|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.5
Cytat:
Do 14dni spóźniania ginekolog każe czekać, potem zrobić betę i przyjść do niego na wywołanie ale to dopiero po 14dniach. 7dni to żadne spóźnienie. Szczególnie przy tak niskim progesteronie i prawdopodobie cyklu bezowulacyjny. Ja miałam przy takim cyklu 49dniowy cykl i @ dopiero wtedy przyszła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie dawało mi spokoju to mieszkanie i jeszcze poszperałam w necie, w tym w google używając zdjęcia jako wyszukiwania i znalazłam dokładnie te same foty, to samo mieszkanie - ktoś ma takie w Sztokholmie i wynajmuje je przez airbnb. Jest dużo opinii więc to autentyk, a laska na olxie robiła jakiś przekręt. Mam nadzieję, że nikt się nie nabrał na tę jej 'rezerwację po wpłaceniu kaucji'. Co za porażka..
|
|
|
|
#1744 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
I w ogóle tak to się właśnie kończy chęć powiększania rodziny. Ja przez te pół roku już zaliczyłam torbiel, cykl bez owu, cykl z infekcją, cykl z zapaleniem pęcherza- brawo ja ☺! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1747 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
My jesteśmy po wizycie u androloga (pierwszej po stracie ciąży). I to co muszę powiedzieć na wstępie: bardzo, bardzo lubię i cenie naszego lekarza. Za wiedzę, za podejście, za to że nie krzyczy, że tylko in vitro, że nie naciąga na kasę (dziś sam nam sugerował żeby ponowny posiew robić w innym miejscu niż u nich w Invimedzie, bo będzie taniej), a przede wszystkim za to, że wychodzimy od niego z wiarą i nadzieją, podbudowani że wszystko jest możliwe. Nie wiem ile w tym prawdy, a ile takiego działania na psychikę, ale nawet jeśli to tylko robienie nadziei, to jest to dla nas bardzo cenne.
A teraz do sedna: z hormonami u mojego męża wszystko w porządku, w posiewie z nasienia natomiast wyszło sporo bakterii. Nie wiedzieliśmy na ile one mogą mieć wpływ właśnie na morfologie (0% u nas). Lekarz mówił o tym, że mogą mieć wpływ bardzo duży i właśnie przede wszystkim na morfologie. Że jeżeli on ma pacjenta ze słabą ilością, ale dobrą procentową morfologią, to posiewu nie zleca A dla nas to bardzo dobra wiadomość! Nie oczekujemy cudów, ale jeśli po wyleczeniu bakterii morfologia skoczy choć do 1% to i tak będziemy świętować. Lekarz mówił też o tym, że bakterii wyszło sporo i że jemu to wygląda na przewlekły, długotrwały stan zapalny. A to by się zgadzało z naszymi już całkiem długimi staraniami. Mówił o tym, że jeżeli te plemniki żyją w ciągłym środowisku zapalnym, to to musi się odbić na ich budowie. Dziś naprawdę uwierzyliśmy w to, że może to te bakterie narobiły całego bałaganu. Że może ten wynik jednak drgnie, że może i cud się znów wydarzy. Doktor nie wiążę też straty mojej ciąży z morfologią. Mówił o tym, że pierwsze śliwki robaczywki i że 80% pierwszych ciąż tak się kończy, tylko po prostu często o tym nawet nie wiemy, bo spóźniony okres i tyle. A samo to, że do ciąży doszło (przed antybiotykami, przed leczeniem itd.), to tylko powinno dawać nam nadzieję. I daje! Mimo wszystko ![]() Mąż jest już po 2 tygodniowym braniu antybiotyku, ale prawdopodobnie będzie to za mało. Za 2-3 tygodnie ponawiamy posiew, czekamy 3 tygodnie za wynikiem (czemu to tyle trwa? :P) i jeśli nadal wyjdą bakterię (a tak pewnie będzie) to ponownie 4 tygodnie antybiotyku. Gdy w posiewie wyjdzie czysto to wracamy do starań Oczywiście jeśli ja też dostanę zielone światło od ginekologa.Podsumowując: sporo w nas nowej wiary. Jestem wdzięczna tej ciąży, która nam się przytrafiła, za to że pozwoliła mojemu mężowi odzyskać wiarę. On po wynikach się załamał, mówił o tym, że nigdy nie zostaniemy rodzicami, a teraz ma dowód na to, że to jednak jest możliwe. I że następnym razem może skończyć się zupełnie inaczej. Dziś nawet nieśmiało do mnie mówił, że może uda nam się prezent na gwiazdkę. <3 Ja mogę czekać dużo dłużej, może też być tak, że ta morfologia wcale nie drgnie, a nasza historia zakończy się in vitro za 2 lata. Ale w tym momencie sporo w nas wiary, że może jednak będzie zupełnie inaczej. (Ile razy użyłam słowa "wiara" w tym poście? Za dużo )
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fiol cudowne wiadomość ! Małymi kroczkami do przodu i będzie dobrze ! Do końca roku na bank już będziesz 2w1 ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Już mi wszystko jedno czy do końca tego roku, czy na początku następnego, czy na końcu. Byle byśmy te wyniki poprawili, byleby posiew był czysty, byleby morfologia podskoczyła choć o 1%, to wszystko nas niesamowicie ucieszy i wierzę, że zaprocentuje II kreskami.
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i łącze się z Tobą w bólu starań :-P f Cytat:
cały czas trzymam za Was ogromne kciuki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
życzę wam jak najlepiej. Nadzieja umiera ostatnia, dla was jest światełko! Powodzenia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My wrocilismy z pracy, zjedlismy obiad i niedlugo sie zbieramy na tego grilla. Mialam taki ciezki dzien w pracy, ze najchetniej zostalabym w domu... Jutro jeszcze mamy impreze firmowa nad jeziorem. A z dobrych wiadomosci to pobolewal mnie dzis lewy jajnik i pojawil sie sluz plodny wiec trzeba bedzie to wykorzystac trzymajcie kciuki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uda Wam się na pewno. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
komu placków ziemniaczanych? miałam zrobić dla dwóch osób, a wyszło dla pułku wojska... całkiem głodnego pułku...
---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
Cos mi sie popsulo i nie moge edytowac posta. Chcialam tylko napisac Feliska ze Ci wspolczuje tego zapalenia 😢 i tego ze nie mozecie przez to serduszkowac 😞
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj mlody wstal z drzemki i nieciekawie wyglada... ehh... masakra... lekko nie bedzie... musze go dorwac na inhalacje... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Feliska wspolczuje zapalenia
Ojoanna ale sliczny maluszek No i standardowo zapomnialam co mialam odpisac... Obiecuje ze Was nadrobie i to jeszcze dzis Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Może jestem dziwna ale najbardziej lubię z cukrem :-P albo z sosem a la placki po węgiersku ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Na placki ziemniaczane to ja zawsze jestem chętna!
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1766 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aż się poryczałam jak czytałam Twój post ![]() Cytat:
Zjadłabym placki, ale robić mi się nie chce ![]() Ja to się ostatnio tak fatalnie czuję, że aż w poniedziałek lecę badania porobić. Nie wiem, może tarczyca poleciała, może co innego... Nic mi się nie chce, mogłabym całymi dniami spać albo chociaż leżeć i nic nie robić
|
||
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś ze śmietaną, bo na szybko
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
Fioleciasto, trzymam za Was mocno kciuki
na pewno lekarz wszystko ogarnie.U mnie w domu placki zawsze z solą się jadło i keczupem kiedyś u rodziny poczestowali nas takimi z cukrem i śmietanka, nie mogłyśmy z siostrą przełknąć teraz nie mogę takich rzeczy jeść w ogóle ziemniaków nie mogę
|
|
#1769 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#1770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem jak to jest się kochać z zapaleniem pęcherza bo miałam w życiu może ze 3 x :-P i jakoś nigdy nie było okazji spróbować ;-) ale ewidentnie szybko zareagowałam bo stanęło tylko na częstym sikaniu i lekkim pieczeniu na końcu. Mam nadzieję że się bardziej nie rozwinie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

i że 80% pierwszych ciąż tak się kończy, tylko po prostu często o tym nawet nie wiemy, bo spóźniony okres i tyle. A samo to, że do ciąży doszło (przed antybiotykami, przed leczeniem itd.), to tylko powinno dawać nam nadzieję. I daje! Mimo wszystko 
)
trzymajcie kciuki

w ogóle ziemniaków nie mogę