Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-14, 09:02   #2041
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2

Juka dzisiaj zaczęłam 38 tc więc teoretycznie tak 😊 ale wzięłam prysznic i przeszło. Chciałabym, żeby mały wytrzymał do czwartku, wtedy mam wizytę z biometria i ktg 😊
Dobrze, że mąż Ci tak pomaga 😊

Madzialenka no najlepiej pojechać i przymierzyć 😊 mi się za to moje kompletnie nie podobają, a zawsze byłam z nich zadowolona 😏

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-14, 09:32   #2042
madzieeek
Wtajemniczenie

Wracać mamy teoretycznie dzisiaj wieczorem, ale jak to będzie to się okaże...
Zdecydowałam się jechać, bo wiedziałam, że tu jest przepięknie no i pomyślałam, że nieprędko pojedziemy jeszcze gdzieś razem, sami i że to ostatnia szansa w sumie... Tylko okazuje się, że panowie się alkoholizują, a potem leczą kaca, a ja właściwie nie mam co ze sobą zrobić

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-14, 09:40   #2043
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Też się zastanawiam nad ręcznym aventem. Ola rodzona w 39 Tc. Straszyli, że dziecko hipotroficzne, pytali czy paliłam w ciąży. A wszystko było w porządku. Ola dostała 10 pkt Apgar. Ja mam 155 cm wzrostu, urodziłam się z wagą 2650 g. Lekarz powiedział, że absolutnie nie mam się czym martwić i pytał jak się podczas cc rozpłakałam gdzie chciałam większe dziecko zmieścić?😉 Chociaż mój mąż z tych wysokich - 186 cm.😊
Z ta waga noworodka nie zgadniesz. Monika dzien po terminie 3050g i 53cm. A teraz majac 3.5r jest sporo wyzsza od rowiesnikow. Mlody tez nie zapowiada sie na wielkoluda. Dzis jade na usg to zobaczymy co i jak.
Znowu zasypiam na suedzaco. Ide cisnienie z ciekawosci zmierzyć.

czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-14, 09:50   #2044
rojku
Rozeznanie

Hanula to taki słodki łobuziak A ja o Olach słyszałam ze bardzo grzeczne :P to może u Twoich dzieci jakoś na odwrót z imionami?
Stary 2017-08-14, 09:51   #2045
juka_juka
Wtajemniczenie

Blond to zazdroszczę bezpiecznego etapu..Ja kiedyś odliczałam mijające tygodnie a teraz dni.I cieszę się z każdego kolejnego dnia.

Madziek wydaje mi się że ciąża bardzo przestawia w głowie i dlatego tak się czujesz.Bardziej nam zależy na spokoju niż rozrywkach.Wrócicie i sobie odpoczniesz.
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-14, 10:01   #2046
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blond ooo to ciąża już donoszona . Super ! Byłam w salonie. Przymierzyłam, ale inny model . 70F był dobry, pani w salonie potwierdziła
Poleciałam do domu i zamówiłam Nawet odbiór w salonie był możliwy, wtedy wysyłka za darmo Więc skorzystałam z tego. Oby był tylko dobry

Kurcze. Czekam na 6 przesyłek. Jak zaczną dochodzić, to normalnie będę miała codziennie dzień dziecka hehe jak w ciąży z Mają Tylko czekałam na przesyłki. Bo też wszystko zamawiałam w jednym czasie.

Jeśli chodzi o pomoc męża, to ja na swojego też złego słowa powiedzieć nie mogę. Czy to ciążą , czy nie. To on sprząta, gotuje, jak nie ma nocy, to kąpie i usypia Maję. Robi pranie, prasuje. Generalnie mam wrażenie, że ja tylko chodzę do pracy i się przygotowuję do zajęć. Teraz mam etap "wicia gniazda" więc chodzę i sprzątam. A on mnie za to goni, że nie powinnam odkurzać, ze coś. Więc wykorzystuję to , jak on idzie do pracy

Idę wstawić pranie dla małego. Pierwsze

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2017-08-14 o 10:24
Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-14, 10:06   #2047
rojku
Rozeznanie

A co do laktatora to miałam w poprzednich ciążach Medele Swing. Super była, ale ta cena... :/ Teraz jestem zdecydowana na podwójny elektryczny Lansinoh. Poczytałam sporo o nich, m.in. Na grupie mam które karmią bardzo długo odciąganym mlekiem. One jadą na laktatorze czasem i po 1,5 roku. MiniElectric właśnie rwie suty strasznie. W Swingu czasem zalewa silniczek i potem juz nie działa tak dobrze. Avent jakos prawie nie istnieje na tej grupie. Lovi Prolactis sobie radzi nieźle, ma fajne opcje, ale minusem jest tylko jeden rozmiar lejka. Sporo dziewczyn uwielbia malo rozreklamowane u nas ale bardzo popularne wśród ściągających laktatory Spectra 9. Generalnie ja wiem, że za każdym razem potrzebowałam rozhulać laktację, bo pokarmu nie miałam na początku, to zwracam uwagę na to ze to ma być laktator dwufazowy, który "naśladuje" ssanie dziecka i najlepiej stymuluje do laktacji. Przy ściąganiu 7-5-3 co pare godzin ręczny bym się zaj.bała.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-08-14, 10:10   #2048
agnieszka_kak
Zadomowienie

Madziek, wytrzymasz Przejdz sie na spacer, zrob wszystkim kawe, polezcie na lezaczkach albo kocykach, jak mowisz jest tam pieknie.

Co do powrotu samochodem rozumiem, ze jest ci niewygodnie, ale staraj sie nie jezdzic w pozycji "prawie lezacej" jak to opisalas- bezpieczenstwo przede wszystkim, a to nie jest bezpieczna pozycja w razie wypadku niestety.

Sama mialam super weekend- w sobote pojechalismy na fajerwerki nad morze (mam do morza jakies 35 km)- metrem a ostatnie kilometry rowerem, samochodem nie dalo rady bo juz na 3h przed pokazem organizatorzy ostrzegali o braku miejsc parkingowych. I tak mi sie dobrze jechalo tym rowerem ze wszystkich wyprzedzalam na sciezce.
Zacheceni sukcesem w niedziele znow pojecalismy rowerem na lokalny targ historyczny i na obiad. Wrocilam do domu, padlam na sofe i odplynelam, hehe.

Jak sie ruszam to nie mam skurczow lydek w nocy, stad staram sie jak najwiecej.

Dzisiaj zaczynam 36tc, w czwartek kolejna wizyta u poloznej. Moja corka niestety rosnie jak na drozdzach, i nie mam pojecia po kim to ma. Pewnie dobije do 3700-3800 gr.
agnieszka_kak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-14, 10:23   #2049
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Agnieszka też mieszkając w Holandii miałam tak blisko do morza.

Madziek wzięłaś jakąś książkę? Postaw na relaks.

Stary 2017-08-14, 10:33   #2050
marttb
Zakorzenienie

Cool Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2

madziek - staraj się relaksować, na podróż warto coś sobie pod plecy podłożyć

blomd - jak tam ? dalej coś Cię trzyma? Ja dzisiaj miałam już 2 skurcze takie (według mnie) mocniejsze - chociaż pewnie za jakiś czas uxnam że to były wypierdki Wczoraj cały dzień chodziłam i mówiłam że może dziś urodzę- ale jednak nie Muszę jeszcze trochę wytrzymać byle wniosek o kredyt złożyć

madzialenka- nic tak nie cieszy jak przychodzące przesyłki

jukq - Ja kłucie mam bardziej od wewnątrz

mała musi być już nisko bo czuję jak mi tam gmera

Wy mówicie o małych dzieciach a u mnie wszyscy w szoku że Zosia równo w 36 tc miała 2644g i że urodzi się malutka jak na moją i męża rodzine - u nas wszystkie dzieci powyżej 4 kg się rodzą. Śmieją się że w końcu będzie prawdziwy dzidziuś w rodzinie

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-14, 10:34   #2051
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Mój mały też zapowiada się na dużego. Ech...

Stary 2017-08-14, 10:41   #2052
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Madzialenka no i super, ja uwielbiam staniki z esotiqa, jakościowo są ekstra, a za taką cenę to już w ogóle

Madziek no niestety w ciąży siedzenie z pijusami nie jest fajne, zresztą mi teraz tak wolno czas leci jak siedzę przy stole, zaraz mnie tyłek i nogi bolą.

Rojku ja tam elektrycznego nie kupuję na razie, nie wiem jak będzie z moją laktacją, mam nadzieję, że małemu starczą piersi, a ściągać będę w razie ewentualnej potrzeby

Marta wykąpałam się, zdrzemnęłam i przeszło, ale obudziłam się, bo strasznie ciężko i szybko oddychałam, mąż mówił że w nocy też tak dziwnie oddychałam i nie wiedział czy już się szykować

Ja ostatnią wagę znam z 33 tc, wtedy było 1900 g, ciekawe ile teraz
Stary 2017-08-14, 10:49   #2053
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blond potwierdzam, też często tam kupuję. Ale o promocji nie wiedziałam. To u ciebie maleństwo się szykuje. Ja bym chciała max 3500 . Maja miała 3200. Ale czuję, że będzie więcej
Za tydzień mam wizytę.

Stary 2017-08-14, 11:02   #2054
czbasia
Zakorzenienie

A ja znowu stresa łapie przed wizyta i usg. Chyba w ogóle nie powinnam sie w ciąży bafac to spokojna bym była. Dobrze ze maly kopie i rozpycha sie aż brzuchol skacze. Nawet nie będę pisac co sobie wkrecam dziś. Boshh..jestem nienormalna
..ot co..

Stary 2017-08-14, 11:05   #2055
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Czbasia a dlaczego masz takie obawy?

Stary 2017-08-14, 11:26   #2056
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Blond potwierdzam, też często tam kupuję. Ale o promocji nie wiedziałam. To u ciebie maleństwo się szykuje. Ja bym chciała max 3500 . Maja miała 3200. Ale czuję, że będzie więcej
Za tydzień mam wizytę.

Jak takie maleństwo to czemu ja taki brzuch wielki mam 😂
Zobaczę w czwartek ile waży, już nie mogę się doczekać 😊

Czbasia na pewno wszystko jest dobrze i wizyta tylko to potwierdzi, nie wkrecaj sobie głupot 😘

Stary 2017-08-14, 11:48   #2057
madzieeek
Wtajemniczenie

Dziękuję Dziewczyny za wsparcie!!! Muszę jakoś dać radę, ale mam nauczkę, że nie warto być taką "hop do przodu" i mogę wszystko u progu dziewiątego miesiąca...

byłam kiedyś "aparatką"!
Stary 2017-08-14, 12:17   #2058
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blond mój w 30 tygodniu ważył 1300g.

Stary 2017-08-14, 12:21   #2059
juka_juka
Wtajemniczenie

Czy Wy tez tak macie że planujecie co zrobicie po porodzie?Jestem jakas dziwna ale planuje sobie że kupię stertę ubrań jak schudnę,zrobię piękne paznokcie jak wrócę ze szpitala i będę na siłach 😃 Że będziemy wszędzie jeździć po gościach i pokazywać nasze cudo😃 Pewnie rzeczywistość mnie zaskoczy haha.Pewnie bedzie cały dzień na cycku i będę wyglądać gorzej niż teraz.A tak w ogóle życie jest niesprawiedliwe.Od początku ciąży najważniejsze było dla mnie żeby nie było komplikacji i dziecko zdrowe.A dla koleżanki największym problemem jest Plec bo chciała córkę a ma miec syna..A o zdrowie to sie nawet nie martwi.Co ciekawe ja większość ciazy leżę a ona śmiga i żyje tak samo jak przed.I gdzie tu sprawiedliwość?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-14, 12:36   #2060
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Czbasia a dlaczego masz takie obawy?

Bo panikara jestem.. Nawet jak lekarz mowi ze w porzadku to i tak będę szukac powodow do niepokoju. Ale to objawia sie dzien dzed /w dzien wizyty i mija bast dnia jak przeanalizuje wszystko.. Taka natura..nic nie zrobisz..

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Jak takie maleństwo to czemu ja taki brzuch wielki mam 😂
Zobaczę w czwartek ile waży, już nie mogę się doczekać 😊

Czbasia na pewno wszystko jest dobrze i wizyta tylko to potwierdzi, nie wkrecaj sobie głupot 😘

Dzieki. Podświadomie wiem ze w porzadku wszystko ale kurcze nerwa mam...

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Czy Wy tez tak macie że planujecie co zrobicie po porodzie?Jestem jakas dziwna ale planuje sobie że kupię stertę ubrań jak schudnę,zrobię piękne paznokcie jak wrócę ze szpitala i będę na siłach 😃 Że będziemy wszędzie jeździć po gościach i pokazywać nasze cudo😃 Pewnie rzeczywistość mnie zaskoczy haha.Pewnie bedzie cały dzień na cycku i będę wyglądać gorzej niż teraz.A tak w ogóle życie jest niesprawiedliwe.Od początku ciąży najważniejsze było dla mnie żeby nie było komplikacji i dziecko zdrowe.A dla koleżanki największym problemem jest Plec bo chciała córkę a ma miec syna..A o zdrowie to sie nawet nie martwi.Co ciekawe ja większość ciazy leżę a ona śmiga i żyje tak samo jak przed.I gdzie tu sprawiedliwość?
Ja najbardziej planuje schudnąć: brzydal: i na sylwestra wygladac wyjsciowo..chociaz u mnie bez diety i cwiczen wiem ze latwo nie bedzie.
Co do kol. brak slow.

Stary 2017-08-14, 12:50   #2061
marttb
Zakorzenienie

Byłam z bratem w centrum handlowym, ja poszłam w swoją stronę, on w swoją. Po wyjściu z h&m złapał mnie skurcz- straszak i aż usiąść musiałam (dobrze ze zaraz obok było gdzie siąść) i powiem Wam że szok, bo nawet jedna pani podeszła spytać czy wszystko w porządku. No ale ja już siedziałam i zakończyłam po jednym sklepie

czbasia - na pewno będzie wszystko dobrze

juka - ja planuję głównie zakupy i schudniecie

ja czuję się jak jedna wielka kluska, wszędzie mnie pełno

blond - teraz to już w każdej chwili akcja może się rozpocząć u mnie do terminu 22 dni

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-14, 13:13   #2062
blekitnams
Zadomowienie

Cytat:
Czbasia Michał nasz dalej bezimienny 😱

Madziek spokojnie, będzie dobrze.

Błękitna oooo ja jutro idę do Lidla. Może kupię. Jak nie to rosman. Kupiłaś żel do mycia czy piankę z pompką?

Mam płyn do prania. Od jutra zaczynam pierwsze pranie
Kupiłam jeszcze dwa opakowania chusteczek nawilżonych babydream różowych (promocja w rosmanie jest).

Kupiłam piankę, planuję kupować za każdym razem coś z pompką, żeby było wygodnie nakładać jedną ręką.

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Nie lubię Diagnostyki, bo u mnie jest 5 stanowisk koło siebie, a ja nie cierpię patrzeć na pobieranie krwi fuuuj
Chodzę do Synevo, ale jest w takiej zwykłej przychodni, tłumy do przychodni były właśnie, a przede mną w labie była tylko dziewczyna, która robiła krzywą cukrową

Współczuję cukrzycy ale chociaż figurę będziesz miała, ja jestem cała otłuszczona od tych słodyczy
Ja mam jakiś mały oddział Diagnostyki po drugiej stronie ulicy. Właściwie nigdy nie ma kolejek, wchodzę i po 3 minutach wychodzę.

Cytat:
Dobrze, że wynik ujemny. A to ciacho to bym wciągnęła jedną dziurką z nosa.😎
Dziewczyny a jak miałyście pobierany wynik GBS. Tylko z pochwy czy z odbytu też?

Wczoraj miałam gorszy dzień i cały praktycznie przeleżany w sypialni. Brzuch mnie bolał, twardniał, było mi niedobrze. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej, bo mam zamiar chałupę ogarnąć. A o 17 teściowa zabiera Olę na nockę do siebie.
Była kiedyś mowa o laktatorach. Kupujecie ręczny czy elektryczny? I jakiej firmy? A może w ogóle nie kupujecie?
KORNELIA czy to ty masz też wyznaczoną cesarkę na 5 września?

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Aniołek zdrówka! Mam nadzieję że dzisiaj lepiej z tym uchem.
Czbasia mnie się Michał podoba! Chociaż mój chrzestny to Marek i spoko z niego gość.😊

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Rojku ty masz Hanię w domu, więc pytam czy te Hanki to takie łobuzy czy grzeczne dziewczynki? Bo moja Ola to łobuz i rozrabiara i ciągle liczę na to, że Hanula będzie spokojniejszą siostrą.😃
Ja się dzisiaj obudziłam z bólem brzucha, cały twardy, spięty, teraz już przeszło.

Laktator dostałam od koleżanki ręczny Aventa, ona w ogóle nie odciągała. Na SR położna polecała Medele, ale nie wiem dokładnie czemu, bo jeszcze nie byłam na temacie, na którym porusza szczegółowo tę kwestię.

Cytat:
Też się zastanawiam nad ręcznym aventem. Ola rodzona w 39 Tc. Straszyli, że dziecko hipotroficzne, pytali czy paliłam w ciąży. A wszystko było w porządku. Ola dostała 10 pkt Apgar. Ja mam 155 cm wzrostu, urodziłam się z wagą 2650 g. Lekarz powiedział, że absolutnie nie mam się czym martwić i pytał jak się podczas cc rozpłakałam gdzie chciałam większe dziecko zmieścić?😉 Chociaż mój mąż z tych wysokich - 186 cm.😊
Ja mam 150 cm, Tż niecałe 164, nie liczę na duże dziecko.

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Blond Ty juz mozesz chyba spokojnie rodzic nie?Niby tak mówią że oranizm sie oczyszcza przed.Śliczne ubranka.Wysłałam męża zobaczymy czy cos jeszcze kupi czy juz nic nie będzie.Jestem z niego mega dumna.Wczoraj pojechał po resztę rzeczy których jeszcze brakuje dla myszki i wszystko kupił.I nawet nie wydzwaniał sto razy😃 A tak to codziennie wstaje o 4.30.Wraca po 16.Gotuje,sprząta,wszystk o mi pod nos przynosi.Dodatkowo jeszcze kończy jakieś ☠☠☠☠☠☠☠ki remontowe.Szkoda mi go bardzo że wszystko na jego głowie.Obmyślam żeby po porodzie kupić mu jakiś fajny prezent za to wszystko.

Madziek trzymaj się.Ja i tak Cie podziwiam że w ogóle pojechałaś.Dla mnie jeszcze przed szpitalem wielkim wyczynem było pójście na zakupy czy gdzieś w gości.

Marta fajnie że odpoczęłaś.Do mnie mama przyjeżdża w środę bo mąż wyjeżdża na kilka dni.

Zaczęłam dzisiaj 35t.Jeszcze trzy.Wczoraj jakoś kilka razy brzuch mnie bolał ale doszłam do wniosku że nie biorę nospy.Nawet jak brałam to mi nie pomagała wiec na darmo nie będę dziecka truć.Dziewczyny Was jak kłuje szyjka to czujecie to od zewnątrz czy wewnątrz?Mnie zawsze kluło z zewnątrz.Ale ostatnio podczas szaleństw myszki poczułam jakby mi gwoździa wsadziła od środka.I sie zastanawiam czy coś z szyjka czy po prostu coś za bardzo nacisnęła.
Ja mam zawsze wrażenie, że to takie kłucie od wewnątrz, z szyjką wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez agnieszka_kak Pokaż wiadomość
Madziek, wytrzymasz Przejdz sie na spacer, zrob wszystkim kawe, polezcie na lezaczkach albo kocykach, jak mowisz jest tam pieknie.

Co do powrotu samochodem rozumiem, ze jest ci niewygodnie, ale staraj sie nie jezdzic w pozycji "prawie lezacej" jak to opisalas- bezpieczenstwo przede wszystkim, a to nie jest bezpieczna pozycja w razie wypadku niestety.

Sama mialam super weekend- w sobote pojechalismy na fajerwerki nad morze (mam do morza jakies 35 km)- metrem a ostatnie kilometry rowerem, samochodem nie dalo rady bo juz na 3h przed pokazem organizatorzy ostrzegali o braku miejsc parkingowych. I tak mi sie dobrze jechalo tym rowerem ze wszystkich wyprzedzalam na sciezce.
Zacheceni sukcesem w niedziele znow pojecalismy rowerem na lokalny targ historyczny i na obiad. Wrocilam do domu, padlam na sofe i odplynelam, hehe.

Jak sie ruszam to nie mam skurczow lydek w nocy, stad staram sie jak najwiecej.

Dzisiaj zaczynam 36tc, w czwartek kolejna wizyta u poloznej. Moja corka niestety rosnie jak na drozdzach, i nie mam pojecia po kim to ma. Pewnie dobije do 3700-3800 gr.
Podziwiam, że jeździsz na rowerze, ja pewnie nie potrafiłabym utrzymać równowagi.
blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-14, 13:16   #2063
juka_juka
Wtajemniczenie

Marta opisz jak skurcz wygląda 😃
Stary 2017-08-14, 13:22   #2064
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Błękitna no właśnie też chcę z pompką. Zobaczymy czy w końcu będzie w Lidlu.

Stary 2017-08-14, 13:22   #2065
madzieeek
Wtajemniczenie

Co do planów poporodowych to ja mam tylko jeden - a właściwie rozkminkę na jeden temat: czy w najbliższym sezonie uda mi się wyskoczyć na snowboard? A poza tym nie mam żadnych planów, tak na poważnie to myślę tylko o tym, żeby dzidziuś był zdrowy - ostatnio to właśnie spędza mi sen z powiek...

Laktator mam ręczny z Aventa od koleżanki - zobaczę, czy będzie mi w ogóle potrzebny. Jeśli okaże się że tak, to wtedy zainwestuję w jakiś elektryczny.

Też chodzę na badania do Diagnostyki - ale zwykle docierał koło 9 i nigdy nie ma już kolejek

byłam kiedyś "aparatką"!
Stary 2017-08-14, 14:13   #2066
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ja nie mam żadnych planów poporodowych 😊
No... Może znalec czas na poczytanie książki.

Stary 2017-08-14, 14:36   #2067
Neocleo
♡ + ♡ = ♡♡♡♡

Hej

Dziękuję za wszystkie gratulacje i słowa wsparcia

Jak już Wam wcześniej pisałam, moja córeczka - wcześniaczek trafiła do inkubatora, tam była dogrzewana, karmiona sondą, a wczoraj jeszcze naświetlana bo dostała żółtaczki... No ale dzisiaj już opuściła inkubator i przybiera powoli na wadze Jest szansa, że jeszcze w tym tygodniu wróci do domu
Z uwagi na duży baby-boom, ja już wczoraj zostałam wypisana ze szpitala, odciągam pokarm i codziennie malutkiej zawożę.

Ja już śmigam jak 'ta lala' Brzuch boli właściwie tylko przy siadaniu /wstawaniu. Najgorsza była pierwsza doba po cc, tzn. pionizowanie po 12-godzinnym leżeniu plackiem i pierwsze kroki. Leków przeciwbólowych już nie biorę, ostatnio w sobotę na noc w szpitalu dostałam paracetamol w tabletkach, dzięki czemu mogłam trochę pospać na bokach

za kolejne tygodnie Waszych ciąż. Już niedługo będziecie tulić swoje maleństwa. Ja dopiero dzisiaj mogłam wziąć w ramiona moją maleńką córeczkę
Neocleo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-14, 14:38   #2068
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Neo dobre wieści. Jeszcze kilka dni i będziecie w domku razem. Szkoda, że mogłaś z nią zostać w szpitalu.

Stary 2017-08-14, 15:00   #2069
blekitnams
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neocleo Pokaż wiadomość
Hej

Dziękuję za wszystkie gratulacje i słowa wsparcia

Jak już Wam wcześniej pisałam, moja córeczka - wcześniaczek trafiła do inkubatora, tam była dogrzewana, karmiona sondą, a wczoraj jeszcze naświetlana bo dostała żółtaczki... No ale dzisiaj już opuściła inkubator i przybiera powoli na wadze Jest szansa, że jeszcze w tym tygodniu wróci do domu
Z uwagi na duży baby-boom, ja już wczoraj zostałam wypisana ze szpitala, odciągam pokarm i codziennie malutkiej zawożę.

Ja już śmigam jak 'ta lala' Brzuch boli właściwie tylko przy siadaniu /wstawaniu. Najgorsza była pierwsza doba po cc, tzn. pionizowanie po 12-godzinnym leżeniu plackiem i pierwsze kroki. Leków przeciwbólowych już nie biorę, ostatnio w sobotę na noc w szpitalu dostałam paracetamol w tabletkach, dzięki czemu mogłam trochę pospać na bokach

za kolejne tygodnie Waszych ciąż. Już niedługo będziecie tulić swoje maleństwa. Ja dopiero dzisiaj mogłam wziąć w ramiona moją maleńką córeczkę
Super, że już się tulicie.
Cieszę się, że twoje samopoczucie dobre i nie pozostaje nic innego jak trzymanie kciuków za wasze dalsze perypetie.
blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-14, 15:50   #2070
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Zaszalalam. Kupiłam sobie jeszcze jeden ten biustonosz do karmienia. Tylko ciemny, ale model ten sam. Rano nie było rozmiaru a teraz patrzę, że jest. To szybko zamówiłam. Oby tylko rozmiar był dobry.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości