Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-22, 19:53   #1681
asiula1306
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez FallenAnn Pokaż wiadomość
Dziewczyny! ale Wy dużo piszecie! nie sposób nadążyć

widzę, że poważna dyskusja o miejscu w domu dla dziecka...
u nas jest dość ciasno - mieszkamy niby w domu, na partero-suterynie czy jak to nazwać bo dom jest w połowie wkopany w górkę. trochę na początku była tu przez teściów urządzona piwnica, także mamy duży pokój (dzienny) z kuchnią, łazienkę, i sypialnie, ale tak jakby oddzieloną przez pomieszczenia gospodarcze typu kotłownia.
będziemy się musieli przenieść ze spaniem i z "instalacją dziecięcą" do pokoju a z sypialni zrobić "składzik". nie wiem jak ogarnę taki rozpiernicz

i tak z innej beczki:
robicie sobie hybrydy?
mi PO RAZ PIERWSZY wyszło takie uczulenie że musiałam zmyć, wyszła mi pokrzywka, swędziało i zaczęła się skóra łuszczyć. od roku robię sobie sama, nie kupowałam nowych produktów, więc zastanawiam się czy to akurat mały Robaczek to spowodował czy tylko to zbieg okoliczności....

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Asiula piękny! który to tydzień?
Wg om 9t6d a wg usg 10t4d kawal fasolki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 19:57   #1682
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Wg om 9t6d a wg usg 10t4d kawal fasolki

Ojej to az o tydzień podskoczyła! Ale Twoja fasolka to chyba od początku szybciej rosła nei?
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 20:04   #1683
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Ojej to az o tydzień podskoczyła! Ale Twoja fasolka to chyba od początku szybciej rosła nei?
Na pierwszej wizycie też miałam różnicę 5 dni (wg usg ciąża była starsza), potem trochę się wyrównało i była różnica dwóch dni i teraz znów 5. I tak, od początku rozwija się szybciej. Ale teraz popędził strasznie, w ciągu dwóch tygodni urósł 2cm
Stary 2017-08-22, 20:05   #1684
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Moj maz nie będzie zachwycony jak mu wparuje z taka poduszka do lozka

Hahaha no dokładnie ale powiedzmy ze jak mi będzie wygodnie na boku to może będzie umiał mnie od tyłu przytulic bo teraz mi źle jak mnie tuli (duszno jakos)
Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Ja u dentysty w 90% działam bez znieczulenia. Nie lubię tego uczucia jeszcze przez 2 godziny od wyjścia od dentysty. Tym razem też nie miałam znieczulenia

Wow! Podziwiam :brawo: dentysta czeka mnie we wrześniu
Cytat:
Juz po wizycie. Maluch sie szybciutko rozwija, ma prawie 4cm, termin porodu mam na 15.03. Raczki i nozki są, taki maly wiercipietek- strasznie machal i sie ruszal na usg wszystko w porzadeczku

Super a gdzie foteczka ?! Czyżby była i znikła ?

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 20:14   #1685
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Hahaha no dokładnie ale powiedzmy ze jak mi będzie wygodnie na boku to może będzie umiał mnie od tyłu przytulic bo teraz mi źle jak mnie tuli (duszno jakos)

Wow! Podziwiam :brawo: dentysta czeka mnie we wrześniu

Super a gdzie foteczka ?! Czyżby była i znikła ?

Ja widze foteczke edytowalam bo wrzucilam z nazwiskiem ale juz powinno byc ok

Stary 2017-08-22, 20:16   #1686
pomaranczowyogrod
Raczkowanie

Ja tez po wizycie. Wszystko w porzadku, serduszko ładnie bije. Ma 2,2 cm ❤❤ termin na 28.03 😊😊

pomaranczowyogrod jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 20:18   #1687
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pomaranczowyogrod Pokaż wiadomość
Ja tez po wizycie. Wszystko w porzadku, serduszko ładnie bije. Ma 2,2 cm ❤❤ termin na 28.03 😊😊

o jaaa data urodzin mojego brata Super że wszystko ok. Kiedy kolejna wizyta?

Ja mam za dwa tygodnie prenatalne a potem dopiero za miesiąc dobrze że mam trzy tygodnie w rozjazdach to nie będę o tym myśleć.
Stary 2017-08-22, 20:20   #1688
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:

Piękne wiadomości

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Ja widze foteczke edytowalam bo wrzucilam z nazwiskiem ale juz powinno byc ok

Już widać małego szkaraba

Stary 2017-08-22, 20:24   #1689
pomaranczowyogrod
Raczkowanie

Następna wizyta 19 wrzesnia. Tyyle czekania 😊

pomaranczowyogrod jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 20:36   #1690
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Juz po wizycie. Maluch sie szybciutko rozwija, ma prawie 4cm, termin porodu mam na 15.03. Raczki i nozki są, taki maly wiercipietek- strasznie machal i sie ruszal na usg wszystko w porzadeczku

Cytat:

Super wiadomości

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Sąsiadka mi pierogi przyniosła, bo jej ostatnio mowilam że bym zjadła, ale nie chce mi się robić. I mi zrobiła 😍😍
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 20:37   #1691
parapet
Zadomowienie

Asiula, pomaranczowy_ogród: ale super!

No rosną dzieciaczki pięknie

Dzisiaj układałam papiery na wizytę w piątek i też tak sobie popatrzyłam. Czasem nie wierzę, że coś tam siedzi i muszę sobie fotkę obejrzeć

Mam już wyniki moczu i krwi z dzisiaj. Zdziwiłam się, że jak na takie kiepskie jedzenie ładnie mi się hemoglobina trzyma. Jedynie ph moczu coraz bardziej zasadowe Zobaczymy, co doktor na to.

Te poduszki do karmienia są za mało sztywne. Myślałam o takiej http://www.tublu.pl/skompletuj-wypra...fi-popiel.html
O ile uda mi się karmić. (No i po pierwsze- donosić)
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 20:37   #1692
asiula1306
Zakorzenienie

Pytalam lekarke o aktywnosc fizyczną- na razie zabrania i to do 15 tygodnia, poki lozysko nie bedzie calkowicie wykształcone. Potem delikatnie mozna cos zaczynać. I pytalam tez o badanie krwi do prenatalnych- mowi ze to moja decyzja ale usg daje 80% wiarygodnosci a razem z krwia dobija do 97. Moge na badanie krwi zdecydowac sie juz po usg. Wiec nie robie- zakladam ze na usg bedzie wszystko dobrze

Stary 2017-08-22, 20:39   #1693
Koma1002
Zadomowienie

Piękne te Maluchy 😍 a co do hybryd...robię sobie sama, używam zawsze produktów semilaca, kupuje je w firmowym sklepie. Do tej pory nie miałam żadnych problemów. Odpukac, bo muszę pomalować na dniach

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 20:49   #1694
_Selina_
Zakorzenienie

Ja nie wciągnę brzucha, bo mam uczucie pełnego. W ogóle wyglądam jakbym była w 5 miesiącu i mi przykro
Wiem, że młody jest najważniejszy, ale jakoś tak lipnie, że taki brzuch mam.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___

Edytowane przez _Selina_
Czas edycji: 2017-08-22 o 20:54
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 20:50   #1695
alleyezonme
Zakorzenienie

Gratuluję udanych wizyt piękne fasolki!

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 20:52   #1696
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Ja używam hybryd i trzymają mi się tak jak zazwyczaj, nie mam też uczulenia. A może to przypadek ? Zawsze można odpuścić na jakiś czas

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 20:54   #1697
_Selina_
Zakorzenienie

Też mam hybrydy, robię sama i nic się jeszcze nie dzieje.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
Stary 2017-08-22, 21:02   #1698
la'Mbria
Zakorzenienie

Ja robię pazurki ale tytanowe. Hybrydy jakby nie robić- niszczą strasznie moje paznokcie. A o tytanie się naczytałam, że nawet odżywia pazurki więc na razie robię takie.. Ale zobaczymy jak długo.

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 21:04   #1699
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Ja robię pazurki ale tytanowe. Hybrydy jakby nie robić- niszczą strasznie moje paznokcie. A o tytanie się naczytałam, że nawet odżywia pazurki więc na razie robię takie.. Ale zobaczymy jak długo.

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
Co to takiego ? Pierwsze słyszę ?

Stary 2017-08-22, 21:06   #1700
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Wdzialam wcześniej rozmowę na temat osobnej sypialni dla malucha.
Jasne że jest to fajna sprawa, tylko nie zawsze się tak da. Bardzo dużo zależy od dziecka.
Ja też miałam plan, ze młody od razu będzie spał u siebie. I spał przez kilka pierwszych nocy. Tzn spał to dużo powiedziane. Wiercil się, poplakiwal, chciał do piersi itd. A ja co chwilę wstawalam i szlam do niego. Noc w noc robiłam pielgrzymki od sypialni do jego pokoju aż po miesiącu miałam dość. Stwierdzilam że do osiemnastki z nami spać nie będzie, kupilismy drugie lozeczko i wstawilismy do nas. Od razu noce wyglądały inaczej. On zaczął być o wiele spokojniejszy, zaczął normalnie spać, a nawet jak się budził to na pół śnie bralam go nakarmić i odkladalam nie wstajac z łóżka, bo lozeczko miałam przy samym łóżku.
Młody poszedł spać do swojego pokoju zaraz po swoich drugich urodzinach i przeszło to totalnie bezbolesnie Cieszył się z nowego łóżka i pościeli w auta. Sam już się nie mógł doczekać
Ale się rozpisałam
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 21:11   #1701
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
aha, i jak Wam się wydaje, że brzuch nie rośnie to spróbujcie wciągnąć ja w niedzielę doszłam do wniosku, że nie dam rady i dostałam radosnej głupawki ciążowej
Ale jaja, faktycznie nie dam rady wciągnąć bo jest górka
Pierwszy raz od 5 lat nie mam kaloryfera na brzuchu i mięśnia nie widać, i wiecie co? wcale mi to nie przeszkadza. A pamiętam jak jeszcze nie tak dawno, gdy nie sądziłam, że tak szybko będzie dzidzia, nie wyobrażałam sobie mieć takiej wypukłości z przodu heh
Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 21:17   #1702
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Ja w I ciazy mialam poduche ale przyoszczedzilam i stracila szybko ksztalt i tylko mnie wkurzala.
Asiula - toz to kawal czlowieczka

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Pomaranczowy ogrod - za wwizyte
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 21:33   #1703
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
i tak z innej beczki:
robicie sobie hybrydy?
mi PO RAZ PIERWSZY wyszło takie uczulenie że musiałam zmyć, wyszła mi pokrzywka, swędziało i zaczęła się skóra łuszczyć. od roku robię sobie sama, nie kupowałam nowych produktów, więc zastanawiam się czy to akurat mały Robaczek to spowodował czy tylko to zbieg okoliczności....
Ja robię i nic się nie dzieje niepokojącego

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Ja w I ciazy mialam poduche ale przyoszczedzilam i stracila szybko ksztalt i tylko mnie wkurzala.
Asiula - toz to kawal czlowieczka

Właśnie o tym chciałam napisać, że nie warto oszczędzać na tej poduszce, bo się zrobi z niej płaski flak. Najlepsze chyba ma motherhood z tego co pamiętam z naszego sierpniowego wątku. Ja nie kupiłam tej poduszki, bo uważałam, że nie warto, gdzieś od 25 tygodnia zaczęłam się trochę męczyć przy spaniu, ale jeszcze dawałam radę, a po 30 tygodniu szkoda mi już było kasy na tę końcówkę ciąży i nie kupiłam wcale. ŻAŁOWAŁAM BARDZO.

Dlatego teraz już mam poduszkę zamówioną plus dodatkową poszewkę i czekam na przesyłkę, zamówiłam w smyku tej firmy motherhood właśnie. I nie było mi szkoda kasy tym razem

Aaa, przypomniało mi się, że z motherhood kupiłam fasolkę do karmienia - bardzo mi się sprawdziła i dziewczyny polecam gorąco!

Edytowane przez Nicole`_
Czas edycji: 2017-08-22 o 21:34
Nicole`_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 22:17   #1704
Pannkaka
Rozeznanie

Super wiesci z wizyt i znowu fajne zdjecia

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Właśnie o tym chciałam napisać, że nie warto oszczędzać na tej poduszce, bo się zrobi z niej płaski flak. Najlepsze chyba ma motherhood z tego co pamiętam z naszego sierpniowego wątku. Ja nie kupiłam tej poduszki, bo uważałam, że nie warto, gdzieś od 25 tygodnia zaczęłam się trochę męczyć przy spaniu, ale jeszcze dawałam radę, a po 30 tygodniu szkoda mi już było kasy na tę końcówkę ciąży i nie kupiłam wcale. ŻAŁOWAŁAM BARDZO.

Dlatego teraz już mam poduszkę zamówioną plus dodatkową poszewkę i czekam na przesyłkę, zamówiłam w smyku tej firmy motherhood właśnie. I nie było mi szkoda kasy tym razem

Aaa, przypomniało mi się, że z motherhood kupiłam fasolkę do karmienia - bardzo mi się sprawdziła i dziewczyny polecam gorąco!
Kupilam w pierwszej ciazy taka duza motherhood, jest caly czas jak nowa i ja uwielbiam. Wygrzebalam wczoraj ze strychu, ale jeszcze z nia nie spalam. Moze powoli czas, bo na brzuchu juz nie daje rady (a uwielbiam) i troche mnie kregoslup rano boli.

Ale do karmienia to ona sie nie nadawala, jakas inna potem kupilam.
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 22:51   #1705
Nicole`_
Zakorzenienie

No ja mialam fasolke od nich do karmienia, taka mala
Stary 2017-08-22, 23:21   #1706
_Selina_
Zakorzenienie

Znów mnie bardzo bolą piersi, a już było fajne

Stary 2017-08-22, 23:26   #1707
limonka84
limonka84

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt! super maluchy!

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Dziewczyny dostałam wyniki badań genetycznych i tych przeciwciał antyfosfolipidowych. I wyniki wszystkie ujemne :brawo: czyli chyba będzie można odstawić zastrzyki ? dziewczyny które biorą zastrzyki to na co miałyście je przepisane ? Bo ja właśnie z racji tego podejrzenia krzepnięcia krwi.
Ja przyjmuję zastrzyki w związku z trombofilią (zaburzenia krzepnięcia krwi) i też mam podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego (pierwsze badanie wyszło niejednoznaczne, a powtórzone ujemne) Mój hematolog powiedział, że gdyby jego żona zaszła w ciążę, od razu przepisałby jej heparynę. Acard też biorę, jedną tabletkę na noc.
Na przełomie I i II trymestru mam zrobić też badanie Anty Xa, żeby sprawdzić czy dawka heparyny, którą obecnie przyjmuję jest wystarczająca. Zastrzyki mam przyjmować co najmniej do dnia porodu.

Co do fotelika to w 100% się zgadzam, że musi być jak najlepszy. Nie będziemy na tym oszczędzać.

A o poduszkach ciążowych słyszałam mnóstwo pozytywnych opinii, planuję kupić, ale najszybciej za miesiąc... Właśnie się zastanawiam czy w I trymestrze można bez obaw spać na brzuchu, nie potrafię inaczej zasnąć.

O ubrankach na razie staram się nie myśleć. Chociaż uwielbiam je oglądać Moja mama trzyma u siebie całą kolekcję po mojej bratanicy. Pewnie na chłopca też by się coś znalazło

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Dziewczyny musi być dobrze! Mówię wam, jako stara- matka ...tylko spokój i nutella nas uratują
Zawsze mam w domu zapas nutelli tak na wszelki wypadek
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 05:58   #1708
asiula1306
Zakorzenienie

Witam sie z rana. Dzisiaj smigam na wizytę do okulisty i bedziemy sprawdzac w jakim stanie sa oczy i jak bede rodzić

Stary 2017-08-23, 06:52   #1709
Pannkaka
Rozeznanie

Dzien dobry! Corka zarzadzila pobudke o 5:45, normalnie wstajemy o 6:30, a jeszcze wieczorem dlugo siedzielismy, bo trzeba bylo gre o tron obejrzec. Nie wiem jak przetrwam ten dzien
Cytat:
Napisane przez limonka84 Pokaż wiadomość
Zawsze mam w domu zapas nutelli tak na wszelki wypadek
Zapas nutelli, to brzmi jak jakis jednorozec My z mezem jestesmy beznadziejni, kazda ilosc nutelli zniknie u nas w 1-2 dni
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 06:58   #1710
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Dzien dobry! Corka zarzadzila pobudke o 5:45, normalnie wstajemy o 6:30, a jeszcze wieczorem dlugo siedzielismy, bo trzeba bylo gre o tron obejrzec. Nie wiem jak przetrwam ten dzien

Zapas nutelli, to brzmi jak jakis jednorozec My z mezem jestesmy beznadziejni, kazda ilosc nutelli zniknie u nas w 1-2 dni
U mnie w domu nutelli nie ma i chyba nigdy nie bylo. Jakos nie jemy takich rzeczy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości