Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-22, 10:26   #1561
la'Mbria
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez motyllek90 Pokaż wiadomość
Ja też mam dopiero 7 września... A jestem dopiero na poczatym 9 tygodnia i ta niepewność jest koszmarna

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dziewczyny musi być dobrze! Mówię wam, jako stara- matka ...tylko spokój i nutella nas uratują

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 10:26   #1562
Torrence
Wtajemniczenie

Ale ruch od rana! Mam sporo rzeczy do odniesienia się

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja sie dzisiaj przebudzilam i poczulam ze mam mokro na dole. Polecialam do toalety bo sie przestraszyłam a to tylko sluz mnie zalewal.
Ile razy tak miałam! I za każdym razem myśl, że to nie możliwe, że tak nagle mokro i że to pewnie krew...

Jeszcze dwa słowa odnośnie piersi - mnie nigdy nie bolały jakoś bardzo mocno, ale czy dotyku czułam. Nasilało się wieczorem. Jak się obudziłam o tej 4.00 to na szybko przeczytałam w necie, że w okolicach 11-12 tygodnia te bóle mogą odpuszczać. Nie denerwuję się już

Mecassie ja też się wzruszyłam czytając Twoją relację z poinformowania męża. Mój w czwartek będzie ze mną więc jeśli uda się podejrzeć płeć to będzie od razu wiedział

Teraz jak odsypiałam poranek miałam taki piękny sen... Ze przyszedł kurierem mój wymarzony wózek Że go składałam i byłam zachwycona
Stary 2017-08-22, 10:30   #1563
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Czarodziejka - mogly to byc ruchy synka

Torrence - piersi raz bola raz nie wiec ja bym sie nie martwila a jaki to jest ten wymarzony wozek??
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 10:31   #1564
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Oj, z drugim to nie przejdzie, bedzie biedne pewnie w chuscie wiekszosc dnia jesli nie bedzie sie dalo odlozyc
:
Pannakaka ja zupełnie świadomie i z rozmyslem zamierzam chustować- żeby chociaż mieć ręce do podtarcia wolne a tak serio- uważam chustowanie za bardzo potrzebną rzecz.
Z pierwszym dużo chodziłam w chuście, na zakupy, spacery...teraz mam za bardzo zniszczony kręgosłup na długie chustowanie ale chce i tak nosić przynajmniej na początku gdy didek będzie potrzebował tego otulenia ciasnego i będzie w miarę lekki (mam nadzieję ze że nie urodze 6kilowego sloniątka)

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
Stary 2017-08-22, 10:32   #1565
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

A co do czkawki dziecka w brzuchu to mija corka miala ja regularnie 3x dziennie. Szczerze to byla masakra dla mnie, a im byla wieksza tym bylo gorzej :/ potem po porodzie tez czesto czkala:p
Stary 2017-08-22, 10:32   #1566
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Dziewczyny musi być dobrze! Mówię wam, jako stara- matka ...tylko spokój i nutella nas uratują
chce nutelle ale narobiłaś mi smaka, wieki nie jadłam, dzisiaj kupuję

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 10:39   #1567
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Tez mnie brzuch boli, nawet juz nie ciagnie, ale wlasnie boli. Ale mialam wczoraj bardzo stresujacy dzien, niestety. Tlumacze sobie, ze mam cale cialo napiete, to i brzuch rozbolal. Wieczorem i przez wiekszosc nocy mialam straszny bol glowy. Jesli dzis wroci to biore paracetamol, choc na ogol malo mi pomaga, ale juz nie wyrobie...

Ale mimo wszystko bole macicy, wiezadel, tego wszystkiego co tam sie rozciaga, to jest normalna sprawa w ciazy. O ile nie sa to regularne skurcze i nie towarzyszy im plamienie/krwawienie to ja bym sie za bardzo nie martwila
Dziewuszki jeśli możecie, to ćwiczcie. Wczoraj czułam się jak papierowa torebka na rzygi, caluśki dzień umeczona, brzuch też ciągnął mnie bardzo mocno.
Na siłę wlazłam na orbitreka- bo wiem, że muszę...nie ma ze sie nie chce i...jak ręką odjął!
Zeszły mdłości, energia mi wróciła. Do tego stopnia że poćwiczylam pół godziny, drugie pół zrobiłam rozciąganie i ćwiczenia na kręgosłup...i poszłam się spakować na basen no mówię Wam- jak nowonarodzona się poczułam. A po basenie to w ogóle...nie da się opisać- takie uczucie totalnego odprężenia. Zapisałam swoje dziecko na basen 2x w tygodniu- będę z nim chodzić. On na naukę, ja na osobny tor- na pływanie.

