|
|
#1201 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2
Cytat:
Nie dziwię się, że nie jedziesz, skoro lekarz ci ostatnio powiedział, że z leków już nic nie dołoży. Mecassie, póki co wychodzi na to, że masz twardą sztukę w brzuszku Wiesz myślę, że ani lekarz w szpitalu, ani ich sprzęt nie mogą nic mówić na temat pomiarów prenatalnych. Pewnie gdybyś była po, to chciałby wynik i tyle. Po prostu element wywiadu w poszukiwaniu przyczyn plamienia.
|
|
|
|
|
#1202 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Troszkę ogarnelismy z mezem w szafkach. Już na dniach pn/wt idziemy na protokół zdawczy i możemy się wprowadzać do mieszkania Czas na drzemkę. Pozdrawiam Spokojnej niedzieli życzę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1203 |
|
Wtajemniczenie
|
Hahaha to samo chciałam odpisać, już nawet napisałam, ale nie wysłałam bo pomyślałam, że pomyślicie "jaka durna, przecież wiadomo"
Kiwi gratulacje Zmieniacie mieszkanie czy wyprowadzacie się od rodziców?
Edytowane przez Torrence Czas edycji: 2017-08-20 o 10:38 |
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Haha
Ciekawe jak pies miałby się zalecać, może by mi przyniósł jakąś kość jako token swojej miłości |
|
|
|
#1205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1207 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, też miałam przez chwilę myśl, czy nie zniknąć z forum na jakiś czas. Strasznie przeżywam te straty.
Ale z drugiej strony uważam, ze forum też jest po to żebyśmy wspierały się wzajemnie. Tak naprawdę co ma być, to będzie. Dbamy o siebie, pilnujemy się, co więcej możemy zrobić? No i Wam mogę codziennie pomarudzić jak bardzo mi niedobrze Mąż już mnie słuchać nie może 😁😂---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Ha ha ha ha Ale też się chwilę zastanowiłam który co robi 😂😂😂😂😂 |
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Eh lekarz myślałam ze dzisiaj wyjdę ze szpitala ale nie... jutro o 8 najszybciej i to tylko dlatego żeby zdążyć na 10:00 do Żor
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
A my miałyśmy dzisiaj mało delikatny obchód :/ teksty, które leciały były średnio miłe
![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1211 |
|
Zadomowienie
|
Torrence Kupiliśmy i wyprowadzam sie od tesciow
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Selina a co powiedział lekarz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynę obok potraktowali bardzo nie fajnie.
Mnie zapytali jak się czuję i czy płód jest żywy, no kurdę skąd mam to wiedzieć, w piątek było wszystko ok, a skąd mogę wiedzieć co się tam dzieje dzisiaj. No i zaczęłam się martwić ![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#1213 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A z mojej biblioteki już po miesiącu przychodzi powiadomienie, że mam u siebie jakąś książkę ![]() na okres ciążowy mam już zaopatrzoną całą biblioteczkę ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
![]() Wróciłam do domu, poszłam spać. Mąż wrócił o 1:00 więc się przebudziłam. I co? Ledwo trzymający się na nogach musiał lecieć robić mi kanapkę bo młodemu się przypomniało, że jest głodny ![]() Ta ciąża wykończy nas oboje ![]() Cytat:
Cytat:
Najpierw nawzajem się namawiamy, aby dzielić się wszystkimi obawami, spostrzeżeniami, dobrymi i złymi chwilami, a potem chcemy uciekać bo są złe wieści. Dziewczyny przeniosły się na kwietniówki bo tam nikt nie doznał poronienia? Trochę to słabe. Za chwilę dojdzie do sytuacji (o ile już nie doszło do tego), że <tfu,tfu odpukać> u którejś z nas będzie coś nie tak i nagle zniknie z wątku, żeby nikogo tutaj nie martwić i nie nakręcać. I w tym momencie strasznie mi żal dziewczyn, których to dotyczy, a które musiały to przeczytać. Sama popadam czasem w paranoję i piszę o tym na wątku. Martwię się i zastanawiam czy z młodym jest wszystko ok. Ale prawda jest taka, że nie czytając tego wątku i tak będę się zamartwiać i wchodzić na inne strony czytając o ciąży. Cytat:
Cytat:
Ale niestety ja każdy horror bardzo przeżywam i każdym się stresuję, wiec dla dobra wszystkim odpuszczam sobie na czas ciąży
|
|
|
#1214 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak leżałam po porodzie była taka jedna położna od noworodków. No taka niemiła f***ca, że szok. Coś się zaczęła wydzierac na dziewczynę , która leżała obok, że nie umie się dzieckiem zająć itd, aż się tamta popłakała. Potem spróbowała do mnie, ale tak ją z***ałam za przeproszniem, że od razu zmieniła ton. Kuźwa, jak ma taki ból doopy, to niech zmieni prace. To nie czasy PRL, że ludzie się boją odezwac i traktują pracowników służby zdrowia jako równych Bogu. Tyle, że ja zołza jestem i sobie nie pozwalam 😁😁 Cytat:
|
||
|
|
|
#1216 |
|
Zadomowienie
|
Kasia, oglądałam wczoraj ten film i bardzo polecam. Thriller psychologiczny, mocny, ale naprawdę warty obejrzenia
http://m.filmweb.pl/film/Shot+Caller-2017-742795 |
|
|
|
#1217 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co myslicie ?! Miałam od wczoraj mega wzdecie i juz teraz po obiedzie tak mi napieło brzuch totalnie jak na 5 miesiąc i twardy jak skala. Przespacerowalam się po oddziale zachcialo mi się do Wc i wszystko jakby ręką odjał ...
|
|
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi sie ze to nic nadzwyczajnego, zaparcia zaparciami ale u mnie co pare dni organizm sam wydala (bez wspomagaczy). Szkoda ze nie codziennie ale i tak lepsze to niz korek w d. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze ostatnio ogladalismy ten film, tez polecam: http://www.filmweb.pl/film/Colonia-2015-728264 Cytat:
![]() Mnie ostatnio męczy okropna zgaga wieczorami |
||
|
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wlasnie nie bylo to rozwolnienie tylko klocek nie martw sie na zapas, moze szpitalne jedzenie pobudzilo ci jelita- nie wiadomo jakich cudow tam dodają jestes w szpitalu po kontrolą, jezeli cie to niepokoi to zapytaj kogos z personelu czy to ok. Grunt ze nie sraczka- ja bym sie tym nie przejmowala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tez uwazam tak jak ty, ze mamy tu fajna grupe wsparcia i nie moge sie doczekac jak bedziemy trzymac kciuki w napieciu jak sie zacznie marcowa porodowka ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedzie dobrze, nie martw sie tez tymi prenatalnymi- wydaje mi sie ze to bylo rutynowe pytanie i nie masz powodow do zmartwień. A lekarze w szpitalach to bardzo czesto przemeczone mruki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A odnośnie dziewczyn, które piszą na kwietniówkach to są z nami aktywnie cały czas i nie chcę się wypowiadać za nie, ale wydaje mi się że piszą też tam nie dlatego że tam nie ma poronień tylko dlatego, że są na podobnym etapie ciąży. Z takiej przyczyny, jak już wspominałam, ja zaczęłam pisać tutaj a nie na lutówkach
Edytowane przez Torrence Czas edycji: 2017-08-20 o 17:20 |
|
|
|
|
#1228 |
|
Zadomowienie
|
oj dziewczyny, to jest racja z tymi żalami i współczuciami dla innych kobiet, które tracą swoje maleństwa... Mi ostatnio siostra powiedziała co się przytrafiło jej koleżance z pracy, o masakra, nawet nie chcę wam tego powtarzać, bo mną osobiście to wstrząsnęło, i powiem więcej, nie znam dziewczyny ale współczuję jej całym sercem i chyba nie było dnia od tamtej pory, żebym o tym nie myślała.
Ta moja siostra to też kretynka, że mi to powiedziała! Życie bywa takie okrutne. Ja ciągle się martwię o swoje dziecko, podobno to wpisane jest już w naturę każdej kobiety, która zostaję matką, i tak już do końca swoich dni... |
|
|
|
#1229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Zawiozlam meza na zuzel i polecialam po pizze...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.

Wiesz myślę, że ani lekarz w szpitalu, ani ich sprzęt nie mogą nic mówić na temat pomiarów prenatalnych. Pewnie gdybyś była po, to chciałby wynik i tyle. Po prostu element wywiadu w poszukiwaniu przyczyn plamienia.

13.03.2008
ehh lekarze mają kupę roboty na porodowce... parę porodów i jeszcze dwa cięcia na cito. Z tego co slyszalam od piguł