Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-22, 11:54   #1591
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Też bym już chciała kupować...albo chociaż wiedzieć czy różowe czy niebieskie bodziaki

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
Chyba każda chociaż troszkę ma ochotę już zacząć coś kupować. Sama z niecierpliwością czekam na ten moment

A co do pokoju dla dziecka my na razie nie będziemy remontować bo maluch i tak z nami w sypialni będzie
Stary 2017-08-22, 11:59   #1592
Mecassie
Zakorzenienie

Czaro-dziejka drogie to Woombie. Myślisz że działa ? Szumisia też kupię mimo że jego dźwięk mnie drażni

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 12:10   #1593
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Ja kupowalam unisex białe, ecru, zielone. Nie mogłam się powstrzymać przed zakupami 😂

Co do rzeczy dla dziecka to mam wszystko, wózki, łożeczeka, ubrań milion. Mam mnóstwo ciuchów po synku jeszcze z metkami, bo kupowałam jak walnieta, a potem nawet nie zdążyłam założyć

Jedynie co muszę kupić to karuzelę, misia szumisia i woombie. No i rzeczy kosmetyczne dla malca.

Pewnie i tak się nie oprę zakupom ciuchowym, ale teraz przynajmniej wiem co się przyda, a co jest totalnie zbędne. Np jeansy w rozmiarze 56
Ja podobnie jak ty Ciuszkow tez mam mnostwo z metkami
A kupic musze karuzele wlasnie bo stara byla do bani, fotelik samochodowy, drugi bujaczek bo ten co mam jest taki sredni, no i kosmetyki.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Nie znam gry o tron i dziwi mnie, że aż tyle osób tutaj jest w temacie.
Dzisiaj nadal leżę bez żadnych badań zostaję ostatnia w pokoju. Szkoda, bo byłam z fajną kobitką. Mam nadzieję, że mi dzisiaj nikogo nie dadzą, jedno łóżko jest wolne, drugie się zwolni i będę sama. Zobaczymy na jak długo.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
Spoko ja nie obejrzalam ani jednego odcinka Ale seriale lubie i mam swoje ulubione.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 12:12   #1594
alleyezonme
Zakorzenienie

Fajnie, że macie tyle rzeczy. Z kolejnym dzieciaczkiem jest zdecydowanie łatwiej Ja nie mam kompletnie nic Mało tego - nawet nie wiem co jest potrzebne

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 12:15   #1595
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Fajnie, że macie tyle rzeczy. Z kolejnym dzieciaczkiem jest zdecydowanie łatwiej Ja nie mam kompletnie nic Mało tego - nawet nie wiem co jest potrzebne
mam podobnie ale marzę już o zakupie wózka

Mecassie, pięknie powiedziałaś mężowi mój się dowie niestwty wirutalnie bo akurat wylatuje do USA ale przyjaciółka ze mną na badania prenatalne się wybiera
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 12:19   #1596
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Teraz najważniejsze czwartkowe badanie... ale musi być dobrze!
Dolly trzymajmy się razem! Na którą masz?

Ja na razie nie myślę jeszcze o kupowaniu dla maluszka, najpierw musimy zrobić generalne porządki . Ale rozglądam się już, oglądam filmiki wyprawkowe na yt, czytam o fotelikach itp. żeby mieć rozeznanie i nie dać złapać w sidła tego baby-rynku i robić w miarę rozsądne zakupy
Stary 2017-08-22, 12:20   #1597
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Mecassie, pięknie powiedziałaś mężowi mój się dowie niestwty wirutalnie bo akurat wylatuje do USA ale przyjaciółka ze mną na badania prenatalne się wybiera
A na długo ? Może jednak potrzymasz go w tajemnicy

Ja bym chciała taki kosz na pieluchy co odsysa powietrze czy jakoś tak i nie śmierdzi wtedy - przynajmniej słyszałam że takie są a w końcu pieluchy to temat gdzieś na 2,5 roku - potem będzie lato i trzeba będzie puszczać w majtusiach

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 12:30   #1598
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość

Ja na razie nie myślę jeszcze o kupowaniu dla maluszka, najpierw musimy zrobić generalne porządki . Ale rozglądam się już, oglądam filmiki wyprawkowe na yt, czytam o fotelikach itp. żeby mieć rozeznanie i nie dać złapać w sidła tego baby-rynku i robić w miarę rozsądne zakupy
na foteliku nie warto oszczędzać pracuje w ubezpieczeniach i widzę, jak foteliki ratują życie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
A na długo ? Może jednak potrzymasz go w tajemnicy

Ja bym chciała taki kosz na pieluchy co odsysa powietrze czy jakoś tak i nie śmierdzi wtedy - przynajmniej słyszałam że takie są a w końcu pieluchy to temat gdzieś na 2,5 roku - potem będzie lato i trzeba będzie puszczać w majtusiach
musiałabym go potrzymać w tajemnicy tydzień... akurat wylatuje na 2 dni przed badaniem (29.08), więc wątpie, żeby TŻ wytrzymał i ja
Stary 2017-08-22, 12:32   #1599
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość

Parę lat temu byłam nianią i miałam okazję używać takiego kosza. Na początku pomyślałam, że wariactwo kupować specjalny kosz na pieluchy ale to jednak bardzo pożyteczna sprawa
Stary 2017-08-22, 12:32   #1600
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Jeju ale pedzicie dzisiaj

Mecassie - ekstra reakcja męża. Ja wczoraj mojemu mowie, że 2 osoby z wizazu są juz po badaniach i jedna będzie mieć synka a druga coreczke. A on zrobił takie wielkie oczy i pyta "to my też w piątek będziemy już wiedzieć"? Strasznie się tym przejął

Co do wyprawki - ja mam 1 body (jak zobaczyliśmy na teście 2 kreski to mąż po pracy wrócił z kwiatami i body w pandy - podobno nie mógł się powstrzymać) :p. A takto moja siostra mówiła, żebym nie kupowała ubranek. Ona ma 2 wielkie kartony ubrań do 1 roku życia. Ma 2letnia coreczke i miesięcznego synka wiec niby zakup ubranek i bujaczka mi odpada, ale sama też na pewno kupię mnóstwo

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 12:36   #1601
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
na foteliku nie warto oszczędzać pracuje w ubezpieczeniach i widzę, jak foteliki ratują życie
Dokładnie i podobno należy wystrzegać się używanych, szczególnie odkupowanych od nieznajomych. Ostatnio czytałam też, że prawie 50% fotelików jest źle zapinanych i jeśli malutkie dziecko ginie w wypadku lub jest ranne to zazwyczaj to jest przyczyną. Ja już na 100% wiem, że zainwestuję w isofix.
Stary 2017-08-22, 12:36   #1602
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
:piona: to tak jak ja
Cytat:
mam podobnie ale marzę już o zakupie wózka

Może zaczekasz ?

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 12:44   #1603
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Dziewuszki jeśli możecie, to ćwiczcie. Wczoraj czułam się jak papierowa torebka na rzygi, caluśki dzień umeczona, brzuch też ciągnął mnie bardzo mocno.
Na siłę wlazłam na orbitreka- bo wiem, że muszę...nie ma ze sie nie chce i...jak ręką odjął!
Zeszły mdłości, energia mi wróciła. Do tego stopnia że poćwiczylam pół godziny, drugie pół zrobiłam rozciąganie i ćwiczenia na kręgosłup...i poszłam się spakować na basen no mówię Wam- jak nowonarodzona się poczułam. A po basenie to w ogóle...nie da się opisać- takie uczucie totalnego odprężenia. Zapisałam swoje dziecko na basen 2x w tygodniu- będę z nim chodzić. On na naukę, ja na osobny tor- na pływanie.

Polecam jeśli wam wolno ćwiczyć zamiast wszelkich leków (zostawcie sobie na jakieś gorsze sytuacje) basen. Nawet samo leżenie w wodzie uspokaja.

A wiesz, że masz chyba rację. Ja przed ciążą byłam bardzo aktywna fizycznie i w czasie jej trwania też, wiadomo że już w mniejszym stopniu, ale nadal sobie coś ćwiczę, chodzę na spacery wieczorami, na basenie w ost tyg 3 razy byłam, i faktycznie czuje się świetnie. Dlatego tak trudno mi sobie wyobrazić te wasze ciężkie dolegliwości, mdłości, senność, brak energii. Ja odkąd jestem w ciąży to chyba 2 razy w dzień spałam i jakiegoś szczególnego spadku sił też nie czuję. Bo jak się człowiek tak rozleniwi to może rzeczywiście taki rozmymłany jest?
Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 12:45   #1604
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, nie wiem czy o jest możliwe, ale naprawdę miakam dzisiaj ważenie że poczułam ruchy, serio.
Gdybym nie wiedziała hak to czuć, to bym nawet nie zwróciła uwagi, ale rano poczułam takie dwa smyrniecia, podobne do tych co miałam z synkiem.
Mi sie wydaje, ze mozliwe. Te maluchy nie sa juz takie male, jak sie odpowiednio uloza i mocno rusza, to dlaczego nie?

Cytat:
Pannakaka ja zupełnie świadomie i z rozmyslem zamierzam chustować- żeby chociaż mieć ręce do podtarcia wolne a tak serio- uważam chustowanie za bardzo potrzebną rzecz.
Z pierwszym dużo chodziłam w chuście, na zakupy, spacery...teraz mam za bardzo zniszczony kręgosłup na długie chustowanie ale chce i tak nosić przynajmniej na początku gdy didek będzie potrzebował tego otulenia ciasnego i będzie w miarę lekki (mam nadzieję ze że nie urodze 6kilowego sloniątka)

No ja sie z corka odwazylam dopiero po paru miesiacach, zaluje, ze nie wczesniej. A jak miala pol roku robilismy remont, wiec ja wszedzie nosilam, biegajac po sklepach budowlanych i meblowych

Cytat:
Dziewuszki jeśli możecie, to ćwiczcie. Wczoraj czułam się jak papierowa torebka na rzygi, caluśki dzień umeczona, brzuch też ciągnął mnie bardzo mocno.
Na siłę wlazłam na orbitreka- bo wiem, że muszę...nie ma ze sie nie chce i...jak ręką odjął!
Zeszły mdłości, energia mi wróciła. Do tego stopnia że poćwiczylam pół godziny, drugie pół zrobiłam rozciąganie i ćwiczenia na kręgosłup...i poszłam się spakować na basen no mówię Wam- jak nowonarodzona się poczułam. A po basenie to w ogóle...nie da się opisać- takie uczucie totalnego odprężenia. Zapisałam swoje dziecko na basen 2x w tygodniu- będę z nim chodzić. On na naukę, ja na osobny tor- na pływanie.

Polecam jeśli wam wolno ćwiczyć zamiast wszelkich leków (zostawcie sobie na jakieś gorsze sytuacje) basen. Nawet samo leżenie w wodzie uspokaja.

Wlasnie mialam zapytac o to jak cwiczycie, chcialam sie tylko wstrzymac do czwartkowego usg... Bo czuje, ze jesli niedlugo nie wroce do cwiczen to zwariuje i do porodu strace jakakolwiek forme, a troche sily i kondycji sie wtedy przyda Robicie cos specjalnego, poza spacerami? Basen chyba sobie odpuszcze, po ostatniej wizycie od razu zlapalam infekcje, nie chce ryzykowac.

Cytat:
Kasia wiesz ja czytałam książkę i jestem wściekła na R.R.Martina ze że nie skończył pisać...łajdak jeden. Przez to nie wiem co będzie w kolejnym odcinku

A ja jestem na niego zla, bo czytanie ksiazki to jednak wieksza przyjemnosc, a teraz bede juz wiedziec po serialu mniej wiecej co sie wydarzy
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 12:46   #1605
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie i podobno należy wystrzegać się używanych, szczególnie odkupowanych od nieznajomych. Ostatnio czytałam też, że prawie 50% fotelików jest źle zapinanych i jeśli malutkie dziecko ginie w wypadku lub jest ranne to zazwyczaj to jest przyczyną. Ja już na 100% wiem, że zainwestuję w isofix.
Same foteliki 0-13kg nie są na isofix, tylko zapinane pasem. Chyba że fotelik plus baza to tak

Ja mam maxi cosi cabrio fix i do tego baza i taki zestaw ma najwięcej gwiazdek bezpieczeństwa we wszystkich crash testach, wiec polecam.

Baza taka
http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/fotel...e/easyfix.aspx

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

A fotelik taki:
http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/fotel...c=Nomad%20Blue
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 12:47   #1606
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
tak my pierwszy fotelik na pasy zapinany będziemy mieć, większość taka jest dla noworodków, bo nie mamy isofix w samochodzie, zbyt stary model ale już na drugi fotelik na pewno zmienimy auto
Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
:piona: to tak jak ja

Może zaczekasz ?

nie wiem, pewnie będzie mi ciężko, bo ja niecierpliwa jestem a i Mój pewnie będzie wiercił dziurę w brzuchu
Stary 2017-08-22, 12:47   #1607
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cenowo to wychodzi sporo, bo ponad 1000zl, ale naprawdę warto.
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 12:53   #1608
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
że co?
jejku, ta niewiedza w pierwszej ciąży jest cudowna

ani śmiem zdradzać fabułę
ten serial jest tak nieprzewidywalny, że każdy powinien sam go obejrzeć aby się zaskoczyć

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

ja też ćwiczę i o dziwo, w momencie ćwiczeń przechodzą mi mdłości (gdzie myślałam, że pod wpływem ćwiczeń będą mocniejsze)!
Także też zdecydowanie polecam!
Ja zauwazylam ze jak w ogole gdzies wychodze, pojde na spacer to czuje sie lepiej. Najgorzej jest jak leżę, to mdlosci bardzo sie nasilają

Cytat:

Ja sie musze zabrac za porzadki bo tez nie mam gdzie poupychac rzeczy dla dziecka. Ostatnio rozkminialismy gdzie wozek bedzie parkowal bo slowo daje, nie ma u nas wolnej przestrzeni zeby go postawic i zeby nie zawadzal. Mamy tak skonstruowane mieszkanie ze nie ma w nim praktycznie przedpokoju. Tzn jest ale malenki

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Mi sie wydaje, ze mozliwe. Te maluchy nie sa juz takie male, jak sie odpowiednio uloza i mocno rusza, to dlaczego nie?

No ja sie z corka odwazylam dopiero po paru miesiacach, zaluje, ze nie wczesniej. A jak miala pol roku robilismy remont, wiec ja wszedzie nosilam, biegajac po sklepach budowlanych i meblowych

Wlasnie mialam zapytac o to jak cwiczycie, chcialam sie tylko wstrzymac do czwartkowego usg... Bo czuje, ze jesli niedlugo nie wroce do cwiczen to zwariuje i do porodu strace jakakolwiek forme, a troche sily i kondycji sie wtedy przyda Robicie cos specjalnego, poza spacerami? Basen chyba sobie odpuszcze, po ostatniej wizycie od razu zlapalam infekcje, nie chce ryzykowac.

A ja jestem na niego zla, bo czytanie ksiazki to jednak wieksza przyjemnosc, a teraz bede juz wiedziec po serialu mniej wiecej co sie wydarzy
Ja planuje joge ale w podreczniku przeczytalam ze nie mozna w pierwszym trymestrze. Dopisuje pytanie o cwiczenia do listy dla ginekologa

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 12:55   #1609
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Masz teraz dużo czasu mogłabyś się zainteresować Grą o tron Szybciej czas by leciał

A w ogóle to kiedy wychodzisz z tego szpitala?
Hehehe mam pełno książek i kupionych płyt w kolejce, a nie stać mnie, żeby teraz kupować kolejne seriale kończymy remont trzeba się porozliczać, sporo kasy poszło na kuchnię.
Nie mam pojęcia kiedy mnie wypuszczą.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 13:02   #1610
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Cenowo to wychodzi sporo, bo ponad 1000zl, ale naprawdę warto.
No niestety, np zestaw isofix maxi cosi + pierwszy fotelik to koszt ok. 1500 zł.
Ja mam plan taki, żeby nie dać wpędzić się w kupowanie gadżetów i dupereli (zobaczymy jak będzie...) ale fotelik i wózek kupić porządne.
Polecam na yt filmiki typu "hity i kity wyprawkowe". W jednym z nich było o sukienusiach dla dziewczynek - choć są śliczne i słodziutkie, koroneczki i kwiatuszki, to często są bardzo niepraktyczne (np. niewygodne guziki na pleckach). Tak samo wszelkie buciki dla niemowlaków, czy jeansy w rozmiarze 56 - idealny przykład czarodziejka, rozbawiło mnie to
Stary 2017-08-22, 13:03   #1611
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Mi się tula marzy, jakoś nie czuję, że podołam temu motaniu chust.
Tez sie balam, ale nie bylo tak zle. W chuscie mozna nosic wczesniej i lepiej sie ciezar rozklada. Jak byla wieksza to przeszlam na manduce, bo szybciej sie zakladalo, ale jak mialam czas to nadal lubilam chuste, lepsza dla kregoslupa

Cytat:
Pewnie i tak się nie oprę zakupom ciuchowym, ale teraz przynajmniej wiem co się przyda, a co jest totalnie zbędne. Np jeansy w rozmiarze 56

I jeszcze zadnych spodniczek ani sukienek dla raczkujacej dziewczynki

Cytat:
Parę lat temu byłam nianią i miałam okazję używać takiego kosza. Na początku pomyślałam, że wariactwo kupować specjalny kosz na pieluchy ale to jednak bardzo pożyteczna sprawa
My nic takiego nie kupilismy, ale teraz powaznie sie nad tym zastanowie. Tylko gdzie to postawic, na gorze czy na dole, dwoch przeciez nie kupie

Cytat:
Same foteliki 0-13kg nie są na isofix, tylko zapinane pasem. Chyba że fotelik plus baza to tak

Ja mam maxi cosi cabrio fix i do tego baza i taki zestaw ma najwięcej gwiazdek bezpieczeństwa we wszystkich crash testach, wiec polecam.

Baza taka

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

A fotelik taki:
My aktualnie mamy baze Maxi-Cosi 2wayFix i fotelik 2wayPearl. Nie wiem, czy kupic corce juz jakis wiekszy fotelik, bedzie miala ponad 3 lata i do tej bazy dokupic Pebble, czy kupic jeszcze jedna baze z nowym fotelikiem...
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 13:04   #1612
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:

Ja to głównie skupiam się teraz na pośladkach (przysiady, wypady, wykroki, pulsowania) no i ramiona ( podobno lepiej nie podnosić jednak rąk wyżej niż linia barków - dla bezpieczeństwa). Lubie też ćwiczyć z tą Luizą A. z centrum sportowca, ma zestawy ćwiczeń dla kobiet w ciąży: https://www.youtube.com/watch?v=Nqnf7oiGSto
A co do basenu to nie wolno korzystać z sauny ani jakuzzi.
Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 13:05   #1613
parapet
Zadomowienie

Zanim zacznę kupować, najpierw będę wywalać.
Jak zrobię porządki w ciuchach, to się zaraz szafy obluzują. Na książki się też zasadzam

Jolinko, oj ta senność, to naprawdę nie z rozmemłania, to jak dopadnie, to położy najsilniejszego

Od 14 tyg. ruszam na jogę. Nie wiem w co się na nią ubiorę, jak moje ciuchy sportowe okażą się za małe, ale może jak pójdę i będą dziewczyny w wyższej ciąży, to coś podpatrzę
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 13:06   #1614
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja sie musze zabrac za porzadki bo tez nie mam gdzie poupychac rzeczy dla dziecka. Ostatnio rozkminialismy gdzie wozek bedzie parkowal bo slowo daje, nie ma u nas wolnej przestrzeni zeby go postawic i zeby nie zawadzal. Mamy tak skonstruowane mieszkanie ze nie ma w nim praktycznie przedpokoju. Tzn jest ale malenki
Moja koleżanka złożony wózek trzymała w zaparkowanym pod blokiem samochodzie Może nieidealne rozwiązanie ale pomysłowo, szczególnie, że nie mają windy

Edytowane przez Torrence
Czas edycji: 2017-08-22 o 13:09
Torrence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 13:08   #1615
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

My mamy fotelik kiddy z isofixem i super sprawa tylko ze gdybym miala zdrowe dziecko niebwydalabym tyle bo nie mialabym kasy. Mozna dziecko polozyc i ma atesty ze dziala korzystnie na kregoslup
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 13:12   #1616
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
My nic takiego nie kupilismy, ale teraz powaznie sie nad tym zastanowie. Tylko gdzie to postawic, na gorze czy na dole, dwoch przeciez nie kupie

My aktualnie mamy baze Maxi-Cosi 2wayFix i fotelik 2wayPearl. Nie wiem, czy kupic corce juz jakis wiekszy fotelik, bedzie miala ponad 3 lata i do tej bazy dokupic Pebble, czy kupic jeszcze jedna baze z nowym fotelikiem...
Oni właśnie mieli dwa kosze, jeden na górze w sypialni, drugi na dole tam, gdzie maluszek spędzał dzień

Właśnie ta baza wpadła mi wstępnie w oko. Jaka jest Twoja recenzja?
Stary 2017-08-22, 13:13   #1617
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Dokładnie, fotelik ważna sprawa. I jeszcze ostatnio czytałam, że foteliki mają też datę ważności. Po jej upływie bezpieczeństwo spada...

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 13:26   #1618
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Mam dokładnie to samo. Mało tego, nasze maleństwo będzie pierwszym z najbliższego otoczenia, zero rozeznania u nas 😉

Ale co do kupowania, to chcemy podstawy na pierwsze tygodnie, a ewentualne bajery to już na bieżąco, jak już się trochę zapoznamy z malcem 😉 Już oglądaliśmy trochę ciuszki i nawet chłopakowe bardziej mi się podobały😊 może to znak😁
Mam tylko nadzieję, że małemu nie zachce się szumisia bo mnie on megadrażni😒
Od wózka i fotelika jest mąż, ma za zadanie ogarnąć to technicznie, a ja zaakecptuję wizualnie. Niech się angażuje😉
Cytat:
16:15, byłam taka dobra i wzięłam na późniejszą godzinę, żeby tż zdążył z pracy (na szczęście ma blisko, mam nadzieję, że się nie spóźni, bo w tym jest specjalistą...). Gdyby nie to najchętniej poszłabym na 8:00 😁
Stary 2017-08-22, 13:29   #1619
kasia6713
Zakorzenienie

jejku, Wy już myślicie o takich rzeczach?
Ja wogóle jakoś nie mam takiego flow żeby myśleć o ciuszkach, wózkach, łóżeczkach itd. Wózek i łóżeczko pewnie kupią nam rodzice. Ubranka tak naprawdę mogę kupić w każdej chwili - mam mnóstwo "tanich" sklepów dla dzieci koło siebie (KIK, Pepco) i Smyk, 5-10-15, więc tak naprawdę w każdej chwili mogę wyskoczyć. A zresztą wiem jak wygląda u mnie otoczenie i pewnie będę zasypana ciuchami i zabawkami podczas odwiedzin Wyprawkę do szpitala będę robić na początku roku jak pójdę już na L4. Pewnie gdzieś za miesiąc powoli będziemy robić porządki w pokoju małego - u mnie w garderobie nic się już nie zmieści
Raz w tygodniu chodzę do jednego lumpa, gdzie są ubrania na wagę. Może zajrzę na dziecięce przy okazji
Stary 2017-08-22, 13:39   #1620
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

musiałabym go potrzymać w tajemnicy tydzień... akurat wylatuje na 2 dni przed badaniem (29.08), więc wątpie, żeby TŻ wytrzymał i ja
Co do fotelikow pelna zgoda, nie.mozna na nich oszczedzac i absolutnie nie kupujmy tych od zestawow wozkowych, nie maja zadnych testow zderzeniowych.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:

Baza taka

A fotelik taki:
Ja tez kupuje cabriofix
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości