![]() |
#151 |
Konto usunięte
|
Dot.: Prawidłowa Kosmetyczka Nastolatki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Wtajemniczenie
|
Cień i tusz dla 12-latki? Przesada jak dla mnie... Która to klasa? 5 podstawówki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Agulko czy ty nie upiększasz siebie na siłe?
W tym wieku , a raczej w każdym wieku liczy się NATURALNOŚĆ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Zadomowienie
|
6 klasa
![]() proszę, proszę, ja w wieku 12 lat nie wiedziałam co to peeling, a tym bardziej peeling enzymatyczny, preparat do usuwania skórek czy pacynka ![]() a podkład - po co? daruj sobie ![]()
![]() |
#155 |
Konto usunięte
|
Jeśli już masz niedoskonałości i kryjesz je pudrem to lepiej zainwestuj w krem tonujący
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Przyczajenie
|
Ja wiem, że nie trzeba się upiększać na siłę. I wcale tego nie robię, ale w gazetach jest tyle tych kosmetyków a jeśli mam cały to nie wyrzucę go. Ja nie lubię się malować. Cień do powiek dostałam wraz z maskarą i pacynkami na jakimś konkursie. A krem ma moja kuzynka, ten z podkładem jest świetny bo matuje cerę,a mi właśnie się kończy matujący. A maluję się od wielkiego dzwonu nie wiem np. na urodziny koleżanki, czy na karnawał. Gdzie ja tam z tuszem. Ja kosmetyków nie kupuję. NO jakieś szampony, odżywkę do paznokci tak, ale nie mascare. Ja doskonale wiem o tym, że nie musze się malować puki mam normalną cerę. Po prostu się nazbierało... I niebędę się malować dopuki nie ukończę 199 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Agulkakoszulka,
a po co chcesz kupic krem z podkładem?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Wtajemniczenie
|
Czyli lepiej pakować na siebie kupę tego wszystkiego, bo szkoda wyrzucić? :stick out tongue:
Uważam, że nie ma co się spieszyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
Ja używam tak
Rano: -żel do twarzy [Garnier czysta skóra] -tonik [Garnier] -płatki oczyszczająco-peelingujące [avon, clearskin] -krem do twarzy Nivea Visage Young z podkładem, lub z tej samej serii matujący Wieczorem -żel do twarzy [Garnier] -tonik [Garnier] -żel punktowy [avon, clearskin] -płatki do twarzy oczyszczające [Garnier] -czaem(2 razy w tydz.) peeling[avon, clearskin] kto się zna i oceni?
![]() |
#161 |
Przyczajenie
|
![]()
Okej, żeby nie było juz wątpliwości, że ja się nie maluję. Cień jest delikatny, niebieski używam go na karnawał. Mascary nie używam prawie wcale tylko ostatnio miałam ją jak był karnawał i przebrałam się za Geishę. A puder to powiem Wam, że jest on taki jakiś z UVA o on ma takie drobinki brokatu i tylko troszkę matuje. Ale używam go średnio raz w miesiącu. A krem z podkładem nie wiem jak to napisać, ale wypróbowałąm go na własnej skórze i wiem, że jest to świetny krem. To krem z serii Nivea Visage Young. Tylko, że dziwne jest to,że chcę kupić z podkładem. Tak dziwne. Ale nie wiem czy z tej serii jest krem bez podkładów. I tam ktoś pisał, że w jego czasch nie słyszał o pacynkach czy peelingu enzymatycznym. Ja też nie słyszaam. Tylko, że kiedy powiedziałam tacie, żeby mi kupił jakiś peeling to kupił mi enzymatczny, tylko nie wiedział czemy ENZYMATYCZNY. I zapomniałam dodać, że w mojej ksometyczce znajduje się także balsam nawilżający, mleczko do opalania i po opalaniu i pomadka z UV. I powiem Wam, że ja naprawdę się NIE maluję. Po co mi to?
Skoro jeszcze wyglądam jako-tako to po co się upiększać ![]() P.S. Ktoś pisał, że ja pudrem czy podkładem ukrywam niedoskonałości. Tym to mnie ktoś ubawił. Pudrem wypryski matować, niezły kawał. Wyprysk-od razu na niego żel punktowy. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
PoisonQueen, zależy, jaką masz cerę
![]() Ale może się nie znam ![]()
![]() |
#163 |
Wtajemniczenie
|
Narek chyba się jednak trochę znasz
![]() ![]() PoisonQueen strasznie"żrące'te Twoje kosmetyki... Ja bym radziła używanie czegoś delikatniejszego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I zgadzam się z Tobą, ja bym wybrała lżejsze kosmetyki, bo z własnego doświadczenia wiem, jak później może być skóra wysuszona ![]()
![]() |
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
Mam 16 lat, brązowe, kręcone włosy, niezbyt duże piwno-zielone oczy (trudno dokładnie określić kolor), średnie usta, jasną cerę, odznaczające się cienie pod oczami (niestety już od urodzenia), owalną twarz z wysokim czołem i dość wyraźne piegi – prawie na całej twarzy. Zupełnie nie wiem jak się malować, by nie zniszczyć sobie cery i zatuszować "niedoskonałości" oraz wyglądać ładnie i "naturalnie". Obecnie stosuję podkład matujący Miss Sporty, czarną kredkę do oczu z Avonu oraz przezroczysty błyszczyk. Zastanawiałam się nad różem do policzków. Bardzo proszę, doradźcie, jakich kosmetyków używać (te piegi doprowadzają mnie do szału!). Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Wtajemniczenie
|
Kaszkiecik Lover napisz jaki masz rodzaj cery(tłusta, mieszana, sucha, wrażliwa? czy masz dużo niedoskonałości i jeśli tak to jakich?).
A co do piegów-ja uważam, że są cudowne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Rozeznanie
|
ja używam :
rano: - żel oczyszczający Daxa [ten Perfect czy jakoś tak ;p] - tonik [ tak samo jak wyżej] a żeby się trochę podmalować i doprowadzić do normalnego stanu: - troszkę pudru - korektor pod oczy - i transparentny tusz do rzęs by je troszkę podkreślić wieczorem: - żel - tonik - raz w tygodniu maseczka - pasta cynkowa albo coś na wypryski dodam, że mam 15 lat i bardzo brzydką cerę, tzn. trądzikową i bardzo szarą...
![]() |
#169 |
Rozeznanie
|
Ja mam cerę taką normalno - wrażliwą
![]() I używam żelu do twarzy - under twenty, toniiku, i kremu nawilzającego, maseczek, peelingów. itp. kosmetyków pielęgnacyjnych. Mam 15 lat. i chciałam zapytać, czy mogę używać tego kremu + lekkiego podkładu z niveii VY ?. on chyba został stworzony dla młodej cery? ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Rozeznanie
|
wg mnie możesz :d
on jest bardzo delikatny.
![]() |
#171 |
Rozeznanie
|
własnie tez sie nad tym zastanawiałam
![]() ![]()
![]() |
#172 |
Rozeznanie
|
niee, wydaje mi się, że nie.
ja używam i jakoś nie mam ;p prędzej od śmiania się ![]() ale mam koleżanki, w moim wieku, czyli 2 gim, co co chwilę nakładają fluid, bo' sie rozmazał już'... eh.... albo mocno wytuszowane rzęsy, w tym wieku....
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Clarisso , pisałaś tutaj kilka miesięcy temu , iż używasz kwasów. Chciałabym się zapytać czy są efekty. No i jak oceniasz tą całą "kurację".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Może ja się wypowiem. Kwasze się od 18 lutego. Używam kremu Effaclar K. Z efektów jestem dość zadowolona. Praktycznie odrzuciłam inne kosmetyki. Tylko żel, tonik, krem bambino, czasami benzacne punktowo. Cera jest jaśniejsza , wągry zmniejszone, pryszczy mniej, chociaż też się pojawiają. ogólnie -kwasze się dalej
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Z pielęgnacyjnych używam żelu do twarzy, następnie tonik i na to kremuję się, albo nawilżającą Niveą, albo Skinsetem albo rozświetlającym, nawilżającym kremem Under 20.
No i miejsco czasem coś sudcremem posmaruję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Przyczajenie
|
Czy Dziewczyny w wieku 14-15 lat powinny sie malować ?? Co sądzicie o dziewczynach które mają zbyt mocny makijaż w tym wieku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Przyczajenie
|
W tym wieku mocny makijaż absolutnie odpada, ale lekki ''Nude make-up'' jest jak najbardziej ok. Oczywiście bez efektu maski.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Zadomowienie
|
Według mnie totalnie nie warto się malować. Mam 15 lat i jestem jedną z nielicznych osób w klasie, która nie używa prawie wcale kolorówki. Mam cerę mieszaną z przebarwieniami i wypryskami. Wiem,że po podkładzie czy pudrze będzie ich więcej, to po co? I wiecuie co ostatnio moj kumpel w klasie powiedzial ze jestem jedna z ladniejszych dziewczyn w klasie i nie wygladam jak jakas ''pancia''
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a mam do was pytanie ,trochę spoza tematu, stosuje któraś z Was może tabletki mające na celu nawilżyć, porawić koloryt, ogólnie polepszyć stan skóry, włosów, paznokci? Bo ja mam zamiar zaczać ,ale nie wiem które dobrać do wieku itd. ![]() gorąco pozdrawiam ![]()
![]() |
#180 |
Wtajemniczenie
|
Oj oj Agatko jesteś kolejną osobą używającą za agresywnych kosmetyków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.