|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rossmann cz. XXX
Widziałam go ostatnio, chyba dopiero co się pojawił. Te masełka są spoko tylko co wersja to zapach mają średni jak dla mnie.
[1=14fcb71dd2ad29d848b6ea7 7d463aca2a179b601;7640242 6] Dziewczyny, wy jesteście dobre specjalistki i weteranki kolorówki, doradźcie mi ![]() Oglądam sobie swatche różnych szminek i wpadły mi w oko dwie z Rimmela-kultowa Airy Fairy oraz Asia. Nie umiem określić jakim typem kolorystycznym jestem(choć większość mi mówi, że chłodnym), jestem blada, z takim szarawym odcieniem i naczynkowymi policzkami oraz nosem, ciemne włosy, zielone oczy, usta ni jasne, ni ciemne-takie średnie. Nie czuję się dobrze w czystych kolorach na ustach-chłodnych różach i ciepłych czerwieniach, zawsze to musi być coś pomiędzy, takie neutralne, przybrudzone i zgaszone. Przetestowałam sporo szminek i błyszczyków, jedyne co mi do tej pory w miarę podpasowało kolorystycznie to błyszczyk Wibo Lip Sensation nr 1. A może te szminki w ogóle mi nie pasują? [/QUOTE] Trochę ciężko doradzić z samego opisu [1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;76403166]Asia nie miałam, ale jak jesteś blada, to Airy Fairy może fajnie wyglądać. U bardziej opalonych osób może być za jasna. Eveline ma teraz też wersję Sensitive bez formaldehydu Ale nie powiem, czy dobra - mam od niedawna, użyłam może raz :P[/QUOTE]A nie jest czasem z naturalnym formaldehydem czy coś w tym stylu. Gdzieś taki napis widziałam i kojarzy mi się Eveline. |
|
|
|
#2042 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
W składzie "Citral" gdyby ktoś chciał sprawdzać. Nie znalazłam żadnych złych wieści na temat tego składnika.
|
||
|
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;76404566]Dopiero pytałaś w wątku minerałoholiczek o odcień zbliżony do Healthy Mix 53/ True Match N4, więc z pewnością Airy Fairy jest dla Ciebie za blada, pewnie wręcz korektorowa ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Z naturalnym aldehydem, nie jestem chemikiem, ale to chyba nie to samo co naturalny formaldehyd W składzie "Citral" gdyby ktoś chciał sprawdzać. Nie znalazłam żadnych złych wieści na temat tego składnika.[/QUOTE]A racja teraz już nie pamiętam co to za składnik, tylko końcówkę -hydem |
|
|
|
|
#2044 | |
|
Recenzentka Miesiąca - Luty 2017
|
Cytat:
Kiedy dadzą ten regulamin ? Jutro przed północą ? Chce koszyk edytować wreszcie
Edytowane przez merryem Czas edycji: 2017-08-18 o 16:51 |
|
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam załadowany na max i dorzucam jeszcze 11 produktów obecnie
|
|
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Może, ale nie musi. Na temat kolorów w różnych kulturach jest sporo badań m.in. z zakresu psychologii społecznej. A co do upodobań Polek i tego w jakich kolorach dobrze się czują to się wypowiadał m.in. dawny stylista Mody Polskiej mówiąc o ulubionych wiosennych kolorach ubrań Polek "tradycyjna polska żałoba". Wiele kobiet w Polsce pytanych w jakich kolorach dobrze się czuje mówi "beż, szary, czarny", a paradoksalnie do typów kolorystycznych,których mnóstwo w naszym kraju barwy te nie pasują. Tak jest np. w przypadku typu wiosna czy chłodne lato, których u nas bardzo dużo. Tak, u mnie Airy Fairy daje efekt trupi.Usta topielicy.
|
#2047 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Ja idę na żywioł, ale podzielcie się informacją na temat zawartości waszych koszyków :P
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co ja poradzę, że to się ze sobą tak wszystko ładnie łączy i praktycznie zawsze wygląda dobrze w każdej sytuacji Jeszcze na lato jasno niebieski odcień dżinsu, a na jesień ciemny granat Na lato mam oczywiście trochę żywszych kolorów, ale mi tu bardziej o makijaż chodziło. Przy stonowanym ubiorze można poszaleć ze szminką czy makijażem oczu. Jak ubieram coś bardziej kolorowego czy wzorzystego to makijaż z automatu robię zachowawczy, żeby nie było tego "za dużo".
|
|
|
|
|
#2049 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Też ściągam zieloną isaną i daje radę. |
|
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Eeeee próbuje coś dodać do koszyka i co moja drogeria nic nie ma?
|
|
|
|
#2051 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ten zmywacz bardzo osłabił i zniszczył paznokcie. Przy zmywaczu z Essence nie mam tego problemu. Tylko uprzedzam bo pewnie jak robicie hybrydy to i tak coś z acetonem musi iść w ruch.
---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
Swoją drogą ciekawe ile osób będzie na tyle odważnych by się swoją zawartością koszyka podzielić. Ja pewnie odpuszczę bo kot mi coś chyba choruje i zanosi się na kocie wydatki, a kosmetyków mi nie brakuje, więc możliwe, że bez promocyjnego szału się obędzie.
|
|
#2053 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na najbliższej promocji rossmanowskiej kupię (chyba pomadek ochronnych to mam dużo i cały rok kupuję nowe ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
nie wiem jak inni, ale ja akurat jestem w tej kwestii dość "Januszowa" bo potem żałuję wydanych pieniędzy na buble i wolę zrobić research w domu wcześniej
|
||
|
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że ogólnie nie ma dostępnych balsamów z Isany z tym 5% i 10% mocznikiem
why? najlepsze balsamy ratujące moją skórę... no i balsamów brązujących kolastyna luxury bronze też nie ma i tak moja lista padła a myślałam, że zamówię przez neta, bo w poniedziałek pracę kończę o 18
|
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się swoim nie dzielę już dopiero jak przytargam siatę
Maska do włosów bo mi się kończy Loreal, jedna sprawdzona odżywka, jedna na wypróbowanie, maseczki w saszetkach do twarzy które tu polecałyście, no i do ciała balsamy, mleczka, olejek, bubli nie przewiduję wszystko zużyję
|
|
|
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2058 |
|
Konto usunięte
|
Ja polecam 5%, zawsze pomagała jak skóra mi wariowała przy alergii, bardzo dobrze nawilża i zapobiega czerwonym kropkom po goleniu. Fajnie też się sprawdza na włosy i skórę głowy
![]() Czyżby wycofali szampon Isana Med z mocznikiem? Szukałam go wczoraj w drogerii i nie znalazłam Ja jestem najlepsza, obkupiłam się w tym tygodniu na zaś i dzisiaj dowiedziałam się o promocji, ale nie żałuję, nie będę sobie teraz wymyślała potrzeb pod promocję i zagracać szafek. |
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
hmmmm ta i ta jest dobra... 10% jest bardziej żółte i ciężej się rozsmarowuje, ale to moje wybawienie. 5% też działa całkiem nieźle... ostatnio chciałam kupić 10%, ale się machnęłam i wzięłam 5% i jestem zadowolona. ja mam bardzo suchą skórę, łuszczącą się i mnie to pomaga
![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- [1=14fcb71dd2ad29d848b6ea7 7d463aca2a179b601;7641151 1]Ja polecam 5%, zawsze pomagała jak skóra mi wariowała przy alergii, bardzo dobrze nawilża i zapobiega czerwonym kropkom po goleniu. Fajnie też się sprawdza na włosy i skórę głowy ![]() Czyżby wycofali szampon Isana Med z mocznikiem? Szukałam go wczoraj w drogerii i nie znalazłam Ja jestem najlepsza, obkupiłam się w tym tygodniu na zaś i dzisiaj dowiedziałam się o promocji, ale nie żałuję, nie będę sobie teraz wymyślała potrzeb pod promocję i zagracać szafek.[/QUOTE] nawet mnie nie denerwuj... chciałam na kompie dodać balsam do ciała z Isany a na kompie nie mam wybranej drogerii jak w apce i nie ma go... zawsze mi coś wycofają jak jest to dla mnie dobre a nie znalazłam jeszcze balsamu, który mi tak pomagał na moją suchą skórę. |
|
|
|
#2060 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
Hej
mogłybyście polecić jakiś krem do stóp coś ala skarpetki zluszczajace? Pamiętam że dawno temu ktoś pisał o czymś z mocznikiem ale nie pamiętam dokładnie. Moje stopy są w tragicznym stanie przez moje zaniedbanie i w końcu musze się za nie wziąćWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit. szampon z mocznikiem też jest. Edytowane przez Make4Up Czas edycji: 2017-08-18 o 21:26 |
|
|
|
|
#2062 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może u mnie tych szamponów po prostu nie ma... Mój Rossmann ma dosyć okrojony asortyment
Edytowane przez 14fcb71dd2ad29d848b6ea77d463aca2a179b601 Czas edycji: 2017-08-18 o 21:32 |
|
|
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwyżej nie kupię na promocji i tak jest dosyć tani, ale tak to bym miała za 4-5 zł
Edytowane przez madziaa2809 Czas edycji: 2017-08-18 o 21:36 |
|
|
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
[1=14fcb71dd2ad29d848b6ea7 7d463aca2a179b601;7641248 6]Fusswohl z woskiem pszczelim i mocznikiem 10%, a jak masz dostęp do Natury to Green Pharmacy z kwasami AHA-świetny jest. Do tego codzienne szorowanie pumeksem po kąpieli.
Może u mnie tych szamponów po prostu nie ma... Mój Rossmann ma dosyć okrojony asortyment [/QUOTE]Możliwe bo krem z Tołpy do którego chciałam kiedyś wrócić jest tylko teraz w jednym dużym R. |
|
|
|
#2065 |
|
Raczkowanie
|
WIDZIAŁYŚCIE ??
http://gazetka-oferta.com/gazetka-ro...17-30-08-2017/ ZOBACZCIE OD KIEDY JEST AKCJA PROMO .... PEWNIE DLATEGO NIE MA JESZCZE REGULAMINU ... |
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2067 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2068 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2069 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny w ktorym miejscu w apce ross znajde maseczki,takie te male opakowania ? Nie mogę tego znaleźć, Co prawda Wyszukuje mi przez lupke, ale w którym miejscu to jest to nie mam pojęcia. A chciałam sobie koszyczek skompletować i akurat tych pozycji mi brakuje.
|
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
marketingowcy z rossmana- ja nie kupiłam u was nic od dłuższego czasu. Zróbcie promocję 1+1 dla wszystkich,
bo większość znajomych już się nudzi tym 2+2... PS.Dziś idę do rosska- i innych drogerii- może na coś się skuszę w promocji powiem tak na promocji 1+1 to tłum ludzi był, ciężko było się dopchać do półek i kobiety 45+ też były, nie każda ściąga tą aplikację, nie każda ma telefon kom.Wtedy ściągnęliście laików kosmetycznych do swoich sklepów, ale widocznie handel danymi był dobrym interesem,lepszym niż promocje Edytowane przez Iwona 25 Czas edycji: 2017-08-19 o 09:32 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.

nie wiem jak inni, ale ja akurat jestem w tej kwestii dość "Januszowa" bo potem żałuję wydanych pieniędzy na buble i wolę zrobić research w domu wcześniej
why?
najlepsze balsamy ratujące moją skórę... no i balsamów brązujących kolastyna luxury bronze też nie ma
najwyżej nie kupię na promocji i tak jest dosyć tani, ale tak to bym miała za 4-5 zł