Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-13, 12:26   #2011
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2

Rojku super, właśnie na to patrzyłam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-13, 12:43   #2012
lilka_vanilka
Zakorzenienie

O, przypomniałam sobie, że muszę kupić termos. W domu też używałam tylko ciepłej wody (z termosu) i wacików.

Aniołek czyli antybiotyk zaczął działać? Biedna.. odpoczywaj i wracaj do zdrowia

lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-13, 13:58   #2013
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Jeśli dziś uda mi się kupić płyn do prania bobini to wstawiam pierwsze pranie

Stary 2017-08-13, 15:08   #2014
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Kasia no właśnie. Też mi się wydaje, że wrzesień będzie ciepły. Jak coś to się ciepłym kocykiem przykryje i już
Tak..wrzrsien może byc przyjemny. Pazdziernik zreszta yez potrafi pozytywnie zaskoczyc.

Cytat:
Mi będzie brakowało tych szaleństw w brzuszku 😍

Ojjj tak, uwielbiam to uczucie pamietam ze po porodzie cory dlugo jeszcze mi sie wydawalo ze ruchy czuje.

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny.Co do wagi ja mam dalej 4kg na plusie z czego mała ponad 2.Ale brzuch mi rośnie w oczach.Ja jestem bardzo niska więc to wygląda kosmicznie.Lekarz kazał sie w ogóle nie przejmować że nie tyje bo z nią wszystko dobrze.Za to włosy wypadają mi teraz garściami i w ogóle nie mogę ich rozczesać.Idzie burza i dojść nie może...Tragedia.
Woow. 4kg... Zazdroszcze.

Cytat:
Oooo ja to bym chciała aby mi cera, włosy i piersi zostały już takie jak teraz mam w ciąży. Hehe. Ale to marzenie ściętej głowy niestety. 😎

Cera wlosy paznokcie na plus. Piersi sa identyczne jak przed.

Cytat:
Napisane przez poli230 Pokaż wiadomość
Ja coraz częściej miewam takie bóle okresowe, no ale nic regularnego.

A ja juz trochę mam dość, jest ciężko, upały dają się we znaki.

U mnie przepowiadaczy żadnych. Znowu przenosze i bedzie wywolywanie czego najbardziej sie boje. Oxy to zloooo.

Cytat:
Dziewczyny jaki rozmiar ubranek bierzecie do szpitala?

U nas tylko na wyjscie. Raczej 56 jak zdarzy paczka dojsc od szwagierki po blizniakach. Kompletnie nic nie kupilam z ubran. Kilka sztuk mam po corce takoch unisex i polarowy kombinezon.

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Ja też na 56.W domu mam trochę ciuszków na 44 ale to używane.Wezmę na 56 a jak okaza sie za duże to wtedy mąż dowiezie.No ale wcześniejszego porodu nie biorę pod uwagę więc myślę ze te 56 będą w sam raz.Większy mam problem co naszykować na wyjście.Chyba po prostu zrobię tak że naszykuje cos cieplejszego i lżejszego.A gdyby naprawdę było zimno to powiem niech mąż skoczy i kupi jakiś kombinezon.I tak myślę że chyba zacznę pakować torbę.Do szpitala muszę mieć dosłownie wszystko i nie wiem jak się pomieszczę.Część zostawie naszykowaną żeby mąż dowiózł.Ale nawet te niezbędne rzeczy kupę miejsca zajmują.Nie wiem jak to ogarnąć.
Boshh. Nie wyobrazam sobie pakowac rzeczy do szpitala dla dziecka. Chyba byloby w pieluszce tylko: brzydal:

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Dziwne to dla mnie to na pewno był gbs? U mnie ginekolog pobrała wymaz na fotelu i musiałam go zanieść do laboratorium, a tam z kolei powiedzieli, że na wynik czeka się około 5-7 dni, z tego co czytam to wszędzie tak jest

ja mam uprane i wyprasowane do 68
Tez na gbs w poprzrdniej ciazy czekalam chyba 5dni. Teraz jeszvze nie wiem kiedy bedzie robiony.

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Hej! Witam się w 34 tc.

Moja szwagierka w zeszłym roku też urodziła w 29 tc córkę o wadze 700 g. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło i Amelka w czerwcu obchodziła roczek. Nerwów było co nie miara, ale się udało. Mam nadzieję, że z tą małą kruszynką będzie podobnie 😘

Jaki ładny brzusio.
A co do kas, to w Ikei już wszystkie są z pierwszeństwem, przynajmniej w Gdańsku.

Piore. Póki co wyprałam kilka ubranek na 50 (na wszelki wypadek), 56, 62 i niektóre 68. Miałam w workach popakowane po Marcie te rozmiary i tak sobie sukcesywnie prałam.
Mam też kilka na 44 po Amelce, ale tego nie piorę. Wolę nie kusić losu.

Zdjęcia super z sesji 😍

Ostatnie kilka dni to jakaś masakra. W piątek wyszłam ze szpitala. Wieczorem byłam u laryngologa, bo ucho coraz bardziej dokuczało. Tam dostałam krople do uszu, maść a jak nie pomoże to antybiotyk. W nocy z piątku na sobotę, nie dość że nawałnica jakiej w życiu nie widziałam, to jeszcze zaostrzenie bólu ucha. Paracetamol starczał na max. dwie godziny. Ból, że mogłam tynk zrywać. Krople wydawało mi się, że pogarszały sytuację. Rano na SOR do Gdańska. Najpierw przebadali ginekologicznie i wszystko ok. Potem czekanie na laryngologa, chyba dwie godziny na poczekalni. Dostałam od razu antybiotyk i te same krople. Dzisiaj już ciut lepiej. W nocy tylko jeden paracetamol. Teraz ból znośny, więc bez tabletek. Najgorszemu wrogowi nie życzę takiego bólu...
Zdrowka.. Teraz jyz tylko lepiej bedzie.

Cytat:
Ropne zapalenie ucha zewnętrznego
Wcześniej zdarzało mi się zapalenie ucha, ale nigdy aż tak mocne. Nawet malżowinę uszna mam spuchniętą i czerwoną.

Ten rozmiar 56, to zwykle na maksymalnie miesiąc, czasami nawet krócej, zależy od wielkości dziecka. Ja za pierwszym razem nastawiłam się na 62, ale przez to, że Marta traciła na wadze na początku, to 56 właśnie jej starczyło na ok. miesiąc. Teraz już sama nie wiem. Jak wytrwam z Emi do terminu, to może być duża, bo w 33 tc ma ok. 2400.

Co do kosmetyków, to już chyba pisałam że z Martą od urodzenia do teraz używam babydream z Rossmanna. Teraz nic nie będę zmieniać i też będą te kosmetyki. Tanie i dobre.

Wy już o pakowaniu torby, a ja nawet zakupów jeszcze nie zrobiłam. Trzeba będzie w przyszłym tygodniu kupić majtki poporodowe, koszule, pampersy, podkłady itd. Dobrze że chociaż część ciuszków wybrane, bo by było ciężko.
Tez babydream przy corce i teraz to samo planuje. Tylko nie wiem jakie chusteczki nawilzane. Mielismy fity biedronkowe ale producent sue zmienił i juz nie sa fajne.

Cytat:
Poli właśnie chcę kupić chusteczki babydream różowe lub z bobini baby. Obie mają dobry skład

Oooo..moze babydream..

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Ja wyprałam i schowałam No i nie prasuję niczego, taka wyrodna jestem

poli230 jak mi się nudziło to zrobiłam spis wszystkich chusteczek zakwalifikowanych jako dobre przez srokę, tylko nie wiem, czy to będzie dla Was widoczne

Załącznik 7192261
Załącznik 7192266

aniołekKB współczuję strasznie ucha :/ Jak byłam mała to często miałam takie ropne zapalenie właśnie - masakra to była
Dobra robota. Dzieki za spis. Zaraz bede analizowac.

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

No i szybka sonda. Ktore imie dla bezimiennego?
Mam dwa typy Marek i Michal😀

czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-13, 16:34   #2015
madzieeek
Wtajemniczenie

MAREK!!! Super rzadko spotykane a "normalne" 11 lat pracy w przedszkolu - ani jednego małego Marka

A ja pozdrawiam z Lublina. A dokładnie spod Lublina, z działki pośrodku lasuZdecydowałam się na wyjazd i teraz cały czas mam schizy, że gdyby coś się zaczęło dziać, to jestem w dziczy, nie wiem gdzie najbliższy szpital ani nic... Sama droga też była średnia - pod koniec miałam kryzys, aż się popłakałam... Zaczęło mi być taaak źle - w każdej pozycji niewygodnie, chociaż jechałam już prawie na leżące, w spodniach ciasno - po drodze przebierałam się w dresy, stopy spuchnięte - no tragedia jednym słowem... A jak jeszcze pomyślałam, że jeszcze trzeba będzie wrócić i czeka nas ta sama trasa raz jeszcze, to zaczęłam żałować wyjazdu i wpadłam w histerię

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-13, 17:13   #2016
blekitnams
Zadomowienie

Cytat:
Dziwne to dla mnie to na pewno był gbs? U mnie ginekolog pobrała wymaz na fotelu i musiałam go zanieść do laboratorium, a tam z kolei powiedzieli, że na wynik czeka się około 5-7 dni, z tego co czytam to wszędzie tak jest

ja mam uprane i wyprasowane do 68
Ja na wynik czekałam 3 dni.

Ciuszki poprałam wszystkie które kupiłam i dostałam. Wolę trzymać w komodzie niż jakiś reklamówkach czy kartonach, a nie wiadomo co kiedy się przyda.

Cytat:
Hej! Witam się w 34 tc.

Moja szwagierka w zeszłym roku też urodziła w 29 tc córkę o wadze 700 g. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło i Amelka w czerwcu obchodziła roczek. Nerwów było co nie miara, ale się udało. Mam nadzieję, że z tą małą kruszynką będzie podobnie 😘

Jaki ładny brzusio.
A co do kas, to w Ikei już wszystkie są z pierwszeństwem, przynajmniej w Gdańsku.

Piore. Póki co wyprałam kilka ubranek na 50 (na wszelki wypadek), 56, 62 i niektóre 68. Miałam w workach popakowane po Marcie te rozmiary i tak sobie sukcesywnie prałam.
Mam też kilka na 44 po Amelce, ale tego nie piorę. Wolę nie kusić losu.

Zdjęcia super z sesji 😍

Ostatnie kilka dni to jakaś masakra. W piątek wyszłam ze szpitala. Wieczorem byłam u laryngologa, bo ucho coraz bardziej dokuczało. Tam dostałam krople do uszu, maść a jak nie pomoże to antybiotyk. W nocy z piątku na sobotę, nie dość że nawałnica jakiej w życiu nie widziałam, to jeszcze zaostrzenie bólu ucha. Paracetamol starczał na max. dwie godziny. Ból, że mogłam tynk zrywać. Krople wydawało mi się, że pogarszały sytuację. Rano na SOR do Gdańska. Najpierw przebadali ginekologicznie i wszystko ok. Potem czekanie na laryngologa, chyba dwie godziny na poczekalni. Dostałam od razu antybiotyk i te same krople. Dzisiaj już ciut lepiej. W nocy tylko jeden paracetamol. Teraz ból znośny, więc bez tabletek. Najgorszemu wrogowi nie życzę takiego bólu...
Oj biedna się trochę namęczyłaś, mam nadzieję że już będzie lepiej.

Cytat:
Aniołek o kurcze, a co się dzieje z uchem, że tak boli?

Też upiore 56 i 62. Dzięki

Ja w pierwszej ciąży też czekałam kilka dni na wynik gbs. Teraz idę za tydzień i wtedy mi pobierze. Ale jechałam z nim do laboratorium.

Weszłam na stronę srokao. Naczytałam się i muszę iść do rosmana. Kupię z bobini płyn do prania , chusteczki nawilżone i nie wiem czy się nie skusze na płyn do mycia z bobini vegan. Jutro będzie promocja w Lidlu. A ma fajny skład.

Właśnie ten kupiłam.

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Tak..wrzrsien może byc przyjemny. Pazdziernik zreszta yez potrafi pozytywnie zaskoczyc.

Ojjj tak, uwielbiam to uczucie pamietam ze po porodzie cory dlugo jeszcze mi sie wydawalo ze ruchy czuje.

Woow. 4kg... Zazdroszcze.

Cera wlosy paznokcie na plus. Piersi sa identyczne jak przed.

U mnie przepowiadaczy żadnych. Znowu przenosze i bedzie wywolywanie czego najbardziej sie boje. Oxy to zloooo.

U nas tylko na wyjscie. Raczej 56 jak zdarzy paczka dojsc od szwagierki po blizniakach. Kompletnie nic nie kupilam z ubran. Kilka sztuk mam po corce takoch unisex i polarowy kombinezon.

Boshh. Nie wyobrazam sobie pakowac rzeczy do szpitala dla dziecka. Chyba byloby w pieluszce tylko: brzydal:

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Tez na gbs w poprzrdniej ciazy czekalam chyba 5dni. Teraz jeszvze nie wiem kiedy bedzie robiony.

Zdrowka.. Teraz jyz tylko lepiej bedzie.

Tez babydream przy corce i teraz to samo planuje. Tylko nie wiem jakie chusteczki nawilzane. Mielismy fity biedronkowe ale producent sue zmienił i juz nie sa fajne.

Oooo..moze babydream..

Dobra robota. Dzieki za spis. Zaraz bede analizowac.

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

No i szybka sonda. Ktore imie dla bezimiennego?
Mam dwa typy Marek i Michal😀

Mnie się podoba Michał.
blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-13, 17:29   #2017
madzieeek
Wtajemniczenie

Ja też poprałam wszystko co mam - a dostałam pełną wyprawkę do 68 a nawet kilka sztuk 74! Mam miejsce, to poszło wszystko za jednym zamachem i leży już ułożone na półkach

byłam kiedyś "aparatką"!
Stary 2017-08-13, 18:19   #2018
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Czbasia Michał nasz dalej bezimienny 😱

Madziek spokojnie, będzie dobrze.

Błękitna oooo ja jutro idę do Lidla. Może kupię. Jak nie to rosman. Kupiłaś żel do mycia czy piankę z pompką?

Mam płyn do prania. Od jutra zaczynam pierwsze pranie
Kupiłam jeszcze dwa opakowania chusteczek nawilżonych babydream różowych (promocja w rosmanie jest).

Stary 2017-08-13, 19:35   #2019
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
MAREK!!! Super rzadko spotykane a "normalne" 11 lat pracy w przedszkolu - ani jednego małego Marka

A ja pozdrawiam z Lublina. A dokładnie spod Lublina, z działki pośrodku lasuZdecydowałam się na wyjazd i teraz cały czas mam schizy, że gdyby coś się zaczęło dziać, to jestem w dziczy, nie wiem gdzie najbliższy szpital ani nic... Sama droga też była średnia - pod koniec miałam kryzys, aż się popłakałam... Zaczęło mi być taaak źle - w każdej pozycji niewygodnie, chociaż jechałam już prawie na leżące, w spodniach ciasno - po drodze przebierałam się w dresy, stopy spuchnięte - no tragedia jednym słowem... A jak jeszcze pomyślałam, że jeszcze trzeba będzie wrócić i czeka nas ta sama trasa raz jeszcze, to zaczęłam żałować wyjazdu i wpadłam w histerię

Biedna, mam nadzieję że już lepiej

Mi ciężko wybrać między tymi imionami nie doradze

ciuszki prałam.wszystkie, a pojedyncze sztuki nawet do 80 miałam 56 i 62 poprasowałam reszty już nie mam zamiaru prasować.

Cały dzień spędziliśmy u moich rodziców

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-13, 22:16   #2020
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Marta to sobie pewnie wypoczęłas?

Ja jutro z rana biegnę na pobranie krwi.

Stary 2017-08-14, 05:37   #2021
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Marta to sobie pewnie wypoczęłas?

Ja jutro z rana biegnę na pobranie krwi.

Ja też idę. Tylko już nie mogę zasnac, a nie pobralam próbki moczu 😂

---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 05:38 ----------

No i już nie zasnęłam. Trudno, pobralam teraz próbkę, jak coś wyjdzie nie tak to najwyżej powtórzę. Idę zaraz do labu, bo już głodna jestem 😁

BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-14, 06:00   #2022
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Też muszę zaraz mocz pobrać. Wstrzymuje, bo czekam aż się wszyscy pobudza.

Stary 2017-08-14, 06:58   #2023
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Przyznam się Wam, że jeszcze ani razu e tej ciąży nie poszłam na czczo do laboratorium. Zazwyczaj cos skubnę ze sniadania dziecka ok 6:30-7, a na badania docieram ok. 9. No nie wytrzymałabym.

lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-14, 07:02   #2024
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Byłam w labie, pod przychodnią o 7 kolejka stała, ale poczekalam chwilę w aucie, żeby mnie nie stratowali 😁

Wzięłam od razu wynik gbs i na szczęście ujemny 😊

Potem pojechałam do Lidla, wzięłam 3 bodziaki dla Oliwierka i jeden dresik na 62/68, mogłam jeszcze bluzę wziąć. Oczywiście dla dziewczynek dużo ładniejsze rzeczy 😉. U mnie w Lidlu wszystkie kasy były otwarte, a i tak się nastałam.

Miałam iść jeszcze do Biedry po karty czuczu, ale już byłam za bardzo głodna 😂

Kupiłam ulubione ciasto francuskie z serem 😍20170814_075653.jpg20170814_075628.jpg

Stary 2017-08-14, 07:12   #2025
marttb
Zakorzenienie

madzialenka - to na pewno

blond - widzę dalej szalejesz z zakupami

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-14, 07:23   #2026
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Byłam w labie, pod przychodnią o 7 kolejka stała, ale poczekalam chwilę w aucie, żeby mnie nie stratowali 😁

Potem pojechałam do Lidla, wzięłam 3 bodziaki dla Oliwierka i jeden dresik na 62/68, mogłam jeszcze bluzę wziąć. Oczywiście dla dziewczynek dużo ładniejsze rzeczy 😉. U mnie w Lidlu wszystkie kasy były otwarte, a i tak się nastałam.

Kupiłam ulubione ciasto francuskie z serem 😍Załącznik 7192756Załącznik 7192761
No u mnie w diagnostyce właśnie o 7mej najdłuższe, zawijane kolejki

W Lidku widzę, że wzięłaś te wzory, które mi się najbardziej też podobały.

A ciastko chętnie bym zjadła, ale kurde moja cukrzyca mi ogranicza możliwości :/
Stary 2017-08-14, 07:25   #2027
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
madzialenka - to na pewno

blond - widzę dalej szalejesz z zakupami
jestem nienormalna wiem

Ale bodziaki wzięłam już na 74/80, wychodziły po 8 zł więc żal nie wziąć
Tylko ten dresik na teraz, noo

Jeszcze jak ktoś ma tę pościel 100/135 to fajne pościele były za 40 zł z Fisher Price
Stary 2017-08-14, 07:28   #2028
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Dziewczyny znalazłam coś takiego jeszcze, super promocja chyba

edit.
Nie zauważyłam tego co napisane z*

w promocji biorą udział pieluchy dada premium junior 42 szt, maxi 50 szt, midi 60 szt. cena regularna 29,99 zł/opak.

Czyli trzeba wziąć 2 opakowania, żeby przekroczyć 30 zł

No i te midi to są 3 i one są najmniejsze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Przechwytywanie.JPG (85,6 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez BLOND_PRINCESSKA
Czas edycji: 2017-08-14 o 07:34
Stary 2017-08-14, 07:31   #2029
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
No u mnie w diagnostyce właśnie o 7mej najdłuższe, zawijane kolejki

W Lidku widzę, że wzięłaś te wzory, które mi się najbardziej też podobały.

A ciastko chętnie bym zjadła, ale kurde moja cukrzyca mi ogranicza możliwości :/
Nie lubię Diagnostyki, bo u mnie jest 5 stanowisk koło siebie, a ja nie cierpię patrzeć na pobieranie krwi fuuuj
Chodzę do Synevo, ale jest w takiej zwykłej przychodni, tłumy do przychodni były właśnie, a przede mną w labie była tylko dziewczyna, która robiła krzywą cukrową

Współczuję cukrzycy ale chociaż figurę będziesz miała, ja jestem cała otłuszczona od tych słodyczy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-14, 07:46   #2030
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:

Wzięłam od razu wynik gbs i na szczęście ujemny 😊

Miałam iść jeszcze do Biedry po karty czuczu, ale już byłam za bardzo głodna 😂

Kupiłam ulubione ciasto francuskie z serem 😍Załącznik 7192756Załącznik 7192761

Dobrze, że wynik ujemny. A to ciacho to bym wciągnęła jedną dziurką z nosa.😎
Dziewczyny a jak miałyście pobierany wynik GBS. Tylko z pochwy czy z odbytu też?

Wczoraj miałam gorszy dzień i cały praktycznie przeleżany w sypialni. Brzuch mnie bolał, twardniał, było mi niedobrze. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej, bo mam zamiar chałupę ogarnąć. A o 17 teściowa zabiera Olę na nockę do siebie.
Była kiedyś mowa o laktatorach. Kupujecie ręczny czy elektryczny? I jakiej firmy? A może w ogóle nie kupujecie?
KORNELIA czy to ty masz też wyznaczoną cesarkę na 5 września?

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Aniołek zdrówka! Mam nadzieję że dzisiaj lepiej z tym uchem.
Czbasia mnie się Michał podoba! Chociaż mój chrzestny to Marek i spoko z niego gość.😊

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Rojku ty masz Hanię w domu, więc pytam czy te Hanki to takie łobuzy czy grzeczne dziewczynki? Bo moja Ola to łobuz i rozrabiara i ciągle liczę na to, że Hanula będzie spokojniejszą siostrą.😃
Stary 2017-08-14, 07:53   #2031
madzieeek
Wtajemniczenie

Ja chcę do dooomuuu...! To był jednak głupi pomysł z tym wyjazdem Nie dość, że w cholerę daleko, to generalnie bez sensu... Byliśmy tu rok temu, ale co tu dużo mówić - wtedy to plan wyjazdu obejmował alkohol, fajeczkę i śniadanie z grilla o 17Teraz jest nieeeco inaczej... Całą noc nie spałam, bo pod oknem wrzaski przy ognisku, a do tego mam super niewygodny tapczanik, ciężko mi znaleźć wygodną pozycję - właściwie to nie istnieje taka, no i nie mam mojej poduszki-rogala a okazuje się, że nie potrafię już bez niej spać No i generalnie lipa...

byłam kiedyś "aparatką"!
Stary 2017-08-14, 08:02   #2032
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Dobrze, że wynik ujemny. A to ciacho to bym wciągnęła jedną dziurką z nosa.😎
Dziewczyny a jak miałyście pobierany wynik GBS. Tylko z pochwy czy z odbytu też?

Wczoraj miałam gorszy dzień i cały praktycznie przeleżany w sypialni. Brzuch mnie bolał, twardniał, było mi niedobrze. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej, bo mam zamiar chałupę ogarnąć. A o 17 teściowa zabiera Olę na nockę do siebie.
Była kiedyś mowa o laktatorach. Kupujecie ręczny czy elektryczny? I jakiej firmy? A może w ogóle nie kupujecie?
KORNELIA czy to ty masz też wyznaczoną cesarkę na 5 września?
Miałam pobierany z pochwy i odbytu

Co do laktatora to ja mam ręczną Medelę, jeżeli będę musiała dużo ściągać to wtedy kupię pewnie elektryczny.

Ja mam dzisiaj taki dzień, twardnienie brzucha i byłam 3 razy już na toalecie. Nie wiem czy to już się coś zaczyna
Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
Ja chcę do dooomuuu...! To był jednak głupi pomysł z tym wyjazdem Nie dość, że w cholerę daleko, to generalnie bez sensu... Byliśmy tu rok temu, ale co tu dużo mówić - wtedy to plan wyjazdu obejmował alkohol, fajeczkę i śniadanie z grilla o 17Teraz jest nieeeco inaczej... Całą noc nie spałam, bo pod oknem wrzaski przy ognisku, a do tego mam super niewygodny tapczanik, ciężko mi znaleźć wygodną pozycję - właściwie to nie istnieje taka, no i nie mam mojej poduszki-rogala a okazuje się, że nie potrafię już bez niej spać No i generalnie lipa...

oj biedna ja już nawet nigdzie nie jeżdżę, bo wiem że nie ma sensu, od chodzenia puchną mi nogi i w ogóle jakoś nie czuję się najlepiej ostatnio.
Kiedy wracacie?
Stary 2017-08-14, 08:11   #2033
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
jestem nienormalna wiem

Ale bodziaki wzięłam już na 74/80, wychodziły po 8 zł więc żal nie wziąć
Tylko ten dresik na teraz, noo

Jeszcze jak ktoś ma tę pościel 100/135 to fajne pościele były za 40 zł z Fisher Price
Blond, te bodziaki z Lidla bardzo duże wychodza. Średnio tak o rozmiar.
Też się wybieram po jakieś drobiazgi dla Emi. A co ma mieć wszystko po siostrze. Marta jeszcze śpi pod kołdrą 100/135, to może dla starszej jakiś ładny komplet pościeli znajdę. Ciekawe tylko czy coś będzie, bo zawsze rozchodzi się jak ciepłe bułeczki.

Maluchna, ja z laktatorów miałam ręczny medeli, ale chyba jakiś felerny, bo mi nie podpasował. Potem miałam lakto plus, dla mnie toporny. Wtedy skusiłam się na elektryczny firmy BabyOno i to jakaś porażka była. Dostał przydomek cyckowyrywacz i szybciej go sprzedałam niż kupiłam. Na końcu u mnie sprawdził się ręczny Avent i właśnie ten sobie zostawiłam dla drugiej dzidzi. Słyszałam dużo dobrego o medeli mini Electric lub swing, lub elektryczny Avent ale dla mnie trochę drogie, więc zostaje przy moim rocznym.

U mnie już lepiej dzień i noc bez przeciwbólowych opuchlizna z ucha zeszła. Dalej czuje lekkie zatkanie, ale najważniejsze że nie boli. Wygląda na to, że antybiotyk był potrzebny.

Maluchna, a wiesz dlaczego Twoje córeczki takie malutkie po urodzeniu? Ola bardzo malutka, a w terminie (?) a Hania też nie będzie dużo większa?
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-14, 08:16   #2034
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

A w ogóle byłam wczoraj w Esotiqu, zawsze tam kupowałam biustonosze i zawsze 75D lub 70E/F.
Wczoraj były na mnie dobre 85E
zamówiłam ze strony jeden do karmienia, bo jest w dobrej cenie, a u mnie stacjonarnie już nie było https://www.esotiq.com/p/staniki/sta...enco/ecru/3573

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Też się wybieram po jakieś drobiazgi dla Emi. A co ma mieć wszystko po siostrze. Marta jeszcze śpi pod kołdrą 100/135, to może dla starszej jakiś ładny komplet pościeli znajdę. Ciekawe tylko czy coś będzie, bo zawsze rozchodzi się jak ciepłe bułeczki.

Maluchna, ja z laktatorów miałam ręczny medeli, ale chyba jakiś felerny, bo mi nie podpasował. Potem miałam lakto plus, dla mnie toporny. Wtedy skusiłam się na elektryczny firmy BabyOno i to jakaś porażka była. Dostał przydomek cyckowyrywacz i szybciej go sprzedałam niż kupiłam. Na końcu u mnie sprawdził się ręczny Avent i właśnie ten sobie zostawiłam dla drugiej dzidzi. Słyszałam dużo dobrego o medeli mini Electric lub swing, lub elektryczny Avent ale dla mnie trochę drogie, więc zostaje przy moim rocznym.

U mnie już lepiej dzień i noc bez przeciwbólowych opuchlizna z ucha zeszła. Dalej czuje lekkie zatkanie, ale najważniejsze że nie boli. Wygląda na to, że antybiotyk był potrzebny.

Maluchna, a wiesz dlaczego Twoje córeczki takie malutkie po urodzeniu? Ola bardzo malutka, a w terminie (?) a Hania też nie będzie dużo większa?
Wiem, że te Lidlowe większe wypadają, kiedyś w końcu mały je założy
ale najmniejszy rozmiar to był 62/68, a takich to mam już za dużo więc nawet nie brałam.
U mnie w lidlu mnóstwo ludzi, a ja byłam o 7:30 więc nie wiem czy coś jeszcze zostało

Co do laktatorów to ja mam właśnie ręczną medelę, słyszałam że ta swing jest dobra, a z kolei mini electric straszna. Tylko ta swing strasznie droga

Dobrze, że u Ciebie już lepiej
Stary 2017-08-14, 08:28   #2035
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:

Też się zastanawiam nad ręcznym aventem. Ola rodzona w 39 Tc. Straszyli, że dziecko hipotroficzne, pytali czy paliłam w ciąży. A wszystko było w porządku. Ola dostała 10 pkt Apgar. Ja mam 155 cm wzrostu, urodziłam się z wagą 2650 g. Lekarz powiedział, że absolutnie nie mam się czym martwić i pytał jak się podczas cc rozpłakałam gdzie chciałam większe dziecko zmieścić?😉 Chociaż mój mąż z tych wysokich - 186 cm.😊
Stary 2017-08-14, 08:40   #2036
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blond szalejesz ja zaszlam do Lidla po mydło dla malego i co? Nie rozpakowali jeszcze, trzeba zajechać potem. Może będzie wrrr.

Ja chodzę do Alabu. Oddałam mocz i krew, czekam na wyniki

Maluchna w tamtej ciąży miałam i z pochwy i z okolic odbytu. Ja kupiłam tani ręczny, bo nie wiem czy się w ogóle przyda. W pierwszej ciąży nie był mi potrzebny.

Stary 2017-08-14, 08:47   #2037
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Też się zastanawiam nad ręcznym aventem. Ola rodzona w 39 Tc. Straszyli, że dziecko hipotroficzne, pytali czy paliłam w ciąży. A wszystko było w porządku. Ola dostała 10 pkt Apgar. Ja mam 155 cm wzrostu, urodziłam się z wagą 2650 g. Lekarz powiedział, że absolutnie nie mam się czym martwić i pytał jak się podczas cc rozpłakałam gdzie chciałam większe dziecko zmieścić?😉 Chociaż mój mąż z tych wysokich - 186 cm.😊
To pewnie genetyka. Ja zbyt wysoka też nie jestem (160 cm), a Marta miała 3700 i 57 cm w 40 tc.
Pytam, bo szwagierka rok temu urodziła córkę z hipotrofią (29 tc, 700 g). Lekarze zrobili cc niby ze względu na nieprzybieranie na wadze w brzuszku. Za to jej siostra urodziła w 42 tc - 3000 g i 55 cm. Jak na ten tc, to też malutko. Teraz się biedna boi zachodzić w drugą ciążę, bo obawia się powtórki.
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-14, 08:50   #2038
juka_juka
Wtajemniczenie

Blond Ty juz mozesz chyba spokojnie rodzic nie?Niby tak mówią że oranizm sie oczyszcza przed.Śliczne ubranka.Wysłałam męża zobaczymy czy cos jeszcze kupi czy juz nic nie będzie.Jestem z niego mega dumna.Wczoraj pojechał po resztę rzeczy których jeszcze brakuje dla myszki i wszystko kupił.I nawet nie wydzwaniał sto razy😃 A tak to codziennie wstaje o 4.30.Wraca po 16.Gotuje,sprząta,wszystk o mi pod nos przynosi.Dodatkowo jeszcze kończy jakieś ☠☠☠☠☠☠☠ki remontowe.Szkoda mi go bardzo że wszystko na jego głowie.Obmyślam żeby po porodzie kupić mu jakiś fajny prezent za to wszystko.

Madziek trzymaj się.Ja i tak Cie podziwiam że w ogóle pojechałaś.Dla mnie jeszcze przed szpitalem wielkim wyczynem było pójście na zakupy czy gdzieś w gości.

Marta fajnie że odpoczęłaś.Do mnie mama przyjeżdża w środę bo mąż wyjeżdża na kilka dni.

Zaczęłam dzisiaj 35t.Jeszcze trzy.Wczoraj jakoś kilka razy brzuch mnie bolał ale doszłam do wniosku że nie biorę nospy.Nawet jak brałam to mi nie pomagała wiec na darmo nie będę dziecka truć.Dziewczyny Was jak kłuje szyjka to czujecie to od zewnątrz czy wewnątrz?Mnie zawsze kluło z zewnątrz.Ale ostatnio podczas szaleństw myszki poczułam jakby mi gwoździa wsadziła od środka.I sie zastanawiam czy coś z szyjka czy po prostu coś za bardzo nacisnęła.
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-14, 08:57   #2039
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blond dzięki za wiadomość o stanikach. muszę zamówić. Ale nie wiem jaki rozmiar. Maz wymyślił że jedziemy do sklepu esotiq teraz i sprawdzę jaki mam rozmiar i wtedy zamówię.
Jak patrzyłam w innym sklepie to 70g/ 75f. Masakra. Cycki tak mi urosły z Mają prawie nic. Mogłyby mi takie zostać podobają mi się.

Stary 2017-08-14, 08:59   #2040
juka_juka
Wtajemniczenie

Kurde coś i ja mam biegunkę?😐 O nie nie mogę jeszcze rodzic..Chociaż wczoraj pojadłam chipsów i czasami też miałam po nich biegunkę.Oby to od tego.
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości