|
|
#1411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1412 |
|
Wtajemniczenie
|
R
Sniadanie: owsianka na mleku 1,5%, 1 kromka ciemnego chleba bez masła, z białym serem 0% i łyżeczką konfitury. 2 śniadanie: kisiel - gorący kubek ( )Obiad: dzwonka łososia w przyprawach z piekarnika, 4 małe młode ziemniaczki z piekarnika, pomidor Podwieczorek: 1 ziemniak, trochę ugotowanego kalafiora Kolacja: 2 kromki ciemnego chleba z białym serem 0% i łyżką konfitury, pomidorki koktajlowe. Po każdym posiłku czerwona herbata BARDZO proszę o ocenę |
|
|
|
#1413 |
|
Rozeznanie
|
1sn;bułka z ziarnami z masłem i dżemem morelowym i z serkiem wiejskim, jabłko, pomarańcza
2sn; serek homo nat, fitella kokosowa, 2*jabłka ob; cała micha białego ryżu z kurczakiem i warzywami (wiem, że lepszy brązowy, ale jakbym go ugotowała to by biały musiał pójść do kosza, a poza tym....chyba z rok nie jadłam białego ryżu:P w sumie i tak brązowy smaczniejszy iwec nic nie straciłam [ot, moja mała dygresja] deser; pudding czekoladowy, jabłko po; jogurt nat 180g, 40g BF, 2 wafle ryżowe z dynią, troche migdałów ko; 2 kromki chleba ze słonecznikiem z masłem, 2plastrami polędwicy z indyka, plastrem jakiejs innej szynki i plastrem sera żółtego + pomidor + cebula po kolacji; (teraz) 3 jabłka :P mało dziś NNKT - starałam się masłem nadrobić bo to Gogreen hehe :P |
|
|
|
#1414 |
|
Raczkowanie
|
iza_wiosenna dziękuję za ocenkę
W sniadaniu był owoc, kiwi. A jesli chodzi o obiad to moze i jesli chodzi o kolorie to nie było dużo, ale sam fakt łaczenia oleju i ww bardziej mnie martwi, białka to tez tam nie było jakies dobrego tylko ta szynka. I wiem, ze diety obowiazuje w 90%, ale te 10% wole zostawic sobie na cos lepszego niz glupi olej w kapuscie :P:P A poza tym musze podziekowac Siris, ktora kiedys mi powiedzla, ze jak robi omlet z bialej to ubija białka na sztywno i nic sie jej nie przypala. Ja teraz tez tak robie i rzeczywiscie wszystko jest cudownie. Ze sama na to nie wpadlam.. ale coz nie jestem za dobra kucharka. W kazdym badz razie dziekuje Teraz jestem dumna z siebie jak zrobie sobie takie zdorwy omlet z 3 białek, do tego szpinak, brokuły, az sama sie dziwi, ze tak zdrowo i dietetycznie
|
|
|
|
#1415 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1416 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza_wiosenna dziekuje za ocenę.
Z tym serem białym to jest tak - że ja po prostu nie jestem w stanie przełknąć go samego. Jest kwaskowaty i mnie aż skręca... A ma dużo białka (19.5 g / 100g). Ciężko mi jest dostarczać codziennie dużo białka. Juz nie wiem w czym mam go szukac. Tunczyka nie przełknę. Jest okropny. A odchudzam sie 3 mc i zaczyna mnie męczyć ta monotonia na talerzu ![]() chce schudnąć jeszcze 1 lub 2 kg...które za cholerę nie chcą zejść
|
|
|
|
#1417 |
|
Rozeznanie
|
bułka spora, nie ważyłam ale one mają w przedziale90-100 gram
(przynajmniej miały za czasów gdy je ważyłam co do grama:P, ale wielkości raczej nie zmieniły więc... ) wiejskiego całe pudełko 150g![]() co do jedzenia po kolacji - zawsze sobie obiecuje - najem się jabłek w ciągu dnia, a potem po kolacji koniec....tiaaa jasne:P [jak widać wychodzi mi świetnie ]
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubisz?
|
|
|
#1419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() klub powinnyśmy założyć ![]() u mnie właśnie drugie pokolacyjne jabłko...
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu kocham te owoce i i tak bym je jadła wieczorem, nawet gdybym w ciągu dnia zjadła 10 kg ![]() ale teraz mama już mi nie pozwoliła (po czwartym ), bo uznala, że trzeba zostawić na jutro, bo Boże Ciało i wszystko zamknięte ![]() bu.
|
|
|
#1421 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak widać wszystko z nami w porządku - można jeść dalej :P u Ciebie Iza przynajmniej mama stoi na straży - u mojej mamy często kolacja składa się z jabłek;P niestety chyba ti dziedziczne ? |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mojej też (to a propos pierwszego pogrubionego) (dziś z pięć?) ![]() zwykle nie stoi na straży, tylko dziś, jako że jutro wolne
|
|
|
#1423 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
skoro nie, masz miliony opcji! poczytaj wątki podwieszone. na kolację mozesz zjesc np. filet z pangi z warzywami, czy piers z kurczaka, jest wieeeeeeele mozliwosci.
|
|
#1425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzisiejsze P: Śn.homo naturalny, pół fitelli pomarańczowej(limitki), łyżka otrąb owsianych, garść musli z jaśkami, garść BF, lyżka twarogu, duże jabłko 2Śn. jogobella jabłkowo-cynamonowa, jabłko, 3/4batonika ciniminis )Ob. 7młodych ziemniaczków, 2parówki sojowe,100gwarzyw na patelnie,3 kotlety sojowe, łycha kukurydzy, łyha twarogu, 5 pomidorków koktalowych, przyprawy(nie wyszło mało kcal )d:150g jogurtu naturalnego, 2pół fitelli w/w, 70g czereśni P:big milk, extreme truskawkowy 60g twarogu (to szybko 'złapane' w domu) i na spacerek 4km, 10min. ćwiczeń na mięśnie, 100 skoków na skakance K:twarożek domowy, 2 kromki razowca, 80g czereśni,50g truskawek, 5 pomidorków koktajlowych, 10g orzeszków w papryce, 10g orzeszków w miodzie, 10g orzeszków w wasabi, 10g italian mix orzeszków oraz 2 jabłka ![]() razem: 2610
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
OK widzę że moje prośby obeszły się bez echa...
Więc sprobuje raz jeszcze.U (ew 2-3kg P) śniadanie: po 2 lyzki platkow owsianych i zytnich gotowanych na wodzie do tego 2 lyzki otrab pszennych i lyzka Fit Style Biedronki, 200ml maslanki 0,2%tl 2 male jablka, plaster swiezego ananasa, kawa, zielona herbata 2sniadanie: 2 kromki (ok50g) grahama posmarowane Linessa do smarowania, 10g wedliny z piersi indyka i plasterkami warzyw obiad: 200g gotowanego bez skory miesa z podudzia indyka, 150g brokula na parze, pomidor, ogorek konserwowy, kilka pieczarek, kilka zielonych oliwek, troche cebuli i sos z pol kubeczka jogurtu light i polowy opakowania sosu 1000 wysp Kotanyi kolacja: 150g serka homo 3%tl, salatka z pekiny, szpinaku swiezego, pomidora, warzyw konserwowych, 2 kromki chleba chrupkiego chaber graham, herbata z pokrzywy dzis podobnie tyle ze na obiad zupa z puszki pomidorow, cebuli i 3 lyzek brazowego ryzu zabielona jogurtem light a miedzy 2 sniadaniem a obiadem duze jablko |
|
|
|
#1427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1428 |
|
Rozeznanie
|
U
1: pol szklanki jaśków kokosowych i pól waniliowych ze szklanka mleka,kiwi i truskawkami 2: 2kromki chleba sojowego z :jajkiem, szynka, pomidorem i ogorkiem, jabłko 3: 10 pierogow z jagodami i jogurtem naturalnym 4:50gr nerkowcow, 100gr daktyli, serek Vitello ananasowy,banan ---wilczy głod![]() 5:makrela-300gr, szklanka soku z marchewki, pucha groszku konserwowego z lyzka majonezu, miseczka cieplej marchewki z masłem ![]() --- po kolacji: 2 jabza, jogurt jogobella pieczone jabłko
"Posiadanie niskiego poczucia własnej wartości jest jak jechanie przez życie na zaciągniętym hamulcu ręcznym." I learned that success and happiness are not values to pursue; they are values to develop Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze. |
|
|
|
#1429 |
|
Raczkowanie
|
To i ja
(Rrrrrrrrr)Śniadanie: 2 kromki chleba żytniego razowego, 2 grube plastry twarogu chudego, 4 plasterki pomidora ![]() II Śniadanie: 2 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego, 20g serka topionego (3g tłuszczu), 2 plasterki pomidora (taaa, wiem, bialka brak ale to częśc magicznych 10% )Obiad: 60g makaronu pełnoziarnistego Lubelli (ugotowany al dente, bo ponoc taki ma mniejszy IG ), mała cebulka, pomidor, 130g piersi z kurczaka na teflonie i sporo surowego ogórka ![]() Podwieczorek: Wieśniaczek lekki, 20g orzechów ziemnych, pomidor Kolacja: 100g twarogu chudego, 3 łyżeczki tuńczyka w sosie pikantnym, 3 rzodkiewki, pół cebulki, kawałek ogórka ![]() I jak?
Edytowane przez Niuniutek Czas edycji: 2008-05-21 o 22:05 Powód: literówka :P |
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Tuchajbej - mniam mniam ten Twój jadłospis
![]() Niuniutek - fajnie,ale dodałabym coś do IŚn .
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1431 |
|
Raczkowanie
|
Nie za malo NNKT? Nie chcialo mi sie orzechow luskac
nie wiadomo skad...
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#1434 |
|
Rozeznanie
|
Izka jedyna zupke, ktora lubie jest owsianka
Ew. wchodza w gre roznego rodzaju kremy( z groszku itp) Ale babciny rosolek zjem
"Posiadanie niskiego poczucia własnej wartości jest jak jechanie przez życie na zaciągniętym hamulcu ręcznym." I learned that success and happiness are not values to pursue; they are values to develop Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze. |
|
|
|
#1435 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jadłospis cudny, bardzo Ci gatuluję, natamosiast co do ćwiczeń- mi moja Pani doktor powiedziała, że nie mogę w obecym stanie ćwiczyn na w-f, bo prędzej by mi sie cos stało, a Ty masz większa niedowagę, więc nie jestem pewna czy w Twoim przypadku tak dużo ruchu jest wskazane. |
|
|
|
|
#1436 |
|
Raczkowanie
|
wiedziałam
ale to nic, poprawię się dziękuję za ocenę i sugestie.pozdrawiam
|
#1437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zupki uwielbiam, a tak poza tym, to się czepiam, tylko czemu? Cytat:
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
:d
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2008-07-24 o 20:31 |
|
|
|
#1439 |
|
Zadomowienie
|
No to tak:
w 1 dniu : lody to 3 paki 1l sobie kupiłam i wszystkie się rozmroziły co do 2: twaróg bo byłam głodna a to był otwarte. Twarożek cały do kolacji, a spacerek i reszta to dla przyjemności. A co do ruchu to ja nie umiem inaczej ![]() ale w ogóle się nie męczę ani nic A DO 3000 już mi niedaleko
|
#1440 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
twarogu 120g - tylko jakoś tak na końcu napisałam nie jestem wege, aczkolwiek nie przepadam za mięsem i jem je wtedy tylko kiedy już naprawdę nie mam wyboru, np. obiad z rodzinką, sama z własnej woli raczej po nie nie sięgam ... dziękuję
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.

Redukcja:
a nawet jeśli, pamiętaj o 90%

)
W sniadaniu był owoc, kiwi. A jesli chodzi o obiad to moze i jesli chodzi o kolorie to nie było dużo, ale sam fakt łaczenia oleju i ww bardziej mnie martwi, białka to tez tam nie było jakies dobrego tylko ta szynka. I wiem, ze diety obowiazuje w 90%, ale te 10% wole zostawic sobie na cos lepszego niz glupi olej w kapuscie :P:P
?

---wilczy głod