Jesienne Mamy 2007 cz. II - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-23, 10:08   #4051
eszeweria
Raczkowanie

Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II

demoniku widać widać zwlaszcza na twarzyczce
Stary 2008-05-23, 10:16   #4052
biankaaa
Zadomowienie

Talking Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II

Cytat:
Napisane przez demonik Pokaż wiadomość
Wrzucę kilka fotek mojego Skarba, który dziś skończył 9 miesięcy . Więcej będzie można zobaczyć w Jaśkowej galerii, w której dłubie mąż .

1, 2, 5 - harce w domu
3, 4 - u Prababci w ogrodzie
Demoniku, zdjecia bardzo ladne. Tak jak Pysia wspomniala - przepelnia je milosc, cieplo i taka rodzinna aura Super jestes ubrana na jednym ze zdj - bardzo lubie czerwone dodatki i choruje na taka torebke
Kiedys wspomnialam ze jestes kobieca - nie mialam wtedy na mysli absolutnie kilogramow, ale cala twoja osobe i wrazenie jakie odnosze patrzac na twoje zdjecia.
Moje slowa nie sa zwykla kurtuazja, wlasnie tak uwazam

Jas niech przyjmie spoznione ale szczere zyczenia z okazji 9 miesiaca To niewybaczalne ale ja zapomnialam o jubileuszu Blanki;( ale dzis w ramach przeprosin wycalowalam porzadnie i stwierdzila ze sie juz nie gniewa

Anusia - jak Majeczka dzisiaj? Mam nadzieje ze wysypka schodzi i juz wsyztsko dobrzeDuzo zdrowka dla malutkiej!

Cytat:
Napisane przez dorka19801 Pokaż wiadomość
witam

to ja jako jedna z nielicznych mam szczęscie i wymieniłam większoś garderoby- i to nie aż tak duzym kosztem...no i tych centymetrów ubywa mi coraz więcej

mój tż lubi jak ładnie wyglądam i sam mnie czasem namawia na kupno czegoś nowego bo to mi czasami szkoda kasy no i mogę cos kupić małej
Moj TZ tez bardzo czesto namawia mnie na kupienie czegos dla siebie, i mimo ze jest we mnie dusza zakupomaniaczki to teraz przejawia sie to w nabywaniu masy rzeczy dla Blanki, o sobie mysle rzadziej
Milego weekendu z Tz
Cytat:
Napisane przez aneta80s Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,

Mam newsa dla mnie wielkiego i Wam sie pochwale, wczoraj w buziaczku synka wypatrzylam mala dziurke w dziaselku a dzisiaj moje Drogie kluje mnie tam .
Pierwszy zabal sie pojawil

A teraz sprawy wizazowe. Sylwia, Lea wracajcie do nas, piszcie kiedy macie czas ale piszcie. Nie gniewajcie sie juz.

Murmelius jestes tu bardzo mile widziana. Ja na poczatku jak dolaczylam to tez mialam wrazenie ze nie mam o czym pisac, ze dziewczyny zzyte ze soba i ja sie nie odnajde ale one szybko to zmienily i pozwolily sie zaklimatyzowac w moment. Poza tym to tez mieszkalam w Bialym, tez zostawialam tam znajomych, tez bylam we Francji troche wiec my to prawie jak "ziomalki"

Demoniku no jak Ty mozesz siebie nazywac przemadrzala? , Napisz ze jestes oczytana i madra , Twoje rady to nie przemadrzanie sie tylko dzielenie sie wiedza. myslalam ze o tym wiesz

Joasiu, albumik sliczny, masz talencik
Anetko - gratulacje z okazji zebolka!!! Teraz masz juz uzbrojonego synka))

Cytat:
Napisane przez eszeweria Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U nas nocka w miarę, mąż mi tak powiedział bo on ostatnio śpi z dziećmi moje przemęczenie z dwóch lat chyba sięga dna, od kilku dni mąż śpi z dziećmi a mój organizm nie jest wstanie się zregenerowac, ciągle jestem zmęczona i ciągle chce mi się spac, nic mi juz nie daje że mąż spi z dziećmi - nie wiem jak odpocząć, bez dwóch kaw rano nie potrafię funkcjonować. Angina chyba się poddała bo już nic mnie nie boli

aneta80s gratulujemy ząbka
demoniku zdjecia śliczne a ty masz taką subtelną urode i mam wrażenie że schudłaś, piękna z was rodzinka i nie jesteś przemądrzała
dorka ja tez musżę wymienić swoją garderobę bo do obecnej fryzury nic mi nie pasuje, i koniecznie musze kupić sobie buty

acha wiecie że mam problem z rozstępami i nic mi nie pomagało ale...aby wspomóc odchudzanie kupiłam sobie żel NIVEA My Silhouette i na odchudzanie nie pomogło ale rozstępy na brzuchu znacznie jasniejsze i o wiele płytsze bruzdy a stosuję go nie całe 2 miesiące - więc polecam

kurcze nikt nie chce kupic tej naszej działki co mnie strasznie dobija bo to znaczy że w tym roku pewnie nie uda nam sie postawić nowego domu a ja mam już dośc tej chatynki
i wkurzyła mnie moja tesciowa bo do nas to jej za daleko ( 30km ) i zawsze sie tłumaczy że tescia nie moze zostawić bo chory a poleciala na kilka dni do brukseli do brata mojego męża
Tesciowa rzeczywiscie niefajnie postapila:/ Co do dzialki to mam nadzieje ze znajdzie sie jednak ktos chetny i za dobra cene:/ Myslalam ze sprzedanie dzialki w okolicy W-wy to nie bedzie zaden problem.

Cytat:
Dzień dobry!

Zacznę od życzeń:

dla przedwczorajszych jubilatów: Massimiliana, Mikołaja, Piotrusia, oraz dla dzieci, które dziś obchodzą swoje miesięcznice: Marty, Simona i Michała. Sto lat Okruszki!
Przylaczam sie do zbiorowych zyczen Demonika, dodajac po buziaku dla kazdego szkrabika i specjalnym kwiatuszku od Blanki dla narzeczonego Simonka

---

U nas nocka z przygodami, Blanka budzila sie od 3 co jakas godzine z placzem. Obstawiam zeby bo slini sie jak szalona i probuje wszytsko gryzc:/ Z dolnymi zabkami nie bylo az tylu objawow, najwidoczniej gorne bardziej jej dokuczaja
Dzis TZ w pracy, wiec porobilam od rana wielkie porzadki i czekam az malutka skonczy drzemke.
Juto idziemy na obiadek do znajomych i ich 10 miesiecznego synka Kubusia ktory ma 8 zebow i chodzi))
Aha - Blanka od wczoraj mowi na mnei Dada a na Krzyska - Baba hehe troszke jej sie pomylilo ale i tak jestem dumna ze moje dziecko zaczyna byc komunikatywne
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 10:34   #4053
eszeweria
Raczkowanie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7641099]Mamy zeba, ale.... on wychodzi na dole w polowie dziasla Mam sie martwic [/QUOTE]

tzn? jak? boczkiem?
Stary 2008-05-23, 10:41   #4054
eszeweria
Raczkowanie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7641193]Tak[/QUOTE]

ojojoj no to chyba wizyta u stomatologa czeka mysle ze im prędzej tym lepiej
Stary 2008-05-23, 10:56   #4055
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:
Chcemy jedynie jak najszybciej (może nawet dzisiaj) kupić zabezpieczenia kantów, kontaktów, bramkę na schody itp.
Jeśli chodzi o szklany stolik, to ma on fazowane krawędzie i jest z tzw. bezpiecznego szkła, jednak jak każdy inny sprzęt może być niebezpieczny dla buszującego Jasia. Na razie nie mamy pomysłu na zabezpieczenie go, w związku z czym próbujemy odwrócić uwagę synka od stolika.

Demoniku ja kupiłam zabezpieczenia kantów z Canpol Babibes i jeszcze jakieś nieznanej firmy. Powiem delikatnie, że są do niczego. Te z Canpola niby na wygląd wydają się dość porządnie, gruba guma-kauczuk, ale montaż ich jest w ogóle dla mnie pomylonym pomysłem. Dają do tego taśmę dwustronną klejącą, niby się trzymało, ale po jakiś 2 godzinach jeden sam odpadł, a następne Maja łapkami zdjęła. Bardzo ją interesowało, co to nagle na rogach wyrosło, także raczej przyciągało to jej uwagę do rogów, niż ochraniało. Te drugie były na tej samej zasadzie. Teraz jak na razie zostały mi te taśmy na rogach i może kupię kropelkę i na nią je przymocuje, ale obawiam się, że będzie to punkt strategiczny zabaw Mai.
Jeśli znjadziesz jakieś fajne zabezpieczenia daj znać
Te do kontaktów z Canpola u nas się sprawdzają.

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Anusia - jak Majeczka dzisiaj? Mam nadzieje ze wysypka schodzi i juz wsyztsko dobrzeDuzo zdrowka dla malutkiej!

Dziękuję, lepiej już, wysypka jest mniej czerwona, mam nadzieję, że do niedzieli już nie będzie śladu. Maja dziś nawet sporo czasu się bawiła, no i nie było ciągłego mama, meme Także jak na razie jest dobrze

Cytat:
Aha - Blanka od wczoraj mowi na mnei Dada a na Krzyska - Baba hehe troszke jej sie pomylilo ale i tak jestem dumna ze moje dziecko zaczyna byc komunikatywne

ważne że mówi, o co Ci chodzi? Dzięki temu masz oryginalne dziecko, co tak będzie mówić jak masy

Eszewerio złóż spóźnione życzenia Mikołajkowi, chłopcom złożyłam, jemu nie, aż mi głupio.

Edit:LeaMiejmy nadzieję, że to boczek tak wychodzi, gratuluję ząbka Oliemu

Pysiu
chyba zostałyśmy same z bezzębnymi dziećmi.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 12:09   #4056
joli31
Rozeznanie

Cytat:
Co zaś się tyczy osób „przemądrzałych”, to obawiam się, że o mnie chodziło... Dużo piszę, jestem gadułą, dzielę się własnymi spostrzeżeniami, sugestiami naszego lekarza, informacjami znalezionymi w książkach, w Internecie, ale nie chcę, by moje wypowiedzi odbierane były jako narzucanie takiego, a nie innego postępowania. Daleka jestem od tego. Dzielę się tym w dobrej wierze, licząc na informację zwrotną . Ten wątek służy m.in. pomaganiu sobie i takie są moje intencje. Jeśli ktoś odbiera je jako wymądrzanie się, to przepraszam i postaram się ostrożniej formułować wypowiedzi.

Wypada pójść w dżinsach . Jesteś zgrabna, we wszystkim Ci ładnie.

Agatka przesłodko śpi na brzuszku , Jasiowi też tak się zdarzyło w naszym łóżku. Skrzynia na zabawki bardzo ładna.
Absolutnie nie jestes przemądarzała. Moim zdaniem jesteś mądrą, oczytaną i sumienną wizażanką.
Dziękuje bardzo za miłe słowa , zarówno pod adresem córeczki jak i moim.

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Agatka słodko śpi, a skrzynia nie jest taka zła.

Gratuluje kolejnego ząbka Agatce.
Jolu, Maja marudna jest strasznie. Budzi się z płaczem, nigdy tak nie było, ciągle się przytula, co u niej to rzadkość, tak więc zdrowa całkiem nie jest. Do tego wygląda jak potworek cała w plamach, taka ta wysypka bardziej plamista czerwona, niż krostki. .
Czyli to jednak trzydniówka
Ucałuj Majunię od Agatki i cioci Joli

Cytat:
Wrzucę kilka fotek mojego Skarba, który dziś skończył 9 miesięcy . Więcej będzie można zobaczyć w Jaśkowej galerii, w której dłubie mąż .

1, 2, 5 - harce w domu
3, 4 - u Prababci w ogrodzie
Cytat:
6, 7, 8 - w ubiegłą sobotę na placu zabaw
9, 10 - w dniu moich urodzin w "Pysiowym" parku

Dobrej nocy!

Fotki swietne.Masz doskonałe oko, i świetny aparat. Jasio słodki , a Ty piękna i elegancka

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7641316]Jak Tz wroci z pracy to dokladnie obejrzymy, moze to tylko krawedz wychodzi bokiem i reszta wyjdzie normalnie, gora

A jest to dolna 3 lub 4 [/quote]
Minia może dziąsełko jest spuchnięte i dlatego wydaje sie, że źle wyrasta.
Gratulujemy Olenkowi zębolka
Patryczku dla zebatka.
U nas noc spokojna. Ok 3 przebudziła sie na jedzonko, a ja i wcisnęłam jej smoka zasnęła. Może to jest sposób....Jednak nie cieszę sie jeszcze bo z moją panną jest tak, ze dziś jest ok, a jutro be. Polatała po podłodze, upatrzyła drzwi od szafy i chyba pół godzinki otwierała i zamykała . Zmęczona padła w końcu, mam nadzieje, że pośpi conajmniej godzinkę jeszcze.
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 12:23   #4057
Murmelius
Rozeznanie

Witajcie!

Eszewerio
, cieszę się, że masz mozliwość wyspać się w nocy dzięki Twojemu mężowi. Ja mam ssaka, który nie pozwala na odłączenie od źródła mleka.
Super, że Twoje rozstępy zbladły, pamiętam jak się nimi martwiłaś.

Demoniku, oj, jakoś nie udało mi się ręki zidentyfikować. Ale nic to, zegarek i tak mi się podoba, ostatnio mam fazę na męskie fasony i takowe zakupuję. Dziękuję za odpowiedź na pytanie. My będziemy swój dom po powrocie zabezpieczać. Naprawdę myślę, że masz świetny gust i zawsze chciałam mieć tak pięknie w domu jak Ty, no ale zawsze coś. Do tej pory udało mi się urządzić na 100% jedynie mały pokoik, kiedy mieszkałam w nim u mojej siostry.

Pysiamn, 82anusia
– nie martwcie się zębami bobasów. Czytałam, że im później zęby wychodzą, tym lepiej. Nie są wtedy tak bardzo narażone na próchnicę, bo po prostu “żyją” krócej.

Aneta80s – dzięki moja “ziomalko”. Gratulacje dla zębacza.

Biankaaa – miłego i smacznego obiadku. Ale ta Twoja córa zdolna, przodowniczka komunikacji międzyludzkiej. No i grzeczna, skoro dasz radę posprzątać kiedy śpi. Ja mogę zapomnieć...

Lea29, a może ten ząb tak się jakby hmhmhm ,no prześwieca z boku dziąsła? No nie umiem tego napisać taka durna jestem.

U mnie noc nienajgorsza. Malwina obudziła mnie kopaniem w głowę...takie mam grzeczne dziecko!
Teraz drzemie (o, długo to nie potrwa), potem zamierzam przed deszczem zdążyć pospacerować.

Teraz napiszę coś, co może się spotkać z oburzeniem i być bardzo niepopularne. Wybaczcie mi, ale ja nie składam życzeń rocznicowych (jak pewnie zauważyłyście). Przyznam się, że ostatnio zapominam nawet o imieninach mamy czy siostry. Nie wiem, jaki jest dzień tygodnia i który to dzień miesiąca (dobrze, że wiem jaki to miesiąc). Nie myślę po prostu o tym. W związku z tym nie chcę raz złożyc zyczeń, raz nie i potem niektórym mamom może być przykro, że o nich zapomniałam. Nie chcę dopuścić do takiej sytuacji (bo zdaje się, że już taka się zdarzyła – Eveli było smutno, że zapomniałyśmy o jej córeczce). Ogłaszam też, że nie oczekuję życzeń dla mojego potwora. Rzekłam, a teraz mnie

Edytowane przez Murmelius
Czas edycji: 2008-05-23 o 12:30 Powód: ohydny błąd
Murmelius jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 12:31   #4058
berbeaa
Rozeznanie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7638079]Wiecie co, ja juz sama nie wiem o co chodzi

Napisalam do Sylwii wiadomosc, przeprosilam ja, wiem, ze czytala, bo odpisala, a tu wpadam na taka notke, ze zglupialam sama, nie wiem juz, czy ja mam rozdwojenie jazni, ale wkleje to co napisalam do Sylwi, wydaje mi sie, ze wiecej juz nie moglam napisac, no bo co jeszcze...

Chcialam Cie przeprosic, moze zbyt pochopnie to wczoraj napisalam, nie chcialam Cie urazic, ani sprawic, zebys odeszla z naszego watku, absolutnie nie bylo moim celem wpedzenie Cie w zly nastroj... Owszem, bylam zlosliwa i moze malo delikatna, ale wierz czy nie, mialm swoje racje, bo dla mnie nasz watek jest czyms tak fajowym, zzylam sie z wami wszystkimi i pomalu juz zaczelo mi byc przykro, ze masz czas dla prywatne , a w watku nie odezwiesz sie od miesiecy, nawet nie masz czasu czy ochoty napisac kilku glupich zdan, rzreciez nie o to chodzi, zebysmy pislay o intymnych i osobistych sprawach, ale o fajne spedzenie czasu, milo jest tez prywatne Ale moze jestem w bledzie, jesli tak to naprawde przepraszam Cie, i uwierz mi, ale ostatnio rzecza jaka mialam zamiar zrobic, to sprawic zebys plakala czy odchodzila z watku...

To co ja mam jeszce zrobic, bo nie wiem [/quote]

bo to jest tak że inaczej się odbiera słowo pisane od mówionego ale już mam nadzieję że ciśnienie spadło i wrócicie obie a Ty Lea nie zasłaniaj się Murmelius

Cytat:
Dzień dobry!

Zacznę od życzeń:

dla przedwczorajszych jubilatów: Massimiliana, Mikołaja, Piotrusia, dla wczoraj świętującej Blanki i Jasia oraz dla dzieci, które dziś obchodzą swoje miesięcznice: Marty, Simona i Michała. Sto lat Okruszki!
Witaj! zgapiłam po Tobie bo przecież ja starsza pani zapomniałam o życzeniach, także ode mnie też cale 100 lat i

Jaś i Ty nic ująć nic dodać! ciepło i miłość odczuwalna na kilometr "spełniona mama" tak mi się wydaje że mówisz na zdjęciu gdzie trzymasz Jaśka na kolanach

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
...

A u Kuby w paszczy nadal zębów brak
I on i Maja ząbki mieć będą bankowo tylko teraz nie chcą się już wpychać w tą kolejkę, Kubuś i Maja za tydzień sami wyskoczą z tą radośną nowiną! a my poczekamy!

Joasiah wczesniej jakoś nie oglądłm tych cudów ale dziś zobaczyłam i się szczerze zachwyciłam! Podziwiam i Ciebie i Pyśkę za taki dar jaki macie!

Oli gratulujemy ząbka Lea poczekaj z tym stomatologiem bo może za dwa dni się okarze że piękny, prościusieńki ząbek rośnie. Nie pamiętam ale Maxio miał chyba też taki problem ale tak nie pamiętam jak to się skończyło może dziś Motylek wpadnie pow. co lekarz powiedził to Ci odpowie a na razie poczekaj!

Murmelius popieram Cię że Ebenka pisząc że są przemądrzałe powinna napisać które (przecież nikt by jej "jaj" nie urwał) a tak to Demonik, która stara się opisywać fachowo i rzeczowo ma sobie coś do zarzucenia. Demoniku gdyby nie Twoje (mówię w swoim imieniu) porady i dokładne opisy to bym z niektórymi rzczami do dziś się glowiła a tak to wchodziłam czytałam i już byłam spokojna albo coś gotowałam Każda coś tu daje od siebie a Ty szczególnie dużo

c.d.n ale po południu bo teraz uciekam po prezent dla mamy i teściowej
berbeaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 12:42   #4059
Murmelius
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez berbeaa Pokaż wiadomość
a Ty Lea nie zasłaniaj się Murmelius

Murmelius popieram Cię że Ebenka pisząc że są przemądrzałe powinna napisać które (przecież nikt by jej "jaj" nie urwał) a tak to Demonik, która stara się opisywać fachowo i rzeczowo ma sobie coś do zarzucenia. Demoniku gdyby nie Twoje (mówię w swoim imieniu) porady i dokładne opisy to bym z niektórymi rzczami do dziś się glowiła a tak to wchodziłam czytałam i już byłam spokojna albo coś gotowałam Każda coś tu daje od siebie a Ty szczególnie dużo

c.d.n ale po południu bo teraz uciekam po prezent dla mamy i teściowej
Berbeaa, udanych łowów! No Lea juz bacikiem ode mnie dostała, bo ja nie czuję się przygotowana psychicznie na zasłanianie Jej i jeszcze będę musiała do psychologa iść, czy co .
W obronie Demonika to my wszystkie kły i pazury wystawimy, nie ma co!

Lea, jak ma Cię to uspokoić to leć do lekarza i już. Na pewno nie zaszkodzi (nawet, jak nie pomoże).
Stary 2008-05-23, 14:02   #4060
szperrr
Zakorzenienie

Czesc Jesienne

Lea, nie marudz, Oli jest cudowny tylko woli wszystko po swojemu robic

Wielkie te Wasze dzieciaczki!! Zawsze mnie to zaskakuje jak do Was zagladam, jakby one mialy sie zatrzymac i juz takie zostac.. ale to pewnie dlatego, ze jednak moj Hanulekl zawsze jest od nich duzo mniejszy Buziaki wszystkim
Stary 2008-05-23, 14:46   #4061
sylwia-zuza
Zakorzenienie

Czesc chcialam oficjalnie oglosic dobra wiadomosc Pogodzilysmy sie z Lea Okazalo sie,ze zawiodly nas srodki komuikacji, czyli w tym przypadku gg

Murmelius prosze o dane do listy, jakbys mogla to napisz je wg. wzoru , wtedy szybciej je wprowadzam.
a to wzor na przykladzie Demoniczki
Demonik - 01.09.2007-Jan Michał-Urodzony 22.08.07 3045g, 51cm SN
Stary 2008-05-23, 14:54   #4062
biankaaa
Zadomowienie

Ufff )))
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 15:27   #4063
Murmelius
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwia-zuza Pokaż wiadomość
Czesc chcialam oficjalnie oglosic dobra wiadomosc Pogodzilysmy sie z Lea Okazalo sie,ze zawiodly nas srodki komuikacji, czyli w tym przypadku gg

Murmelius prosze o dane do listy, jakbys mogla to napisz je wg. wzoru , wtedy szybciej je wprowadzam.
a to wzor na przykladzie Demoniczki
Demonik - 01.09.2007-Jan Michał-Urodzony 22.08.07 3045g, 51cm SN

oto dane:
Murmelius - 31.10.2007 - Elisa Malwina - Urodzona 27.10.07 3500 g, 52 cm SN
Stary 2008-05-23, 15:33   #4064
maatra
Wtajemniczenie

mam neta niestety wiekszosc funkcji nie dziala,ale moze to wina wizazu. emotikonki odpadaja, wielocytowanie nie pojawia sie przy kazdym poscie, o zdjeciach nie wspomne...bo ich nie widze

napisze co u nas,a zaraz postaram sie wrocic i skomentowac co nieco,bo juz nadrobilam co naskrobalyscie

na poczatku dziekujemy za pamiec miesiecznicowa
U nas lekko nie jest. Si ma 8 zebow !!! we wtorek rozmawialam z Lea i bylo 7,co ze mnie za matka,ze zebow policzyc nie umiem ??? i tak Simulek goraczkuje,nie ma apapetytu,ma biegunke,placze bez powodu na szczescie nie wszystko na raz.

mialam kiepskie dni,ale powoli wszystko wraca do normy. Tz sprzedal moj samochod do pracy,zeby kupic mi mniejszy.okazalo sie jednak,ze w ogole go nie interesuje co ja chce,tylko on mi wybierze auto....i zaczelo sie. ostatecznie przeprosil i mam to co chcialam,ale dopiero jak koledzy poparli moj wybor.zdalam sobie sprawe,ze moje zdanie wcale sie nie liczy do Tz nie dociera,ze znam sie na samochodach,elektronice itp.wszystko co powiem musi byc powierdzone przez mezczyn !!!
wygarnelam mu wszytsko przy butelce przynego winka,ktore tatus kupil mi w prezencie,a pozniej sie godzilismy ;P

od przyszlego czwartku wracam juz tylko na pol etatu,wiec do godz 17 zostaje z Simusiem nie wyobrazam sobie pracy na pelen etat i prowadzenia domu. jestem maksymalnie przemeczona

teraz ide sprobowac wielocytowania. buziaczki mamusie
Stary 2008-05-23, 15:38   #4065
sylwia-zuza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Murmelius Pokaż wiadomość

oto dane:
Murmelius - 31.10.2007 - Elisa Malwina - Urodzona 27.10.07 3500 g, 52 cm SN
dodane, poprosze jeszcze o wklejenie zdjecia z pierwszych dni zycia
Stary 2008-05-23, 15:53   #4066
Murmelius
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwia-zuza Pokaż wiadomość
dodane, poprosze jeszcze o wklejenie zdjecia z pierwszych dni zycia
Dodaję:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 071027153531.jpg (45,9 KB, 41 załadowań)
Stary 2008-05-23, 16:00   #4067
sylwia-zuza
Zakorzenienie

dzieki Murmelius, dodam pozniej(mam jeszcze do dodania mikolajka) bo musze juz leciec
Stary 2008-05-23, 16:02   #4068
Lipinka
Raczkowanie

Berbeaa Lipinko ale masz słodziaka częściej wklejaj zdjęcia
Biankaaa Lipinko, uroczy spioszek-podroznik.Przylaczam sie do zdania Berbei - wklejaj czesciej fotki
Dziękujemy i obiecujemy wklejać częściej

Dorka19801 lipinka- super spioszek- udanego długiego weekendu!
Śpioszek to z niego marny hehe, tylko w samochodzie kima czasem. Wam tez życzę udanego wypoczynku

Joli31 Lipinko fotki super , dziękuje Ci bardzo; nie wiem tylko, czy znajde czas na zakupy....
Coś na pewno wymyślisz, oczywiście nie musimy chyba prosić się o zdjęcia ze spotkania

82anusia Piotruś jak malowany, na takie delikatne rysy twarzy.
Taka moja mała laleczka, ostatnio trochę marudna no ale cóż, ząbki…
Demonik Piotruś w fotelu rozłożył się jak lord! Lord Piotruś .
Lord dobre

Joasiah Lipinka ja mam wypełnienie feretti i jestem bardzo zadowolona w ogole z poscielki i tego wypełnienia ale uzywamy na razie poduszkę bo kołdra deko za duża
poduszka jest płaska i to bardzo duży plus
to tak samo jak kupujesz dla siebie kołdre jak kupisz taka poduszke za 5 zl a za 50 zl to widac roznicę
oglądałam już te wypełnieni.a i feretti przypadło mi do gustu. Czuc roznice w dotyku wiec mysle ze będzie bardzo dobrze się sprawowac, a Twoja wypowiedz jeszcze mnie w tym utwierdziła

joli31 U nas noc spokojna. Ok 3 przebudziła sie na jedzonko, a ja i wcisnęłam jej smoka zasnęła. Może to jest sposób....Jednak nie cieszę sie jeszcze bo z moją panną jest tak, ze dziś jest ok, a jutro be. Polatała po podłodze, upatrzyła drzwi od szafy i chyba pół godzinki otwierała i zamykała . Zmęczona padła w końcu, mam nadzieje, że pośpi conajmniej godzinkę jeszcze.

Może u nas tez się ten smok sprawdzi ??? ostatnio Piotrus budzi się co 30-40 minut w nocy i zwalam wine na zabki, to może smoczek okaze się jakims wyjsciem

Jedna z mam pisala ze nie sklada życzeń. Ja tez się dopisuje. Rzadko jestem na necie ostatnio i nie chce tak w kratke na chybil trafil składać. Kiedys mialam troszke wiecej czasu a teraz buuu

Murmelius jakie świetne zdjecie i pomysł z odbiciem stopki miodzio bobas

Pozniej wkleję zdjęcia. Buxki dla was i waszych pociech.

Edytowane przez Lipinka
Czas edycji: 2008-05-23 o 16:06 Powód: poprawka
Lipinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 16:11   #4069
Lipinka
Raczkowanie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7644681]Lipinko, ja tez mam Feretti i jest bardzo fajna Polecam [/QUOTE]

to super, zaraz po 1 biegnę do sklepu nowy avatarek? ciekawy
Stary 2008-05-23, 16:22   #4070
berbeaa
Rozeznanie

coś miałam jeszcze odpowiadać ale jak taka wiadomość to piwko psst i ciuk ciuk!
od 18-go nie karmię już piersią więc mam pytanie czy dawać witaminy? napewno gdzieś już o tym rozmawiałyśmy ale same rozuniecie wiek już nie ten i się zapomniało!

Kupiłam po kremie i dokupie po kwiatku i myślę że będzie dobrze?!

Kto był na Mazurach i wie gdzie bedzie dobrze z dzieckiem mi przez tydzień dajmy nato w czerwcu? Augustów mnie bardzo kusi ale to bardzo daleko i tak myślę cały czas a czy to wogóle dobry pomysł z dzieckiem na wczasy?
berbeaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 16:39   #4071
Murmelius
Rozeznanie

Lipinko, to ja pisałam o życzeniach . Bobas już trochę urósł hihihi, tutaj każdemu dziecku w szpitalu robią odbitki stópek.

Maatra - 8 ząbków to niezła jazda . Mam nadzieję, że nagorsze u Was minęło. ja też wracam do pracy na pół etatu po przyjeździe z Francji.

Berbeaa, ja o witaminach to ciemna masa, na moim kontynencie nie dają żadnych .
Za to Mazury to mój rodzinny dom . Czy to dobry pomysł to zalezy od Twoich upodobań (no i gdzie zamierzacie mieszkać). Augustów jest dość zatłoczony w porze urlopowej, polecałabym raczej jakieś gospodarstwo agroturystczne nad jeziorem, pełno ich jest nad Wielkimi Jeziorami Mazurskimi. Ostrzegam przed komarami, moskitiera wieczorami dla małej niezbędna.
Stary 2008-05-23, 17:01   #4072
annula
Raczkowanie

GG do annula

tyle mialam napisac a tu maly potwor sie obudzil...
widze burze na watku ktora na szczescie juz cichnie (mam nadzieje...)
mam nadzieje ze na mnie sie dziewczyny nie gniewacie ze troche wypadlam z obiegu wizazowego i nieregularnie zagladam, ale u mnie to ostatnio Maciek, praca, fuchy, albo projekt mieszkania, a w necie to ostatnio glownie plytki i wanny ogladam... TZ to prawie wcale w domu nie ma wiec na mnie wszystko spada
ale jako chwile relaksu traktuje kazde wejscie na nasz watek i poczytanie, co tam u Was nowego. ubolewam nad tym ze tak rzadko ale i tak za kazdym razem mam wyrzuty sumienia bo samo przeczytanie juz zajmuje mi mnostwo czasu
wybaczcie
dziekuje za odpowiedzi na moje watpliwosci, zwlaszcza Ivy i Demoniczkowi
owszem Macius jest alergikiem ale jakos to mu zlagodnialo juz i teraz ma tylko takie male plamki pod kolankami i na lokciach. nawet ostatnio napilam sie mleka i mu sie to nie powiekszylo wiec chyba idzie ku dobremu.
mam nadzeje Myshiu ze Michalkowi to tez z czasem minie... buziaczki dla niego
a zebow u nas brak i nic nie wskazuje zeby sie pojawily
troche sie martwie bo TZ mial zeby w wieku 13 mies. i to najpierw mu wyszly dwa kielki w miejscu gornych jedynek i wygladal jak maly nosferatu
na szczescie wyrwali mu je i pod spodem byly juz normalne mleczaki... mam nadzieje ze Maciek tego nie odziedziczy
ok spadam odgrzewac obiad TZ
annula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 17:24   #4073
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Ufff )))

Zaraz muszę się zbierać

p.s. Dziś dałam Kubie mleczną owsiankę"pyszne śniadanko" Bobovita od 6 miesiaca...bardzo mu smakowala...to jakaś nowiść

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 19:22   #4074
dorka19801
Wtajemniczenie

ja tak na chwilkę

sylwia- super że jesteś juz z nami

lea- dobrze że sie dogadałyście, fajny avatarek

esz- u ciebie widzę tez zmiana

tż jest , był juz przed 11.

wracaliśmy pieszo Pietryną ( mała i tak miała opiekę a my chwilkę dla siebie)no tż namówiłam mnie na nowe adidaski. czasami jedna ciężko ciągle w tych pieknycj butkach śmigać a mi jak zwykle żal było pieniążków ale mnie przekonał.

no i jest super. czekamy aż mała zaśnie i spadamy.
dorka19801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 21:48   #4075
sylwia-zuza
Zakorzenienie

zdjecie mikołajka na liste
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg na drugi dzie? od narodzin2.JPG (38,5 KB, 18 załadowań)
Stary 2008-05-23, 21:49   #4076
sylwia-zuza
Zakorzenienie

dubel
Stary 2008-05-23, 21:53   #4077
Lipinka
Raczkowanie

Jakie sliczne zdjęcie, Mikołajek słodziutki
Co tu tak cicho? mam trochę czasu żeby poplotkować to oczywiście sajlent się zrobił
Stary 2008-05-23, 21:59   #4078
sylwia-zuza
Zakorzenienie

zdjecia dodane, lece spac, bo do pracy mam na 7
Stary 2008-05-23, 22:07   #4079
ebena
Zadomowienie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7641099]Mamy zeba, ale.... on wychodzi na dole w polowie dziasla Mam sie martwic [/quote]
Nie martw się naszej Matyldzie dokładnie tak samo ząb (3 lub 4)wychodził jak miała 2 m-ce i w tym samym miejscu co opisujesz, po czym po pewnym czasie to zniknęło... i teraz jeszcze pusto
ebena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 22:19   #4080
szperrr
Zakorzenienie

Lea, Cave jest moj , z tymi wszystkimi swoimi zlymi nasionami i balladami mordercow.. i tym glosem wiec jak nie zmienisz avatara, to ja bede musiala pozegnac sie ze zdjeciem sllodkiej Hani i tez wstawic Nickusia

(przepraszam za off topic)

Edit. Simula, gratuluje zebow!! pokaz zdjecie koniecznie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości