Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.5 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-20, 12:43   #1921
sitri
scarlet starlet

Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.5

@rybcia34 - a też się cieszę, że z wami jestem.

Ja jestem typową zakupoholiczką jeżeli chodzi o Ali.
Tak dzisiaj pucuję swoją pieczarę, że aż mi dłonie sparciały. Załamka.

Каждый в моем скваде — одинокая звезда
И мы встанем друг за друга выше горного хребта
У твоей подруги этот трек стекает изо рта

Edytowane przez sitri
Czas edycji: 2017-08-20 o 12:45
sitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 12:50   #1922
201708310919
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sitri Pokaż wiadomość
@rybcia34 - a też się cieszę, że z wami jestem.

Ja jestem typową zakupoholiczką jeżeli chodzi o Ali.
Tak dzisiaj pucuję swoją pieczarę, że aż mi dłonie sparciały. Załamka.
ja nigdy nic nie zamawialam z ali, ale dzis sie odwazylam i kliknelam kilka lakierow hybrydowych mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok
201708310919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 12:51   #1923
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Kto normalny nie majacy dzieci i ne pracujacy w weekendy budzi sie w niedziele o 5:30?! 😒 nie moge juz zasnac
Widzialam, ze przewinal sie temat zabezpieczen. My z poczatku gumki choc czasem zdarzylo sie przerywany pod koniec cyklu przed sama @ ale bylismy swiadomi ze jest jakies ryzyko i gotowi poniesc konsekwencje. Wtedy nie planowalismy malucha, ale jakby byl to trzeba by bylo sobie poradzic. Pozniej krotko przed wspolnym zamieszkaniem zaczelam brac tabletki i bralam je niecale 3 lata. Z perspektywy czasu nie zaluje ze bralam tabletki bo bylam na nich spokojniejsza bo na gumkach zawsze jednak nas kusilo pod koniec cyklu a przerywany. Cykle mialam zawsze regularne wiec teoretycznie szanse na ciaze byly bardzo niewielkie w tym dniu czy dwoch przed okresem, ale jednak byly. A na tabletkach jakos przestalam sie czymkolwiek stresowac. Dobrze sie na nich czulam, za to teraz po odstawieniu przytylam i nie ogarniam co sie dzieje na mojej twarzy
Motopana super ze lekarz stwierdzil ze wszystko ok 😘

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja dziś dziecka nie mam i wstałam o 7 chyba się przyzwyczaiłam do takiego wstawania, mąż mnie ciągnął do łóżka jeszcze ale nie mogłam wyleżeć już :P

[1=5e34ff6befca073180cbcc6 6321058714c7d55ca_5effb87 2cc7f0;76439151]Ja wczoraj usnelam uwaga o 19 a dziś teraz czuję się zmęczona mimo że obudzialam się chwilę o 4 ta pogoda tak działa a powinnam miec energię bo 13 dc płodne w pełni za Max 3 dni będzie po owulacji a ja tylko bym spala zaraz jadę do pracy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Pogoda tak nastraja do spania

[1=5e34ff6befca073180cbcc6 6321058714c7d55ca_5effb87 2cc7f0;76439286]Zrobiłam z ciekawości jednak działa 😊 na żywo jest bardziej poztytywny 😊Załącznik 7199211

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

no to do roboty

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nie ma to jak pobudka o 7 kiedy ma się wolne i do tego jest na wakacjach tym sposobem jesteśmy już po śniadaniu i zaraz lecimy do

@ sobie poszła także zamierzam męża wykorzystywać ile się da

Wymyśliłaś jak tego męża wykorzystasz mając towarzystwo w pokoju ?

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
U mnie dziś 18dc a owulacji ani widu ani słychu. Czułam, że po zabiegu to może dłużej potrwać
U mnie po poronieniu 3 miesiące minęły i mam wrażenie że dalej się mi nic nie uregulowało i że owulacji wcale nie mam do tej pory

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez invi_08 Pokaż wiadomość
Hej.

U mnie leje od wczoraj. Jade dzis na 14 na tort do mojej chrzesnicy. 100 km w jedna strone. Nie chce mi sie okrutnie. Jak będziemy wracac to pojedziemy obejrzeć fure dla Ewki, kupujemy jej gondole, pozniej przejmie spacerówke mlodego albo kupimy znow oddzielnie spacerowke. Zobaczy sie.

Jaką furę upatrzyliście dla Ewci ?

Cytat:
Napisane przez invi_08 Pokaż wiadomość
Zaproponowal Agata ale pewnie znow wyjdzie tak, ze bedziemy miec dwa typy a wybierzemy jak sie mala urodzi. Agata tez ladne takze jesteśmy na dobrej drodze

też ładnie
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 12:53   #1924
sitri
scarlet starlet

Cytat:
Napisane przez AgaaW Pokaż wiadomość
ja nigdy nic nie zamawialam z ali, ale dzis sie odwazylam i kliknelam kilka lakierow hybrydowych mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok
Moja przyjaciółka nałogowo zamawia lakiery hybrydowe i jest zadowolona z zakupów.

Stary 2017-08-20, 12:58   #1925
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
A ogólnie, miałam to już wcześniej napisać, do wszystkich was, które czują się gdzieś tam podłamane, że starania znowu i znowu i znowu spełzają na niczym.

Mam dla was historię.

Jestem dzieckiem, o które trzeba było się starać bite 10 lat, mój brat to przykład starania się 7 lat. W momencie, gdy mojej mamie udało się zajść w ciążę (wówczas, lat już 38) ze mną po dekadzie braku nadziei, miała poważny wypadek samochodowy w 8 miesiącu. Gdy przyjechała na pogotowie, miała całą sukienkę ubrudzoną z tyłu krwią, lekarze to w zasadzie, z deka olali. Wydawało się, że niby nic takiego mi nie było, oprócz tego, że na ktg wyszło, że mam bardzo zaburzoną akcję serca.
Położono ją najpierw na ortopedię (uszkodzona noga), a potem skierowano na oddział patologii ciąży. Doszła do wniosku, że starała się 10 lat, żeby mnie mieć a przez pijanego idiotę, który zderzył się z nimi czołowo cały ten czas i te 8 miesięcy nadziei skończy się na niczym. Wymusiła na pielęgniarzu zastrzyk wywołujący poród.

I wiecie co? Zaczęła się akcja porodowa, luz blues, w pewnym momencie okazuje się, że wraz z wodami płodowymi idą niewyobrażalne skrzepy, mnie nigdzie nie widać. Położne w szoku, patrzą na mojego ojca i w zasadzie, chciały mu zakomunikować, że nie żyję i że te kawałki to chyba ja, bo po wypadku doszło do krwotoku wewnętrznego i w gruncie rzeczy, żyłam sobie w krwi i mogłam, że tak powiem.... zgnić.

A co zrobiłam ja? Wyskoczyłam nagle i wpadłam w skrzynkę z narzędziami, cała zdrowa. I dostałam 10 pkt w skali Apgar.

Więc nie traćcie nadziei, bo obojętnie co się dzieje - jest ten promyczek nadziei, że jednak to się uda. I uda się wam, prędzej czy później, ja daję wam gwarant.
po tej historii ciężko mi cokolwiek napisać. Podziwiam Twoją mamę za wytrwałość w staraniach przez tak długi czas, twarda z niej kobieta . Co do wywołania porodu - jednak kobieta czuje kiedy dzieje się coś złego, dobrze że Twoja mama walczyła i że urodziłaś się cała i zdrowa

Cytat:
Napisane przez bonjourbelle Pokaż wiadomość
Domii, najważniejsze że Wy jesteście szczęśliwi, reszta niech gada. I pewne jest, że będzie gadać zawsze, jak to ludzie.
Sitri, ale historia, twardy z Ciebie był maluch super, że wszystko się dobrze skończyło. A Twoja mama jest bardzo dzielną kobietą
A najwięcej do powiedzenia będzie mieć zawsze moja teściowa

Cytat:
Napisane przez rybcia34 Pokaż wiadomość
Jutro dni płodne Obserwowałam szyjke macicy, jest dość wysoko, ciężko ja wyczuć, miękka i otwarta więc to jest mój tydzień

powodzenia w staraniach

Cytat:
Apropo świec i aliexpress super nożyczki do knotów można tam kupić za 3 dolary. Mam już długo i polecam
wiesz że mi dwa razy nie trzeba powtarzać ? ale dziś robię przerwę od ali kulary-cwaniak:

Cytat:
Napisane przez AgaaW Pokaż wiadomość
czesc melduje, ze @ przyszla o czasie takze drugiego testowania nie bylo. nie zaczynamy kolejnego cyklu poniewaz maz juz wyjechal buuu i niewiadomo kiedy teraz przyjedzie
Stary 2017-08-20, 13:02   #1926
bonjourbelle
Zakorzenienie

Domi, jak używasz świec i zależy Ci żeby były czyste to kup.. jutro
bonjourbelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 13:04   #1927
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Wymyśliłaś jak tego męża wykorzystasz mając towarzystwo w pokoju ?
Jednak mamy dwa osobne więc no

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

O mnie rodzice starali się 4 lata. Siostra wyszła przypadkiem 2 lata później

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 13:12   #1928
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Jednak mamy dwa osobne więc no

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

O mnie rodzice starali się 4 lata. Siostra wyszła przypadkiem 2 lata później

Aaaaa... no to korzystajcie

Ale jestem gapa, nie przywitałam się dzisiaj.
Dzień dobry w ten paskudny dzień. Właśnie biorę się za czytanie książki
Stary 2017-08-20, 13:41   #1929
xXBlankaXx
Zakorzenienie

A ja mam dzisiaj słaby dzień, chyba zaczynam szukać pracy i darujemy sobie starania. Mam dość, M. Przyjechał wczoraj z trasy, o 18 pojechał na zbiórkę, przyjechal po 23.00.
O 5.00 znów jechal na zbiórkę i będzie po 19.00. bo wszyscy kierowcy w trasie za granicą, a on jedyny w naszym okręgu został. Co prawda pojedzie dopiero w trasę we wtorek/środę ale ja mam dość. Jestem wściekła, chyba jak wróci to go rozniose.

Pójdę do pracy, będziemy się widzieć prawie wcale, albo w ogóle. Ale mam dość. Mam dzisiaj tak słaby psychicznie dzień,że sama na siebie patrzeć nie mogę.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 13:42   #1930
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
A ja mam dzisiaj słaby dzień, chyba zaczynam szukać pracy i darujemy sobie starania. Mam dość, M. Przyjechał wczoraj z trasy, o 18 pojechał na zbiórkę, przyjechal po 23.00.
O 5.00 znów jechal na zbiórkę i będzie po 19.00. bo wszyscy kierowcy w trasie za granicą, a on jedyny w naszym okręgu został. Co prawda pojedzie dopiero w trasę we wtorek/środę ale ja mam dość. Jestem wściekła, chyba jak wróci to go rozniose.

Pójdę do pracy, będziemy się widzieć prawie wcale, albo w ogóle. Ale mam dość. Mam dzisiaj tak słaby psychicznie dzień,że sama na siebie patrzeć nie mogę.

Współczuję. Może obgadajcie zmianę pracy, nie rezygnujcie ze starań. Z każdej sytuacji jest wyjście

Stary 2017-08-20, 13:46   #1931
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybcia34 Pokaż wiadomość
Współczuję. Może obgadajcie zmianę pracy, nie rezygnujcie ze starań. Z każdej sytuacji jest wyjście

Niech tej pracy nie zmienia. Z nim jest tak zawsze. On po prostu jest pracoholikiem i tyle. Zawsze tak będzie, nieważne gdzie będzie pracował. Ja się już przyzwyczailam, czasem mam dość i zaczynam wojny.

Ja już mam dość, tych staran, tych niepowodzeń i w ogóle tego wszystkiego. Ciężki dzień.

Stary 2017-08-20, 14:22   #1932
sitri
scarlet starlet

Cytat:
Niech tej pracy nie zmienia. Z nim jest tak zawsze. On po prostu jest pracoholikiem i tyle. Zawsze tak będzie, nieważne gdzie będzie pracował. Ja się już przyzwyczailam, czasem mam dość i zaczynam wojny.

Ja już mam dość, tych staran, tych niepowodzeń i w ogóle tego wszystkiego. Ciężki dzień.

Nie wojuj, bo pogorszysz.. Facet jak to facet jeszcze Ci zaraz powie, że nie ma ochoty wracać do domu bo wieczne pretensje.

Stary 2017-08-20, 14:31   #1933
Patrycja28100
Rozeznanie

A jak jest z przesylka z ali? Mozna placic przy odbiorze? Jak dlugo paczki ida?

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 14:31   #1934
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wojuj, bo pogorszysz.. Facet jak to facet jeszcze Ci zaraz powie, że nie ma ochoty wracać do domu bo wieczne pretensje.
No jakby mi tak powiedział, to już nie ma po co wracać.
Ja nie będę siedzieć cicho, jak mi coś nie pasuje.
Jeśli o mnie chodzi ja mogę iść do pracy od zaraz, starania przesuniemy na za rok-dwa. Będziemy mieli dodatkowe 2tys, a on niech znajdzie pracę na miejscu za 2500zl mi więcej potrzebne nie jest. To on ma głupie podejście że za 2500tys pracować nie będzie, bo to wstyd dla faceta. On ma glupia manie pieniędzy im więcej na konto wpływa tym lepiej. Tylko jakim kosztem ? Tego,że go w domu nie będzie ? Tego,że ja siedzę w domu i wszędzie sama wychodzę bo go wiecznie nie będzie ? On chce swojemu ojcu udowodnić,że jest lepszy niż on sam i nie będzie tak jak on groszy zarabiał.

To on mi truje,że chce dziecko, że niewiadomo kiedy się uda, a im dalej to przesuniemy to będzie większy problem z zajściem. A jeśli o mnie chodzi to ja wolę nie mieć dzieci ale żyć jak ludzie razem .

Stary 2017-08-20, 14:37   #1935
bonjourbelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość

Można płacić np przez przelewy24. O płatności przy odbiorze nie slyszalam. Przesyłka w większości za free. A czeka się 2-4 tygodnie, różnie. Zazwyczaj właśnie kolo 3 tyg czekam
Stary 2017-08-20, 15:01   #1936
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:

Ale masz dość czego? Jego pracy? Ja na twoim miejscu zastanowilabym sie na spokojnie w innym dniu. Jestes zla, masz gorszy dzien i duzo mysli jest w glowie. Jezeli mam byc szczera- czy fakt ze twoj maz tyle pracuje wynika z tego ze musi bo musi was utrzymac czy z tego ze chce? Jezeli pierwsze- to jedyna opcja jest twoj powrot do pracy zeby bylo latwiej finansowo. Jezeli drugie- to bedzie trudno przekonac go do zmiany jezeli ta praca go satysfakcjonuje. I nie oszukujmy się, rozsądny facet bedzie tyral dniami i nocami zeby utrzymac rodzine. Nie mozesz oczekiwac od niego ze bedzie wiecej czasu spedzal z toba i mniej pracowal skoro ma utrzymac siebie, ciebie i jeszcze dziecko. Dla mnie to jest zamkniete kolo. Zreszta na co ci siedzenie w domu i skupianie sie na robieniu dziecka skoro nie bardzo jest z kim?

W relacji z moim mezem byly jasne ustalenia: pracujemy oboje, jak zajde w ciaze to maz zaczyna mniej pracować i jak sam to powiedział "nie chce zyc dla pracy i nie chce by cos mnie ominęło". Kiedys potrafil pracowac po 12 godzin dziennie, bral zlecenia dodatkowe poza etatem zeby wykonczyc mieszkanie i urządzić i zeby jakos nam sie żyło. Udalo sie, mamy zycie ustabilizowane wiec mogl zwolnic tempo. Wydaje mi sie ze do tego trzeba dojrzeć. Pamietam ze jak pracowal tak duzo to mowil ze to nie czas na dziecko, ze musimy sie odbic finansowo i po prostu dojrzeć.

Porozmawiaj z nim szczerze jak w ogole wyobraza sobie takie funkcjonowanie jak bedziesz w ciazy albo dziecko sie urodzi juz... kto pojedzie do lekarza, kto bedzie z toba chodzil na badania, kto ci pomoze jak on bedzie w trasie? Moze on sobie nie zdaje sprawy z tego? A moze po prostu tyra bo musi skoro mowi ze pragnie dziecka (zeby was utrzymac)

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 15:22   #1937
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Można płacić np przez przelewy24. O płatności przy odbiorze nie slyszalam. Przesyłka w większości za free. A czeka się 2-4 tygodnie, różnie. Zazwyczaj właśnie kolo 3 tyg czekam
Dziekuje za odp

Stary 2017-08-20, 15:23   #1938
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ale masz dość czego? Jego pracy? Ja na twoim miejscu zastanowilabym sie na spokojnie w innym dniu. Jestes zla, masz gorszy dzien i duzo mysli jest w glowie. Jezeli mam byc szczera- czy fakt ze twoj maz tyle pracuje wynika z tego ze musi bo musi was utrzymac czy z tego ze chce? Jezeli pierwsze- to jedyna opcja jest twoj powrot do pracy zeby bylo latwiej finansowo. Jezeli drugie- to bedzie trudno przekonac go do zmiany jezeli ta praca go satysfakcjonuje. I nie oszukujmy się, rozsądny facet bedzie tyral dniami i nocami zeby utrzymac rodzine. Nie mozesz oczekiwac od niego ze bedzie wiecej czasu spedzal z toba i mniej pracowal skoro ma utrzymac siebie, ciebie i jeszcze dziecko. Dla mnie to jest zamkniete kolo. Zreszta na co ci siedzenie w domu i skupianie sie na robieniu dziecka skoro nie bardzo jest z kim?

W relacji z moim mezem byly jasne ustalenia: pracujemy oboje, jak zajde w ciaze to maz zaczyna mniej pracować i jak sam to powiedział "nie chce zyc dla pracy i nie chce by cos mnie ominęło". Kiedys potrafil pracowac po 12 godzin dziennie, bral zlecenia dodatkowe poza etatem zeby wykonczyc mieszkanie i urządzić i zeby jakos nam sie żyło. Udalo sie, mamy zycie ustabilizowane wiec mogl zwolnic tempo. Wydaje mi sie ze do tego trzeba dojrzeć. Pamietam ze jak pracowal tak duzo to mowil ze to nie czas na dziecko, ze musimy sie odbic finansowo i po prostu dojrzeć.

Porozmawiaj z nim szczerze jak w ogole wyobraza sobie takie funkcjonowanie jak bedziesz w ciazy albo dziecko sie urodzi juz... kto pojedzie do lekarza, kto bedzie z toba chodzil na badania, kto ci pomoze jak on bedzie w trasie? Moze on sobie nie zdaje sprawy z tego? A moze po prostu tyra bo musi skoro mowi ze pragnie dziecka (zeby was utrzymac)

Mam słaby dzień dzisiaj wszystko doprowadza mnie do furi. A ten wyjazd na cały dzień to już w ogóle koniec. Miałam z nim jechać, ale nie chcialo mi się wstać o 5:00.

On tyle pracuje, bo ma głupia manie pieniędzy im więcej tym lepiej. Nie będzie pracował za 2500-3000zl bo dla niego te 2500tys to grosze i jego stać na więcej. Dla niego takie minimum 4000zl a im więcej tym lepiej.
Więc ja nie uważam,że on pracuje bo nie chce siedzieć zemna w domu, a pracuje po to żebysmy niczego sobie nie musieli odmawiać, żyć na dobrym poziomie. Pisalam wam kiedyś,że splacemy kredyt który na męża wzięto. I on chce go jak najszybciej spłacić + chce żyć nie od 10do10. Ja to wszystko rozumiem, ale kurde ja bym poszła do pracy zarobiłabym 2000zl niech on znajdzie normalna pracę 8h i do domu za ponad 2000zl i spokój ale nie.
On twierdzi,że wtedy będziemy w się mijac jak pójdę do pracy, On chce dziecko, jak pójdę do pracy to wrócę do pigułek i odłożymy starania na rok-dwa. Dla niego to nie do przyjęcia. Bo on się nie zgadza i koniec. Boi się,że za te dwa lata ja się już na dziecko nie zdecyduje bo będzie mi wygodnie żyć we dwójkę tylko. Nie mówię,że tak by nie było. Bo im dłużej tego dziecka nie ma,tym bardziej się przyzwyczajam do luzu. Albo jak się zdecydujemy na dziecko to będzie za późno, będą jeszcze większe problemy z zajściem itp.

Co do planów co będzie jak się uda. On mi powiedział,że jak tylko dziecko się pojawi to on będzie jeździł dużo mnie, teraz chce póki może jeździć ile idzie.. że sobie tak powstała trasy,że będzie dwie noce i jeden dzień w trasie, dwa dni w domu. A jak będę w ciąży i będzie musiał zemną gdzieś jechać na badania itp to też się da załatwić wszystko,że będzie na miejscu. W najgorszym wypadku przecież mieszkamy z moimi rodzicami, zawsze mogą mnie gdzieś zawieźć i pomoc jeśli trzeba będzie.

Powiedzial mi że on chce jak najlepiej dla nas dla dziecka, nie chce aby jego dziecko miało tak jak on, że mam zacisnąć zęby i jakoś to przeżyć.. że on nie jedzie w trasie zwiedzać świat i się bawić. Ale ja jestem już zmęczona tym,że miał być dziś cały dzień w domu, a tu co ? Pojechał o 5 rano o go nie ma do 19-20. Wiem,że ta sytuacja nie jest na stałe,że po prostu jest niedobór kierowców i trzeba przycisnąć... Ale no mam kuźwa słaby dzień na tyle,że sama siebie mam dość.

Stary 2017-08-20, 15:37   #1939
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz co, na Twoim miejscu to bym poszukała pracy, ale nie odkładała starań. Zawsze to jest zabicie czasu, nowe znajomości, ruszenie 4 liter z domu i dodatkowe pieniążki. I tak naprawdę odgonienie myśli o staraniach może na nie lepiej wpłynie☺

Cytat:

Cytat:
Jakby mi tak mój powiedział to lepiej żeby do domu nie wracał. Ja mam niezły charakterek. Umiem robić pretensję o nic, pyskować i czepiać się byle g...uzika 😀 ale widziały gały co brały. Kochamy się, szanujemy, ale co hormony to hormony 😛

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 15:37   #1940
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Mam słaby dzień dzisiaj wszystko doprowadza mnie do furi. A ten wyjazd na cały dzień to już w ogóle koniec. Miałam z nim jechać, ale nie chcialo mi się wstać o 5:00.

On tyle pracuje, bo ma głupia manie pieniędzy im więcej tym lepiej. Nie będzie pracował za 2500-3000zl bo dla niego te 2500tys to grosze i jego stać na więcej. Dla niego takie minimum 4000zl a im więcej tym lepiej.
Więc ja nie uważam,że on pracuje bo nie chce siedzieć zemna w domu, a pracuje po to żebysmy niczego sobie nie musieli odmawiać, żyć na dobrym poziomie. Pisalam wam kiedyś,że splacemy kredyt który na męża wzięto. I on chce go jak najszybciej spłacić + chce żyć nie od 10do10. Ja to wszystko rozumiem, ale kurde ja bym poszła do pracy zarobiłabym 2000zl niech on znajdzie normalna pracę 8h i do domu za ponad 2000zl i spokój ale nie.
On twierdzi,że wtedy będziemy w się mijac jak pójdę do pracy, On chce dziecko, jak pójdę do pracy to wrócę do pigułek i odłożymy starania na rok-dwa. Dla niego to nie do przyjęcia. Bo on się nie zgadza i koniec. Boi się,że za te dwa lata ja się już na dziecko nie zdecyduje bo będzie mi wygodnie żyć we dwójkę tylko. Nie mówię,że tak by nie było. Bo im dłużej tego dziecka nie ma,tym bardziej się przyzwyczajam do luzu. Albo jak się zdecydujemy na dziecko to będzie za późno, będą jeszcze większe problemy z zajściem itp.

Co do planów co będzie jak się uda. On mi powiedział,że jak tylko dziecko się pojawi to on będzie jeździł dużo mnie, teraz chce póki może jeździć ile idzie.. że sobie tak powstała trasy,że będzie dwie noce i jeden dzień w trasie, dwa dni w domu. A jak będę w ciąży i będzie musiał zemną gdzieś jechać na badania itp to też się da załatwić wszystko,że będzie na miejscu. W najgorszym wypadku przecież mieszkamy z moimi rodzicami, zawsze mogą mnie gdzieś zawieźć i pomoc jeśli trzeba będzie.

Powiedzial mi że on chce jak najlepiej dla nas dla dziecka, nie chce aby jego dziecko miało tak jak on, że mam zacisnąć zęby i jakoś to przeżyć.. że on nie jedzie w trasie zwiedzać świat i się bawić. Ale ja jestem już zmęczona tym,że miał być dziś cały dzień w domu, a tu co ? Pojechał o 5 rano o go nie ma do 19-20. Wiem,że ta sytuacja nie jest na stałe,że po prostu jest niedobór kierowców i trzeba przycisnąć... Ale no mam kuźwa słaby dzień na tyle,że sama siebie mam dość.

W tym wszystkim nie podoba mi sie troche to ze on chce zebys siedziala w domu bo chce dziecka i koniec tematu. Zrozumiale jest ze chce jak najwiecej zarobić i chwala mu za to ale nie moze byc to kosztem Ciebie. Troche nie chce mi sie wierzyc ze zacznie mniej jezdzic jak dziecko sie pojawi. Bo jak sie pojawi to bedzie jeszcze wiecej wydatków... kurcze, chcialoby sie cos mądrego doradzic ale musicie naprawdę porozmawiac poważnie. Moze to nie jest najlepszy czas na dziecko? Oboje go pragniecie ale jakim kosztem? Niedlugo sobie oczy wydrapiecie kazde z was chce dobrze ale chyba wasze... wizje sie troche rozmijaja. Musicie znalesc zloty środek bo dlugo tak nie pociagniesz. Juz pomijam fakt ze takie samopoczucie nie sprzyja zachodzeniu w ciążę

Stary 2017-08-20, 15:50   #1941
bonjourbelle
Zakorzenienie

Blanka, ja nie wiem co Ci napisać, ciężka sytuacja. Rozumiem Twojego męża bo sama do niedawna cisnęłam się ile się dało dla zarobków, ale rozumiem też Ciebie, bo jednak taka praca jaką ma to nie 8 godzin i do domu. Może jak ochłoniesz i przegadacie sprawę na spokojnie dojdziecie do porozumienia. W końcu sam mówił, że sprobuje i zobaczycie jak się wam będzie żyło,a potem zadecydujecie co dalej.
Jeszcze pomyślałam, że to siedzenie w domu może tak na Ciebie działać. Troche na podstawie swojego doświadczenia z bezrobotnych 4 miesięcy. Miałam wtedy tendencję do wyolbrzymiania, czepiania sie i w ogóle wyszukiwania powodów do bycia nieszczęśliwą.
Stary 2017-08-20, 16:01   #1942
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Będzie mniej jeździł tego jestem pewna. On nawet chce pracę zmienić jak już dziecko się urodzi. Ale tutaj ja się nie zgadzam, wole żeby go nie było dwie noce i jeden dzień, a potem dwa dni w domu.. niż codziennie po 9-10h by go miało nie być. Będziemy mieli solidne zaplecze finansowe i wszystko na czysto. Sam mi to powiedział. I tutaj mu wierzę.

To nie jest tak,że on chce tego dziecka tylko, przecież ja też je chce, ale czasem mi po prostu ciężko..
Szukanie pracy i podjecie, a nie przerywanie starań w ogóle nie wchodzi u mnie w grę. Albo Idę do pracy i zaczynam znów brać pigułki pracuje rok-dwa i znów się staramy. Albo zostaje po staremu. Ja nie będę robiła z siebie idiotki co podejmuje pracę,a za 2-3miesiace zachodzi w ciążę. Oj nie nie ma takiej opcji. A inna forma zabezpieczenia u nas w grę nie wchodzi. Innej nie mogę.

On lubi pracować, lubi mieć pieniądze nawet po to,żeby 600zl w weekend rozwalić na głupoty i nie mieć wyrzutów sumienia. On od zawsze taki był, to nie jest tak,że nagle mu się zmieniło. Widziały galy co braly i ja o tym wiem. Oczy mi się wczoraj nie otworzyły. Jesteśmy razem prawie 7lat.

On się boi,że pójde do pracy, odłożymy starania i znów po 6miesiacach mnie zwolniła. I znów 6miesiecy w plecy tak jak ostatnim razem. I nigdy tego dziecka mieć nie będziemy, bo ja będę czekać na to,aż w końcu trochę porpracuje.

Ja lubię siedzieć w domu, nie pracować nie potrzebuje tego. Gdyby było inaczej nie dałabym się w domu zamknąć, bo on tam chce. Ja nie jestem jego własnością. Teraz Nie dziczeje, przez to że nie pracuje,mam swoje zajęcia, mam co robić. Mnie po prostu do szału doprowadza to,że nie mam konkretnego pewnego grafikiu. Ze zawsze coś może wyskoczyć i on będzie musiał jechać.

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Moim zdaniem to jest odpowiedni czas na dziecko, skończymy remont będziemy już całkowicie na swoim... Kasa jest.
Ja sama się boję,że jak pójdę do pracy to za te dwa lata już się na dziecko nie zdecyduje. Będziemy mieli jeszcze więcej kasy, wygodne życie bez obowiązku, ja się szybko przyzwyczajam do tego.. i co i nagle dam sobie wywrócić moje życie do góry nogami ? A nie daj Boże byśmy się zdecydowali za te 2lata na budowę domu, to już w ogóle bym się na dziecko nie zdecydowała. Z resztą jakbyśmy tak zadecydowali to bym miala 26lat jakbym dziecko urodziła. A ja tak nigdy nie chciałam.. dla mnie to już za późno na pierwsze dziecko.

Sorry dziewczyny,że wam tak truje upe. Same widzidcie że mam ciężki dzień i sama nie wiem o uj mi chodzi.. chyba szukam zaczepki i szukam problemu żeby się wyżyć.
Skończyły mi się książki, nie mam co czytać i siedzę,myślę i tworzę scenariusze nie z tej ziemi. Chyba się przejdę do cioci na kawę. A o 19.00 już M. Będzie.

Jak się znam to dziś przyjedzie, będzie w domu do środy i znów mi wszystko przejdzie i znów będzie dobrze.
Oj stanowczo to nie mój dzień. Jeszcze raz was przepraszam i dziękuję za posty

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2017-08-20 o 15:53
Stary 2017-08-20, 16:04   #1943
sitri
scarlet starlet

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Jakby mi tak mój powiedział to lepiej żeby do domu nie wracał. Ja mam niezły charakterek. Umiem robić pretensję o nic, pyskować i czepiać się byle g...uzika 😀 ale widziały gały co brały. Kochamy się, szanujemy, ale co hormony to hormony 😛

Też niestety muszę walczyć ze swoim charakterkiem.

Stary 2017-08-20, 16:20   #1944
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie mniej jeździł tego jestem pewna. On nawet chce pracę zmienić jak już dziecko się urodzi. Ale tutaj ja się nie zgadzam, wole żeby go nie było dwie noce i jeden dzień, a potem dwa dni w domu.. niż codziennie po 9-10h by go miało nie być. Będziemy mieli solidne zaplecze finansowe i wszystko na czysto. Sam mi to powiedział. I tutaj mu wierzę.

To nie jest tak,że on chce tego dziecka tylko, przecież ja też je chce, ale czasem mi po prostu ciężko..
Szukanie pracy i podjecie, a nie przerywanie starań w ogóle nie wchodzi u mnie w grę. Albo Idę do pracy i zaczynam znów brać pigułki pracuje rok-dwa i znów się staramy. Albo zostaje po staremu. Ja nie będę robiła z siebie idiotki co podejmuje pracę,a za 2-3miesiace zachodzi w ciążę. Oj nie nie ma takiej opcji. A inna forma zabezpieczenia u nas w grę nie wchodzi. Innej nie mogę.

On lubi pracować, lubi mieć pieniądze nawet po to,żeby 600zl w weekend rozwalić na głupoty i nie mieć wyrzutów sumienia. On od zawsze taki był, to nie jest tak,że nagle mu się zmieniło. Widziały galy co braly i ja o tym wiem. Oczy mi się wczoraj nie otworzyły. Jesteśmy razem prawie 7lat.

On się boi,że pójde do pracy, odłożymy starania i znów po 6miesiacach mnie zwolniła. I znów 6miesiecy w plecy tak jak ostatnim razem. I nigdy tego dziecka mieć nie będziemy, bo ja będę czekać na to,aż w końcu trochę porpracuje.

Ja lubię siedzieć w domu, nie pracować nie potrzebuje tego. Gdyby było inaczej nie dałabym się w domu zamknąć, bo on tam chce. Ja nie jestem jego własnością. Teraz Nie dziczeje, przez to że nie pracuje,mam swoje zajęcia, mam co robić. Mnie po prostu do szału doprowadza to,że nie mam konkretnego pewnego grafikiu. Ze zawsze coś może wyskoczyć i on będzie musiał jechać.

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Moim zdaniem to jest odpowiedni czas na dziecko, skończymy remont będziemy już całkowicie na swoim... Kasa jest.
Ja sama się boję,że jak pójdę do pracy to za te dwa lata już się na dziecko nie zdecyduje. Będziemy mieli jeszcze więcej kasy, wygodne życie bez obowiązku, ja się szybko przyzwyczajam do tego.. i co i nagle dam sobie wywrócić moje życie do góry nogami ? A nie daj Boże byśmy się zdecydowali za te 2lata na budowę domu, to już w ogóle bym się na dziecko nie zdecydowała. Z resztą jakbyśmy tak zadecydowali to bym miala 26lat jakbym dziecko urodziła. A ja tak nigdy nie chciałam.. dla mnie to już za późno na pierwsze dziecko.

Sorry dziewczyny,że wam tak truje upe. Same widzidcie że mam ciężki dzień i sama nie wiem o uj mi chodzi.. chyba szukam zaczepki i szukam problemu żeby się wyżyć.
Skończyły mi się książki, nie mam co czytać i siedzę,myślę i tworzę scenariusze nie z tej ziemi. Chyba się przejdę do cioci na kawę. A o 19.00 już M. Będzie.

Jak się znam to dziś przyjedzie, będzie w domu do środy i znów mi wszystko przejdzie i znów będzie dobrze.
Oj stanowczo to nie mój dzień. Jeszcze raz was przepraszam i dziękuję za posty

Ja szczerze mowiac w takim razie nie do konca wiem o co chodzi. Czy ty chcesz isc do pracy czy nie? Czy chcesz dziecka czy nie? Bo z jednej strony troche nadajesz na meza a z drugiej go bronisz Smigaj na spacer z psami, przewietrz umysl bo moze faktycznie szukasz "zaczepki"

Stary 2017-08-20, 16:22   #1945
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Blanka mam nadzieje ze jutro bedziesz miala lepszy dzien 🌷ja np. nie moglabym sie starac nie majac pracy bo zwyczajnie bysmy nie przezyli w trojke z jednej wyplaty ale tez wydaje mi sie ze siedzac w domu bym zwariowala
Musicie przegadac sobie jeszcze raz to na spokojnie, niekoniecznie dzisiaj bo dzis chyba nie jest Twoj dzien.
A moze bedziemy majowkami i nie bedziesz sie juz musiala zastanawiac czy szukac pracu czy sie starac 😘

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 16:33   #1946
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja szczerze mowiac w takim razie nie do konca wiem o co chodzi. Czy ty chcesz isc do pracy czy nie? Czy chcesz dziecka czy nie? Bo z jednej strony troche nadajesz na meza a z drugiej go bronisz Smigaj na spacer z psami, przewietrz umysl bo moze faktycznie szukasz "zaczepki"

Mogę iść do pracy i odłożyć starania na dwa lata, wtedy zarabiali bysmy razem tyle ile aktualnie najmniej zarabia mąż w obecnej pracy. Jeśli mąż by ograniczył wyjazdy do minimum, ale on twierdzi,że to jego obowiązek utrzymać dom i rodzinę nie mój. I moja wypłata wtedy jest i tak nie do ruszenia przez niego i nie chce z niej ani grosza na nasze życie.
Ja Chce dziecka, ale jeśli miałoby się coś zmienić na plus w naszej sytuacji, że mąż byłby w domu częściej i praca by się tak na dzień dzisiejszy dla niego nie liczyła to bym mogła te starania przełożyć, chociaż wtedy nie daje mężowi gwarancji,że to dziecko będę chciała mieć za te dwa lata. Bo mogę się już na amen przyzwyczaić do spokojnego i wygodnego życia.

Więc w sumie reasumując i tak i tak się nic nie zmieni, on nadal będzie pracował ile pracuje, aż dziecko się nie pojawi. Uparl się na taki a nie inny plan i tyle.

Stary 2017-08-20, 18:00   #1947
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:

Idą do 50 dni. Przesyłkę miałam darmowa ale..boję się, że to był odbiór w Chinach

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
No jakby mi tak powiedział, to już nie ma po co wracać.
Ja nie będę siedzieć cicho, jak mi coś nie pasuje.
Jeśli o mnie chodzi ja mogę iść do pracy od zaraz, starania przesuniemy na za rok-dwa. Będziemy mieli dodatkowe 2tys, a on niech znajdzie pracę na miejscu za 2500zl mi więcej potrzebne nie jest. To on ma głupie podejście że za 2500tys pracować nie będzie, bo to wstyd dla faceta. On ma glupia manie pieniędzy im więcej na konto wpływa tym lepiej. Tylko jakim kosztem ? Tego,że go w domu nie będzie ? Tego,że ja siedzę w domu i wszędzie sama wychodzę bo go wiecznie nie będzie ? On chce swojemu ojcu udowodnić,że jest lepszy niż on sam i nie będzie tak jak on groszy zarabiał.

To on mi truje,że chce dziecko, że niewiadomo kiedy się uda, a im dalej to przesuniemy to będzie większy problem z zajściem. A jeśli o mnie chodzi to ja wolę nie mieć dzieci ale żyć jak ludzie razem .

Rozumiem Twoje zdenerwowanie. Też nie chciałbym takiego życia. Mieć kasę, dziecko ale nie mieć męża, miłości i żyć samotnie. Bez sensu.. Musicie szczerze o tym pogadać.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Ja właśnie pożegnałam szefa. Podziękowałam za współpracę i wyszłam. Nie zdążył zapytać dlaczego, myśli,że szukam czegoś innego. Póki co nie będę szukać. Zajmę się praktykami i weekendy będę spędzać z moim D widzę jak mu ciężko, w tygodniu pracuje, po 17 pada na pyzia. A w weekend potrzebuje mnie, czułości, relaksu. Narzekał na moją pracę, zresztą co to za robota.. On ma wolne a ja w pracy i odwrotnie we wrześniu porozsylam cv tal zeby na rok akademicki mieć jakąś fajną pracę. Mogę nawet grosze zarabiać,niech tylko trafi mi się szef który będzie szanować swoich pracowników.
Temu mojemu miałam nagadac..ale stwierdziłam,że nerwy w konserwy. Nie zapytaj to i się nie wychylałam. Niech się cieszy,że odeszlam w pokoju. Tacy ludzie i tak po krytyce się nie zmieniają, przyjmują na klate i dalej durnia strugaja

Jestem wolna!

Stary 2017-08-20, 19:06   #1948
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Mogę iść do pracy i odłożyć starania na dwa lata, wtedy zarabiali bysmy razem tyle ile aktualnie najmniej zarabia mąż w obecnej pracy. Jeśli mąż by ograniczył wyjazdy do minimum, ale on twierdzi,że to jego obowiązek utrzymać dom i rodzinę nie mój. I moja wypłata wtedy jest i tak nie do ruszenia przez niego i nie chce z niej ani grosza na nasze życie.
Ja Chce dziecka, ale jeśli miałoby się coś zmienić na plus w naszej sytuacji, że mąż byłby w domu częściej i praca by się tak na dzień dzisiejszy dla niego nie liczyła to bym mogła te starania przełożyć, chociaż wtedy nie daje mężowi gwarancji,że to dziecko będę chciała mieć za te dwa lata. Bo mogę się już na amen przyzwyczaić do spokojnego i wygodnego życia.

Więc w sumie reasumując i tak i tak się nic nie zmieni, on nadal będzie pracował ile pracuje, aż dziecko się nie pojawi. Uparl się na taki a nie inny plan i tyle.

Ale po co odladac starania ja pojdziesz do pracy? Różnie to bywa z tymi staraniami raz udaje sie od razu a raz trzeba sie starac latami. Idz do pracy, odgonisz zle mysli i moze sie uda po paru miesiacach i umowe bedziesz miec i potem mozesz miec platne L4 i macierzyńskie.

Stary 2017-08-20, 19:10   #1949
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Ale po co odladac starania ja pojdziesz do pracy? Różnie to bywa z tymi staraniami raz udaje sie od razu a raz trzeba sie starac latami. Idz do pracy, odgonisz zle mysli i moze sie uda po paru miesiacach i umowe bedziesz miec i potem mozesz miec platne L4 i macierzyńskie.

Bo nie chce zajść w ciążę jak tylko rozpoczne pracę. Za uczciwa na to jestem, po prostu nie potrafie. Najpierw chce przynajmniej rok przepracować.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2017-08-20 o 19:20
Stary 2017-08-20, 19:23   #1950
liven
Zakorzenienie

Widze, ze ciezkie tematy pojawily sie.. Blanka musicie znalezc jakis kompromis, bo wykonczysx sie nerwowo. Moze faktycznie dobrze Ci zrobi powrot do pracy chociac na pol etatu

Ja dzis dostalam brazowe plamienia, wiec mysle, ze @ rozkreci sie jutro. W sumie ciesze sie, ze na wakacjach nie bede miala @
liven jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości