|
|
#1171 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2
Po usunięciu przepisze mi badania. Normalnie robi sie po trzech razach, ale może mi przepisać juz teraz. Ale mówi ze rzadko coś wychodzi.
|
#1172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiedziałam, jak nisko jeździ tą głowicą
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh dalej mnie ten brzuch boli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1174 |
|
Zadomowienie
|
Mecassie dobrze że fasolka wszystko ok
Zielona hortensja bardzo mi przykro Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1175 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1176 |
|
Wtajemniczenie
|
Mecassie ciesze się że wszystko ok
Po prenatalnych tez będzie dobrze. Masz je już niedługo, czas szybko zleci i lekarz potwierdzi, że wszystko jest w idealnym porządku Ja ostatnio też miałam usg przez brzuch. Ale wcześniej byłam badana na fotelu ginekologicznym, wiec miałam tylko spódniczkę ginekologiczna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1177 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie najprawdopodobniej właśnie jakieś pęknięcie naczynia krwionośnego spowodowane rozrastaniem się wszystkiego tam wywołało plamienie. Bądź dobrej myśli 😊 w końcu trzeba dzidzi zrobić jak najprzyjemniejsze warunki. Mnie dzisiaj bolą sutki, jakby piekły... 😒 I zjadłam na kolacje płatki kukurydziane z mlekiem i miodem. Ja, człowiek bezmleczny 😂 specjalnie szłam po nie do sklepu, co ta ciąża robi z człowiekiem 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1178 |
|
Zadomowienie
|
Mi to sie chyba piersi powiekszyly
Dobranoc :-* Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
My bylismy dzis w kinie
myslalam ze nie pojdziemy bo znow zaczelo mnie mdlic po poludniu ale przeszlo dzisiaj mam lepszy dzien- znow cyce mniej bola i mdlosci mniejsze. Ale rano bolala mnie glowa i spac mi sie chciało. A w ogole moje cycki bola mnie tak specyficznie- jak wstaje rano i sie podniose to czuje jak ciągną ale czuje tez takie pieczenie, palenie ale jakby w środku, pod sutkami. Strasznie dziwne uczucie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1181 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, trzymaj sie!Ehh, to tylko pokazuje jak malo sensu ma nasze wrozenie z objawow. U niektorych kobiet objawy znikna z dnia na dzien i wszystko bedzie ok, u innych beda trwaly i trwaly, a wcale nie bedzie dobrze Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
On do mnie potrafi zadzwonic zapytac, gdzie lezy bluza corki (ktora sam jej zdjal poprzedniego dnia), kiedy ja juz jestem w pracy Cytat:
![]() Mnie dzis strasznie brzuch ciagnie, tak po bokach. Myslalam, ze po kilku godzinach snu przejdzie, ale nie |
||||||
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
Hortensjo przykro mi
![]() Mecassie super, że wszystko ok. Pannkaka dokładnie tak jak mówisz. Ja objawy mam nawet teraz - cały czas bolą mnie piersi... ![]() Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1184 |
|
Rozeznanie
|
Mi pewnie ulatwia sprawde to, ze pamietam jak mnie bolalo w ciazy z corka, uznaje to za ciazowa norme, jak zgage i nocne wstawanie na siku. Bedzie dobrze!
|
|
|
|
#1185 |
|
Rozeznanie
|
Hej z wczesnego ranka
Ja wczoraj miałam jeden z gorszych dni jeśli chodzi o samopoczucie. Wszystko mnie bolało, praktycznie cały dzień nie zmieniałam pozycji z leżacej. Nigdy bym nie pomyślała że bede się tak źle czuła w drugiej ciaży... Jem bardzo mało przez te mdłości. Lekarz pewnie będzie na mnie krzyczał jak to usłyszy ale jak tu jeść jak ciagle mnie mdli albo śpie. Dzisiaj mamy rodzinny obiad. Obym tylko wytrwała do końca. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#1186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj również miałam bardzo kiepski dzień, może też pogoda dołożyła swoje. Dzien dobry, my juz od ponad godziny na nogach. Mój synek dzisiaj wstał o 6... |
|
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znowu mi sie głupoty snily. Ze jechalam z domu rodziców samochodem prosta droga i zabladzilam. Jechalam przez jakis zamglony las, potem dotarlam do malego miasteczka jak z filmu, drogi byly wąskie a na jednej z nich stal samochod i nie moglam przejechac. Jak wysiadlam z auta to sie okazalo ze na drodze lezy martwy mężczyzna ktorego kierowca tamtego samochodu chcial zsunac z drogi i wzial go za fraki i przeciagnal na bok zeby przejechać. I jak dojechalam na szczyt ta droga to sie okazalo sie jest tam wielki zamek i nic dalej nie ma... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Sprawdziłam w senniku co oznacza martwy mezczyzna i wiecie co? "Narodziny dziecka w najblizszym otoczeniu"
Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2017-08-20 o 08:25 |
|
|
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nocy takie akcje ze nie spałam prawie w ogóle dziewczynie odeszły wody w 32tyg... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1190 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może w takim razie też sie przejdziemy bo mamy jeszcze te darmowe bilety z multisportu ale one sa do wykorzystania tylko do końca sierpnia. A sen koszmarny, wspolczujeWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co szpital to inaczej chyba, że ja jeszcze za wczesna jestem, bo na normalnej ginekologii mnie położyli. ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1193 |
|
Zadomowienie
|
Też się mocno nad tym zastanawiam
![]() Mocno mnie dotykają te straty. Z obawą myślę o naszej drodze przez prenatalne. Widziałam, że część dziewczyn z końca marca przeniosła się na kwietniówki. Nie dziwię się im. Pannkaka, nie żartuj, za co tu oceniać. Sama widzisz, że każda z nas różnie sobie poradziła. Mecassie, powiedz lekarzowi, jeśli po nospie ból nie mija. Za objawy odpowiadają hormony. Musi spaść ich poziom, żeby ustały. I pewnie czasem jest to przyczyna poronienia, więc nagłe ustanie objawów jest z tym wiązane. Kiedyś wam wspominałam o znajomej, której puste jajo dawało całe spektrum objawów, łącznie z wymiotami. |
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#1195 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Też widziałam, że dziewczyny się poprzenosiły i też im się nie dziwię. Sama przecież jestem lutówką, z ostatniego usg TP wyszedł nawet 26.02 (nie przejmuję się tymi datami bo to się zmienia, trzymam się tego wyliczonego z OM czyli 28.02). Nawet miałam już otwarty edytor posta w lutówkach ale one myślały już o prenatalnych a ja wiedziałam tylko tyle, że pęcherzyk jest w macicy ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Może po prostu nie było miejsc na patologii?
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Mam na wkładce z nocy trochę podbarwionego na brązowo śluzu :/ nawet z tym nie jadę bo byłam już ostatnio u 3 ginów i mówią że mam krwiaka za kosmówką i póki nie ma żywej krwi to się nie denerwować. Ale i tak dobrze że się wymigałam z długiej podróży na urodziny Babci
Poranek spędziłam z psem i Mężem w łóżku i jeden mnie gryzł po włosach a jeden się zalecał Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
I to jest najgorsze, pierwsza ciaza kiedy mozna w miare lezec i wypoczywac bo nie trzeba ganiac za brzdacem jest lepiej znoszona niz druga kiedy nie ma czasu na odpoczynek. No ale sporo osob potwierdza, ze druga ciaza gorsza jak o objawy chodzi.
|
|
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem na wątku marcowym i kwietniowym, bo jest chwilowo tydzień różnicy z wyliczeń wychodzi 27 marca, a z usg że maluch jest młodszy o tydzień ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#1199 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jak mówię mężowi, że kolejna osoba poronila to pyta po co czytam forum i że tylko nie to stresuje. Ale mi się wydaje, że mimo to, że jest tu ostatnio tyle smutnych wiesci to wizaż daje dużo pozytywnej energii. To że przechodzimy przez to wszystko razem, jesteśmy na podobnym etapie i możemy wzajemnie odpowiadać sobie na pytania pomaga, zwłaszcza w 1 ciąży, gdy wszystko jest niewiadomą. Dobrze mieć w Was wsparcie!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Parapet bo mnie nie boli tylko go czuję ten brzuch... może to już tak ma być ? ehh lekarze mają kupę roboty na porodowce... parę porodów i jeszcze dwa cięcia na cito. Z tego co slyszalam od pigułWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.

ehh dalej mnie ten brzuch boli. 
Po prenatalnych tez będzie dobrze. Masz je już niedługo, czas szybko zleci i lekarz potwierdzi, że wszystko jest w idealnym porządku

13.03.2008
ehh lekarze mają kupę roboty na porodowce... parę porodów i jeszcze dwa cięcia na cito. Z tego co slyszalam od piguł