Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-19, 21:44   #1711
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Wiosenko, Krytia dziękuję Jutro jadę na badania to się dowiem co i jak. Masz racje nie mogę ciągle chudnąć, bo potem to już żadna waga mnie nie usatysfakcjonuje, przechodziłam już przez ten etap i teraz powinnam być mądrzejsza. Ale wy potraficie człowieka zmobilizować Co ja bym bez tego wizażu zrobiłą ?
no właśnie, przechodziłaś. więc jedz to, na co masz ochotę, ale tak sobie po cichu na razie licz kcal, bo obawiam się, że 'na czuja' może być za mało

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
No więc... tam tara tra: dostałam okres! Pierwszy od grudnia!!! Z pomocą luteiny, no, ale kurcze zawsze Czyli jest dobrze! Ale się ucieszyłam! Może to moje przytycie to trochę to ;> Zaraz wrzucę jadłospis na NCJ i podliczę kcal. No wpadłam się pochwalić, a teraz lecę do książek
super!

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 21:57   #1712
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Ja zmykam, dobranoc

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 22:04   #1713
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

ja też, dobranoc, Ślicznotki i miłego jutra !

Stary 2008-05-19, 22:06   #1714
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
pomyśl logicznie: schudłaś i czujesz się gruba, co może być tego powodem? pewnie, że psychika! ja bym zrobiła właśnie to, co pisałam, bo było to, powiem nieskromnie, bardzo mądre chcesz całe życie ważyć 37 kg? i nie dostać okresu itp? Hypnotic, inteligentna z Ciebie dziewczyna (w końcu podobna do mnie ^^), podpowiada mi to intuicja, której mam w nadmiarze więęęęc mówię Ci - zacznij jeść więcej. pomyśl tak: JUŻ schudłam, będę jeść więcej i rozkręcę metabolizm. Zrób to, co pogrubiłam bez przejścia na r, bo w końcu JUŻ schudłaś. Ile by Cię usatysfakcjonowało, 35 kg?

no dobra, czułaś się dobrze, ale rośniesz, rozwijasz się itp. nie ma czegoś takiego jak 'czy xx kg wystarczy' teraz możesz dostać okres przy 44 kg na przykład i też będzie git, bo i tak będziesz strasznie szczupła, wiem to.

ważyłaś 41 kg i się odchudzałaś, Matko
No wiem e to 41-42 to może by mało ale kurcze ju teraz niekiedy chciałabym sie zatrzymać na tej wadze co jest teraz
Nie no zaczynałam jak miałam 45,7kg ale przy 41kg czułam sie dobrze i jeszcze było w miare normalnie chociaż trochę kości było widac

Cytat:
No więc... tam tara tra: dostałam okres! Pierwszy od grudnia!!! Z pomocą luteiny, no, ale kurcze zawsze Czyli jest dobrze! Ale się ucieszyłam! Może to moje przytycie to trochę to ;> Zaraz wrzucę jadłospis na NCJ i podliczę kcal. No wpadłam się pochwalić, a teraz lecę do książek
Suuuperr

Cytat:
Wiosenko, Krytia dziękuję Jutro jadę na badania to się dowiem co i jak. Masz racje nie mogę ciągle chudnąć, bo potem to już żadna waga mnie nie usatysfakcjonuje, przechodziłam już przez ten etap i teraz powinnam być mądrzejsza. Ale wy potraficie człowieka zmobilizować Co ja bym bez tego wizażu zrobiłą ?
A co ja pewnie siedziałabym teraz na rowerku stacjonarnym i pedałowała 2 godzine

Dobra dobranoc, chce sie wyspać a i właśnie rzuciłam zeszytem do fizyki(ale ciiii)
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 00:49   #1715
Djapira
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Djapirko - kochana,ale mi się miło zrobiło jak przeczytałam Twoją wiadomość wiesz? Bo w sumie się tu dawno nie udzielałaś,więc myślałam,że tu nie zaglądasz,a tu nagle patrzę,i coś napisałaś
A co do mnie,to staram się,naprawdę staram się wyjść z tego przeklętego ED.
A co u Ciebie?
Cieszę się Miałam maturę i nie za dużo czasu na cokolwiek
Trzymam za Ciebie kciuki
A u mnie sama nie wiem, chyba nie można mieć wszystkiego.. Jadłam normalnie, to co cała rodzina, humor mi dopisywał, chociaż wgłebi duszy marzyłam, żeby schudnąć, a dziś kiedy zaczęłam odchudzanie, już humor mi się popsół... Nie dość, że muszę znów się przyzwyczajać do "dietowego" jedzenia to jeszcze znów mi krążą złe myśli po głowie.. Muszę jakoś obmyślić tę dietę, żeby była smaczna, żeby znowu nie zapanowała nad moim życiem i żeby nie przyczyniła się do powrotu napadów.
Przez kilka minut rozważałam, żeby rzucić to odchudzanie w kąt i nie przejmować się jedzeniem, ale naprawdę chcę schudnąć. Marzę żeby odbywało sie to wolno; regularne posiłki, odpowiednia kaloryczność, ale po dzisiejszym dniu mam obawy..

Djapira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 01:05   #1716
MonikaZmyślona
Zadomowienie

Djapirka Miło Cię znów widzieć.
Mam identyczną sytuację jak Twoja. Słowo w słowo.
W ogóle podobną "historię" mamy. Przynajmniej ja utożsamiam się z 90 % Twoich opowieści o emocjach etc.
J -
B -
-
MonikaZmyślona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 15:16   #1717
Djapira
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MonikaZmyślona Pokaż wiadomość
Djapirka Miło Cię znów widzieć.
Mam identyczną sytuację jak Twoja. Słowo w słowo.
W ogóle podobną "historię" mamy. Przynajmniej ja utożsamiam się z 90 % Twoich opowieści o emocjach etc.
Cześć Kochanie Często się zastanawiałam co tam u Ciebie Z jednej strony cieszę się, że mnie rozumiesz, że przeżywasz podobne dylematy, ale chciałabym żebyś była szczęśliwa i zdrowa <przytul>
Wracam do naszego wątku Damy jakoś radę

Stary 2008-05-20, 15:31   #1718
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Krytia, Zoosia wysłałam wam
Cytat:
Witajcie dziewczynki

Dalszy ciąg mojego doła posobotniego. Szklag mnie zaraz trafi. Ciągle tylko patrzę w lustro i widzę jaka to jestem tłusta,w szkole bałam się,aby nikt nie pomyślał sobie,że przytyłam przez ten weekend,i w ogóle mimo iż rano spodnie po praniu które ostatnio dobrze leżały dzisiaj trochę zaczęły mi wisieć,to mimo wszystko stwierdziłam,że przytyłam przez weekend. Naprawdę mam już tego wszystkiego dosyć,ciągle mam tylko myśli,czy aby na pewno powinnam być dalej z TŻ-tem,nie rozumiem dlaczego on ze mną jest,skoro ja tak wyglądam. Głupio się czuję kiedy on mi powie,że jestem ładna,czy że mu się podobam i to bardzo,bo po prostu tego nie rozumiem.
Nawet już dzisiaj obcięłam 50kcal ze śniadania,potem 50kcal z obiadu. A najgłupsze co zrobiłam to to,że wzięłam kanapkę do szkoły,no i stwierdziłam,że wezmę jeszcze jabłko,może jak zgłodnieję to zjem i wiecie co zrobiłam? Wyrzuciłam je po drodze do szkoły do śmietnika. A potem ze łzami w oczach szłam,myśląc co ja najlepszego ze sobą zrobiłam. Nie panuję już nad ED. To choroba ma nade mną władzę. Późno wróciłam,dopiero po 16 i dopiero wtedy zjadłam obiad,więc pewnie od razu zjem coś w ramach kolacji,bez podwieczorku,no bo późno był ten posiłek,a co najgorsze to mnie strasznie cieszy,bo przynajmniej nie wrzucę w siebie tych 1400kcal,tylko o ponad 100 mniej.

Wybaczcie,że znów piszę Wam o swoich problemach ...
Ale ... tak bardzo się cieszyłam jeszcze w piątek,że lepiej się czuję sama ze sobą i w ogóle,tak bardzo się cieszyłam jak szłam na tego grilla,a potem ... trochę nadprogramowego jedzenia i znowu pękło coś we mnie ...

Agness, mówiłam, że tak będzie. Denerwuje mnie gdy mysle o sobie samej z przed tych kilku miesięcy, ale powiem Ci tak- to samo nie przejdzie i mało tego, będzie coraz gorzej, wiem z własnego doświadczenia.Zrobisz jak zechcesz.

Funky , moge prosić o fotki?
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 18:12   #1719
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość

Funky , moge prosić o fotki?
adresik ??
Stary 2008-05-20, 18:35   #1720
monochrome
Rozeznanie

Funky, a ja też mogę prosić o fotki? niewyspanah@wp.pl

Znowu się zbieram w sobie, żeby tu coś napisać. Czytam w miarę regularnie, ale wydusić z siebie rzadko kiedy mam odwagę cokolwiek.
Powiem na razie tylko: pozdrawiam Was Dziewczyny i życzę dużo sukcesów.
Stary 2008-05-20, 18:44   #1721
agness51
Zakorzenienie

Djapirko - mam nadzieję,że uda Ci się schudnąć,skoro źle się czujesz w swoim ciele kochana bo to aby siebie zaakceptować jest najważniejsze,dlatego ja ciągle krążę przy tym R,no bo siebie nie akceptuję,nawet jeśli podobam się facetom,czy BMI jest w porządku.
A dlaczego miałaś obawy po wczorajszym dniu? Napad? Aż tak źle?

Monochrome - pisz,jak masz ochotę,chętnie się dowiemy co tam u Ciebie

Toffiee - miałaś rację ... tak bardzo bym chciała wyjść z tego bez pomocy psychologa ...

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 18:51   #1722
funky87
Zakorzenienie

Monochrome wysłałam

edit,edit : Ewelka Tobie również wysłałam

Edytowane przez funky87
Czas edycji: 2008-05-20 o 19:37
funky87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 19:33   #1723
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Funkuś, a ja też mogę prosić o fotki ? ewelcia48@onet.eu

Krytia- przepraszam, ale ty nie wiesz ile ja jem. Niestety wyszło tak, że czuję, że aż przesadziłam i niektórych rzeczy naprawdę nie musiałam jeść, bo to aż za dużo. No ale cóż.

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 19:47   #1724
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
Funky, a ja też mogę prosić o fotki? niewyspanah@wp.pl

Znowu się zbieram w sobie, żeby tu coś napisać. Czytam w miarę regularnie, ale wydusić z siebie rzadko kiedy mam odwagę cokolwiek.
Powiem na razie tylko: pozdrawiam Was Dziewczyny i życzę dużo sukcesów.
napisz coś, tak malutko się udzielasz

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość

Funkuś, a ja też mogę prosić o fotki ? ewelcia48@onet.eu

Krytia- przepraszam, ale ty nie wiesz ile ja jem. Niestety wyszło tak, że czuję, że aż przesadziłam i niektórych rzeczy naprawdę nie musiałam jeść, bo to aż za dużo. No ale cóż.
Ewelka, ale jesz, bo Ci smakuje. Każdy tak ma i rzadko który zna umiar w jedzeniu pyszności

Funky, ja odpisałam na maila

Stary 2008-05-21, 07:14   #1725
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Wczorajszy dzień nie był za fajny, ale mam nadzieję że dzisiaj będzie lepiej

Miłego dnia
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-21, 08:35   #1726
kasik30
Raczkowanie

Ja też proszę o fotki kasienka264@buziaczek.pl
Stary 2008-05-21, 10:15   #1727
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki, mi wczoraj strasznie wizaż mulił, zresztą jak widzę nie tylko mi . Jakaś awaria systemu chyba była Ale już chyba w porządku. A co się Krytia stało, że wczoraj było nie fajnie?

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 10:40   #1728
zooosia
Zadomowienie

wrociłam!
w końcu dom, w końcu normalna klawiatura, w końcu owsianka i w ogóle wszystko!;d ale fajnie było. jestem taaaaka zmęczona, muszę troche sie rozpakowac bo jutro znowu wyjeżdżam ale obiecuje wejść jeszcze dzisiaj i nadrobić wszystko! no, prawie wszystko ciesze się kurczę że już jestem, stęskniłam się za Wami ale musze się teraz wykąpać i pobyć tak trochę w domu.
ps. kupiłam super płatki liony i fitness z orzechami

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 11:22   #1729
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczynki, mi wczoraj strasznie wizaż mulił, zresztą jak widzę nie tylko mi . Jakaś awaria systemu chyba była Ale już chyba w porządku. A co się Krytia stało, że wczoraj było nie fajnie?
Fakt, Wizaż strasznie wczoraj mulił. A już myślałam, że to u mnie coś nie tak.

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość

wrociłam!
w końcu dom, w końcu normalna klawiatura, w końcu owsianka i w ogóle wszystko!;d ale fajnie było. jestem taaaaka zmęczona, muszę troche sie rozpakowac bo jutro znowu wyjeżdżam ale obiecuje wejść jeszcze dzisiaj i nadrobić wszystko! no, prawie wszystko ciesze się kurczę że już jestem, stęskniłam się za Wami ale musze się teraz wykąpać i pobyć tak trochę w domu.
A gdzie znowu wyjeżdżasz?

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 13:10   #1730
Djapira
Zadomowienie

Cytat:
Djapirko - mam nadzieję,że uda Ci się schudnąć,skoro źle się czujesz w swoim ciele kochana bo to aby siebie zaakceptować jest najważniejsze,dlatego ja ciągle krążę przy tym R,no bo siebie nie akceptuję,nawet jeśli podobam się facetom,czy BMI jest w porządku.
A dlaczego miałaś obawy po wczorajszym dniu? Napad? Aż tak źle?
wiesz, ja siebie już zaakceptowałam kiedyś nie mogłam na siebie patrzeć, a teraz podchodzę do siebie z dystansem i sympatią do własnego ciała Tylko nie czuję się zbyt komfortowo, np. chciałabym założyć krótkie spodenki w upalny dzień, a na razie nie mogę sobie na to pozwolić.

Wiesz co mi pomogło? Oderwanie się od tego całego świata. Na forum też nie zaglądałam. Zajęłam się przygotowaniami do matury. Ty też powinnać oderwać się od diet, cwiczeń itp. Skieruj swoje zainteresowania w inna stronę

Nie, napadu nie było, ale za mało jem. Muszę sobie to poukładać w głowie i znaleźć sensowne argumenty za zdrowym odchudzaniem

Stary 2008-05-21, 13:11   #1731
201705250937
Konto usunięte

Funky, toffiee17@wp.pl
Stary 2008-05-21, 13:23   #1732
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
Wczorajszy dzień nie był za fajny, ale mam nadzieję że dzisiaj będzie lepiej

Miłego dnia
czemu??

Cytat:
a co u Ciebie? było 1999 kcal ?

Cytat:

wrociłam!
super płatki! bariery przełamane?

Stary 2008-05-21, 15:12   #1733
funky87
Zakorzenienie

Kasiu, Toffiee -wysłałam

Zoosiu
- a gdzie to wyjeżdżasz? Jak pobyt we Francji??

Imposing, również wysłane
Stary 2008-05-21, 15:16   #1734
imposing
Rozeznanie

Funky, ja też mogę poprosić?
monia0004@o2.pl

U mnie dalej dobrze. To znaczy, jem tyle ile trzeba, nie ucinam kalorii.
Dziwny napad szału już się nie powtórzył.
Martwie się. Wiem, że to dziwne. Ale zawsze jak przez dłuższy czas jest lepiej, to potem coś pęka i znów malutko jem. ;o
imposing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 15:49   #1735
Annie1441
Wtajemniczenie

Ostatnio nie jadłam kanapek do płatków rano, bo mi duża miseczka starczała, ale wczoraj byłam wieczorem na treningu. Przyszłam zmęczona a musiałam się jeszcze uczyć. Nie byłam zbyt głodna (22:30 wróciłam), no to wypiłam herbatę i poszłam spać. Rano GłODNA. Zrobiłam michę płatków, jabłko. Zjadłam... GłODNA. I tu zaczynam myśleć? A może dam radę? A może sobie darować? Mówię: NIE!
1. Nie po to tyle walczę ze swoją psychiką.
2. Nie po to poprawiłam wszystkie wyniki badań.
3. Nie po to jest mi ciepło i przyjemnie.
4. Nie po to mam znów okres, żeby go znowu stracić.
5. Nie mogę się cofać w tył.
6. Nie mogę do tego wrócić.
7. Mój organizm chce jeść, bo tego potrzebuje.
8. Muszę mieć siłę.

Powiedziałam to sobie i bez żadnych wyrzutów zrobiłam 2 kanapki, zjadłam i fajnie
Potem. Wcześniej było tak, że jak jadłam te kanapki w domu, to do szkoły nic. Ale mówię: Nie! Powtórzyłam w/w zdania, spakowałam jabłko, wiejski i poszłam z uśmiechem do szkoły
To takie moje 2 sukcesiki dzisiaj
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 15:50   #1736
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Kasiu, Toffiee -wysłałam

Zoosiu - a gdzie to wyjeżdżasz? Jak pobyt we Francji??

Imposing, również wysłane

Dzięki, już doszły Odpowiadając na pytanko, to tak- widac różnicę. Ale bynajmniej nie na bruszku, tylko te nóżki i ręce nie takie oświęcimskie
Stary 2008-05-21, 16:07   #1737
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
A gdzie znowu wyjeżdżasz?
do Międzyzdroi z koleżankami
Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
super płatki! bariery przełamane?
wiesz, po części chyba tak. aczkolwiek teraz jak wrócę do normalnego trybu życia na pewno będzie inaczej niż na wycieczce. co chwila jakieś ciastka nie ciastka z koleżankami i w ogóle wyrzuty sumienia były trochę ale nie tak źle.
a co najważniejsze, nie przytyłam - wręcz schudłam. i cieszę się, że poprawił mi się metabolizm.

Cytat:

Zoosiu
- a gdzie to wyjeżdżasz? Jak pobyt we Francji??
ogółem było fajnie aczkolwiek żałuje, że trafiłam na taką francuske, która ciągle spotykała się ze swoimi koleżankami a ja musiałam siedzieć z jakimiś dziewczynami którymi w ogóle nie znam... no ale mogło być gorzej.
wczoraj caly dzień w parku asterix, byłam na najwyższych rollercoasterach mowie Wam, przeżycie niezapomniane, ale oczy miałam zamknięte prawie cały czas
i teraz tylko mi smutno, że to ostatnia wycieczka z tą klasą..

a z jedzeniem, na początku miałam bariery jeść przy ludziach, powiedzieć do przyjaciółki 'jemy coś?' itd, ale pod koniec już prawie w ogóle no i dostałam okres, tak więc jest lepiej.

Cytat:
Dzięki, już doszły Odpowiadając na pytanko, to tak- widac różnicę. Ale bynajmniej nie na bruszku, tylko te nóżki i ręce nie takie oświęcimskie
zgadzam się
aczkolwiek nadal szczuplutka jesteś baaaardzo, tyle że nie już tak hm chorobliwie jak dla mnie przydałoby Ci się jeszcze kilka kilo.

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 16:17   #1738
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:

wrociłam!
No i tak ma być!
Cytat:
Ostatnio nie jadłam kanapek do płatków rano, bo mi duża miseczka starczała, ale wczoraj byłam wieczorem na treningu. Przyszłam zmęczona a musiałam się jeszcze uczyć. Nie byłam zbyt głodna (22:30 wróciłam), no to wypiłam herbatę i poszłam spać. Rano GłODNA. Zrobiłam michę płatków, jabłko. Zjadłam... GłODNA. I tu zaczynam myśleć? A może dam radę? A może sobie darować? Mówię: NIE!
1. Nie po to tyle walczę ze swoją psychiką.
2. Nie po to poprawiłam wszystkie wyniki badań.
3. Nie po to jest mi ciepło i przyjemnie.
4. Nie po to mam znów okres, żeby go znowu stracić.
5. Nie mogę się cofać w tył.
6. Nie mogę do tego wrócić.
7. Mój organizm chce jeść, bo tego potrzebuje.
8. Muszę mieć siłę.

Powiedziałam to sobie i bez żadnych wyrzutów zrobiłam 2 kanapki, zjadłam i fajnie
Potem. Wcześniej było tak, że jak jadłam te kanapki w domu, to do szkoły nic. Ale mówię: Nie! Powtórzyłam w/w zdania, spakowałam jabłko, wiejski i poszłam z uśmiechem do szkoły
To takie moje 2 sukcesiki dzisiaj
Świetnie widać że to pokonujesz

Wczoraj gdyby nie to że pogadałam sobie z bbasiulką przez gg to pewnie zaczęłabym ryczeć itp.... to moje słowa napisane wczoraj:
Już pewnie nigdy nie urosne bo mam mała przyswajalnść witamin z grupy B(a bez którejś z nich nie da się rosnąć) wiesz wzrost to moja obsesja. Po drugie znów musze jeździć na zastrzyki (a już się cieszyłam że z tym koniec. Po trzecie dzisiaj zostałam utwierdzona w moim przekonaniu że jestem brzydka. Nie poszło mi w szkole bo baba się uwzięła a ja tak bardzo się uczyłam.... Nie zjadłam jakoś super mało ale jednak mniej niż zwykle i chciałabym w ogóle nic nie zjeść.
A dzisiaj byłoby lepiej gdyby nie koleżanka miała dobre intencje ale()
zapytała czy przytyłam a ja na to:nie wie a ona:chyba tak.
pokłóciłam się z inna koleżanką i jeszcze nawrzeszczałam na brata,że mi wchodzi do kuchni kiedy robie sobie jedzenie. Przepraszam za tak długi i penie bezsensowny post
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-21, 16:21   #1739
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje za szczerość Właśnie w nogach, tzn udach przybyło mi chyba najwięcej i ręce poprawiły się znacznie , nie widać już mięśni tylko są takie w miarę normalne Cieszę się ze nie tylko ja widzę różnicę, bo w domu nikt mi tego nie powie , każdy chyba się boi, ostatnio musialam na siłę wyciągać to z koleżanki czy widać że przytyłam, zgadywała i pomyliła się o 1,5 kg, powiedizła że 5 a tak na prawdę to już 6,5 aż sama się Sobie dziwię że pisze to z takim spokojem i zadowoleniem

Cytat:
do Międzyzdroi z koleżankami

wiesz, po części chyba tak. aczkolwiek teraz jak wrócę do normalnego trybu życia na pewno będzie inaczej niż na wycieczce. co chwila jakieś ciastka nie ciastka z koleżankami i w ogóle wyrzuty sumienia były trochę ale nie tak źle.
a co najważniejsze, nie przytyłam - wręcz schudłam. i cieszę się, że poprawił mi się metabolizm. Teraz możesz Sobie jeść to co chcesz bez wyrzutów i cieszyć się życiem Zooosiu

ogółem było fajnie aczkolwiek żałuje, że trafiłam na taką francuske, która ciągle spotykała się ze swoimi koleżankami a ja musiałam siedzieć z jakimiś dziewczynami którymi w ogóle nie znam... no ale mogło być gorzej.
wczoraj caly dzień w parku asterix, byłam na najwyższych rollercoasterach mowie Wam, przeżycie niezapomniane, ale oczy miałam zamknięte prawie cały czas
i teraz tylko mi smutno, że to ostatnia wycieczka z tą klasą..

a z jedzeniem, na początku miałam bariery jeść przy ludziach, powiedzieć do przyjaciółki 'jemy coś?' itd, ale pod koniec już prawie w ogóle no i dostałam okres, tak więc jest lepiej. Ciesze się że wyjazd się podobał , szkoda tylko że taka francuska Ci się trafiła, ale najważniejsze że niektóre bariery pokonane, a jak czytam Twoje posty to widzę w nich tyle optymizmu

zgadzam się
aczkolwiek nadal szczuplutka jesteś baaaardzo, tyle że nie już tak hm chorobliwie jak dla mnie przydałoby Ci się jeszcze kilka kilo.
hmm mnie odpowiada tak jak jest teraz , dobrze się czuję z taka waga i powoli zaczynam się sobie podobać ale jeżeli nie dostanę okresu to w imię wyższego dobra przybiorę jeszcze parę kg albo przynajmniej nad tym pomyślę
Stary 2008-05-21, 16:27   #1740
Annie1441
Wtajemniczenie

Krytia- jak się wali to wszystko nie? Będzie lepiej, a 'koleżanek' nie słuchaj!
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości