok, jak leży na brzuchu to podnosi ją trochę, a jak ją męczą bączki to pełza jak szalona - wierzga nóżkami i przez to się przemieszcza... Oczywiście stresuję się czy nie ma napięcia mięśniowego, bo np. w czasie przewijania prostuje i tak sztywno trzyma nóżki że ciężko mi je zgiąć, mocno też zaciska rączki w piąstki.

Edytowane przez siilmariien
Czas edycji: 2017-08-11 o 12:39
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 13:03   #317
taedio
MerDer 4ever

Jon piona

Sill mój tez pełza do przodu. Z reszta na boki tez sie kręci. Owsiki w tyłku ma czasami

Stary 2017-08-11, 13:13   #318
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Mała uspokoiłaś mnie trochę, dzięki
Mój teraz fajnie śpi czekam az sie obudzi zeby ściągnąć mu bodziaka. Niby na krotki rękaw a i tak gorąco.

Darietta w wózku tez tak wożę :p

Ja jakoś boje się do wózka włożyć na brzuszku bo chodniki nie równe. Heh musze sie przełamać.

Ja w ogóle boję się ją układać na brzuszku jakoś nie czuje tej pozycji. Boje się ze coś jej połamie.
Stary 2017-08-11, 13:22   #319
emmos
Zakorzenienie

Hej
Pisałyście o spaniu na brzuszku, moja malutka nie lubi, tak mi się wydaje, ale zauważyłam, że przy problemach brzuszkowych uspokaja się leżac w ten sposób. Główkę też unosi i przekłada na druga stronę.

Nocka ok, tzn. pobudki co 2-3 h czyli standard. Kupa wielkości jej główki o 4 rano też mnie bardzo ucieszyła

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Emmos
A te salatki to z zieleniny? Czy kapustka? A owoce są i warzywa do obiadu?

W sałatkach zielenina, kapusty jeszcze nie miałam, tż miał do obiadu. Owoce są często, dziś na drugie śniadanie była sałatka owocowa właśnie (borówki, winogrono, melon, jabłko, słonecznik i coś tam jeszcze), warzywa do obiadu też i na kolacje sałatki głównie warzywne właśnie. Na śniadanie dziś pieczywo z twarogiem truskawkami i chia.

Cytat:
Emmos super taka dieta mi chyba trochę szkoda kasy chociaż jakby podliczyć zakupy + czas i zmarnowane jedzenie (którego u nas jest dużo niestety ) to pewnie wychodzi na jedno.

Dokładnie, zakupy, benzyna, prąd na ugotowanie tego wszystkiego, czas.

Cytat:
Sam
współczuję...a co się dzieje z tym brzuszkiem?
Moj czasami po kupie lub przed tak sie drze, że aż siny się robi, trwa to chwilkę, jak go wezmę to cichnie, zastanawiam się czy coś go boli czy jakis stres go dopada ?
Jak wy rozpoznajecie te brzuszkowe dolegliwości??

U mnie jest prężenie, kurczenie nóżek, płacz,twardy brzuszek.

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Emmos, dziekuje za jadłospis. Fajnie to wyglada. Omlet + koktajl to często tez jest moj zestaw poranny. Brownie dietetyczne z kaszy jaglanej tez bede powtarzać. W takiej diecie pudełkowej na pewno masz tez większą różnorodność posiłków, ja gotuje jak najprościej i często na 2 dni.

U nas trzeci dzien bez kupy jak do wieczora nic nie bedzie to chyba juz zapodam czopek. Na szczęście brzuszek nie boli, Klaudia jest spokojna.

Kciuki za kupkę ✊️
Właśnie ta różnorodność jest fajna, ja na codzień nigdy tylu różnych produktów nie spożywałam jak gotowałam sama.

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
My jesteśmy od 6 we wro. Moje dziecko zasnęło w końcu o 21. Spała do 3.
Niestety od 7 znowu brzuch ją boli ; (( nie mam już siły. Tak mnie ręce bolą od noszenia, masowania itd. Tak mi tej kruszynki szkoda

Współczuję. Biedna Pestka i Wy też. A jak to jest z tym wybudzaniem do karmienia, już tego nie robisz?

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Ja wczoraj nogi ogoliłam i poczułam że trochę wracam do normalności

Haha miałam ostatnio podobnie

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
U nas tmjak do tej pory raz spał na brzuchu. Trochę boję się tak kłaść jak wiem, że nie mogę co chwila zerknąć czy wszystko gra. Co prawda głowę z boku na bok przekłada i właśnie też już podnosi na dłuższą chwilę, ale trochę się boję.
U nas po prawie godzinnej zabawie na macie padł po 11 i nadal śpi. Była lekka pobudka, ale chwilę go przytuliłam do siebie i śpi

Jaką masz matę?

Stary 2017-08-11, 13:28   #320
karolinuuusia
Zakorzenienie

Ja wczoraj byłam u fryzjera pociąć włosy i też czuje sie o wiele lepiej. Golilam nogi i ogolnie ogarnęłam się. Czuje że żyje

Dzis byliśmy w poradni neonatologicznej i wszystko ok. Pani nie widziała nic niepokojącego. Moja Alicja waży już 3780g w 5 tż. Gdzie waga urodzeniowa to 2750g

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 13:30   #321
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!

U nas nocka ok. Ostatnio tak się to ciągle konczy, że po pierwszym karmieniu, czyli ok.polnocy, mały zostaje już u nas w łóżku bo ja przy tym karmieniu zwyczajnie zasypiam. Dziś tak się ułożyłam przy nim, że mnie strasznie boli kark i plecy :/
Wczorajsze odwiedki super, dostaliśmy masę prezentów. Chrzestna Przemka dokupila mu buty, body, skarpetki i wyhaftowała chrzczonke, więc jest już gotowy
Teraz przysnal po karmieniu, mam nadzieję że uda mi się go odłożyć. A ja bym pomalowała ze starszakiem, bo kupiłam mu farby w mazakach. Tak się cieszył jak mu dalam, a akurat Przemo zaczął strasznie płakać i nawet nie mogłam z nim wypróbować

SAMANTHA jak Cię czytam to doskonale potrafią się odnaleźć w Twoich problemach z chłopakami.

DAVILEK kciuki za te USG!!!

EMMOS super brzmi ten jadłospis Pisz nam codziennie co masz i nas inspiruj!
to fajna chrzestna sie szykuje jak tak zorganizowana

u nas afera z chrztem! tesciowa pytala kilka razy kiedy i kto bedzie chrzestnymi. odpowiadalismy ze na razie sie nad tym nie zastanawialismy i ze jest jeszcze czas. no i wczoraj dopadła męża na ogrodku i zaczeła mu płakać że jest strasznie zawiedziona że nie chcemy chrzcić! że mamy sie zastanowić co robimy bo mieszkamy u nich w domu a oni są katolikami itp... masakra kto jej powiedzial ze nie chcemy chrzcic? dziecko jeszcze 2tygodni nie ma a ja mam miec zorganizowane chrzciny? powaliło ją już kompletnie

Cytat:
Hugo też nie chce smoka mamy 4 i nici.

Też mi.sie marzy żeby spał po 4 h w nocy tylko wlasnie je na spiocha i tak.się nie naje za bardzo, tak myślę więc budzi sie częściej.

u nas podobnie - jak poje w nocy to spi nawet i te 4h, ale jak zaśnie w polowie karmienia to sie obudzi po 2godz.

a teraz w dzien karmimy sie równo co godzine od rana..

Cytat:
U nas ukrop znowu, siedzimy w domu do wieczora..

My dalej bezsmoczkowi chociaż mam kryzysy czasami :p

Mój musi przysnąć na piersi i wtedy przekładam go na klatę. Jak nie jest śpiący to podnosi mi głowę na klacie i ni chu chu ze spania :p

Był przed chwila mój tata i młody takie uśmiechy do niego walił co prawda równocześnie walił do pampersa ale csss na zdjęciu widać tylko uśmiechy

u nas tez bez smoczka, chociaz mam czasem sytuacje ze by sie przydał - np. w aucie bo jakoś średnio lubi jazde autem. lodejrzewam ze to przez upał i ciasność fotelika.

Cytat:
My dziś po wizycie położnej. Jaś w tydzień przybrał 340g, więc oficjalnie kryzys z przyrostem wagi zakończony

Co do karmienia w nocy to właśnie u nas praktycznie jak w zegarku po kąpieli cyc i śpi 4 godz, później budzi się je i dalej śpi około 4 godz i mamy już jakaś 5 i tu różnie czasami usnie na godzinę, czasami na dwie, a czasami stwierdza, że to najlepsza pora na zabawę i nie śpi

Jak u Was wygląda sprawa z podnoszeniem głowy jak dziecko jest na brzuchu?
brawo za przyrost wagi

nasz podnosi glowe az sie czasem boje czy tak powinien juz sam trzymac?

Cytat:

Asia super!
4h zazdro

nasz jutro 2tyg. a tez tak podnosi.. rowniez mam obawy

Cytat:
Asia
Zazdroszczę spania Jasia i czekam az Hugo będzie tak spał.

Taedio
Hugo też tak głowę unosi wczoraj trzymał ponad minutę ... pytałam położna mowiła, że.nie widzi nieprawidłowości na razie.

Hugo pospał aż 30 min :/ i krzyk za cyckiem. Bosz...

jak polozna mowi ze ok to chyba ok...?

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Mój uwielbia spać na brzuszku. Najbardziej niekomfortowa jest pozycja na plecach. Od razu mu się załącza odruch moro. A co do dźwigania głowy to mój już ją na parę sekund podnosi ale on potrafił przekręcić głowę na bok w tej pozycji od urodzenia wiec nie sugerowałabym się. A mamy 3 tygodnie jutro.

Darietta, mi terapeuta metody Bobath mówił że można kłaść do bólu. Mój nawet w nocy tak śpi. Tylko lepiejzeby Wiki potrafiła już głowę w tej pozycji przełożyć. Boku na bok to wtedy w nocy będzie bezpiecznie.

Byliśmy w mojej firmie, u księgowego i na końcu w zusie. Wojciech już stracił w zusie cierpliwość i syrena się włączyła. Oczywiście się okazało że mój zakład pracy źle mi druk do zusu wypełnił:/ a ja mam tam 25km;/ na szczęście koleżanka mi odbierze poprawiony i przywiezie bo będzie nas odwiedzać. Oby już było ok... Tak mi było szkoda młodego w tym foteliku 2h cały się upocil a jak się rozpłakał to łzy jak grochy mu leciały a ja do domu prawie na sygnale jechalam

niecierpie jezdzenia po urzedach... wspolczuje pomylek w dokumentach

Cytat:

ja przed wczoraj upieklam ciasto ze sliwkami i kardamonem mniam! dzis juz ostatnie kawalki zostały. piecz póki są!!
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 13:32   #322
asia1905
Zakorzenienie

Emmos takie zwykłe piankowe puzzle. Na matę edukacyjną za mały, ale mamy już fisher price przyjaciele z lasu tropikalnego.
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 13:34   #323
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Pytałam rehabilitanta - nie ma ograniczenia czasowego co do układania dziecka zdrowego na brzuchu, jeśli ono to lubi
Dzieki za info od dzis nie ma lomitu na brzuszek
Stary 2017-08-11, 13:34   #324
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Ja wczoraj byłam u fryzjera pociąć włosy i też czuje sie o wiele lepiej. Golilam nogi i ogolnie ogarnęłam się. Czuje że żyje

Dzis byliśmy w poradni neonatologicznej i wszystko ok. Pani nie widziała nic niepokojącego. Moja Alicja waży już 3780g w 5 tż. Gdzie waga urodzeniowa to 2750g

Pięknie!

Siil mój za to przy nocnym przwijaniu podkurcza nóżki tak że nie mogę mu zapiąć pieluchy

Stary 2017-08-11, 13:45   #325
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie to samo na obiad.
Stary 2017-08-11, 14:40   #326
pestycyda
Zakorzenienie

Karolinusia, brawa za wagę no i gratuluję że udało się ogarnąć swoją osobę. Zawsze lepiej to się człowiek czuje

Ja staram się codziennie chociaZ krem bb i tusz do rzęs użyć żeby lepiej się ze sobą poczuć. Rzadko tylko włosy myje jak na siebie bo potrafiłam codziennie a teraz udaje się raz na 3 dni:p

Minini, hahaha ale Twoja teściowa ma fantazje. Aż strach się bać jakbyście faktycznie nie chcieli chrzcić co teraz coraz częściej się zdarza. Żyć by nie dała

Dziewczyny nie bójcie się tego układania na brzuchu. Nawet jak dzieci nie lubią to trzeba je trochę przymusić to jest bardzo ważne w rozwoju dla takich maluchów!

Właśnie uspilam mojego... 3h się darł

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 14:48   #327
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:

Brawo za wizytę, wagę i fryzjera!

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
to fajna chrzestna sie szykuje jak tak zorganizowana

u nas afera z chrztem! tesciowa pytala kilka razy kiedy i kto bedzie chrzestnymi. odpowiadalismy ze na razie sie nad tym nie zastanawialismy i ze jest jeszcze czas. no i wczoraj dopadła męża na ogrodku i zaczeła mu płakać że jest strasznie zawiedziona że nie chcemy chrzcić! że mamy sie zastanowić co robimy bo mieszkamy u nich w domu a oni są katolikami itp... masakra kto jej powiedzial ze nie chcemy chrzcic? dziecko jeszcze 2tygodni nie ma a ja mam miec zorganizowane chrzciny? powaliło ją już kompletnie
O rany Ty to masz z tą teściową...

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Pięknie!

Siil mój za to przy nocnym przwijaniu podkurcza nóżki tak że nie mogę mu zapiąć pieluchy

Cytat:
Właśnie uspilam mojego... 3h się darł

Mam nadzieję że teraz troszkę pośpi...
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-11, 14:58   #328
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Tak na boku. To jest jedyna pozycja w której się nie dlawi. Możesz siedzieć z nogami na łóżku. Podciagnietymi. To wtedy będzie wyżej. Zaczynij tak jak sie boisz. A możesz normalnie siedzieć na krześle i ona będzie leżeć. Koniecznie na boku. Głowa i brzuch. Tak jakbyś piersią karmiła. Znalazlam tą pozycje w necie.

Ile Twoja je mm?
Mam butelkę 125ml i zazwyczaj mm jest pod korek i zostawia pustą butlę. Dzisiaj kupiłam większą pojemność to sprawdzę dokładnie ile zjada.

Nasza waga to 4300

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 15:17   #329
calineczka3
Zadomowienie

Mój w ogóle bardzo mało leży na brzuszku.
Raz, że wtedy zawsze głowa w górze, dwa, że jakoś boję się go tak kłaść
Jak Wasze maluchy tak śpią to mają nogi na żabkę?

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Calineczka - moja córka tez nie potrafi zaznać mi na brzuchu i szuka piersi. U meza zasypiała - ale on ma wiekszą i bardziej płaską klatę.

U mnie też właśnie chyba mały czuje mleko... Dzisiaj wzięłam go jak był najedzony a i tak sobie pełzał do piersi.

Cytat:
Hugo też nie chce smoka mamy 4 i nici.

Też mi.sie marzy żeby spał po 4 h w nocy tylko wlasnie je na spiocha i tak.się nie naje za bardzo, tak myślę więc budzi sie częściej.

Mój jak jadł na śpiocha to cmoknął dwa razy i spał. Teraz się rozbudza bo zwykle trzeba go przebrać przed.

Cytat:
Mi też tak krótko .
Już myślalam, że trafiłam na jakieś wadliwe opakowanie
Kiedyś dałam mamie maskę do twarzy z Yves Rocher - opakowanie było puste, nawet nieubrudzone produktem

Cytat:
My dalej bezsmoczkowi chociaż mam kryzysy czasami :p
Nie chcesz mu w ogóle dawać smoczka?
Ja chciałam się wstrzymać z 3-4 tygodnie. Teraz mały wkłada sobie łapki do buzi, wydaje mi się, że już lepszy smok.

Cytat:
My dziś po wizycie położnej. Jaś w tydzień przybrał 340g, więc oficjalnie kryzys z przyrostem wagi zakończony

Co do karmienia w nocy to właśnie u nas praktycznie jak w zegarku po kąpieli cyc i śpi 4 godz, później budzi się je i dalej śpi około 4 godz i mamy już jakaś 5 i tu różnie czasami usnie na godzinę, czasami na dwie, a czasami stwierdza, że to najlepsza pora na zabawę i nie śpi

Jak u Was wygląda sprawa z podnoszeniem głowy jak dziecko jest na brzuchu?
Brawo za przyrost!

Cytat:

Biedny maluch
Mój jeszcze nie płacze łzami.

Cytat:

U mnie dzisiaj taki sam obiad

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać po wizycie u pediatry, że w naszym luxmedzie jest możliwość 5w1 i na tę się chyba zdecydujemy + płatne pneumokoki... Ale jeszcze musimy to przemyśleć i obgadać z mężem.
Orientowałaś się już ile kosztują te pneumokoki?

Cytat:

calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 15:28   #330
taedio
MerDer 4ever

Calineczka jeśli nie bedzie potrzeby to po co jak wkłada łapki do buzi tzn że głodny

Widze, że dzisiaj co druga ma taki sam obiad

Wypralam chustę trzeba ja prasować przed wiązaniem? Jak z łamaniem?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości