![]() |
#361 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Devileek ładnie przybrał mały!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas karmienia podobnie jak u Małej. W nocy raczej co 3h a w dzień jak nie śpi to nawet co 30-40min, tylko że teraz w te upały to on mi nie je za kazdym razem do końca tylko tyle żeby się napic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój nie lubi zbytnio na brzuchu tak jak jego brat. Alex tez nie lubił i to bardzo. Starszakowi popuszczalam ale teraz się nie ugnę i po kolka minut będzie leżenie na brzuchu dla zdrowotności. We wrześniu zwrócę uwagę pediatrze jeszcxe raz na te odginanie głowy małego. Czasami leży normalnie , a czasem widzę ze jak się denerwuje lub coś go meczy to odgina głowę w lewo. Fajnie ze macie te chusty. Ja nie dałabym rady nosić małego przez ten mój kręgosłup. Ledwo daje radę czasami jak się zasiedxe jak mały na mnie leży wstać i isc go przebrać. Muszę mieć masaz bo zwariuje chyba. Jak się obudzę w nocy czasami to nie mogę się ruszyć bo mam jakby paraliż całego ciała . Muszę się zmusić odtajeć i wtedy się zrzucam jakby z łóżka. Moje ciało jest w fatalnym stanie. Sillmariien - ja jestem 4tyg po porodzie i mam wciąż ponad 10kg nadwagi i brzuch jak w 6mcu ![]() Dziś rano wyczułam moje mięśnie w końcu. O Boże 😱😱 mam dziurę na 4palce conajmniej . Mam nadzieje ze gin mi da pozwolenie na ćwiczenia na diastasis bo znalazłam plan na takie ćwiczenia na necie. Znalazłam tez fajny plan na dietę na posiłki, ale poczekam jeszcze i zacznę wszystko razem. Narazie to mnie martwią moje zawroty głowy 😕 Muszę nauczyć starszaka jak ma zadzwonić do taty w razie jakby coś tfu tfu. Xzora- brawa za kupkę! ![]() I brawa za przybieranie Waszych maluszków ![]() Devilek- Wow masz niezła śmietanę w cyckach tez ![]() Mój Tz poszedł z małymi moimi dziabagami na spacer 😳 Sam zaproponował . Myślałam ze jak wyjdzie to mały odpali syrenę ale nie, on zasną ![]()
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle już nigdy nie dam espumisanu małemu. Przez niego małemu tak brzuszek bolał jeszcze bardziej. I rano była dziwna moim zdaniem zbyt gęsta i śmierdząca kupa. Tak jakby zjadł coś stałego i nie mógł tego wydalić.
Do tego wczoraj mały mi się zadławił tak mocno , ze był siny. Nie oddychał. Wylądował głowa do dołu za nogi. Ryczalam chyba 2h . Mam dość już. To podwójne macierzyństwo mnie dobija . Stres za stresem. O 4 w nocy mały nie mógł zasnąć . Musiałam go skokonowac i udało mu się usnąć. Tz aż się zbudził w nocy i przyszedł do mnie i pogłaskał mnie współczując . Wstałam o 11:30 ![]() W domu mam chlew. Cashmere - ![]() Jakoś musimy ujarzmić tych naszych starszaków. Mój ma 4lata wiec powinien być już rozsądniejszy a nie jest niestety . Życzę Tobie i sobie mega giga hiper cierpliwości i niech moc będzie z nami ![]()
#364 |
Zakorzenienie
|
Poprostu od razu przy rozprawie postaraj się o pozbawienie praw rodzicielskich, bo jak niby tatus przypomni sobie że ma dziecko po kilku latach to będzie lipa. Alimenty będzie normalnie płacił ale żadnych praw do dziecka nie bedzie mial dupek.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#365 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Duży miałaś brzuszek, to wiadomo, że jakoś strasznie szybko nie zejdzie... W końcu wszystkie wrócimy do formy! ![]() ![]() W ogóle to jesteśmy jakieś hop do przodu z tym wyglądem, przecież jesteśmy jeszcze w połogu, za dużo od siebie wymagamy... Ale z drugiej strony tak ciężko patrzeć na swoje zdeformowane ciało... Moje wygląda dużo gorzej niż po 1 ciąży i ciężko mi to zaakceptować. Mój brzuch jest obrzydliwy ![]() Sam, cudny synio! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój brzuch też jest obrzydliwy, przez to że tyle po terminie rodziłam mam mega hiper rozstępy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#367 |
Zakorzenienie
|
Vadi
Też właśnie się ostatnio zastanawiałam.czy możemy być juz spokojni... ale ile trwa to wszystko to nie wiem. Taedio Moj chyba też sobie pozamieniał dzień i noc ![]() ![]() Asia Po 6 miesiącu to.bedzie chyba 2-dawki tak? I czemu po 6 mcu? Sam Śliczny jest ![]() ![]() ![]() Jon Przestań wszystko super zejdzie , zobaczysz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#368 |
MerDer 4ever
|
Mała o to nie jestem sama
![]() Samantha moge zapytać czemu Max nosi niedrapki? Na każdym zdjęciu które dodajesz je ma. Tak tylko z ciekawości ![]() Super, że Tz wziął ich na spacer! Może jak młody był taki grzeczny bedzie sie nim cześciej zajmował ![]() Ja jutro bede mogła sie zważyć bo idziemy do teściów. Ja cały dzień chodzę w staniku i krótkich spodenkach, w takie upały w ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie zjadłam chipsy i jestem na siebie zła
![]() Hugens je... coś nie wygląda na śpiącego :/ za to ja mam ciężkie powieki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#371 |
Wtajemniczenie
|
Xzora super ,że kupka była.Stanik mam taki sam jest super ale mam za mały następny mi dobrała brafiterka taki sam ale w innym kolorze i jest git!
Poprostu nie mam słów do tego dupka !!! jestem pewna ,że za jakiś czas będzie żałował i próbował odzyskać kontakt z Wami... Samantha ale słodziak z Maxia !! brawo dla tżta! co do espumisanu to miałam tak samo nie dawałam od jakiegoś czasu i stwierdziłam ,że dam może akurat okaże się że pomoże i dupaa mały kupy nie mógł zrobić pierwszy raz od urodzenia!! Ja dzisiaj miałam super dzień z młodym ,ochłodzenie chyba podziało na niego! Rano dałam go do hustawki wypiłam kawę i zjadłam śniadanie na spokojnie ,wykąpałam się , zrobiłam szamponetkę i maskę do włosów i 2 maski na twarz + odkurzanie chaty i ścieranie podłóg ![]() ![]() ![]() co do szczepień to szczepicie na meningokoki?
![]() |
#372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Padam na twarz dzis. Ten upał nas wykańcza. Nela dzis spala moze 1,5h w sumie przez caly dzien. Reszte wisiala ma mnie. Jon mi tez zeszlo 6 kg po porodzie a teraz waga stoi i wkurza mnie to bo ubrania moje z przed ciąży leżą i kwicza. Brzuch niby mi zszedl bo zostala taka mala oponka ale moje biodra kosmos 😒 mieszcze się tylko w boyfriendy. Czekam jeszcze te 3tyg i musze cos zrobic ze sobą. Podpinam sie pod wyzwanie "nie jem kupnych slodyczy"! Dobrej nocy wszystkim! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tyle miałam wody w sobie po kroplowkach. Cytat:
Fakt mogłam mu zdjąć na spacer , ale Tz mnie zaskoczył ![]() Cytat:
Super ze miałaś taki dzień 😍👏🏻 Burze uwielbiam ale takie agresywne mogą napędzić stracha ![]() U nas w lato często są takie ze drzewa wyrywają. Jednego lata na moich oczach wyrwało drzewo i spadło na sąsiada samochód 😱😱 Do tego są wiecznie ostrzeżenia o tornada. Jedno już przeżyłam i nigdy więcej . Ze nie wspomnę ze akurat byłam w ciąży i musiałam biec z brzuchem . Moja sis która jest sportowcem wtedy była ze mną i powiedziała ze powinnam była dostać jakiś medal za biegi dla ciężarnych ![]() Mój starszak przegiął ostro dziś. Wrzucił małemu do huśtawki duże ciężkie auto na pilota. Takie wielkości brzucha małego. Akurat chciałam odkurzyć bo miałam straszny chlew , cały tydzień nie odkurzane. Wchodzę do salonu a mały aż czerwony od płaczu. Kur.a myślałam ze rozszarpie starszaka . Ciagle coś musi mu zrobić i się nie słucha kompletnie. W ogóle nic nie rozumie co do niego mowie. Prosiłam Tz ze przed porodem żeby na czas wakacji wysłał starszaka na summer camp żeby mu się nie nudziło, ale Tz jak zwykle żyła pożałował kasy bo drogo 😤 I ze babcia będzie pomagać, a babcia ma w dupie . I ciagle tylko jeczy jak to ciężko pracuje od rana do nocy. A raz do niej zajechaliśmy z zaskoczenia a ona wyłazi z buszu na ogródku taka zmieszana bo się opalała nago bo ona tak lubi. Stare pruchno 65letnie. Od tego słońca ma taka spalona i pomarszczona skore , ze wyglada na 75lat 😒 A teraz ja jestem kurna fucked a Tz sobie chilluje się w pracy . Swoją droga mogłoby i u nas walnąc jakaś burza deszczem to by mi kwiatki podlalo na balkonie bo nie mam czasu .
![]() |
#374 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Też kupiłam z Alles ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A dziewczyny napisały już chyba wszystko. Będziesz cudowną mamą. A na tego Pana to szkoda nerwów, jeszcze będzie tego żalował ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Zakorzenienie
|
Chilli
Super dzień ![]() ![]() Carolles Bioderka też zejdą ![]() ![]() My właśnie idziemy spać Hugo spędził wieczór razem z nami od ok 20:30 nie spał, a teraz taki padniety ze ze zmęczenia ani.nie je ani.spać nie może... :/ I burza u nas dalej... Dobrej nocy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#376 |
Zadomowienie
|
Carolles ja też mam chyba szersze biodra
![]() Ciekawe czy się to zmieni. To raczej nie tłuszczyk bo wagowo już tydzień po porodzie miałam mniej niż przed ciążą. No i zastanawiam się czy brzuch się sam trochę "odbudyni" czy trzeba się będzie za miesiąc za niego wziąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
Chilli super dzień mialaś
![]() ![]() Sam śliczny i duży ten Twój smyk ![]() Jeśli chodzi o nocki to moja malutka odpukać chyba czai że wtedy się śpi a nie wariuje, ale od początku pilnuje tego, ze wtedy jest przyciemnione światło, mam wyciszony glos lub w ogóle nie mówię, staram się nie nawiązywać kontaktu wzrokowego. Tak zaleciła położna. Oczywiście jak boli ja brzuszek to nic się nie sprawdza ![]() Miałam napisać dietkę z dziś: Śniad. Pieczywo z twarogiem truskawkami i chia 2śn.sałatka owocowa Obiad wolowina ziemniaki brokul i peczona cukinia Podwieczorek rolada szpinakowa Kolacja cukinia faszerowana kuskusem pomidorami i mozarella Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#378 |
Wtajemniczenie
|
Samantha kurde Wy macie te tornada masakraa niezla akcja z tymi drzewami i uciekaniem...koniecznie niech tż przywiezie Ci ta hustawke moze akurar podpasuje Maxowi.
Emmos ale smaka mi narobilas na cukinie z kuskusem chyba musze zdzialac😊. My sie karmimy 1 raz dzis w nocy wlasnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#379 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Jestem mega szczęśliwa że tak ładnie przybiera i że nam wyszło tak kp. Głowa robi swoje ![]() ![]() Cytat:
Ja też tak chodzę ubrana ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
MerDer 4ever
|
Chilli oby więcej takich dni
![]() Samantha rozumiem ![]() Calineczka dzięki za info ![]() ![]() Devilek ja chodzę w takich materiałowych spodenkach ![]() ![]() Znowu u nas burza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Zakorzenienie
|
Ja siedzę na balkonie bobkest fajnie chłodno i wiaterek wieje. Zjadłam 4 kanapki z dżemem z białego shitowego chleba i mnie zemdliło. Kp małego i tak się spociłem ze ja prdle myślałam ze jest ze 40 stopni . A tu 23 tylko
![]() Mały ma moim zdaniem śmierdzące kupki i miał jakaś zielona grudke. Podobno to nic nie znaczy . Tz mówi , ze jestem nadopiekuńczą wzgl Maxa . Może 🤔 Jak się jest mama po raz pierwszy to się człowiek delektuje tymi wszystkimi chwilami bo są cudowne , a jak się jest mama po raz drugi i kolejny to życie to jakiś matrix jest . Czuje się jak bym była wyjęta z mojego życia . Jakby mnie wywaliło nagle w inne życie w innej galaktyce ![]()
#382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też była burza ale to co było dwa dni temu to dziś to pikuś :p Mały dziś w nocy budzi się co 1,5 godziny ... Dobrze że w miarę zasypia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
U nas trwa właśnie 2-kp. Ogólnie jest ok. Przewinełam go i oczywiście strzelił gola w czystego pampersa a co
![]() Sam Ja tez mam wrażenie jakbym wyszła z siebie i stała obok, obserwując "czyjeś" życie. Ale jakoś więcej cierpliwości mam ostatnio, zobaczymy czy będzie gdy wróci Tymuś.l Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#384 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamówiłam właśnie otulacze dwa. Co mały zaśnie to zaczyna machać rękoma nie ma spania 😭 Z musliny się umie wydostać niestety 😏 ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
Mój umie majtki tył na przód założyć i buty , tyle. Jogurt z lodówki se wyjmie. No i on nie lubi rysować ani nic z takich rzeczy. Ja bym wolała coś takiego porobić a on woli klocki lego , a ja jie lubię . Czasami się zmuszę i coś tam z nim zbuduje , ale obecnie mam maraton i każda chwile wykorzystuje na kłapnięcie i złapanie powietrza . Obecnie tak mi słabo ze czekam na Tz jak na zbawienie. Jest mi mega gorąco w domu. Zaraz pewnie odpalę klime. Wybijają mnie poty . Marze o tym dniu kiedy wsiądę w auto , odpalę se Metallica i ruszę przed siebie zapewne na początek do sklepu ![]() W ogóle moje dziecko jest tak duże już ze ubranka na 3mce mogę sobie już schować ![]() Zwłaszcza pajace . Jeszcze bodziaki jakoś idzie ubrać i spodenki są spoko , ale pajace to pomyłka. Będę musiała ku coś dokupić .
![]() |
#385 |
MerDer 4ever
|
Devilek a u nas właśnie mocniejsza burza niż wczoraj :p
Mój dzisiaj fajnie śpi ![]() ![]() Samantha masakra ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
Wymyślili u nas nowe lody jakieś low carb i tez mi pojechał kupić
![]() Mój synuś mały śpi o dziwo 😳 Pije herbatę na laktację tzn.ona nie jest na laktację tylko jest podtrzymująca jakby odpowiednie mleko. Nie wiem jak to przetłumaczyć . Ma w składzie koper włoski ,rumianek, pokrzywe, anyż, lawendę, kozieradke. Włączyłam małemu na moim telefonie bardzo wzruszające kołysanki i się zryczalam jak głupia . Godzinę ryczałem i patrzyłam jak śpi i te cholerne baki go męczyły 😞
#387 |
MerDer 4ever
|
Samantha a masujesz małemu brzuszek?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
Sam
Moj też czsami lapie się za włosy, zacisnie piastkę i wrzask ma całego ![]() ![]() My mamy 3 karmienie i 3 kupa ![]() ![]() Taedio Super ci mały dziś spał! Co zrobiłaś? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#389 | |||
Zakorzenienie
|
Poprostu nie przejmuj się nim. Wiem o co chodzi
![]() Moja Pestka od wczoraj jest złotym dzieckiem. Je ,zasypia po 30 min. Trochę tylko płacze. Daje jej termofor z pszenica i herbatkę koperkowa. Wczoraj aż wypiła 40 ml i były dwie kupy ![]() ![]() U mnie też była burza. Dziś mamy ten ślub w uSC. Tak mi się nie chce. .. no i nie mam się co ubrać. .. Dom pełen gości, a jeszcze tż zaprosił dziś kilku znajomych. Kupiłam nowe opaski ![]() ![]() Pestka spała od 21 do 3. O 1 zmieniłam pieluchę na śpiocha. O 3 i 5:30 karmienie. Śpi ![]() ---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Ps. Z prawej piersi ciągle mi leci pokarm w nocy. Wkurza mnie to na maksa bo śpię nago. Wszystko zalane. ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Ps. Wczoraj skończyła 6 tyg. 4.5 kg ![]() ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Cytat:
![]() My szczepimy 6w1 plus pneumokoki 14walentne i rotawirusy. Cytat:
---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Moje dziecko nie cierpi spać na brzuchu. Jak ja. 30 min max który wytrzymuje.
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
Cześć,
Zachęcona pojawieniem się nowej mamy, też postanowiłam się ujawnić. Jestem mamą lipcową i podczytuje Was właściwie od początku ciąży. Na wykupienie stawiam urodzinowego torta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez martini. Czas edycji: 2017-08-12 o 06:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.