Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :)) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-22, 17:34   #181
dorbar
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :))

Cytat:
Napisane przez LeoNa86 Pokaż wiadomość
powiem ci kochana ze ładniutki masz ten brzuszek

zaraz dodam reszte

Kochana dziekuje Ci bardzo, nie musisz reszty dodawac. Pare osob mi powiedzialo, ze mam za duzy brzuch jak na 27 tydzien. No i moje biodra i uda - masakra.
Stary 2008-05-22, 17:34   #182
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

no i kolejne,,,
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 19052008721.jpg (291,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 19052008722.jpg (281,6 KB, 20 załadowań)
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 17:37   #183
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
Ale moja mala zaczela teraz wariowac
a moja wczoraj caly dzień spokojna była,czasem cos tam szurchnęła.Za to o pierwszej w nocy jak jej sie na charce zebrało to przez dwie godzny zasnąć nie mogłam Dzisiaj znowu rozleniwiona To chyba przez tą pogode.cisnienie do bani...

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
A ja z początkiem tygodnia miałam taki cudny humor, oddałam wreszcie pracę do dziekanatu i zostaje tylko obronić się 23 czerwca. Normalnie mogłam góry przenosić.

A od wczoraj chandra jak nie wiem. Spięcie z facetem... i wszystko jasne. Mam ochotę zabijać
witaj cestia no niestety nie każdy dzień jest udany.Ale powiem ci że zazdroszcze ci tego cudownego początku tygodnia bo u mnie chandra od poniedziałku sie ciągnie,zmieniając na codziennie tylko stopień nasilenia
Gratuluje oddanej pracy

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 17:37   #184
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

szyciej dodalam niz przeczytałam...no fakt brzuszek masz spory...ale bardzo zgrabnie wygladasz
Stary 2008-05-22, 17:40   #185
dorbar
Wtajemniczenie

Leonko no brzuszek spory jest, jak bym nie miala USG z jakis wzgledow to bym podejrzewala, ze mam blizniaki. Ale USG to wykluczylo.
Stary 2008-05-22, 17:41   #186
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

a moze sie gdzies tam 1 schowało
Stary 2008-05-22, 17:43   #187
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LeoNa86 Pokaż wiadomość
a moze sie gdzies tam 1 schowało

Lepiej zeby nie raczej to nie jest mozliwe. Ja nie wiem czy dam rade z jednym a co dopiero z dwojka.
Stary 2008-05-22, 17:45   #188
Cestia
Zakorzenienie

dorbarq, bardzo ładnie wyglądasz. Nie słuchaj jak ktoś mówi co innego. Śliczna, zgrabna mamusia

Kurzoslawa, a witam serdecznie i dziękuję Męczyłam się z tą pracą tyle że szkoda gadać... pomijając fakt że często siedziałam na wizażu zamiast pisać Teraz mogę siedzieć bezkarnie.

A mojego chłopa to chyba zaraz walnę... to mi przejdzie może Taki milusi już, tak się stara, do rany przyłóż po prostu... a ja i tak mam ochotę czymś go zdzielić.
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 17:47   #189
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Dorbar,faktycznie spory masz brzuszek ja na ten tydzień ale za to jaki rewelacyjny!Taka piłeczka!Bomba poprostu I czego ty chcesz od swoich bioderek?
bardzo ładne,normalnie poszerzone jak to u cięzarnej żadnych ekstramalnych "rozjazdów"

Stary 2008-05-22, 17:50   #190
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
A mojego chłopa to chyba zaraz walnę... to mi przejdzie może Taki milusi już, tak się stara, do rany przyłóż po prostu... a ja i tak mam ochotę czymś go zdzielić.
he he kochana ja to dobrze znam
jak już sie człowiek zaweźmie to nie ma ochoty popuścić nawet jak by mu do stóp padali

Stary 2008-05-22, 17:54   #191
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kurzoslawa Pokaż wiadomość
Dorbar,faktycznie spory masz brzuszek ja na ten tydzień ale za to jaki rewelacyjny!Taka piłeczka!Bomba poprostu I czego ty chcesz od swoich bioderek?
bardzo ładne,normalnie poszerzone jak to u cięzarnej żadnych ekstramalnych "rozjazdów"
A mi sie wydaje, ze sa wielkie na maxa. Wkoncu mialam 92cm przed ciaza, a teraz juz 104 cm.

Cestia ja tez mam czasami ochote walnac tego mojego. Jestem ciekawa co on i moj brat wykabinowali w domu, nie bylo mnie 3 godziny i cos mi sie wydaje ze cos zrobili. Wiem, ze kosili ogrod. Pewnie cos zepsuli
Stary 2008-05-22, 18:01   #192
dorbar
Wtajemniczenie

Nic uciekam do domku, cos zjesc bo moja maluda chyba juz glodna jest.
Milego reszty dnia i wieczorka i milych snow. pa pa
Stary 2008-05-22, 18:04   #193
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
A mi sie wydaje, ze sa wielkie na maxa. Wkoncu mialam 92cm przed ciaza, a teraz juz 104 cm.
Cestia ja tez mam czasami ochote walnac tego mojego. Jestem ciekawa co on i moj brat wykabinowali w domu, nie bylo mnie 3 godziny i cos mi sie wydaje ze cos zrobili. Wiem, ze kosili ogrod. Pewnie cos zepsuli
W sumie mozna na to spojrzec tak...jakbyśmy jednak w tych biodrach sie nie rozłaziły,tylko zachowywły linie sprzed ciązy to jakbyśmy nosiły nasze rosnące pociechy przez ten cały okres i co najwazniejsze jakbyśmy z waskimi biodrami wypchnęły takie arbuzy przez nasze cytryny kiedy przyjdzie na to pora?

Stary 2008-05-22, 18:08   #194
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Ale zakrecilam. Najpier wyslalam maila do Veronki, ale teraz widze, ze nie ma juz Jej wiec wyslalam tez maila do Leonki. Wiec Leonko prosez jak bys mogla to zamiesc moje fotki. Veronko przepraszam, ze glowe zawracalam
Nic sie nie stalo, zmniejszylam i odeslalam z powrotem heh, chociaz juz bedziesz miala je zmniejszone
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 18:08   #195
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Na mnie też już pora cały dzień na nogach...trzeba troche dychać,polezec.
zajrzę jeszcze wieczorem zobaczyć coście tu naskrobały żeby w razie czego nie mieć
na rano jakichś 100 postów zaległych Narazie kobietki

Stary 2008-05-22, 18:38   #196
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
weszłam choć na chwilę. u mnie leżenia dzień 6ty. poprawy na razie nie widać
teraz cieszę się, że nic nie zostawiałam na ost. miesiąc bo nie wiadomo ile to jeszcze potrwa. a tak zakupy zrobione, ciuchy poprane i poprasowane.
trzymajcie się.
Jowisz, trzymaj sie, trzymam kciuki zeby to cholerstwo cie wreszcie puscilo !

Dorbar, a gdzie ty gruba jestes ? Nie wiem gdzie ci to 17 kg poszlo, chyba tylko w brzuch.... pewnie masz duzo wod plodowych i tyle. Cos mi sie wydaje ze ty przed ciaza to super chuderlak bylas, skoro teraz masz 17 kg na plusie i nie widac....
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 18:56   #197
ver_ona
Zakorzenienie

A my wlasnie postanowilismy kupic tummy tub, wlasciwie to tz sie uparl. W sklepie we Wroclawiu kosztuje 93zl, moze troche drozsze niz normalna wanienka, ale po ogladnieciu tegi filmu to stwierdzilam ze warto
http://www.youtube.com/watch?v=caYo1...eature=related
Stary 2008-05-22, 19:46   #198
leleth
Wtajemniczenie

no i sie doigralam... jestem chora.... siedze jeszcze w pracy ale mam zamiar sie ewakuowac w ciagu pol godziny... najgorsze jest to, ze zarazilam sie w pracy, a poniewaz jest tu conajmniej 60-ciu pracownikow podrozujacych wciaz po swiecie- zarazek moze byc czyms powazniejszym niz zwykle przeziebienie...... jedna dziewczyna po powrocie z chin i japonii kaszle juz 4 tygodnie... kurdeeee pakuje sie i ide do domu
Stary 2008-05-22, 20:34   #199
Cestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
A my wlasnie postanowilismy kupic tummy tub, wlasciwie to tz sie uparl. W sklepie we Wroclawiu kosztuje 93zl, moze troche drozsze niz normalna wanienka, ale po ogladnieciu tegi filmu to stwierdzilam ze warto
Podziwiam ludzi którzy w tym potrafią dzieci kąpać

Ale to moczenie uszu i pępka... jakoś nie wydaje mi się dobrym pomysłem
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 20:41   #200
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Podziwiam ludzi którzy w tym potrafią dzieci kąpać

Ale to moczenie uszu i pępka... jakoś nie wydaje mi się dobrym pomysłem
W tym jest latwiej kapac niz w wanience, podtrzymujesz na poaczatku tylko glowke. Cialo w wodzie jest o wiele lzejsze, wiec nie trzeba sie martwic ze cos sie malcowi zrobi. A do tego dziala uspokajajaco.

Zobacz jakie te dzieciaczki sa szczesliwe: http://pl.youtube.com/watch?v=vbrNt24eHVQ
Stary 2008-05-22, 20:57   #201
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Witam witam
Tak czytam te posty i widze ze kazda już pierze,prasuje,szykuja sie do pakowania toreb do szpitala...łózeczka pokupowane,a ja jestem w lesie....
Nie wiem ale może dlatego ze termin mam na 21 lipca i wydaje mi sie że mam jeszcze kupe czasu na wszystko....Co prawda wyprawka dla małej juz jest,tylko łózeczka brak i to w zasadzie wszystko,ale nic nie posegregowane poukładane.....
Kurzosławko ja mam termin na 23 i wydaje mi się, że to już naprawdę blisko. Jeszcze miesiąc... i będziemy w 9 miesiączku a wtedy to jak wiadomo wszystko się może zdarzyć Chociaż wszyscy mnie tu znają i moją nadgorliwość Po prostu dla mnie to niesamowita frajda i zakupy robię od stycznia, wózek mam od lutego więc może zamilknę bo normalna do końca też chyba nie jestem

A, obiecuję zdjęcia jak plan wypali i wszystko poskładamy z małżonem.

Kurzoslawo i Dorbarku macie prześliczne brzuszki Dorbarku Twój faktycznie już sporawy jest jak na 27 tydzień ale mi też dziewczyny mówiły, że będę miała bliźniaki bo tak mi brzuchuś na początku wystrzelił, potem przystopował, teraz znowu rośnie. Jakoś to wszystko samo się reguluje

Kurzoslawo ja nie wiem gdzie Ty gruba jesteś. Wyglądasz bosko i masz cudnego kotka.

Ja też mam celulit zauważyłam ostatnio, że chyba faktycznie się zwiększył, ale nie przejmuję się w ząb. Kosmetyków zwalczających jest mnóstwo, a to że będę mamusią wypełnia mnie dumą i taką radością, że mogę mieć 10 celulitów i mam je w głębokim poważaniu, czego i Wam serdecznie życzę

A i piszcie tak dalej, miałam teraz co poczytać

Jowiszku, wielkie uściski, niech Cię już cholerstwo zostawi biedactwo. Ja z obrzydliwych rzeczy to powiem, że byłam przed momentem w wc i myślałam, że urodzę takie mam zatrzymanie tego i owego. Szału można dostać! Nie czuję już jak kiedyś, że trzeba lecieć, po prostu idę na siku i jestem tak zapchana, że wiem iż muszę się pomocować ze sobą. Dziś w serialu "Bez skazy" kobitka w ciąży określiła swoje zaparcia następująco "jestem zapchana jak toaleta na dworcu" i coś w tym jest!

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 21:00   #202
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Dziś w serialu "Bez skazy" kobitka w ciąży określiła swoje zaparcia następująco "jestem zapchana jak toaleta na dworcu" i coś w tym jest!
To fakt i chyba nie ma lepszego okreslenia na to heheh
Stary 2008-05-22, 21:39   #203
Judi21_84
Zakorzenienie

Dorbarq, Leleth, Kurzosławo wyglądacie pięknie, zgrabnie i kwitnąco!!!!!!!!!!!

Co do tego wiaderkA do kąpania to mam wrażenie że służy ono moczeniu dziecka Bo te mamy ciagle trzymają obiema rękami głowę i to na tyle hehe no nie wiem, wolę wanienkę Ale może się sprawdzi

Jowiszku!!!!!!!!!!! Trzymaj się tam, ale Cię to długo trzyma.... a nie da się jakiegoś atybiotyku na to wziąć....??? Mojej mamie wtedy od razu przechodzi... Naprawdę żal mi Cię... Okropieństwo...

dorbarq ale Sie ta sytuacja poplątała. Wydaje mi się że lepiej żebyś wróciła narazie do Nas do Polski i przeczekała ten trudny okres....??? Bo ja bym umarła ze stresu jakbym miała taką sytuację, ale ja to panikara w takich sytuacjach jestem. Trzymam za Was kciuki by to wszytsko się jakoś poukłądało, żeby było wszystko dobrze...

Cestia gratuluję napisania pracy Wiem jak mi ulżyło gdy oddałam swoją nie mówiąc o uldze gdy się obroniłam

Poulette nie daj się...podziwiam Cię ze w ogóle dajesz radę Już niedługo, a potem odpoczynek zasłużony

Ja byłam na szybkim grillu, zjadłam jedną kiełbasę Mniam Potem truskawki i kilka winogronek Teraz House a potem sleep bo po tej paskudnej nocy jestem taka niewyspana że słów brak, dzisiaj trzeba nadrobić. Jesteśmy oboje padnięci i niewyspani...

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 21:40   #204
maladT
Zakorzenienie

Dorbarku ale Cię wydęło.Normalnie wyglądasz super tak jakbyś w końcu była w ciąży.
Ja padam na twarz mała szaleje jak dzika i normalnie czasem to oddechu nie mogę złapać i bierze mnie na wymioty. NIe wiem co ona tam wyprawia.Nawet w jednej chwili myślałam że sie przekręciła na położenie poprzeczne.Ja zaraz śmigam walnąć sobie wieczór w domowym spa..

Czytała któraś ten artykuł ??
http://www.pardon.pl/artykul/4998/po...y_plod_przezyl
czyli jakby odpukać którejś kruszynce spieszyło się na świat to jest duża możliwość że będzie żyć??

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 21:58   #205
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
Czytała któraś ten artykuł ??
http://www.pardon.pl/artykul/4998/po...y_plod_przezyl
czyli jakby odpukać którejś kruszynce spieszyło się na świat to jest duża możliwość że będzie żyć??
To jest az niemożliwe! Normalnie tragedia, jak mozna usunac dziecko w 24tc????!!! chore!
Jejku jakie to malenstwo bylo, prawie wielkosci dlugopisu! http://www.dailymail.co.uk/health/ar...owed-home.html
Stary 2008-05-22, 23:04   #206
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
O, wreszcie ktos kto mysli jak ja... Pisalam o tym wiaderku jakis czas temu, ale nikogo tu na watku to jakos nie przekonalo. Mi sie wydaje, ze to jest wlasnie poreczniejsze od wanienki i ze dzieci w tym czuja sie lepiej, bo to tak dokladnie jak w brzuchu mamy. Ale dziewczyny nie chcialy tu o tym slyszec....

Ja mam tylko jedno ALE do tego. Cena.... Wiec stwierdzilam, ze bede szukac zwyklego wiaderka, ktore by posowalo wielkoscia i ksztaltem i w tym bedziemy probowac.

Dziecku podtrzymujesz glowke jedna reka, w wodzie jest ono leciutkie, wiec to w sumie dal rownowagi tylko a nie dla trzymania calego ciezaru za szyje..., a druga obmywasz.
Dzieciom w tym jest dobrze i sa o wiele spokojniejsze. Natomiast wydaje mi sie to dobre tylko na poczatek, tak do 5 miesiaca zycia srednio, bo potem dzieci chyba juz sa duze i pewnie wola sie pluskac w wiekszej przestrzeni, bo wtedy kapiel staje sie juz zabawa.

Nie wiem czy to jest lepsze od zwyklej wanienki, ale wydaje mi sie, ze tak, szczegolnie na poczatku, ale powiem wam dopiero jak wyprobuje.
Verona, ty tez zdaj relacje jak juz wyprobujesz.
Stary 2008-05-22, 23:06   #207
maladT
Zakorzenienie

Pokazałam zdjęcie z artykułu tatcie normalnie był w szoku, że w 5 miesiącu dziecko jak dla mnie a nie plód może byc już tak rozwinięte
Poulette na początku i tak nie bedziesz mogła w tym maleństwa kąpać bo będzie kikut pępka którego nie powinno się moczyć.Dlatego w wypadku wiaderka to początkowe kąpiele odpadają

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 02:54   #208
poulette
Wtajemniczenie

Kikut pepka zamoczony na 5 minut to nic strasznego, skoro tu tez tak kapia juz nawet w szpitalu. Potem trzeba go tylko dobrze osuszyc i odkazic. A na poczatku dziecka dluzej w wodzi i tak sie nie trzyma, zeby nie przesuszyc skory.
Stary 2008-05-23, 09:42   #209
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Hey Kobietki
witam was ciepło w ten kolejny pochmurny poranek(przynajmniej u mnie taki jest)Ja juz po śniadaniu,odrazu wpadłam na wizaz i widze ze nie mam duzo do nadrobienia od wczorajszego wieczoru
Noc miałam podłą.Brzuch mi twardniał i do tego momentami az mi go deformowało od pepka w doł miałam taka piekna skosna plaszczyzne idealnie prosta a po bokach pepka dwie gule,jedna wieksza druga mniejsza.Ale nie bolało,skurczow nie miałam wiec jakoś przezyłam ta nocMoze poprostu mała tak smiesznie sie wypychała?

Cytat:
dzieciak wyglądal na autentycznie zachwyconego tą kapieląNiezły pomysł na początek jak pisała Poulette bo faktycznie potem dzieciaki podrastają i bardziej cenią sobie swobodę ruchu w kąpieli ja już mam wanienkę kupioną także tego sprzetu nie zakupieNo i ta cena.... Ale mam nadzieje że te z was które będą tego cuda używały podziela sie wrażeniami

Cytat:
Napisane przez leleth Pokaż wiadomość
no i sie doigralam... jestem chora.... siedze jeszcze w pracy ale mam zamiar sie ewakuowac w ciagu pol godziny... najgorsze jest to, ze zarazilam sie w pracy, a poniewaz jest tu conajmniej 60-ciu pracownikow podrozujacych wciaz po swiecie- zarazek moze byc czyms powazniejszym niz zwykle przeziebienie...... jedna dziewczyna po powrocie z chin i japonii kaszle juz 4 tygodnie... kurdeeee pakuje sie i ide do domu
Leleth współczuje choróbska.Siedz w domu kuruj sie i do pracy najlepiej nie chodz jesli sie tak da przez pare dni.Mama nadzieje że to żadna egzotyczna choroba a tylko zwykłe przeziębienie.Wracaj do zdrowia!

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Kurzosławko ja mam termin na 23 i wydaje mi się, że to już naprawdę blisko. Jeszcze miesiąc... i będziemy w 9 miesiączku a wtedy to jak wiadomo wszystko się może zdarzyć Chociaż wszyscy mnie tu znają i moją nadgorliwość Po prostu dla mnie to niesamowita frajda i zakupy robię od stycznia, wózek mam od lutego więc może zamilknę bo normalna do końca też chyba nie jestem
hehe Kasiulka nie przejmuj sie,w takim razie ja tez nie jestem zupełnie zrównowazona bo wyprawke zaczęłam szykować od lutego

Stary 2008-05-23, 09:48   #210
andape
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poulette Pokaż wiadomość
Moze i masz racje.
Ja wczoraj zrobilam sobie kapiel, potem pilling calego cialka i wmasowywanie roznych preparatow + maseczke. Od razu poczlam sie lepiej, az do meomentu gdy w lustrze zobaczylam swoje grubasne uda z mega cellulitem....

Oj, bedzie o co walczyc po ciazy, bedzie....
Cytat:
Czym sie tego cellulitu po ciazy pozbyć?Jak rozbic takie złgi tłuszczu?młotem pneumatycznym?
To samo miałam wczoraj - najpierw pełne spa a potem załamanie jak niewiele to dało.jedyna pociecha, że ciałko po kremie do depilacji zawsze takie mięciutkie - ale żeby jeszcze wygladało tak jak w dotyku.

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
weszłam choć na chwilę. u mnie leżenia dzień 6ty. poprawy na razie nie widać
teraz cieszę się, że nic nie zostawiałam na ost. miesiąc bo nie wiadomo ile to jeszcze potrwa. a tak zakupy zrobione, ciuchy poprane i poprasowane.
trzymajcie się.
Biedactwo - toTy się trzymaj.Faktycznie dobrze, że wszystko masz już zrtobione bo martwienie się na pewno by Ci teraz nie było wskazaane.A tak to tylkoodpoczywaj i czekaj na dzidziusia.

Leleth, Kurzosława,Dorbar - normalnie wyglądanie cudnie.Brzuszki dorodne ale mamusie same w sobie niezłe laski.Na pewno niejedna dziewczyna patrząc na Was zapragnie być w ciąży.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/2...010113.png</a>

http://s5.suwaczek.com/200807094674.png
andape jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości