Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-21, 16:50   #1741
funky87
Zakorzenienie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość

Wczoraj gdyby nie to że pogadałam sobie z bbasiulką przez gg to pewnie zaczęłabym ryczeć itp.... to moje słowa napisane wczoraj:
Już pewnie nigdy nie urosne bo mam mała przyswajalnść witamin z grupy B(a bez którejś z nich nie da się rosnąć) wiesz wzrost to moja obsesja. Po drugie znów musze jeździć na zastrzyki (a już się cieszyłam że z tym koniec. Po trzecie dzisiaj zostałam utwierdzona w moim przekonaniu że jestem brzydka. Nie poszło mi w szkole bo baba się uwzięła a ja tak bardzo się uczyłam.... Nie zjadłam jakoś super mało ale jednak mniej niż zwykle i chciałabym w ogóle nic nie zjeść.
A dzisiaj byłoby lepiej gdyby nie koleżanka miała dobre intencje ale()
zapytała czy przytyłam a ja na to:nie wie a ona:chyba tak.
pokłóciłam się z inna koleżanką i jeszcze nawrzeszczałam na brata,że mi wchodzi do kuchni kiedy robie sobie jedzenie. Przepraszam za tak długi i penie bezsensowny post
Krtia, nie przejmuj się koleżankami, pisałaś wcześniej jakie to dziewczyny i jestem pewna że powiedziała to złośliwie, nie wierze że widać te parę gram które przytyłaś, przy takim wychudzeniu widoczne było by dopiero ok 3-4 kg więcej.
A jeśli chodzi o szkołę , to niestety czasem tak jest, pewnie baba miała gorszy dzień i padło na Ciebie ale jeszcze jej pokażesz że umiesz Niestety jak się wali to wszystko na raz, ja wiem że Sobie poradzisz , Krytuś Ty jesteś bardzo dzielna i nie możesz teraz pozwolić aby te małe niepowodzenia odbiły się an Twoim samopoczuciu i jedzeniu, nie warto marnować tego co już osiągnęłaś
Stary 2008-05-21, 17:06   #1742
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
No i tak ma być!

Świetnie widać że to pokonujesz

Wczoraj gdyby nie to że pogadałam sobie z bbasiulką przez gg to pewnie zaczęłabym ryczeć itp.... to moje słowa napisane wczoraj:
Już pewnie nigdy nie urosne bo mam mała przyswajalnść witamin z grupy B(a bez którejś z nich nie da się rosnąć) wiesz wzrost to moja obsesja. Po drugie znów musze jeździć na zastrzyki (a już się cieszyłam że z tym koniec. Po trzecie dzisiaj zostałam utwierdzona w moim przekonaniu że jestem brzydka. Nie poszło mi w szkole bo baba się uwzięła a ja tak bardzo się uczyłam.... Nie zjadłam jakoś super mało ale jednak mniej niż zwykle i chciałabym w ogóle nic nie zjeść.
pokłóciłam się z inna koleżanką i jeszcze nawrzeszczałam na brata,że mi wchodzi do kuchni kiedy robie sobie jedzenie. Przepraszam za tak długi i penie bezsensowny post
Krytia, nie rozsumie tych Twoich koleznek, mogę tłumaczyć ich zachowanie tylko młodym wiekiem i brakiem doświadczenia w postepowaniu z chorymi osobami. Po co ona pytała o to czy prytyłaś, jesli sama "zauważyła". Jeżeli ktoś zakłada czerowną bluzkę, to nie pytamy go - Zalożyłeś czerwona bluzkę? Faktycznie z takim otoczeniem nie jest najłatwiej, to Twoje przyjaciółki czy tylko takie przechodnie kolezanki?

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Dziękuje za szczerość Właśnie w nogach, tzn udach przybyło mi chyba najwięcej i ręce poprawiły się znacznie , nie widać już mięśni tylko są takie w miarę normalne Cieszę się ze nie tylko ja widzę różnicę, bo w domu nikt mi tego nie powie , każdy chyba się boi, ostatnio musialam na siłę wyciągać to z koleżanki czy widać że przytyłam, zgadywała i pomyliła się o 1,5 kg, powiedizła że 5 a tak na prawdę to już 6,5 aż sama się Sobie dziwię że pisze to z takim spokojem i zadowoleniem

hmm mnie odpowiada tak jak jest teraz , dobrze się czuję z taka waga i powoli zaczynam się sobie podobać ale jeżeli nie dostanę okresu to w imię wyższego dobra przybiorę jeszcze parę kg albo przynajmniej nad tym pomyślę
Ale jeśli pomyslę, że wczesniej było jeszcze mniej niz na tych 3 ostatnich zdjęciach, to . Naprawdę na Twoim ciele bardzo widać wszytkie kości. U kRytii np, tak sie to nie odznacza, mimo, że ma znacznie większą niedowagę.
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 17:41   #1743
agness51
Zakorzenienie

Krytio - nie przejmuj się koleżankami,jesteś dzielna i nie martw się

A ja znów zawaliłam . Rano ładnie płatki z dodatkami,potem kanapka z wkładem,potem na obiad pierś i surówka,no i zaczęło się. Mama przygotowała mi pierś i tę surówkę,obiad miał jakieś 200kcal. No i stwierdziłam,że to trochę mało,ale nie chciałam dobijać węglami,poza tym nie chciało mi się specjalnie wyciągać patelni,aby specjalnie smażyć jajko,więc zjadłam tylko tą pierś i surówkę. Najadłam się strasznie,ale i tak wiedziałam,że mało zjadłam. No i zjadłam parę krakersów i taką miałam ochotę,że poszło ich chyba ze 100g! nie chciałam nic innego,tylko na nie miałam piekielną chrapkę. I zgadnijcie co zrobiłam ? Oczywiście rowerek. Nie myślcie,że jestem z tego dumna,po prostu to już mną zawładnęło. 40km przejechanych,900kcal spalonych,potem zjadłam kawałek twarogu,aby białko było. Potem około 100 brzuszków fitnessowych,50 takich skłonów na uda,myślałam,że padnę.
I teraz muszę nadrobić jakoś trochę tych kalorii,a kompletnie nie mam już ochoty jeść ... jestem beznadziejna,wiem ...
Wybaczcie,że to wszystko pisałam,ale musiałam to z siebie wyrzucić.

I jeszcze koleżanka zaczęła mi mieszać w głowie,że jak ona nie jadła po 18 to szybko chudła i w ogóle,że gdyby nie jadła tyle słodyczy to wyglądałaby jak anorektyczka itp. Chciałam jakoś tłumaczyć,że wcale tak nie jest,że można jeść po 18,ale i tak to nic nie dało ...
Albo inna koleżanka wielce dumna,że zjadła śniadanie,w szkole pije tylkowodę,potem obiad jakoś po 15-16,i jest dumna,że już tak tydzień wytrzymała,bo sobie tak postanowiła.

Ech ...

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 19:03   #1744
imposing
Rozeznanie

Funky zdjęcia doszły. Mówiąc szczerze na pierwszy rzut oka nie zauważyłam różnicy. Bynajmniej po brzuchu napewno nie. Może odrobinkę tylko "schowały się" żebra.
Za to jak spojrzałam na nogi to musze Ci powiedzieć że wyglądają O WIELE LEPIEJ. Na tych pierwszych zdjęciach były.. straaaaasznie chudziutkie, naprawdę. Teraz i tak są szczuplutkie, ale lepiej wyglądają.
imposing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 19:21   #1745
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
No i tak ma być!

Świetnie widać że to pokonujesz

nie martw się, każdy ma gorsze dni. Co do koleżanki, sama pisałaś kiedyś jaka jest. a prawda jest taka, jak mówi Funky - COŚ widac będzie, gdy przytyjesz 3-4 kg 'rób swoje, nie słuchaj innych' że tak powiem

mam nadzieję, że dziś już wszystko super

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość

A ja znów zawaliłam . Rano ładnie płatki z dodatkami,potem kanapka z wkładem,potem na obiad pierś i surówka,no i zaczęło się. Mama przygotowała mi pierś i tę surówkę,obiad miał jakieś 200kcal. No i stwierdziłam,że to trochę mało,ale nie chciałam dobijać węglami,poza tym nie chciało mi się specjalnie wyciągać patelni,aby specjalnie smażyć jajko,więc zjadłam tylko tą pierś i surówkę. Najadłam się strasznie,ale i tak wiedziałam,że mało zjadłam. No i zjadłam parę krakersów i taką miałam ochotę,że poszło ich chyba ze 100g! nie chciałam nic innego,tylko na nie miałam piekielną chrapkę. I zgadnijcie co zrobiłam ? Oczywiście rowerek. Nie myślcie,że jestem z tego dumna,po prostu to już mną zawładnęło. 40km przejechanych,900kcal spalonych,potem zjadłam kawałek twarogu,aby białko było. Potem około 100 brzuszków fitnessowych,50 takich skłonów na uda,myślałam,że padnę. Matko Boska. Moim zdaniem to już 100% ed, masz wszystkie jego syndromy - od radości, gdy czujesz się lekka i chudniesz przez doła, gdy zjesz więcej, aż do spalania każdej nadprogramowej kalorii.
I teraz muszę nadrobić jakoś trochę tych kalorii,a kompletnie nie mam już ochoty jeść ... jestem beznadziejna,wiem ...

I jeszcze koleżanka zaczęła mi mieszać w głowie,że jak ona nie jadła po 18 to szybko chudła i w ogóle,że gdyby nie jadła tyle słodyczy to wyglądałaby jak anorektyczka itp. Chciałam jakoś tłumaczyć,że wcale tak nie jest,że można jeść po 18,ale i tak to nic nie dało ...koleżanek nie słuchaj, wiesz lepiej...
Albo inna koleżanka wielce dumna,że zjadła śniadanie,w szkole pije tylkowodę,potem obiad jakoś po 15-16,i jest dumna,że już tak tydzień wytrzymała,bo sobie tak postanowiła.

Ech ...
po pierwsze nie patrz na innych, wiesz o wiele więcej w dziedzinie dietetyki niż one przecież. Po drugie - Aga, proszę, idź do psychologa po co dalej w to brnąć?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 19:46   #1746
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Agness idź do psychologa!! Proszę. Lepiej nie będzie, samo Ci nie przejdzie. Ile jeszcze zamierzasz czekać? Aż zacznie Ci się wszystko walić?

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 20:13   #1747
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Hej!
Niestety nie mam czasu pisac do was regularnie ale za to czytam co piszecie I daje znac ze zyje
Ciesze sie z kazdego waszego sukcesu, a kazda porazke przezywam jak wlasna. Strasznie sie do was przywiazalam, jakkolwiek to brzmi. Tym bardziej ze tu gdzie jestem jest mi smutno i zle
Powodzenia wam zycze

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 20:14   #1748
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Agness idź do psychologa!! Proszę. Lepiej nie będzie, samo Ci nie przejdzie. Ile jeszcze zamierzasz czekać? Aż zacznie Ci się wszystko walić?
dokładnie... zrób coś, póki nie jest za późno, bo wkrótce może być.

Stary 2008-05-21, 20:35   #1749
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
Hej!
Niestety nie mam czasu pisac do was regularnie ale za to czytam co piszecie I daje znac ze zyje
Ciesze sie z kazdego waszego sukcesu, a kazda porazke przezywam jak wlasna. Strasznie sie do was przywiazalam, jakkolwiek to brzmi. Tym bardziej ze tu gdzie jestem jest mi smutno i zle
Powodzenia wam zycze
Tak mocno jesteś nauką zawalona? Już niedługo wakacje

A gdzie jesteś, że tak Ci smutno i źle?? Co się dzieje?

Stary 2008-05-21, 20:51   #1750
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Hej!
Powodzenia wam zycze
co się dzieje ? Słoneczko Ty mi tak pomagałaś, mów, co jest

Stary 2008-05-21, 20:55   #1751
agness51
Zakorzenienie

Sięgnęłam dna ... w tym momencie straciłam ochotę na dalsze życie ... nie widzę już sensu dalej walczyć ...

Nie wiem czy miałam napad. Zjadłam naprawdę sporo kalorii w niedługim czasie. Jeszcze doprawiłam rowerkiem,łącznie spaliłam ponad 1100 kcal,a zjadłam 2600-2700 .
Obsesyjnie chciałam spalić jak najwięcej,jak najszybciej,ale po prostu nogi odmówiły mi już posłuszeństwa,nie dałam rady.

Nie mam już na nic siły,ledwo siedzę ...

zajrzę tu ... jeśli znajdę siły na dalszą walkę i nic się nie wydarzy ...

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-05-21, 21:03   #1752
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Sięgnęłam dna ... w tym momencie straciłam ochotę na dalsze życie ... nie widzę już sensu dalej walczyć ...

Nie wiem czy miałam napad. Zjadłam naprawdę sporo kalorii w niedługim czasie. Jeszcze doprawiłam rowerkiem,łącznie spaliłam ponad 1100 kcal,a zjadłam 2600-2700 .
Obsesyjnie chciałam spalić jak najwięcej,jak najszybciej,ale po prostu nogi odmówiły mi już posłuszeństwa,nie dałam rady.

Nie mam już na nic siły,ledwo siedzę ...

zajrzę tu ... jeśli znajdę siły na dalszą walkę i nic się nie wydarzy ...
poczekaj. spokojnie. co takiego zjadłaś?

zastanów się, Aga. wg mnie to nie był żaden napad. po prostu jadłaś ZA MAŁO cały dzień, ZA MAŁO - od dłuższego czasu, za dużo spalałaś i dziś nastąpił kryzys - Twój organizm domaga się większej ilości kcal i myślę, że trzeba mu na to pozwolić. dodawaj 100-200 kcal tygodniowo (wiem, że na skok się nie odważysz), wychodź z tej diety. Mam nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie dla a Ciebie punktem zwrotnym, w którym zrozumiesz, że czas powiedzieć sobie DOŚĆ. kategorycznie. i czas zacząć być konsekwentną w zdrowym( i na luzie) odżywianiu

jestem z Tobą tylko się nie załamuj, miarą siły człowieka jest to, czy potrafi się podnieść, a wiem, że Ty potrafisz.

wiesz co, skończ już tym pokochaj siebie, proszę! przeglądałam stare IDZ, żeby się pokrzepić jadłospisami Ajjjii i był tam też Twoje jadłospisy - cały czas R/U/R/U. dlaczego? bo się nie akceptujesz. bo wagę masz spoko. proszę, przemyśl, czy warto dalej cierpieć...

przypomnij sobie czasy, gdy jadałaś (na U!!!!!!!!) po obiedzie 0,5l lodów. Mogę nawet to tu wkleić

ale i wtedy pytałaś non stop czy od tego przytyjesz - już wtedy miałaś syndromy ed. lecz jadłaś je beztrosko (do czasu) i super by było, gdybyś - sama lub korzystając z pomocy psychologa - do tego wróciła .

Stary 2008-05-21, 21:26   #1753
agness51
Zakorzenienie

Wiosenko - od tamtej pory co pisałam wpadło jeszcze 0,5l lodów śmietankowych,ogromna ponad 100g buła z serem i warzywami,i były ciastka (nie mała ilość) ... i kawałek twarogu po następnej jeździe na rowerku ... chyba wszystko ...

Ja wiem,że kiedyś było lepiej ... że jadłam beztrosko,choć już nawet tych czasów nie pamiętam wiesz? ... teraz mam tylko przed oczami R,odchudzanie ...

Nawet nie wiecie jak teraz się gryzę z wyrzutami sumienia,żeby nie przytyć po dzisiejszym dniu ...

Nie mogę wyjść z R,nie akceptuję siebie.

Czuję się jak w sytuacji bez wyjścia. Nie widzę światła w tym ciemnym tunelu.

Stary 2008-05-21, 21:31   #1754
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Wiosenko - od tamtej pory co pisałam wpadło jeszcze 0,5l lodów śmietankowych,ogromna ponad 100g buła z serem i warzywami,i były ciastka (nie mała ilość) ... i kawałek twarogu po następnej jeździe na rowerku ... chyba wszystko ...

Ja wiem,że kiedyś było lepiej ... że jadłam beztrosko,choć już nawet tych czasów nie pamiętam wiesz? ... teraz mam tylko przed oczami R,odchudzanie ...

Nawet nie wiecie jak teraz się gryzę z wyrzutami sumienia,żeby nie przytyć po dzisiejszym dniu ...

dobrze wiesz, że nie przytyjesz. rozkręciłaś metabolizm i dostarczyłaś organizmowi tego, czego mu brakowało przez katowanie się dietą i rowerkiem.

ja bym zrobiła tak - skoro dziś zjadłaś ponad 2500 kcal, powinnaś od jutra zacząć jesc więcej - z 1800 nawet metabolizm będzie szybszy i się nie zagłodzisz, nie będziesz miała napadów głodu.

po drugie - p s y c h o l o g. proszę, Aga. ile razy chcesz jeszcze płakać zanim pójdziesz?

poza tym pomyśl, ile osiągnęłaś - kiedyś ważyłaś xx kg więcej. schudłaś bardzo dużo. koniec z dietą, czas zacząć cieszyć się życiem, bo chwilowo ono ucieka Ci przez palce...

Stary 2008-05-21, 21:32   #1755
phenomena
Zakorzenienie

Cytat:

psycholog. innego wyjścia nie ma.
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 21:33   #1756
zooosia
Zadomowienie

agness przykro mi czytać te Twoje posty. widzę (nie tylko ja) jak krok po kroku ładujesz się chyba nawet świadomie w ED.
i właśnie pisząc, że nie widzisz światła w tunelu ogromnie się mylisz. bo to światło jest tylko Ty nie chcesz, boisz się je dostrzec. Musisz iść do psychologa Agness, bo sedno nie leży w Twojej wadze tylko w tym, że się nie akceptujesz. A psycholog pomoże Ci to zmienić... Nie czekaj aż będzie jeszcze gorzej..

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 21:40   #1757
agness51
Zakorzenienie

Wiosenko - myślisz,że tyle kalorii będzie najlepszym wyjściem? bo ja chciałam jeść duużo mniej jutro ... mimo iż tyle spaliłam ...

Wiem,że psycholog to dobre wyjście.
Na dzień dzisiejszy postanowiłam,że w piątek rano idę do lekarza rodzinnego.
Mam nadzieję,że się odważę ...

Stary 2008-05-21, 21:44   #1758
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Wiosenko - myślisz,że tyle kalorii będzie najlepszym wyjściem? bo ja chciałam jeść duużo mniej jutro ... mimo iż tyle spaliłam ...

musisz! Boże, będę taka, TAAAAAAAAAKA dumna, jeśli pójdziesz

wiedziałam, że będziesz chciała jeść mniej. ale ja bym jadła przeciwnie - więcej. metabolizm rozkręcony i możesz sobie na o pozwolić.

Stary 2008-05-21, 21:45   #1759
agness51
Zakorzenienie

Wiosenko - kurcze ... sama nie wiem czy jeść te 1800kcal,miało być R ... kurde,ja znowu to samo ...

Co do tego lekarza - postaram się pójść,wiem,że zrobię duży krok w przód jeśli pójdę.

Stary 2008-05-21, 21:47   #1760
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Wiosenko - kurcze ... sama nie wiem czy jeść te 1800kcal,miało być R ... kurde,ja znowu to samo ...

Co do tego lekarza - postaram się pójść,wiem,że zrobię duży krok w przód jeśli pójdę.
właśnie - znowu to samo. jedz tyle, bo dzisiejszy dzień pokazuje, że Twoja redukcja ma dla Ciebie za mało kcal.

ale jeśli chcesz powtórki z dzisiaj - jedz 1300 i spalaj 900 na rowerku

Stary 2008-05-21, 21:50   #1761
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Musisz się odważyć!!!!! Bagno ed Cię wciąga i ani się obejrzysz, a będziesz na dnie. Uwierz mi.
Trzymam za Ciebie kciuki!!

Stary 2008-05-21, 21:52   #1762
agness51
Zakorzenienie

Dobra,jutro postaram się zjeść więcej,skoro podkręciłam metabolizm.
Boję się jednak,że przytyję ...

A w piątek - mam nadzieję,że mi się uda,że odważę się iść do lekarza.

Stary 2008-05-21, 21:52   #1763
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

hej dziewczyny
raz tu tylko cos kiedys napisalam, ale czytam Was codziennie. i w sumie chyba zaczne czesciej pisac. ogolnie u mnie bylo w miare spoko, jakos mi szla redukcja powoli i juz nawet zaczelam lubic siebie. ale jak to przy ED - jak zjem wiecej, to juz sie czuje gruba i zaraz mysle, ze przytyje. w sobote lece do Polski i chcialam do tego czasu jeszcze cos zgubic, no ale niestety ostatnio jem za duzo i pojawiaja sie wyrzuty...prowadze dosc aktywny tryb zycia - praca w ruchu, troche biegania, rowerka,cwiczen,duzo chodzenia...i albo mi sie metabolizm podkrecil,albo cos jest nie tak. chcialabym schudnac do 57 i utrzymywac ta wage, zyc normalnie i cieszyc sie tym zyciem. ale tak to ciagle sie przyblizam i oddalam od mojego celu. choc i tak jest o wiele lepiej niz kiedys. ale jak zdaje sobie sprawe,ze zjadam 2500-3000 kcal, to mnie to przeraza na szczescie nie dopuszczam sie do napadow i wymiotow, choc ostatnio chcialam juz zwymiotowac, w pore sie jednak opamietalam. prawda jest taka, ze gdybym sie tak fatalnie nie czula po wymiotowaniu, przez 2 dni bez sil, to pewnie bym to robila. glupia jestem. musze sie wziac za siebie. przez ostatnie tygodnie przewazal u mnie optymizm, ale ostatnio mam wszystkiego dosc...chetnie pochodzilabym do psychologa, ale jestem w Norwegii i nie mam jak. w tamtym roku chodzilam, ale po paru wizytach wyjechalam...te Wasze historie tak mi przypominaja mnie sama z dawnych czasow...

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)
cel II - 62 kg (do kwietnia)
cel III - 60 kg (do lipca)
cel IV - 58 kg (do września)

88niezapominajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 21:58   #1764
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Krytia- jak się wali to wszystko nie? Będzie lepiej, a 'koleżanek' nie słuchaj!
O tak wszystko

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Krtia, nie przejmuj się koleżankami, pisałaś wcześniej jakie to dziewczyny i jestem pewna że powiedziała to złośliwie, nie wierze że widać te parę gram które przytyłaś, przy takim wychudzeniu widoczne było by dopiero ok 3-4 kg więcej.
A jeśli chodzi o szkołę , to niestety czasem tak jest, pewnie baba miała gorszy dzień i padło na Ciebie ale jeszcze jej pokażesz że umiesz Niestety jak się wali to wszystko na raz, ja wiem że Sobie poradzisz , Krytuś Ty jesteś bardzo dzielna i nie możesz teraz pozwolić aby te małe niepowodzenia odbiły się an Twoim samopoczuciu i jedzeniu, nie warto marnować tego co już osiągnęłaś
No tak ale to była inna koleżanka, która się ze mnie akurat nie śmiała i to mnie dobiło bo miałam nadzieje że nikt nie będzie komentować tego że przytyłam.
A nauczycielka to ona się na mnie uwzięła więc nigdy nie da mi tej....5

Cytat:
Krytio - nie przejmuj się koleżankami,jesteś dzielna i nie martw się

A ja znów zawaliłam . Rano ładnie płatki z dodatkami,potem kanapka z wkładem,potem na obiad pierś i surówka,no i zaczęło się. Mama przygotowała mi pierś i tę surówkę,obiad miał jakieś 200kcal. No i stwierdziłam,że to trochę mało,ale nie chciałam dobijać węglami,poza tym nie chciało mi się specjalnie wyciągać patelni,aby specjalnie smażyć jajko,więc zjadłam tylko tą pierś i surówkę. Najadłam się strasznie,ale i tak wiedziałam,że mało zjadłam. No i zjadłam parę krakersów i taką miałam ochotę,że poszło ich chyba ze 100g! nie chciałam nic innego,tylko na nie miałam piekielną chrapkę. I zgadnijcie co zrobiłam ? Oczywiście rowerek. Nie myślcie,że jestem z tego dumna,po prostu to już mną zawładnęło. 40km przejechanych,900kcal spalonych,potem zjadłam kawałek twarogu,aby białko było. Potem około 100 brzuszków fitnessowych,50 takich skłonów na uda,myślałam,że padnę.

I jeszcze koleżanka zaczęła mi mieszać w głowie,że jak ona nie jadła po 18 to szybko chudła i w ogóle,że gdyby nie jadła tyle słodyczy to wyglądałaby jak anorektyczka itp. Chciałam jakoś tłumaczyć,że wcale tak nie jest,że można jeść po 18,ale i tak to nic nie dało ...

Ech ...
A wiesz ja jadłam i po 19 i byle co(akurat o zasadach zdrowego odżywiania wiedziałam tyle co kot o samochodzie) i widziałaś jak wyglądam.

Cytat:
Hej!
Powodzenia wam zycze
A gdzie jesteś, czemu ci źle?

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
poczekaj. spokojnie. co takiego zjadłaś?

zastanów się, Aga. wg mnie to nie był żaden napad. po prostu jadłaś ZA MAŁO cały dzień, ZA MAŁO - od dłuższego czasu, za dużo spalałaś i dziś nastąpił kryzys - Twój organizm domaga się większej ilości kcal i myślę, że trzeba mu na to pozwolić. dodawaj 100-200 kcal tygodniowo (wiem, że na skok się nie odważysz), wychodź z tej diety. Mam nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie dla a Ciebie punktem zwrotnym, w którym zrozumiesz, że czas powiedzieć sobie DOŚĆ. kategorycznie. i czas zacząć być konsekwentną w zdrowym( i na luzie) odżywianiu

jestem z Tobą tylko się nie załamuj, miarą siły człowieka jest to, czy potrafi się podnieść, a wiem, że Ty potrafisz.

wiesz co, skończ już tym pokochaj siebie, proszę! przeglądałam stare IDZ, żeby się pokrzepić jadłospisami Ajjjii i był tam też Twoje jadłospisy - cały czas R/U/R/U. dlaczego? bo się nie akceptujesz. bo wagę masz spoko. proszę, przemyśl, czy warto dalej cierpieć...

przypomnij sobie czasy, gdy jadałaś (na U!!!!!!!!) po obiedzie 0,5l lodów. Mogę nawet to tu wkleić

ale i wtedy pytałaś non stop czy od tego przytyjesz - już wtedy miałaś syndromy ed. lecz jadłaś je beztrosko (do czasu) i super by było, gdybyś - sama lub korzystając z pomocy psychologa - do tego wróciła .
Agness wiosenka dobrze ci radzi dodawaj 100-200 tygodniowo
A wiesz ja też wchodziłam zobaczyć jadłospisy ajjjii i se tak myśle że mogłabym tak jeść

Cytat:

Tak tyle będzie najlepszym wyjściem bo metabolizm sobie podkręciłaś i ani się waż odejmować

Jestem po zastrzykach itp. ale poprawił mi się humor bo kupiłam se mnóstwo jabłek, truskawek, serków, czereśni,banany, i razem tego wyszło 5-8 kg
A jutro jade z rodzicami na 'wycieczke' zobazymy czy się przełamie.
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 21:59   #1765
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Dobra,jutro postaram się zjeść więcej,skoro podkręciłam metabolizm.
Boję się jednak,że przytyję ...

A w piątek - mam nadzieję,że mi się uda,że odważę się iść do lekarza.
ok - trzymam za słowo - ma być więcej. obiecujesz?

Aga, pozapisuj sobie co godzinę przypomnienia w telefonie, żeby Ci dzwoniły nad uchem. Aha - i jeśli jutro będzie dużo lepiej i będziesz miała dobry nastrój, to super, ALE i tak idź. ok? bo wiesz jak jest - sinusoida.

Cytat:
Napisane przez 88niezapominajka88 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
raz tu tylko cos kiedys napisalam, ale czytam Was codziennie. i w sumie chyba zaczne czesciej pisac. ogolnie u mnie bylo w miare spoko, jakos mi szla redukcja powoli i juz nawet zaczelam lubic siebie. ale jak to przy ED - jak zjem wiecej, to juz sie czuje gruba i zaraz mysle, ze przytyje. w sobote lece do Polski i chcialam do tego czasu jeszcze cos zgubic, no ale niestety ostatnio jem za duzo i pojawiaja sie wyrzuty...prowadze dosc aktywny tryb zycia - praca w ruchu, troche biegania, rowerka,cwiczen,duzo chodzenia...i albo mi sie metabolizm podkrecil,albo cos jest nie tak. chcialabym schudnac do 57 i utrzymywac ta wage, zyc normalnie i cieszyc sie tym zyciem. ale tak to ciagle sie przyblizam i oddalam od mojego celu. choc i tak jest o wiele lepiej niz kiedys. ale jak zdaje sobie sprawe,ze zjadam 2500-3000 kcal, to mnie to przeraza na szczescie nie dopuszczam sie do napadow i wymiotow, choc ostatnio chcialam juz zwymiotowac, w pore sie jednak opamietalam. prawda jest taka, ze gdybym sie tak fatalnie nie czula po wymiotowaniu, przez 2 dni bez sil, to pewnie bym to robila. glupia jestem. musze sie wziac za siebie. przez ostatnie tygodnie przewazal u mnie optymizm, ale ostatnio mam wszystkiego dosc...chetnie pochodzilabym do psychologa, ale jestem w Norwegii i nie mam jak. w tamtym roku chodzilam, ale po paru wizytach wyjechalam...te Wasze historie tak mi przypominaja mnie sama z dawnych czasow...
niby z dawnych czasów, ale chyba nadal nie do końca zdrowa jesteś, prawda ?

Stary 2008-05-21, 22:03   #1766
agness51
Zakorzenienie

Wiosenko - Obiecuję ...

Stary 2008-05-21, 22:05   #1767
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Krycia co u Ciebie? Niedługo masz chyba wizytę, prawda?

Stary 2008-05-21, 22:06   #1768
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
ok - trzymam za słowo - ma być więcej. obiecujesz?

Aga, pozapisuj sobie co godzinę przypomnienia w telefonie, żeby Ci dzwoniły nad uchem. Aha - i jeśli jutro będzie dużo lepiej i będziesz miała dobry nastrój, to super, ALE i tak idź. ok? bo wiesz jak jest - sinusoida.

niby z dawnych czasów, ale chyba nadal nie do końca zdrowa jesteś, prawda ?
no ja uwazam, ze jak sie w to wpadnie, to do konca sie juz z tego nigdy nie wyjdzie zawsze "to" gdzies tam siedzi i czasem potrafi wyjsc w najmniej oczekiwanym momencie... postanowilam sobie, ze teraz sie przed wyjazdem nie bede wazyc, bo sie jeszcze zdoluje, a chce zeby wyjazd byl udany i zeby mi sie humor poprawil.

a co do psychologow - to niewazne czy czujemy sie zle, czy akurat troche lepiej, trzeba isc, jak ogolnie jest potrzeba. pamietam, jak ja chcialam isc pierwszy raz, jaka bylam zalamana, ale przed wizyta czulam sie swietnie i pomyslalam, ze moze nie pojde. ale poszlam i chodzilam co tydzien, ot tak sobie porozmawiac o roznych rzeczach, nie tylko o problemach. i zawsze nabieralam ochoty do zycia po takich wizytach.

sprobuje sie jakos optymistycznie nastawic do wszystkiego teraz, to jakos to bedzie

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)
cel II - 62 kg (do kwietnia)
cel III - 60 kg (do lipca)
cel IV - 58 kg (do września)

88niezapominajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 22:08   #1769
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Krycia co u Ciebie? Niedługo masz chyba wizytę, prawda?

Zdaje mi się że we wtorek
A co u mnie to wyżej napisałam.
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 22:10   #1770
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Wiosenko - Obiecuję ...
no to super. a wkleisz jadłospis?? proszę.

mam nadzieję, że troszkę Ci poprawiłam nastrój

lecę spać, dobranoc !
edit: KRYTIA, się przełamiesz, zobaczysz

Asilos, trzynaście dni! suuuuuper jak u Ciebie dziś?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości