|
|
#4051 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
demoniku widać widać zwlaszcza na twarzyczce
|
#4052 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super jestes ubrana na jednym ze zdj - bardzo lubie czerwone dodatki i choruje na taka torebke![]() Kiedys wspomnialam ze jestes kobieca - nie mialam wtedy na mysli absolutnie kilogramow, ale cala twoja osobe i wrazenie jakie odnosze patrzac na twoje zdjecia. Moje slowa nie sa zwykla kurtuazja, wlasnie tak uwazam ![]() Jas niech przyjmie spoznione ale szczere zyczenia z okazji 9 miesiaca To niewybaczalne ale ja zapomnialam o jubileuszu Blanki;( ale dzis w ramach przeprosin wycalowalam porzadnie i stwierdzila ze sie juz nie gniewa![]() Anusia - jak Majeczka dzisiaj? Mam nadzieje ze wysypka schodzi i juz wsyztsko dobrze Duzo zdrowka dla malutkiej!Cytat:
![]() Milego weekendu z Tz ![]() Cytat:
))Cytat:
Cytat:
i specjalnym kwiatuszku od Blanki dla narzeczonego Simonka --- U nas nocka z przygodami, Blanka budzila sie od 3 co jakas godzine z placzem. Obstawiam zeby bo slini sie jak szalona i probuje wszytsko gryzc:/ Z dolnymi zabkami nie bylo az tylu objawow, najwidoczniej gorne bardziej jej dokuczaja ![]() Dzis TZ w pracy, wiec porobilam od rana wielkie porzadki i czekam az malutka skonczy drzemke. Juto idziemy na obiadek do znajomych i ich 10 miesiecznego synka Kubusia ktory ma 8 zebow i chodzi )) Aha - Blanka od wczoraj mowi na mnei Dada a na Krzyska - Baba hehe troszke jej sie pomylilo ale i tak jestem dumna ze moje dziecko zaczyna byc komunikatywne
|
|||||
|
|
|
#4053 |
|
Raczkowanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7641099]Mamy zeba, ale.... on wychodzi na dole w polowie dziasla
Mam sie martwic ![]() [/QUOTE]tzn? jak? boczkiem?
|
#4054 |
|
Raczkowanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7641193]Tak[/QUOTE]
ojojoj no to chyba wizyta u stomatologa czeka mysle ze im prędzej tym lepiej
|
#4055 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Demoniku ja kupiłam zabezpieczenia kantów z Canpol Babibes i jeszcze jakieś nieznanej firmy. Powiem delikatnie, że są do niczego. Te z Canpola niby na wygląd wydają się dość porządnie, gruba guma-kauczuk, ale montaż ich jest w ogóle dla mnie pomylonym pomysłem. Dają do tego taśmę dwustronną klejącą, niby się trzymało, ale po jakiś 2 godzinach jeden sam odpadł, a następne Maja łapkami zdjęła. Bardzo ją interesowało, co to nagle na rogach wyrosło, także raczej przyciągało to jej uwagę do rogów, niż ochraniało. Te drugie były na tej samej zasadzie. Teraz jak na razie zostały mi te taśmy na rogach i może kupię kropelkę i na nią je przymocuje, ale obawiam się, że będzie to punkt strategiczny zabaw Mai. Jeśli znjadziesz jakieś fajne zabezpieczenia daj znać Te do kontaktów z Canpola u nas się sprawdzają. Cytat:
Dziękuję, lepiej już, wysypka jest mniej czerwona, mam nadzieję, że do niedzieli już nie będzie śladu. Maja dziś nawet sporo czasu się bawiła, no i nie było ciągłego mama, meme Także jak na razie jest dobrze![]() Cytat:
![]() Eszewerio złóż spóźnione życzenia Mikołajkowi, chłopcom złożyłam, jemu nie, aż mi głupio. Edit:LeaMiejmy nadzieję, że to boczek tak wychodzi, gratuluję ząbka Oliemu ![]() Pysiu chyba zostałyśmy same z bezzębnymi dziećmi. |
|||
|
|
|
#4056 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuje bardzo za miłe słowa Cytat:
![]() ![]() Ucałuj Majunię od Agatki i cioci Joli Cytat:
Cytat:
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7641316]Jak Tz wroci z pracy to dokladnie obejrzymy, moze to tylko krawedz wychodzi bokiem i reszta wyjdzie normalnie, gora A jest to dolna 3 lub 4 [/quote]Minia może dziąsełko jest spuchnięte i dlatego wydaje sie, że źle wyrasta. Gratulujemy Olenkowi zębolka Patryczku dla zebatka.U nas noc spokojna. Ok 3 przebudziła sie na jedzonko, a ja i wcisnęłam jej smoka . Zmęczona padła w końcu, mam nadzieje, że pośpi conajmniej godzinkę jeszcze.
|
||||
|
|
|
#4057 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
Eszewerio, cieszę się, że masz mozliwość wyspać się w nocy dzięki Twojemu mężowi. Ja mam ssaka, który nie pozwala na odłączenie od źródła mleka. Super, że Twoje rozstępy zbladły, pamiętam jak się nimi martwiłaś. Demoniku, oj, jakoś nie udało mi się ręki zidentyfikować. Ale nic to, zegarek i tak mi się podoba, ostatnio mam fazę na męskie fasony i takowe zakupuję. Dziękuję za odpowiedź na pytanie. My będziemy swój dom po powrocie zabezpieczać. Naprawdę myślę, że masz świetny gust i zawsze chciałam mieć tak pięknie w domu jak Ty, no ale zawsze coś. Do tej pory udało mi się urządzić na 100% jedynie mały pokoik, kiedy mieszkałam w nim u mojej siostry.Pysiamn, 82anusia – nie martwcie się zębami bobasów. Czytałam, że im później zęby wychodzą, tym lepiej. Nie są wtedy tak bardzo narażone na próchnicę, bo po prostu “żyją” krócej. Aneta80s – dzięki moja “ziomalko”. Gratulacje dla zębacza. Biankaaa – miłego i smacznego obiadku. Ale ta Twoja córa zdolna, przodowniczka komunikacji międzyludzkiej. No i grzeczna, skoro dasz radę posprzątać kiedy śpi. Ja mogę zapomnieć...Lea29, a może ten ząb tak się jakby hmhmhm ,no prześwieca z boku dziąsła? No nie umiem tego napisać taka durna jestem. *** U mnie noc nienajgorsza. Malwina obudziła mnie kopaniem w głowę...takie mam grzeczne dziecko! ![]() Teraz drzemie (o, długo to nie potrwa), potem zamierzam przed deszczem zdążyć pospacerować. Teraz napiszę coś, co może się spotkać z oburzeniem i być bardzo niepopularne. Wybaczcie mi, ale ja nie składam życzeń rocznicowych (jak pewnie zauważyłyście). Przyznam się, że ostatnio zapominam nawet o imieninach mamy czy siostry. Nie wiem, jaki jest dzień tygodnia i który to dzień miesiąca (dobrze, że wiem jaki to miesiąc). Nie myślę po prostu o tym. W związku z tym nie chcę raz złożyc zyczeń, raz nie i potem niektórym mamom może być przykro, że o nich zapomniałam. Nie chcę dopuścić do takiej sytuacji (bo zdaje się, że już taka się zdarzyła – Eveli było smutno, że zapomniałyśmy o jej córeczce). Ogłaszam też, że nie oczekuję życzeń dla mojego potwora. Rzekłam, a teraz mnie
Edytowane przez Murmelius Czas edycji: 2008-05-23 o 12:30 Powód: ohydny błąd |
|
|
|
#4058 | |
|
Rozeznanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7638079]Wiecie co, ja juz sama nie wiem o co chodzi
![]() Napisalam do Sylwii wiadomosc, przeprosilam ja, wiem, ze czytala, bo odpisala, a tu wpadam na taka notke, ze zglupialam sama, nie wiem juz, czy ja mam rozdwojenie jazni, ale wkleje to co napisalam do Sylwi, wydaje mi sie, ze wiecej juz nie moglam napisac, no bo co jeszcze... Chcialam Cie przeprosic, moze zbyt pochopnie to wczoraj napisalam, nie chcialam Cie urazic, ani sprawic, zebys odeszla z naszego watku, absolutnie nie bylo moim celem wpedzenie Cie w zly nastroj... Owszem, bylam zlosliwa i moze malo delikatna, ale wierz czy nie, mialm swoje racje, bo dla mnie nasz watek jest czyms tak fajowym, zzylam sie z wami wszystkimi i pomalu juz zaczelo mi byc przykro, ze masz czas dla prywatne , a w watku nie odezwiesz sie od miesiecy, nawet nie masz czasu czy ochoty napisac kilku glupich zdan, rzreciez nie o to chodzi, zebysmy pislay o intymnych i osobistych sprawach, ale o fajne spedzenie czasu, milo jest tez prywatne Ale moze jestem w bledzie, jesli tak to naprawde przepraszam Cie, i uwierz mi, ale ostatnio rzecza jaka mialam zamiar zrobic, to sprawic zebys plakala czy odchodzila z watku... To co ja mam jeszce zrobic, bo nie wiem bo to jest tak że inaczej się odbiera słowo pisane od mówionego ale już mam nadzieję że ciśnienie spadło i wrócicie obie Cytat:
Jaś i Ty nic ująć nic dodać! ciepło i miłość odczuwalna na kilometr "spełniona mama" tak mi się wydaje że mówisz na zdjęciu gdzie trzymasz Jaśka na kolanach I on i Maja ząbki mieć będą bankowo tylko teraz nie chcą się już wpychać w tą kolejkę, Kubuś i Maja za tydzień sami wyskoczą z tą radośną nowiną! a my poczekamy! Joasiah wczesniej jakoś nie oglądłm tych cudów ale dziś zobaczyłam i się szczerze zachwyciłam! Podziwiam i Ciebie i Pyśkę za taki dar jaki macie! Oli gratulujemy ząbka może dziś Motylek wpadnie pow. co lekarz powiedził to Ci odpowie a na razie poczekaj!Murmelius popieram Cię że Ebenka pisząc że są przemądrzałe powinna napisać które (przecież nikt by jej "jaj" nie urwał) a tak to Demonik, która stara się opisywać fachowo i rzeczowo ma sobie coś do zarzucenia. Demoniku gdyby nie Twoje (mówię w swoim imieniu) porady i dokładne opisy to bym z niektórymi rzczami do dziś się glowiła a tak to wchodziłam czytałam i już byłam spokojna albo coś gotowałam Każda coś tu daje od siebie a Ty szczególnie dużoc.d.n ale po południu bo teraz uciekam po prezent dla mamy i teściowej |
|
|
|
|
#4059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.W obronie Demonika to my wszystkie kły i pazury wystawimy, nie ma co! Lea, jak ma Cię to uspokoić to leć do lekarza i już. Na pewno nie zaszkodzi (nawet, jak nie pomoże). |
|
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Jesienne
![]() Lea, nie marudz, Oli jest cudowny tylko woli wszystko po swojemu robic Wielkie te Wasze dzieciaczki!! Zawsze mnie to zaskakuje jak do Was zagladam, jakby one mialy sie zatrzymac i juz takie zostac.. ale to pewnie dlatego, ze jednak moj Hanulekl zawsze jest od nich duzo mniejszy Buziaki wszystkim
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc chcialam oficjalnie oglosic dobra wiadomosc
Pogodzilysmy sie z Lea Okazalo sie,ze zawiodly nas srodki komuikacji, czyli w tym przypadku gg ![]() Murmelius prosze o dane do listy, jakbys mogla to napisz je wg. wzoru , wtedy szybciej je wprowadzam. a to wzor na przykladzie Demoniczki Demonik - 01.09.2007-Jan Michał-Urodzony 22.08.07 3045g, 51cm SN
|
#4062 |
|
Zadomowienie
|
Ufff
)))
|
|
|
|
#4063 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() oto dane: Murmelius - 31.10.2007 - Elisa Malwina - Urodzona 27.10.07 3500 g, 52 cm SN |
|
|
|
|
#4064 |
|
Wtajemniczenie
|
mam neta
niestety wiekszosc funkcji nie dziala,ale moze to wina wizazu. emotikonki odpadaja, wielocytowanie nie pojawia sie przy kazdym poscie, o zdjeciach nie wspomne...bo ich nie widze ![]() napisze co u nas,a zaraz postaram sie wrocic i skomentowac co nieco,bo juz nadrobilam co naskrobalyscie ![]() na poczatku dziekujemy za pamiec miesiecznicowa ![]() U nas lekko nie jest. Si ma 8 zebow !!! we wtorek rozmawialam z Lea i bylo 7,co ze mnie za matka,ze zebow policzyc nie umiem ??? i tak Simulek goraczkuje,nie ma apapetytu,ma biegunke,placze bez powodu na szczescie nie wszystko na raz.mialam kiepskie dni,ale powoli wszystko wraca do normy. Tz sprzedal moj samochod do pracy,zeby kupic mi mniejszy.okazalo sie jednak,ze w ogole go nie interesuje co ja chce,tylko on mi wybierze auto....i zaczelo sie. ostatecznie przeprosil i mam to co chcialam,ale dopiero jak koledzy poparli moj wybor.zdalam sobie sprawe,ze moje zdanie wcale sie nie liczy do Tz nie dociera,ze znam sie na samochodach,elektronice itp.wszystko co powiem musi byc powierdzone przez mezczyn !!! wygarnelam mu wszytsko przy butelce przynego winka,ktore tatus kupil mi w prezencie,a pozniej sie godzilismy ;P od przyszlego czwartku wracam juz tylko na pol etatu,wiec do godz 17 zostaje z Simusiem nie wyobrazam sobie pracy na pelen etat i prowadzenia domu. jestem maksymalnie przemeczona ![]() teraz ide sprobowac wielocytowania. buziaczki mamusie
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
dodane, poprosze jeszcze o wklejenie zdjecia z pierwszych dni zycia
|
#4066 |
|
Rozeznanie
|
Dodaję:
|
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki Murmelius, dodam pozniej(mam jeszcze do dodania mikolajka) bo musze juz leciec
|
#4068 |
|
Raczkowanie
|
Berbeaa Lipinko ale masz słodziaka częściej wklejaj zdjęcia
Biankaaa Lipinko, uroczy spioszek-podroznik.Przylaczam sie do zdania Berbei - wklejaj czesciej fotki Dziękujemy i obiecujemy wklejać częściej ![]() Dorka19801 lipinka- super spioszek- udanego długiego weekendu! Śpioszek to z niego marny hehe, tylko w samochodzie kima czasem. Wam tez życzę udanego wypoczynku Joli31 Lipinko fotki super , dziękuje Ci bardzo; nie wiem tylko, czy znajde czas na zakupy.... Coś na pewno wymyślisz, oczywiście nie musimy chyba prosić się o zdjęcia ze spotkania ![]() 82anusia Piotruś jak malowany, na takie delikatne rysy twarzy. Taka moja mała laleczka, ostatnio trochę marudna no ale cóż, ząbki… Demonik Piotruś w fotelu rozłożył się jak lord! Lord Piotruś . Lord dobreJoasiah Lipinka ja mam wypełnienie feretti i jestem bardzo zadowolona w ogole z poscielki i tego wypełnienia ale uzywamy na razie poduszkę bo kołdra deko za duża poduszka jest płaska i to bardzo duży plus to tak samo jak kupujesz dla siebie kołdre jak kupisz taka poduszke za 5 zl a za 50 zl to widac roznicę oglądałam już te wypełnieni.a i feretti przypadło mi do gustu. Czuc roznice w dotyku wiec mysle ze będzie bardzo dobrze się sprawowac, a Twoja wypowiedz jeszcze mnie w tym utwierdziła joli31 U nas noc spokojna. Ok 3 przebudziła sie na jedzonko, a ja i wcisnęłam jej smoka zasnęła. Może to jest sposób....Jednak nie cieszę sie jeszcze bo z moją panną jest tak, ze dziś jest ok, a jutro be. Polatała po podłodze, upatrzyła drzwi od szafy i chyba pół godzinki otwierała i zamykała . Zmęczona padła w końcu, mam nadzieje, że pośpi conajmniej godzinkę jeszcze. Może u nas tez się ten smok sprawdzi ??? ostatnio Piotrus budzi się co 30-40 minut w nocy i zwalam wine na zabki, to może smoczek okaze się jakims wyjsciem ![]() Jedna z mam pisala ze nie sklada życzeń. Ja tez się dopisuje. Rzadko jestem na necie ostatnio i nie chce tak w kratke na chybil trafil składać. Kiedys mialam troszke wiecej czasu a teraz buuu Murmelius jakie świetne zdjecie i pomysł z odbiciem stopki miodzio bobasPozniej wkleję zdjęcia. Buxki dla was i waszych pociech. Edytowane przez Lipinka Czas edycji: 2008-05-23 o 16:06 Powód: poprawka |
|
|
|
#4069 |
|
Raczkowanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7644681]Lipinko, ja tez mam Feretti i jest bardzo fajna
to super, zaraz po 1 biegnę do sklepu nowy avatarek? ciekawy |
|
|
|
#4070 |
|
Rozeznanie
|
od 18-go nie karmię już piersią więc mam pytanie czy dawać witaminy? napewno gdzieś już o tym rozmawiałyśmy ale same rozuniecie wiek już nie ten i się zapomniało! ![]() Kupiłam po kremie i dokupie po kwiatku i myślę że będzie dobrze?! Kto był na Mazurach i wie gdzie bedzie dobrze z dzieckiem mi przez tydzień dajmy nato w czerwcu? Augustów mnie bardzo kusi ale to bardzo daleko i tak myślę cały czas a czy to wogóle dobry pomysł z dzieckiem na wczasy?
|
|
|
|
#4071 |
|
Rozeznanie
|
Lipinko, to ja pisałam o życzeniach
. Bobas już trochę urósł hihihi, tutaj każdemu dziecku w szpitalu robią odbitki stópek.Maatra - 8 ząbków to niezła jazda . Mam nadzieję, że nagorsze u Was minęło. ja też wracam do pracy na pół etatu po przyjeździe z Francji.Berbeaa, ja o witaminach to ciemna masa, na moim kontynencie nie dają żadnych Za to Mazury to mój rodzinny dom . Czy to dobry pomysł to zalezy od Twoich upodobań (no i gdzie zamierzacie mieszkać). Augustów jest dość zatłoczony w porze urlopowej, polecałabym raczej jakieś gospodarstwo agroturystczne nad jeziorem, pełno ich jest nad Wielkimi Jeziorami Mazurskimi. Ostrzegam przed komarami, moskitiera wieczorami dla małej niezbędna. |
|
|
|
#4072 |
|
Raczkowanie
|
tyle mialam napisac a tu maly potwor sie obudzil...
widze burze na watku ktora na szczescie juz cichnie (mam nadzieje... )mam nadzieje ze na mnie sie dziewczyny nie gniewacie ze troche wypadlam z obiegu wizazowego i nieregularnie zagladam, ale u mnie to ostatnio Maciek, praca, fuchy, albo projekt mieszkania, a w necie to ostatnio glownie plytki i wanny ogladam... TZ to prawie wcale w domu nie ma wiec na mnie wszystko spada ![]() ale jako chwile relaksu traktuje kazde wejscie na nasz watek i poczytanie, co tam u Was nowego wybaczcie dziekuje za odpowiedzi na moje watpliwosci, zwlaszcza Ivy i Demoniczkowi owszem Macius jest alergikiem ale jakos to mu zlagodnialo juz i teraz ma tylko takie male plamki pod kolankami i na lokciach. nawet ostatnio napilam sie mleka i mu sie to nie powiekszylo wiec chyba idzie ku dobremu. mam nadzeje Myshiu ze Michalkowi to tez z czasem minie... buziaczki dla niego a zebow u nas brak i nic nie wskazuje zeby sie pojawily troche sie martwie bo TZ mial zeby w wieku 13 mies. i to najpierw mu wyszly dwa kielki w miejscu gornych jedynek i wygladal jak maly nosferatu![]() na szczescie wyrwali mu je i pod spodem byly juz normalne mleczaki... mam nadzieje ze Maciek tego nie odziedziczy ![]() ok spadam odgrzewac obiad TZ
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
_______________ Ja dziś z mężem idziemy do kościoła na przygotowania do sakramentu chrztu Kubusia ...co tam ma być Zaraz muszę się zbierać ![]() p.s. Dziś dałam Kubie mleczną owsiankę"pyszne śniadanko" Bobovita od 6 miesiaca...bardzo mu smakowala...to jakaś nowiść
|
#4074 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tak na chwilkę
sylwia- super że jesteś juz z nami lea- dobrze że sie dogadałyście, fajny avatarek esz- u ciebie widzę tez zmiana tż jest , był juz przed 11. wracaliśmy pieszo Pietryną ( mała i tak miała opiekę a my chwilkę dla siebie)no tż namówiłam mnie na nowe adidaski. czasami jedna ciężko ciągle w tych pieknycj butkach śmigać a mi jak zwykle żal było pieniążków ale mnie przekonał. no i jest super. czekamy aż mała zaśnie i spadamy.
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
zdjecie mikołajka na liste
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
dubel
|
#4077 |
|
Raczkowanie
|
Jakie sliczne zdjęcie, Mikołajek słodziutki
Co tu tak cicho? mam trochę czasu żeby poplotkować to oczywiście sajlent się zrobił
|
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
zdjecia dodane, lece spac, bo do pracy mam na 7
|
#4079 |
|
Zadomowienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7641099]Mamy zeba, ale.... on wychodzi na dole w polowie dziasla
Mam sie martwic ![]() [/quote]Nie martw się naszej Matyldzie dokładnie tak samo ząb (3 lub 4)wychodził jak miała 2 m-ce i w tym samym miejscu co opisujesz, po czym po pewnym czasie to zniknęło... |
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
Lea, Cave jest moj
(przepraszam za off topic) Edit. Simula, gratuluje zebow!! pokaz zdjecie koniecznie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

. Więcej będzie można zobaczyć w Jaśkowej galerii, w której dłubie mąż
.

, Napisz ze jestes oczytana i madra
a ja mam już dośc tej chatynki
[/QUOTE]

dla zebatka.
i wcisnęłam jej smoka
Ale ta Twoja córa zdolna, przodowniczka komunikacji międzyludzkiej. No i grzeczna, skoro dasz radę posprzątać kiedy śpi. Ja mogę zapomnieć...