|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
|
|
#1412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie kazała tylko stać nad garnkami i prasowac z parą bo mozna maluszka popazyc ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
LF ma promocje w pierwszy weekend miesiąca. Cytat:
Fajnie, ze przysłali prezent. Tez czekam na zamowienie z H&M - żakiet i topy do karmienia z odpinanymi ramiączkami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
A ja czekam na kod
wykupiłam sobie pół roku darmowej dostawy.
|
#1415 | |||
|
Zadomowienie
|
Mała sto lat!
Cytat:
Nie wiecie jak jest w HM z reklamacją rzeczy kupionych online? Cytat:
To super. Rozmotywanie tego żeby np. zjeść byłoby uciążliwe. Cytat:
Widziałam, że pisałyście o wkładkach laktacyjnych. Ja właśnie muszę zamówić i znalazłam tez wielorazowe 6 sztuk za 17 zł, chyba wypróbuję. Tutaj jest teraz darmowa dostawa od 49 zł i dobre ceny https://www.blizejciebie.pl/wkladki-...65_1084,0.html |
|||
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() LF ma -20% na drugi gatunek w pierwszy weekend miesiąca.
|
|
#1417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ten drugi gatunek jest jakoś bardzo wadliwy? Supeł spoko, bardziej się bałam, że można dziecku nogi połamać Mój dzieć śpi już ponad 2,5 godz.! A ja zamiast jeść obiad to przeczekiwałam bo myślałam, że już już się obudzi. Zaczęłam gotować wodę na pierogi, więc pewno lada moment mały wstanie |
|
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sprawdziłam wkładki Johnsona (dostałam od koleżanki) i tez są grube. Poki co ja dalej nie mam potrzeby używania.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1419 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze pocytowalam i mi wcielo😕
morelle u męża mojego w pracy też przygotowali dla nas prezent byliśmy miło zaskoczeni. zdjęcie ponizej😉 aż się boje jak u mnie na wsi wyskocze do chrztu w szarym ubraniu ale te białe były strasznie brzydkie😉 ciemieniuche miała moja cora okropna ale to przez to ze smarowałam jej głowę oliwka a teraz smaruje parafina mateuszowi i jest oki. ja dziś zostawiłam dzieci mamie na 2.5 h!!! mały wytrzymał bez cyca a ja byłam u fryzjera mam nowy kolor i ścięcie 😀 dobrze ze mama nie pracuje to mogę na nią liczyc😊1503411047587.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Super
![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- W rossmanie jest znowu 49% na pielęgnację.
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
O dzięki za cynk, czyli co kremy itp?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Współczuje zaparć ja dwa dni po porodzie nie robiłam i czułam się taka pełna! Teraz standardowo jak przed ciaza - raz, czasami dwa razy dziennie.Sam, daj znać jak te siuski u was! Morele, jak dzisiaj u Was? ![]() Dzwoniła moja szefowa - kupili mi chustę z LF i żyrafke sophie bardzo się cieszę będę musiała się niedługo wybrać do pracy z jakimś ciastem ![]() Mój TŻ idzie dzisiaj pierwszy raz na nockę po moim porodzie niechże dziecię będzie łaskawe dla matki ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
Super prezenty z pracy dostaliście! Najbardziej zazdroszczę chusty:p ja się nie mogę jakoś zebrać przez to że mały taka maruda ostatnio... A nie wiem jaką długość wziąć i tak czekam żeby się umówić na to spotkanie z doradcą...
No to czekam cierpliwie na ten hm. Zazwyczaj wcześniej do mnie przychodziło. Kupiłam ten vibrucol. To na pół czy na 4 części się kroi? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1425 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a są jakieś nosidła których można używać przy takich malutkich dzieciątkach? Bo u mnie na wsi jak idę z wózkiem to nie do każdego sklepu wejdę a tak bym zostawiła wózek i wsadziła małgo w nosidło, bo chustę wiązać przed sklepem słabo
![]() Właśnie mnie tak mleko zalało że musiałam nawet skarpetki przebrać... Mały śpi już trzecią godzinę i piersi szaleją Pestycyda nie wiesz kiedy zus wypłaca macierzyński, w sensie na początku czy na końcu miesiąca? Bo czekam i czekam a tu nic ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
Etusia - fajne prezenty i super, ze udało Ci sie do fryzjera wyskoczyć.
Aggs - kciuki za spokojną nockę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1427 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po dłuuugiej nieobecności 😊
Bartuś przyszedł na świat 08 lipca 4240g 55 cm. Miałam nieplanowane CC. Synek zbyt duży by walczyć i próbować siłami natury. Obecnie jesteśmy w trakcie skoku rozwojowego. Dziś mieliśmy szczepienie. Bartuś zniosl to dzielnie. Prawie płakałam razem z nim. Bardzo to stresujące dla mnie było. Dziś większość dnia śpi. Budzi się tylko na jedzenie. Mam nadzieję, że teraz znajdę więcej czasu żeby dać znać co u nas i być z wami na bieżąco. Ściskam wszystkie mamy 😊😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To pewnie przez wczorajsza gorac bo było okropnie gorąco jak byliśmy na tej wycieczce. Brzuszek mu bolał i pewnie nie do końca się nawadnial. Zrobił tez wielka kupę kilka razy. Jak na noc usną to potem dopiero o 2 wstał na pierwsze kp . Kurde jak bym wiedziała to bym go wybudziła w międzyczasie 😩
|
|
|
#1429 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wow extra! A mama miała butle czy miała po Ciebie dzwonić w razie czego? Cytat:
extra prezenty!! ![]() Cytat:
|
|
#1430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1431 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
Jon
Skarpetki hehe toż to tsunami jakieś tez czekam.na kasę i.cisza :/Etusia Ekstra ze masx nowy look też chętnie bym coś zmieniłaAdrianna Gratuluję, brawa dla Was ![]() Mi dziś Hugo nie dał urodzinowego prezentu w postaci długiego snu... spał raz tylko godzine potem tylko przysypiał na cycku, widzę, że jest zmęczony, juz go wykapałam i omotałam w chustę może zasnie choć na godzinkę., to zróbie kolacje, potem go budzę nakarmie i noc. Chciałabym usiąść dziś z mężem chociaż na chwilkę. Adrianna Czym szczepiliscie? Jak sie czuje mały? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1433 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wow, toz to prawdziwa powódź ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witam drugiego Bartusia na wątku kawal faceta, mój to kurczaczek przy Twoim ![]() Bartosz czy Bartłomiej? U mnie Bartosz ![]() Cytat:
Ufff dobrze ze pojawiło się siku 🏻Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
|
#1434 | |||
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
ja nic w pracy nie dostałam ale chociaż nie muszę z ciastem iść U mojej prawie nie widać tej ciemieniuchy tylko skórka taka się chropowata zrobiła Cytat:
potrzeba mi było wyjść ale już tęsknie ❤️Cytat:
duży chłopak
Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-08-22 o 18:48 |
|||
|
|
|
#1435 |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle nie wiem co Ci napisać
Cały czas zaciskam kciuki żeby jak najszybciej udało się Pestce pomóc ![]() A może pediatra mogłaby wypisać skierowanie do szpitala i tam przebadaliby Pestkę porządnie? Trzymajcie się! Samantha Wam też współczuję problemów i trzymam kciuki żeby było lepiej Adriannaa gratulacje!!! Jon ja właśnie też szukam, nosidełka na tak wczesny etap chyba nie znajdziesz... Moja tula z wkładką dla niemowlaka niby jest od 3,5 kg ale czytałam że nie powinno się tak wcześnie... Dlatego zastanawiam się nad chustą kółkową z nadzieją że szybciej i łatwiej ją się wiąże - teraz we wrześniu spotkam się z instruktorka i sprawdzę czy to to o czym myślę... http://zamotani.pl/od-kiedy-mozna-no...ergonomicznym/ http://www.chustodzieciaki.pl/noszen...husta-kolkowa/ Edytowane przez siilmariien Czas edycji: 2017-08-22 o 20:19 |
|
|
|
#1436 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może do naszych chrzcin wypłaca Cytat:
Patrze na podłogę skąd tam tyle wody a to moje mlekoWidzę że zus się obija nie tylko w moim przypadku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1437 |
|
MerDer 4ever
|
Hej
Mała sto lat! U mnie ZUS tez sie obija ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Może pod koniec miesiąca wypłacają ?
Sam współczuję tego odwodnienia, gorąco mu pewnie było, a on duży chłopak, więc i pije więcej. Trzymajcie się. Sill Te wiązania wcale nie są mega skomplikowane... dała byś radę ja na razie opanowuje jedno, uczę siędociągać, i ok, ale nie jest jeszcze jakoś super. Hugo spał 2h w chuście, teraz położyłam Tymona, przeczytałam bajkę i mamy kp i oby już nocny sen! Mógłby już spać chocchociażiaż po te 3,5 ,h a nie 2,5... Dziękuję bardzo dziewczyny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-08-22 o 20:41 |
|
|
|
#1439 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała zapomniałam! Wszystkiego najlepszego! Jak najwięcej radosnych chwil z Twoją super rodzinką! Sto lat!
Chustę też mam, nosiłam czasem w kieszonce, ale poza domem niezbyt mi się to sprawdzało A potrzebuję głównie poza domem... Ale zobaczę jeszcze po spotkaniu z instruktorką...
|
|
|
|
#1440 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Też tak mam. Jechałam na swoje usg to czułam się taka wolna, a jednocześnie stęskniona.. hehe Cytat:
Na 6 karmień 3 nic nie ulała, a 3 ulała mało. Nic nie zwymiotowała. A nic nie zmieniłam. Nie wiem czemu? Kupiłam zagęszczacz i od jutra co drugie karmienie będę dawać. Tak, żeby nie było problemu znowu z kupą. Teraz są szpinakowe.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:28.

wykupiłam sobie pół roku darmowej dostawy.

ja dwa dni po porodzie nie robiłam i czułam się taka pełna! Teraz standardowo jak przed ciaza - raz, czasami dwa razy dziennie.
niechże dziecię będzie łaskawe dla matki 

01 sierpnia 2015

🏻

dobrze ze mama nie pracuje to mogę na nią liczyc
ja nic w pracy nie dostałam
ale chociaż nie muszę z ciastem iść
Cały czas zaciskam kciuki żeby jak najszybciej udało się Pestce pomóc
Trzymajcie się!
może do naszych chrzcin wypłaca

już nocny sen!