|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2
Cytat:
mam duzy zapas to moze narobie pierogow ![]() Dzien dobry |
|
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Temat pierogow nadal kroluje
Super ![]() Ja chyba sie wezme za krokiety z kapusta i grzybami, daaawno nie mialam. |
|
|
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz nie moge doczekac sie obiadu ![]() Torrence wspolczuje ze tesciowa wszystkim wygadala nie wiem dlaczego niektorzy nie potrafia uszanowac tego że nie kazdy chce od razu rozpowiadac o ciazy ![]() U nas wiedza poki co tylko tesciowie, sami spytali czy dziadkom chcemy sami powiedziec czy oni moga przekazac, ale sami powiemy oczywiscie. W poniedzialek jade do mamy to przekaze jej i bratu i to wszystkie osoby poki co ktore chcemy zeby wiedzialy
|
|
|
|
|
#1084 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie drogie mamusie !
Chciałabym dołączyć do Waszej grupy, jako że też spodziewam się marcowego maleństwa Tp według OM 1 marca, według usg 4 marca. Mam już dwuletnią córeczkę i jednego aniołka z pierwszej ciąży. Mam 31 lat i jestem z Rybnika. Gorąco Was witam i proszę o dołączenie do grupy |
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() ja rano po śniadaniu przywitałam się z muszlą klozetową ![]() Pierwszy raz! I mam strasznego stresa... Mam koleżankę, która nagle zaczęła wymiotować w ciąży mimo dobrego samopoczucia wcześniej i okazało się, że poroniła Mam nadzieję, że to wynik tego jak wczoraj poszalałam... Najpierw duże ciacho "krówka" (spotkanie z koleżankami), do tego cola, potem chipsy+orzeszki. I dopiero przed snem jakieś normalne kanapki z szynką i pasztetem. Błagam, powiedzcie, że to przez to
|
|
#1086 |
|
Zadomowienie
|
Witaj hanusia
My już dawno po śniadaniu. Po obiedzie jadę z małą do taty. Mąż na 14 do roboty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1089 |
|
Zadomowienie
|
Kasia, mój żołądek na pewno by się zbuntował po takich rarytasach
Nawet bez ciąży![]() LaMbria, też lubię ryżową, bo jest neutralna w smaku, ale trzeba ją mieszać z innymi, bo robi beton. Lubię też mąkę z tapioki i sorgo. Jaglana i gryczana mają tę goryczkę, która w sumie do niektórych rzeczy mi pasuje. Z tefu jest mocno charakterystyczna, czasem do racuchów dorzucę łyżkę. Na mojej liście do przetestowania jest jeszcze mąka z bananów. Kukurydzy unikam, teraz jak jest sezon to na świeżą się skuszę. Ostatnio rozmawiałam z koleżanką o tym, jak panowie prą do tego, żeby powiedzieć. Jej rozgadał tylko jak się dowiedział. Wyszło nam, że cieszy ich ten dowód, że są tacy sprawni, a ewentualne poronienie to już nie ich wkład. Mecassie, kiedy idziesz, bo są dwie daty na pierwszej stronie 21. i 24.08? Moje myśli na prenatalne dotyczą tego, czy ciąża jest żywa, a nie czy zdrowa. Mam jednak nierówno pod kopułą ![]() Hanusia, witaj! Jak się wam udało po poronieniu? Miałaś jakieś leki w tej kolejnej ciąży? Torrence, ty już jesteś w II trymestrze? |
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Parapet ja mam w poniedziałek-(21.08) prenatalne a w czwartek (24.08) wizytę u mojego ginka. Cooo ten jajnik dzisiaj mnie tak ciągnie ?
po lewej stronie. A jak kichnelam to najgorzejWysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Mecassie Czas edycji: 2017-08-19 o 10:20 |
|
|
|
#1091 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Matko, jak mi niedobrze..... Mąż pojechał z synkiem a ja idę sprzątać. |
|
|
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to znaczy że więzadła ? Proszę wytłumaczyć laikowi ![]() Czaro_dziejka a widzisz to ty przede mną jednak idziesz. Nie ma Cię na kalendarzu wizyt i mi się zapomniało Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1095 |
|
Zadomowienie
|
Macica do naszego szkieletu jest przymocowana więzadłami. Jak się rozciąga i obciąża, to one mogą też ciągnąć. Właśnie przy kichnięciu/kaszlnięciu wtedy boli bardziej. Sa ich trzy pary: po bokach i z tyłu, więc dlatego może cię ciągnąć z boku.
|
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
Na 10:00
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1099 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Mecassie;76419831]
Właśnie wczoraj byliśmy na prenatalnych. Na szczęście wszystko ok. Kość nosowa jest, przezierność karkowa w normie Cieszę się niesamowicie. Czekam jeszcze tylko na wyniki z krwi testu pappa, ale to na wizycie u mojej Pani dr 5.09.[QUOTE=parapet;76419851]Kasia, mój żołądek na pewno by się zbuntował po takich rarytasach Nawet bez ciąży![]() Hanusia, witaj! Jak się wam udało po poronieniu? Miałaś jakieś leki w tej kolejnej ciąży? Staraliśmy się bardzo długo, bo aż półtorej roku i z diagnostyki nic nie wychodziło, wszystko prócz umiarkowanej jakości nasienia męża było ok. Hsg wyszło dobrze inne wyniki też. Zakwalifikowano nas w 2014 roku do rządowegoprogramu refundacji in vitro i dopiero podczas przygotowań do stymulacji, kiedy całkowicie odpuściliśmy - udało się naturalnie - blokada psychiczna ? A teraz też taka powiedzmy sobie bardzo chciana "wpadka". leków żadnych nie brałam. |
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Hanusia_86 to super! Miałaś prenatalne w Żorach czy w Katowicach ?
|
|
|
#1101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia kobieto, niniejszym wzywam Cię do ogarnięcia się!! W czwartek wieczorem zjadłam kanapkę z konserwą (tak, wiem
) i następnego dnia gorzko tego pożałowałam. Nie wymiotowałam ale miałam wrażenie że jest blisko. Tak samo jest jak zjem za dużo nawet, jak jest to coś normalnego a nie jakiś syf. Mecassie też mnie ciągnie w różnych miejscach. Zaskakująco wysoko również - na początku myślałam, że to piasek w nerkach bo miewałam ten problem, ale jest wszystko dobrze. Więc to macica się rozpycha. Cytat:
Edytowane przez Torrence Czas edycji: 2017-08-19 o 11:03 |
|
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
U torrence to jutro masz wielki dzień
zazdroszczę ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale piszą wszędzie w temacie o bólach podbrzusza, że takie bóle są normalne. |
|
|
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dla zainteresowanych: zarejestrowalam sie wczoraj w programie Bebiprogram- maja troche fajnych artykulow do poczytania i wysylaja mi za free paczuche z poradnikiem i kocykiem sensorycznym wiec zerknijcie sobie i korzystajcie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1107 |
|
Zadomowienie
|
Czas na drzemkę
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dopiero sniadanie zjadlam ale poszlabym juz spac
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zbieram się na zakupy mimo że leje deszcz
|
|
|
#1110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja w pracy dzis i jutro ale za to w poniedzialek jade na tydzien do miasta rodzinnego i juz sie nie moge doczekac odpoczynku
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

mam duzy zapas to moze narobie pierogow 

Super
juz nie moge doczekac sie obiadu
nie wiem dlaczego niektorzy nie potrafia uszanowac tego że nie kazdy chce od razu rozpowiadac o ciazy 

po lewej stronie. A jak kichnelam to najgorzej

) i następnego dnia gorzko tego pożałowałam. Nie wymiotowałam ale miałam wrażenie że jest blisko. Tak samo jest jak zjem za dużo nawet, jak jest to coś normalnego a nie jakiś syf.
zazdroszczę !