|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
Krtia, nie przejmuj się koleżankami, pisałaś wcześniej jakie to dziewczyny i jestem pewna że powiedziała to złośliwie, nie wierze że widać te parę gram które przytyłaś, przy takim wychudzeniu widoczne było by dopiero ok 3-4 kg więcej.A jeśli chodzi o szkołę , to niestety czasem tak jest, pewnie baba miała gorszy dzień i padło na Ciebie ale jeszcze jej pokażesz że umiesz Niestety jak się wali to wszystko na raz, ja wiem że Sobie poradzisz , Krytuś Ty jesteś bardzo dzielna i nie możesz teraz pozwolić aby te małe niepowodzenia odbiły się an Twoim samopoczuciu i jedzeniu, nie warto marnować tego co już osiągnęłaś
|
|
#1742 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
. Naprawdę na Twoim ciele bardzo widać wszytkie kości. U kRytii np, tak sie to nie odznacza, mimo, że ma znacznie większą niedowagę.
|
||
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Krytio - nie przejmuj się koleżankami,jesteś dzielna i nie martw się
A ja znów zawaliłam . Rano ładnie płatki z dodatkami,potem kanapka z wkładem,potem na obiad pierś i surówka,no i zaczęło się. Mama przygotowała mi pierś i tę surówkę,obiad miał jakieś 200kcal. No i stwierdziłam,że to trochę mało,ale nie chciałam dobijać węglami,poza tym nie chciało mi się specjalnie wyciągać patelni,aby specjalnie smażyć jajko,więc zjadłam tylko tą pierś i surówkę. Najadłam się strasznie,ale i tak wiedziałam,że mało zjadłam. No i zjadłam parę krakersów i taką miałam ochotę,że poszło ich chyba ze 100g! nie chciałam nic innego,tylko na nie miałam piekielną chrapkę. I zgadnijcie co zrobiłam ? Oczywiście rowerek. Nie myślcie,że jestem z tego dumna,po prostu to już mną zawładnęło. 40km przejechanych,900kcal spalonych,potem zjadłam kawałek twarogu,aby białko było. Potem około 100 brzuszków fitnessowych,50 takich skłonów na uda,myślałam,że padnę. I teraz muszę nadrobić jakoś trochę tych kalorii,a kompletnie nie mam już ochoty jeść ... jestem beznadziejna,wiem ... Wybaczcie,że to wszystko pisałam,ale musiałam to z siebie wyrzucić. I jeszcze koleżanka zaczęła mi mieszać w głowie,że jak ona nie jadła po 18 to szybko chudła i w ogóle,że gdyby nie jadła tyle słodyczy to wyglądałaby jak anorektyczka itp. Chciałam jakoś tłumaczyć,że wcale tak nie jest,że można jeść po 18,ale i tak to nic nie dało ... Albo inna koleżanka wielce dumna,że zjadła śniadanie,w szkole pije tylkowodę,potem obiad jakoś po 15-16,i jest dumna,że już tak tydzień wytrzymała,bo sobie tak postanowiła. Ech ...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1744 |
|
Rozeznanie
|
Funky zdjęcia doszły.
Za to jak spojrzałam na nogi to musze Ci powiedzieć że wyglądają O WIELE LEPIEJ. Na tych pierwszych zdjęciach były.. straaaaasznie chudziutkie, naprawdę. Teraz i tak są szczuplutkie, ale lepiej wyglądają.
|
|
|
|
#1745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie martw się, każdy ma gorsze dni. Co do koleżanki, sama pisałaś kiedyś jaka jest. a prawda jest taka, jak mówi Funky - COŚ widac będzie, gdy przytyjesz 3-4 kg ![]() mam nadzieję, że dziś już wszystko super ![]() Cytat:
![]() po co dalej w to brnąć?
|
|
|
#1746 |
|
Zadomowienie
|
Agness idź do psychologa!! Proszę. Lepiej nie będzie, samo Ci nie przejdzie. Ile jeszcze zamierzasz czekać? Aż zacznie Ci się wszystko walić?
|
#1747 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Niestety nie mam czasu pisac do was regularnie ale za to czytam co piszecie I daje znac ze zyje![]() Ciesze sie z kazdego waszego sukcesu, a kazda porazke przezywam jak wlasna. Strasznie sie do was przywiazalam, jakkolwiek to brzmi. Tym bardziej ze tu gdzie jestem jest mi smutno i zle ![]() Powodzenia wam zycze
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie... zrób coś, póki nie jest za późno, bo wkrótce może być.
|
|
#1749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A gdzie jesteś, że tak Ci smutno i źle?? Co się dzieje?
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Słoneczko Ty mi tak pomagałaś, mów, co jest
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Sięgnęłam dna ... w tym momencie straciłam ochotę na dalsze życie ... nie widzę już sensu dalej walczyć ...
Nie wiem czy miałam napad. Zjadłam naprawdę sporo kalorii w niedługim czasie. Jeszcze doprawiłam rowerkiem,łącznie spaliłam ponad 1100 kcal,a zjadłam 2600-2700 . Obsesyjnie chciałam spalić jak najwięcej,jak najszybciej,ale po prostu nogi odmówiły mi już posłuszeństwa,nie dałam rady. Nie mam już na nic siły,ledwo siedzę ... zajrzę tu ... jeśli znajdę siły na dalszą walkę i nic się nie wydarzy ...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanów się, Aga. wg mnie to nie był żaden napad. po prostu jadłaś ZA MAŁO cały dzień, ZA MAŁO - od dłuższego czasu, za dużo spalałaś i dziś nastąpił kryzys - Twój organizm domaga się większej ilości kcal i myślę, że trzeba mu na to pozwolić. dodawaj 100-200 kcal tygodniowo (wiem, że na skok się nie odważysz), wychodź z tej diety. Mam nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie dla a Ciebie punktem zwrotnym, w którym zrozumiesz, że czas powiedzieć sobie DOŚĆ. kategorycznie. i czas zacząć być konsekwentną w zdrowym( i na luzie) odżywianiu jestem z Tobą tylko się nie załamuj, miarą siły człowieka jest to, czy potrafi się podnieść, a wiem, że Ty potrafisz. wiesz co, skończ już tym pokochaj siebie, proszę! przeglądałam stare IDZ, żeby się pokrzepić jadłospisami Ajjjii i był tam też Twoje jadłospisy - cały czas R/U/R/U. dlaczego? bo się nie akceptujesz. bo wagę masz spoko. proszę, przemyśl, czy warto dalej cierpieć... przypomnij sobie czasy, gdy jadałaś (na U!!!!!!!!) po obiedzie 0,5l lodów. Mogę nawet to tu wkleić ![]() ale i wtedy pytałaś non stop czy od tego przytyjesz - już wtedy miałaś syndromy ed. lecz jadłaś je beztrosko (do czasu) i super by było, gdybyś - sama lub korzystając z pomocy psychologa - do tego wróciła
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenko - od tamtej pory co pisałam wpadło jeszcze 0,5l lodów śmietankowych,ogromna ponad 100g buła z serem i warzywami,i były ciastka (nie mała ilość) ... i kawałek twarogu po następnej jeździe na rowerku ... chyba wszystko ...
Ja wiem,że kiedyś było lepiej ... że jadłam beztrosko,choć już nawet tych czasów nie pamiętam wiesz? ... teraz mam tylko przed oczami R,odchudzanie ... Nawet nie wiecie jak teraz się gryzę z wyrzutami sumienia,żeby nie przytyć po dzisiejszym dniu ... Nie mogę wyjść z R,nie akceptuję siebie. Czuję się jak w sytuacji bez wyjścia. Nie widzę światła w tym ciemnym tunelu.
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym zrobiła tak - skoro dziś zjadłaś ponad 2500 kcal, powinnaś od jutra zacząć jesc więcej - z 1800 nawet metabolizm będzie szybszy i się nie zagłodzisz, nie będziesz miała napadów głodu. po drugie - p s y c h o l o g. proszę, Aga. ile razy chcesz jeszcze płakać zanim pójdziesz? poza tym pomyśl, ile osiągnęłaś - kiedyś ważyłaś xx kg więcej. schudłaś bardzo dużo. koniec z dietą, czas zacząć cieszyć się życiem, bo chwilowo ono ucieka Ci przez palce...
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1756 |
|
Zadomowienie
|
agness przykro mi czytać te Twoje posty. widzę (nie tylko ja) jak krok po kroku ładujesz się chyba nawet świadomie w ED.
i właśnie pisząc, że nie widzisz światła w tunelu ogromnie się mylisz. bo to światło jest tylko Ty nie chcesz, boisz się je dostrzec. Musisz iść do psychologa Agness, bo sedno nie leży w Twojej wadze tylko w tym, że się nie akceptujesz. A psycholog pomoże Ci to zmienić... Nie czekaj aż będzie jeszcze gorzej..
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenko - myślisz,że tyle kalorii będzie najlepszym wyjściem? bo ja chciałam jeść duużo mniej jutro
... mimo iż tyle spaliłam ...Wiem,że psycholog to dobre wyjście. Na dzień dzisiejszy postanowiłam,że w piątek rano idę do lekarza rodzinnego. Mam nadzieję,że się odważę ...
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiedziałam, że będziesz chciała jeść mniej. ale ja bym jadła przeciwnie - więcej. metabolizm rozkręcony i możesz sobie na o pozwolić
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenko - kurcze ... sama nie wiem czy jeść te 1800kcal,miało być R ... kurde,ja znowu to samo
Co do tego lekarza - postaram się pójść,wiem,że zrobię duży krok w przód jeśli pójdę.
|
|
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeśli chcesz powtórki z dzisiaj - jedz 1300 i spalaj 900 na rowerku
|
|
|
#1761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam za Ciebie kciuki!!
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra,jutro postaram się zjeść więcej,skoro podkręciłam metabolizm.
Boję się jednak,że przytyję ...A w piątek - mam nadzieję,że mi się uda,że odważę się iść do lekarza.
|
|
|
#1763 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
raz tu tylko cos kiedys napisalam, ale czytam Was codziennie. i w sumie chyba zaczne czesciej pisac. ogolnie u mnie bylo w miare spoko, jakos mi szla redukcja powoli i juz nawet zaczelam lubic siebie. ale jak to przy ED - jak zjem wiecej, to juz sie czuje gruba i zaraz mysle, ze przytyje. w sobote lece do Polski i chcialam do tego czasu jeszcze cos zgubic, no ale niestety ostatnio jem za duzo i pojawiaja sie wyrzuty...prowadze dosc aktywny tryb zycia - praca w ruchu, troche biegania, rowerka,cwiczen,duzo chodzenia...i albo mi sie metabolizm podkrecil,albo cos jest nie tak. chcialabym schudnac do 57 i utrzymywac ta wage, zyc normalnie i cieszyc sie tym zyciem. ale tak to ciagle sie przyblizam i oddalam od mojego celu. choc i tak jest o wiele lepiej niz kiedys. ale jak zdaje sobie sprawe,ze zjadam 2500-3000 kcal, to mnie to przeraza na szczescie nie dopuszczam sie do napadow i wymiotow, choc ostatnio chcialam juz zwymiotowac, w pore sie jednak opamietalam. prawda jest taka, ze gdybym sie tak fatalnie nie czula po wymiotowaniu, przez 2 dni bez sil, to pewnie bym to robila. glupia jestem. musze sie wziac za siebie. przez ostatnie tygodnie przewazal u mnie optymizm, ale ostatnio mam wszystkiego dosc...chetnie pochodzilabym do psychologa, ale jestem w Norwegii i nie mam jak. w tamtym roku chodzilam, ale po paru wizytach wyjechalam...te Wasze historie tak mi przypominaja mnie sama z dawnych czasow...
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
|
|
#1764 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A nauczycielka to ona się na mnie uwzięła więc nigdy nie da mi tej....5 ![]() Cytat:
) i widziałaś jak wyglądam.Cytat:
![]() Cytat:
A wiesz ja też wchodziłam zobaczyć jadłospisy ajjjii i se tak myśle że mogłabym tak jeść ![]() ![]() ![]() Cytat:
Jestem po zastrzykach itp. ale poprawił mi się humor bo kupiłam se mnóstwo jabłek, truskawek, serków, czereśni,banany , i razem tego wyszło 5-8 kg![]() ![]() ![]() A jutro jade z rodzicami na 'wycieczke' zobazymy czy się przełamie.
|
|
#1765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aga, pozapisuj sobie co godzinę przypomnienia w telefonie, żeby Ci dzwoniły nad uchem. Aha - i jeśli jutro będzie dużo lepiej i będziesz miała dobry nastrój, to super, ALE i tak idź. ok? bo wiesz jak jest - sinusoida. Cytat:
?
|
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenko - Obiecuję
...
|
|
|
#1767 |
|
Zadomowienie
|
Krycia co u Ciebie? Niedługo masz chyba wizytę, prawda?
|
#1768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zawsze "to" gdzies tam siedzi i czasem potrafi wyjsc w najmniej oczekiwanym momencie... postanowilam sobie, ze teraz sie przed wyjazdem nie bede wazyc, bo sie jeszcze zdoluje, a chce zeby wyjazd byl udany i zeby mi sie humor poprawil. a co do psychologow - to niewazne czy czujemy sie zle, czy akurat troche lepiej, trzeba isc, jak ogolnie jest potrzeba. pamietam, jak ja chcialam isc pierwszy raz, jaka bylam zalamana, ale przed wizyta czulam sie swietnie i pomyslalam, ze moze nie pojde. ale poszlam i chodzilam co tydzien, ot tak sobie porozmawiac o roznych rzeczach, nie tylko o problemach. i zawsze nabieralam ochoty do zycia po takich wizytach. sprobuje sie jakos optymistycznie nastawic do wszystkiego teraz, to jakos to bedzie
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
|
|
|
#1769 |
|
Zadomowienie
|
Zdaje mi się że we wtorek ![]() A co u mnie to wyżej napisałam.
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
no to super. a wkleisz jadłospis?? proszę.
![]() mam nadzieję, że troszkę Ci poprawiłam nastrój lecę spać, dobranoc !edit: KRYTIA, się przełamiesz, zobaczysz Asilos, trzynaście dni! suuuuuper jak u Ciebie dziś?
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.

. Po drugie znów musze jeździć na zastrzyki (a już się cieszyłam że z tym koniec. Po trzecie dzisiaj zostałam utwierdzona w moim przekonaniu że jestem brzydka. Nie poszło mi w szkole bo baba się uwzięła a ja tak bardzo się uczyłam.... Nie zjadłam jakoś super mało ale jednak mniej niż zwykle i chciałabym w ogóle nic nie zjeść. 
Krtia, nie przejmuj się koleżankami, pisałaś wcześniej jakie to dziewczyny i jestem pewna że powiedziała to złośliwie, nie wierze że widać te parę gram które przytyłaś, przy takim wychudzeniu widoczne było by dopiero ok 3-4 kg więcej.
Niestety jak się wali to wszystko na raz, ja wiem że Sobie poradzisz , Krytuś Ty jesteś bardzo dzielna i nie możesz teraz pozwolić aby te małe niepowodzenia odbiły się an Twoim samopoczuciu i jedzeniu, nie warto marnować tego co już osiągnęłaś 

Właśnie w nogach, tzn udach przybyło mi chyba najwięcej i ręce poprawiły się znacznie , nie widać już mięśni tylko są takie w miarę normalne
. Naprawdę na Twoim ciele bardzo widać wszytkie kości. U kRytii np, tak sie to nie odznacza, mimo, że ma znacznie większą niedowagę.
. Rano ładnie płatki z dodatkami,potem kanapka z wkładem,potem na obiad pierś i surówka,no i zaczęło się. Mama przygotowała mi pierś i tę surówkę,obiad miał jakieś 200kcal. No i stwierdziłam,że to trochę mało,ale nie chciałam dobijać węglami,poza tym nie chciało mi się specjalnie wyciągać patelni,aby specjalnie smażyć jajko,więc zjadłam tylko tą pierś i surówkę. Najadłam się strasznie,ale i tak wiedziałam,że mało zjadłam. No i zjadłam parę krakersów i taką miałam ochotę,że poszło ich chyba ze 100g! 

metabolizm będzie szybszy i się nie zagłodzisz, nie będziesz miała napadów głodu.