|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Na pewno wizyta będzie udana
|
#1772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1773 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
Dzisiaj spędziłam, bardzo fajny dzień. Wyjechałam wczoraj o 2 w nocy z Warszawy i o 7 nad ranem byłam tu nad morzem. Pojechałam potem do Gdyni i spacerowałam trochę, potem bez wyrzutów sumienia jadłam obiad i nawet deserek wpadł, potem zjadłam dużą kolację i żyję Mam nadzieję, że wyrzuty sumienia mnie jutro nie dopadną i nie będę nic ucinać Cały dzień powtarzałam sobie: "Mam dobry metabolizm, nie przytyję, mogę sobie pozwolić " Oby się sprawdziło!Krytia wiesz, koleżanka pewnie nie wie, że masz anoreksję i chciała cię pocieszyć, że przytyłaś, bo wszystkim zdrowym się wydaje, że jak powiedzą takiej chudzince, że nabrała gabarytów to jak komplement Urosnąć, jeszcze urośniesz Zobaczysz ![]() Do jutra, bo ja już lecę spać
|
|
|
|
#1774 |
|
Raczkowanie
|
Funky dzięki za zdjęcia i powiem szczerze że widzę różnicę, nie jest bardzo duża ,na pewno przydało by Ci się jeszcze przytyć no ale ładnie Ci się żeberka juz ukryły
Tylko tak dalej do przodu![]() Agnes taki mi przykro że jest Ci żle ,mocno Cię przytulam i pamiętaj że zawsze jest światełko w tunelu. A u mnie nastrój troszkę lepszy,idę zaraz spać
|
|
#1775 |
|
Raczkowanie
|
Agatko jak ten czas leci jeszcze 12 dni i będziesz w domku a pamietasz jak było 40 parę dni?A juz Ci zostały niecałe dwa tygodnie
Zleci Ci szybciutko![]() Hypnotic ale Ci fajnie,też bym chciała pojechać sobie nad morze ![]() No teraz naprawdę idę spać
|
|
#1776 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki pochwale się
pierwszy raz sie przełamałam i na śniadanie zjadłam... jajecznicę.. ze szpinakiem i bułeczką... ale jestem z siebie dumnaa
|
|
|
|
#1777 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też chce. A na pewno masz świetny metabolizm i nic się nie stanie i ani się waż ucinać bo wiesz . Dziękuje, pocieszyłyście mnie ![]() Cytat:
A ja za godzinke jade do kościoła a później na 'wycieczke'. Postaram się przełamać a kcal podliczyć dopiero wieczorem. Tylko że jutro ważenie i
|
|
#1778 |
|
Raczkowanie
|
Miłego dnia laseczki
![]() Basiulka gratulacje tylko tak dalej
|
|
#1779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednak mimo wszystko mam dziś parszywy nastrój. Wczoraj wieczorem dowiedziałam się, że kolejny mój kolega się powiesił. Boże, jak to brzmi- kolejny kolega się powiesił. Ale taka jest prawda. Co chwila uświadamiam sobię, że już nigdy, NIGDY Go nie zobaczę. To okropne. Nie umiem nawet wyrazić jak potwornie się czuję.
|
|
#1780 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do Krytii, to myślę tak samo. być może koleżanka nie mowila tego wcale złośliwie. Cytat:
![]() ![]() byleby żadnych wyrzutów sumienia nie było;> Cytat:
bo czeka Cię świetny dzień z rodziną! na pewno Ci się uda, i nie myśl ani trochę o tym ważeniu.Cytat:
to takie smutne, nawet nie wiem co powiedziec bo nigdy nie byłam w takiej sytuacji. trzymaj się ![]() a ja zaraz idę robić na reszcie ukochaną owsiankę (pospało się..:p)
|
|
#1781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że to może niewiele daje, ale musisz się mocno trzymać, być dzielna ![]() A co ja tu robię? Kiedyś Martyna prosiła mnie, że skoro tu zaglądam (a od dłuższego czasu tak robie, mimo iż się nie udzielam), to może dobrze by było, żebym sie tez odezwała od czasu do czasu. Przymierzałam się wiele razy, ale byłoby hipokryzją, gdybym udzielała Wam rad, sama mając chyba problem. Może niektóre z Was pamiętają- fajnie schudłam, zdrowo. No i jojo bardzo szybko mnie dopadło. Niby nie można przytyć w krótkim czasie, prawda? No a jednak się da- przy tym, co ja wyprawiam. 2,5 kg w tydzień. Jak najbardziej możliwe, żadna woda, znikające kilogramy. Słodyczy nie jadłam przez 3 miesiące, co było dla mnie nie lada wyczynem. Ale jak widac nie potrafię zjeść 2 kostek czekolady i powiedzieć koniec. Czasem zdarzało mi się jeszcze przed cyrkami z odchudzaniem, że obżerałam się jak swinia, ale jakoś specjalnie nie zwracałam na to uwagi. Teraz zaczęłam się jednak trochę zastanawiać. Jestem jak studnia bez dna- coś się zawali, zjem coś niezaplanowaneg, zakazanego- no i cała lawina, bo i tak się posypało, to zacznę od jutra. Jem tak, że aż brzuch mnie boli, mdli mnie, ale 'psychicznie' jestem nadal głodna. WEłasnie to jest najgorsze- moje oczy wciąż by jadły, żołądek odmawia posłuszeństwa, a ja dalej głodna. To jest okropne uczucie. Nie ma chyba sensu, żebym wypisywała tu, co potrafię zjeść za jednym razem, w każdym razie zapewniam, że bardzo dużo. No i miałam 4 dni takiego własnie jedzenia. Nie wiem jak to pohamować, teraz jest lepiej, jem lekko i jestem na luźnej R, nie potrafię chyba wrócić do słodyczy tak, żeby jeść je jak normalny człowiek- z umiarem.
|
|
#1782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Agnieszka, przeczytalam Twoje wypowiedzi i prawde mówiąc doznałam szoku... Co stało się z tą Naszą Agą, tą którą poznałam na początku mojegoo"bycia" tu ?? Strasznie mi przykro, ale faktem jest, że masz ED, bo pamietaj, że nie obiawia się ono jedynie jedzeniem kompulsywnym/ nie jedzeniem/ wymiotami etc. ED może przybrać także postać zbyt intensywnych, a z czasem obsyjnych cwiczeń fizycznych, a Ty to masz... Proszę Cię idź do psychologa dopóki nie jest za późno, abys kiedyś nie żałowała, żed tego nie zrobiłaś... ![]() Cytat:
Kochanie tak bardzo mi przykro... Nie wiem co Ci powiedziec... A dlaczego on to zrobił ? tak bez powodu ?? To takie straszne Naprawde przykro mi P.S. tylko 12 dni superrr Basiulka gratuluje ![]() Cześć dziewczynki. Jak łatwo zauważyć nie udzielam się tu zbyt często. Jakoś tak wychodzi. Brak czasu, może czasem ochoty. Jednak staram się Was czytać i Cieszę się ze wszystkich Waszych sukcesów. U mnie ok, normalnie, ciągle słysze komplementy jak to wkońcu ładnie wyglądam ( ), choć nadal nie akceptuje siebie do końca, to nie jest źle. Ogólnie czekam już tylko na okres. Od wakacji kończą mi się wizyty u psychologa, choć w sumie teraz i tak jestem u niego raz na dwa tygodnie i tylko kontrolnie.Zaczynam życ. Dziś np. idę z koleżankami na piwo, mam lekkie obawy, bo nie chciałabym mieć wyrzutów sumienia po jego wypiciu. Ale wierze, że będzie ok ![]() Postaram się zaglądać częściej, życzę dalszych sukcesów i pozdrawiam
|
|
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agness ![]() Straciłas ochote na zycie? A TZ? Powiesz mu to? U mnie tez tak było, zostawcie mnie nie chce was ogladac ani z nikim sie spotykac, to na nic.. Nie myslałam ze Ciebie to dotknie..Pamietasz jak zawsze mi radziłas, podnosiłas na duchu? Zawsze byłas silna, teraz tez jestes, uwierz mi.. Psycholog moze Ci pomóc, Agniesiu, ale musisz zrobic pierwszy krok. Wszyscy w Ciebie wierza, Ale Ty musisz uwierzyc w siebie. U mnie nie jeste idealnie. Utozsamiam sie z wypowiedziami Phenomeny, u mnie jest podobnie jak u Phemnomeny, raz lepiej a raz gorzej. Tez nie mam ochoty zyc, chce tylkoo dotrwac do tej matury ustnej a potem, potem to juz mi wisi wszytsko..
|
|
#1784 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymam za Ciebie kciuki
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
Tamuś - och wiem,że jest ze mną źle ... wiem,że masz rację,wiem,że była zupełnie inna jeszcze jakiś czas temu ... miałam siłę,aby doradzać innym dziewczynom,miałam siłę,aby je pocieszać w trudnych chwilach a teraz? nawet nie wiem co mam napisać,bo w większości mam niemal identyczne sytuacje,więc skoro sama nie daję rady,to jak mam pomóc komuś innemu? czasami jestem egoistką chyba ... myślę,że to JA mam ED,że to JA jestem gruba,że to tylko JA mam obsesyjną manię na punkcie swojego wyglądu,że to JA nie chcę przytyć,że panicznie się tego boję,mam obsesję na punkcie spalania kalorii ... ale przy ED to chyba normalne ... z resztą już sama nie wiem ...
Udanego spotkania,obyś nie miała wyrzutów ![]() Orzeszku - kochana jesteś po prostu straciłam już te resztki sił na wszystko wiesz ... nawet nie mam ochoty nigdzie wychodzić ... bo mam wrażenie,że ludzie na mnie patrzą i myślą jaka jestem gruba i spaśnięta ... Choć dzisiaj rano nawet się nie zdołowałam. Wolałam się nie ważyć,jednak nie zauważyłam,abym mniała większy brzuch po wczorajszym,nawet częściej się wypróżniam,to chyba dobrze. Tak samo wczoraj , nie widziałam jakiegoś większego brzucha,aby mnie wydęło czy coś. Może dlatego,że tyle jeździłam na rowerku. Postanowiłam,że dzisiaj robię sobie takie wolne od zasad U,chyba tak będzie lepiej niż od razu po wczorajszym dniu wracać na R. Postaram się zjeść ponad 1500kcal,może faktycznie rozkręciłam metabolizm. A jutro ... jutro chyba pójdę rano do lekarza.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1786 |
|
Raczkowanie
|
Agatko współczuję Ci
Wiecie często jest tak że starannie ukrywamy co nam jest w głębi siebie i w pewnym momencie mamy dość wszystkiego a wtedy najłatwiej jest skończyć że sobą,a to nie jest wyjście,bo trzeba przeczekać te złe dni i na pewno za jakiś czas będzie lepiej![]() Ja ostatnio też miałam głupie myśli,dużo rzeczy mnie przytłoczyło,parę rzeczy się dowiedziałam niezbyt miłych i w pewnym momencie miałam bardzooo głupie myśli,ale już jest dobrze,coraz lepiej.Trzymaj się Agatko
|
|
#1787 |
|
Wtajemniczenie
|
Bbasiulko brawo
Nie można przecież przez całe życie jeść płatków śniadaniowych, dzień w dzień Oby takie urozmaicenie zdarzało się częściej ![]() Krytia dzięki, będę sobie przypominać dzisiaj twoje słowa, a i za Ciebie trzymam kciuki ![]() Asilos wiesz czasem się zdarza, że nasi przyjaciele/znajomi odchodzą. Wiem, że to straszne, tak ciężko uświadomić sobie, że tej osoby NAPRAWDĘ już nie ma. Jednak pamiętaj, że duchem zawsze będzie z tobą, będziesz pamiętać, a sama pamięć powoduje swego rodzaju nieśmiertelność. Trzymaj się
|
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Asilos - to smutne,ale trzymaj się
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1789 |
|
Raczkowanie
|
wykorzystuję nieobecność rodziców
a jutro imprezaaa.... xD
|
|
|
|
#1790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Agness, nie będę powtarzać tego, co już inne dziewczyny zdązyły powiedzieć. Od siebie dodam, że jesteś silną babką i dasz radę, że Ci się uda z tego wyjść, tylko potrzebujesz kogoś, kto będzie trzymał Cię za rękę i Cię poprowadzi... Nie zwlekaj z psychologiem, naprawdę, nic nie tracisz a możesz tylko zyskać.
Cytat:
Nie rozumiem jej, raz mi mówi, że się głodzę i jestem wychudzona, zaraz potem chwali się znajomym, jaką to ma mądra córkę, że jem naprawdę dużo i chudnę, bo wiem co i jak...
|
|
#1791 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Byłam pewna,że kto jak kto, ale Maggie jest normalna dziewczyna, której nawet nie przysni sie ED. Czasem sobie wszamie jakieś ciacho, ale zazwyczaj stara sie przestrzegac diety, a tu . Ty w takim razie też nie zwlekaj z psychologiem. Samo zastnawianie się na tym ile zjadłaś, rozważanie rekacji innych na nasze jedznie, jest bardzo niedobre i świdczy o chorobie.
|
|
|
|
|
#1792 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem zawalona nauka, w domu ciagle klotnie i ed wraca... Nie daje juz rady Cytat:
Nie wiem co Ci napisac Pewnie jest Ci strasznie ciezko... Trzymaj sie kochanaCytat:
Cytat:
Chwal sie jak najczesciej swoimi sukcesami. Strasznie milo sie to czyta. Kolejna osoba wychodzi na prosta. Brawo!
|
|
|
#1793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Agatko, jejku ja też się dziś dowiedziałam o czyjejś śmierci i też było to dla mnie bolesne, choć tej osoby nie znałam. Przykro mi, bo on nigdy nie miał szczęścia w życiu, jego wrażliwość sprawiła, że wpadł w alkoholizm itp. Życie bywa ciężkie...Hypnotic, zazdroszczę morza i to bardzo
|
|
|
#1794 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo u nas diety wyrządziły same zło, co się ed nazywa.
Nie radzę sobie. Kiedyś nie jadłam, a teraz ciągle chodzę i coś podskubuję, podjadam. A to zjem kanapeczkę po śniadaniu jeszcze, a to trochę płatków. Albo: już przecież tyle zjadłam to i druga "porcja" płatków nie zaszkodzi, a od jutra nie jem słodyczy czy nie podjadam. Na drugi dzień znów to samo, albo jeden dzień przerwy a później i tak to samo. Boję się, że zacznę tyć i nawet nie zauważę kiedy. Wczoraj mama upiekła ciasto to dziś oczywiście 4 kawałki poszły. A jutro znów ma upiec, więc boję się, że jak zwykle nie będę znała umiaru i pochłonę pół blaszki ![]() Ostatnio przymierzałam krótkie spodenki. Pokazałam się rodzicom, a oni, o dziwo, nie powiedzieli mi JUŻ nawet, że mam chude nogi. I wogóle wszyscy przestali mówić tak nagle o moim wyglądzie. Może nie do końca, ale już rzadko mówią że jestem chuda. Przyprawia mnie to o myśli, że przytyłam. Być może był taki okres, kiedy schudłam i było to bardzo zauważone, a teraz utrzymuje się waga więc nie mówią już. No cóż, dziwne to wszystko. Mam straszny apetyt. Zapychacze typu woda, herbatki ziołowe czy jabłko nie pomagają na długo. Ciągle bym tylko jadła. Mam dosyć. Wiem, że mam jeść, ale gdy już zaczęłam to robić, zdaje się, że nie znam umiaru. Wstyd mi przed rodzicami bo ciągle widzą, jak coś jem. Oni się w sumie cieszą, a mi tak głupio... Sama nie wiem co mam robić. Długo nad tym wszystkim myśle i nie wyciągam żadnych wniosków... Było tak dobrze, a się posypało wszystko. Asilos- to naprawdę smutne, ale jesteś silna i poradzisz sobie z tym wszystkim, przecież wiesz
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do jedzenia - cóż, oczywiście przesadzasz, przykro mi. mama upiekła ciasto - pycha. każdy by zjadł mniej wiecej tyle, powiem Ci, że ja dziś u babci też jadłam dużo słodkiego i nie ma w tym nic złego ani dziwnego. o co Ci chodzi, o kompulsy? bo nie wiem. podjada każdy człowiek. wiesz, rozmawiałam z Mangoliną na pw niedawno (w zeszłym tygodniu), bo martwiłam się tym, że jem po kolacji itp. A ona bardzo mnie pocieszyła mówiąc, że robi to samo, niemal non stop podjada, a po kolacji zajada się płatkami, fitellą itp. 'nie znasz umiaru'? czemu? bo zjesz jeszcze jedną kanapkę, trochę płatków? ![]() musisz zrozumieć, że jedzenie pięciu posiłków (tylko), zero podjadania itp. to - tak naprawdę - nie jest domena normalnych ludzi. masz obraz siebie z czasów ed i podoba Ci się ta kontrola etc. pozwól sobie na ten luz i nie wyrzucaj sobie gdy zjesz wiecej
|
|
|
#1796 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewelko nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszczę tego twojego apetytu, przecież nie tyjesz więc po co masz się ograniczać
? Rodzice już nie rozmawiają na temat twojej wagi, bo jak widzą, że jesz normalnie, to po prostu stwierdzili, że widocznie już tak masz, że wyrosłaś z dziecięcego "tłuszczyku" i jesteś typem takiej osoby z dobrym metabolizmem Wiosenko mów tam co u Ciebie ?
|
|
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
a, dobrze
![]() miałam taki super poranek, spotkałam mojego 'trenera' z jednego z obozów, ma 23 lata i jest taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaki boski, no ![]() świetnie było, pogadaliśmy sobie, on bardzo podniósł mnie na duchu wracałam do domu w tak świetnym humorze, że słuchałam muzyki na maksymalnej głośn., ludzie na mnie patrzyli jak na wariatkę, bo szłam uśmiechając się do siebie jak głupia a potem pojechałam do babci i strasznie się najadłam słodyczy, na szczęście wyrzuty tylko przez chwilę były a jak u Ciebie, jak jedzonko?
|
|
#1798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
? Nie no żartuje, to nie fair, że wszyscy trenerzy są zawsze tacy ładni, gdyby tylko byli młodsi Właśnie jem sobie ciacho :P Może wieczorkiem wrzucę na NCJ coś jak dam radę
|
|
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Kochaniutkie, chciałam Wam napisać że jestem na bieżąco z wszystkimi sprawami, podczytuję co się u Was dzieje, niestety nie odpisuje za często ze względu na nawał spraw, sesja itp...
Wiele spraw bardzo mnie martwi , a szczególnie to co dzieje się z Agness , proszę Cię Słoneczko idź jutro do lekarza, nie lekceważ tego co się dzieje teraz Bo nie jest dobrze i zdajesz Sobie z tego sprawę.Asilos - bardzo mi przykro, nawet nie wiem co napisać
|
#1800 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.

Dzisiaj spędziłam, bardzo fajny dzień. Wyjechałam wczoraj o 2 w nocy z Warszawy i o 7 nad ranem byłam tu nad morzem. Pojechałam potem do Gdyni i spacerowałam trochę, potem bez wyrzutów sumienia jadłam obiad i nawet deserek wpadł, potem zjadłam dużą kolację i żyję
Mam nadzieję, że wyrzuty sumienia mnie jutro nie dopadną i nie będę nic ucinać
Cały dzień powtarzałam sobie: "Mam dobry metabolizm, nie przytyję, mogę sobie pozwolić
Tylko tak dalej do przodu
też chce. A na pewno masz świetny metabolizm i nic się nie stanie
i ani się waż ucinać bo wiesz
. 

to takie smutne, nawet nie wiem co powiedziec bo nigdy nie byłam w takiej sytuacji. trzymaj się 

superrr