|
|
#511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Singielki 25 +. Część X
Cytat:
. Byłam kiedyś w domu strachów w Krakowie i też fajnie chociaż w sumie mogli lepiej straszyć .
|
|
|
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
|
|
|
|
#513 | ||||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
Cytat:
No i jeśli tak faktycznie jest, to trochę słabo...Może później się uda Cytat:
Kiedyś jechałam takim bbc, że wysiadłam w najbliższym, dużym mieście [pili i jarali - kierowca tylko jarał ].Ale za to jak wracałam z UK [24h , że do tej pory znam na pamięć wszystkie hity disco-polo , chociaż nie cierpię tej muzy .Cytat:
. A jak jeszcze jest w tle woda, to już w ogóle osom <3.Ooo, do takiego też bym poszła - uwielbiam II wojnę światową
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na polanie Wykus, dawnym obozowisku świętokrzyskich partyzantów!
Marzyła mi się taka wyprawa od kiedy zimą przeczytałam o tym książkę ![]() A jutro powrót do pracy i do siebie
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2017-08-15 o 21:43 |
|
|
|
#515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cześć, co słychać? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#516 | |
|
Lux Mundi
|
Cytat:
W przyszłym roku chcę jechać w lasy augustowskie tam, gdzie była obława i prześledzić na tyle, na ile to możliwe trasę ucieczki mojego Dziadka <3.
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Lolek :P nadal w delegacji? :p
Cindy bo zlał moją wiadomość tydzien temu :P |
|
|
|
#518 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i właśnie ta woda w tle dużo daje ![]() Cytat:
Cytat:
też jutro wracam do pracy, po dwóch tygodniach laby. Z tej okazji właśnie wszamałam lody koleżanki z roboty piszą, że szykują na jutro szampana
|
|||
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Woow... Twój Dziadek brał udział w walkach? ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Polecam "Pozdrówcie Góry Świętokrzyskie" (tytuł to ostatnie słowa ginącego Ponurego) Jedna z najlepszych rzeczy, jakie czytałam, napisana jak dobra powieść, aż trudno uwierzyć, jacy tamci ludzie byli dzielni i ile przeszli..
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
dopiero skonczylam pazury
cały wieczór stracony.... nie wyglądają idealnie, ale można isć do pracy. Nigdy wiecej Semilaca!
|
|
|
|
#521 | |
|
Lux Mundi
|
Taki asiorek
, niefajnie.Cytat:
Działał na Wileńszczyznie, jako jeden z nielicznych wydostał się z obławy augustowskiej [jeśli będziesz miała czas i ochotę polecam poczytać na ten temat]. Babcia poznała go pod innym nazwiskiem. Dwójka pierwszych dzieci miała je w papierach . Później dziadek je zmienił, ale też na inne. Babcia z kolei pochodzi z Wołynia, jej ojciec, a mój pradziadek był piłsudczykiem. Cudem uratował się z Oświęcimia, a Babcia z innego obozu. Ogólnie ciężkie tematy, ale cały czas aktualne i żywe - przynajmniej dla mnie. Dlatego robię drzewo, ogarniam dokumenty, archiwa, trochę jeżdżę, czytam książki historyczne etc.Jednego z exów poznałam właśnie na portalu genealogicznym .
|
|
|
#522 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
Moja babcia Ś.P. tez przeżyła jeden z obozów.
Straszne czasy to były. Uciekam powoli spać. O 5 pobudka nastrój na noc mam totalnie do Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#524 |
|
Zadomowienie
|
[1=9cf1d31d279bad27b001c12 cbf2de6a056fa95f2_6583802 d27f04;76328806]Sierociniec w Poznaniu?[/QUOTE]
nie, we wrocławiu
|
#525 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Woow... Piękna historia rodzinna Mój pradziadek zginął w twierdzy Modlin podczas 1wojny Za drugiej wojny w domu dziadków najpierw spali Niemcy rezydujący w szkole obok, a po wyjeździe Niemców dziadkowie pomagali ukrywać się na wsi księdzu z poznańskiej katedry i łączniczce z Warszawy Mój tata interesuje się wojną i od kiedy byłam mała zabierał mnie na miejsca bitew, pacyfikacji i opowiadał o historii. I tak połknęłam bakcyla ![]() Najczęściej opowiadał o oddziałach Hubala i Ponurego, stad mam do nich największy sentyment
|
|
#527 |
|
Zadomowienie
|
[1=9cf1d31d279bad27b001c12 cbf2de6a056fa95f2_6583802 d27f04;76329271]Tak, potem mi się przypomniało, że Ty z Wrocka
W Poznaniu wiem, że jest też Sierociniec, ale nie byłam koniec końców.[/QUOTE]Jeżeli jest taki sam jak we wrocku to idź jak będziesz miała okazję ![]() Kurcze, ciekawe czy jutro przyjdzie paczka z zestawem do hybryd, już się nie mogę doczekać żeby sama spróbować zrobić, pewnie wyjdzie strasznie ale co tam P.S. czy ja mam jakieś moce że jak tu przyjdę to Lolek ucieka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja nic nie wiem o swojej rodzinie. Dziadkowie zmarli jak bylam mała, rodzice też nic nie opowiadali o "korzeniach". Kiedyś tylko brata ojca zapytalam czy dziadek był w obozie i to wszytsko
|
||
|
|
|
#529 | ||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
Super, że tata tak dbał o Ciebie pod tym względem U mnie w rodzinie co chwila jest jakaś dziwna historia . A to 3x pra Dziadek, który wprowadzał jeden z oddziałów podczas powstania styczniowego. Został ranny, kurował się w gospodarstwie Niemca, z którego córka się później ożenił. Za ten mezalians rodzina z poznańskiego do wydziedziczyła i wyjechał, żeby osiedlić się na Wołyniu.A to kobieta, która wżeniła się w naszą rodzinę, działała w bandzie, łupiła okoliczne wsie i rzucała uroki. A to dziadek mojego dziadka, który przepił młyn i staw , ale później odzyskał je podczas gry w karty .Mogłabym tak do rana Cytat:
. Przez jedną z Cioć dogadałam się, że przyjadę do Legnicy zobaczyć się z Wujkiem i jego matką [jedyna żyjąca siostra mojego pradziadka], a znakiem rozpoznawczym ma być biała kartka w moim ręku, jak będę czekać na peronie .Jeśli się ma zacięcie można do bardzo wielu rzeczy dość samemu - poprzez akty, księgi parafialne i archiwa. Wiadomo, że przekaz ustny ma inną wartość, ale nawet bez punktu zaczepienia w historiach rodzinnych - jak u Ciebie, można znaleźć mnóstwo informacji
|
|
|
#530 | ||
|
Ania
|
Melduję, że escape roomy to mega genialna sprawa 😁 Miałyście rację. Wyszłam podekscytowana jak małe dziecko. W niedzielę idziemy znowu. 😁 Co prawda czasu na wydostanie się miałyśmy 45 minut, a wyszłyśmy dopiero po godzinie, ale i tak ekstra, że pozwolono nam dokończyć. Niektóre z naszych pomysłów były tak absurdalne, że gostek który nas podglądał pewnie leżał i kwiczał. 😂 Polecam jak ktoś się zastanawia, czy iść, czy nie.
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#531 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałam Wam dzisiaj życzyć udanego poniedziałku! ...a potem spojrzałam w kalendarz Co do nowej pracy, jedyne czym - póki co - się stresuję to tym, że nie pozwolą mi zjeść posiłków o czasie i znów dojdzie do hipoglikemii i zemdleję. Problemy XXI wieku, nie ma co Także ten, miłego... Środy!
|
|
#533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam ten sam problem w pracy, teoretycznie przerwy ustalone, a praktycznie jem wtedy kiedy znajdę chwilę przy biurku że nie ma żadnego klienta, zdarza się że cały dzień nie mam czasu nic zjeść a potem aż mi się ręcę trzesą, tak czuję że mi cukier spada No i udanej środy laski
|
|
#534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę poczytać o hipoglikemii, bo ja też tak mam że jak nie zjem o wyznaczonej godzinie to mi jest słabo i ręce mi się trzęsa. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Narobilyscie mi ochotę na escape room i na badanie swojej historii.kiedys w podstawówce robiłam drzewo genealogiczne więc już mam sporo informacji ponieważ jeszcze moje prababcie żyły i przekazały sporo informacji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
|
|
|
#536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tadaaaam. Moje pazury do zdjęcia jutro (bo dziś nie zdążę), przez noc mi wywaliło na tych trzech najmocniej problematycznych bąble, mimo że wczoraj ich nie było po utwardzeniu a poki co muszę cały dzień chować prawą rękę Czuję się mega niewyspana i tak mi się nie chce pracować, że szok. I powiem Wam, że odkąd kursanci się zmienili to jakoś 'pusto' jest |
||
|
|
|
#537 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9cf1d31d279bad27b001c12 cbf2de6a056fa95f2_6583802 d27f04;76332256]Niby można pomieszać hybryda wykałaczką i zostawić na chwilę otwarta. Ale jeśli bable przez noc się pojawiły to raczej kwestia utwardzenia. Coś musiało się złe utwardzić, może za krótko alno światło nie doszło. Jaki masz kolor z Semilaca?[/QUOTE]
teoretycznie tak, ale te bąble są w opakowaniu już, normalnie je widzę po otwarciu lakieru nawet na pędzelku i te 3 paznokcie wczoraj robiłam z 10 razy, żeby tylko bąbelków nie było na paznokciu, więc może jakieś minimalne mi zostały, których nie zauwazylam w wieczornym oświetleniu, a po utwardzeniu je 'wywaliło'... mam 130 Sleeping Beauty |
|
|
|
#539 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
jest taki... średni. Kryje całkiem całkiem, ale mogą być lekkie smugi, mam łatwiejsze w obsłudze lakiery. Ale na Biscuit mi dużo ciężeej się pracuje i tak, więc nie ma tragedii jak się nakłada cienkie warstwy tego
no i bardzo ładnie wygląda na dłoni moim zdaniem.no ale teraz jak te bąble mi wyszly to jest strasznie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

. Byłam kiedyś w domu strachów w Krakowie i też fajnie chociaż w sumie mogli lepiej straszyć

No i jeśli tak faktycznie jest, to trochę słabo...
].
, że do tej pory znam na pamięć wszystkie hity disco-polo
, chociaż nie cierpię tej muzy 

cały wieczór stracony.... nie wyglądają idealnie, ale można isć do pracy. Nigdy wiecej Semilaca!
, niefajnie.
. Później dziadek je zmienił, ale też na inne. Babcia z kolei pochodzi z Wołynia, jej ojciec, a mój pradziadek był piłsudczykiem. Cudem uratował się z Oświęcimia, a Babcia z innego obozu. Ogólnie ciężkie tematy, ale cały czas aktualne i żywe - przynajmniej dla mnie. Dlatego robię drzewo, ogarniam dokumenty, archiwa, trochę jeżdżę, czytam książki historyczne etc.