Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-11, 18:58   #361
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Devileek ładnie przybrał mały!
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Emmos
Hahaha do czego to doszło, żeby tak.nas kupy cieszyły

Jon
Co do wracanoa do normalności
To ja tak miałam.jak zmyłam lakier z paznokci i pomalowałam.na nowo, wkroczyłam w nowy etap wtedy

Karola
Super przybiera! Świetnie sobie radzicie

Minini
Z karmieniami.podobnie widzę
A teściowa... bosz nudzi sie i znalazła kolejny temat do gadania i trucia :/

A głowę trzymal już dzis 65 sek. :/ leżąc na brzuszku.
Oby to było normalne.

Calineczka
Różnie ma nogi czasem prostuje, a czasem podkurcza i tylek.w górze.

Xzora
Brawo za kupę
Też czekam na ten.płaski brzuszek.

Poprostu
Brawa dla was! Super ze Mikołaj zdrowy i ty też. GRATULUJĘ!

I.nie myśl o.Tym kto.go.nie kocha, bo ten dupek.nie zasługuje żeby miec to szczescie jakim.jest to dziecko! Myśl o tym kto go.kocha! Ty, twoi rodzice i pewnie jeszcze mnostwo ludzi go.pokocha. nie placz tylko sie ciesz... i nie uznawaj.go, powinien mieć tylko matkę tak jak.do tej.pory i nosić tylko Twoje nazwisko. Trzymaj się tam

Nam udało się pospacerować ponad godzinę i znowu burza...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja to tak na raty wracam do normalności, wczoraj nogi ogoliłam, dzisiaj lakier zmyłam a jutro zobaczymy

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Chwalę się - w niecałe 2 dni 90g na plusie

u nas to samo w upał, ciągle chce się pić i jestem w jego oczach chodzącą piersią

mamy tak samo

Dziewczyny co ile karmicie dzieci? Mi kazano na żądanie ale nie rzadziej niż co 3h i min. 8 karmień na dobę, a widze u wielu z Was dużo dłuższe przerwy, zwłaszcza w nocy i jestem skonfudowana
Super że przybiera
U nas karmienia podobnie jak u Małej. W nocy raczej co 3h a w dzień jak nie śpi to nawet co 30-40min, tylko że teraz w te upały to on mi nie je za kazdym razem do końca tylko tyle żeby się napic.

Stary 2017-08-11, 19:02   #362
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny
Co wy macie w tych cyckach???
Świetnie przybierają te wasze maluchy.

Mi właśnie nabiera pokarm... i.Hugens od razu sie budzi nieźle się zsynchronizował z moimi piersiami hehe

Co do spania na brzuchu to.moj spi tak najczęściej, tylko w nocy nie pozwalam, ale w wózku i w domu w leżaczku. W łóżku ze.mną jak.karmie na.boku to tak go zostawiam lub przenoszę do.łóżeczka i też na boczku, zwłaszcza po jedzeniu. Czasami przewraca sie na plecy.

U mnie jest identycznie , jak czuje ból w cyckach to mały zaraz zaczyna się domagać . Najczęściej tak się dzieje jak on spi.

Mój nie lubi zbytnio na brzuchu tak jak jego brat. Alex tez nie lubił i to bardzo. Starszakowi popuszczalam ale teraz się nie ugnę i po kolka minut będzie leżenie na brzuchu dla zdrowotności.
We wrześniu zwrócę uwagę pediatrze jeszcxe raz na te odginanie głowy małego. Czasami leży normalnie , a czasem widzę ze jak się denerwuje lub coś go meczy to odgina głowę w lewo.

Fajnie ze macie te chusty. Ja nie dałabym rady nosić małego przez ten mój kręgosłup. Ledwo daje radę czasami jak się zasiedxe jak mały na mnie leży wstać i isc go przebrać. Muszę mieć masaz bo zwariuje chyba. Jak się obudzę w nocy czasami to nie mogę się ruszyć bo mam jakby paraliż całego ciała . Muszę się zmusić odtajeć i wtedy się zrzucam jakby z łóżka. Moje ciało jest w fatalnym stanie.

Sillmariien - ja jestem 4tyg po porodzie i mam wciąż ponad 10kg nadwagi i brzuch jak w 6mcu

Dziś rano wyczułam moje mięśnie w końcu. O Boże 😱😱 mam dziurę na 4palce conajmniej .
Mam nadzieje ze gin mi da pozwolenie na ćwiczenia na diastasis bo znalazłam plan na takie ćwiczenia na necie.
Znalazłam tez fajny plan na dietę na posiłki, ale poczekam jeszcze i zacznę wszystko razem. Narazie to mnie martwią moje zawroty głowy 😕 Muszę nauczyć starszaka jak ma zadzwonić do taty w razie jakby coś tfu tfu.

Xzora- brawa za kupkę!

I brawa za przybieranie Waszych maluszków

Devilek- Wow masz niezła śmietanę w cyckach tez 💪🏻

Mój Tz poszedł z małymi moimi dziabagami na spacer 😳
Sam zaproponował . Myślałam ze jak wyjdzie to mały odpali syrenę ale nie, on zasną 🎉🎊
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1507.jpg (145,5 KB, 88 załadowań)

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 19:09   #363
Samantha7
Zakorzenienie

A w ogóle już nigdy nie dam espumisanu małemu. Przez niego małemu tak brzuszek bolał jeszcze bardziej. I rano była dziwna moim zdaniem zbyt gęsta i śmierdząca kupa. Tak jakby zjadł coś stałego i nie mógł tego wydalić.

Do tego wczoraj mały mi się zadławił tak mocno , ze był siny. Nie oddychał. Wylądował głowa do dołu za nogi. Ryczalam chyba 2h .
Mam dość już. To podwójne macierzyństwo mnie dobija . Stres za stresem. O 4 w nocy mały nie mógł zasnąć . Musiałam go skokonowac i udało mu się usnąć. Tz aż się zbudził w nocy i przyszedł do mnie i pogłaskał mnie współczując . Wstałam o 11:30
W domu mam chlew.

Cashmere -
Jakoś musimy ujarzmić tych naszych starszaków.
Mój ma 4lata wiec powinien być już rozsądniejszy a nie jest niestety .
Życzę Tobie i sobie mega giga hiper cierpliwości i niech moc będzie z nami

Stary 2017-08-11, 19:13   #364
karolinuuusia
Zakorzenienie

Poprostu od razu przy rozprawie postaraj się o pozbawienie praw rodzicielskich, bo jak niby tatus przypomni sobie że ma dziecko po kilku latach to będzie lipa. Alimenty będzie normalnie płacił ale żadnych praw do dziecka nie bedzie mial dupek.

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 19:25   #365
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Devileek
Ja to tak na raty wracam do normalności, wczoraj nogi ogoliłam, dzisiaj lakier zmyłam a jutro zobaczymy

Hehehe piona! U mnie to samo

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Sillmariien - ja jestem 4tyg po porodzie i mam wciąż ponad 10kg nadwagi i brzuch jak w 6mcu
Ja jeszcze się nie ważyłam... Boję się
Duży miałaś brzuszek, to wiadomo, że jakoś strasznie szybko nie zejdzie... W końcu wszystkie wrócimy do formy!
W ogóle to jesteśmy jakieś hop do przodu z tym wyglądem, przecież jesteśmy jeszcze w połogu, za dużo od siebie wymagamy... Ale z drugiej strony tak ciężko patrzeć na swoje zdeformowane ciało... Moje wygląda dużo gorzej niż po 1 ciąży i ciężko mi to zaakceptować. Mój brzuch jest obrzydliwy

Sam, cudny synio! Przy tacie to grzeczny, co? A mógł mu dać popalić!
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 20:07   #366
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość

Duży miałaś brzuszek, to wiadomo, że jakoś strasznie szybko nie zejdzie... W końcu wszystkie wrócimy do formy!
W ogóle to jesteśmy jakieś hop do przodu z tym wyglądem, przecież jesteśmy jeszcze w połogu, za dużo od siebie wymagamy... Ale z drugiej strony tak ciężko patrzeć na swoje zdeformowane ciało... Moje wygląda dużo gorzej niż po 1 ciąży i ciężko mi to zaakceptować. Mój brzuch jest obrzydliwy

Ja się ważyłam jak wróciłam ze szpitala i tylko 6kg mniej, a sam Niko ważył 4kg więc nie wiem co z tą resztą myślałam że więcej zejdzie.
Mój brzuch też jest obrzydliwy, przez to że tyle po terminie rodziłam mam mega hiper rozstępy w dodatku jest ciągle duży i mama mnie nastraszyła że on już powinien zniknąć, ale Wy piszecie że też jeszcze macie a wcześniej rodziłyście więc na razie się nie martwię. Ale wygląda fatalnie, wstydzę się nawet mężowi go pokazać

Stary 2017-08-11, 20:16   #367
Mała!
Zakorzenienie

Vadi
Też właśnie się ostatnio zastanawiałam.czy możemy być juz spokojni... ale ile trwa to wszystko to nie wiem.

Taedio
Moj chyba też sobie pozamieniał dzień i noc juz z reszta o tym pisałam. Widzę, ze wszystkie maluchy Mają podobne fazy

Asia
Po 6 miesiącu to.bedzie chyba 2-dawki tak? I czemu po 6 mcu?

Sam
Śliczny jest przypomina mi Hugo i taaaaki duży

Jon
Przestań wszystko super zejdzie , zobaczysz.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-08-11, 20:20   #368
taedio
MerDer 4ever

Mała o to nie jestem sama

Samantha moge zapytać czemu Max nosi niedrapki? Na każdym zdjęciu które dodajesz je ma. Tak tylko z ciekawości
Super, że Tz wziął ich na spacer! Może jak młody był taki grzeczny bedzie sie nim cześciej zajmował

Ja jutro bede mogła sie zważyć bo idziemy do teściów.
Ja cały dzień chodzę w staniku i krótkich spodenkach, w takie upały w mam jak wyglada mój brzuch

Stary 2017-08-11, 20:42   #369
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
Vadi
Też właśnie się ostatnio zastanawiałam.czy możemy być juz spokojni... ale ile trwa to wszystko to nie wiem.

Taedio
Moj chyba też sobie pozamieniał dzień i noc juz z reszta o tym pisałam. Widzę, ze wszystkie maluchy Mają podobne fazy

Asia
Po 6 miesiącu to.bedzie chyba 2-dawki tak? I czemu po 6 mcu?

Sam
Śliczny jest przypomina mi Hugo i taaaaki duży

Jon
Przestań wszystko super zejdzie , zobaczysz.

Bo chce szczepic po jednej szczepionce jednej wizycie i chciałabym odstęp dwa tygodnie między kolejnymi. Patrząc, że zbliża się okres jesienno-zimowy i później będą zęby boję się, że się nie wyrobimy, a zależy mi na raotawirusach, a one są tylko do 6 miesiąca (2 dawki). Tak pneumokoki po pół roku to 2 dawki a nie trzy.
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 20:42   #370
Mała!
Zakorzenienie

A ja właśnie zjadłam chipsy i jestem na siebie zła

Hugens je... coś nie wygląda na śpiącego :/ za to ja mam ciężkie powieki.

Stary 2017-08-11, 21:05   #371
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Xzora super ,że kupka była.Stanik mam taki sam jest super ale mam za mały następny mi dobrała brafiterka taki sam ale w innym kolorze i jest git!

Poprostu nie mam słów do tego dupka !!! jestem pewna ,że za jakiś czas będzie żałował i próbował odzyskać kontakt z Wami...

Samantha ale słodziak z Maxia !! brawo dla tżta! co do espumisanu to miałam tak samo nie dawałam od jakiegoś czasu i stwierdziłam ,że dam może akurat okaże się że pomoże i dupaa mały kupy nie mógł zrobić pierwszy raz od urodzenia!!

Ja dzisiaj miałam super dzień z młodym ,ochłodzenie chyba podziało na niego! Rano dałam go do hustawki wypiłam kawę i zjadłam śniadanie na spokojnie ,wykąpałam się , zrobiłam szamponetkę i maskę do włosów i 2 maski na twarz + odkurzanie chaty i ścieranie podłóg hustawka jest meeeeegaa później poszliśmy na spacer i zakupy i o dziwooo spał w biedronce a robiłam spory shooping jak wyszliśmy to lunęło więc schowałam się z nim do lumpka i co?? 30 minut shoopingu bez płaczu obkupiłam się za 48 zł w spódnice ,2 bluzki i sukienkę później była taka burza i walnął piorun w mój blok chyba a ja na ostatnim piętrze i błysk nagle w chacie i prąd mi wysiadł a tak walnęło ,że mały się przeraził nie wspomne o sobie ,później znowu spacer i hustawka i zrobiłam nowe hybrydki i znowu burza się straszna rozpętała światło mi przygasało tak się bałam ,że wszysko powyłączałam i poszłam z małym siedzieć do łazienki po ciemku...

co do szczepień to szczepicie na meningokoki?
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 21:11   #372
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość

Dziewczyny nie jestem w stanie Was nadrobić. Wyszliśmy ze szpitala w środę. Mikołaj jest super dzielny i poradził sobie wyniki wszystkie miał w normie. Już tak sie bałam... Oby teraz zdrowo rósł. Póki co nie mam z nim problemów czasem tylko pazernie rzuci sie na cycka. W sumie dobrze zajada, czasem sie niecierpliwi i odrywa od cycka ale mam coraz więcej pokarmu i coraz rzadziej (odpukac) to się zdarza.

Kiedy śpi potrafię patrzeć na niego i płakać. Jest taki cudowny. Dziewczyny ojciec Mikołaja cała ciążę mowil, że go odwiedzi, ze jak się urodzi to dla niego wszystko. Dzisiaj sie dowiedziałam że go nie odwiedzi. Rycze, patrzę na Mikołaja i rycze, ze jego ojciec go nie kocha i go nie przytuli. Ma tylko mnie. Tyle przeszlismy podczas porodu, ja byłam też lyzeczkowana i mam okropny połóg, a on nie zdobyl sie na to żeby go zobaczyć...to jest straszne... Nie uznaje go i będziemy robić testy DNA sądownie... Czuję się z tym podle.
No czekałam aż sie odezwiesz! Fajnie ze jesteście już w domku i że Mikołaj jest takim super dzielnym facetem! Też przez kilka dni po wyjściu ze szpitala płakałam patrząc na córkę, to jest miłość bezgraniczna! A co do pana Taty który nawet nie zasłużył żeby tak go nazywać,.brak słów. buc i cham cóż mozna wiecej powiedziec o nim. Mikołajek ma szczęście że mądrą i dzielną mame 😙 Pamiętaj że jesteśmy z Tobą 😙

Padam na twarz dzis. Ten upał nas wykańcza. Nela dzis spala moze 1,5h w sumie przez caly dzien. Reszte wisiala ma mnie.

Jon mi tez zeszlo 6 kg po porodzie a teraz waga stoi i wkurza mnie to bo ubrania moje z przed ciąży leżą i kwicza. Brzuch niby mi zszedl bo zostala taka mala oponka ale moje biodra kosmos 😒 mieszcze się tylko w boyfriendy. Czekam jeszcze te 3tyg i musze cos zrobic ze sobą.

Podpinam sie pod wyzwanie "nie jem kupnych slodyczy"!

Dobrej nocy wszystkim!

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 21:34   #373
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie po starszaku aż tak się nie przejmowałam moim wyglądem. Nie wiem dlaczego teraz tak się przejmuje. Może dlatego ze dużo pracowałam na nowe ciało po pierwszym porodzie i jestem przerażona ze znów mnie to czeka :/

Cytat:
Ja się ważyłam jak wróciłam ze szpitala i tylko 6kg mniej, a sam Niko ważył 4kg więc nie wiem co z tą resztą myślałam że więcej zejdzie.
Mój brzuch też jest obrzydliwy, przez to że tyle po terminie rodziłam mam mega hiper rozstępy w dodatku jest ciągle duży i mama mnie nastraszyła że on już powinien zniknąć, ale Wy piszecie że też jeszcze macie a wcześniej rodziłyście więc na razie się nie martwię. Ale wygląda fatalnie, wstydzę się nawet mężowi go pokazać

Pewnie woda Ci nie zeszła jeszcze. Mama przesadza ostro . Nie przejmuj się tak to jest efekt oxy. Ja jak rodziłam starszaka a tez miałam wywoływany i wróciłam do domu to urodziłam 4.5kg dziecko a, a na wadze miałam 1kg mniej
Tyle miałam wody w sobie po kroplowkach.

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość

Samantha moge zapytać czemu Max nosi niedrapki? Na każdym zdjęciu które dodajesz je ma. Tak tylko z ciekawości
Super, że Tz wziął ich na spacer! Może jak młody był taki grzeczny bedzie sie nim cześciej zajmował

Ja cały dzień chodzę w staniku i krótkich spodenkach, w takie upały w mam jak wyglada mój brzuch

Bo mimo obciętych pazurków potrafi się zadrapac na buzi jakoś plus łapie mnie za sutki jak się rzuca na cycku bo mu brzuch szwankuje wiec mu zakładam przed kp.
Fakt mogłam mu zdjąć na spacer , ale Tz mnie zaskoczył

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Xzora super ,że kupka była.Stanik mam taki sam jest super ale mam za mały następny mi dobrała brafiterka taki sam ale w innym kolorze i jest git!

Poprostu nie mam słów do tego dupka !!! jestem pewna ,że za jakiś czas będzie żałował i próbował odzyskać kontakt z Wami...

Samantha ale słodziak z Maxia !! brawo dla tżta! co do espumisanu to miałam tak samo nie dawałam od jakiegoś czasu i stwierdziłam ,że dam może akurat okaże się że pomoże i dupaa mały kupy nie mógł zrobić pierwszy raz od urodzenia!!

Ja dzisiaj miałam super dzień z młodym ,ochłodzenie chyba podziało na niego! Rano dałam go do hustawki wypiłam kawę i zjadłam śniadanie na spokojnie ,wykąpałam się , zrobiłam szamponetkę i maskę do włosów i 2 maski na twarz + odkurzanie chaty i ścieranie podłóg hustawka jest meeeeegaa później poszliśmy na spacer i zakupy i o dziwooo spał w biedronce a robiłam spory shooping jak wyszliśmy to lunęło więc schowałam się z nim do lumpka i co?? 30 minut shoopingu bez płaczu obkupiłam się za 48 zł w spódnice ,2 bluzki i sukienkę później była taka burza i walnął piorun w mój blok chyba a ja na ostatnim piętrze i błysk nagle w chacie i prąd mi wysiadł a tak walnęło ,że mały się przeraził nie wspomne o sobie ,później znowu spacer i hustawka i zrobiłam nowe hybrydki i znowu burza się straszna rozpętała światło mi przygasało tak się bałam ,że wszysko powyłączałam i poszłam z małym siedzieć do łazienki po ciemku...

co do szczepień to szczepicie na meningokoki?
Tez chce żeby Tz w końcu mi ta huśtawkę przywiózł bo jest u teściowej w garażu . Postawie ja choćby na środku pokoju .
Super ze miałaś taki dzień 😍👏🏻
Burze uwielbiam ale takie agresywne mogą napędzić stracha
U nas w lato często są takie ze drzewa wyrywają. Jednego lata na moich oczach wyrwało drzewo i spadło na sąsiada samochód 😱😱
Do tego są wiecznie ostrzeżenia o tornada. Jedno już przeżyłam i nigdy więcej . Ze nie wspomnę ze akurat byłam w ciąży i musiałam biec z brzuchem . Moja sis która jest sportowcem wtedy była ze mną i powiedziała ze powinnam była dostać jakiś medal za biegi dla ciężarnych

Mój starszak przegiął ostro dziś. Wrzucił małemu do huśtawki duże ciężkie auto na pilota. Takie wielkości brzucha małego. Akurat chciałam odkurzyć bo miałam straszny chlew , cały tydzień nie odkurzane. Wchodzę do salonu a mały aż czerwony od płaczu. Kur.a myślałam ze rozszarpie starszaka .
Ciagle coś musi mu zrobić i się nie słucha kompletnie. W ogóle nic nie rozumie co do niego mowie.
Prosiłam Tz ze przed porodem żeby na czas wakacji wysłał starszaka na summer camp żeby mu się nie nudziło, ale Tz jak zwykle żyła pożałował kasy bo drogo 😤 I ze babcia będzie pomagać, a babcia ma w dupie . I ciagle tylko jeczy jak to ciężko pracuje od rana do nocy. A raz do niej zajechaliśmy z zaskoczenia a ona wyłazi z buszu na ogródku taka zmieszana bo się opalała nago bo ona tak lubi. Stare pruchno 65letnie. Od tego słońca ma taka spalona i pomarszczona skore , ze wyglada na 75lat 😒
A teraz ja jestem kurna fucked a Tz sobie chilluje się w pracy .

Swoją droga mogłoby i u nas walnąc jakaś burza deszczem to by mi kwiatki podlalo na balkonie bo nie mam czasu .

Stary 2017-08-11, 21:34   #374
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Calineczka jeśli nie bedzie potrzeby to po co jak wkłada łapki do buzi tzn że głodny

Niekoniecznie właśnie. Cdl też mi tak wczoraj powiedziała

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Byla dzisiaj kupa. W koncu!
Przyszedł tez stanik z Alles , także mam trzy dobre do chodzenia.

za kupę
Też kupiłam z Alles

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość

Właśnie wczoraj czytałam, że łatwiej wyjść z dawania dziecku smoczka niż z paluszków, zatem z dwojga złego też wolę smoka.

Smoczek można zabrać

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość

Dziewczyny nie jestem w stanie Was nadrobić. Wyszliśmy ze szpitala w środę. Mikołaj jest super dzielny i poradził sobie wyniki wszystkie miał w normie. Już tak sie bałam... Oby teraz zdrowo rósł. Póki co nie mam z nim problemów czasem tylko pazernie rzuci sie na cycka. W sumie dobrze zajada, czasem sie niecierpliwi i odrywa od cycka ale mam coraz więcej pokarmu i coraz rzadziej (odpukac) to się zdarza.

Kiedy śpi potrafię patrzeć na niego i płakać. Jest taki cudowny. Dziewczyny ojciec Mikołaja cała ciążę mowil, że go odwiedzi, ze jak się urodzi to dla niego wszystko. Dzisiaj sie dowiedziałam że go nie odwiedzi. Rycze, patrzę na Mikołaja i rycze, ze jego ojciec go nie kocha i go nie przytuli. Ma tylko mnie. Tyle przeszlismy podczas porodu, ja byłam też lyzeczkowana i mam okropny połóg, a on nie zdobyl sie na to żeby go zobaczyć...to jest straszne... Nie uznaje go i będziemy robić testy DNA sądownie... Czuję się z tym podle.
Brawo dla Mikołaja!
A dziewczyny napisały już chyba wszystko.
Będziesz cudowną mamą. A na tego Pana to szkoda nerwów, jeszcze będzie tego żalował

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Calineczka, tak nogi są na żabkę w leżeniu na brzuchu.

Cytat:
Calineczka mój ma nóżki jak żabka jak leży na brzuchu.

Cytat:
U mnie w luxmedzie 318zł, tylko nie wiem w końcu ile jest dawek, bo pielęgniarka mówiła o 4, a pediatra o 3.
Sporo. Myślałam, że cena za dawkę nie będzie wyższa niż tych 6w1.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Do tego wczoraj mały mi się zadławił tak mocno , ze był siny. Nie oddychał. Wylądował głowa do dołu za nogi. Ryczalam chyba 2h .
Mam dość już. To podwójne macierzyństwo mnie dobija . Stres za stresem. O 4 w nocy mały nie mógł zasnąć . Musiałam go skokonowac i udało mu się usnąć. Tz aż się zbudził w nocy i przyszedł do mnie i pogłaskał mnie współczując . Wstałam o 11:30
W domu mam chlew.

Cashmere -
Jakoś musimy ujarzmić tych naszych starszaków.
Mój ma 4lata wiec powinien być już rozsądniejszy a nie jest niestety .
Życzę Tobie i sobie mega giga hiper cierpliwości i niech moc będzie z nami
Współczuję, ale się musiałaś wystraszyć
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 21:36   #375
Mała!
Zakorzenienie

Chilli
Super dzień oby częściej vtaj było ...

Carolles
Bioderka też zejdą moje tez wielkie, nie wspominajac o.udach

My właśnie idziemy spać Hugo spędził wieczór razem z nami od ok 20:30 nie spał, a teraz taki padniety ze ze zmęczenia ani.nie je ani.spać nie może... :/

I burza u nas dalej...
Dobrej nocy

Stary 2017-08-11, 21:43   #376
calineczka3
Zadomowienie

Carolles ja też mam chyba szersze biodra
Ciekawe czy się to zmieni. To raczej nie tłuszczyk bo wagowo już tydzień po porodzie miałam mniej niż przed ciążą.
No i zastanawiam się czy brzuch się sam trochę "odbudyni" czy trzeba się będzie za miesiąc za niego wziąć
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 22:08   #377
emmos
Zakorzenienie

Chilli super dzień mialaś oby każdy taki był

Sam śliczny i duży ten Twój smyk

Jeśli chodzi o nocki to moja malutka odpukać chyba czai że wtedy się śpi a nie wariuje, ale od początku pilnuje tego, ze wtedy jest przyciemnione światło, mam wyciszony glos lub w ogóle nie mówię, staram się nie nawiązywać kontaktu wzrokowego. Tak zaleciła położna. Oczywiście jak boli ja brzuszek to nic się nie sprawdza

Miałam napisać dietkę z dziś:
Śniad. Pieczywo z twarogiem truskawkami i chia
2śn.sałatka owocowa
Obiad wolowina ziemniaki brokul i peczona cukinia
Podwieczorek rolada szpinakowa
Kolacja cukinia faszerowana kuskusem pomidorami i mozarella

Stary 2017-08-11, 23:18   #378
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Samantha kurde Wy macie te tornada masakraa niezla akcja z tymi drzewami i uciekaniem...koniecznie niech tż przywiezie Ci ta hustawke moze akurar podpasuje Maxowi.

Emmos ale smaka mi narobilas na cukinie z kuskusem chyba musze zdzialac😊.

My sie karmimy 1 raz dzis w nocy wlasnie.

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 23:23   #379
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Devilek brawa za wagę jestem z ciebie dumna
Ja kupiłam tez w końcu chustę ale nie pasiaka bo mi się nie podobają tylko szukałam na grupach na fb

Postaram się potem ponadrabiac więcej.

mi się też pasiaki nie za bardzo podobają ale mam swoją szara i rzeczywiscie jak mówią łatwiej się nauczyć no i moja była w bardzo dobrej cenie tym bardziej że ma w składzie 45% bambusa więc wzięłam

Cytat:
Devileek brawa za wagę Julka! Nieźle przypakował

Cytat:
.

Devilek wow następna ze śmietaną zamiast mleka

Mała dzięki za info

Cytat:
Devileek ładnie przybrał mały!

Jestem mega szczęśliwa że tak ładnie przybiera i że nam wyszło tak kp. Głowa robi swoje mam nadzieję że nadal będzie wszystko w porzadku

Cytat:

Ja też tak chodzę ubrana jeszcze dziś w lumpeksie kupiłam różowe spodenki na gumce bo wszystkie moje na mnie za małe albo nie ja codzien. Wyglądam w nich jak głupia ale co się będę w domu przejmować i też brzuch nie jest idealny ale jak na poporodowy nie jest zły :p bardziej chciała bym szczuplejsze ramiona czy uda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-12, 02:13   #380
taedio
MerDer 4ever

Chilli oby więcej takich dni

Samantha rozumiem mój tez sie drapie ale trudno :p

Calineczka dzięki za info w sumie mój prawie raczek do buzi nie wkłada wiec narazie nie mamy problemu

Devilek ja chodzę w takich materiałowych spodenkach kupiłam je jeszcze w gimnazjum

Znowu u nas burza

Stary 2017-08-12, 02:28   #381
Samantha7
Zakorzenienie

Ja siedzę na balkonie bobkest fajnie chłodno i wiaterek wieje. Zjadłam 4 kanapki z dżemem z białego shitowego chleba i mnie zemdliło. Kp małego i tak się spociłem ze ja prdle myślałam ze jest ze 40 stopni . A tu 23 tylko
Mały ma moim zdaniem śmierdzące kupki i miał jakaś zielona grudke. Podobno to nic nie znaczy . Tz mówi , ze jestem nadopiekuńczą wzgl Maxa . Może 🤔
Jak się jest mama po raz pierwszy to się człowiek delektuje tymi wszystkimi chwilami bo są cudowne , a jak się jest mama po raz drugi i kolejny to życie to jakiś matrix jest . Czuje się jak bym była wyjęta z mojego życia . Jakby mnie wywaliło nagle w inne życie w innej galaktyce to se pokontemplowalam .

Stary 2017-08-12, 02:43   #382
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:

Calineczka dzięki za info w sumie mój prawie raczek do buzi nie wkłada wiec narazie nie mamy problemu

Devilek ja chodzę w takich materiałowych spodenkach kupiłam je jeszcze w gimnazjum

Znowu u nas burza

U nas też była burza ale to co było dwa dni temu to dziś to pikuś :p

Mały dziś w nocy budzi się co 1,5 godziny ... Dobrze że w miarę zasypia

Stary 2017-08-12, 02:56   #383
Mała!
Zakorzenienie

U nas trwa właśnie 2-kp. Ogólnie jest ok. Przewinełam go i oczywiście strzelił gola w czystego pampersa a co

Sam
Ja tez mam wrażenie jakbym wyszła z siebie i stała obok, obserwując "czyjeś" życie.

Ale jakoś więcej cierpliwości mam ostatnio, zobaczymy czy będzie gdy wróci Tymuś.l

Stary 2017-08-12, 03:10   #384
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:

Znowu u nas burza

Mój mały się tydzień temu przebudził i zaczął wiszczec , ze masakra . Ja do niego podchodzę a on się złapał rączka za włosy i zacisną piąstkę i zaczął ciągnąć za włosy aż mu się białe w tym miejscu zrobiła skóra 😱 Masakra jakaś .

Zamówiłam właśnie otulacze dwa. Co mały zaśnie to zaczyna machać rękoma nie ma spania 😭 Z musliny się umie wydostać niestety 😏

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
U nas trwa właśnie 2-kp. Ogólnie jest ok. Przewinełam go i oczywiście strzelił gola w czystego pampersa a co

Sam
Ja tez mam wrażenie jakbym wyszła z siebie i stała obok, obserwując "czyjeś" życie.

Ale jakoś więcej cierpliwości mam ostatnio, zobaczymy czy będzie gdy wróci Tymuś.l

Umie Twój Tymek sam sobą się zająć ? Ubrać się , zrobić jakaś prosta kanapkę?
Mój umie majtki tył na przód założyć i buty , tyle. Jogurt z lodówki se wyjmie.
No i on nie lubi rysować ani nic z takich rzeczy.
Ja bym wolała coś takiego porobić a on woli klocki lego , a ja jie lubię . Czasami się zmuszę i coś tam z nim zbuduje , ale obecnie mam maraton i każda chwile wykorzystuje na kłapnięcie i złapanie powietrza . Obecnie tak mi słabo ze czekam na Tz jak na zbawienie. Jest mi mega gorąco w domu. Zaraz pewnie odpalę klime. Wybijają mnie poty . Marze o tym dniu kiedy wsiądę w auto , odpalę se Metallica i ruszę przed siebie zapewne na początek do sklepu

W ogóle moje dziecko jest tak duże już ze ubranka na 3mce mogę sobie już schować
Zwłaszcza pajace . Jeszcze bodziaki jakoś idzie ubrać i spodenki są spoko , ale pajace to pomyłka. Będę musiała ku coś dokupić .

Stary 2017-08-12, 04:57   #385
taedio
MerDer 4ever

Devilek a u nas właśnie mocniejsza burza niż wczoraj :p
Mój dzisiaj fajnie śpi drugie karmienie

Samantha masakra biedne te dzieciaczki, nawet nie wiedzą co robią :/

Stary 2017-08-12, 05:09   #386
Samantha7
Zakorzenienie

Wymyślili u nas nowe lody jakieś low carb i tez mi pojechał kupić
Mój synuś mały śpi o dziwo 😳
Pije herbatę na laktację tzn.ona nie jest na laktację tylko jest podtrzymująca jakby odpowiednie mleko. Nie wiem jak to przetłumaczyć . Ma w składzie koper włoski ,rumianek, pokrzywe, anyż, lawendę, kozieradke.
Włączyłam małemu na moim telefonie bardzo wzruszające kołysanki i się zryczalam jak głupia . Godzinę ryczałem i patrzyłam jak śpi i te cholerne baki go męczyły 😞

Stary 2017-08-12, 05:10   #387
taedio
MerDer 4ever

Samantha a masujesz małemu brzuszek?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-12, 05:33   #388
Mała!
Zakorzenienie

Sam
Moj też czsami lapie się za włosy, zacisnie piastkę i wrzask ma całego nie zdaje sobie jeszcze sprawy, ze jego raczki należą do niego i ze sam sobie to robi.

My mamy 3 karmienie i 3 kupa znowu dostałam.strzał

Taedio
Super ci mały dziś spał! Co zrobiłaś?

Stary 2017-08-12, 05:45   #389
morelle_
Zakorzenienie

Poprostu nie przejmuj się nim. Wiem o co chodzi przykre, ale lepsza jedna super mama niż dwoje byle jakich rodziców.

Moja Pestka od wczoraj jest złotym dzieckiem. Je ,zasypia po 30 min. Trochę tylko płacze. Daje jej termofor z pszenica i herbatkę koperkowa. Wczoraj aż wypiła 40 ml i były dwie kupy dzieki niej gazy nie są tak bolesne. Także jest super juz mnie rozpoznaje i wod z i za mną wzrokiem.

U mnie też była burza. Dziś mamy ten ślub w uSC. Tak mi się nie chce. .. no i nie mam się co ubrać. ..

Dom pełen gości, a jeszcze tż zaprosił dziś kilku znajomych.

Kupiłam nowe opaski byłam z małą 2h na spacerze w deszczu. Zero problemu na parapetach zostały mi ślady krzyży od oleju i wody świeconej.

Pestka spała od 21 do 3. O 1 zmieniłam pieluchę na śpiocha. O 3 i 5:30 karmienie. Śpi

---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

Cytat:
Sam
Moj też czsami lapie się za włosy, zacisnie piastkę i wrzask ma całego nie zdaje sobie jeszcze sprawy, ze jego raczki należą do niego i ze sam sobie to robi.

My mamy 3 karmienie i 3 kupa znowu dostałam.strzał

Taedio
Super ci mały dziś spał! Co zrobiłaś?

Mała moja też tak raz zrobiła.

---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

Ps. Z prawej piersi ciągle mi leci pokarm w nocy. Wkurza mnie to na maksa bo śpię nago. Wszystko zalane.

---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ----------

Ps. Wczoraj skończyła 6 tyg. 4.5 kg

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Oswieccie mnie. Jeśli wezmę 6w1 szczepienie to kiedy nasteona dawka i ogolnie na co. Bo ja już nie kumam

My szczepimy 6w1 plus pneumokoki 14walentne i rotawirusy.

Cytat:
biedactwo mi łamią serce łezki Timiego i jak płacze z buzią w podkówkę

nam pediatra radzi też tę płatną zbiorczą szczepionkę + doustne rotawirusy, pneumokoki mówi, że bez różnicy i można brać na NFZ

zazdroszczę, że Wasze dzieci lubią leżeć na brzuszku, Timi się strasznie wtedy spina i stresuje, pełznie do przodu i potem jest cały bordowy na twarzy :/

Dziewczyny, ile się czeka na brak wyników badań przesiewowych, żeby być spokojnym? Dzisiaj nam mijają 3 tygodnie od wyjścia ze szpitala (pobierali mu krew na to nawet w czwartek, więc ponad 3tygodnie), mogę już spać spokojnie? W ogóle beznadziejnie jest to pomyślane, że się czeka na to, żeby nie dostać wiadomości

Poprostu cudne wieści z Mikołajem a dawcy nasienia (bo nie nazwe go ojcem) na pohybel
Lepiej Wam będzie bez tego fajfusa. Straszne zero bez honoru.

Devilek wow następna ze śmietaną zamiast mleka

Mała dzięki za info
Jak wyniki są dobre to nie otrzymasz wiadomości. Tylko w przypadku złych wyników przesiewowych wysyłają info.

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ----------

Moje dziecko nie cierpi spać na brzuchu. Jak ja. 30 min max który wytrzymuje.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-12, 06:25   #390
martini.
Zakorzenienie

Cześć,

Zachęcona pojawieniem się nowej mamy, też postanowiłam się ujawnić. Jestem mamą lipcową i podczytuje Was właściwie od początku ciąży.

Na wykupienie stawiam urodzinowego torta.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg e473d48d31184f1c317227a968e64bfb%2C35%2C1%2C0-35-771-469-0.jpg (39,4 KB, 56 załadowań)

Edytowane przez martini.
Czas edycji: 2017-08-12 o 06:27
martini. jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości