❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤ - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-19, 14:11   #2911
zVenus
Zakorzenienie

Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Nieee

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Witaj natalqmm
15kg...o matko a mialas chociaz z czego tyle spasc???? Nie wyobrazam sobie schudnac 15kg...dobrze ze dzidzia.zdrowa. dbaj.o siebie

zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 14:23   #2912
ZwariowanaWariatka
gotowa do działania

Cytat:
Napisane przez Natalqmm Pokaż wiadomość
Kobietki, powiedzcie Mi prosze kiedy zamierzacie brac sie za wyprawke. Jestem troche wariatka - mam jasno okreslony plan (np szare sciany w biale kropki- niezaleznie od plci). Podobnie z wlasna lista zakupowa. Troche to szalenstwo ale jako pierworodka mam zeszyt w ktorym mam dokladna liste co kupuje z dzialami typu apteka , kapiel, meble itd itd. Szaleje troche na tym zwolnieniu cale dnie sama w domu. Ale powoli mam takie cos, ze bardzo chcialabym ruszac - nie oszukujmy sie kosztuje to wszytsko naprawde sporo. Choc, z drugiej strony boje sie ... Mam takie jakies wrazenie ze po 10 tyg mamy niby juz pewnosc, a drugi taki punkt to 20/21 Tyg ciazy. Co o Tym sadzicie?:p rosi:
Kochana! Ja już dawno ruszyłam. Na początku jakieś pierdółki drobne typu flanelki, ale mam też 2 małe paczki pampers 1, a ostatnio wzięliśmy duży karton "dwójek" bo w lidlu są w tekiej promo, że szkoda było nie skorzystać A i 6cio pak chusteczek jeszcze mam i laktator medelę i nowe butelki kupiłam ze smoczkami No i leżaczek tiny love, także tego
A co do pogrubionego to nie wierzę w zabobony, ale sama czekałam do tego 12 tygodnia Jak z dzidzią wszystko dobrze to szalej, bo tak na raz to kilka tysi się pewnie zbierze, a znowu takie zakupy zimą też mogą być niewygodne. Mam nadzieję, że we wrześniu się dowiem jaka płeć, to poszaleję z ubrankami

Edytowane przez ZwariowanaWariatka
Czas edycji: 2017-08-19 o 14:31
ZwariowanaWariatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 14:39   #2913
LoveMessages
Zakorzenienie

Ja bym chciała już powoli kupować, ale nie wiem co bo nie wiem co mam czy chłopca czy dziewczynkę. Myśle że po wakacjach we wrześniu ogarniemy pokoik. Będzie miętowy, tylko później dodatki lawendowe albo granatowe.
Dużo fajnych pomysłów jest na Printerest.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
LoveMessages jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 14:55   #2914
Betsy93
Rozeznanie

Witam również nowe mamusie😊,
U nas pogoda się zepsuła jest 19 stopni i niedawno się rozpadło.. podobno już się jesie zbliża na całego.. brr😕. Ale ma też to swoje plusy bo coraz bliżej do lutego.. 😉.
Ja już mam ogarnięte mieszkanie, pozmywane podłogi, musiałam to wykorzystać bo dziś wybitnie dobrze się czuje..a zazwyczaj sobote mam wyjęta z życiorysu..
Jeśli chodzi o libido to też już kiedyś pisałam że u mnie w ciazy poszło w górę, jest lepiej niż przed 😉zobaczymy czy tak do końca będzie.
Mnie też już kusi kupic jakieś ciuszki. Ostatnio w smyku widziałam takie mega przeceny ale opanowałam się bo po pierwsze nie znamy płci.. A po drugie postanowiłam poczekać do usg polowkowego czyli gdzieś tak około końca wrzesnia się wezmę za wyprawke😉

Betsy93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 15:07   #2915
whtvrwhtvr
Raczkowanie

Cytat:
Kobietki, powiedzcie Mi prosze kiedy zamierzacie brac sie za wyprawke. Jestem troche wariatka - mam jasno okreslony plan (np szare sciany w biale kropki- niezaleznie od plci). Podobnie z wlasna lista zakupowa. Troche to szalenstwo ale jako pierworodka mam zeszyt w ktorym mam dokladna liste co kupuje z dzialami typu apteka , kapiel, meble itd itd. Szaleje troche na tym zwolnieniu cale dnie sama w domu. Ale powoli mam takie cos, ze bardzo chcialabym ruszac - nie oszukujmy sie kosztuje to wszytsko naprawde sporo. Choc, z drugiej strony boje sie ... Mam takie jakies wrazenie ze po 10 tyg mamy niby juz pewnosc, a drugi taki punkt to 20/21 Tyg ciazy. Co o Tym sadzicie?:p rosi:
Ja też już mam całą listę łącznie z markami produktów nawet takich małych ☠☠☠☠☠☠☠ek analizowałam nawet składy mokrych chusteczek... Ale przyznaję się do tego tylko anonimowo, jak mnie ktoś z rodziny pyta czy wiem co będę kupować to mówię ''nieee jeszcze tyle czasu...''
A ostatnio Teściowa mi mówiła że po co kupować wózek teraz, zawsze się kupowało dopiero jak już się dziecko urodziło... Tak, ale chyba 50 lat temu... Jak ludzie wierzyli w dziwne zabobony

Edytowane przez whtvrwhtvr
Czas edycji: 2017-08-19 o 15:12
whtvrwhtvr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 15:12   #2916
Natalqmm
Przyczajenie

Mam tak samo !!! Chociaz zaczynam nabierac dystansu do EKOwychowania... Przepraszam jesli kogos uraze ale ... Pampersy wielorazowe, pranie w stylu eko - kasztany? , chusta zamiast wozka, brak chemi tylko maczka, podmywanie wylacznie w zlewie ... itd itd Absolutnie nie dla mnie ...
Natalqmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 15:15   #2917
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whtvrwhtvr Pokaż wiadomość
Ja też już mam całą listę łącznie z markami produktów nawet takich małych ek analizowałam nawet składy mokrych chusteczek... Ale przyznaję się do tego tylko anonimowo, jak mnie ktoś z rodziny pyta czy wiem co będę kupować to mówię ''nieee jeszcze tyle czasu...''
A ostatnio Teściowa mi mówiła że po co kupować wózek teraz, zawsze się kupowało dopiero jak już się dziecko urodziło... Tak, ale chyba 50 lat temu... Jak ludzie wierzyli w dziwne zabobony

Ja tak miałam w 1 ciąży
Ale to normalne trzeba ten szał przeżyć to jedyne niepowtarzalne uczucie! Też analizowalam wszelkie składy teraz co nieco pamiętam i tego się trzymam

zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 15:24   #2918
ZwariowanaWariatka
gotowa do działania

❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤

Natalqmm tez mam takie podejście żeby nie przesadzać w tym temacie. Chusteczki dla małego używałam pampersa nic mu nie było. Wiem ze nie ma najlepszego składu ale wypróbuje na dzidzi a jak się nie sprawdza to kupię delikatniejsze. Prac zamierzam w normalnym "dorosłym" proszku razem z naszymi ubraniami tak jak przy młodym i płukać w lenorze sensitive. Prasowałam ubranka tylko na pierwszy raz, po co aż tak ograniczać bakterie które i tak są dookoła na kurtkach, podłodze, nie da się przed tym uciec, ale szanuje odmienne zdania i to ze ktoś lubi mieć wszystko eko i sterylne

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez ZwariowanaWariatka
Czas edycji: 2017-08-19 o 15:25
Stary 2017-08-19, 15:46   #2919
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Mam tak samo !!! Chociaz zaczynam nabierac dystansu do EKOwychowania... Przepraszam jesli kogos uraze ale ... Pampersy wielorazowe, pranie w stylu eko - kasztany? , chusta zamiast wozka, brak chemi tylko maczka, podmywanie wylacznie w zlewie ... itd itd Absolutnie nie dla mnie ...
Mój syn nie był na pieluchach wielorasowych ale na lato dla drugiego dziecka na pewno kupię, mi nie byłoby miło chodzic w tym sztucznym g...wnie I zawsze mi żal syna ale myślałam ze może się odpieluchuje to nie kupiłam na ten rok i szkoda, bo jednak nie odpueluchowal się.

A maka ziemniaczana jest dużo lepsza na tyłek od sztucznych zasypek

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

moj syn od początku na jakichś chusteczkach z biedry, dla drugiego chce coś lepszego do tylka
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 15:48   #2920
karska
Wtajemniczenie

Witam się w deszczowy dzień hejka nowe dziewczyny coraz więcej nas

Jesteśmy z mężem u mojej mamy, padam bo wypralam i wyprasowalam wszystkie firany, a mąż umył okna od rana zbierało się na deszcz i właśnie luneło.

Za mIesiąc przeprowadzamy się do nowego domu więc już w przyszlym tygodniu ruszamy z zakupami budowlanymi a później dekoracje już mam wizje na każdy pokój

Ja jakoś nie mam ciśnienia na wyprawkę dla synka, zacznę w październiku. Jakoś teraz wydaje mi się za wcześnie. Czy wydam tą kasę teraz czy później to bez różnicy, chociaż będę pewniejsza wyborów

Sent from my ALE-L21 using Wizaz Forum mobile app
karska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 15:48   #2921
201710041131
Konto usunięte

O te https://www.ekodrogeria.pl/chusteczk...xoCoTsQAvD_BwE
Stary 2017-08-19, 15:50   #2922
Natalqmm
Przyczajenie

kazda mama ma wlasny swiatopoglad ... Ja, osobiscie jakos nie kupuje tego. Chociaz tez zaczyna mi sie zapalac lampka co jest rzecziwiscie dobre ( jak np sudocrem - w moim swiatku) a co z chemii, kosmtyki to tylko pompowane produkty. W De na kazdym kroku pompuja np kosmetyki Weleda. Sa one drogie - w stylu 12Euro za 30g tubke kremu. Kupilam na probe i co ... zel zostawia zolty osad w lazience - brodzik szorowalismy 3 dni chlorem zeby domyc. JAkosciowo tez, bez Reweli.....
Stary 2017-08-19, 15:54   #2923
Petit_Papillon
luckygirl

Lepszy od sudocremu jest ponoć bephantem czy jak to sie tam pisze.

A my nie pojechaliśmy na zakupy. Tylko jesteśmy na sorze... spokojnie ze mna nic nie jest, ale z kimś nam bliskim. Nie chce nic pisać na ten temat. Powiem tylko, ze służba zdrowia ssie!

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 16:04   #2924
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Dokładnie tak juz nie jem kanapki, a specjalnie poszłam po moje ulubione bułki.
Do tego chodzę i kicham. Znowu cos zaczyna bardziej pylić. Komary mnie pogryzły, a ja mam uczulenie i mi sie robią zaraz wielkie rany, a potem takie ala siniaki z tego
Ale moze wyciągnę W do ikei i agatameble na poprawę humoru
Ja właśnie zrobiłam listę do ikeii na 1500 zł 🤦☠♀️

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wam też tak spadlo libido w ciazy w 1 trymestrze spodziewałam sie tego ale to dalej nie mija

Mi nie, szalejemy ciagle się kłócę z mężem to i godzić się trzeba

Cytat:
Ja jeszcze nie robię ale już się przynierzam, czekam na 100 % potwierdzenie płci

Cytat:
Lepszy od sudocremu jest ponoć bephantem czy jak to sie tam pisze.

A my nie pojechaliśmy na zakupy. Tylko jesteśmy na sorze... spokojnie ze mna nic nie jest, ale z kimś nam bliskim. Nie chce nic pisać na ten temat. Powiem tylko, ze służba zdrowia ssie!

Sudocrem jest bardzo kiepski...
Jak nie ma odparzeń to zielony linomag jest super, na jakieś grubsze sprawy to bepanten właśnie

Dziewczyny ja już to kiedyś pisałam i się powtórzę. Nie róbcie zapasów kosmetyków/ chusteczek/ pampersow z jednej firmy. Może się okazać że np Waszemu dziecku nie służy coś i potem trzeba wyrzucać. U nas np nie sprawdziły się pampersy premium care i chyba 4 opakowania musiałam rozdać. Tak samo czytajcie składy. Wiecie że chusteczki mokre z pampersa mają w składzie kwasek cytrynowy? ja bym nie chciała mieć tylka kwaskiem wycieranego. Dobry skład maja chusteczki rosmanowe (ale tylko Calendula i Extra Sensitive)
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 16:11   #2925
Anka19931
Raczkowanie

Ja też czekam jeszcze z zakupowym szałem dla Maluszka ☺ teraz przeprowadziliśmy się do nowego mieszkania, więc inne zakupy robimy 😄

Anka19931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 16:18   #2926
Petit_Papillon
luckygirl

Alloffkowa my ostatnio wydaliśmy tyle w ikei, ale kupiliśmy rzeczy, ktore były bardzo potrzebne, jak noże, zmiany pościeli itp ale bolał

Właśnie, to ze sudocrem jest kiepski tez słyszałam. Trzeba bedzie testować

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2017-08-19, 16:20   #2927
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Alloffkowa my ostatnio wydaliśmy tyle w ikei, ale kupiliśmy rzeczy, ktore były bardzo potrzebne, jak noże, zmiany pościeli itp ale bolał

Właśnie, to ze sudocrem jest kiepski tez słyszałam. Trzeba bedzie testować

Syfocrem ma ogółem kiepski skład i słyszałam że np dziewczynkom zakleja wejście do pochwy i są problemy ☹️ ja mieć to mam, ale użyłam może ze 2 razy...

My chcemy kupić już łóżko nowe dla córeczki, komodę dla noworodka i tak się zebrało...
Oliwka 21.07.2016
Stary 2017-08-19, 16:21   #2928
Natalqmm
Przyczajenie

Ikea tez jest na mojej liscie popularnym punktem wanienka,reczniki, otulacze, poscielowe sprawy no i oczywiscie ramki, komody itd itd Moze y cos jeszcze must have z Ikea macie?
Stary 2017-08-19, 16:21   #2929
ZwariowanaWariatka
gotowa do działania

A które maja w składzie kwasek? Bo kupiłam te białe sensitive

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2017-08-19, 16:21   #2930
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ikea tez jest na mojej liscie popularnym punktem wanienka,reczniki, otulacze, poscielowe sprawy no i oczywiscie ramki, komody itd itd Moze y cos jeszcze must have z Ikea macie?

Oooo muszę ręczniki dorzucić do listy?? Mają super te dla dzieci z kapturkiem
Oliwka 21.07.2016
Stary 2017-08-19, 16:25   #2931
Natalqmm
Przyczajenie

nooo ta nowa seria z pudrowym kapturkiem petarda
Stary 2017-08-19, 16:27   #2932
whtvrwhtvr
Raczkowanie

Ja przeczytałam wszystkie analizy na blogu srokao i w zasadzie to - z małymi wyjątkami, w ciemno można brać babydream rossmannowe i HIPP, mam nadzieję że to nadal aktualne

whtvrwhtvr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 16:29   #2933
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przeczytałam wszystkie analizy na blogu srokao i w zasadzie to - z małymi wyjątkami, w ciemno można brać babydream rossmannowe i HIPP, mam nadzieję że to nadal aktualne

My stosujemy kosmetyków hipa od początku- oprócz kremu na odparzenia i jesteśmy zadowoleni No i chusteczki to z babydream albo calendula albo extra sensitive bo hippa sporo droższe są
Oliwka 21.07.2016
Stary 2017-08-19, 16:35   #2934
201710041131
Konto usunięte

Ja staram się żyć zdrowo od jakiegoś czasu to i dla dziecka chcę kupować bardziej świadomie niż poprzednio, im mniej syfu tym lepiej, mamy go wystarczająco w powietrzu i jedzeniu
Stary 2017-08-19, 17:16   #2935
Petit_Papillon
luckygirl

W rezultacie kupiliśmy dywan do salonu, a raczej dywanik i słoiki na makarony w agatameble

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2017-08-19, 17:28   #2936
Shelby_a
Zadomowienie

Jak ja Wam dziewczyny zazdroszcze wlasnych mieszkan My mieszkamy z tesciowa. Mamy jeden pokoj w mieszkaniu. Generalnie jest spoko, ale jednak zyjemy na jej zasadach. Ciekawe jak to bedzie po porodzie. No i najbardziej jestem ciekawa czy wyprawi urodziny pod koniec lutego jak zawsze. Jakos sobie nie wyobrazam zeby wszyscy mi zagladali do dziecka zaraz po porodzie a o swoim samopoczuciu to nie wspomne.

Shelby_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 18:02   #2937
Natalqmm
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Nieee

Cytat:
Napisane przez Shelby_a Pokaż wiadomość
Jak ja Wam dziewczyny zazdroszcze wlasnych mieszkan My mieszkamy z tesciowa. Mamy jeden pokoj w mieszkaniu. Generalnie jest spoko, ale jednak zyjemy na jej zasadach. Ciekawe jak to bedzie po porodzie. No i najbardziej jestem ciekawa czy wyprawi urodziny pod koniec lutego jak zawsze. Jakos sobie nie wyobrazam zeby wszyscy mi zagladali do dziecka zaraz po porodzie a o swoim samopoczuciu to nie wspomne.

ojoj! Z moja tesciowa bysmy sie chyba pozabijaly. MAm masakrycznego pecha. Przepraszam ze tak brzydko ale BABSKO przyjedzie do nas na 4 dni raz, na 2 lata i tak nas pokloci ze szkoda gadac. Teraz byla wiosna i brala sie za wychowywanie naszego psa ( w jej rozumieniu wychowanie - to strzal na dupsko za posikiwanie u Yorki). Zdaje sobie sprawe ze nie jestem perfekcyjna Pania domu jak Rozenek. Nasz dom jest nieidealny ... ale to nasz dom. W rzeczywistosci Moj mowi ze jestem o wiele bardziej ogarnieta od jego Matki mimo, iz ona zawodowo nigdy nie pracowala. Ja niestety w normlanym rytmie jak kazdy czlowiek pracuje po 40 a czasem i wiecej godzin tygodniowo.... Coz ... juz slyszalam te wszystkie madrosci o wychowaniu dziecka typu strzal na tylek to nie przemoc itd itd. MASAKRA!!!!!!

A u Was jak to sie w rytmie codziennym sprawdza? Mocno wam MAmuska dokazuje?

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:

Mam uczulenie na rossmann. Ale Hip brzmi spoko a co Myslicie o starym Johnsonie?
Stary 2017-08-19, 18:18   #2938
201710041131
Konto usunięte

Natalqmm ciekawe czy jej mąż tez strzelał w tyłek jak go nie słuchała.

Ja nadal czekam na pozwolenie na budowę. Od marca. W tygodniu mamy niby już dostać...
Stary 2017-08-19, 18:22   #2939
Natalqmm
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Natalqmm ciekawe czy jej mąż tez strzelał w tyłek jak go nie słuchała.

Ja nadal czekam na pozwolenie na budowę. Od marca. W tygodniu mamy niby już dostać...

Wlasnie w tym problem , ze dla niej to norma. Mojego bila jako dziecko i to tak konkretnie

No to lada chwila ruszacie z domkiem z kopyta?
Stary 2017-08-19, 18:27   #2940
LoveMessages
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shelby_a Pokaż wiadomość

Planujecie coś swojego czy na razie nie da rady?
Cytat:
ojoj! Z moja tesciowa bysmy sie chyba pozabijaly. MAm masakrycznego pecha. Przepraszam ze tak brzydko ale BABSKO przyjedzie do nas na 4 dni raz, na 2 lata i tak nas pokloci ze szkoda gadac. Teraz byla wiosna i brala sie za wychowywanie naszego psa ( w jej rozumieniu wychowanie - to strzal na dupsko za posikiwanie u Yorki). Zdaje sobie sprawe ze nie jestem perfekcyjna Pania domu jak Rozenek. Nasz dom jest nieidealny ... ale to nasz dom. W rzeczywistosci Moj mowi ze jestem o wiele bardziej ogarnieta od jego Matki mimo, iz ona zawodowo nigdy nie pracowala. Ja niestety w normlanym rytmie jak kazdy czlowiek pracuje po 40 a czasem i wiecej godzin tygodniowo.... Coz ... juz slyszalam te wszystkie madrosci o wychowaniu dziecka typu strzal na tylek to nie przemoc itd itd. MASAKRA!!!!!!

A u Was jak to sie w rytmie codziennym sprawdza? Mocno wam MAmuska dokazuje?

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Mam uczulenie na rossmann. Ale Hip brzmi spoko a co Myslicie o starym Johnsonie?
Dobrze że tylko co dwa lata a nie częściej.

Moją mame też średnio co dwa lata widze i ona chyba jest by polar albo coś w tym stylu bo zdrowy człowiek nie odstawia takich szopek.
Nawet nie chce aby do dziecka przyjechała bo będzie sajgon. Już przez Skype się wymądrza. Jest przeciwniczką chust i taki mi wywiad dała jak powiedziałam że mi się podobają że szkoda gadać albo do imion nam się wtrąca . Mojego męża chyba nie lubi chociaż nigdy tego wprost nie powiedziała. Zawsze jednak mu dogryza.
Za to moja teściowa super jest

LoveMessages jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości