![]() |
#1951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Madziek o to faktycznie trochę drogi jest.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1952 |
Zadomowienie
|
Madzialenka ty też spać nie możesz? Wiecie co? Chyba naprawdę załapałam stresa w związku z wyznaczonym terminem cc, bo normalnie spać nie mogę. Budzę się co chwilę, rozmyślam i jestem w szoku, że to już tylko trzy tygodnie zostały. Jak udało mi się usnąć, to przyśniło mi się, że moja Hania tak wypycha rączkę przez brzuch, że mogę ją złapać za paluszki. Chyba zaczynam schizować.😲
#1953 |
Zakorzenienie
|
Maluchna nocne wędrówki na siku
![]() Mnie też dziś sny męczyły. Zaczęłam rodzić, a tu nic nie gotowe. Dzwonię do położnej, a ona mówi, że tak sądziła, że się nie ogarnę i już mi sama torbę spakowała i przywiezie mi ją do szpitala 🤓 Czekam na 4 przesyłki 🤗 dlaczego jest weekend, a potem święto. Będą szły i szły. Nie lubię czekać. Dziś zaczęłam 36 tydzień 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Z jednej strony to zazdroszczę, że znasz termin, z drugiej chyba też bym to przeżywała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1955 |
Magda ;)
|
Kurczę przeczytałam o październikówkach
![]() ![]() Na fb codziennie po kilka wrześniówek się rozpakowuje, ale dzieci już najczęściej radzą sobie same, nie ma nawet potrzeby inkubatora ![]() Czbasia pokaźny brzuszek ![]() Maadziek śliczne fotki ![]() Agnieszka w końcu ostatni dzień w pracy, gratuluję ![]() Maluchna czyli 5 września witamy Hanię ![]() Madzialenka gratuluję zakupów ![]() Moja przyjaciółka dzisiaj bierze ślub ![]() Robicie plan porodu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wymyslilam laktator canpol, do którego pasują też butelki lovi (są fajne!) i planuję wypróbować szklane butelki canpola. Wczoraj w auchan kupiłam szare poduszki chmurkę i gwiazdkę ![]() Madziek, akurat trafisz na jarmark jagiellonski ![]() ![]() My jedziemy na basen, do innego miasta, bo w lublinie zanieczyszone...a potem do moich rodzicow, do chłodnego domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1957 |
Zakorzenienie
|
Blond ja z położną już zrobiłam, leży gotowy w teczce.
Lilka laktator wzięłam najtańszy z akuku. Ma dobre opinie. A mi nie wiem czy będzie potrzebny. W pierwszej ciąży nie używałam. Mąż stwierdził, że jak będzie mega potrzebny to wtedy się kupi z aventu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1958 | |
Magda ;)
|
Cytat:
I zapisać dane do przychodni oraz NIP pracodawcy i teczka będzie gotowa 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1959 |
Wtajemniczenie
|
Madzialenka - no właśnie jest kawałek, dlatego mam lekkie obawy. Niby wszystko z nami ok, ale nigdy nic nie wiadomo...
Fajny sen z tą położną ![]() Blond - dzięki ![]() Plan porodu dostaliśmy od położnej na szkole rodzenia. Omawialismy go na zajęciach punkt po punkcie i mam już w miarę wypełniony. Lilka - dobrze wiedzieć ![]() ![]() W Krakowie w koooońcu pojawił się deszcz! Normalnie miałabym urlop i rozkoszowała się upałami, które zawsze uwielbiałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1960 |
Zadomowienie
|
I ja zrobilam zakupy online: dekoracja na sciane (nie pirat, tym razem mapa swiata do naszej sypialni, hehe), zakupy w drogerii (dostalam kod znizkowy na paczke pampersow, to skorzystalam), pilka gimnastyczna rozmiar 65.
Co ciekawe zamowilam te pilke wczoraj o 21 i juz dzis ma byc u mnie. Taka mam refeleksje, ze ja bardzo malo wydalam na typowa "wyprawke". Duzo kosztowal remont pokoiku (ceny prac i materialow budowlaych na zachodzie zwalaja z nog) i dodatkowe koszty ubezpieczenia zdrowotnego oraz kurs rodzenia. Lozeczko, wozek, przewijak, wanienke, fotelik samochodowy kupilismy uzywane. Do tego znajomi meza przyslali nam w paczce rzeczy po swojej trojce dzieci, wiec jednak nie bede robic minimalistycznego eksperymentu "niemowle i 7 kompletow ubran"- mam cala szuflade ubran. Jakies rzeczy higieniczne dostalam w ramach ubezpieczenia. Ze sklepu dzieciecego dostalam darmowa paczke z roznymi probkami produktow dla dzieci, to na pierwsze dni wystarczy. No i teraz mysle, ze zaszaleje i kupie jakis dzieciecy gadget z kategorii "zachcianka". Pierwszy na liscie: Tiny Love Napper! |
![]() ![]() |
![]() |
#1961 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluje zakupow. Mam jeden otulacz bambusowy i 2 muslinowe takie 120x120cm i dokupilabym jeszcze bambus ale po co tyle?? W lecie niby super kocyk. Nie ma porównania z muslinem...bambus bije na głowę. Musze na ali dla siebie poszukac takiego: brzydal: laktatora nie mam. Przy corce wykonczylam reczny a laktacji i tak nie pobudzilam. Po karmieniu nie bylo co sciagac..a po 3h od karmienia jak wydawalo sie ze bedzie hoho udawalo sie 20ml ![]() Cytat:
Fajna taka sesja. Ale na pewno meczy. Prasowanie, co to?? Podziwiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- No i hejhohelol. Upal znowu..mam dosc..ide pranie wieszac. Milego dnia😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1962 |
Zakorzenienie
|
Napisałam się przyszedł mój pies, zaczął się wspinać na mnie i wszystko mi się usunęło. Ale porobiłam nam zdjęcia przynajmniej
![]() Teraz leży na mnie w pozycji nr 2 tylko wyżej się wspieła i myśli że jest dzieckiem chyba ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Zakorzenienie
|
madzialenka - super ze z z wyprawką do przodu
![]() madziek - dacie radę, róbcie częste przerwy i dojedziecie spokojnie! U nas od wczoraj wieczora burze, a dzisiaj ma być tylko 22 stopnie, na razie się zgadza i da się żyć ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#1964 |
Zakorzenienie
|
Czbasia ja ten kocyk/otulacz bambusowy też wzięłam 120x120 .
Marta ładnego masz pieska ![]() Mąż mi dziś robi fasolkę po bretońsku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1965 | ||||
Rozeznanie
|
O babki aleście popisały! Znajomi wpadli wczoraj więc przez wieczór nie zagładałam, a tutaj sporo do nadrabiania
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No i ja mam tp 23.09 więc bardzo podobnie ![]() Też mam tyle, a dla mnie to sukces.. bo w poprzednich dwóch była masakra... Cytat:
![]()
Anielka 6.12.2011r. Hania 20.11.2013r. i Leon w drodze... ![]() Edytowane przez rojku Czas edycji: 2017-08-12 o 10:13 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1966 |
Wtajemniczenie
|
Ale naskrobałyście.Już nie pamiętam co mialam napisać i komu wiec napisze ogólnie 😃 Mnie stopy nie pieką i nie puchną.Za to dłonie tak.Co do dzieciaczka to jest straszne..Nie chce sobie nawet wyobrażać co rodzice przeżywają..Dziewczyny często macie bóle okresowe i długo?Dzisiaj znowu mnie w nocy złapało.Potrzymało z 10 minut.Potem znowu rano i już trzymało dłużej.Poszłam pod prysznic i puściło.Ale trochę się przestraszyłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1967 |
Rozeznanie
|
No teraz już coraz częściej. Ale właśnie ani to regularne, ani nie spina mi całego brzucha, tylko samo podbrzusze. Cały czasem też twardnieje ale bezboleśnie.
#1968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1969 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja małam w pierwszej jakieś 23kg ![]() Ale teraz im dalej w las z wiekiem, tym gorzej się potem tego balastu pozbywać, a ja i tak już jestem pączek nawet bez ciąży.
![]() |
#1970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje stopy chyba nie radzą sobie z tym ciężarem, jednak w 8/9 miesięcy mam 18,5kg do przodu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1971 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie takie bóle ale lekkie takie jakbym miała za dwa dni dostać okres trzymają długo nawet ciurkiem do 3 godzin... mój lekarz stwierdził ze jak bardzo mi przy tym brzuszek nie twardnieje i nie mam plamien to luz.. poleżeć dłużej i przejdzie a jak coś do tego dojdzie : skurcze, plamienie czy bol stanie sie bardzo silny to wtedy jechac na IP i dzwonić do niego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Magda ;)
|
Pisałam Wam, że zapisałam się na szkołę rodzenia z koleżanką, między naszymi om było równe 14 dni różnicy
![]() ![]() Piszecie o tym, że nikt Was nie puszcza w kolejkach itp. Ja akurat się spotykam z miłymi sytuacjami i to bardzo często, przed chwilą pan mnie puścił w warzywniaku i byłam mu bardzo wdzięczna, bo już mi się sikać chciało, a kolejka długa ![]() Nigdy nie puściła mnie tylko żadna starsza osoba, raczej młode właśnie. Chociaż ja tego nie wymagam, czuję się dobrze więc mogę chwilę postać ![]() ![]() I teraz tak mnie naszło, że chyba trochę będzie mi brakować tej ciąży, wszyscy są tacy mili, karmią mnie, nie pozwalają nic nosić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1974 |
Zakorzenienie
|
Rojku mnie też ten kocyk zauroczył.
Juka ja jeszcze nie mam boli okresowych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Blond mi też będzie brakowało ciąży. Mogłabym w niech chodzić non stop ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1975 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1976 |
Zakorzenienie
|
Mi będzie brakowało tych szaleństw w brzuszku 😍
![]() ![]() |
![]() |
#1977 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja się spotykam z bardzo dużą życzliwością. To miłe jak obcy ludzie pytają o samopoczucie, życzą powodzenia. Pierwszeństwa mi ustępują dosyć często i to zarówno faceci jak i kobiety, młodsi i starsi. Mimo to, z czasu ciąży pewnie będzie mi szkoda tylko ruchów młodego. Ogólnie cała ciąża była i jest dla mnie bardzo męcząca, chciałabym żeby już było po porodzie i nigdy więcej nie chciałabym być w ciąży i zastanawia mnie czy mi się to zmieni, bo zawsze chciałam mieć 2 dzieci.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1978 |
Wtajemniczenie
|
Oj taaaaak - ruchów dziecka też mi będzie brakować! Dla mnie to niewiarygodne uczucie, uwielbiam to
![]()
#1979 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny.Co do wagi ja mam dalej 4kg na plusie z czego mała ponad 2.Ale brzuch mi rośnie w oczach.Ja jestem bardzo niska więc to wygląda kosmicznie.Lekarz kazał sie w ogóle nie przejmować że nie tyje bo z nią wszystko dobrze.Za to włosy wypadają mi teraz garściami i w ogóle nie mogę ich rozczesać.Idzie burza i dojść nie może...Tragedia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1980 |
Zakorzenienie
|
Oooo ja to bym chciała aby mi cera, włosy i piersi zostały już takie jak teraz mam w ciąży. Hehe. Ale to marzenie ściętej głowy niestety. 😎
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.