|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.5
Cytat:
to faktycznie byłby numer heh Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1892 |
|
Konto usunięte
|
Heeej😊 miała wczoraj intensywny dzień więc znów mnie Nie ma z wami u lekarz ok nie mam chorej tarczycy tsh 1,8 można działać 😊
Ja przez 5 lat stosowalam tabletki przez rok krążki i przez 2 przerwany 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
Kto normalny nie majacy dzieci i ne pracujacy w weekendy budzi sie w niedziele o 5:30?! 😒 nie moge juz zasnac
Widzialam, ze przewinal sie temat zabezpieczen. My z poczatku gumki choc czasem zdarzylo sie przerywany pod koniec cyklu przed sama @ ale bylismy swiadomi ze jest jakies ryzyko i gotowi poniesc konsekwencje. Wtedy nie planowalismy malucha, ale jakby byl to trzeba by bylo sobie poradzic. Pozniej krotko przed wspolnym zamieszkaniem zaczelam brac tabletki i bralam je niecale 3 lata. Z perspektywy czasu nie zaluje ze bralam tabletki bo bylam na nich spokojniejsza bo na gumkach zawsze jednak nas kusilo pod koniec cyklu a przerywany. Cykle mialam zawsze regularne wiec teoretycznie szanse na ciaze byly bardzo niewielkie w tym dniu czy dwoch przed okresem, ale jednak byly. A na tabletkach jakos przestalam sie czymkolwiek stresowac. Dobrze sie na nich czulam, za to teraz po odstawieniu przytylam i nie ogarniam co sie dzieje na mojej twarzy ![]() Motopana super ze lekarz stwierdzil ze wszystko ok 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1894 |
|
Konto usunięte
|
Ja wczoraj usnelam uwaga o 19 a dziś teraz czuję się zmęczona mimo że obudzialam się chwilę o 4 ta pogoda tak działa a powinnam miec energię bo 13 dc płodne w pełni za Max 3 dni będzie po owulacji a ja tylko bym spala zaraz jadę do pracy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1896 |
|
Konto usunięte
|
Zrobiłam z ciekawości jednak działa 😊 na żywo jest bardziej poztytywny 😊Załącznik 7199211
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nie ma to jak pobudka o 7 kiedy ma się wolne i do tego jest na wakacjach tym sposobem jesteśmy już po śniadaniu i zaraz lecimy do @ sobie poszła także zamierzam męża wykorzystywać ile się da ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś 18dc a owulacji ani widu ani słychu. Czułam, że po zabiegu to może dłużej potrwać
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj właśnie wykorzystałam moment 😀 padł biedny koło 21 [1=5e34ff6befca073180cbcc6 6321058714c7d55ca_5effb87 2cc7f0;76438631]Heeej😊 miała wczoraj intensywny dzień więc znów mnie Nie ma z wami u lekarz ok nie mam chorej tarczycy tsh 1,8 można działać 😊 Ja przez 5 lat stosowalam tabletki przez rok krążki i przez 2 przerwany 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Super, że wyniki w normie 😘 [1=5e34ff6befca073180cbcc6 6321058714c7d55ca_5effb87 2cc7f0;76439151]Ja wczoraj usnelam uwaga o 19 a dziś teraz czuję się zmęczona mimo że obudzialam się chwilę o 4 ta pogoda tak działa a powinnam miec energię bo 13 dc płodne w pełni za Max 3 dni będzie po owulacji a ja tylko bym spala zaraz jadę do pracy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Współczuję pracy 😞 Mój mąż też właśnie wstał za to pełen energii, a ja jestem padnięta 😕 nie ma się co dziwić jak poszedł spać 4.5h wcześniej... [1=5e34ff6befca073180cbcc6 6321058714c7d55ca_5effb87 2cc7f0;76439286]Zrobiłam z ciekawości jednak działa 😊 na żywo jest bardziej poztytywny 😊Załącznik 7199211 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Super, zrób wieczorem czy ciemniejszy ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- U Was też tak pada? Pogoda nadrabia te upały ☺ Jejj...jutro znów poniedziałek 😢 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5e34ff6befca073180cbcc6 6321058714c7d55ca_5effb87 2cc7f0;76439286]Zrobiłam z ciekawości jednak działa
na żywo jest bardziej poztytywny Załącznik 7199211Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Do dzieła zatem ![]() ![]() Coccinellla, ja nie czekam na męża ze spaniem, a raczej on na mnie, bo zawsze chodzi wcześniej (praca itd). Za to codziennie zanim zaśnie musi być przeze mnie 'utulony do snu' (nie chodzi o seksy, zwykłe tulenie)
|
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
U mnie leje od wczoraj. Jade dzis na 14 na tort do mojej chrzesnicy. 100 km w jedna strone. Nie chce mi sie okrutnie. Jak będziemy wracac to pojedziemy obejrzeć fure dla Ewki, kupujemy jej gondole, pozniej przejmie spacerówke mlodego albo kupimy znow oddzielnie spacerowke. Zobaczy sie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1902 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak tam z mężem dyskusja na temat imienia ☺ zostaje Ewcia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
Tabsy brałam przez 2 lata, na rok przed ślubem rzuciłam. Cytat:
||||
|
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1904 |
|
scarlet starlet
|
Czy jeszcze któraś z was miała taką zgagę w 6 tc po nocach, że nie daje się żyć a nic nie pomaga?
|
#1905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niekoniecznie idziemy spać razem, ale buziak na dobranoc musi być![]() Cytat:
![]() cóż za piękna pogoda, aż się chce... weekendowac ![]() choć i tak idę zaraz do pracy
|
||
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz też trochę die reakcji teściów obawiam. Będą biadolić,że bez ślubu...ale co zrobię,że czujemy się teraz gotowi? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak zobaczą wnuka od razu im przejdzie ![]() Ja w latach, kiedy na 100% nie chciałam dziecka brałam tabletki. Potem kiedy po prostu nie był dobry moment, ale nie byłoby tragedii, to różnie bywało z różnymi zabezpieczeniami
|
|
|
|
|
#1908 | |
|
scarlet starlet
|
Cytat:
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem, że ślub ale nie kościelny. Już 3 lata mineły i dalej mi o tym gada od czasu do czasu, a ja posłucham ale nie przejmuje się. Za to jak usłyszała o ciąży to była wieeelka radość
|
|
|
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednym uchem wpuścić a drugim wypuścić i da się żyć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
wstałam mega głodna, wracam kilka stron dalej i co mi się pierwsze rzuca w oczy ? że o frytkach piszecie... uwielbiam frytki
! Widzę że pisałyście o ślubie w ciąży. Brałam ślub w sierpniu, urodziłam we wrześniu tego samego roku. Wcale nie czuję się z tym gorzej i nigdy nie myślałam o tym jako "ślub z przymusu". Byłam z moim tżtem 5 lat. W związku z tżtem jestem od 15 roku życia, myśleliśmy o ślubie ale za kilka lat, cały czas powtarzaliśmy sobie że jesteśmy młodzi i mamy czas. Zabezpieczaliśmy się od kąd zaczęliśmy współżyć, ale u nas to były tylko gumki żadnych tabletek anty nie chciałam bo u mnie w rodzinie była sytuacja gdzie ciotka długie lata brała tabletki a później w ciążę zajść nie mogła, a ja jako że pragnęłam dzieci w przyszłości to bałam się tabletek. W styczniu 2013r. poszłam na wizytę do ginekologa który powiedział mi że jestem bezpłodna (bez żadnych badań) przeryczałam wtedy kilka dni, w akcie desperacji kilka tygodni później zrobiłam tżtowi awanturę że jak nie możemy mieć dzieci to albo się rozstajemy albo bierzemy ślub bo już za długo jesteśmy ze sobą żeby po prostu ze sobą "chodzić" - awanturując się nie wiedziałam że jestem w ciąży jestem szczęśliwą mężatką i jeszcze szczęśliwszą mamą ). No i jakieś 3 tygodnie po ślubie zostaliśmy rodzicami Teraz trzymajcie mocno kciuki żeby 24.08 był szczęśliwy . Dziś już 20 powinnam mieć @ ale póki co ani widu, ani słychu więc jakaś iskierka nadziei tli się we mnie
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2017-08-20 o 11:44 |
|
|
|
#1913 |
|
scarlet starlet
|
A ogólnie, miałam to już wcześniej napisać, do wszystkich was, które czują się gdzieś tam podłamane, że starania znowu i znowu i znowu spełzają na niczym.
Mam dla was historię. Jestem dzieckiem, o które trzeba było się starać bite 10 lat, mój brat to przykład starania się 7 lat. W momencie, gdy mojej mamie udało się zajść w ciążę (wówczas, lat już 38) ze mną po dekadzie braku nadziei, miała poważny wypadek samochodowy w 8 miesiącu. Gdy przyjechała na pogotowie, miała całą sukienkę ubrudzoną z tyłu krwią, lekarze to w zasadzie, z deka olali. Wydawało się, że niby nic takiego mi nie było, oprócz tego, że na ktg wyszło, że mam bardzo zaburzoną akcję serca. Położono ją najpierw na ortopedię (uszkodzona noga), a potem skierowano na oddział patologii ciąży. Doszła do wniosku, że starała się 10 lat, żeby mnie mieć a przez pijanego idiotę, który zderzył się z nimi czołowo cały ten czas i te 8 miesięcy nadziei skończy się na niczym. Wymusiła na pielęgniarzu zastrzyk wywołujący poród. I wiecie co? Zaczęła się akcja porodowa, luz blues, w pewnym momencie okazuje się, że wraz z wodami płodowymi idą niewyobrażalne skrzepy, mnie nigdzie nie widać. Położne w szoku, patrzą na mojego ojca i w zasadzie, chciały mu zakomunikować, że nie żyję i że te kawałki to chyba ja, bo po wypadku doszło do krwotoku wewnętrznego i w gruncie rzeczy, żyłam sobie w krwi i mogłam, że tak powiem.... zgnić. A co zrobiłam ja? Wyskoczyłam nagle i wpadłam w skrzynkę z narzędziami, cała zdrowa. I dostałam 10 pkt w skali Apgar. ![]() Więc nie traćcie nadziei, bo obojętnie co się dzieje - jest ten promyczek nadziei, że jednak to się uda. I uda się wam, prędzej czy później, ja daję wam gwarant.
|
#1914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
Domii, najważniejsze że Wy jesteście szczęśliwi, reszta niech gada. I pewne jest, że będzie gadać zawsze, jak to ludzie.
Sitri, ale historia, twardy z Ciebie był maluch super, że wszystko się dobrze skończyło. A Twoja mama jest bardzo dzielną kobietą
|
|
|
|
#1916 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro dni płodne
Obserwowałam szyjke macicy, jest dość wysoko, ciężko ja wyczuć, miękka i otwarta więc to jest mój tydzień Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez rybcia34 Czas edycji: 2017-08-20 o 12:02 |
|
|
|
#1918 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oczywiście Twoje ciasto napewno jest przepyszne ! Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za znalezienie fajnej pracy ![]() Cytat:
Oszczędzaj się [1=5e34ff6befca073180cbcc6 6321058714c7d55ca_5effb87 2cc7f0;76438631]Heeej😊 miała wczoraj intensywny dzień więc znów mnie Nie ma z wami u lekarz ok nie mam chorej tarczycy tsh 1,8 można działać 😊 Ja przez 5 lat stosowalam tabletki przez rok krążki i przez 2 przerwany 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Owocnych działań życzę :diabełek: |
|||||
|
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo świec i aliexpress
super nożyczki do knotów można tam kupić za 3 dolary. Mam już długo i polecam
|
|
|
|
#1920 |
|
Konto usunięte
|
czesc
i niewiadomo kiedy teraz przyjedzie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

sama rozumiesz że teraz moglibyśmy się zdziwić no ale 100% daje tylko celibat a tego nie zamierzamy praktykować
to faktycznie byłby numer heh 

tym sposobem jesteśmy już po śniadaniu i zaraz lecimy do

na żywo jest bardziej poztytywny 

A teraz w końcu możemy szaleć bez końca.
wtedy to żadne logiczne argumenty,że ciąża jest niemożliwa do mnie nie przemawiały haha
koleżanka się dzisiaj do mnie odezwała, pytała kiedy wracamy do starań, ale jeszcze się nie chwaliłam, poczekam do prenatalnych.. O stracie fasolki powiedziałam jej od razu i jakoś poczułam się zlekcewazona
i niewiadomo kiedy teraz przyjedzie