Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-12, 03:26   #1951
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2

Madziek o to faktycznie trochę drogi jest.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-12, 05:37   #1952
maluchna30
Zadomowienie

Madzialenka ty też spać nie możesz? Wiecie co? Chyba naprawdę załapałam stresa w związku z wyznaczonym terminem cc, bo normalnie spać nie mogę. Budzę się co chwilę, rozmyślam i jestem w szoku, że to już tylko trzy tygodnie zostały. Jak udało mi się usnąć, to przyśniło mi się, że moja Hania tak wypycha rączkę przez brzuch, że mogę ją złapać za paluszki. Chyba zaczynam schizować.😲
Stary 2017-08-12, 07:04   #1953
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Maluchna nocne wędrówki na siku

Mnie też dziś sny męczyły. Zaczęłam rodzić, a tu nic nie gotowe. Dzwonię do położnej, a ona mówi, że tak sądziła, że się nie ogarnę i już mi sama torbę spakowała i przywiezie mi ją do szpitala 🤓

Czekam na 4 przesyłki 🤗 dlaczego jest weekend, a potem święto. Będą szły i szły. Nie lubię czekać.

Dziś zaczęłam 36 tydzień 😁

Stary 2017-08-12, 07:26   #1954
poli230
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Madzialenka ty też spać nie możesz? Wiecie co? Chyba naprawdę załapałam stresa w związku z wyznaczonym terminem cc, bo normalnie spać nie mogę. Budzę się co chwilę, rozmyślam i jestem w szoku, że to już tylko trzy tygodnie zostały. Jak udało mi się usnąć, to przyśniło mi się, że moja Hania tak wypycha rączkę przez brzuch, że mogę ją złapać za paluszki. Chyba zaczynam schizować.😲
Miałam ostatnio taki sam sen było widać wszystkie palce, a nawet paznokcie i akurat byłam u lekarza, jak ta rączka mi z brzucha wylazła, a lekarz na to, że super, to normalne, nic się nie dzieje

Z jednej strony to zazdroszczę, że znasz termin, z drugiej chyba też bym to przeżywała kiedy to zleciało?

poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-12, 07:50   #1955
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Kurczę przeczytałam o październikówkach oby uratowali dzieciątko
Na fb codziennie po kilka wrześniówek się rozpakowuje, ale dzieci już najczęściej radzą sobie same, nie ma nawet potrzeby inkubatora

Czbasia pokaźny brzuszek

Maadziek śliczne fotki

Agnieszka w końcu ostatni dzień w pracy, gratuluję

Maluchna czyli 5 września witamy Hanię od razu miałaś wynik gbs? U nas tydzień się czeka.

Madzialenka gratuluję zakupów

Moja przyjaciółka dzisiaj bierze ślub ale idziemy tylko do kościoła, na wesele nie dałabym już rady, a zresztą po wczorajszym wydarzeniu dobrze, że odmówiliśmy wcześniej.

Robicie plan porodu?
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-12, 07:52   #1956
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Czbasia ale fajny brzuszek a na pizzę miałam mega ochotę.

Maluchna ale fajnie, możesz odliczać dni maleństwo patrzę się szykuje.

Marta mnie też czasami stopy bolą i pieką jak się mocno nadchodzę.

Pochwalę się. Zakupy na Allegro zrobione. Prawie 300 zł wydane. Ale się cieszę mam: rozek, komplet minky, kocyk bawełniany, kocyk (otulacz) bambusowy, dwa zestawy pościeli, pokrowiec na przewijak, laktator ręczny , butelkę Avent natural.

Łał! To tanio wyszło. Jaki laktator?
Ja wymyslilam laktator canpol, do którego pasują też butelki lovi (są fajne!) i planuję wypróbować szklane butelki canpola.

Wczoraj w auchan kupiłam szare poduszki chmurkę i gwiazdkę

Madziek, akurat trafisz na jarmark jagiellonski szykuj kasę na pysznosci

My jedziemy na basen, do innego miasta, bo w lublinie zanieczyszone...a potem do moich rodzicow, do chłodnego domu.

lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-12, 08:11   #1957
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blond ja z położną już zrobiłam, leży gotowy w teczce.

Lilka laktator wzięłam najtańszy z akuku. Ma dobre opinie. A mi nie wiem czy będzie potrzebny. W pierwszej ciąży nie używałam. Mąż stwierdził, że jak będzie mega potrzebny to wtedy się kupi z aventu.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-08-12, 08:46   #1958
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:

Lilka laktator wzięłam najtańszy z akuku. Ma dobre opinie. A mi nie wiem czy będzie potrzebny. W pierwszej ciąży nie używałam. Mąż stwierdził, że jak będzie mega potrzebny to wtedy się kupi z aventu.

Ja też właśnie zrobiłam, muszę tylko wydrukować 😊
I zapisać dane do przychodni oraz NIP pracodawcy i teczka będzie gotowa 😊

Stary 2017-08-12, 08:46   #1959
madzieeek
Wtajemniczenie

Madzialenka - no właśnie jest kawałek, dlatego mam lekkie obawy. Niby wszystko z nami ok, ale nigdy nic nie wiadomo...
Fajny sen z tą położną

Blond - dzięki
Plan porodu dostaliśmy od położnej na szkole rodzenia. Omawialismy go na zajęciach punkt po punkcie i mam już w miarę wypełniony.

Lilka - dobrze wiedzieć Rok temu z kolei trafiliśmy na festiwal cyrkowy (?) - czy jakoś tak

W Krakowie w koooońcu pojawił się deszcz! Normalnie miałabym urlop i rozkoszowała się upałami, które zawsze uwielbiałam Ale teraz już powoli zaczynały mnie męczyć.

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-12, 09:12   #1960
agnieszka_kak
Zadomowienie

I ja zrobilam zakupy online: dekoracja na sciane (nie pirat, tym razem mapa swiata do naszej sypialni, hehe), zakupy w drogerii (dostalam kod znizkowy na paczke pampersow, to skorzystalam), pilka gimnastyczna rozmiar 65.
Co ciekawe zamowilam te pilke wczoraj o 21 i juz dzis ma byc u mnie.

Taka mam refeleksje, ze ja bardzo malo wydalam na typowa "wyprawke". Duzo kosztowal remont pokoiku (ceny prac i materialow budowlaych na zachodzie zwalaja z nog) i dodatkowe koszty ubezpieczenia zdrowotnego oraz kurs rodzenia.

Lozeczko, wozek, przewijak, wanienke, fotelik samochodowy kupilismy uzywane. Do tego znajomi meza przyslali nam w paczce rzeczy po swojej trojce dzieci, wiec jednak nie bede robic minimalistycznego eksperymentu "niemowle i 7 kompletow ubran"- mam cala szuflade ubran. Jakies rzeczy higieniczne dostalam w ramach ubezpieczenia. Ze sklepu dzieciecego dostalam darmowa paczke z roznymi probkami produktow dla dzieci, to na pierwsze dni wystarczy.

No i teraz mysle, ze zaszaleje i kupie jakis dzieciecy gadget z kategorii "zachcianka". Pierwszy na liscie: Tiny Love Napper!
agnieszka_kak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-12, 09:14   #1961
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alla83 Pokaż wiadomość
Jestem tam od samego początku bo pierwszy termin który wynikał z om wypadal na początek października.
Usg w 8tc dało termin na 29.09...usg w 13tc ostatecznie to ustalilo na 25.09 a to wszystko dlatego że owulacje miałam w 10dc i dość krótkie cykle.

Znając pierwszy tp ustalony na podstawie kalkulatorów internetowych zapisałam się do październikowek i tak zostało

Podczytuje Was moje drogie ❤
Trzymam kciuki
Alla pamietam Cie z watku staraczkowego. Razem testowalysmy i przyznam, ze dla Ciebie podczytuje pazdziernikowki. Zreszta przy moich dlugim owocnym cyklu mozemy rodzic tego samego dnia. Odezwij sie tu czasem.

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Okropne wiesci..oby udało się dziecko uratować.

Czbasia spoko, też mam podobny
Bylismy dzis sie schłodzić w centrum handlowym i biedne kobietki w koncowce ciazy chodzą jak pingwiny. Łącznie ze mną upały są straszne!

Dzieki za życzenia

Ale niby wielki ale dyskomfortu nie czuje. O tak Ch w taki upal to zbawienie. Czesto do pracy chodze na ploty niby a dla mnie klima najwazniejsza

Cytat:
Czbasia ale fajny brzuszek a na pizzę miałam mega ochotę.

Pochwalę się. Zakupy na Allegro zrobione. Prawie 300 zł wydane. Ale się cieszę mam: rozek, komplet minky, kocyk bawełniany, kocyk (otulacz) bambusowy, dwa zestawy pościeli, pokrowiec na przewijak, laktator ręczny , butelkę Avent natural.

Dzieki. Miala byc pizza ale gorac i piekarnia nie bede wlaczac. Beda pulpety w sosie pieczarkowym
Gratuluje zakupow. Mam jeden otulacz bambusowy i 2 muslinowe takie 120x120cm i dokupilabym jeszcze bambus ale po co tyle?? W lecie niby super kocyk. Nie ma porównania z muslinem...bambus bije na głowę. Musze na ali dla siebie poszukac takiego: brzydal: laktatora nie mam. Przy corce wykonczylam reczny a laktacji i tak nie pobudzilam. Po karmieniu nie bylo co sciagac..a po 3h od karmienia jak wydawalo sie ze bedzie hoho udawalo sie 20ml teraz jak cos o laktacje nie walcze bo wiem ze u mie nic nie pomorze. Probowalam wszystkiego przy corce i jedynie co przyszlo to depresja. Teraz podobnie jesli o biust chodzi ani drgnal wiec pewnie tez nie pokarmimy sie dlugo corke kp do 3 mies mieszanie. Ale odemnie na jednym cyckowaniu miala max 30ml.

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
Czbasia - faktycznie pokaźny brzuszek. Ale tak jak mówisz - skoro jesteś niewysoka, to gdzieś dzieciaczek musi się zmieścić.

Marta - mnie zaczęły stopy boleć i puchnąć kilka dni temu. Ale podejrzewam że dlatego, że najpierw ten remont, potem urządzanie - dużo chodzę, ciągle coś robię, ciągle na nogach, piec razy dziennie ikea, castorama, obi etc....Jak leżałam bezczynnie, to nic się nie działo, nawet w upale.
No ale cóż - u mnie 15 kg na plusie (buuuuu....) to i stopy czują dodatkowe obciążenie...tak myślę.
Dzisiaj cały dzień prasowalam - moje dziecko jeszcze się nie urodziło, a już ma ubrań więcej niż ja i jego tata razem wzięci
Na szczęście pralnia to u nas najchłodniejsze pomieszczenie w domu więc całkiem sprawnie mi poszło to prasowanie i większość rzeczy już na półkach i w szufladach. Zostały jeszcze dwie nieduże partie, ale to już chyba po weekendzie.

Dziękuję za komplementy co do zdjęć - ja też nie do końca swobodnie czuję się przed obiektywem, ale uznałam, że skoro nie miałam sesji ślubnej (bo nie mam ślubu :p), to sobie zrobię ciążową Więc w sumie to był mój "pierwszy raz" - i stwierdzam, że to nie takie hop-siup jak selfie do lustra
Na szczęście robił mam to mój kolega, więc było trochę prościej

Jedziemy na weekend do znajomego do Lublina. Trochę się obawiam jazdy, i w ogóle takiego wyjazdu (z Krkto jednak kawałek) ale może nie będzie źle...
Trzymajcie kciuki!!

Dasz rade..zazdroszcze wycieczki.
Fajna taka sesja. Ale na pewno meczy.
Prasowanie, co to?? Podziwiam nawet nie zaczynam. Przy corci wyprawka rowniutko w kostke poskladana i poprasowana. Zycie zweryfikowalo. Teraz tylko do pracy sie prasuje. Zreszta suszylam pranie na dworze w pelnym sloncu to liczysie jak prasowanie, prawda? Slonce wypalilo wsio.

Cytat:
Napisane przez blekitnams Pokaż wiadomość
Do mnie ostatnio w rossmanie podszedł ochroniarz i wskazał na plakat, że ciężarne mają pierwszeństwo i żeby z tego korzystać, bo kasjerki nie zawsze zauważą.

Stopy mnie nie pieką, ale wystarczy, że w jakiś dzień pochodzę, coś porobię, a potem czuję ból stóp, jakbym cały dzień po górach wędrowała. ;p

Trzymam kciuki, i za inne mamy październikowe też, żebyśmy wszystkie doczekały się swoich terminów i zdrowych dzieciaczków.

No właśnie ja też niska, 150 niecałe, przytyłam niby tylko 5 kg, ale brzuch wystający do przodu, przy moim wzroście wydaje się gigantyczny, komicznie to musi wyglądać.

Pokaźne zakupy, fajnie że tyle rzeczy za jednym zamachem, ja chciałam też tak zamawiać, a potem wyszło że co chwila po trochu się kompletowało. Jaki kupiłaś kocyk, bo szukam czegoś 100% bawełny, albo chociaż z przewagą, żeby nie był poliester?
Ost szukalam u siebie w rossie plakatu czy info o mozliwosci skasowania ciezarnej bez kolejki ale nie ma. A chcialam wykorzystac bo ogonek pokazny byl. I otwierajac kolejna kase ekspedient lka przechodzila obok mnie ale nie poprosila. Musialam swoje odestac

Cytat:
A ja zazdroszcze ze wiesz kiedy malenstwo poznasz. No i jesli bedzie u mnie sn to wiem co mnie czeka i jeszcze bardziej panikuje. Rodzilam 16h. Drugi porod niby szybciej wiec moze ponizej 10hzwjde

Cytat:
Maluchna nocne wędrówki na siku

Mnie też dziś sny męczyły. Zaczęłam rodzić, a tu nic nie gotowe. Dzwonię do położnej, a ona mówi, że tak sądziła, że się nie ogarnę i już mi sama torbę spakowała i przywiezie mi ją do szpitala 🤓

Czekam na 4 przesyłki 🤗 dlaczego jest weekend, a potem święto. Będą szły i szły. Nie lubię czekać.

Dziś zaczęłam 36 tydzień 😁

Ale juz zaawansowane jestesmy. 36tc brzmi powanie. Ja 35.o tak sny w ciazy sa mega.

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Kurczę przeczytałam o październikówkach oby uratowali dzieciątko
Na fb codziennie po kilka wrześniówek się rozpakowuje, ale dzieci już najczęściej radzą sobie same, nie ma nawet potrzeby inkubatora

Robicie plan porodu?
Ojj wspolczuje tamtej mamusi. Az mnie zmrozilo jak przeczytalam. U nas na szczescie spokojnie wszystko i oby tak do konca i wszystie urodzimy bezproblemowi ZDROWE maluszki u nas o plan porodu nikt nie pyta wiec nie robie. Ide na żywioł: brzydal:

Cytat:

Tez planuje avent jak coś: ehem:

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

No i hejhohelol. Upal znowu..mam dosc..ide pranie wieszac. Milego dnia😀

czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-12, 09:38   #1962
marttb
Zakorzenienie

Napisałam się przyszedł mój pies, zaczął się wspinać na mnie i wszystko mi się usunęło. Ale porobiłam nam zdjęcia przynajmniej
Teraz leży na mnie w pozycji nr 2 tylko wyżej się wspieła i myśli że jest dzieckiem chyba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170812_103652.jpg (59,9 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20170812_103607.jpg (49,8 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20170812_103512.jpg (87,3 KB, 56 załadowań)

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-12, 09:41   #1963
marttb
Zakorzenienie

madzialenka - super ze z z wyprawką do przodu
madziek - dacie radę, róbcie częste przerwy i dojedziecie spokojnie!

U nas od wczoraj wieczora burze, a dzisiaj ma być tylko 22 stopnie, na razie się zgadza i da się żyć

Stary 2017-08-12, 09:42   #1964
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Czbasia ja ten kocyk/otulacz bambusowy też wzięłam 120x120 .

Marta ładnego masz pieska

Mąż mi dziś robi fasolkę po bretońsku

Stary 2017-08-12, 10:11   #1965
rojku
Rozeznanie

O babki aleście popisały! Znajomi wpadli wczoraj więc przez wieczórŸ nie zagładałam, a tutaj sporo do nadrabiania
Cytat:
Napisane przez agnieszka_kak Pokaż wiadomość
Oficjalnie wylaczylam budzik w komorce.
No to na pewno boskie uczucie, moim dwóm budzikom to nawet "drzemki" nie da się włączyć. Godzina 7 to max do której dadzą pospać.

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Mi nigdy sie nie zdarzyło zeby mnie ktos przepuscil. Czy to biedronka tesco ross apteka czy przychodnia.
Też tak mam. Póki czuję się dobrze to ok. Ostatnio w Ikei podeszłam od razu do kasy bo w uprzywilejowanej nie stał nikt uprzywilejowany

Cytat:
No więc moje kochane. Jestem po wizycie i..... moją Haneczkę powitam na świecie 5 września.
Zazdroszczę, że już wiesz kiedy będziesz witać młodą no i cc też zazdroszczę Jednak byłby to dla mnie komfort psychiczny, że młodemu się nic w trakcie porodu nie stanie.

Cytat:
Napisane przez alla83 Pokaż wiadomość
Póki co tp 25.09
W niedzielę kończę 34tc...ciesze się że dotrwalam do tego tygodnia...jeszczw ze 2 i w ogóle będzie super
A miałaś jakieś "artakcje" i podejrzenia że nie dotrwasz do 34?
No i ja mam tp 23.09 więc bardzo podobnie

Cytat:
na wadze 9kg na plus.
Też mam tyle, a dla mnie to sukces.. bo w poprzednich dwóch była masakra...

Cytat:
Błękitna chce link z Allegro wkleić, ale z tel jakoś nie wychodzi. Zamówiłam 100% bawełny.

[/COLOR]Link do kocyka http://allegro.pl/showitem/description/6697775536.html
O fajne wzory mają!! No i wygląda na cieplutki!

Cytat:
Robicie plan porodu?

Edytowane przez rojku
Czas edycji: 2017-08-12 o 10:13
rojku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-12, 10:18   #1966
juka_juka
Wtajemniczenie

Ale naskrobałyście.Już nie pamiętam co mialam napisać i komu wiec napisze ogólnie 😃 Mnie stopy nie pieką i nie puchną.Za to dłonie tak.Co do dzieciaczka to jest straszne..Nie chce sobie nawet wyobrażać co rodzice przeżywają..Dziewczyny często macie bóle okresowe i długo?Dzisiaj znowu mnie w nocy złapało.Potrzymało z 10 minut.Potem znowu rano i już trzymało dłużej.Poszłam pod prysznic i puściło.Ale trochę się przestraszyłam.
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-12, 10:21   #1967
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Dziewczyny często macie bóle okresowe i długo?Dzisiaj znowu mnie w nocy złapało.Potrzymało z 10 minut.Potem znowu rano i już trzymało dłużej.Poszłam pod prysznic i puściło.Ale trochę się przestraszyłam.
No teraz już coraz częściej. Ale właśnie ani to regularne, ani nie spina mi całego brzucha, tylko samo podbrzusze. Cały czasem też twardnieje ale bezboleśnie.
Stary 2017-08-12, 10:21   #1968
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
O babki aleście popisały! Znajomi wpadli wczoraj więc przez wieczór� nie zagładałam, a tutaj sporo do nadrabiania
No to na pewno boskie uczucie, moim dwóm budzikom to nawet "drzemki" nie da się włączyć. Godzina 7 to max do której dadzą pospać.

Też tak mam. Póki czuję się dobrze to ok. Ostatnio w Ikei podeszłam od razu do kasy bo w uprzywilejowanej nie stał nikt uprzywilejowany

Też mam tyle, a dla mnie to sukces.. bo w poprzednich dwóch była masakra...

Ooo..siostro..tez mam 23.09 termin i 9kg na plus. Ale podejrzewam ze teraz kg dojdzie.. W tamrej ciazy mialam 14 na plus.

Stary 2017-08-12, 10:30   #1969
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Ooo..siostro..tez mam 23.09 termin i 9kg na plus. Ale podejrzewam ze teraz kg dojdzie.. W tamrej ciazy mialam 14 na plus.
No ciekawa jestem właśnie tej końcówki. Muszę pilnować picia i nie solić, to może nie nabiorę wody jak ostatnio.
Ja małam w pierwszej jakieś 23kg w drugiej jakieś 17kg na plus.
Ale teraz im dalej w las z wiekiem, tym gorzej się potem tego balastu pozbywać, a ja i tak już jestem pączek nawet bez ciąży.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-12, 10:30   #1970
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
No teraz już coraz częściej. Ale właśnie ani to regularne, ani nie spina mi całego brzucha, tylko samo podbrzusze. Cały czasem też twardnieje ale bezboleśnie.
U mnie to samo, chociaż spina mi też cały brzuch, ale póki nie ma w tym regularności to się nie martwię. Ostatnio bardzo często mam te bóle okresowe.

Moje stopy chyba nie radzą sobie z tym ciężarem, jednak w 8/9 miesięcy mam 18,5kg do przodu.

Stary 2017-08-12, 11:01   #1971
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Ale naskrobałyście.Już nie pamiętam co mialam napisać i komu wiec napisze ogólnie Mnie stopy nie pieką i nie puchną.Za to dłonie tak.Co do dzieciaczka to jest straszne..Nie chce sobie nawet wyobrażać co rodzice przeżywają..Dziewczyny często macie bóle okresowe i długo?Dzisiaj znowu mnie w nocy złapało.Potrzymało z 10 minut.Potem znowu rano i już trzymało dłużej.Poszłam pod prysznic i puściło.Ale trochę się przestraszyłam.

Mnie takie bóle ale lekkie takie jakbym miała za dwa dni dostać okres trzymają długo nawet ciurkiem do 3 godzin... mój lekarz stwierdził ze jak bardzo mi przy tym brzuszek nie twardnieje i nie mam plamien to luz.. poleżeć dłużej i przejdzie a jak coś do tego dojdzie : skurcze, plamienie czy bol stanie sie bardzo silny to wtedy jechac na IP i dzwonić do niego.

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-12, 11:09   #1972
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Pisałam Wam, że zapisałam się na szkołę rodzenia z koleżanką, między naszymi om było równe 14 dni różnicy dzisiaj rano urodziła zdrowego chłopca, poród mega, o 3 wybrali się do szpitala, a przed 8 mały był na świecie

Piszecie o tym, że nikt Was nie puszcza w kolejkach itp. Ja akurat się spotykam z miłymi sytuacjami i to bardzo często, przed chwilą pan mnie puścił w warzywniaku i byłam mu bardzo wdzięczna, bo już mi się sikać chciało, a kolejka długa

Nigdy nie puściła mnie tylko żadna starsza osoba, raczej młode właśnie. Chociaż ja tego nie wymagam, czuję się dobrze więc mogę chwilę postać ale cieszę się, że takie jest podejście ludzi

I teraz tak mnie naszło, że chyba trochę będzie mi brakować tej ciąży, wszyscy są tacy mili, karmią mnie, nie pozwalają nic nosić
Stary 2017-08-12, 11:16   #1973
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
No ciekawa jestem właśnie tej końcówki. Muszę pilnować picia i nie solić, to może nie nabiorę wody jak ostatnio.
Ja małam w pierwszej jakieś 23kg w drugiej jakieś 17kg na plus.
Ale teraz im dalej w las z wiekiem, tym gorzej się potem tego balastu pozbywać, a ja i tak już jestem pączek nawet bez ciąży.
Ojj wiek nie jest sprzymierzeńcem w gubieniu kg...do 30 kilka dni dietki i 3 kg lecialo a teraz pol kg to miesiąc konkretnego dietowania. No ale 40 za pasem..masakrra.. Az sie boje. Startowalam z 62 przy 158 a kuedys 48 pozniej barszo dlugo 52. Przy 56 zaczelam mega odchudzanie..a teraz za 55 dalabym sie pokroic. I do tego bede po ciazy dazyc. 55kg i rozm M na luzie😍

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-12, 14:28   #1974
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Rojku mnie też ten kocyk zauroczył.

Juka ja jeszcze nie mam boli okresowych.

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Blond mi też będzie brakowało ciąży. Mogłabym w niech chodzić non stop

Stary 2017-08-12, 15:26   #1975
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
P
Piszecie o tym, że nikt Was nie puszcza w kolejkach itp. Ja akurat się spotykam z miłymi sytuacjami i to bardzo często, przed chwilą pan mnie puścił w warzywniaku i byłam mu bardzo wdzięczna, bo już mi się sikać chciało, a kolejka długa

Nigdy nie puściła mnie tylko żadna starsza osoba, raczej młode właśnie. Chociaż ja tego nie wymagam, czuję się dobrze więc mogę chwilę postać ale cieszę się, że takie jest podejście ludzi

I teraz tak mnie naszło, że chyba trochę będzie mi brakować tej ciąży, wszyscy są tacy mili, karmią mnie, nie pozwalają nic nosić
Mam podobnie! Ciągle mnie ktoś gdzieś przepuszcza - choć wcale tego nie oczekuję, wszyscy mnie rozpieszczają i ciągle jestem w centrum zainteresowania Nie licząc ostatniego puchnięcia i bólu stóp - znoszę ciążę bardzo dobrze. Więc też mi chyba będzie tego brakować...

byłam kiedyś "aparatką"!
Stary 2017-08-12, 15:35   #1976
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Mi będzie brakowało tych szaleństw w brzuszku 😍

Stary 2017-08-12, 15:48   #1977
blekitnams
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
Napisałam się przyszedł mój pies, zaczął się wspinać na mnie i wszystko mi się usunęło. Ale porobiłam nam zdjęcia przynajmniej
Teraz leży na mnie w pozycji nr 2 tylko wyżej się wspieła i myśli że jest dzieckiem chyba
Jaki słodziak.

Cytat:
Ale naskrobałyście.Już nie pamiętam co mialam napisać i komu wiec napisze ogólnie 😃 Mnie stopy nie pieką i nie puchną.Za to dłonie tak.Co do dzieciaczka to jest straszne..Nie chce sobie nawet wyobrażać co rodzice przeżywają..Dziewczyny często macie bóle okresowe i długo?Dzisiaj znowu mnie w nocy złapało.Potrzymało z 10 minut.Potem znowu rano i już trzymało dłużej.Poszłam pod prysznic i puściło.Ale trochę się przestraszyłam.
Ja raczej nie miewam takich bóli, w ogóle nie dostrzegam żadnych przepowiadaczy, czasem może troszkę brzuch stwardnieje.

Cytat:
Pisałam Wam, że zapisałam się na szkołę rodzenia z koleżanką, między naszymi om było równe 14 dni różnicy dzisiaj rano urodziła zdrowego chłopca, poród mega, o 3 wybrali się do szpitala, a przed 8 mały był na świecie

Wow błyskawiczny poród, też bym chciała tak ekspresowo.

Ja się spotykam z bardzo dużą życzliwością. To miłe jak obcy ludzie pytają o samopoczucie, życzą powodzenia. Pierwszeństwa mi ustępują dosyć często i to zarówno faceci jak i kobiety, młodsi i starsi. Mimo to, z czasu ciąży pewnie będzie mi szkoda tylko ruchów młodego. Ogólnie cała ciąża była i jest dla mnie bardzo męcząca, chciałabym żeby już było po porodzie i nigdy więcej nie chciałabym być w ciąży i zastanawia mnie czy mi się to zmieni, bo zawsze chciałam mieć 2 dzieci..
blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-12, 15:54   #1978
madzieeek
Wtajemniczenie

Oj taaaaak - ruchów dziecka też mi będzie brakować! Dla mnie to niewiarygodne uczucie, uwielbiam to

byłam kiedyś "aparatką"!
Stary 2017-08-12, 16:58   #1979
juka_juka
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny.Co do wagi ja mam dalej 4kg na plusie z czego mała ponad 2.Ale brzuch mi rośnie w oczach.Ja jestem bardzo niska więc to wygląda kosmicznie.Lekarz kazał sie w ogóle nie przejmować że nie tyje bo z nią wszystko dobrze.Za to włosy wypadają mi teraz garściami i w ogóle nie mogę ich rozczesać.Idzie burza i dojść nie może...Tragedia.
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-12, 17:48   #1980
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Oooo ja to bym chciała aby mi cera, włosy i piersi zostały już takie jak teraz mam w ciąży. Hehe. Ale to marzenie ściętej głowy niestety. 😎

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości