|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
(sorki za post pod postem)
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Plameczko - chcę z tego wyjść . Chcę żyć normalnie,aczkolwiek ... wiem,że póki będę na R to nie będzie to możliwe. Nie będzie to możliwe,jeśli siebie nie zaakceptuję ...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na modelke przy 1.6 wzrostu (chyba nawet 1.59 ) teraz to się uśmiałam A z twarzy to tylko dorośli mówią mi ty ładniutka jesteś ale taaaka chudziutka a w klasie to jestem chyba uwarzana za najbrzydszą (i jak tu człowieku żyć ) ale dziękuje ci Hipnotic )Agness uwierz psycholog może pomóc nawet jak nie akceptujesz siebie to może ci to pomóczwalczyć.
|
|
#1894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Nie znają się i tyle...A gdzie nasza Wiosenka |
|
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
Może Wiosenka ma jakieś zawody
![]() Where are you?
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moi rodzice sie rozstali, ja sie wyprowadzilam z mama, mialam wtedy 18 lat. po niedlugi czasie mama wyjechala za granice na miesiac, a ja zostalam sama. bylo spoko wtedy. pozniej pryjechala na swieta i potem wyjechala na 3 miesiace. jak byla w domu, to mialam napady itp, ale nic jej nie powiedzialam. miesiac po jej wyjezdzie, jak do mnie zadzwonila, tez zaczelam jej wyc w sluchawke chciala od razu przyleciec. ale nie dalo rady i poprosila swojego przyjaciela, zeby sie mna zajal. on mi znalazl psychologa i mnie do niego zaprowadzil, on prowadzil ze mna rozmowy i probowal wyciagac ze mnie rozne rzeczy. tez sie czulam samotna, nadal sie tak czuje,2 lata temu mialam nieciekawy czas, kiedy moi rodzice sie ciagle klocili,nienawidzilam mojego ojca, z ktorym nigdy nie mialam dobrego kontaktu,a wlasciwie w ogole nie mialam zadnego kontaktu,czulam sie nikim we wlasnym domu,pod ciagla kontrola itp, zylam jak w klatce. ale teraz po 2 latach zaczynam powoli poprawiac kontakty z ojcem i jest juz neutralnie. mamy nie widzialam 2 miesiace, jutro ja zobacze,bo lece do Polski.kontakt nam sie popsul rok temu,w sumie dopiero jak teraz bylam tu bez niej, to zaczelam jej pisac rozne rzeczy, jak sie czuje i w ogole,przestalam udawac,ze jest ok i pisze nawet o glupotach,ktore dla mnie z ed,glupotami nie sa. ale wracajac do wyjazdu mojej mamy i tego,jak chciala wrocic po moim placzu przez telefon - jej powrot w zasadzie niczego nie zmienil, nawet jej to kiedys wykrzyczalam w twarz i wlasciwie sobie czasem mysle,ze gdyby wtedy nie wrocila,byloby lepiej co do tego, ze czujesz sie stara jesli chodzi o przezycia - mam tak samo, czuje sie psychocznie jakbym miala ze 40 lat,choc zazwyczaj w sklepie i na dyskotece prosza mnie o dowod ![]() Ty siedzisz w tym 3 lata - czyli cale liceum?? u mnie ed sie zaczelo razem z liceum, czyli teraz to juz 4 rok leci ale sie rozpisalam... ![]() Agnes - prosze idz do psychologa czytalam wszystko co dzis pisalyscie, ale nic nie pisalam jakos dopiero teraz mnie naszlo.ja dzis zaczelam miec leki przed przytyciem znowu, obejrzalam moje zdjecia z pocztaku marca,niby od tamtej pory schudlam jakies 3-4 kg, ale roznica w wygladzie jak dla mnie jest kolosalna...no i teraz sie boje, ze przeciez te 3 kg to moge szybko przytyc lece jutro do Polski na 10 dni, ciesze sie, ale nie wiem jak bedzie z jedzonkiem, tutaj mam duzo ruchu na codzien, tam bede miala mniej,ale postaram sie miec dobry humor, nie zamartwiac sie zbytnio, dobrze sie bawic
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) Edytowane przez 88niezapominajka88 Czas edycji: 2008-05-23 o 23:34 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#1897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powinnas siebie zaakceptowac, kazdy Ci to powie, a psycholog Ci w tym pomoze, tylko musisz dac mu szanse, a jak Ty jeszcze sie nie zapisalas, to jak on ma to zrobic? Kochanie, jesli zrobisz ten krok i sie zapiszesz, to chyba oszaleje z radosci
|
|
#1898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
Plameczko - dziękuję kochana za miłe słowa
W środę mam na 8.50 więc wyjdę wcześniej z domu,jakby się mama pytała,to i tak nie pamięta na którę idę na zajęcia,i wtedy się zarejestruję . Obym tylko znów nie zawaliła. Miłej nocy kochane
|
|
|
#1900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
|
|
|
#1901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobranoc
|
|
#1902 |
|
Zadomowienie
|
Agness pamiętasz moją historię? Proszę oto link: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4944
Kochana możesz znaleźć się w podobnej sytuacji. Gdybym miała wtedy taką świadmość jaką Ty masz teraz, gdybym wiedziała, że istnieje ED, że mogę się z tym zwrócić do psychologa- nie wahałbym się
|
#1903 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no coś Ty Ty naprawdę jesteś ładna Cytat:
przeczytałam Twoją historię i muszę przyznać że podziwiam Cię dawno się nie odzywałam, ale przez cały czas Was podczytuję, tylko po prostu jakoś nie chciałam nic pisać. u mnie raz lepiej raz gorzej - psychicznie czuję się coraz lepiej już się tak tym wszystkim nie zadręczam - myślę że duża zasługa w tym psychologa, byłam chyba już na około 5 wizytach, pani jest bardzo miła, mądra, teraz odsuwamy na dalszy plan jedzenie a zajmujemy się emocjami, żeby dojść do tego czemu jest mi źle , bo to jest właśnie podstawą tego co powoduje każde ED |
||
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
do psychologa nie chce chodzi, denerwujace jest rozmowanie o przeszłosci, o dziecinstwie, ojcu alkoholiku kiedy chora jestem ja tu i teraz a nie kiedys.
nie dosc ze wizyty były koszmarnie drogie 40min za 130 zł to jeszcze nic mi nie dawały poza uczuciem wsciekłosci kiedy miałam znowu do niej pójsc. znowu jest mi zle. byłam z TZ tem na zakupach.On szczupły kupił sobie fajne ciuchu, a ja kiedy zobaczyłam sie w jednym z luster miałam ochote rzucic sie na podłoge i krzyczec.i juz mam zepsuty cały dzien.mam ochote płakac. Boze co jest ze mna nie tak;( Nie chce zdawac w poniedziałaek matury, nie chce. Chciałabym zniknąc.Po prostu;(
|
#1905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja historia może być przestrogą dla innych dziewczyn, takich jak Agness. Sęk w tym czy one sobię to uświadomią, czy będą brnęły w to dalej, aż okaże się, że stoją nad przepaścią... Cały czas sobię wyrzucam, dlaczego musiało do tego dojść, dlaczego doprowadziłam się do takiej ruiny? Dlatego kiedy widzę jak choćby Agness, która wie, że ma problem, wmawia sobię, że jakoś to będzie, że psycholog jej nie pomoże- jestem wściekła!! Strasznie się cieszę, jak piszesz, że psychicznie lepiej się czujesz
|
|
#1906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i tak chodzac po sklepach niektóre lutra wyszczuplaja, ale juz wchodzac do kabiny przymierzalni, patrzysz, że sie ledwo w to miesic. A to jest przeciez M!! spodnie którye przymierzalam miesiac temu, teraz sa nawet ciasniejsze !! i cały dzień z głowy... a kończy sie tak że wracam do domu. mój tż mnie pociesza aż w koncu jak uśnie ide do kuchni ....i dalej wiecie co jest ![]()
|
|
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
WItam
Wpadłam na chwile Dzięki Tamo ![]() Zaraz poczytam jak sobie radzicie. U mnie lepiej. Zdecydowanie lepiej.Ale wiecie jak to jest...jest dobrze a za chwile znow moze byc koszmarnie. ALe jestem dobrej mysli ![]() Dzis bedac na zakupach nie weszłam w 28 spodnie ;O tzn. weszzlam w udach byly switne tylko sie nie dopielam. Przymiezylam 30 i tak mi wisiały w udach ale znow sie nie dopiełam...:| a przeciez nie przytylam nic...Albo dziwny fason allbo ja mam juz tak szerokie kosci biodrowe ze masakra...Mowie Wam! Sa syersye od moich bioder ! Taka glupia budowe mam ze szok.;/ orzeszku: Jestes! Ale fajnie Nie poznałabym Cie bo avatarku. Ech Ty niedobra dziewucho! Przeciez Ty jestes szczupla ! Ostatnio wydaje mi sie ze nawet na buzi schudłas...Ja nie wiem sama jak sobie mozesz pomoc...zreszta rozmawiałysmy juz kiedys Jak dalabym 1000000 zl zeby miec Twoja figure.
|
|
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tyko myslałam, ze moze za miesiac dwa jak schudne to kupie cos dla siebie.. ![]() Baby14 gdzies Ty sie podziewała niedobra Ty Zle Ci sie wydawało na zdjeciach, wcale nie schudłam ![]() Postanowiłam ze po tych cholernych maturach, tj po srodzie, wiec pewnie w czwartek zaczne kopenhaska..
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słuchaj ta 13 dniowa dieta jest najgłupsza ze wszystkich mozliwych ! Wogole nie ma sniadania a sama wiesz ze to sniadanie jest najwazniejsze. Je sie na niej tyle co nic. No i jak juz schudniesz to pewnie bedzie jojo i po co Ci to znowu? A nie daj Boze jak utyjesz z nawiazka ![]() Zastanow sie jeszcze raz kochana |
|
|
|
|
#1910 |
|
Wtajemniczenie
|
orzeszek dokladnie jak mowi baby ! Wiem, wiem, ze w ED tak jest, ze chce sie jak najszybciej schudnac bez wzgledu na konsekwencje, nie mysli sie o przyszlosci tylko o tym, co jest teraz. Albo jeszcze gorzej, mysli sie o tym, ze juz zawsze bedzie sie tak malo jadlo to jojo nie bedzie. I to jest blad! Nie zaczynaj tej cholernej i beznadziejneh kopenhaskiej! Juz Montignaca jest zdecydowanie lepsza i daje skutki, bo wiele dziewczyn sie nia zachwyca!
A ile wazysz i jakie masz wymiary i wzrost, ze chcesz sie odchudzac? Potrzebne Ci to? Bo mowisz, ze jestesc gruba, ale z tego co kojarze, to chyba jest wrecz przeciwnie Ja tez sie odchudzam teraz, ale wcale nie tak drastycznie, jestem na diecie 1500 kcal + cwiczenia, wiem, ze nie jest ona idealna, ale kiedys na niej schudlam bez jojo, to mysle, ze teraz tez mi sie uda. I prosze, zrezygnuj z kopenhaskiej, sama wiesz, ze to zle i glupie
|
#1911 |
|
Raczkowanie
|
Cześć laseczki,witam Agatkę i Plameczkę oraz inne dziewczynki
Właśnie wróciłam z pracy i zaraz idę do kina na Indiana Jones a potem na Mc fleury(nie wiem jak to się pisze)Zamierzam nie przejmować się kaloriami Pozdrawiam i do wieczorka
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawniej wazyłam 49kg i do tego chce wrócic.. narazie do 55 potem do upragnionych 49..tylko po tych maturach,zebym nie zemdlała czy cos bo bedzie nieciekawie.. a i tak czuje ze nie zdam tych ustnych.. Plameczko , moge Ci wysłac moje zdjecia, wtedy zobaczysz ze nie jestem szczupła a wrecz gruba..
|
|
#1913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(wyslalam maila na priv, bo wole byc incognito) kasik i bardzo dobrze, udanej zabawy!
|
|
#1914 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie edkowe po krótkiej nieobecności spowodowanej małą niedyspozycją psycho-fizyczną, u mnie jak narazie 1 kg na plus ale to głównie przez to ze dwa dni pod rząd męczyły mnie kompulsy
Nie mniej jednak nie poddaje się i walczę dalej o swoją przyszłość. Życzę wszystkim udanego popołudnia a teraz lecę do carrefoura na poszukiwania fitelli i nowości nabiałowych
|
|
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1916 |
|
Raczkowanie
|
orzeszku mi też możesz wysłać... szalewskip@wp.pl chętnie ocenię
|
|
|
|
#1917 |
|
Wtajemniczenie
|
no to czekam az dojda
![]() Aha i pisalas ze nie chodzisz do psychologa, bo nie chcesz rozmawiac o przeszlosci. Moim zdaniem to jest wlasnie klucz by otworzyc Ci drzwi do szczescia. Na kazdej wizycie tak jest, ze szuka sie przyczyn a tu prawdopodobnie przyczyny ED tkwia w przeszlosci. Z reszta psycholog wie co robic a moim zdaniem robi dobrze. I nie zawsze trzeba placic-tylko prywatnie. ![]() Libra smacznego
|
#1918 |
|
Wtajemniczenie
|
No i dobrze mowilam-nie jestes gruba, w zadnym wypadku, a gadaj sobie co chcesz, ja i tak swoje wiem, bo widzialam
To fakt, masz kobieca figure, kraglosci i te piersi.. takie fajne Ładnie tak wygladasz i jak bylas chudsza to tez ladnie wygladalas, kwestia gustu, co komu sie podoba. Mi sie podobasz w 2 wersjach, nie wiem, ktora lepsza Decyzje musisz podjac sama, zebys dobrze sie czula we wlasnym ciele. Pozdrawiam ![]() PS. A twarz to masz przesliczna....
|
#1919 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ah, pytałaś i pominęłam
po tym wczorajszym incydencie momentalnie go straciłam i nie wiem dlaczego. Ale później odzyskałam, może nie cały, ale chociaż jego część ^^. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Ja nie mam wyrzutów, szczerze mówiąc. Ale jest mi głupio, bo rodzice mi ufają, a ja tak ich "wystawiam", no cóż. Postaracie sięę ;> heh, czyli prędzej czy później i tak będę musiała zacząc jeść drugie śniadnia w szkole ^^ (w domu gdy jestem- jem, ale to nie są wtedy kanapki- czyli to co w szkole. boję się masła i serka żółtego w dużych ilościach, a nawet szyneczki której nie jadłam wieki i kiełbaski)Oo, widzę, że Baby wróciła A ja idę zaraz poczytać co tam u was i jeszcze się odezwę ;*
|
|
#1920 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Ja wpadlam tylko sie przywitac. Nie mam o czym pisac tak zle jest Nie chce do tego wracac. Mam nadzieje ze kolejny dzien bedzie lepszy.Baby wreszcie jestes ![]() Orzeszku nie wierze ze przy takich wymiarach jestes gruba
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

. 
) teraz to się uśmiałam
) ale dziękuje ci Hipnotic
)
. Nie znają się i tyle...

no coś Ty