Nasze codzienne jadłospisy, część V - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-21, 20:28   #1411
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V

Cytat:
Napisane przez summertime Pokaż wiadomość
Proszę o ocenę Redukcja:

1. 2 łyżki BF, 2 łyżki ZDROWY Błonnik, 1 łyzka otrębów pszennych, wieśniak lekki, kiwi, ogórek. ok, mogłaś wrzucić jakiś owoc

2. 150g homo nat, jabłko, cynamon, 2 plasterki polędwicy, odrobina ketchupu, pomidor. ok

3. Obiad chyba nie za bardzo na R sie nadaje... niecała szklanka makaronu pełnoziarnistego, ok 20dag szynki z piersi indyka pokrojonej w kostkę, kapusta z grzybami (kapusta kiszona, pieczarki marynowane, cebula i jak sie okazało mama oczywiscie bez mojej wiedzy musiała to wszystko łądnie na patelni podsmazyc zeby wszystko było ladnie polaczone :/:/ więc olej w tym był, ale nie wiem ile..) no trudno, kapusta sama w sobie ma mało kcal, więc myślę, że tragedii nie było a nawet jeśli, pamiętaj o 90%

4. serek wiejski lekki, ok 30dag orzechów marchewka, kawa z mlekiem. ok

5. homo z cynmonem, marchewka. ok

Chyba zolta bede od tej marchewki :P
ładnie

Cytat:
Napisane przez juliaaa161190 Pokaż wiadomość
moje R - trochę zmodyfikowało się

śniadanie: 100g chudego twarogu, owsianka (2 łyżki płatków owsianych + łyżka otrąb owsianych + 3 łyżki otrąb pszennych), zielone jabłko ok
II śniadanie: chudy twaróg ile? zmiksowany z activią ok. 120g, zielone jabłko, trochę później czerwone gigantyczne jabłko ok
obiad: 60g makaronu pełnoziarnistego (ważony przed ugotowaniem) + 150g twarogu z aktivią (zostało z II śniadania) brak warzyw
podwieczorek: garść orzeszków czemu nie połączyłaś z białkiem?
kolacja: jajko na miękko, 200g warzyw na patelnie (na teflonie bez oleju) lepiej tylko białko z jajka

Chyba nie najlepiej dzisiaj, ale trudno. Bardzo zabiegany dzień ...

Proszę o ocenkę.
mało urozmaicone źródła białka, jesteś wege? nie widzę mięsa w Twoim jadłospisie a szkoda. Podwieczorek nie jest posiłkiem

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 20:41   #1412
Jula84
Wtajemniczenie

R

Sniadanie: owsianka na mleku 1,5%, 1 kromka ciemnego chleba bez masła, z białym serem 0% i łyżeczką konfitury.

2 śniadanie: kisiel - gorący kubek ( )

Obiad: dzwonka łososia w przyprawach z piekarnika, 4 małe młode ziemniaczki z piekarnika, pomidor

Podwieczorek: 1 ziemniak, trochę ugotowanego kalafiora

Kolacja: 2 kromki ciemnego chleba z białym serem 0% i łyżką konfitury, pomidorki koktajlowe.

Po każdym posiłku czerwona herbata

BARDZO proszę o ocenę
Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 20:43   #1413
vixeen89
Rozeznanie

1sn;bułka z ziarnami z masłem i dżemem morelowym i z serkiem wiejskim, jabłko, pomarańcza
2sn; serek homo nat, fitella kokosowa, 2*jabłka
ob; cała micha białego ryżu z kurczakiem i warzywami (wiem, że lepszy brązowy, ale jakbym go ugotowała to by biały musiał pójść do kosza, a poza tym....chyba z rok nie jadłam białego ryżu:P w sumie i tak brązowy smaczniejszy iwec nic nie straciłam [ot, moja mała dygresja]
deser; pudding czekoladowy, jabłko
po; jogurt nat 180g, 40g BF, 2 wafle ryżowe z dynią, troche migdałów
ko; 2 kromki chleba ze słonecznikiem z masłem, 2plastrami polędwicy z indyka, plastrem jakiejs innej szynki i plastrem sera żółtego + pomidor + cebula
po kolacji; (teraz) 3 jabłka :P

mało dziś NNKT - starałam się masłem nadrobić bo to Gogreen hehe :P
vixeen89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 20:43   #1414
summertime
Raczkowanie

iza_wiosenna dziękuję za ocenkę W sniadaniu był owoc, kiwi. A jesli chodzi o obiad to moze i jesli chodzi o kolorie to nie było dużo, ale sam fakt łaczenia oleju i ww bardziej mnie martwi, białka to tez tam nie było jakies dobrego tylko ta szynka. I wiem, ze diety obowiazuje w 90%, ale te 10% wole zostawic sobie na cos lepszego niz glupi olej w kapuscie :P:P

A poza tym musze podziekowac Siris, ktora kiedys mi powiedzla, ze jak robi omlet z bialej to ubija białka na sztywno i nic sie jej nie przypala. Ja teraz tez tak robie i rzeczywiscie wszystko jest cudownie. Ze sama na to nie wpadlam.. ale coz nie jestem za dobra kucharka. W kazdym badz razie dziekuje Teraz jestem dumna z siebie jak zrobie sobie takie zdorwy omlet z 3 białek, do tego szpinak, brokuły, az sama sie dziwi, ze tak zdrowo i dietetycznie
summertime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 20:56   #1415
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Jula84 Pokaż wiadomość
R

Sniadanie: owsianka na mleku 1,5%, 1 kromka ciemnego chleba bez masła, z białym serem 0% i łyżeczką konfitury. ile tego sera? ile płaków owsianych? mało warzyw. konfitura z uckrem? jeśli tak, trudno, dobrze, że na śniadanie, ale pamiętaj - nie za często

2 śniadanie: kisiel - gorący kubek ( ) brak białka, poza tym - sama wiesz

Obiad: dzwonka łososia w przyprawach z piekarnika, 4 małe młode ziemniaczki z piekarnika, pomidor ok, ziemniaki mają wysokie ig

Podwieczorek: 1 ziemniak, trochę ugotowanego kalafiora brak białka, a jest już pźno, im później tym więcej białka być powinno

Kolacja: 2 kromki ciemnego chleba z białym serem 0% i łyżką konfitury, pomidorki koktajlowe. konfitura na kolację poza tym powinna być przewaga białka, pieczywo mogło być na podwieczorek, na kolację białko + warzywa

Po każdym posiłku czerwona herbata

BARDZO proszę o ocenę
...jw poza tym mało nnkt.

Cytat:
Napisane przez vixeen89 Pokaż wiadomość
1sn;bułka z ziarnami z masłem i dżemem morelowym i z serkiem wiejskim, jabłko, pomarańcza duża bułka ? ile wiejskiego?
2sn; serek homo nat, fitella kokosowa, 2*jabłka ładnie
ob; cała micha białego ryżu z kurczakiem i warzywami (wiem, że lepszy brązowy eee tam... , ale jakbym go ugotowała to by biały musiał pójść do kosza, a poza tym....chyba z rok nie jadłam białego ryżu:P w sumie i tak brązowy smaczniejszy iwec nic nie straciłam [ot, moja mała dygresja] fajny obiad, uwielbiam takie połączenie
deser; pudding czekoladowy, jabłko ooo, deser
po; jogurt nat 180g, 40g BF, 2 wafle ryżowe z dynią, troche migdałów ok
ko; 2 kromki chleba ze słonecznikiem z masłem, 2plastrami polędwicy z indyka, plastrem jakiejs innej szynki i plastrem sera żółtego + pomidor + cebula ok
po kolacji; (teraz) 3 jabłka :P nie jestem sama w jedzeniu po kolacji

mało dziś NNKT - starałam się masłem nadrobić bo to Gogreen hehe :P
rzeczywiście nnkt mało, ale generalnie ładnie

Cytat:
Napisane przez summertime Pokaż wiadomość
iza_wiosenna dziękuję za ocenkę W sniadaniu był owoc, kiwi. A jesli chodzi o obiad to moze i jesli chodzi o kolorie to nie było dużo, ale sam fakt łaczenia oleju i ww bardziej mnie martwi, białka to tez tam nie było jakies dobrego tylko ta szynka. I wiem, ze diety obowiazuje w 90%, ale te 10% wole zostawic sobie na cos lepszego niz glupi olej w kapuscie :P:P no wiem, ale kapusta też pyszna jest

A poza tym musze podziekowac Siris, ktora kiedys mi powiedzla, ze jak robi omlet z bialej to ubija białka na sztywno i nic sie jej nie przypala. Ja teraz tez tak robie i rzeczywiscie wszystko jest cudownie. Ze sama na to nie wpadlam.. ale coz nie jestem za dobra kucharka. W kazdym badz razie dziekuje Teraz jestem dumna z siebie jak zrobie sobie takie zdorwy omlet z 3 białek, do tego szpinak, brokuły, az sama sie dziwi, ze tak zdrowo i dietetycznie

Stary 2008-05-21, 21:01   #1416
Jula84
Wtajemniczenie

Iza_wiosenna dziekuje za ocenę.
Z tym serem białym to jest tak - że ja po prostu nie jestem w stanie przełknąć go samego. Jest kwaskowaty i mnie aż skręca... A ma dużo białka (19.5 g / 100g). Ciężko mi jest dostarczać codziennie dużo białka. Juz nie wiem w czym mam go szukac. Tunczyka nie przełknę. Jest okropny.

A odchudzam sie 3 mc i zaczyna mnie męczyć ta monotonia na talerzu
chce schudnąć jeszcze 1 lub 2 kg...które za cholerę nie chcą zejść
Stary 2008-05-21, 21:07   #1417
vixeen89
Rozeznanie

bułka spora, nie ważyłam ale one mają w przedziale90-100 gram(przynajmniej miały za czasów gdy je ważyłam co do grama:P, ale wielkości raczej nie zmieniły więc... ) wiejskiego całe pudełko 150g

co do jedzenia po kolacji - zawsze sobie obiecuje - najem się jabłek w ciągu dnia, a potem po kolacji koniec....tiaaa jasne:P [jak widać wychodzi mi świetnie ]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-21, 21:10   #1418
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Iza_wiosenna dziekuje za ocenę.
Z tym serem białym to jest tak - że ja po prostu nie jestem w stanie przełknąć go samego. Jest kwaskowaty i mnie aż skręca... A ma dużo białka (19.5 g / 100g). Ciężko mi jest dostarczać codziennie dużo białka. Juz nie wiem w czym mam go szukac. Tunczyka nie przełknę. Jest okropny.

A odchudzam sie 3 mc i zaczyna mnie męczyć ta monotonia na talerzu
chce schudnąć jeszcze 1 lub 2 kg...które za cholerę nie chcą zejść
ok - ale jesteś wege? bo jak nie, masz wieeeeele możliwości zamiast konfitury na noc - cynamon? lubisz?

Stary 2008-05-21, 21:12   #1419
madame_apple
Zadomowienie

Cytat:
co do jedzenia po kolacji - zawsze sobie obiecuje - najem się jabłek w ciągu dnia, a potem po kolacji koniec....tiaaa jasne:P [jak widać wychodzi mi świetnie ]

klub powinnyśmy założyć

u mnie właśnie drugie pokolacyjne jabłko...

madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 21:12   #1420
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
bułka spora, nie ważyłam ale one mają w przedziale90-100 gram(przynajmniej miały za czasów gdy je ważyłam co do grama:P, ale wielkości raczej nie zmieniły więc... ) wiejskiego całe pudełko 150g

mój syndrom po prostu kocham te owoce i i tak bym je jadła wieczorem, nawet gdybym w ciągu dnia zjadła 10 kg

ale teraz mama już mi nie pozwoliła (po czwartym ), bo uznala, że trzeba zostawić na jutro, bo Boże Ciało i wszystko zamknięte bu.

Stary 2008-05-21, 21:19   #1421
vixeen89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
mój syndrom po prostu kocham te owoce i i tak bym je jadła wieczorem, nawet gdybym w ciągu dnia zjadła 10 kg

ale teraz mama już mi nie pozwoliła (po czwartym ), bo uznala, że trzeba zostawić na jutro, bo Boże Ciało i wszystko zamknięte bu.

jak widać wszystko z nami w porządku - można jeść dalej :P
u Ciebie Iza przynajmniej mama stoi na straży - u mojej mamy często kolacja składa się z jabłek;P niestety chyba ti dziedziczne cóż z naturą nie wygram więc po co próbować?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-21, 21:23   #1422
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
jak widać wszystko z nami w porządku - można jeść dalej :P
u Ciebie Iza przynajmniej mama stoi na straży - u mojej mamy często kolacja składa się z jabłek;P niestety chyba ti dziedziczne cóż z naturą nie wygram więc po co próbować?
...i się męczyć?

u mojej też (to a propos pierwszego pogrubionego) (dziś z pięć?) zwykle nie stoi na straży, tylko dziś, jako że jutro wolne

Stary 2008-05-21, 21:29   #1423
Jula84
Wtajemniczenie

Cytat:
ok - ale jesteś wege? bo jak nie, masz wieeeeele możliwości zamiast konfitury na noc - cynamon? lubisz?
Nie jestem wege
Cynamon z serem... hmmm... postaram się spróbować.
A tymczasem ide cwiczyc.
Stary 2008-05-21, 21:32   #1424
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Nie jestem wege
Cynamon z serem... hmmm... postaram się spróbować.
A tymczasem ide cwiczyc.
skoro nie, masz miliony opcji! poczytaj wątki podwieszone. na kolację mozesz zjesc np. filet z pangi z warzywami, czy piers z kurczaka, jest wieeeeeeele mozliwosci.

Stary 2008-05-21, 21:33   #1425
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
wczorajsze P:

Śn.owsianka( garść owsianych, garść żytnich, 0,5 szklanki mleka, łyżeczka budyniu,) łyżka otrębów z jabłkiem, garść musli, garść BF, troche maślanki wiśniowej, kawałek melona softies, homo naturalny, brzoskwinia

2Śn. grahamka (55g) posmarowana homo naturalnym do kanapek, wędlina sojowa, sałata, grupy plaster pomidora, jabłko(300g)

Ob. 7 naleśników z mąki graham(jeden dziurawy) : tylko niestety z jednego żółtka i 3 białek reszta normalnie. Nadzienie:twaróg, łyżka lnessy wiśniowej, 100g truskawek, brzoskwinia, pół ogromnego jabłka(całe 300g)

D: precelek, drugie pół jabłka, 5 tic-taców marakujowych

P:mcflurry chrunch z sosem truskawkowym(wiem, że za mało)

K:kromka żytniego, 5 pomidorków koktajlowych, jabłko, 100g czereśni, garść BF, garść musli z jaśkami jabłkowo-cynamonowymi, twarożek domowy, 10g orzeszków w miodzie, 10g orzeszków w papryce, 10g italian mix orzeszków, 10g orzeszków w wasabi

razem:2450 <---- troche inaczej miałam zaplanowany dzień
up up

dzisiejsze P:

Śn.homo naturalny, pół fitelli pomarańczowej(limitki), łyżka otrąb owsianych, garść musli z jaśkami, garść BF, lyżka twarogu, duże jabłko

2Śn. jogobella jabłkowo-cynamonowa, jabłko, 3/4batonika ciniminis(1/4 ukradła koleżanka)

Ob. 7młodych ziemniaczków, 2parówki sojowe,100gwarzyw na patelnie,3 kotlety sojowe, łycha kukurydzy, łyha twarogu, 5 pomidorków koktalowych, przyprawy(nie wyszło mało kcal)

d:150g jogurtu naturalnego, 2pół fitelli w/w, 70g czereśni

P:big milk, extreme truskawkowy(to w aucie)
60g twarogu (to szybko 'złapane' w domu)
i na spacerek 4km, 10min. ćwiczeń na mięśnie, 100 skoków na skakance

K:twarożek domowy, 2 kromki razowca, 80g czereśni,50g truskawek, 5 pomidorków koktajlowych, 10g orzeszków w papryce, 10g orzeszków w miodzie, 10g orzeszków w wasabi, 10g italian mix orzeszków oraz 2 jabłka

razem: 2610
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 21:37   #1426
mavika
Zakorzenienie

OK widzę że moje prośby obeszły się bez echa... Więc sprobuje raz jeszcze.

U (ew 2-3kg P)
śniadanie: po 2 lyzki platkow owsianych i zytnich gotowanych na wodzie do tego 2 lyzki otrab pszennych i lyzka Fit Style Biedronki, 200ml maslanki 0,2%tl 2 male jablka, plaster swiezego ananasa, kawa, zielona herbata

2sniadanie: 2 kromki (ok50g) grahama posmarowane Linessa do smarowania, 10g wedliny z piersi indyka i plasterkami warzyw

obiad: 200g gotowanego bez skory miesa z podudzia indyka, 150g brokula na parze, pomidor, ogorek konserwowy, kilka pieczarek, kilka zielonych oliwek, troche cebuli i sos z pol kubeczka jogurtu light i polowy opakowania sosu 1000 wysp Kotanyi

kolacja: 150g serka homo 3%tl, salatka z pekiny, szpinaku swiezego, pomidora, warzyw konserwowych, 2 kromki chleba chrupkiego chaber graham, herbata z pokrzywy

dzis podobnie tyle ze na obiad zupa z puszki pomidorow, cebuli i 3 lyzek brazowego ryzu zabielona jogurtem light a miedzy 2 sniadaniem a obiadem duze jablko
Stary 2008-05-21, 21:41   #1427
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Cytat:
wczorajsze P:

Śn.owsianka( garść owsianych, garść żytnich, 0,5 szklanki mleka, łyżeczka budyniu,) łyżka otrębów z jabłkiem, garść musli, garść BF, troche maślanki wiśniowej, kawałek melona softies, homo naturalny, brzoskwinia ok

2Śn. grahamka (55g) <-malutkaposmarowana homo naturalnym do kanapek, wędlina sojowa, sałata, grupy plaster pomidora, jabłko(300g) mogło być więcej

Ob. 7 naleśników z mąki graham(jeden dziurawy) : tylko niestety z jednego żółtka i 3 białek reszta normalnie. szkoda...Nadzienie:twaróg, łyżka lnessy wiśniowej, 100g truskawek, brzoskwinia, pół ogromnego jabłka(całe 300g) małe te naleśniki być musiały

D: precelek, drugie pół jabłka, 5 tic-taców marakujowych ok, a gdzie lody ?

P:mcflurry chrunch z sosem truskawkowym(wiem, że za mało) rzeczywiście, ale trudno

K:kromka żytniego, mało... 5 pomidorków koktajlowych, jabłko, 100g czereśni, garść BF, garść musli z jaśkami jabłkowo-cynamonowymi, twarożek domowy cały?, 10g orzeszków w miodzie, 10g orzeszków w papryce, 10g italian mix orzeszków, 10g orzeszków w wasabi
up up

mało bardzo pieczywa wczoraj

dzisiejsze P:

Śn.homo naturalny, pół fitelli pomarańczowej(limitki) dobra?? szkoda, że nie cała , łyżka otrąb owsianych, garść musli z jaśkami, garść BF, lyżka twarogu, duże jabłko

2Śn. jogobella jabłkowo-cynamonowa, jabłko, 3/4batonika ciniminis(1/4 ukradła koleżanka) fajnie, że zjadłaś, ale generalnie kcal dużo nie wyszło

Ob. 7młodych ziemniaczków, 2parówki sojowe,100gwarzyw na patelnie,3 kotlety sojowe, łycha kukurydzy, łyha twarogu, 5 pomidorków koktalowych, przyprawy(nie wyszło mało kcal) jak to nie ? wyszło .

d:150g jogurtu naturalnego, 2pół fitelli w/w, 70g czereśni ok

P:big milk, extreme truskawkowy(to w aucie) brawo
60g twarogu (to szybko 'złapane' w domu) bo białko? czy byłaś głodna?
i na spacerek 4km, 10min. ćwiczeń na mięśnie, 100 skoków na skakance liczę, że nie z powodu kcal

K:twarożek domowycały?, 2 kromki razowca, 80g czereśni,50g truskawek, 5 pomidorków koktajlowych, 10g orzeszków w papryce, 10g orzeszków w miodzie, 10g orzeszków w wasabi, 10g italian mix orzeszków oraz 2 jabłka mogło być więcej treściwego jedzonka - pieczywka, serek homo itp.

dziś dużo lepiej

Cytat:
Napisane przez mavika Pokaż wiadomość
OK widzę że moje prośby obeszły się bez echa... Więc sprobuje raz jeszcze.

U (ew 2-3kg P) ed?
śniadanie: po 2 lyzki platkow owsianych i zytnich gotowanych na wodzie do tego 2 lyzki otrab pszennych i lyzka Fit Style Biedronki, 200ml maslanki 0,2%tl 2 male jablka, plaster swiezego ananasa, kawa, zielona herbata mało trochę maślanka pewnie miała malutko kcal, poza tym owsiana na wodzie - dlaczego? mało białka

2sniadanie: 2 kromki (ok50g jedna?) grahama posmarowane Linessa do smarowania, 10g wedliny z piersi indyka i plasterkami warzyw wędliny mogło być więcej, może owoc?

obiad: 200g gotowanego bez skory miesa z podudzia indyka, 150g brokula na parze, pomidor, ogorek konserwowy, kilka pieczarek, kilka zielonych oliwek, troche cebuli i sos z pol kubeczka jogurtu light i polowy opakowania sosu 1000 wysp Kotanyi brak węgli (ryż, ziemniaki, makaron, cokolwiek)

deser?
podwieczorek?

kolacja: 150g serka homo 3%tl, salatka z pekiny, szpinaku swiezego, pomidora, warzyw konserwowych, 2 kromki chleba chrupkiego chaber graham, herbata z pokrzywy ok

dzis podobnie tyle ze na obiad zupa z puszki pomidorow, cebuli i 3 lyzek brazowego ryzu mało zabielona jogurtem light a miedzy 2 sniadaniem a obiadem duze jablko
miałaś ed? mało jak na p.

Stary 2008-05-21, 21:57   #1428
Tuchajbej
Rozeznanie

U

1: pol szklanki jaśków kokosowych i pól waniliowych ze szklanka mleka,kiwi i truskawkami

2: 2kromki chleba sojowego z :jajkiem, szynka, pomidorem i ogorkiem, jabłko

3: 10 pierogow z jagodami i jogurtem naturalnym

4:50gr nerkowcow, 100gr daktyli, serek Vitello ananasowy,banan---wilczy głod

5:makrela-300gr, szklanka soku z marchewki, pucha groszku konserwowego z lyzka majonezu, miseczka cieplej marchewki z masłem

---
po kolacji: 2 jabza, jogurt jogobella pieczone jabłko

I learned that success and happiness are not values to pursue;
they are values to develop

Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze.
Tuchajbej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 21:58   #1429
Niuniutek
Raczkowanie

To i ja (Rrrrrrrrr)

Śniadanie: 2 kromki chleba żytniego razowego, 2 grube plastry twarogu chudego, 4 plasterki pomidora

II Śniadanie: 2 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego, 20g serka topionego (3g tłuszczu), 2 plasterki pomidora (taaa, wiem, bialka brak ale to częśc magicznych 10% )

Obiad: 60g makaronu pełnoziarnistego Lubelli (ugotowany al dente, bo ponoc taki ma mniejszy IG ), mała cebulka, pomidor, 130g piersi z kurczaka na teflonie i sporo surowego ogórka

Podwieczorek: Wieśniaczek lekki, 20g orzechów ziemnych, pomidor

Kolacja: 100g twarogu chudego, 3 łyżeczki tuńczyka w sosie pikantnym, 3 rzodkiewki, pół cebulki, kawałek ogórka

I jak?

Edytowane przez Niuniutek
Czas edycji: 2008-05-21 o 22:05 Powód: literówka :P
Niuniutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 22:00   #1430
agness51
Zakorzenienie

Tuchajbej - mniam mniam ten Twój jadłospis

Niuniutek - fajnie,ale dodałabym coś do IŚn .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 22:04   #1431
Niuniutek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Niuniutek - fajnie,ale dodałabym coś do IŚn .
Nie za malo NNKT? Nie chcialo mi sie orzechow luskac a to 1 sniadanie to z braku laku + potworna zgaga od rana az do samego podwieczorka nie wiadomo skad...
Stary 2008-05-21, 22:06   #1432
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Tuchajbej Pokaż wiadomość
U

1: pol szklanki jaśków kokosowych i pól waniliowych ze szklanka mleka,kiwi i truskawkami pycha, białka mało, ale to standarcik

2: 2kromki chleba sojowego z :jajkiem, szynka, pomidorem i ogorkiem, jabłko spoko

3: 10 pierogow z jagodami i jogurtem naturalnym smacznie jak zawsze, nie jadasz zupek ?

4:50gr nerkowcow, 100gr daktyli, serek Vitello ananasowy,banan---wilczy głodzdarza się :

5:makrela-300gr, szklanka soku z marchewki, pucha groszku konserwowego z lyzka majonezu, miseczka cieplej marchewki z masłem <---- o jejjjjciu kocham!

---
po kolacji: 2 jabza, jogurt jogobella pieczone jabłko
smaczniaście

Stary 2008-05-21, 22:07   #1433
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niuniutek Pokaż wiadomość
Nie za malo NNKT? Nie chcialo mi sie orzechow luskac a to 1 sniadanie to z braku laku + potworna zgaga od rana az do samego podwieczorka nie wiadomo skad...
Jeszcze z 10g orzechów by nie zaszkodziło .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-21, 22:09   #1434
Tuchajbej
Rozeznanie

Izka jedyna zupke, ktora lubie jest owsianka Ew. wchodza w gre roznego rodzaju kremy( z groszku itp) Ale babciny rosolek zjem

I learned that success and happiness are not values to pursue;
they are values to develop

Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze.
Tuchajbej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 22:12   #1435
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
up up

dzisiejsze P:

Śn.homo naturalny, pół fitelli pomarańczowej(limitki), łyżka otrąb owsianych, garść musli z jaśkami, garść BF, lyżka twarogu, duże jabłko

2Śn. jogobella jabłkowo-cynamonowa, jabłko, 3/4batonika ciniminis(1/4 ukradła koleżanka)

Ob. 7młodych ziemniaczków, 2parówki sojowe,100gwarzyw na patelnie,3 kotlety sojowe, łycha kukurydzy, łyha twarogu, 5 pomidorków koktalowych, przyprawy(nie wyszło mało kcal)

d:150g jogurtu naturalnego, 2pół fitelli w/w, 70g czereśni

P:big milk, extreme truskawkowy(to w aucie)
60g twarogu (to szybko 'złapane' w domu)
i na spacerek 4km, 10min. ćwiczeń na mięśnie, 100 skoków na skakance

K:twarożek domowy, 2 kromki razowca, 80g czereśni,50g truskawek, 5 pomidorków koktajlowych, 10g orzeszków w papryce, 10g orzeszków w miodzie, 10g orzeszków w wasabi, 10g italian mix orzeszków oraz 2 jabłka

Jadłospis cudny, bardzo Ci gatuluję, natamosiast co do ćwiczeń- mi moja Pani doktor powiedziała, że nie mogę w obecym stanie ćwiczyn na w-f, bo prędzej by mi sie cos stało, a Ty masz większa niedowagę, więc nie jestem pewna czy w Twoim przypadku tak dużo ruchu jest wskazane.
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 22:13   #1436
Niuniutek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Jeszcze z 10g orzechów by nie zaszkodziło .
wiedziałam ale to nic, poprawię się dziękuję za ocenę i sugestie.

pozdrawiam
Stary 2008-05-21, 22:17   #1437
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Tuchajbej Pokaż wiadomość
Izka jedyna zupke, ktora lubie jest owsianka Ew. wchodza w gre roznego rodzaju kremy( z groszku itp) Ale babciny rosolek zjem
rozumiem

ja zupki uwielbiam, a tak poza tym, to się czepiam, tylko czemu?

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
Jadłospis cudny, bardzo Ci gatuluję, natamosiast co do ćwiczeń- mi moja Pani doktor powiedziała, że nie mogę w obecym stanie ćwiczyn na w-f, bo prędzej by mi sie cos stało, a Ty masz większa niedowagę, więc nie jestem pewna czy w Twoim przypadku tak dużo ruchu jest wskazane.
właśnie, Hypnotic też nie ćwiczyła nie mogła. najpierw trochę więcej przytyj, albo ruszaj się i jedz 3000 kcal

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-21, 22:17   #1438
dygotka8
Zakorzenienie

:d

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2008-07-24 o 20:31
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 22:41   #1439
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

No to tak:
w 1 dniu : lody to 3 paki 1l sobie kupiłam i wszystkie się rozmroziły
co do 2: twaróg bo byłam głodna a to był otwarte. Twarożek cały do kolacji, a spacerek i reszta to dla przyjemności.

A co do ruchu to ja nie umiem inaczej ale w ogóle się nie męczę ani nic A DO 3000 już mi niedaleko
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 23:15   #1440
juliaaa161190
Raczkowanie

Cytat:
mało urozmaicone źródła białka, jesteś wege? nie widzę mięsa w Twoim jadłospisie a szkoda. Podwieczorek nie jest posiłkiem

twarogu 120g - tylko jakoś tak na końcu napisałam

nie jestem wege, aczkolwiek nie przepadam za mięsem i jem je wtedy tylko kiedy już naprawdę nie mam wyboru, np. obiad z rodzinką, sama z własnej woli raczej po nie nie sięgam ...

dziękuję

^Nothing suprises me any more.
juliaaa161190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości