|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 | |
Wiedźma
|
Dot.: odlewki perfum
Cytat:
![]() Ja myślę, ze ludzie pracujący w sklepach (nie tylko kosmetycznych) po prostu doceniają, jeśli klient zachowuje się wobec nich normalnie. Nie z wyższością i nie z lękiem, nie jak pan i nie jak potencjalny złodziej. Czuję się niezręcznie przy tego typu dyskusjach, bo kiedy czytam, że w Sephorach "nie daje się" próbek bez zakupów, to ja wiem, że moje doświadczenia są inne i "się daje". Kiedy ktoś pisze, że mu odmówiono, to zakładam, że jest to prawda i tylko się dziwię, bo mnie odmówiono chyba raz, lata temu i wówczas poprosiłam managera i zapytałam, na jakiej podstawie mam dokonać zakupu, jeśli nie wykonam testów. Zrobiłam to grzecznie, bez scen, bez pretensji, bo pewna jestem, że ekspedientka po prostu takie miała przykazanie. Niech się manager zastanowi nad polityką swojej placówki. Inna kwestia, że tej Sephory chyba już nie ma.
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
To ja chyba też na innej planecie mieszkam, albo moja osiedlowa Sephora jest jakaś wyjątkowa, bo nawet jeśli nie kupuję a poproszę o próbkę, to zawsze dostaję. Ostatnio Pani Konsultantka sama zaproponowała, że zrobi mi kilka próbek, bo zapachu którego szukałam nie mieli. Ale ja nie chciałam i Pani była bardzo zdziwiona tym faktem.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Ja przyznaje, ze nigdy nie prosilam o zadna probke tak bez robienia zakupow. Zdarzylo mi sie prosic dwa razy, jak cos kupowalam i mi nie odmowiono, jednak tak bez zakupow chyba nie mialabym odwagi
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Perfume Lover
|
Cytat:
Hmm, ciężko mi powiedzieć, bo zdarza się, że przez kilka miesięcy nie proszę o próbkę bez zakupów, a zdarza się, że dwa razy w ciągu dwóch tygodni. Raz babeczka sama mi zaproponowała, bo się modliłam i modliłam do jednej flaszki i stwierdziła, że może lepiej jak mi trochę odpsika i potestuję na spokojnie z domu. Problemów z zapytaniem o próbkę nie mam. Podchodzę i proszę. Nawet nie pytam czy jest taka możliwość, bo skoro wiem, że jest to uznaję, że wystarczy grzeczna prośba. Fakt, czasami muszę poczekać, aż w pierwszej kolejności zostaną napełnione fiolki dla klientów, którzy coś kupili, ale no całkowicie to rozumiem. Narzekam i narzekam na Sephore, w wątku z bulwersami z perfumerii jest kilkanaście moich wpisów, ale jednak tylko u nich robię zakupy (poza perfumeriami internetowymi rzecz jasna). Ostatnio zresztą poprawili jakość obsługi klienta (nie mylić z wiedzą merytoryczną na temat oferowanych produktów- to nadal leży, kwiczy i błaga by dobić), ceny w promocjach też niezłe, więc może idzie ku lepszemu.
![]() |
![]() |
#35 |
Panaroja
|
Właśnie wracam z Sephory w Złotych Tarasach , gdzie panie ze słodkim uśmiechem odmówiły mi zrobienia próbki "bo przed świętami nie robimy próbek"
![]() ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedyś czytałam, że któraś z wizażanek zapytała w takiej sytuacji"a napsikać na rękę sobie mogę 2 razy?" - tak "to ja poproszę te 2 psiki do próbki" - bardzo to mi się podobało
"Powiedział, że przypominam mu jego zmarłą żonę. Oby z czasów, kiedy jeszcze żyła." Allen [I][COLOR=sienna]Poluję: ] Le Labo Patchouli, Le Labo Another 13, Arancia di Sicilia Perris, CdG Odeur 53, Tom Daxon Iridium Kliknij dla głodnych Zwierząt: www.pustamiska.pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś też mi było bardzo głupio prosić i nie prosiłam o próbki nawet podczas zakupów, ale któregoś pięknego dnia policzyłam ile wydałam na perfumy testowane nadgarstkowo, które bardzo szybko zmieniły właścicielkę. Tym bardziej, że tych perfum nie sprzedawałam tylko rozdawałam rodzinie lub znajomym. I od tamtej pory przestałam się wstydzić. Teraz gdy zapach zachowuje się inaczej przy każdym testowaniu nadgarstkowym, to proszę o próbkę. Co prawda gust mam mało niszowy i na asortyment sieciówek nie mogę narzekać, ale jednak 90% zapachów nie jest moja albo źle współgra z moją skórą. Kupowanie w ciemno ma swój urok ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
dla mnie nawet 150 pln to zdecydowanie za dużo, żeby wydać na zapach, którego nie będę nosić...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potwierdzam, nigdy nie robiono. Ale próbki od producentów mają, tylko, że pewnie same nowości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
cześć
czy ktoś może kupował odlewki perfum na tej stronie? http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/
![]() |
#42 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() ![]() Za to zostałam pouczona w sposób, jaki nigdy mi się dotąd w Sephorze nie zdarzył: - Ale to są męskie perfumy, chyba pani wie. ![]() - Nie ma czegoś takiego, jak perfumy męskie i damskie - odrzekłam z analogicznie przemądrzałą miną. - No, może sobie pani używać, czego pani chce - rzekła pani konsultantka z odrazą nieomal. - Tak właśnie zamierzam czynić - mój uśmiech był olśniewający iście. ![]() ![]() Babka zrobiła mi dzień. ![]() Co do próbek branych gdy ich potrzebuję lub nie: ja wychodzę z założenia, że w ogóle nie potrzebuję perfum. Lubię je i tyle. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez pola49 Czas edycji: 2011-12-19 o 08:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Jest strona gdzie sprzedają odlewki oryginalnych perfum"odlewkiperfum" są różne pojemności np 2ml, 3ml, 8ml itp. mam zamiar tam zamówić ale nie mają jednego zapachu na którym mi zależy jak będzie dostępny to wypróbuję i dam znać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Kilka tygodni temu zamówiłam kilka odlewek właśnie na odlewkiperfum i jestem zadowolona. Kupiłam zapachy, które już znam, więc miałam porównanie, niczym się nie różnią. Dostałam jeszcze próbkę innych perfum jako tzw. "gratis". Podoba mi się też to, że atomizery są z korkami, więc te większe, np. 10 ml, można nosić w torebce bez obaw, że ubędzie zawartości.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
I jak, macie jeszcze jakieś opinie o odlewki perfum . pl? Asortyment dość szeroki.
Czaję się do zamówienia w obawie, czy oni czasem nie praktykują rozcieńczania. ![]()
![]() |
![]() |
#47 | |
Killing me softly
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
Fakt, drogo, ale nie ma się co spodziewać, że będą sprzedawać po cenach naszych rozbiórek. Dla nich to biznes, chcą zarobić. My na rozbiórkach nie zarabiamy, szukamy flachonów najtaniej jak się da i po kosztach rozbieramy. Dla nas sam fakt możliwości oddania części mililitrów jest korzyścią, bo nie każdego stać na cały flakon danego zapachu lub zwyczajnie nie potrzebuje całej flaszki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Killing me softly
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;36560723]Fakt, drogo, ale nie ma się co spodziewać, że będą sprzedawać po cenach naszych rozbiórek. Dla nich to biznes, chcą zarobić. My na rozbiórkach nie zarabiamy, szukamy flachonów najtaniej jak się da i po kosztach rozbieramy. Dla nas sam fakt możliwości oddania części mililitrów jest korzyścią, bo nie każdego stać na cały flakon danego zapachu lub zwyczajnie nie potrzebuje całej flaszki.[/QUOTE]
No dokładnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
Też czasem kupuję na odlewkach.pl . Asortyment fajny (jest nawet Tom Ford, są tańsze zapachy ), koszt fiolki w cenie, przesyłka gratis za zakupy pow.50 zł, promocje ciekawe . Owszem, tanio może nie jest, ale warto się czasem skusić.
E-scential ma za to zapachy trudniej dostępne, ciekawsze i jakoś promocji nie widzę....
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
Hey, hey, odświeżam wątek;]
Właśnie przymierzam się do zamówienia kilku próbek z w/w strony odlewkiperfum pl. Kilka średnich atomizerów i jeszcze na próbę kilka fiolek 1ml. I tu moje pytanie do tych dziewczyn, które już zamawiały. Jak szczelność owych fiolek w tym sklepie? Nie chciałabym otworzyć paczki i otrzymać pomieszania zapachów, wolałabym też zdążyć przetestować te kilka zanim się ulotnią;] Pozdrawiam K. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
Zamawiałam u nich parę razy i ze szczelnością nie było żadnego problemu. Atomki jak stal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Odświeżam, macie do polecenia jakieś nowe strony z odlewkami?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
Odświeżam
![]() Właśnie przeglądam asortyment strony odlewkiperfum i oczom nie wierzę - kilka bardzo fajnych unikatów, na które się czaję... Drogo jak pierun, ale jestem w stanie to przełknąć. Opinie powyżej pozytywne, ale sprzed kilku lat. Czy ktoś ma jeszcze doświadczenie z tą stroną? Pozdrawiam ![]()
Ten more reasons that I need somebody new, just like Fru! Edytowane przez zapalka Czas edycji: 2017-08-16 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Guerlain Lover
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
Kurczę, to pewnie zdrowe podejście, ale nie mogę sobie odmówić przyjemności poznania Tygrysa Kenzo (Słonia kocham, a jak Tygrys był jeszcze dostępny, to byłam gówniarą) no i kupienia małej odlewki Gucci Envy dla Mamy w ramach sentymentalnych wspominek.
No i ogródek Angel Muglera jest w cenach ew. do przyjęcia, a je muszę mieć w kolekcji ![]() Dzięki za radę - w takim razie zamawiam! ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Kurczę, to pewnie zdrowe podejście, ale nie mogę sobie odmówić przyjemności poznania Tygrysa Kenzo (Słonia kocham, a jak Tygrys był jeszcze dostępny, to byłam gówniarą) no i kupienia małej odlewki Gucci Envy dla Mamy w ramach sentymentalnych wspominek. No i ogródek Angel Muglera jest w cenach ew. do przyjęcia, a je muszę mieć w kolekcji ![]() Dzięki za radę - w takim razie zamawiam!
![]() |
#57 | |
Guerlain Lover
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Gdzie zamawiacie odlewki?
Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka
![]() |
#60 |
Bright side of life
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.