Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-15, 14:29   #451
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
dziś nas czeka wizyta na sorze z mała 😥

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
A co się dzieje?
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-15, 14:34   #452
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Nie wiem jak wy, ale ja bym mogła ukrywać do samego porodu...oczywiście o ile fizycznie by sie tak dało.

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
Gdyby sie fizycznie dalo, to bym tak do polowkowego ukrywala pewnie. Ale juz sie niekomfortowo czuje ukrywajac, chocby dlatego, ze nosze w kolko te same bluzki, jedyne w ktorych jeszcze moge udawac. A nie lubie niczego udawac Poza tym, zwyczajnie sie ciesze i widze, ze ludzie dobrze reaguja i tez sie ciesza, to sama przyjemnosc sie tym dzielic
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-15, 14:57   #453
misiol
Zadomowienie

Ja, jeżeli będę mogła, podzielę się tą informacją z najbliższą rodziną oraz w pracy. Reszta mnie juz nie obchodzi. Ale ludzie rzeczywiście pozytywnie reagują na taką informację, czysta radość ☺
misiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-15, 15:43   #454
punamama
Rozeznanie

Hej. Dawno mnie nie było ale wróciło mi fatalne samopoczucie i od dwóch dni znowu czuję się umierajaco. Ciężko wysiedzieć w pracy

Co do tego komu chciałabym powiedzieć... to wszystkim. Fajnie jest się tym dzielić. Gorzej, że później muszę mówić jak źle się przy tym cZuję. Eh

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2017-08-15, 16:52   #455
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Hej. Dawno mnie nie było ale wróciło mi fatalne samopoczucie i od dwóch dni znowu czuję się umierajaco. Ciężko wysiedzieć w pracy

Co do tego komu chciałabym powiedzieć... to wszystkim. Fajnie jest się tym dzielić. Gorzej, że później muszę mówić jak źle się przy tym cZuję. Eh

Sent from my iPhone using Tapatalk
Mam tak samo 😆 powstrzymuje się żeby za bardzo o tym nie opowiadać, bo jest jeszcze wcześnie 😊

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-15, 17:19   #456
motyllek90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Mam tak samo 😆 powstrzymuje się żeby za bardzo o tym nie opowiadać, bo jest jeszcze wcześnie 😊

Ja rowniez narazie wiedzą tylko najblizsi-sami zaczeli sie niektórzy domyślać i dopytywac więc powiedzielismy

motyllek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-15, 17:33   #457
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Problemy z kupą. Juz jakis czas z tym walczymy. Tzn bylo dobrze, chirurg kazał odstawić dicopeg i się znowu zaczęły problemy

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-15, 19:10   #458
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak wy, ale ja bym mogła ukrywać do samego porodu...oczywiście o ile fizycznie by sie tak dało. Tzn nie mam potrzeby chwalenia się tym. Uważam, że to wyłącznie sprawa moja, męża i ewentualnie naszego syna. Reszta czy to znajomych, czy rodziny- może wiedzieć, ale ja informować sama z siebie nie będę.
Oczywiście jak ktoś zapyta- nie będę się wypierać, ale nie planuję nikogo informować oprócz pracodawcy (bo muszę).

Ja mam tak samo
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-15, 19:38   #459
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo
Uff dobrze, że nie ja jedna. Kiedyś mi teściowa powiedziała, że jestem strasznie skryta i nie chcę się dzielić swoim szczęściem (najbardziej skryta synowa hłe hłe)... Syn nadrabia za mnie gadatliwością- on rozpuści wieści szybciej niż facebook

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-15, 19:54   #460
pomaranczowyogrod
Raczkowanie

U mnie narazie wie tylko tż, mama i szefowa. Współpracownicy już gadają miedzy sobą ze na pewno jestem w ciazy bo jestem na grafiku a nie chodzę do pracy 😒

pomaranczowyogrod jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-15, 20:09   #461
lisa87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pomaranczowyogrod Pokaż wiadomość
U mnie narazie wie tylko tż, mama i szefowa. Współpracownicy już gadają miedzy sobą ze na pewno jestem w ciazy bo jestem na grafiku a nie chodzę do pracy 😒

z

ja tez nie chodze do pracy. przyslam z l4 na 4 dni, powiedzialam o ciazy i poszlam dalej na l4

U mnie wiedza juz obie rodzinki i wiekszosc bliskich znajomych. Fajnie sie mowi takie wieśći na żywo bo ludzie mega pozytywnie reagują

to juz 10ty tydzien, ryzyko poronienia bardzo spadło więc nie widze powodu zeby nie dzielić sie ta radosna nowina
lisa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-15, 20:11   #462
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

U mnie wie szef, rodzice, teściwie, siostra z mężem i 1 przyjaciółka Za tydzień w piatek mam prenatalne i po nich bede chciała powiedzieć reszcie osób w pracy. Mamy bardzo zgrany zespół, więc nie chciałabym, żeby dowiedzieli się z innych źródeł. Po prenatalnych powiemy tez najbliższym znajomym i reszcie rodziny. A potem pewnie wieści rozniosa się same. Chociaż jak dla mnie mogliby wiedzieć tylko najblizsi

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-15, 21:07   #463
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
U mnie wie szef, rodzice, teściwie, siostra z mężem i 1 przyjaciółka Za tydzień w piatek mam prenatalne i po nich bede chciała powiedzieć reszcie osób w pracy. Mamy bardzo zgrany zespół, więc nie chciałabym, żeby dowiedzieli się z innych źródeł. Po prenatalnych powiemy tez najbliższym znajomym i reszcie rodziny. A potem pewnie wieści rozniosa się same. Chociaż jak dla mnie mogliby wiedzieć tylko najblizsi

Moja szefowa nie wie...pewnie dowie się dopiero po prenatalnych, tj. Na początku września 😑 jeszcze nie wiem jak jej o tym powiedzieć.

Stary 2017-08-15, 21:16   #464
lelowa
Zakorzenienie

U mnie wie 5 osob.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-15, 21:23   #465
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Moja szefowa nie wie...pewnie dowie się dopiero po prenatalnych, tj. Na początku września 😑 jeszcze nie wiem jak jej o tym powiedzieć.

Ja powiedzialam wcześniej, bo mam w ciągu najbliższych 3 tygodni 3 wizyty u lekarzy w czasie pracy plus dwa razy musze zrobić badania rano. Musialabym coś wymyślać 2 razy w tygodniu, a takto mogę bezproblemowo wychodzić na wizyty w godzinach pracy. Fajnie, bo nie musze brać urlopu ani tego odrabiać Gdyby nie te wizyty tez powiedziałabym po prenatalnych

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

a co do tego jak powiedzieć... Ja chyba pierwszy raz byłam tak zestresowana rozmowa z szefem. Obmyslalam milion sposobów jak to zrobić, a skończyło się tak, że wypalilam prosto z mostu, że jestem w ciąży. A szef na to " Naprawdę! Ale super wiadomosc. gratuluję, który miesiąc, jak się czujesz, w ogóle po Tobie nie widać". I potem już poszło na luzie

Stary 2017-08-15, 21:30   #466
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Ja powiedzialam wcześniej, bo mam w ciągu najbliższych 3 tygodni 3 wizyty u lekarzy w czasie pracy plus dwa razy musze zrobić badania rano. Musialabym coś wymyślać 2 razy w tygodniu, a takto mogę bezproblemowo wychodzić na wizyty w godzinach pracy. Fajnie, bo nie musze brać urlopu ani tego odrabiać Gdyby nie te wizyty tez powiedziałabym po prenatalnych

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

a co do tego jak powiedzieć... Ja chyba pierwszy raz byłam tak zestresowana rozmowa z szefem. Obmyslalam milion sposobów jak to zrobić, a skończyło się tak, że wypalilam prosto z mostu, że jestem w ciąży. A szef na to " Naprawdę! Ale super wiadomosc. gratuluję, który miesiąc, jak się czujesz, w ogóle po Tobie nie widać". I potem już poszło na luzie

To wyjątkowo pomyślny scenariusz 😉 mi on nie grozi...po prostu wiem jak to wyglądało w przypadku ciąż innych dziewczyn...makabra

Stary 2017-08-15, 21:43   #467
Ilsa Lund
Zakorzenienie

U mnie wiedzą oba zestawy Rodziców i w pracy wiedzą wszyscy bo wiadomo jak się plotki rozchodzą Zwłaszcza że jestem na L4 od 7. tygodnia bo mi nie dali kolejnej umowy
W niedzielę jedziemy na urodziny Babci, mam nadzieję, że moi Rodzice czegoś nie wypalą bo ja bym najchętniej to trzymała w tajemnicy Tym bardziej że nic po mnie nie widać

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-15, 21:48   #468
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
To wyjątkowo pomyślny scenariusz 😉 mi on nie grozi...po prostu wiem jak to wyglądało w przypadku ciąż innych dziewczyn...makabra

Serio aż tak źle reagują? Wspolczuje.

Ja powiem w pracy po prenatalnych.
U nas juz od jakiegoś czasu wiedzą najbliżsi przyjaciele plus rodzina(rodzice i rodzeństwo).
Stary 2017-08-15, 21:52   #469
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:

Aż tak źle?
Nie przejmuj się. To twoje prawo iść na macierzyński i nic nie mogą Ci zrobić

Stary 2017-08-15, 21:52   #470
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

U nas intensywny dzień.
Dzisiaj nasz psiak skończył rok ️ I zabraliśmy go na długi, urodzinowy spacer po Bielskich górach. Mieliśmy towarzystwo jego kolegi tej samej rasy. Zrobiliśmy 10 km, psy się wyszalaly.
Potem obiadek u rodziny Męża I do domku. Musiałam się bronić przed winem do obiadu...

U nas wie Mąż, mama i przyjaciółka. Jeżeli wszystko pójdzie ok to powiemy reszcie po prenatalnych

Właśnie byłam w kibelku I krew mi poszła z pupy... Cholerne zaparcia...

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-15, 22:09   #471
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

U nas intensywny dzień.
Dzisiaj nasz psiak skończył rok ️ I zabraliśmy go na długi, urodzinowy spacer po Bielskich górach. Mieliśmy towarzystwo jego kolegi tej samej rasy. Zrobiliśmy 10 km, psy się wyszalaly.
Potem obiadek u rodziny Męża I do domku. Musiałam się bronić przed winem do obiadu...

U nas wie Mąż, mama i przyjaciółka. Jeżeli wszystko pójdzie ok to powiemy reszcie po prenatalnych

Właśnie byłam w kibelku I krew mi poszła z pupy... Cholerne zaparcia...

U mnie trwa walka z zaparciami i zaczyna sie walka z wzdeciami. Bylam wczoraj w aptece, babka mi dala Lactulose ale mowi ze to tak tylko zeby ulzyc juz teraz a nalepiej sprobowac dodawac blonnik do jedzenia. Jestem na etapie sliwek i maślanki- cos tam daje ale szalu nie ma. W tym tygodniu sobie spisze pytania jakie mam do lekarza i poprosze o rozwianie wątpliwości

Moj maz zaczal sie przekonywac do psa- mowi ze pomyslimy jak sie dziecko urodzi

Byli u nas znajomi z malym dzieckiem, zabrali ze soba wozek, pokazali co i jak, na co zwrocic uwage, gdzie kupić itp. Maja dla nas wiele rad i na pewno skorzystamy nawet mowili ze jak cos nam wpadnie w oko jak bedziemy ogladac to zeby im podeslac linki to zobacza i doradzą

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-15, 22:13   #472
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Moj maz zaczal sie przekonywac do psa- mowi ze pomyslimy jak sie dziecko urodzi
Jak już to teraz od razu najlepiej - mój szczeniak z ekscytacji skacze na wszystkie dzieci (niestety matki są tym zachwycone i go zachęcają więc trudno mi go oduczyć) a jak moje się urodzi i w ogóle zacznie raczkować czy chodzić to już będzie bardziej stateczny Chyba że wolicie poczekać aż dziecko będzie mieć kilka lat

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-15, 22:26   #473
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Jak już to teraz od razu najlepiej - mój szczeniak z ekscytacji skacze na wszystkie dzieci (niestety matki są tym zachwycone i go zachęcają więc trudno mi go oduczyć) a jak moje się urodzi i w ogóle zacznie raczkować czy chodzić to już będzie bardziej stateczny Chyba że wolicie poczekać aż dziecko będzie mieć kilka lat
U nas sytuacja jest o tyle trudna ze walcze z mezem o jakiekolwiek zwierze od trzech lat. Pierwotnie stanelo na tym ze jak sie wybudujemy to sprawimy sobie psa. Ale jako ze sie nie budujemy i nie będziemy pewnie przez najbliższe 20 lat to powiedzialam ze w takim razie bedzie pies w mieszkaniu. No i powiedzial ze jak sie urodzi dziecko to moze kolejny bedzie jakis maly piesek. Oczywiscie ze juz podchwycilam i oczywiscie ze bede mu teraz wiercic dziure w brzuchu on jest z tych co nigdy sie nie chowal ze zwierzeciem, co najwyzej krolik "bo zwierzeta brudza i śmierdzą". Czlowiek tez brudzi i smierdzi jak sie nie myje. Jak sie o zwierzę i jego "obejscie" dba to nie śmierdzi. Ja uwazam ze dziecko powinno sie wychowywac ze zwierzetami i powinno sie uczyc szacunku i odpowiedzialności.

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 06:59   #474
parapet
Zadomowienie

Słodkaa, o której wizytujesz?
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 07:06   #475
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem jak wy, ale ja bym mogła ukrywać do samego porodu...oczywiście o ile fizycznie by sie tak dało. Tzn nie mam potrzeby chwalenia się tym. Uważam, że to wyłącznie sprawa moja, męża i ewentualnie naszego syna. Reszta czy to znajomych, czy rodziny- może wiedzieć, ale ja informować sama z siebie nie będę.
Oczywiście jak ktoś zapyta- nie będę się wypierać, ale nie planuję nikogo informować oprócz pracodawcy (bo muszę).
Ja też tak mam. Powiedziałam 4 koleżankom, które mają dzieci lub są w ciąży żeby mieć wsparcie. Powiedzieliśmy rodzicom jakiś czas temu i na tym mogłabym zakończyć chwalenie się. Ale ja z tych, co nie lubią być w centrum uwagi i cenią sobie święty spokój.

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
on jest z tych co nigdy sie nie chowal ze zwierzeciem, co najwyzej krolik "bo zwierzeta brudza i śmierdzą".
Ktoś mnie wywołuje do odpowiedzi? Nasz królik jest jak pies Ale z tym brudzeniem cóż... bobki z kuwety nie wyparują więc czy spacer z psem, czy sprzątanie króliczego obejścia - wychodzi na to samo. Każde zwierzę to obowiązki, wiadomo.
W rodzinie mojego męża kupili psa, bo dzieci chciały Piękny golden retriver, normalnie jak z obrazka, z uśmiechem na pyszczku, stał się psem kojcowym... Frajda była przez pierwszy tydzień a teraz dzieci dalej przy tabletach i komórkach. A psiak, jak to psiak - potrzebuje uwagi, spaceru, zabawy.
Stary 2017-08-16, 07:14   #476
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Słodkaa, o której wizytujesz?
O 9:30....

Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 07:21   #477
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:

Trzymamy kciuki!! Daj znać jak poszło 😚

Stary 2017-08-16, 07:27   #478
motyllek90
Raczkowanie

Cytat:

Powodzenia

motyllek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 07:29   #479
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:

Trzymamy kciuki!

Ja właśnie czekam przed zabiegowym. Musze zrobić badania przed jutrzejsza wizytą a potem... lece do pracy!!!

Stary 2017-08-16, 07:29   #480
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:

Kciuki! Daj znać.

Zielona Hortensja zaginęła?

Dzień dobry tak w ogóle.
Już mam dosyć tych mdłości. Ciągle mi niedobrze..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości