Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.5 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-21, 10:05   #2041
Vanessa37
Raczkowanie

Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.5

hahahah Wiz fixuje, trzy razy dodał mi ten sam post
Vanessa37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 10:13   #2042
201708310919
Konto usunięte

Vanessa , Rybcia
Coz widocznie za krotko sie staramy zebym mogla pojac jak mozna sie zmuszac zeby nie stracic cyklu, moze i na nas przyjdzie taki czas...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez 201708310919
Czas edycji: 2017-08-21 o 10:15
201708310919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 10:13   #2043
5e34ff6befca073180cbcc66321058714c7d55ca_5effb872cc7f0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Moto, u nas serduszkowania były 3 dni przed potwierdzona owulka i pyknelo, więc się nie przepisuj już na czerwcowki

w niedzielę w sobotę
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Witaj

No to idziemy łeb w łeb bo mi sie tez cos rozkreca
Jeszcze wczoraj podchodzilam do tego spokojnie dzis juz zalapalam dola

Znajac Was serduszkowaliscie dzien lub dwa dni wczesniej wiec zeby plemniki okazaly sie terminatorami

Dzien dobry

w sobotę ale ja w nie nie wierzę
a tamtych cyklach było w sama owu i nic
5e34ff6befca073180cbcc66321058714c7d55ca_5effb872cc7f0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 10:20   #2044
sitri
scarlet starlet

Witam wszystkie kobietki.

Widzę mały spór; moim zdaniem najlepiej się kochać w momencie największej ochoty Największa szansa na to, że akurat trafi się na dni płodne, a i radocha jest.

Каждый в моем скваде — одинокая звезда
И мы встанем друг за друга выше горного хребта
У твоей подруги этот трек стекает изо рта

Edytowane przez sitri
Czas edycji: 2017-08-21 o 10:22
sitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 10:22   #2045
bonjourbelle
Zakorzenienie

Dzień dobry
bonjourbelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 10:27   #2046
alusiekmalutki89
Zakorzenienie

a ja juz sama nie wiem jaką obrać taktykę... nie wiem dokładnie keidy mam owulkę... ciężko trafić najgorsze jest to że moj mąż już jest zmęczony i nie ma siły ehh... dzisiaj 20 dc...czekam na okres, jakoś nie nastawiam się , że w tym cyklu sie udało
Stary 2017-08-21, 10:29   #2047
_groooszek_
Zakorzenienie

Ruszamy w "miasto" więc miłego dnia dla Was

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 10:30   #2048
Vanessa37
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgaaW Pokaż wiadomość
Vanessa , Rybcia
Coz widocznie za krotko sie staramy zebym mogla pojac jak mozna sie zmuszac zeby nie stracic cyklu, moze i na nas przyjdzie taki czas...

Aga z całego serducha Ci życzę aby taki czas na was nie przyszedł. Kiedy zaczynaliśmy ponad rok temu starania to była magia i euforia. Celebrowanie się bliskością i staraniem. Kiedy po 4 miesiącach kuzynki i koleżanki ogłaszały radosne nowiny my zaczęliśmy się zastanawiać co jest grane. Poleciałam do lekarza który po pobieżnych badaniach stwierdził, że jest wsio oki i tylko się starać, to znów próbowaliśmy ale już inaczej było, bardziej zadaniowo. Po kolejnych miesiącach starań przyszedł kolejny kryzys. Mąż sobie do głowy przybrał, że jest bezpłodny( ja mam córkę z 1 małżeństwa) i znów niesnaski. 2 miesiące temu M stwierdził, że odstawia całkowicie alkohol i słodycze, bierze witaminy wspomagające i jeśli nam do września nie wyjdzie to będziemy robić badania razem. I wierz mi, że im dłużej się starasz i nie wychodzi to zaczyna się podchodzić zadaniowo.
Stary 2017-08-21, 10:36   #2049
alusiekmalutki89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vanessa37 Pokaż wiadomość
Aga z całego serducha Ci życzę aby taki czas na was nie przyszedł. Kiedy zaczynaliśmy ponad rok temu starania to była magia i euforia. Celebrowanie się bliskością i staraniem. Kiedy po 4 miesiącach kuzynki i koleżanki ogłaszały radosne nowiny my zaczęliśmy się zastanawiać co jest grane. Poleciałam do lekarza który po pobieżnych badaniach stwierdził, że jest wsio oki i tylko się starać, to znów próbowaliśmy ale już inaczej było, bardziej zadaniowo. Po kolejnych miesiącach starań przyszedł kolejny kryzys. Mąż sobie do głowy przybrał, że jest bezpłodny( ja mam córkę z 1 małżeństwa) i znów niesnaski. 2 miesiące temu M stwierdził, że odstawia całkowicie alkohol i słodycze, bierze witaminy wspomagające i jeśli nam do września nie wyjdzie to będziemy robić badania razem. I wierz mi, że im dłużej się starasz i nie wychodzi to zaczyna się podchodzić zadaniowo.
my też już kochamy się aby zafasolkować kiedy w sobote powiedziałam do męża, że może się pokochamy , odp. mi " po co, skoro już po ?( po owulacji? "
Stary 2017-08-21, 10:37   #2050
_Nat_
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny
Mieliśmy w sobotę gości, tańczyliśmy na tarasie bo 3ciej rano. Później zastała nas mżawka, zrobiło się ślisko, poślizgnęłam się i z impetem walnęłam tyłkiem o beton. Chyba połamałam .upę
Tzn tę kość ogonową. Ciężko mi siedzieć, stać, przekręcać się z boku na bok a najgorsze jest kichanie i kaszel. Także tego.
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 10:55   #2051
Vanessa37
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Nat_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Mieliśmy w sobotę gości, tańczyliśmy na tarasie bo 3ciej rano. Później zastała nas mżawka, zrobiło się ślisko, poślizgnęłam się i z impetem walnęłam tyłkiem o beton. Chyba połamałam .upę
Tzn tę kość ogonową. Ciężko mi siedzieć, stać, przekręcać się z boku na bok a najgorsze jest kichanie i kaszel. Także tego.
Oj Natuś, zdrówka

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez bonjourbelle Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Cześć
Stary 2017-08-21, 10:59   #2052
gr8ania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Nat_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Oj- aż mnie zabolało

Stary 2017-08-21, 11:28   #2053
Minita
Rozeznanie

Hej Wam

xXBlankaXx - wiem, że temat był ciężki i już zakończony, ale parę słówek ode mnie. Musisz być silna, trzeba to na trzeźwo przeanalizować, są momenty frustracji i jest to jak najbardziej zrozumiałe, tym bardziej, że wszystko jest inaczej niż mamy zaplanowane. W końcu nikt nie wymaga gwiazdki z nieba, tylko żeby było normalnie. Niestety życie cały czas robi nam na złość. Trzeba czasem przeczekać parę dni złości i na spokojnie podejść do tematu. Sama tak mam czasami - nic sie nie układa po mojej myśli, mąż nie rozumie, mam wrażenie że "olewa" , że tylko mi zależy, praca ważniejsza - on tego nie widzi, a możliwość starań ucieka, doszłam do wniosku, ze faceci są tak prości w myśleniu ( nie chodzi o obrażanie nikogo ) że to, aż ciężkie do zrozumienia - taka ironia. W ogóle nie rozumują jak my, nie analizują, nie szukają podtekstów. Przynajmniej na przykładzie mojego męża biorę za pewniak to co mi mówi, nie doszukuje się i jest łatwiej. Trzeba facetowi powiedzieć w prost co boli - a wtedy do niego dotrze - inna sprawa -jaki ma charakter i zapatrywanie na sytuację. Dlatego nie podejmowałabym na Twoim miejscu żadnych pochopnych decyzji. Ja to nazywam hormony międzyokresowe- też nam brużdżą w charakterze :P Każda z nas ma prawo do chwilowego załamania. Dla mnie próbą jest zawsze podejście do tego samego tematu parę dni później i sprawdzenie czy tak samo się zapatruję jak wcześniej. Tak naprawdę tym wypadku to my jesteśmy tą myślącą stroną i obwiniamy faceta za ten nawet brak krzty pomyślenia o naszej sytuacji i staraniach- a facet myśli, ze skoro my nad tym trzymamy pieczę, to on zwolniony jest z tego i dlatego rodzą sie frustracje u nas. A jeśli chodzi o pracę - sama pracuję, studiuję, budujemy dom i nawet nie myślę, ze nie damy rady. Ja zarabiam minimum, mąż pracuje po 15 h i więcej. Nie raz jesteśmy zmęczeni i boimy się jak to będzie, ale mamy siebie i naszą miłość i nie przyjmujemy myśli, że nie damy rady. Musisz się i Ty nastawić na siłę, nie można zaczynać życia od ograniczania siebie i swoich możliwości

Koniec wywodu :P

Cytat:
Napisane przez rybcia34 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Ja właśnie pożegnałam szefa. Podziękowałam za współpracę i wyszłam. Nie zdążył zapytać dlaczego, myśli,że szukam czegoś innego. Póki co nie będę szukać. Zajmę się praktykami i weekendy będę spędzać z moim D widzę jak mu ciężko, w tygodniu pracuje, po 17 pada na pyzia. A w weekend potrzebuje mnie, czułości, relaksu. Narzekał na moją pracę, zresztą co to za robota.. On ma wolne a ja w pracy i odwrotnie we wrześniu porozsylam cv tal zeby na rok akademicki mieć jakąś fajną pracę. Mogę nawet grosze zarabiać,niech tylko trafi mi się szef który będzie szanować swoich pracowników.
Temu mojemu miałam nagadac..ale stwierdziłam,że nerwy w konserwy. Nie zapytaj to i się nie wychylałam. Niech się cieszy,że odeszlam w pokoju. Tacy ludzie i tak po krytyce się nie zmieniają, przyjmują na klate i dalej durnia strugaja

Jestem wolna!

Powodzenia w poszukiwaniu nowej pracy i gratuluję odwagi

Cytat:
Napisane przez Kamak27 Pokaż wiadomość
Cześć,

Dziewczyny przygarniecie mnie do swojego grona?
U mnie pierwszy cykl starań mam już dwoje dzieci 7 i 5 lat.
Cześć

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Moto, u nas serduszkowania były 3 dni przed potwierdzona owulka i pyknelo, więc się nie przepisuj już na czerwcowki
Powodzenia Też czekam na rezultaty mieliśmy maraton owulacyjny, zobaczymy co będzie - okaże się 01.09

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Teraz trzymajcie mocno kciuki żeby 24.08 był szczęśliwy . Dziś już 20 powinnam mieć @ ale póki co ani widu, ani słychu więc jakaś iskierka nadziei tli się we mnie
Trzymam mocno kciuki

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Chyba taka kolejność większość związków spotyka. Też przez rok na spokojnie, spontanicznie podchodziliśmy do tematu. Nie dało rezultatu - ginek. Ginek przykazał codziennie i już nie jest to co dawniej - mimo wszystko człowiek czuje się trochę zmuszony, nawet jeśli sam też chce serdushkować. Odstawienie alko. branie witamin lub innych leków - wszystko wpływa na psychike i nie da się oszukać, że to niby nadal jest spontan. Trzeba tylko wyznaczyć granicę, żebyśmy nie traktowali siebie nawzajem jak do celów reprodukcji lub jak to brzydko określając jak jakieś konie rozpłodowe.
Minita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 11:34   #2054
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alusiekmalutki89 Pokaż wiadomość
my też już kochamy się aby zafasolkować kiedy w sobote powiedziałam do męża, że może się pokochamy , odp. mi " po co, skoro już po ?( po owulacji? "
Co za... Nie moze tak myslec bo owu moze sie przesunac itp. Musicie myslec o sobie pielegnowac wasza milosc. Jak przyjdzie ciaza i dziecko to bedzie mial ptetensje ze go olewasz albo ze nie masz sil itp. Ehh... Faceci czasami nie myślą 😛

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 11:39   #2055
alusiekmalutki89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Co za... Nie moze tak myslec bo owu moze sie przesunac itp. Musicie myslec o sobie pielegnowac wasza milosc. Jak przyjdzie ciaza i dziecko to bedzie mial ptetensje ze go olewasz albo ze nie masz sil itp. Ehh... Faceci czasami nie myślą 😛

ja to wiem , ale on twierdzi, że nie ma siły, ciezko pracuje, dojezdza 60 km w jedną stronę...ja to wszystko rozumiem, ale chyba trzeba się poświęcić? chcialabym kochać się z mężem od 10 dc do 20 dc.... miesiaczki mam ok 26-29 dni...
Stary 2017-08-21, 11:44   #2056
sitri
scarlet starlet

Faceci chcieliby wszystko jak w zegarku. Najlepiej co do minuty.

Stary 2017-08-21, 11:49   #2057
33bc89d9a686e21f9e6520788de64e03cdc01325_655d44824371d
Konto usunięte

Hej,ciezko jest nie myslec,ja np nie potrafie sie tak wylaczyc.jako ze to pierwszy miesiac to zrobilismy sobie maraton

Blanka ja nastoj dzis?mam nadzieje ze troche lepiej

Edytowane przez 33bc89d9a686e21f9e6520788de64e03cdc01325_655d44824371d
Czas edycji: 2017-08-21 o 12:01
33bc89d9a686e21f9e6520788de64e03cdc01325_655d44824371d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 12:01   #2058
_groooszek_
Zakorzenienie

Mąż mi przepadł w chińczykach, a ja grzecznie stoję przed i czekam

My póki co mamy luz, ale nie wiem jak to będzie po 3 i więcej miesiącach starań. Obawiam się, że tak jak u Was. Sama jestem zadaniowo nastawioną osobą i jak coś postanawiam to robię co mogę, żeby zrealizować mój plan. Także zobaczymy jak będzie nam wychodziło, ale mam w sobie takie przeczucie że nie pójdzie tak szybko jak bym tego chciała

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 12:15   #2059
Vanessa37
Raczkowanie

Cytat:
ja to wiem , ale on twierdzi, że nie ma siły, ciezko pracuje, dojezdza 60 km w jedną stronę...ja to wszystko rozumiem, ale chyba trzeba się poświęcić? chcialabym kochać się z mężem od 10 dc do 20 dc.... miesiaczki mam ok 26-29 dni...
Wiem dobrze jak to jest. Też się złościłam na M, że nie ma siły etc... Jak przychodziła @ to popłakiwałam, że jakbyśmy tak co 2 dzień to by się udało. Dziś myślę, że jak ma być to będzie. Klika owu cyklów serduszkowaliśmy codziennie i dalej cisza
Stary 2017-08-21, 12:25   #2060
sitri
scarlet starlet

Cytat:
Wiem dobrze jak to jest. Też się złościłam na M, że nie ma siły etc... Jak przychodziła @ to popłakiwałam, że jakbyśmy tak co 2 dzień to by się udało. Dziś myślę, że jak ma być to będzie. Klika owu cyklów serduszkowaliśmy codziennie i dalej cisza
Od stresu tym bardziej nie wyjdzie niestety...

Stary 2017-08-21, 12:40   #2061
alusiekmalutki89
Zakorzenienie

Cytat:
też kochaliśmy się 3 dni pod rząd( 12,13,14 dc) ...nie wiem czy to jest dobre ... z jednej strony mysle, że może jak bede sie kochała codziennie to te plemniczki gdzieś przeczekają , i bedzie ich we mnie więcej także teoretycznie większa szansa,że jeden najmocniejszy plemnik znajdzie jajeczko? a z drugiej strony codzienny wytrysk nie osłabia armii?? u ginekologów bylam-różne zdania...jedni mówią ,zeby codziennie, inni co 2 dni
Stary 2017-08-21, 13:00   #2062
Vanessa37
Raczkowanie

Nat -i jak ty teraz z nami do Lichenia pojedziesz:pl iz: będziesz pielgrzymkę spowalniać

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
też kochaliśmy się 3 dni pod rząd( 12,13,14 dc) ...nie wiem czy to jest dobre ... z jednej strony mysle, że może jak bede sie kochała codziennie to te plemniczki gdzieś przeczekają , i bedzie ich we mnie więcej także teoretycznie większa szansa,że jeden najmocniejszy plemnik znajdzie jajeczko? a z drugiej strony codzienny wytrysk nie osłabia armii?? u ginekologów bylam-różne zdania...jedni mówią ,zeby codziennie, inni co 2 dni
No mam nadzieję, że ta magiczna kula domii pomoże i w końcu wszystkie będziemy 2w1
Stary 2017-08-21, 13:01   #2063
Feliska
Zakorzenienie

Ja na razie nie wyobrażam sobie do tego podchodzić zadaniowo w 100% - wiadomo, że zawsze jest w głowie myśl - o, dobry czas ale żeby się zmuszać to nieeee... Ja nie chcę, a mąż tym bardziej.

Dużo bym wam pokomentowała, ale było tego... za dużo, a ja muszę odkurzyć, dopakować nas i wyruszamy na urlopik

Także do zobaczenia za tydzień!
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 13:08   #2064
bonjourbelle
Zakorzenienie

Feliska, udanego wypoczynku

Fajną dziś mamy pogodę, jest ciepło a czuć też taki chłodek trochę. Czyli, że zbliża się jesień. Lubię ten czas
Stary 2017-08-21, 13:19   #2065
gr8ania
Zakorzenienie

Feliska udanego wypoczynku
Stary 2017-08-21, 13:27   #2066
Vanessa37
Raczkowanie

Feliska udanego wypoczynku i dobrej pogody
Stary 2017-08-21, 13:32   #2067
liven
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
Ja na razie nie wyobrażam sobie do tego podchodzić zadaniowo w 100% - wiadomo, że zawsze jest w głowie myśl - o, dobry czas ale żeby się zmuszać to nieeee... Ja nie chcę, a mąż tym bardziej.

Dużo bym wam pokomentowała, ale było tego... za dużo, a ja muszę odkurzyć, dopakować nas i wyruszamy na urlopik

Także do zobaczenia za tydzień!
Wypoczywajcie
Cytat:
Napisane przez bonjourbelle Pokaż wiadomość
Feliska, udanego wypoczynku

Fajną dziś mamy pogodę, jest ciepło a czuć też taki chłodek trochę. Czyli, że zbliża się jesień. Lubię ten czas
O tak, ja też to uwielbiam..słoneczko, chłód, a jeszcze trochę i zrobi się pomarańczowo i żółto na drzewach i pod nimi
właśnie przypomniał mi się nasz ślubny plener w parku w kolorach złotej, słonecznej jesieni
liven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 13:37   #2068
bonjourbelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liven Pokaż wiadomość
O tak, ja też to uwielbiam..słoneczko, chłód, a jeszcze trochę i zrobi się pomarańczowo i żółto na drzewach i pod nimi
właśnie przypomniał mi się nasz ślubny plener w parku w kolorach złotej, słonecznej jesieni
Musiało być pięknie Też braliśmy ślub na jesień i był spacerek z usc do restauracji, też było bardzo ładnie.
W ogóle w tym roku mam taką chęć już się przygotowywać na jesień - tu patrzę za nowym kocykiem, tam za herbatkami Chyba dlatego, że mam więcej czasu. Jeśli lubicie herbatki to tu ciekawa propozycja (wypatrzona w Finlandii, ale na szczęście u nas też można kupić ): http://stolzpowylamywanyminogami.com...wa,id7424.html
Stary 2017-08-21, 13:41   #2069
fioleciasto
Zakorzenienie

My juz zupełnie inaczej na to wszystko patrzymy niż rok temu. Jesteśmy skoncentrowani na lekarzach, badaniach, wynikach i lekach. Niestety, ale bez tego nie osiagniemy nic

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 13:41   #2070
Feliska
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny na pewno będzie super, bo tam gdzie jedziemy jest miło i cieplutko
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości