|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#544 |
|
Zadomowienie
|
Torrence
za wizytę ![]() Słodka bardzo mi przykro dużo siły dla Was Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#545 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przytulam Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh... cały czas o tym myślę. Mam jeszcze wiekszego stracha iść na tą wizytę
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My mamy w ten sam dzień prenatalne. Ja mam na 9.30, a Ty na którą idziesz? |
|
|
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#551 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś miałam wizytę na 8.40 - coś wspaniałego. Po pierwsze nie stresowałam się cały dzień a po drugie nie było opóźnienia. Weszłam co do minuty. Luksus
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swoja wizyte mam dopiero na 19- bede caly dzien sr.ac po gaciach
|
|
|
#553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#554 |
|
Rozeznanie
|
Ja jeszcze jestem na etapie wyboru lekarza ale mam już cel - przychodnia przyszpitalna żeby od razu mieć miejsce w szpitalu w którym chce. A prenatalne zrobię najwyżej wcześniej gdzieś u innego lekarza.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#555 |
|
Zadomowienie
|
Na prenatalne chyba musisz mieć skierowanie. Czy to prywatnie, czy na NFZ.
|
|
|
|
#556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja idę prywatnie, lekarka prowadząca podała mi tylko nazwiska lekarzy i miejsca w których przyjmują.
|
|
|
#557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze, ale mnie męczą te mdłości, masakra. Miałam wykupić sobie te czopki od gina, ale przeczytałam w ulotce, że nie można po nich prowadzić samochodu i dooopa
|
|
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wracam do Was po wyjeździe bez netu i wpadam akurat w takie wieści...
Słodka, tak bardzo mi przykro
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja skierowania na prenatalne nie dostałam, po prostu gin powiedziala gdzie najlepiej sie zapisac i kiedy. A macie skierowania na krew białko Pappa i wolna hcg? |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#560 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam ogólnie skierowanie na badania prenatalne, plus info dlaczego. Jak byłam umawiać datę, to mnie wpisali na USG i krew. Czyli komplet.
|
|
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja raczej będę robiła je u swojej lekarki Zarakowskiej, ale ciezko się wbić w terminy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba wszystko jest w porządku, bo czuję się tak fatalnie, że nawet sobie nie wyobrażacie. Wieczorem mogę już tylko leżeć, bo każdy wysiłek fizyczny powoduje wymioty. Rano jeszcze jest względnie, ale jestem do niczego!
|
|
#563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#564 |
|
Zadomowienie
|
Odzywam się późno, bo byłam dziś pogadać w pracy. Było miło, zresztą wiedziałam, że będzie
![]() Słodkaa, jestem w szoku! Strasznie Wam współczuję. Wierzyłam, że wyczerpaliście już limit czarnych scenariuszy i że tym razem musi być dobrze. Myślę, że sprawdzenie kariotypów, to dobry pomysł. Pomyślności, niezależnie na od tego na jaki plan się zdecydujecie. Czaro_dziejka, może spróbuj tych tabsów, o których dziewczyny pisały. Skierowanie na prenatalne dostaje się po 35 r.ż. Wcześniej jest odpłatne. |
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie skończyłam robic sernik na zimno bo mialam straszna ochote a wiem ze jedna kosteczka z cukierni nie zaspokoi "glodu"
Wydaje mi sie ze moje objawy juz troche slabna. Jestem permanentnie zmęczona, bola mnie piersi ale mdlosci poki co nawet odpuscily. Jestem w stanie jesc w miare normalnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#566 |
|
Rozeznanie
|
Skierowanie na prenatalne można mieć chyba też z jakiś powodów zdrowotnych, ale ogólnie to odpłatnie w prywatnym zakresie <35rż. Ja jutro idę na krew, a za 24.08 usg...
Też się dzisiaj paskudnie czuję, strasznie duszno się u nas zrobiło po deszczu 😒 na dodatek cyce coś drażliwe się zrobiły, już od dawna miałam spokój... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
Czułam się super dziś więc poszłam na rower....przejechalam 12 km, zrobiłam zakupy po drodze i wrocilam już na oparach energii. Teraz siedzę na tarasie ze szklanką soku pomarańczowego- chyba odkryłam coś co pomaga na moje mdłości Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
Zmogło mnie i spałam teraz... zresztą ostatnio często musiałam się zdrzemnąć
Na 19:20 mam kino - Bodyguard zawodowiec się chyba nazywa
|
|
|
|
#569 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja będę rodzić najprawdopodobniej na Wołoskiej, tak jak za pierwszym razem, chyba, że mnie lekarz zdenerwuje i się przeniosę do innego ![]() Jak robisz taki serniczek? Może też bym w szklankach zrobiła ![]() Jak bym poszła na rower to jadąc bym rzygała, na bank Cytat:
daj znać
|
|
#570 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Słodka, bardzo bardzo mi przykro, że Was to spotkało trzymajcie się ciepło i trzymam kciuki za Wasze plany.... Udanych wizyt gratuluję ... Co do prenatalnych, to na nfz przysługują także np. po poronieniach, nie tylko po 35r.ż. W poprzedniej ciąży mój gin powiedział, że jak chce to mogę sobie zrobić. Chciałam, zapisałam się na prywatne i tam, lekarka, która miała mi robić usg, najpierw zbierała ze mną wywiad i jak usłyszała że jestem po jednym poronieniu i lecze niedoczynność tarczycy to powiedziała, że spokojnie przysługuje mi na nfz i że jak jestem w stanie jeszcze w ten sam dzień dowieźć im jakiś dowód tego poronienia, to ona mi wypisze skierowanie i będzie na nfz. Miałam wypis ze szpitala, więc dowiozlam. Mówiłam potem mojemu ginowi, o tym, to się zdziwił bardzo bo powiedział, że zawsze przysługiwało od dwóch poronień. No ale na drugie prenatalne, te po 20 tygodniu już on mi wypisał skierowanie i napisał o poronieniu i tej niedoczynnosci. Po prostu trafiłam na super lekarke, której nie zależało na wyciaganiu kasy i wszystko wytłumaczyła. Teraz jako, że już po dwóch poronieniach jestem to skierowanie dostałam od razu. Wiem też, że często lekarze wpisują zbyt wysokie tętno płodu, co również kwalifikuje do prenatalnych na nfz, niestety nie pochwalam tego, bo jest to często tak, że wpisują to, żeby ich pacjentki miały darmowe usg, a w rzeczywistości nic takiego nie było. Tak np. robili lakarze mojej bratowej i szwagierce... ... Jeśli mogę, to proszę o uzupełnienie na pierwszej stronie, że mam 30 lat. Wizyta u gina 29.08 już jest, natomiast 30.08 mam prenatalne a 31.08 endokrynolog ... Ciągle staram się być na bieżąco, ale właśnie mamy bardzo ciężkie ząbkowanie właściwie od czerwca nas męczy a teraz to już apogeum i cóż no, lekko nie ma. Że też te dzieciaczki tak się muszą namęczyć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Wilanka Czas edycji: 2017-08-16 o 16:29 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.

za wizytę 
dużo siły dla Was
przytulam
jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

Wyrównał się w stosunku do OM - jest 12t3d, dokładnie tak, jak z OM. 

zawsze za wcześnie zadaje pytanie 

13.03.2008
trzymajcie się ciepło i trzymam kciuki za Wasze plany.