|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- a my jedziemy zaraz do lekarza starsza ma taką chrype ze masakra i kaszle musze to sprawdzić przed weekendem 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#992 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
my wlasnie wstajemy, mlodszy leży obok najedzony, wierzga sobie i cos tam gada po swojemu, starszy poszedł wybierać płatki i owoce do śniadania.. musze wstac bo sam zacznie to kroić! milego dnia!
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
MerDer 4ever
|
Hej. U nas po karmieniu o 3:40 było cieżko. Brzuszek męczył i nawet jak młody juz zasnął to po 20 min sie budził i tak do rana. Spał od 7 do 8 i do teraz ma czas aktywności. Zjadłam śniadanie (ciepła jajecznicę z kiełbaska
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#994 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super wyglądasz w tej sukience ![]() W pudełeczku będzie coś oprócz karteczki? Cytat:
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
Super że otulacz (bo to o nim mowa rozumiem?)tak działa ![]()
![]() |
#995 |
Zakorzenienie
|
Zobaczymy jak dzisiaj się nie poprawi to będę dawać jedno i drugie. Z młody znowu wałka od rana. Niby jakaś kupą poszła ale i tak ciągle wyje. Miałam na spacer iść. Gondola naszykowana, ja naszykowana ale z takim rozdartym dzieckiem nie pójdę bo boje się że się nie uspokoi mi. Ehhh
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Zakorzenienie
|
Sam daj link do tych otulaczy. Super ze odpadł tak szybko
![]() Faith Pięknie przybiera, jak Hugo ![]() Pestycyda Oby pomogło to wszystko. Etusiaa Zdrowia dla.małej ![]() Vadi Kciuki ! Taedio Ehhh... jak.nie urok, to... Oby miał dobry dzień ![]() Dziewczyny wszystkie coś podajecie tym maluchom... kurde , aż tak myślę czy też nie powinnam? Może ja.po prostu nie rozpoznaje jego dolegliwości ? My dalej spacerujemy. HUGCIO z wypieta pupcią, jak by mowił... a tu mnie pocałujcie, każdemu kto zagląda do wózka ![]() IMG_20170818_095319.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#997 |
Zakorzenienie
|
Mała, skoro mały nie wymaga to się ciesz i nie dawaj. Jakby miał problemy z brzuchem to byś zauważyła ewidentnie prężenie, wzdęty brzuszek gazy czy brak kupy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#998 | ||||
Zakorzenienie
|
karolinuusia - super, że na usg bioder wszystko ok
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do tego dzwonienia za tobą po pół godzinie. Mój tż wymyślił, żebym pojechała do dentysty a potem wracając po zakupy (duże, bo na imprezę na 12os). Już widzę, jakby został z Klaudią na 3h. Cytat:
![]() A co do kup - moja ostatnio rzadziej robi, ale nie płacze, nie widać żeby jej coś bolało kciuki! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#999 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z lewym bioderkiem jest wszystko w porzatku ,ale prawe ma lekki niedorozwój i musimy pieluszkowac :-/ kontrola za 6 tyg , juz nas umówiłam na 29 września Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w jakiś wir zakupów wpadłam. Przeglądałam wczoraj kilka h Zalando, żeby zamówić dla siebie bluzki pod kątem KP i dla TŻ spodnie. Jak chciałam złożyć zamówienie to wykasował mi się koszyk. Potem rano chciałam na nowo go uzupełnić to spodni dla tż już nie było. Wkurzyłam się i w końcu złożyłam zamówienie na ASOS, z tym że dla siebie zamówiłam jedynie bluzę rozpinaną taką trochę jeans przypominającą: http://www.asos.com/influence/influe...rref=280242312 Samantha - jak ciężko ci leżeć na plecach to rzeczywiście musi być słabo z twoim kręgosłupem. Kurcze, dobrze by było żebyś mogła się już trochę rozciągać... No i dobrze, że zaczęłaś ćwiczyć mięsień. U mnie Klaudia zasnęła więc jeśli da się odłożyć do wozka to zaraz poćwiczę jogę + ten mięsień. W ogóle moje dziecko ostatnio jest bardzo wrażliwe na odkładanie. Od razu się budzi i oczy jak 5zł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Zakorzenienie
|
Ufff mój zasnął w końcu ale taki ma płytki sen. Jem Ra swą drugie śniadanie i lecę na ten spacer to młody sie może wyciszy.
Fajna ta bluza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1002 | ||
Zadomowienie
|
chcialam upiec ciasto z borówkami bo duzo kupilam i co? przecież spaliłam mikser ostatnio... wlanbie zamowilam nowy na alegro. wkoncu!
mlody śpi w wozku, starszy od pol godziny idzie myc zęby.. jeju jaki ma z tym prpblem ostatnio.. az nie chce mi sie już go gonić i przypominać co 5minut ![]() Cytat:
![]() ![]() ja tez nic nie podaje Erykowi. Tylko wit.D. Ciesz sie że nie ma takiej potrzeby!! ja szukam gdzie mozna zrobić badania genetyczne w kierunku celiakii. musimy zrobić do roku. starszy odziedziczył gen po ojcu, podejrzewam że mlodszy też.. płatne to ok 700zł, u starszego udało sie to zrobić bezpłatnie w ramach jakiegoś programu wykrywania celiakii. mam rok zeby cos takiego znow znaleść Cytat:
a do dentysty i na zakupy jedź jak najbardziej!! zostaw Klaudie z tatą jak taki pewny że da rade! najwyżej wrocisz jak bedzie alarm ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Wtajemniczenie
|
Mala ach te hairy Hugensa😍
Macie racje na wlasna reke nie bede nic wykluczac w czw.bede u lekarki to podpytam ☺ Mala ja tez nie rozpoznawalam bo jak plakal no to ten brzuszek byl twardy i nozki spiete ale tfu tfu zaczal po tych sab simplex jesc spokojniej duuuzo spokojniej a zaczelam dawac wczoraj o tej porze.Oczywiscie masaz nadal praktykuje i jak jest niespokojny to nozki podkurczam i baki idą.A probowalas z masazem i nozkami? W pl odpowiednikiem sab simplex jest bobotic forte moze sprobuj kolki u roznych dzieci roznie sie objawiaja to ze nie wyje 24/h nie znaczy ze Go nie boli ale rownie dobrze moze nic mu nie byc. Ja chyba dzis kupie wit d bez oleji bo czytam ze wiele dzieci po tych dvitum boli brzuch i zmiana b.pomaga. Taedio wspolczuje nocki ja sie przyzwyczailam ze od 3 budzi sie juz co godzine rana😕 A co do tej alergii bialkowej to czy zawsze objawem jest jakas wysypka na skorze? Brawa za przybieranie piekne dla mamus i dzieci. Vadi kciuki!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Pestycyda ile kropelek delicolu bedziesz teraz dawac? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1004 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Mała!;76392201]Sam daj link do tych otulaczy. Super ze odpadł tak szybko ![]() Faith Pięknie przybiera, jak Hugo ![]() Pestycyda Oby pomogło to wszystko. Etusiaa Zdrowia dla.małej ![]() Vadi Kciuki ! Taedio Ehhh... jak.nie urok, to... Oby miał dobry dzień ![]() Dziewczyny wszystkie coś podajecie tym maluchom... kurde , aż tak myślę czy też nie powinnam? Może ja.po prostu nie rozpoznaje jego dolegliwości ? My dalej spacerujemy. HUGCIO z wypieta pupcią, jak by mowił... a tu mnie pocałujcie, każdemu kto zagląda do wózka ![]() Załącznik 7197541 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE Ale świetny 😍a w pudełku będzie 2 sztuki rafaello jesteśmy po lekarzu. Paulina ma inhalacje bo ogólnie czysto. Mateusz przybrał 0.5 kg w tydzień 😊 a i mamy drugie krople do oczu bo dalej ropieja Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1005 |
Wtajemniczenie
|
Etusia śliczna sukienka i świetny pomysł na podziękowania
![]() Vadi kciuki! Dziewczyny jak podajecie dzieciom kropelki? Na łyżeczce, na palcu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1006 |
Zakorzenienie
|
Minini - zostawiłabym na te 3h gdyby nie kwestia jedzenia. Teraz co chwile Klaudia chce KP, nawet nie miałabym kiedy podziałać laktatorem zeby ściągnąć pełną porcje a nie chce zeby zapchała sie mm podczas mojej nieobecności.
Etusia - dobrze, ze u corki na inhalacji sie skończyło. Szkoda,.ze u synka dalej krople. Mojej juz nie ropieją na szczęście. W ogole nie rozumiem dlaczego przypisują antybiotyk jesli przyczyną mają byc zatkane kanaliki. Jon_Snow - ja podaję krople strzykawką tak jak podawałam mm. Wkładam jeden palec do buzi, Klaudia zaczyna ssać i wtedy obok palce wkładam strzykawkę i dawkuje krople. Dalej trzymam palca zeby krople połknęła podczas ssania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Zakorzenienie
|
Chilli
No racja może gobtez boleć bo.kupkę czasami robi.płacząc, ale nie sadzi duzo bąków i.kupy ładne... no.nic na razie wstrzymałam.sie od podawania DHA bo ryba jechało i on średnio to znosił. Jak.znajdziesz tą wit D bez oleji to daj cynk. Minini A jaki mikser.kupilas... tez muszę kupić ![]() Etusiaa 0,5 kg Wow! Kciuki za oczko i gardelko malej ![]() Święto u.mnie ![]() Teraz zjadlam.loda i.pije kawę oglądając Przyjaciół ![]() Jeszcze prasowanie.się.na.mnie.pa trzy, ale.muszę wyluzować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1008 |
Zakorzenienie
|
Etusia zdrówka dla Paulinki
Jon,na łyżeczce plastikowej. Teraz do Biboticu fajna taka malutka dostałam. Nie zostaje nic na niej praktycznie. Wracałam ze spaceru już na skraju syreny u młodego. Jeszcze zakupy miałam bo stwierdziłam że wniosek na to 4p na dwa razy Dobrze że sąsiadka akurat wchodziła i zaoferowała pomoc bo ja już miałam szaleństwo w oczach jak on się drze a ja nie wiem za co najpierw złapać: składanie wózka, zakupy, gondole:/ Kupy idą ale młody płacze. Teraz leży na mnie że smoczkiem w buzi to może będzie chwila spokoju ale o obiedzie możemy zapomnieć dzisiaj Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Zakorzenienie
|
Chilli nie ściągam mleka, bo nie wiem ile dałoby jakiś efekt z tą laktoza. Więc jak.mam robić to metodą prób i błędów, a mały ma cierpieć to wolę ten enzym, bo jedyny jego minus to cena
![]() Ja dziś mam dzień pod tytułem szczęśliwa mama to.szczęśliwe dziecko. Najpierw spałam z synem do 11:30 od 9:30, a teraz piję kawę i jem ciasto ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Ja.zarówno delicol, dicoflor jakni witamine d3 daję bezpośrednio do buzi. Wkraplam na język. |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Zakorzenienie
|
Hihi
Asia i dobrze, ja.myślę ze dużo w tym.prawdy, ja wczoraj byłam zdenerwowana że położna nie przychodzi i on wył niemiłosiernie, dziś luzik w .upie i Hugens smacznie chrapie ![]() Pestycyda To.ja też mam 4p. I wnoszę malego.i zakupy, wczoraj z targu tyle siat ze w szoku jestem ze mi szew trzyma ![]() Dziewczyny polecucie jakies fajne wkladki laktacyjne? Mam z Nuka sa ok, w miarę cienkie ale szukam cieńszych? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1011 |
Zakorzenienie
|
Mała ja raz też tak miałam, że miałam bardzo.kiepski nastrój i pół dnia płakałam to syn ze mną. Był bardzo niespokojny i właśnie płakał bez powodu.
Gdzieś kiedyś czytałam, że dzieci czują też nasze nastawienie do innych ludzi i reagują na nich tak samo jak my. |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Zakorzenienie
|
Mała! Z wkładkami cienkimi nie doradzę. Kupiłam Lansinoh - one są grube i okrągłe. Miałam próbkę Avent - półokrągłe, grubość ta sama.
W ogole poki co dla mnie niepotrzebne, bo mi sie mleko nie wydobywa. Pochwale sie - ostatni raz słodycze jadłam tydzień temu w piątek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Zakorzenienie
|
Mała - takie https://www.walmart.com/ip/SwaddleMe...Large/46531956
Minini- rozumiem Ciebie w 100% . Mój starszak ma ogromny problem z myciem zębów. Muszę go gonić batem bo inaczej by chyba miał już dawno czarne zeby 🙄 Nie umie wciąż wypłukać buzi z pasty wiec musi używać pasty dla maluchów która można połknąć 🤦🏻 Na szczęście na iherb jest fajna pasta z xylitolem. Musisz sobie zobaczyć taka chustę jak będzie Ci pasować ![]() Pestycyda - biedni jesteście z tym brzuszkiem małego ![]() ![]() Etusia- zdrówka dla córci 😘 Ja od 4:30 nie śpię, a zasnęłam przed 2 ![]() Mały się obudził i stwierdził ze wyssie ze mnie wszystkie mleko a potem nie będzie spać. Po 6 przyszedł starszak i nie rozumiał ze ma nie męczyć małego nie łapać go za raczki i nie wbijać głowy w niego ![]() Jak zabierze mnie psychiatryk to im podziękuje. Może w końcu posiedzę w ciszy w spokoju i się wyspie ![]()
![]() |
#1014 |
Zakorzenienie
|
Xzora
Brawo! Ja 5 min temu ![]() Lodów też nie jesz? A jak tam brzuszek i waga? Avent miałam zdecydowanie są za grube. Ja muszę mieć wkładki, bo.jak.karmię z jednej.to druga przecieka i na spacerach w ciągu tych 2 godz tez mi z dwa razy przeciekaja jak czuję że nabierają. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam w biedronce tak sie darła a facet do mnie ona płacze nosz kur.. głucha nie jestem co buzię mam jej zakleić. Wyszłam z biedry wzięłam na ręce i kawałek ją niosłam i pchałam wózek zasnela więc wrzuta do wózka chwile pomarudziła ale zasneła uwaga z 10 minut. Więc jeszcze do sklepu weszłam i ryk biegiem do domu. Nie wszystko kupiłam oczywiście przez te nerwy muszę iść jeszcze raz ![]() Może macie jakiś pomysł na moją Wiki żeby szło ją odkładać i żeby tak się nie darła. Jak ja czytam ze wy gotujecie sprzatacie macie czas na kawe herbate to zazdroszcze. Nie mówię już o wypadach na zakupy czy fryzjera. A propo fryzjera jeździłam do fryzjerki do domu z małą nie bardzo dam rade więc napisałam do niej czy by przyjechała do mnie do domu i mnie olała nie odpisała. Teraz muszę szukać mowej fryzjerki ale boje się jak mnie opitoli. Zrobiłam zakupy w h&m oczywiscie z małą na rękach i mam nadzieje że bedzie oki http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage...001.html#Szary melanż http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage...ml#Biały/Dumbo http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage...ml#Biały/Małpa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja używam takie No name które odpowiadają Lansinoh . Wcześniej miałam medela ale były za grube . NUK spoko ale się ruszają zbytnio bo nie maja kleju.
![]() |
#1017 |
Zakorzenienie
|
Mała! Lodów tez nie jem. Moze dzisiaj zjem. Brzuch dzisiaj mierzyłam i mam niby 2cm mniej na wys pępka i 1cm w talii, ale dalej duzo. A jak wczoraj stanęłam na wadze to pokazała jakis kilogram wiecej niż ostatnio. Ona często przekłamuje, wiec wole sie mierzyć.
Darietta - tylko pierwszy link mi wchodzi - fajna sukienka. Wlasnie chyba muszę zajrzeć do H&M skoro na Zalando nic nie kupiłam a w Asosie tylko bluze. No, pomijając koszule ktore maja dzisiaj przyjść - ciekawe czy w którąś zapnę sie w biuście. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szum odkurzacza Otulacz Kołysanki z yt lub z jakiejś aplikacji U mnie cała noc kołysanki lecą. Usypiaj na łóżku u siebie , nie musisz nigdzie przenosić. Nie będzie spać z Tobą do 18stki może 😜😂😂 Mój walczył i zaczyna odpadać . Suszarka z yt zadziała w końcu. Muszę kupić prawdziwa suszarkę nowa bo moja stara się pali już od przegrzania ![]() Spaliłam już w życiu chyba dziesiątki suszarek bo sama lubię se kimnac przy suszarce do włosów ![]() ![]()
![]() |
#1019 |
Zakorzenienie
|
Mała, ja miałam z Canpolu ale są grube. Teraz udało mi się za drugim podejściem kupić w Lidlu i są cieńsze. Testuję dopiero od dziś więc nie wiem jak z chłonnością ale są tanie więc warto spróbować.
Xzora, brawo ![]() Samantha, super otulacze. Ten z motherhood jest jakiś kijowy... Niby młody już dorósł do niego ale cały czas ręce wyciąga:/ Darietta, współczuję tych spacerów z małą. Już wiem jaki to stres... Fajne zakupy ![]() Jaki slodziak z Maxa ♥ Mój też padł w otulaczu ale sen płytki. Udało mi się zjeść zupę i zrobić kawę. Jaką głowę mam ciężką...zzzzzzz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Rozeznanie
|
Mala, wkładki laktacyjne są fajne z Lovi, koleżanki z mojego otoczenia polecają
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.