|
|
#361 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#363 |
|
Zadomowienie
|
To hormony chyba zaburzają mój zdrowy rozsądek
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motylek super, że wszystko ok. Masz foteczke? ![]() Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze za wcześnie zadaje pytanie ![]() Dziewczyny nie wiem czy jutro będę miała czas jeszcze wejść na Wizaz ale proszę o kciuki za wizytę o 17:20 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
Będę w tym mieście w następnym tygodniu i nie wiem czy tam nie wybrać się na prenatalne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#368 |
|
Zadomowienie
|
Motylku, teraz to już relaksik i leżonko. Super, ze wszystko dobrze
![]() pretty_giel, kciuki i miłego podglądania 😁 Mi trochę apetyt wraca. Waga stanęła Czasem wciąż trudno mi wymyślić sobie coś do zjedzenia, dalej nie wszystko pasuje🙂 Ale albo jest lepiej, albo trochę przywykłam.
|
|
|
|
#369 |
|
Zadomowienie
|
Motylek dobrze że z fasolka wszystko ok
My jesteśmy po grillu. Zaraz kąpiel małej i usypianie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#370 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, mam dylemat. Zaplanowalam sobie na jutro pappe. Z mojego tp wyliczonego na pierwszej wizycie wychodzi, że nie będzie skończonego 10 tygodnia (9+5), ale z ostatniego usg ciąża ma 10+5 ... i jestem w kropce. Brać pod uwagę ostatnie usg?? Doradzcie mi
bo ja zglupialam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i mnie kompletnie teraz nie ciągnie do słodyczy, a przed ciążą- musiałam codziennie coś słodkiego wrzucić na ząb. Poza tym ja schudłam bo dużo chodziłam po górach. Nie wiem jak będzie teraz po urlopie. Na razie nadal spada po 0,2- 0,5 kg na tydzień więc niedużo, ale cały czas w dół. I bardzo mnie to cieszy Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytałam pani gdzie się rejestrowałam i powiedziała ze robi się między 11 a 14 tyg., ale najlepiej w 12 tyg. Bo najlepiej wszystko widać. Jak masz możliwość to może zaczekaj jeszcze z tydzień. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#377 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za to mdlosci sie nasilily i nie odpuszczaja...Cytat:
Do Stanow to tylko dwoch szefow ostatnio na konferencje polecialo ![]() Cytat:
Cytat:
My planujemy corce powiedziec dopiero po prenatalnych, staramy sie uwazac co przy niej mowimy, bo duzo juz rozumie i wie, ze duzy brzuch moze znaczyc, ze w srodku rosnie dzidzia. Juz raz zapytala sie mnie, dlaczego mam taki duzy brzuch. Odpowiedzialam, ze troche za duzo ostatnio jadlam. A ona na to slodko "ale nie tak duzo jak tata, taty brzuch jest wiekszy" Biedny maz stal zaraz obok ![]() Cytat:
Juz 3 tygodnie nie nosze zadnych swoich normalnych spodni, tylko ciazowe i sukienki...Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#378 |
|
Zadomowienie
|
Dobrej nocy
za jutrzejsze wizytyWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#379 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
|
#381 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Czy tylko ja siedze i ogladam mistrzostwa w Londynie? Wczoraj pospalam godzinke po uspieniu corki i obudzilam sie na Bolta, dzis tez czekam na sztafety |
|
|
|
|
#382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrej nocy! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#383 |
|
Rozeznanie
|
Dobrej nocy! Teraz zdecydowanie czas spać, bo jutro pewnie znowu usłyszę o 6 rano "mama, już jest dzień?" ;-)
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
My bylismy ze znajomymi na kolacji w indyskiej knajpie i oczywiscie maz zamowil chlebki, zupę a drugie wzielismy na pol bo ja wiedzialam ze i tak swojej porcji nie zjem. Bylo pyszne ale zjadlam dwa kawalki mięsa i lyzke ryzu i mialam dosyc. Wzielam wczesniej dwie lyzki zupy i bylam pelna. I jem malenkie porcje ale częściej. Slodyczy w zasadzie nie jem, nie odmowie tylko ciasta. To kupuje regularnie po kosteczce i nawet jak obiad nie wchodzi to ciasto jak najbardziej
Czekolady nie jem w ogole od poczatku ciąży a kiedys tabliczke wsuwalam na raz. Od czasu do czasu jakis batonik ale to z lakomstwa. Chcialam powiedziec ze u mnie lepsze dni sa w weekendy. Nie wiem czy to troche mozg nie działa bo moze jak maz jest w domu to wiecej robimy razem, zagospodarowujemy czas wspolnie i nie mam czasu myslec o tym jak sie czuję. A jak siedze w tygodniu w domu to z automatu rozmyslam i moze sobie wmawiam chociaz dzisiaj spałam. Rano zle sie czulam, bylo mi duszno, jakos tak slabo. Wrocilam do domu, polozylam sie i lezalam do 17 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#386 |
|
Zadomowienie
|
Dobrej nocy 😉 do jutra!!
|
|
|
#387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...Bo jestem grubas Tzn. Przed operacją kręgosłupa dużo ważyłam, ale byłam tak zwanym "mięśniakiem" tj. miałam bardzo ładny poziom % tkanki mięśniowej i procentowy udział tkanki tłuszczowej w dolnej granicy normy...powiedzmy, że wyglądałam na wysportowaną, mocniej umięśnioną niż przeciętna kobieta. Taka crossfit girl ![]() po operacji .. I paru miesiącach bez sportu- wyglądam jak grubas. Tj. Mięśni są tylko ciut słabsze, za to obroslam tkanką tłuszczową bo przyznaję- kompletnie zapuściłam po operacji dietę. Jak poćwiczę- wygląda to jako- tako. Bez ćwiczeń siłowych, tak na codzień- wyglądam jak kobieta z nadwagą. SZczególnie brzuch mi sie nie podoba. Porozmawiałam z lekarzem i dietetykiem, który mnie zna sporo lat i ten drugi powiedział, że się podejmie ułożenia diety pod moje potrzeby. Nie jest to stricte dieta odchudzająca. Deficyt kaloryczny robię głównie aktywnością fizyczną. Dietę mam na 2000kcal- to nie jest mało w ciąży, ale też biorąc pod uwagę mdłości- na razie jem raczej w granicach 1400- 1800kcal, a zapotrzebowanie miałam liczone na jakieś 2300 (przed ciążą bo wiadomo, ze teraz te 300kcal wiecej). Dietetyk się zgadza, że patrząc na mnie obecnie można mi na razie uciąć trochę kcal bez szkody dla dziecka. Oczywiście suplementacja musi być. No i na razie po prostu mdłości i uczucie wzdęcia, za małego żołądka nie pozwalają mi jeść więcej. Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ---------- Cytat:
Syn jak to syn swojej matki jest typową sową- od małego może siedzieć do nocy. Ale musi spać co najmniej do 9. Do przedszkola zawsze chodzi na fochu z niewyspania. W weekendy śpi nam czasem nawet do 11! Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
Dwa dni wolnego
tzn ja oczywiście na L4 ale spędzę je z Mężem a jutro o 14 idziemy na spacer rasy naszego psa nad jezioro A na obiad dzisiaj grzybowa, która za mną chodziła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#390 | |||
|
Rozeznanie
|
Ale zimno w nocy bylo, juz wieczorem jak wietrzylam mialam wrazenie, ze sie mocno ochlodzilo, ale nie spodziewalam sie rano zobaczyc na termometrze 6 stopni. Jak jechalam do stacji zalowalam, ze nie mialam rekawiczek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
Nigdy nie mialam psa i ze mnie to bardziej kociara, ale odkad spotkalam dwa takie corgi na spacerze za kolem podbiegunowym to je uwielbiam
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

jak Wy to robicie, że chudniecie??
nie wiem jak od Gdańska sprawy się mają, ale u nas (bliżej Kołobrzegu) - to będzie sloneczny dzień.
zawsze za wcześnie zadaje pytanie

bo ja zglupialam 

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
za jutrzejsze wizyty

13.03.2008