Polecam jeśli wam wolno ćwiczyć zamiast wszelkich leków (zostawcie sobie na jakieś gorsze sytuacje) basen. Nawet samo leżenie w wodzie uspokaja.

Stary 2017-08-22, 10:40   #1568
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo
Też postanowiłam robić listę pytań
Ja też! W piątek po ponad miesiącu będę u mojej prowadzącej prywatnie i o tyyyyylu rzeczach będziemy gadały, tyle wyników badań do omówienia że pominięcie jakieś kwestii będzie jest więcej niż pewne!!
Stary 2017-08-22, 10:40   #1569
Mecassie
Zakorzenienie

Dziewczyny dostałam wyniki badań genetycznych i tych przeciwciał antyfosfolipidowych. I wyniki wszystkie ujemne :brawo: czyli chyba będzie można odstawić zastrzyki ? dziewczyny które biorą zastrzyki to na co miałyście je przepisane ? Bo ja właśnie z racji tego podejrzenia krzepnięcia krwi.

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 10:46   #1570
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Mówią że seryjni mordercy moczą się do późnych lat
Hahaha Ilsa zrobiłaś mi dzień!

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
jak dziewczyny wrażenia?
Ja jeszcze nie obejrzałam 5 odcinka, ale jestem zachwycona!
Oglądam jednocześnie Twin Peaksa i Gra o Tron jest miłym elementem mojego życia

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

spokój!
Kasia wiesz ja czytałam książkę i jestem wściekła na R.R.Martina ze że nie skończył pisać...łajdak jeden. Przez to nie wiem co będzie w kolejnym odcinku

Stary 2017-08-22, 10:50   #1571
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Torrence - piersi raz bola raz nie wiec ja bym sie nie martwila a jaki to jest ten wymarzony wozek??
Piersi mnie w tej chwili już nie martwią. Ale wiadomo jak to jest jak się człowiek obudzi w środku nocy i zacznie dumać Btw. wczoraj ja uspokajałam Ciebie, dziś Ty mnie

Wózkowe marzenie wypatrzone już dawno to Teutonia Be You. Niestety jest z górnej półki cenowej... Już w tej chwili odkładam sobie po troszku ale nie nastawiam się Za wózkiem będę się na poważnie rozglądać na przełomie roku bo wtedy będą wchodziły nowe modele a te tegoroczne pójdą na wyprzedaże więc może upoluję jakaś dobrą cenę
Stary 2017-08-22, 10:54   #1572
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Apap jest jednym z tańszych z tych sklepowych także zostanę przy nim ale tylko już w krytycznych sytuacjach.

Pytalyscie wczoraj czy mąż już wie ze dziewczynka a wiec:
Pokazalam mu tylko to jedno zdjecie co Wam i całe te wykresy i pomiary. Był zachwycony że taki duży syn już jest. Po czym do szafy z jego ubraniami włożyłam różową ramkę z pozostalymi zdjeciami. Otworzył szafe dopiero po 2h ale w ogóle się nie zorientowal że zdjecia są w różowej a nie niebieskiej ramce powiedziałam ze patrz kochanie ta ramka jest różowa i został w szoku haha. Zaczął mnie tulic i całować a później tylko szok na twarzy. I teksty :
"Ja nie umiem pleść warkoczy" "nie wiem jak się bawic lalkami" "dwie kobiety w domu o jeju" itp. Caly czas patrzal na mnie ze zdziwieniem az do nocy. Rano poszedl do pracy a jak ja wstałam to zobaczylam ze ta ramka leży przy łóżku z jego strony czyli już się robi córunia tatunia

Załącznik 7202066

Mecassie super reakcja. I super tatuś z niego już teraz, a warkocze....eh się nauczy raz dwa my jak rozmawiamy o dziecku to ja mówię "ona" a mąż mówi "syn"
Ja mówię "Ale jaki syn jak to córka?"
A mąż "czyja córka, no chyba nie moja?"
I tak potrafimy się pół godziny drażnić.
Ostatnio nasz synek interweniował- "weź już tato skończ. Siostra będzie, zabawek swoich nie oddam"
I zamknął mężowi usta

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

[/COLOR]
Właśnie dziewczyna co z nią leżałam w szpitalu cały czas na to narzekała ja nie mam pojęcia jakie to uczucie w ogole. Kiedy np. Czuć pierwsze ruchy? Chyba dopiero okolo 20tyg?

Ja czułam od 16 ale to podobno dość wcześnie.

Stary 2017-08-22, 10:54   #1573
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Ostatnio nasz synek interweniował- "weź już tato skończ. Siostra będzie, zabawek swoich nie oddam"
Słodziak
Stary 2017-08-22, 11:01   #1574
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Poczekajcie na czkawke malucha w brzuchu
że co?
jejku, ta niewiedza w pierwszej ciąży jest cudowna

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Ja też Grę o Tron katuję ale jestem dopiero na 4 sezonie więc nie piszcie nic co zdradza fabułę
ani śmiem zdradzać fabułę
ten serial jest tak nieprzewidywalny, że każdy powinien sam go obejrzeć aby się zaskoczyć

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Dziewuszki jeśli możecie, to ćwiczcie. Wczoraj czułam się jak papierowa torebka na rzygi, caluśki dzień umeczona, brzuch też ciągnął mnie bardzo mocno.
Na siłę wlazłam na orbitreka- bo wiem, że muszę...nie ma ze sie nie chce i...jak ręką odjął!
Zeszły mdłości, energia mi wróciła. Do tego stopnia że poćwiczylam pół godziny, drugie pół zrobiłam rozciąganie i ćwiczenia na kręgosłup...i poszłam się spakować na basen no mówię Wam- jak nowonarodzona się poczułam. A po basenie to w ogóle...nie da się opisać- takie uczucie totalnego odprężenia. Zapisałam swoje dziecko na basen 2x w tygodniu- będę z nim chodzić. On na naukę, ja na osobny tor- na pływanie.

Polecam jeśli wam wolno ćwiczyć zamiast wszelkich leków (zostawcie sobie na jakieś gorsze sytuacje) basen. Nawet samo leżenie w wodzie uspokaja.

ja też ćwiczę i o dziwo, w momencie ćwiczeń przechodzą mi mdłości (gdzie myślałam, że pod wpływem ćwiczeń będą mocniejsze)!
Także też zdecydowanie polecam!
Stary 2017-08-22, 11:06   #1575
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Torrence - racja dzis jakas spokojniejsza jestem bo wyczytalam ze lekarze tygodnie licza skonczone wiec jesli jestem w 8t6d to wg nich to 8tc. Wiec rozmiar by sie zgadzal. No ale cierpliwie czekam na 14.20 co do wozka to ja potrzebuje tylko gondole no i potem jakis blizniaczy jak bede sama z dziecmi.

La'mbria- synek udany
Stary 2017-08-22, 11:06   #1576
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Wózkowe marzenie wypatrzone już dawno to Teutonia Be You. Niestety jest z górnej półki cenowej... Już w tej chwili odkładam sobie po troszku ale nie nastawiam się Za wózkiem będę się na poważnie rozglądać na przełomie roku bo wtedy będą wchodziły nowe modele a te tegoroczne pójdą na wyprzedaże więc może upoluję jakaś dobrą cenę
Ładne te wózki

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
ani śmiem zdradzać fabułę
ten serial jest tak nieprzewidywalny, że każdy powinien sam go obejrzeć aby się zaskoczyć
Masz szczęście
To prawda, serial jest nieprzewidywalny i za to go uwielbiam
Ale na początku nie mogłam się wciągnąć - robiłam chyba z 5 podejść do pierwszego odcinka ale w końcu przepadłam

Stary 2017-08-22, 11:16   #1577
lelowa
Zakorzenienie

Ja problemu z wozkiem nie mam bo juz mam podobnie lozeczko
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 11:19   #1578
Pannkaka
Rozeznanie

Jeju, probuje nadrabiac w pracy po wczorajszym malo produktywnym dniu, a wy tak pedzicie
Cytat:
Pannkaka jak to właśnie jest z lekami ? Wczoraj myślałam ze mi pęknie głowa i kupilam apap ale przyjechałam do domu wypilam kawe i przeszło w sumie. A tak na przyszłość to mogę go brać ?
Mozna, mozna. Wiadomo bez przesady, ale czasem lepiej wziac niz sie meczyc. Moim problemem jest to, ze na mnie prawie nie dziala, zazwyczaj biore ibuprofen, ktorego teraz nie wolno

No i sie poplakalam po przeczytaniu o tej ramce... Przestancie, nie moge tak w pracy plakac

Cytat:
Właśnie dziewczyna co z nią leżałam w szpitalu cały czas na to narzekała ja nie mam pojęcia jakie to uczucie w ogole. Kiedy np. Czuć pierwsze ruchy? Chyba dopiero okolo 20tyg?

U mnie pierwsze ruchy co do ktorych mialam pewnosc, ze to dziecko to byly w 20 tygodniu. Ale wtedy to nie byly juz male ruchy, tylko porzadny kopniak, nawet maz poczul Ruchy czulam wtedy juz jakis czas, tylko wydawalo mi sie, ze to jelita Teraz pewnie szybciej sie zorientuje.

Ide czytac dalej... Albo pracowac, powinnam pracowac
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 11:21   #1579
parapet
Zadomowienie

Asiula, wczoraj się zorientowałam, że chyba od 2 dni nie boli mnie brzuch. I siup, dziś połaziłam i jak na zamówienie

Gry o tron w tym sezonie nie poznaję, akcja toczy się błyskawicznie.

Mecassie, ja biorę acard na to podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego. Ładnie sobie radzi. Póki co nic z leków nie odstawiałam, ale dopiero we wrześniu będę u swojego lekarza, on decyduje o prowadzeniu ciąży, więc kto wie, co wymyśli.

Byłam dziś na badaniach. Jak mnie to złości. Dopiero o 10 coś zjadłam, a teraz rano kompletnie nie jestem wytrzymała. Ręce mi się trzęsą i wściekłość mnie ogarnia. Nie lubię też tego ganiania z siuśkami. Nie dość, że trzymam, żeby jak najpóźniej nasikać, żeby były świeże, to jeszcze robią takie te pojemniki, że nigdy nie wiem, czy się nie rozchlapią po drodze.
Jeszcze dziś zapomniałam portfela i wracałam się do domu. Generalnie kiepski poranek
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 11:23   #1580
alleyezonme
Zakorzenienie

Przełożyłam wizytę na za tydzień czyli 29.08 uff, wcześniej nie było terminów Ale zawsze to tydzień mniej czekania, wykańcza mnie ta niepewność, chcę już wiedzieć

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
No i sie poplakalam po przeczytaniu o tej ramce... Przestancie, nie moge tak w pracy plakac

Stary 2017-08-22, 11:23   #1581
_Dolly
Rozeznanie

A ja się nie mogę doczekać tych wszystkich zakupów😊 chociaż w pokoju dzidziusia jak było składowisko rzeczy wszelakich, tak dalej jest. Istny armagedon, przejść się nie da😁 tż obiecał, że we wrześniu będzie pomalowany... zobaczymy 😉 w polowie msc mają nam szafę montować, więc pewnie to będzie moment przełomowy😊 Teraz najważniejsze czwartkowe badanie... ale musi być dobrze!

Stary 2017-08-22, 11:29   #1582
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
A ja się nie mogę doczekać tych wszystkich zakupów chociaż w pokoju dzidziusia jak było składowisko rzeczy wszelakich, tak dalej jest. Istny armagedon, przejść się nie da tż obiecał, że we wrześniu będzie pomalowany... zobaczymy w polowie msc mają nam szafę montować, więc pewnie to będzie moment przełomowy Teraz najważniejsze czwartkowe badanie... ale musi być dobrze!

Też bym już chciała kupować...albo chociaż wiedzieć czy różowe czy niebieskie bodziaki

Stary 2017-08-22, 11:33   #1583
parapet
Zadomowienie

My ten dziecięcy pokój zrobimy chyba dopiero jak maluch będzie gotowy do wyprowadzki z sypialni.

Niestety, odgruzowanie go odbędzie się kosztem naszej sypialni. Jakie to mieszkanie by nie było, to i tak zawsze jest za małe

Mi się tula marzy, jakoś nie czuję, że podołam temu motaniu chust.

Alley, ładny termin
Stary 2017-08-22, 11:33   #1584
motyllek90
Raczkowanie

Cytat:
Też bym już chciała kupować...albo chociaż wiedzieć czy różowe czy niebieskie bodziaki

No my tez musimy pokoik ogarnac-narazie tam jest cos ala gabinet męża więc musiały sie narazie pozbyć biurka stamtąd i jego gitar i odmalowac pokoj. A łóżeczko i tak narazie będzie u nas w sypialni

motyllek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 11:34   #1585
parapet
Zadomowienie

Cytat:

Białe kupuj
Stary 2017-08-22, 11:42   #1586
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
A ja się nie mogę doczekać tych wszystkich zakupów😊 chociaż w pokoju dzidziusia jak było składowisko rzeczy wszelakich, tak dalej jest. Istny armagedon, przejść się nie da😁 tż obiecał, że we wrześniu będzie pomalowany... zobaczymy 😉 w polowie msc mają nam szafę montować, więc pewnie to będzie moment przełomowy😊 Teraz najważniejsze czwartkowe badanie... ale musi być dobrze!

U nas też graciarnia ale przynajmniej pozbędę się tych starych mebli bo tż nie chciał ich wcześniej wyrzucić. Ale i tak trzeba zrobic gladzie, malowanie i całe urzadzanie skąd piniondz ?
Cytat:

Mnie też korciiii ale chyba jednak jest za szybko co jak kupię różowe a okaże się że jednak synek ? Białe i szare ewentualnie się nadadzą. Ale to i tak najwcześniej po tych testach pappa kupie cokolwiek

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 11:47   #1587
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Białe kupuj
Ja kupowalam unisex białe, ecru, zielone. Nie mogłam się powstrzymać przed zakupami 😂

Co do rzeczy dla dziecka to mam wszystko, wózki, łożeczeka, ubrań milion. Mam mnóstwo ciuchów po synku jeszcze z metkami, bo kupowałam jak walnieta, a potem nawet nie zdążyłam założyć

Jedynie co muszę kupić to karuzelę, misia szumisia i woombie. No i rzeczy kosmetyczne dla malca.

Pewnie i tak się nie oprę zakupom ciuchowym, ale teraz przynajmniej wiem co się przyda, a co jest totalnie zbędne. Np jeansy w rozmiarze 56
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 11:48   #1588
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Meccasie - mi sie wydaje ze te badania przeziernosci sa najbardziej wiarygodne a mialas wszystko ok to sie nie zamartwiaj

Nasz pokoj wymaga odgruzowania po przeprowadzce. Ale to kwestia rozlokowania gratow po domu. Poki co checi kompletnie brak :p
Stary 2017-08-22, 11:48   #1589
_Selina_
Zakorzenienie

Nie znam gry o tron i dziwi mnie, że aż tyle osób tutaj jest w temacie.
Dzisiaj nadal leżę bez żadnych badań zostaję ostatnia w pokoju. Szkoda, bo byłam z fajną kobitką. Mam nadzieję, że mi dzisiaj nikogo nie dadzą, jedno łóżko jest wolne, drugie się zwolni i będę sama. Zobaczymy na jak długo.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 11:52   #1590
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Nie znam gry o tron i dziwi mnie, że aż tyle osób tutaj jest w temacie.
Dzisiaj nadal leżę bez żadnych badań zostaję ostatnia w pokoju. Szkoda, bo byłam z fajną kobitką. Mam nadzieję, że mi dzisiaj nikogo nie dadzą, jedno łóżko jest wolne, drugie się zwolni i będę sama. Zobaczymy na jak długo.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
Masz teraz dużo czasu mogłabyś się zainteresować Grą o tron Szybciej czas by leciał

A w ogóle to kiedy wychodzisz z tego szpitala?

Edytowane przez alleyezonme
Czas edycji: 2017-08-22 o 11:57
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości