![]() |
#2041 |
Magda ;)
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Juka dzisiaj zaczęłam 38 tc więc teoretycznie tak 😊 ale wzięłam prysznic i przeszło. Chciałabym, żeby mały wytrzymał do czwartku, wtedy mam wizytę z biometria i ktg 😊
Dobrze, że mąż Ci tak pomaga 😊 Madzialenka no najlepiej pojechać i przymierzyć 😊 mi się za to moje kompletnie nie podobają, a zawsze byłam z nich zadowolona 😏 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2042 |
Wtajemniczenie
|
Wracać mamy teoretycznie dzisiaj wieczorem, ale jak to będzie to się okaże...
Zdecydowałam się jechać, bo wiedziałam, że tu jest przepięknie no i pomyślałam, że nieprędko pojedziemy jeszcze gdzieś razem, sami i że to ostatnia szansa w sumie... Tylko okazuje się, że panowie się alkoholizują, a potem leczą kaca, a ja właściwie nie mam co ze sobą zrobić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znowu zasypiam na suedzaco. Ide cisnienie z ciekawosci zmierzyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2044 |
Rozeznanie
|
Hanula to taki słodki łobuziak
![]() ![]()
#2045 |
Wtajemniczenie
|
Blond to zazdroszczę bezpiecznego etapu..Ja kiedyś odliczałam mijające tygodnie a teraz dni.I cieszę się z każdego kolejnego dnia.
Madziek wydaje mi się że ciąża bardzo przestawia w głowie i dlatego tak się czujesz.Bardziej nam zależy na spokoju niż rozrywkach.Wrócicie i sobie odpoczniesz. |
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Zakorzenienie
|
Blond ooo to ciąża już donoszona . Super ! Byłam w salonie. Przymierzyłam, ale inny model . 70F był dobry, pani w salonie potwierdziła
![]() Poleciałam do domu i zamówiłam ![]() ![]() ![]() Kurcze. Czekam na 6 przesyłek. Jak zaczną dochodzić, to normalnie będę miała codziennie dzień dziecka ![]() ![]() Jeśli chodzi o pomoc męża, to ja na swojego też złego słowa powiedzieć nie mogę. Czy to ciążą , czy nie. To on sprząta, gotuje, jak nie ma nocy, to kąpie i usypia Maję. Robi pranie, prasuje. Generalnie mam wrażenie, że ja tylko chodzę do pracy i się przygotowuję do zajęć. Teraz mam etap "wicia gniazda" więc chodzę i sprzątam. A on mnie za to goni, że nie powinnam odkurzać, ze coś. Więc wykorzystuję to , jak on idzie do pracy ![]() Idę wstawić pranie dla małego. Pierwsze ![]() Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2017-08-14 o 10:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2047 |
Rozeznanie
|
A co do laktatora to miałam w poprzednich ciążach Medele Swing. Super była, ale ta cena... :/ Teraz jestem zdecydowana na podwójny elektryczny Lansinoh. Poczytałam sporo o nich, m.in. Na grupie mam które karmią bardzo długo odciąganym mlekiem. One jadą na laktatorze czasem i po 1,5 roku. MiniElectric właśnie rwie suty strasznie. W Swingu czasem zalewa silniczek i potem juz nie działa tak dobrze. Avent jakos prawie nie istnieje na tej grupie. Lovi Prolactis sobie radzi nieźle, ma fajne opcje, ale minusem jest tylko jeden rozmiar lejka. Sporo dziewczyn uwielbia malo rozreklamowane u nas ale bardzo popularne wśród ściągających laktatory Spectra 9. Generalnie ja wiem, że za każdym razem potrzebowałam rozhulać laktację, bo pokarmu nie miałam na początku, to zwracam uwagę na to ze to ma być laktator dwufazowy, który "naśladuje" ssanie dziecka i najlepiej stymuluje do laktacji. Przy ściąganiu 7-5-3 co pare godzin ręczny bym się zaj.bała.
#2048 |
Zadomowienie
|
Madziek, wytrzymasz
![]() Co do powrotu samochodem rozumiem, ze jest ci niewygodnie, ale staraj sie nie jezdzic w pozycji "prawie lezacej" jak to opisalas- bezpieczenstwo przede wszystkim, a to nie jest bezpieczna pozycja w razie wypadku niestety. Sama mialam super weekend- w sobote pojechalismy na fajerwerki nad morze (mam do morza jakies 35 km)- metrem a ostatnie kilometry rowerem, samochodem nie dalo rady bo juz na 3h przed pokazem organizatorzy ostrzegali o braku miejsc parkingowych. I tak mi sie dobrze jechalo tym rowerem ze wszystkich wyprzedzalam na sciezce. Zacheceni sukcesem w niedziele znow pojecalismy rowerem na lokalny targ historyczny i na obiad. Wrocilam do domu, padlam na sofe i odplynelam, hehe. Jak sie ruszam to nie mam skurczow lydek w nocy, stad staram sie jak najwiecej. Dzisiaj zaczynam 36tc, w czwartek kolejna wizyta u poloznej. Moja corka niestety rosnie jak na drozdzach, i nie mam pojecia po kim to ma. Pewnie dobije do 3700-3800 gr. |
![]() ![]() |
![]() |
#2049 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka też mieszkając w Holandii miałam tak blisko do morza.
Madziek wzięłaś jakąś książkę? Postaw na relaks. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2050 |
Zakorzenienie
|
![]()
madziek - staraj się relaksować, na podróż warto coś sobie pod plecy podłożyć
![]() blomd - jak tam ? dalej coś Cię trzyma? Ja dzisiaj miałam już 2 skurcze takie (według mnie) mocniejsze - chociaż pewnie za jakiś czas uxnam że to były wypierdki ![]() ![]() ![]() ![]() madzialenka- nic tak nie cieszy jak przychodzące przesyłki ![]() jukq - Ja kłucie mam bardziej od wewnątrz ![]() mała musi być już nisko bo czuję jak mi tam gmera ![]() Wy mówicie o małych dzieciach a u mnie wszyscy w szoku że Zosia równo w 36 tc miała 2644g i że urodzi się malutka jak na moją i męża rodzine - u nas wszystkie dzieci powyżej 4 kg się rodzą. Śmieją się że w końcu będzie prawdziwy dzidziuś w rodzinie ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#2051 |
Zakorzenienie
|
Mój mały też zapowiada się na dużego. Ech...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2052 |
Magda ;)
|
Madzialenka no i super, ja uwielbiam staniki z esotiqa, jakościowo są ekstra, a za taką cenę to już w ogóle
![]() Madziek no niestety w ciąży siedzenie z pijusami nie jest fajne, zresztą mi teraz tak wolno czas leci jak siedzę przy stole, zaraz mnie tyłek i nogi bolą. Rojku ja tam elektrycznego nie kupuję na razie, nie wiem jak będzie z moją laktacją, mam nadzieję, że małemu starczą piersi, a ściągać będę w razie ewentualnej potrzeby ![]() Marta wykąpałam się, zdrzemnęłam i przeszło, ale obudziłam się, bo strasznie ciężko i szybko oddychałam, mąż mówił że w nocy też tak dziwnie oddychałam i nie wiedział czy już się szykować ![]() Ja ostatnią wagę znam z 33 tc, wtedy było 1900 g, ciekawe ile teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2053 |
Zakorzenienie
|
Blond potwierdzam, też często tam kupuję. Ale o promocji nie wiedziałam. To u ciebie maleństwo się szykuje. Ja bym chciała max 3500 . Maja miała 3200. Ale czuję, że będzie więcej
Za tydzień mam wizytę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2054 |
Zakorzenienie
|
A ja znowu stresa łapie przed wizyta i usg. Chyba w ogóle nie powinnam sie w ciąży bafac to spokojna bym była. Dobrze ze maly kopie i rozpycha sie aż brzuchol skacze. Nawet nie będę pisac co sobie wkrecam dziś. Boshh..jestem nienormalna
..ot co.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Zakorzenienie
|
Czbasia a dlaczego masz takie obawy?
![]() ![]() |
![]() |
#2056 | |
Magda ;)
|
Cytat:
Zobaczę w czwartek ile waży, już nie mogę się doczekać 😊 Czbasia na pewno wszystko jest dobrze i wizyta tylko to potwierdzi, nie wkrecaj sobie głupot 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2057 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Dziewczyny za wsparcie!!! Muszę jakoś dać radę, ale mam nauczkę, że nie warto być taką "hop do przodu" i mogę wszystko u progu dziewiątego miesiąca...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2058 |
Zakorzenienie
|
Blond mój w 30 tygodniu ważył 1300g.
![]() ![]() |
![]() |
#2059 |
Wtajemniczenie
|
Czy Wy tez tak macie że planujecie co zrobicie po porodzie?Jestem jakas dziwna ale planuje sobie że kupię stertę ubrań jak schudnę,zrobię piękne paznokcie jak wrócę ze szpitala i będę na siłach 😃 Że będziemy wszędzie jeździć po gościach i pokazywać nasze cudo😃 Pewnie rzeczywistość mnie zaskoczy haha.Pewnie bedzie cały dzień na cycku i będę wyglądać gorzej niż teraz.A tak w ogóle życie jest niesprawiedliwe.Od początku ciąży najważniejsze było dla mnie żeby nie było komplikacji i dziecko zdrowe.A dla koleżanki największym problemem jest Plec bo chciała córkę a ma miec syna..A o zdrowie to sie nawet nie martwi.Co ciekawe ja większość ciazy leżę a ona śmiga i żyje tak samo jak przed.I gdzie tu sprawiedliwość?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2060 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
Co do kol. brak slow. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2061 |
Zakorzenienie
|
Byłam z bratem w centrum handlowym, ja poszłam w swoją stronę, on w swoją. Po wyjściu z h&m złapał mnie skurcz- straszak i aż usiąść musiałam (dobrze ze zaraz obok było gdzie siąść) i powiem Wam że szok, bo nawet jedna pani podeszła spytać czy wszystko w porządku. No ale ja już siedziałam i zakończyłam po jednym sklepie
![]() czbasia - na pewno będzie wszystko dobrze ![]() juka - ja planuję głównie zakupy i schudniecie ![]() ja czuję się jak jedna wielka kluska, wszędzie mnie pełno ![]() blond - teraz to już w każdej chwili akcja może się rozpocząć ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#2062 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Laktator dostałam od koleżanki ręczny Aventa, ona w ogóle nie odciągała. Na SR położna polecała Medele, ale nie wiem dokładnie czemu, bo jeszcze nie byłam na temacie, na którym porusza szczegółowo tę kwestię. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2063 |
Wtajemniczenie
|
Marta opisz jak skurcz wygląda 😃
|
![]() ![]() |
![]() |
#2064 |
Zakorzenienie
|
Błękitna no właśnie też chcę z pompką. Zobaczymy czy w końcu będzie w Lidlu.
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Wtajemniczenie
|
Co do planów poporodowych to ja mam tylko jeden - a właściwie rozkminkę na jeden temat: czy w najbliższym sezonie uda mi się wyskoczyć na snowboard?
![]() ![]() Laktator mam ręczny z Aventa od koleżanki - zobaczę, czy będzie mi w ogóle potrzebny. Jeśli okaże się że tak, to wtedy zainwestuję w jakiś elektryczny. Też chodzę na badania do Diagnostyki - ale zwykle docierał koło 9 i nigdy nie ma już kolejek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2066 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam żadnych planów poporodowych 😊
No... Może znalec czas na poczytanie książki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
♡ + ♡ = ♡♡♡♡
|
Hej
![]() Dziękuję za wszystkie gratulacje i słowa wsparcia ![]() Jak już Wam wcześniej pisałam, moja córeczka - wcześniaczek trafiła do inkubatora, tam była dogrzewana, karmiona sondą, a wczoraj jeszcze naświetlana bo dostała żółtaczki... No ale dzisiaj już opuściła inkubator i przybiera powoli na wadze ![]() ![]() Z uwagi na duży baby-boom, ja już wczoraj zostałam wypisana ze szpitala, odciągam pokarm i codziennie malutkiej zawożę. Ja już śmigam jak 'ta lala' ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2068 |
Zakorzenienie
|
Neo dobre wieści. Jeszcze kilka dni i będziecie w domku razem. Szkoda, że mogłaś z nią zostać w szpitalu.
![]() ![]() |
![]() |
#2069 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że twoje samopoczucie dobre i nie pozostaje nic innego jak trzymanie kciuków za wasze dalsze perypetie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2070 |
Zakorzenienie
|
Zaszalalam. Kupiłam sobie jeszcze jeden ten biustonosz do karmienia. Tylko ciemny, ale model ten sam. Rano nie było rozmiaru a teraz patrzę, że jest. To szybko zamówiłam. Oby tylko rozmiar był dobry.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.