Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-22, 21:48   #1831
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Ostatnie dni spędzam na walce ze sama sobą,walczę by nie stracić tego co mam, by dobrze czuć się w Swoim ciele, ale różnie to bywa....
(to takie urocze, że pisze 'Sobie' itp. z dużej litery )

ale generalnie jest lepiej, czy gorzej? potrafisz powiedzieć? jak kontakty z innymi ludźmi?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 21:55   #1832
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
(to takie urocze, że pisze 'Sobie' itp. z dużej litery )

ale generalnie jest lepiej, czy gorzej? potrafisz powiedzieć? jak kontakty z innymi ludźmi?
Generalnie, myślę że jest normalnie, czyli raz lepiej , raz gorzej ale jak na razie daję radę . To chyba normalne że nie zawsze jest idealnie, a ja powoli sie tego uczę
Ostatnio też chyba pogoda przyczynia się do gorszego nastroju i jeszcze sesja, brak ruchu itp itd, na szczęście już nie długo to się skończy
Stary 2008-05-22, 22:06   #1833
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
kurczę, jednak coś jest w tym, że gazety trąbią jakoby wzrastała liczba samobójstw wśród młodych ale nie rozumiem, dlaczego - przecież każdy nowy dzień może być lepszy mimo że czasem 'życie nas nie rozpieszcza'...

okropny człowieku (więcej w grzeszkach xD )

następnym razem idź na starowiślną na lody (przestanek miodowa na kazimierzu) - tam dopiero są lody spróbujesz i się nie odessiesz tak latwo =)

Plameczko, wiem, że Ci ciężko, zamykanie się jest najgorszym wyjściem, musisz mówić o swoich problemach. ciesz się, że masz tą koleżankę, że została

i nie myśl o jedzeniu, ok? i nie pisz, że Ci wstyd przed rodziną, oni na pewno się wszyscy martwią i nie wiedzą jak Ci pomóc, otwórz się przed nimi, może?

Funky, Hypnotic, co u Was?
Uwierz na pewno pójdę.(gdzieś w czerwcu) Bo wiesz probowałam znaleźć rano gdzieś w grzeszkach czy gdzies jak pisałaś ze idziesz na pyszne lody na jakaś ulice ale zapomniałam jaka a w pamięci skądś miałam ta Sławkowska. A jak tobie minal dziec wiosenko?

Cytat:
Ostatnie dni spędzam na walce ze sama sobą,walczę by nie stracić tego co mam, by dobrze czuć się w Swoim ciele, ale różnie to bywa....
Cytat:
Generalnie, myślę że jest normalnie, czyli raz lepiej , raz gorzej ale jak na razie daję radę . To chyba normalne że nie zawsze jest idealnie, a ja powoli sie tego uczę
Ostatnio też chyba pogoda przyczynia się do gorszego nastroju i jeszcze sesja, brak ruchu itp itd, na szczęście już nie długo to się skończy
To dobrze ze sesja za niedługo sie skończy będziesz miała więcej luzu. Wiesz pogoda ma sie jeszcze poprawisz wiec może wyjedziesz na rowery ?
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 22:14   #1834
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
no właśnie - ta sesja, na pewno Ci daje w kość nauka. Ja sama jestem meteopatką podobno, więc rozumiem Twój gorszy nastrój spowodowany pogodą ale słoneczko kiedyś wyjdzie

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
Uwierz na pewno pójdę.(gdzieś w czerwcu) Bo wiesz probowałam znaleźć rano gdzieś w grzeszkach czy gdzies jak pisałaś ze idziesz na pyszne lody na jakaś ulice ale zapomniałam jaka a w pamięci skądś miałam ta Sławkowska. A jak tobie minal dziec wiosenko?
ja już pisałam,a poza tym - normalnie i leniwie

musisz przyjechać ! w czerwcu? to w sumie możemy pójść razem na pyszniaste lody

Stary 2008-05-22, 22:21   #1835
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
no właśnie - ta sesja, na pewno Ci daje w kość nauka. Ja sama jestem meteopatką podobno, więc rozumiem Twój gorszy nastrój spowodowany pogodą ale słoneczko kiedyś wyjdzie

ja już pisałam,a poza tym - normalnie i leniwie

musisz przyjechać ! w czerwcu? to w sumie możemy pójść razem na pyszniaste lody
O ale mam ochote na pójście na te lody! ( z toba)
(i teraz tez mam na nie ochote) no w czerwcu chyba
A wiecie co zapomniałam napisać: dopiero wieczorem podliczyłam kalorie a nie zaraz po posiłku i bałam sie ze tam z 3000 wyjdzie(ale dopiero po kolacji zaczęłam ta myśleć :O) ale nawet jakby bylo 3000 to bym nie żałowała bo było wspaniale

Ja chyba tez jestem meteopatka bo jak jest ponuro i pada i zimno to ja tez taka jestem a jak słoneczko wyjdzie to od razu 'odzywam'
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor

Edytowane przez Krytia
Czas edycji: 2008-05-22 o 22:26 Powód: dopisek
Stary 2008-05-22, 22:22   #1836
Annie1441
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88niezapominajka88 Pokaż wiadomość
przerazaja mnie wspomnienia z zeszlego roku,kiedy przytylam 12 kg w 4 miesiace , wszytsko przez tabletki na depresje,ktore dzialaly na mnie nie tak jak powinny
Mogłabyś rozwinąć tę myśl...? Bo ja też biorę tabletki a depresję... Seronil. Ale nie zauważyłam większych skutków ubocznych...
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 22:26   #1837
agness51
Zakorzenienie

Wiecie ... zjadłam chyba łącznie z 2000-2100 kcal,ale spaliłam jeszcze na rowerku 350. Beznadziejna jestem. Wróciłam głodna do domu,zjadłam trochę sałatki i chleb do tego. Potem z mamą na spółę trochę lodów zjadłyśmy,no i oczywiście miałam wyrzuty sumienia,i wsiadłam na rowerek,mimo iż było przed 22. Potem jeszcze ciastko wpadło,z 30g twarogu.

A najgorsze jest to,że dzisiaj nasłuchałam się tyle miłych,tyle pięknych słów na swój temat i co? Nic to nie dało,nic nie zmieniło. Może przez moment. Ale jak wróciłam to oczywiście musiałam się nażreć na noc

Wybaczcie,że nie odpiszę żadnej z Was powiem tylko Funky,że trzymam za Ciebie kciuki

Ja już nie mam siły ...

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 22:31   #1838
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
O ale mam ochote na pójście na te lody! ( z toba)
(i teraz tez mam na nie ochote) no w czerwcu chyba
A wiecie co zapomniałam napisać: dopiero wieczorem podliczyłam kalorie a nie zaraz po posiłku i bałam sie ze tam z 3000 wyjdzie(ale dopiero po kolacji zaczęłam ta myśleć :O) ale nawet jakby bylo 3000 to bym nie żałowała bo było wspaniale

Ja chyba tez jestem meteopatka bo jak jest ponuro i pada i zimno to ja tez taka jestem a jak słoneczko wyjdzie to od razu 'odzywam'
ja też bym strasznie chciała! to jest najlepsiejsza lodziarnia, mówię Ci! lody są robione 'domowym sposobem', z mleka i prawdziwych owoców (w sezonie ze ŚWIEŻYCH!!!!!!!! ) mają miliony dodatków (lody o smaku bakaliowym... pyyyyyyycha) jest mało smaków: bakalia, kakao, borówka, poziomka lub truskawka, wanilia, czasem kawa, cytryna i brzoskwinia. Ale one po prostu wymiatają, no...

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Wiecie ... zjadłam chyba łącznie z 2000-2100 kcal,ale spaliłam jeszcze na rowerku 350. Beznadziejna jestem. Wróciłam głodna do domu,zjadłam trochę sałatki i chleb do tego. Potem z mamą na spółę trochę lodów zjadłyśmy,no i oczywiście miałam wyrzuty sumienia,i wsiadłam na rowerek,mimo iż było przed 22. Potem jeszcze ciastko wpadło,z 30g twarogu. czemu beznadziejna?? bo zjadłaś ciastko? czy że spalałaś?

A najgorsze jest to,że dzisiaj nasłuchałam się tyle miłych,tyle pięknych słów na swój temat i co? Nic to nie dało,nic nie zmieniło. Może przez moment. Ale jak wróciłam to oczywiście musiałam się nażreć na noc jejku, rozumiem, że nikt nie jest w stanie Ci przegadać?

Wybaczcie,że nie odpiszę żadnej z Was powiem tylko Funky,że trzymam za Ciebie kciuki

Ja już nie mam siły ...
pytanie podstawowe: CO Z PSYCHOLOGIEM?

Stary 2008-05-22, 22:34   #1839
agness51
Zakorzenienie

Wiosenko - beznadziejna,bo zjadłam ...
nie wiem czy ktoś jest w stanie mi przegadać ...

Odnośnie psychologa. Miałam jutro rano iść się zarejestrować do lekarza rodzinnego,jednak nie wiem czy się odważę. Co ja jej powiem? Że chcę skierowanie do psychologa? Muszę podawać powód? ...
Nie wiem czy pójdę,boję się .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-05-22, 22:36   #1840
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Wiosenko - beznadziejna,bo zjadłam ...
nie wiem czy ktoś jest w stanie mi przegadać ...

Odnośnie psychologa. Miałam jutro rano iść się zarejestrować do lekarza rodzinnego,jednak nie wiem czy się odważę. Co ja jej powiem? Że chcę skierowanie do psychologa? Muszę podawać powód? ...
Nie wiem czy pójdę,boję się .
nie musisz. a jak będzie 'wścibska' odmów odpowiedzi po prostu. Aga, proszę zrób to. idź się zarejestrować, zrób to dla siebie, bo nikt inny tego nie zrobi.

Stary 2008-05-22, 22:39   #1841
agness51
Zakorzenienie

Wiosenko - a o co pyta psycholog?
o wszystko ?

Stary 2008-05-22, 22:43   #1842
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
o wszystko ?
zapyta na pewno, co skłoniło Cię do wizyty potem będziesz mówić, ona/on ew. będzie Ci pomagać. tak było w moim przypadku, niech wypowiedzą się też bardziej 'doświadczone' dziewczyny.

Stary 2008-05-22, 22:55   #1843
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

Cytat:
o wszystko ?
nic na sile raczej nie wyciaga, tylko zacheca do rozmowy i zeby sie otworzyc - ja tak bynajmniej mialam, chodzilam do bardzo fajnej pani, moze jeszcze kiedys sie wybiore. troche plakalam u niej opowiadajac o moich problemach, troche rozmawialysmy o zwyklych przyjemnych rzeczach...generalnie milo wspominam te wizyty, napawaly mnie zawsze optymizmem

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Mogłabyś rozwinąć tę myśl...? Bo ja też biorę tabletki a depresję... Seronil. Ale nie zauważyłam większych skutków ubocznych...
ja bralam fluoksetyne - to cos jak prozak niby po tym sie raczej ma problemy ze spaniem i brakiem apetytu, ale u mnie bylo odwrotnie - spalam i jadlam na zmiane, a wszystko na 2 miesiace przed matura nigdy wiecej zadnych tabletek, w sumie sama je odstawilam, ale generalnie to po nich sie roztylam i popadlam w jeszcze wieksza beznadzieje. a mialy mi poprawiac nastroj (poprawialy) i zapobiegac napadom obzarstwa - tu niestety spowodowaly, ze moglam nie odchodzic od lodowki a przepisal mi je psychiatra od zaburzen odzywiania, do ktorego mnie skierowala moja pani psycholog...

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)
cel II - 62 kg (do kwietnia)
cel III - 60 kg (do lipca)
cel IV - 58 kg (do września)

88niezapominajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 23:03   #1844
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
ja bralam fluoksetyne - to cos jak prozak niby po tym sie raczej ma problemy ze spaniem i brakiem apetytu, ale u mnie bylo odwrotnie - spalam i jadlam na zmiane, a wszystko na 2 miesiace przed matura nigdy wiecej zadnych tabletek, w sumie sama je odstawilam, ale generalnie to po nich sie roztylam i popadlam w jeszcze wieksza beznadzieje. a mialy mi poprawiac nastroj (poprawialy) i zapobiegac napadom obzarstwa - tu niestety spowodowaly, ze moglam nie odchodzic od lodowki a przepisal mi je psychiatra od zaburzen odzywiania, do ktorego mnie skierowala moja pani psycholog...
To dlaczego nie zmieniłaś tabletek? Tzn. dlaczego psychiatra tego nie zrobił skoro ewidentnie źle na Ciebie działały? Ja nim trafiłam na odpowiednie antydepresanty przeszłam długą drogę, ale w końcu dopasowałam (tzn. lekarz dopasował).
Odstawiłaś sama, bez wiedzy psychiatry? Później się z nim kontaktowałaś? Jak to teraz wygląda? Bierzesz jakieś leki? Jesteś w kontakcie z lekarzem?

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 23:09   #1845
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
To dlaczego nie zmieniłaś tabletek? Tzn. dlaczego psychiatra tego nie zrobił skoro ewidentnie źle na Ciebie działały? Ja nim trafiłam na odpowiednie antydepresanty przeszłam długą drogę, ale w końcu dopasowałam (tzn. lekarz dopasował).
Odstawiłaś sama, bez wiedzy psychiatry? Później się z nim kontaktowałaś? Jak to teraz wygląda? Bierzesz jakieś leki? Jesteś w kontakcie z lekarzem?
w sumie najpierw kazal mi brac to rano, ale nie moglam normalnie funkcjonowac i kazal mi brac wieczorem - wtedy bylo lepiej. sama przestalam brac w pewnym momencie.potem wyjechalam do Norwegii,to juz prawie rok minal od tamtej pory. gdybym dalej brala te tabletki, to bym nie mogla pracowac. a co do zmiany na inne...to nie pamietam,ale chyba mi nie oferowal...
teraz nic nie biore.sama ze soba stoczylam walke, schudlam 8 kg i chce jeszcze 2. napady jakos opanowalam, wymiotowalam przez ostatnie miesiace tylko kilka razy i nie pozwole sobie na powrot do tego, co bylo...jest o wiele lepiej ze mna, ale wciaz to ed gdzies tam siedzi...ale jakos powalcze i wyjde zupelnie na prosta mam nadzieje

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)

Stary 2008-05-22, 23:19   #1846
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
w sumie najpierw kazal mi brac to rano, ale nie moglam normalnie funkcjonowac i kazal mi brac wieczorem - wtedy bylo lepiej. sama przestalam brac w pewnym momencie.potem wyjechalam do Norwegii,to juz prawie rok minal od tamtej pory. gdybym dalej brala te tabletki, to bym nie mogla pracowac. a co do zmiany na inne...to nie pamietam,ale chyba mi nie oferowal...
teraz nic nie biore.sama ze soba stoczylam walke, schudlam 8 kg i chce jeszcze 2. napady jakos opanowalam, wymiotowalam przez ostatnie miesiace tylko kilka razy i nie pozwole sobie na powrot do tego, co bylo...jest o wiele lepiej ze mna, ale wciaz to ed gdzies tam siedzi...ale jakos powalcze i wyjde zupelnie na prosta mam nadzieje
To lekarz jaka straszna du.pa skoro nie poropnował zmiany! Ja kilka razy podchodziłam do nowych, aż dopasowałam.
To dobrze, że sobię radzisz, że wychodzisz na prostą. Ja bez leków nie dałabym rady. Ale pewnie byłyśmy w innej sytuacji, a może po prostu ja byłam trochę słabsza.

Stary 2008-05-22, 23:47   #1847
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

Cytat:
To lekarz jaka straszna du.pa skoro nie poropnował zmiany! Ja kilka razy podchodziłam do nowych, aż dopasowałam.
To dobrze, że sobię radzisz, że wychodzisz na prostą. Ja bez leków nie dałabym rady. Ale pewnie byłyśmy w innej sytuacji, a może po prostu ja byłam trochę słabsza.
oj na pewno nie bylas slabsza, tak to juz jest...ja rozne akcje przerabialam
lekarz troche dziwny byl, no ale juz nie zamierzam siegac po zadne tabletki.
a w sumie z ta sila, to moze jestem mimo wszystko silna...pamietam, jak poszlam do psychologa, to pani mi powiedziala,ze jestem madra i silna, ze wiem skad sie biora moje problemy i dlaczego tak i tak reaguje i w ogole, bo ja sobie taka analize strzelilam na pierwszej wizycie. no i powiedziala, ze jestem silna, ale potrzebuje kogos, kto mi pomoze ta sile wykorzystac.

oki ja lece spac Dziewczynki, milych snow

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)

Stary 2008-05-23, 00:07   #1848
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
oj na pewno nie bylas slabsza, tak to juz jest...ja rozne akcje przerabialam
lekarz troche dziwny byl, no ale juz nie zamierzam siegac po zadne tabletki.
a w sumie z ta sila, to moze jestem mimo wszystko silna...pamietam, jak poszlam do psychologa, to pani mi powiedziala,ze jestem madra i silna, ze wiem skad sie biora moje problemy i dlaczego tak i tak reaguje i w ogole, bo ja sobie taka analize strzelilam na pierwszej wizycie. no i powiedziala, ze jestem silna, ale potrzebuje kogos, kto mi pomoze ta sile wykorzystac.

oki ja lece spac Dziewczynki, milych snow
Ja na początku leczenia byłam skrajnie wyczerpana fizycznie i psychicznie. Właściwie początku leczenia dokładnie nie pamiętam, byłam w proszku. Żeby stanąć jako tako na nogi potrzebowałam ponad roku. Zresztą już o tym pisałam w I części wątku.

Ja jeszcze posiedzę trochę na Wizażu. Spać nie mogę, a czymś czas muszę zająć.
Śpijcie dobrze

Stary 2008-05-23, 00:54   #1849
plameczka
Wtajemniczenie

Dziekuje za tyle odpowiedzi, jestescie kochane! Pogadalam z mama, bo przyszla do pokoju do mnie, rodzice widza i wiedza duzo rzeczy i mysla, ze troche zmyslam, czasem krzycza. Przykro mi z tego powodu, ale wiem, ze to dla nich niezrozumiale. Nie wiedza o cięciu i probach wymiotowania, chyba by mnie zabili za takie cos. Ogolnie to mnie mimo wszystko wspieraja, pytaja co u mnie, gadamy. A co do kolezanki to nie wiem.. Moze faktycznie to wszystko moja wina. Bo czasem sie umawiamy, a potem czesto pisze esa, ze sorki, ale jednak nie ide. Ale nie zawsze, bo czasami wychodze z domu. Chyba powinna zrozumiec, bo wie, ze jak nie wychodze, to przez zly humor, gadalysmy o tym.

Dobranoc

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 08:39   #1850
funky87
Zakorzenienie

Cytat:

To dobrze ze sesja za niedługo sie skończy będziesz miała więcej luzu. Wiesz pogoda ma sie jeszcze poprawisz wiec może wyjedziesz na rowery ?
Wiem wiem, pogoda ma być super od połowy następnego tygodnia, dziś kolejny dzień nauki ale się nie poddaję

Cytat:
chyba nie tylko sesja daje mi w kość, wczorajszy paskudny nastrój był sponsorowany przez dzisiejszy okres tak tak dostałam

Cytat:
Wiecie ... zjadłam chyba łącznie z 2000-2100 kcal,ale spaliłam jeszcze na rowerku 350. Beznadziejna jestem. Wróciłam głodna do domu,zjadłam trochę sałatki i chleb do tego. Potem z mamą na spółę trochę lodów zjadłyśmy,no i oczywiście miałam wyrzuty sumienia,i wsiadłam na rowerek,mimo iż było przed 22. Potem jeszcze ciastko wpadło,z 30g twarogu.

A najgorsze jest to,że dzisiaj nasłuchałam się tyle miłych,tyle pięknych słów na swój temat i co? Nic to nie dało,nic nie zmieniło. Może przez moment. Ale jak wróciłam to oczywiście musiałam się nażreć na noc

Ja już nie mam siły ...
Agniesiu, błagam Cię idź dzisiaj do lekarza , powiedz tylko że chcesz skierowanie do psychologa,niestety chyba będziesz musiała podać powód, ale powiedz że chcesz tylko porozmawiać bo masz problemy z jedzeniem i nic więcej . U psychologa nie jest strasznie, ja tez bałam się ogromnie , na początku spytała się z czym mam problem, myślałam że nie wyduszę ani słowa , a ja przez dwie godziny mówiłam i mówiłam już nawet nie pamiętam o czym po prostu wyrzucałam wszystko co mnie bolało i ciągle przy tym płakałam, a jak nie wiediząłm co mówić to ona pytała o to co ja interesuje, potem zebrała wywiad, czyli takie standardowe pytania o choroby w rodzinie, problem uzależnieniem itp. i powiedizła jak sprawa wygląda, czy jest w stanie mi pomóc czy nie, w moim przypadku nie była w stanie dlatego skierowała mnie do szpitala , ale się nie zgodziłam.
Jestem pewna że jeśli się odważysz to będzie wstanie Ci pomóc, Aga ten pierwszy i najważniejszy krok zależy od Ciebie, nie zwlekaj , bo na wizytę do psychologa możesz długo czekać a sama widzisz że nie jest najlepiej i z każdym dniem coraz gorzej Trzymam za Ciebie kciuki i wierzę że się odważysz
Stary 2008-05-23, 09:14   #1851
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
nic na sile raczej nie wyciaga, tylko zacheca do rozmowy i zeby sie otworzyc - ja tak bynajmniej mialam, chodzilam do bardzo fajnej pani, moze jeszcze kiedys sie wybiore. troche plakalam u niej opowiadajac o moich problemach, troche rozmawialysmy o zwyklych przyjemnych rzeczach...generalnie milo wspominam te wizyty, napawaly mnie zawsze optymizmem

Szkoda że tak na ciebie działały te tabletki

Cytat:
Wiem wiem, pogoda ma być super od połowy następnego tygodnia, dziś kolejny dzień nauki ale się nie poddaję

chyba nie tylko sesja daje mi w kość, wczorajszy paskudny nastrój był sponsorowany przez dzisiejszy okres tak tak dostałam

Brrawooo dla tej pani

A dzisiaj weszłam na wage i co i znów przytyłam (bo w końcu miałam) ale ani troche się nie ciesze Mimo że wymiary stoją w miejscu ani o centymetr się nie podniosły to i tak jest mi smutno, bo wszyscy piszą jakie oni mieli problemy z przytyciem a ja to tak łatwiutko mi idzie to tycie.
Pogoda ciągle bura .
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-23, 09:38   #1852
deMitia
Rozeznanie

Ja miałam ładny tydzień- jadłam już około 1600-1700 kalorii, nie miałam wyrzutów nawet jak dołączyłam budyń do diety i nie katowałam się rowerem, planowałam od poniedziałku dorzucić kolejne 100-150 kalorii... ale widzę, że nie dam rady
Wczoraj wieczorem był już rower, dziś są wyrzuty- zrobiłam budyń i go wyrzuciłam, nie miałam go siły zjeść- nie po porannej "sesji" przed lustrem, patrzę na siebie i widzę słonia i bardziej niż widzę, to czuję się jak słoń...
a już się tak cieszyałam, miałam taki miły tydzień. :zly:
Stary 2008-05-23, 10:46   #1853
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia, naprawdę to doceniam
Nie mogłam sobię znaleźć dziś miejsca, wzięłam więc tabletkę (właściwie to 2) uspokajającą i spałam do tej pory. Jestem sama w domu. Brat pojechał ze znajomymi na kręgle, więc muszę znaleźć sobię zajęcie żeby nie zwariować. Chciałabym być teraz w domu. Nawet na pogrzebie mnie nie będzie. Jeszcze dwa lata temu nie chodziłam na cmentarz, bo nie miałam do kogo. Teraz jest już tam 5 moich kolegów...
Najgorsze co moze byc to zostac samej z taka sytuacja ale ty dzielnie sobie poradzilas Jestem z Ciebie dumna

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, powiedzcie ze jeszcze komus na tym swiecie na mnie zalezy
Plameczko dobrze wiesz ze Ed to podstepna choroba i zdrowym ludziom ciezko zrozumiec ze mozna miec problemy z jedzeniem. Dobrze ze zdecydowalas sie na psychologa. Zobaczysz on Ci pomoze wyjsc na prosta

Cytat:
Szala zwyciestwa czesto przechyla sie raz na jedna raz na druga strone, ale skoro ciagle walczysz i nie poddajesz sie to na pewno wygrasz. Wiesz co dla Ciebie dobre trzeba tylko tego przestrzegac

Cytat:
Napisane przez deMitia Pokaż wiadomość
Ja miałam ładny tydzień- jadłam już około 1600-1700 kalorii, nie miałam wyrzutów nawet jak dołączyłam budyń do diety i nie katowałam się rowerem, planowałam od poniedziałku dorzucić kolejne 100-150 kalorii... ale widzę, że nie dam rady
Wczoraj wieczorem był już rower, dziś są wyrzuty- zrobiłam budyń i go wyrzuciłam, nie miałam go siły zjeść- nie po porannej "sesji" przed lustrem, patrzę na siebie i widzę słonia i bardziej niż widzę, to czuję się jak słoń...
a już się tak cieszyałam, miałam taki miły tydzień. :zly:
Nie podlamuj sie. Bylo minelo. Teraz trzeba isc do przodu.

Agness bylas u lekarza?

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 11:34   #1854
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Funky to świetnie, że dostałaś okres
Demita- ale pomyśl tylko kochana, tyle już ci się udało wytrwać, tak świetnie sobie radziłaś, a te 100-150 kcal to przecież malutko, nie wierzę, że ci się nie uda.

A ja dziś pierwszy od jakiś 2 m-cy użyłam masła. Wprawdzie pół godziny medytowałam nad tym posmarowanym rogalem z nim czy go zjeść, ale wkońcu się przełamałam może i było go maluteńko, ale i tak jestem dumna, bo masło omijam szerokim łukiem.
A 2 m-ce temu to też było go malutko i na dodatek wmuszone więc nie ma o czym mówic... Wieczorem postaram się wrzucić jadłospis na NCJ, zobaczymy co z tego wyjdzie

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 11:42   #1855
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
Funky to świetnie, że dostałaś okres
Demita- ale pomyśl tylko kochana, tyle już ci się udało wytrwać, tak świetnie sobie radziłaś, a te 100-150 kcal to przecież malutko, nie wierzę, że ci się nie uda.

A ja dziś pierwszy od jakiś 2 m-cy użyłam masła. Wprawdzie pół godziny medytowałam nad tym posmarowanym rogalem z nim czy go zjeść, ale wkońcu się przełamałam może i było go maluteńko, ale i tak jestem dumna, bo masło omijam szerokim łukiem.
A 2 m-ce temu to też było go malutko i na dodatek wmuszone więc nie ma o czym mówic... Wieczorem postaram się wrzucić jadłospis na NCJ, zobaczymy co z tego wyjdzie
Ewelka brawo

Demita ja mam nadzieje że jednak uda ci się dodać
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-23, 11:47   #1856
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:

A dzisiaj weszłam na wage i co i znów przytyłam (bo w końcu miałam) ale ani troche się nie ciesze Mimo że wymiary stoją w miejscu ani o centymetr się nie podniosły to i tak jest mi smutno, bo wszyscy piszą jakie oni mieli problemy z przytyciem a ja to tak łatwiutko mi idzie to tycie.
Pogoda ciągle bura .
Moim zdaniem to normalne, ze nie cieszysz sie na przyrost wagi. Mysle, ze to takie ludzkie, ze nawet chudzielce, gdy troche przytyja nie sa specjalnie zadowoleni (moja mama). Tu jest troche inna kwestia, bo masz ED, wiec tym bardziej twoje zmartwienie jest uzasadnione. W koncu bardzo chcialas schudnac, a teraz musisz przytyc-dla Ciebie to absurd. Ale kochana, musisz pomyslec nad tym z innej strony-ze to jest dla Ciebie nie tyle co dobre, ale absolutnie potrzebne! Tu liczy sie Twoje zdrowie, liczysz sie ty. Twoja waga jest za niska, za daleko zabrnelas z odchudzaniem, przeszlas przez niedopuszczalna granice. Musisz zdac sobie z tego sprawe. Twoje przytycie jest konieczne. Nie masz wyboru w tej kwesti. Musisz przytyc, naprawde jestes za chuda. A to dobrze, ze nie masz problemow z przytyciem, to znaczy ze jestes na dobrej drodze do wyleczenia, tylko musisz przestawic swoje myslenie. To nie jest tak, ze jestes gorsza, bo tyjesz. Wlasnie jestes super, bo dajesz sobie z tym rade i wielu dziewczynom mozesz zaimponowac! Pozdrawiam

Cytat:

SUUUUPEEER! BTW. Ja tez wczoraj dostalam okres, spoznil sie tydzien

marga mam ogromna nadzieje, ze tak bedzie.

Edytowane przez plameczka
Czas edycji: 2008-05-23 o 12:20
Stary 2008-05-23, 12:19   #1857
plameczka
Wtajemniczenie

Ups.. pomylka, chaialam tylko edytowac poprzedni post, nie wiem jak ja to zrobilam

Stary 2008-05-23, 12:32   #1858
agness51
Zakorzenienie

Pewnie pomyślicie sobie,że olałam problem,który mnie dotknął,ale tak nie było. Po prostu ... zaspałam. Miałam wstać po 7,bo w przychodni przyjmują od 8 jak się samemu pójdzie,bo potem już nie mają miejsc,ale wstałam dopiero przed 9,no i nie opłacało by się iść.
Mogłam se nastawić budzik,aby się obudzić,no ale chyba z tej niepewności i paniki przed pojściem po skierowanie nie zrobiłam tego.
Najszybciej będę mogła to załatwić w tygodniu.

Krytio - nie smuć się,że przytyłaś,tak będzie lepiej,robisz to dla własnego zdrowia,lepiej,abyś miała to już za sobą prawda?
Ewelko - super,to już mały sukces .

Stary 2008-05-23, 12:42   #1859
Gatha
Raczkowanie

GG do Gatha

Cytat:

Pogoda ciągle bura .
To tylko się cieszyć Mięśnie Ci się odbudowują ;>
Gatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 12:44   #1860
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie pomyślicie sobie,że olałam problem,który mnie dotknął,ale tak nie było. Po prostu ... zaspałam. Miałam wstać po 7,bo w przychodni przyjmują od 8 jak się samemu pójdzie,bo potem już nie mają miejsc,ale wstałam dopiero przed 9,no i nie opłacało by się iść.
Mogłam se nastawić budzik,aby się obudzić,no ale chyba z tej niepewności i paniki przed pojściem po skierowanie nie zrobiłam tego.
Najszybciej będę mogła to załatwić w tygodniu.
Przykro mi to pisać, ale wiedziałam, że tak będzie...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości