|
|
#4021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
juz mam dośc tej deszczowej aury a zwlaszcza dziś... wczasie deszczu dzieci się nudzą...poza tym ja tez jakoś tak byle jak przez ta pogode się czuję i nic mi sie nie chce
Mikołaj już śpi, teraz jeszcze kąpiel Zuzi i położyć ją spać...jestem padnięta spokojnej nocki życzę
|
#4022 |
|
Rozeznanie
|
Dorka, Twoja córka jest rozkoszna po przebudzeniu. Cieszę się, że Klaudia lepiej się czuje, pewnie czeka na tatusia. Wiem, że Twoja córeczka nie śpi z Tobą zawsze – ona przecież jest bardzo grzeczna,
też bym zjadła. Nie mam kiedy gotować, moja mała nie daje mi chwili oddechu. Dobrze, że chociaz mam czas cokolwiek zjeść.Berbeaa – dzięki za akceptację, czasem mam jakieś refleksje, które niekoniecznie przystają do rzeczywistości. Malwinka dziękuje za komplement -ona nie będzie urwisem. ona już nim jest! Weronika patrzę zamierza dołączyć do grona najgrzeczniejszych bobasów, no i zęby jej chyba wszystkie naraz wylezą, tak sie pospieszyły. Malwince wyłazi teraz górna dwójka. Joli31 – ten błysk w oku mojej córki to wiadomo co – urwisowatość. Wiesz, w ciągu dnia raczej nigdy nie śpię, pryzwyczaiłam sie już do nieprzespanych nocy. O zabraniu potwora na spacer przez mego męża moge sobie pomarzyć, on pracuje jak opętaniec i troszku się leni spacerować. Sama poszłam dziś na trzy godziny. A Twoja córa nie spała do te pory w dzień na brzuszku? Co do skrzynki to hmhmhm.... ![]() Motylku, bardzo wspólczuję problemów z zaaklimatyzowaniem się Maksa. Ja mam podobne problemy po przyjeździe do Francji. Mała w domu spała w nocy bardzo źle. Tutaj to w ogóle tragedia. Nie pozwalam się jej jednak bawić w nocy, ma leżeć w łózku, choćby mi chodziła po głowie. Pierwszą oznaką trudności z akceptacją nowego miejsca był płacz w kąpieli, gdy zorientowała się, że to nie jej wanienka. Długo potem nie mogła sie uspokoić. Mam nadzieję, że lekarz Ci pomoże (tzn. bardziej Twojemu synkowi) i coś wyjaśni. ![]() Pysiamn, łobuzica dziękuje. Poissonivy – cieszę się, że podróż minęła spokojnie. Mam nadzieję, że jesteś szczęśliwa w Twoim ukochanym Lublinie. ![]() *** U nas dziś trochę słońca, trochę deszczu. Wiecie co, jestem tu chora, patrząc na ten nawał przeróżnych sklepów, ogromny wybór butów, ciekawych ubrań, biżuterii. Chciwość mnie pożera. W tej mojej amerykańskiej wiosce nie ma kompletnie nic oryginalnego. To prawda, że tutaj wszystko jest droższe (bo w Stanach można znaleźć ciuchy dużo taniej, jak się chce), ale za to jakie piekne. |
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Moje , ale pod czujnym okiem mistrza
![]() Cytat:
Miłego pobytu ______________________ Puchatek spał dziś tylko raz godzinkę
teraz świruje z tatą na kocyku...przed kąpielą padnie jak pies pluto ![]() Znowu mowią o pobitym niemowlaku jak ja bym dorwała tych "rodziców" to
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
szkoda,ze po ponad roku na watku zostalam potraktowana jak wrog ![]() Zawsze staralam sie kazdemu pomoc, i ogolnie byc uzyteczna. Bardzo mnie boli obecna sytuacja,a szczegolnie stawianie mnie w roli osoby zbednej i rozwalajacej watek. Przykro mi,ze na dzien dobry Lea wywalila mnie z naszej klasy, i dopisala do czarnej listy-przeciez nic jej nie zrobilam probowalam sie tlumaczyc, ale to nic nie dalo.Nie jestem osoba, ktora smiertelnie sie gniewa, nie umiem poprostu, i tyle. Ale skoro nie pogodzilam sie z Lea, to nie mam czego tu szukac......... czesc
|
|
|
|
#4025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli nawet istnieje nieporozumienie miedzy Wami obiema, to chyba jednak nie powinno miec wplywu na kontakt z nami. Sylwia Lea --- Moje dziecko pierwszy raz od czasow noworodkowych ma problem z zasnieciem [ ze spaniem to roznie bylo, ale zasypianie wieczorne to zwykle w 5 minut:/]. Wierci sie i placze ehh niech te gorne zabki juz wyjda bo sie meczy strasznie a my razem z nia;/ Milej nocki
|
|
|
|
|
#4026 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4027 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No kochana Lea ty też bo przełoże was obie przez kolano i tyłek przetrzepię
|
|
#4028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy to takie strasznie przestepstwo,ze nie mam czasu wszystkiego komentowac? bo do tego wszytsko sie sprowadza. Czy to tylko pretekst..... Cytat:
a tego nie chce.
|
|
#4029 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4030 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pierwszy raz się zdarzyło,że zasnęła na brzuszku fotki śliczne, ale mogłoby nie padać Cytat:
Pamietaj trzymac dziadków krótko Cytat:
Cytat:
Agatka śpi już od godzinki. Po kąpieli płakała, posmarowałam dziąsełka i poczułam kłującą lewą dolna jedyneczkę Joasiu albumik śliczny , skąd Ty znajdujesz czas i siły na takie robótki, bo czasochłonne to jest napewno...Anusiu trzymaj sie Kochana Murmelius kopciuch to moje ulubione określenie i brak czasu...przydałyby sie klapeczki, pantofelki ( bo teraz jest chłodno) bo uwielbiam buty, poza tym jakieś kiecki, bo w talii zostało mi dychę więcej.Dobranoc Mamusie. Śpijcie spokojnie bez pobudek
|
||||
|
|
|
#4031 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Tylko kogoś troszkę wąż w kieszeni uwiera hihihihi...Dla Agatki-zębatki
Edytowane przez Murmelius Czas edycji: 2008-05-22 o 21:52 Powód: zjedzone literki mniam mniam |
|
|
|
|
#4032 |
|
Rozeznanie
|
hmmm to wyszło jakies nieporozumienie
dziewczynki wracajcie do nas !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! sylwio-zuzo wracaj ja wiem ze piszesz magisterke i wiem co to znaczy bo ja juz mialam rzucic w cholere bo to takie porabanstwo jest ze szok lea tez wracaj !! bardzo dziekuje za opinie o albumiku joli ja to robie w godzinach po pracowych meza
|
|
|
|
#4033 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
Ja obudziłam się na rzuty karne… Cytat:
Brałam kiedyś udział w warszawskim wątku i tam również padło to słowo pod adresem osób czytających wątek i korzystających z opcji ukrytej, ale nie udzielających się. Ja akurat pisałam i to dość dużo, ale też, z przyczyn osobistych, korzystałam z opcji ukrytej. „Prześladowała” mnie pewna wizażanka… Gdy tylko widziała mnie na forum, bombardowała prywatnymi wiadomościami, sms-ami i miała pretensje, że natychmiast nie odpowiadam, choć tłumaczyłam jej wielokrotnie, że jestem w pracy, a i w domu nie zawsze mam możliwość / ochotę, by od razu odpowiedzieć. We wspomnianym warszawskim wątku padło jeszcze inne określenie osób czytających - „śledzie”: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...11#post1458011 http://www.wizaz.pl/forum/showthread...94#post1473094 http://www.wizaz.pl/forum/showthread...36#post1481336 Wtedy jeszcze można było usuwać zdjęcia. Ba! Sam admin je usunął na moją prośbę .Co zaś się tyczy osób „przemądrzałych”, to obawiam się, że o mnie chodziło... Dużo piszę, jestem gadułą, dzielę się własnymi spostrzeżeniami, sugestiami naszego lekarza, informacjami znalezionymi w książkach, w Internecie, ale nie chcę, by moje wypowiedzi odbierane były jako narzucanie takiego, a nie innego postępowania. Daleka jestem od tego. Dzielę się tym w dobrej wierze, licząc na informację zwrotną . Ten wątek służy m.in. pomaganiu sobie i takie są moje intencje. Jeśli ktoś odbiera je jako wymądrzanie się, to przepraszam i postaram się ostrożniej formułować wypowiedzi.Cytat:
Murmelius, jesteś osobą nową, ale wzbudzasz zaufanie. Ujawniłaś się przed kilkoma dniami, ale mam wrażenie, że jesteś z nami dłużej . W przypadku Roxette intuicja podpowiadała mi, że coś nie gra… Moje przeczucia co do Twojej osoby są jak najbardziej pozytywne .Łobuziara jest śliczna! Ma podobne włoski i oczy do mojego Jaśka .[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7628890]Ale chyba musze przemyslec kilka spraw, bo czuje sie teraz nieswojo, bo albo moj post byl przesadzony, albo czyjas reakcja nieadekwatna do sprawy A, ze ja mam niewyparzony jezor to wie kazdy i pisze to co mysle, nie slodze bez sensu i mam za swoje teraz [/QUOTE]Lea, owszem, piszesz to, co myślisz, ale zgrabnie to formułujesz. Lubię Twoje poczucie humoru. Twój post był dosadny, ale nie ostry. Mimo mojej ogromnej sympatii do Sylwii nie rozumiem dlaczego poczuła się urażona… Przecież to nie był atak wymierzony w jej osobę. Przynajmniej ja tak tego nie odebrałam, ale być może Sylwia poczuła się dotknięta. Miałam i wciąż mam wielką nadzieję, że załatwicie tę sprawę poza wątkiem i wrócicie do nas z uśmiechem na ustach . Przykre jest trochę to, że usunęłaś Sylwię z grona swoich znajomych, ale jak rozumiem, działałaś pod wpływem impulsu… nerwusku .Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mikołajek słodko znęca się nad odkurzaczem siostrzyczki .Ola śpi cudnie i zawodowo pozuje do zdjęcia z kubeczkiem .Cytat:
.Cytat:
Agatka przesłodko śpi na brzuszku , Jasiowi też tak się zdarzyło w naszym łóżku. Skrzynia na zabawki bardzo ładna.Cytat:
Cytat:
![]() Słodka! Bardzo się zmieniła Blaneczka, tak…spoważniała .Piękne zdjęcia! Cytat:
. Teraz zostałam postawiona przed faktem, dostałam w prezencie urodzinowym od męża i bardzo mi się podoba .
|
|
#4034 | ||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie to przez ten kaszel, ale sen jej dobrze zrobi. Cytat:
Klaudunia jest słodka Cytat:
Gratuluję Weronice ząbków, chyba już większość dzieciaków robi się zębata. Cytat:
Agatka słodko śpi, a skrzynia nie jest taka zła. Cytat:
Śliczne rzeczy robisz, ta szkatułka piękna. Cytat:
Motylku trzymajcie się. Czekamy na relacje od lekarza, miejmy nadzieję, że to jednak zęby. Pysiu świetne fotki, masz oko Cytat:
Dziękuję, mam nadzieję, że tak będzie. To chyba wszystko z przemęczenia i monotonii. Cytat:
Cieszę się, że podróż minęła wam szybko i szczęśliwie. Cytat:
Sylwia wracaj, nawet jeśli wasze relacje się rozluźniły to są przecież tu inne osoby, którym na Tobie zależy. Ja wierzę, że wytłumaczycie sobie z Leą tą sytuację. Cytat:
Blanka ma rację. Dziewczyny proszę Was wracajcie tu. Cytat:
Bianko mam nadzieję, że Blaneczka w końcu zasnęła i będziecie mały spokojną noc. Cytat:
Jolu, Maja marudna jest strasznie. Budzi się z płaczem, nigdy tak nie było, ciągle się przytula, co u niej to rzadkość, tak więc zdrowa całkiem nie jest. Do tego wygląda jak potworek cała w plamach, taka ta wysypka bardziej plamista czerwona, niż krostki. . |
||||||||||||
|
|
|
#4035 | |
|
Zadomowienie
|
Ciekawe u kogo ten wąż siedzi?? Pewnie uda się jakoś węża podejść , szkoda nie skorzystać z możliwości zakupu czegoś fajnego![]() Cytat:
Demoniku ja bardzo lubię, jak nam dokładnie i rzeczowo zdajesz relację z rozmów z pediatrą, podajesz linki i w ogóle służysz pomocą. Nigdy nie odebrałam tego jako przemądrzanie. Ton twojej wypowiedzi jest w porządku. |
|
|
|
|
#4036 |
|
Rozeznanie
|
Demoniku, a ja walnę teraz tak prosto z mostu: co się tyczy takiego wyskakiwania jak Filip z konopii i rzucania haseł typu "ktoś tam przemądrzały jest" , to mnie to wkurza. Nie ma przymusu czytania for internetowych. Nie lubię takiego siania niesnasek. Trzeba miec odwagę powiedzieć to temu "komuś tam" osobiście.
Dziękuję Ci za zaufanie. Tak po troszku jestem z Wami od dawna, bo przecież baaardzo długo byłam czytaczem. Łobuza (to jest rodzaj żeński rzeczownika łobuz utworzony przez mego męża) włosów nie posiada w oszałamiającej ilości, za to podobieństwo do Jasia to zacny komplement. na zdjęciu w walizce).Co do zegarków, to niestety Ty jesteś dużo bardziej ekonomiczna i mój mąż z chęcią by mnie na Ciebie wymienił . Ja za bardzo mogę się zdecydować i na zbyt wiele zegarków . 82 anusia - hmhmhm, jakby tu powiedzieć - ostrzegam przed szczególnie niebezpieczną niemiecką rasą węży - są one wyjątkowo jadowite hihihihi. Lea, to o naszej-klasie to na pewno poryw emocji był. Bądź z nami i ju nie rozdrapujmy ran. Powiedziała mądra wiedźma PlePle. O! Edytowane przez Murmelius Czas edycji: 2008-05-22 o 23:11 Powód: dla anusi o wężu jeszcze zapomniałam |
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucę kilka fotek mojego Skarba, który dziś skończył 9 miesięcy . Więcej będzie można zobaczyć w Jaśkowej galerii, w której dłubie mąż .1, 2, 5 - harce w domu ![]() 3, 4 - u Prababci w ogrodzie
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
6, 7, 8 - w ubiegłą sobotę na placu zabaw 9, 10 - w dniu moich urodzin w "Pysiowym" parku Dobrej nocy!
|
#4039 |
|
Rozeznanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7639013]Ja juz nie musze wracac, bo ktos przejal moja paleczke i swietnie mu to wychodzi
[/quote] |
|
|
|
#4040 |
|
Zadomowienie
|
Wiedziałam, że o czymś zapomniałam. Od rana już myślałam o tym by złożyć Blance i Jasiowi życzenia, a jak weszłam wieczorem to wyparowało.
Wszystkiego dobrego maluszki, rośnijcie zdrowo Blaneczko i Jasiu Edit: Demoniku, Jasio jest śliczny. Nie mogę się na niego napatrzeć. Macie świetne zdjęcia, Jasiu będzie miał wspaniałą pamiątkę. Chyba bardzo mu się podobała huśtawka. Podobieństwo z Malwinka też zauważyłam. Oboje mają te śliczne oczęta
|
|
|
|
#4041 |
|
Rozeznanie
|
Demoniczku jak zwykle napatrzyc się nie mogę na ciebie
a jasko w awatorku z dwoma zabkami z przodu sliczny cudowny no ![]() ![]() z tego wszystkie zapomnialam co mialam napisac :P dobranoc mamusie |
|
|
|
#4042 |
|
Rozeznanie
|
Demoniku, strzeż się, namierzyłam Twój zegarek na zdjęciu z Jasiem
.Jaś , a że podobno Malwinka ma oczęta mu podobne, to drogą dedukcji,, indukcji i innych śmiem pomyśleć, że też niczego sobie jest. ![]() Idę spać, bo zdurniałam już ze zmęczenia. |
|
|
|
#4043 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
życzonka dla Jasia i dla Blaneczki sylwia - racaj mi tu szybko razem z twoja listą, ja mam sklerozę i nie pamietam o miesięcznicach i chętnie korzystałam z twojej listy. no i smutno tu bez ciebie. ja tez nie zawsze mam czas wszystko komentować ale skrobne kilka zdań i myślę że dziewczyny to rozumieją. demonik-Jasiu ma aż 2 kaczuszki- super no i w ogóle super fotki. to ja jako jedna z nielicznych mam szczęscie i wymieniłam większoś garderoby- i to nie aż tak duzym kosztem...no i tych centymetrów ubywa mi coraz więcej mój tż lubi jak ładnie wyglądam i sam mnie czasem namawia na kupno czegoś nowego bo to mi czasami szkoda kasy no i mogę cos kupić małej
|
#4044 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny,
Mam newsa dla mnie wielkiego i Wam sie pochwale, wczoraj w buziaczku synka wypatrzylam mala dziurke w dziaselku a dzisiaj moje Drogie kluje mnie tam Pierwszy zabal sie pojawil ![]() A teraz sprawy wizazowe. Sylwia, Lea wracajcie do nas, piszcie kiedy macie czas ale piszcie. Nie gniewajcie sie juz. Murmelius jestes tu bardzo mile widziana. Ja na poczatku jak dolaczylam to tez mialam wrazenie ze nie mam o czym pisac, ze dziewczyny zzyte ze soba i ja sie nie odnajde ale one szybko to zmienily i pozwolily sie zaklimatyzowac w moment. Poza tym to tez mieszkalam w Bialym, tez zostawialam tam znajomych, tez bylam we Francji troche wiec my to prawie jak "ziomalki" ![]() Demoniku no jak Ty mozesz siebie nazywac przemadrzala? , Napisz ze jestes oczytana i madra , Twoje rady to nie przemadrzanie sie tylko dzielenie sie wiedza. myslalam ze o tym wiesz ![]() Joasiu, albumik sliczny, masz talencik |
|
|
|
#4045 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() U nas nocka w miarę, mąż mi tak powiedział bo on ostatnio śpi z dziećmi moje przemęczenie z dwóch lat chyba sięga dna, od kilku dni mąż śpi z dziećmi a mój organizm nie jest wstanie się zregenerowac, ciągle jestem zmęczona i ciągle chce mi się spac, nic mi juz nie daje że mąż spi z dziećmi - nie wiem jak odpocząć, bez dwóch kaw rano nie potrafię funkcjonować. Angina chyba się poddała bo już nic mnie nie boli aneta80s gratulujemy ząbka demoniku zdjecia śliczne a ty masz taką subtelną urode i mam wrażenie że schudłaś dorka ja tez musżę wymienić swoją garderobę bo do obecnej fryzury nic mi nie pasuje, i koniecznie musze kupić sobie buty acha wiecie że mam problem z rozstępami i nic mi nie pomagało ale...aby wspomóc odchudzanie kupiłam sobie żel NIVEA My Silhouette i na odchudzanie nie pomogło ale rozstępy na brzuchu znacznie jasniejsze i o wiele płytsze bruzdy kurcze nikt nie chce kupic tej naszej działki co mnie strasznie dobija bo to znaczy że w tym roku pewnie nie uda nam sie postawić nowego domu a ja mam już dośc tej chatynkii wkurzyła mnie moja tesciowa bo do nas to jej za daleko ( 30km ) i zawsze sie tłumaczy że tescia nie moze zostawić bo chory a poleciala na kilka dni do brukseli do brata mojego męża
|
#4046 | ||
|
Zadomowienie
|
Najlepsze życzenia dla Martusi, Simonka i Michałka
Cytat:
Gratulacje dla Patryczka z okazji pierwszego ząbka. ![]() Cytat:
Oj na prawdę nie ładnie z jej strony. |
||
|
|
|
#4047 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Zacznę od życzeń: dla przedwczorajszych jubilatów: Massimiliana, Mikołaja, Piotrusia, dla wczoraj świętującej Blanki oraz dla dzieci, które dziś obchodzą swoje miesięcznice: Marty, Simona i Michała. Sto lat Okruszki! Dziękuję Wam za życzenia dla Jasia . Eszewerio, od naszego spotkania schudłam może 2 kg... Niewiele, raczej tego nie widać. ![]() Cytat:
Mojego niet .Cytat:
spóźniona odp. : Cytat:
![]() Nie planujemy żadnych zmian w mieszkaniu pod kątem Jasia, remont robiliśmy w zeszłym roku, licząc się z tym, że będzie dziecko i że to nasze kochane dziecko może zasiać spustoszenie . Chcemy jedynie jak najszybciej (może nawet dzisiaj) kupić zabezpieczenia kantów, kontaktów, bramkę na schody itp.Jeśli chodzi o szklany stolik, to ma on fazowane krawędzie i jest z tzw. bezpiecznego szkła, jednak jak każdy inny sprzęt może być niebezpieczny dla buszującego Jasia. Na razie nie mamy pomysłu na zabezpieczenie go, w związku z czym próbujemy odwrócić uwagę synka od stolika.
|
|
#4048 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sylwunia, Lea dziewczyny dajcie sobie po buziaku Piszcie tyle na ile czas Wam pozwoli... Cytat:
bo uwielbiam Wasze fotki, bije z nich tyle ciepła i milosci...a tego nigdy nie za wiele Więc zawsze nimi mogę poprawić sobie humor bo wzbudzają we mnie pozytywne emocjeP.S. Park "Pysiowy" może być nasz wspólny ![]() Cytat:
brawa dla kolejnego zębacza!!!A u Kuby w paszczy nadal zębów brak
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do galerii, to... już za chwileczkę, już za momencik... ale jeszcze nie teraz, bo mąż wieczorem skapitulował .
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

też bym zjadła. Nie mam kiedy gotować, moja mała nie daje mi chwili oddechu. Dobrze, że chociaz mam czas cokolwiek zjeść.

Chciwość mnie pożera.
W tej mojej amerykańskiej wiosce nie ma kompletnie nic oryginalnego. To prawda, że tutaj wszystko jest droższe (bo w Stanach można znaleźć ciuchy dużo taniej, jak się chce), ale za to jakie piekne. 

, skąd Ty znajdujesz czas i siły na takie robótki, bo czasochłonne to jest napewno...

.
A, ze ja mam niewyparzony jezor to wie kazdy i pisze to co mysle, nie slodze bez sensu i mam za swoje teraz
, kupił również skrzynię na zabawki
.
a ja mam już dośc tej chatynki
. Eszewerio, od naszego spotkania schudłam może 2 kg... Niewiele, raczej tego nie widać.