|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2
Cytat:
kawal fasolki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ojej to az o tydzień podskoczyła! Ale Twoja fasolka to chyba od początku szybciej rosła nei?
|
|
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1684 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale powiedzmy ze jak mi będzie wygodnie na boku to może będzie umiał mnie od tyłu przytulic bo teraz mi źle jak mnie tuli (duszno jakos)Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edytowalam bo wrzucilam z nazwiskiem ale juz powinno byc okWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1686 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez po wizycie. Wszystko w porzadku, serduszko ładnie bije. Ma 2,2 cm ❤❤ termin na 28.03 😊😊
|
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super że wszystko ok. Kiedy kolejna wizyta? Ja mam za dwa tygodnie prenatalne a potem dopiero za miesiąc |
|
|
|
|
#1688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1689 |
|
Raczkowanie
|
Następna wizyta 19 wrzesnia. Tyyle czekania 😊
|
|
|
#1690 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Sąsiadka mi pierogi przyniosła, bo jej ostatnio mowilam że bym zjadła, ale nie chce mi się robić. I mi zrobiła 😍😍 |
||
|
|
|
#1691 |
|
Zadomowienie
|
Asiula, pomaranczowy_ogród: ale super!
No rosną dzieciaczki pięknie ![]() Dzisiaj układałam papiery na wizytę w piątek i też tak sobie popatrzyłam. Czasem nie wierzę, że coś tam siedzi i muszę sobie fotkę obejrzeć ![]() Mam już wyniki moczu i krwi z dzisiaj. Zdziwiłam się, że jak na takie kiepskie jedzenie ładnie mi się hemoglobina trzyma. Jedynie ph moczu coraz bardziej zasadowe Zobaczymy, co doktor na to.Te poduszki do karmienia są za mało sztywne. Myślałam o takiej http://www.tublu.pl/skompletuj-wypra...fi-popiel.html O ile uda mi się karmić. (No i po pierwsze- donosić )
|
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Pytalam lekarke o aktywnosc fizyczną- na razie zabrania i to do 15 tygodnia, poki lozysko nie bedzie calkowicie wykształcone. Potem delikatnie mozna cos zaczynać. I pytalam tez o badanie krwi do prenatalnych- mowi ze to moja decyzja ale usg daje 80% wiarygodnosci a razem z krwia dobija do 97. Moge na badanie krwi zdecydowac sie juz po usg. Wiec nie robie- zakladam ze na usg bedzie wszystko dobrze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1693 |
|
Zadomowienie
|
Piękne te Maluchy 😍 a co do hybryd...robię sobie sama, używam zawsze produktów semilaca, kupuje je w firmowym sklepie. Do tej pory nie miałam żadnych problemów. Odpukac, bo muszę pomalować na dniach
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wciągnę brzucha, bo mam uczucie pełnego. W ogóle wyglądam jakbym była w 5 miesiącu i mi przykro
Wiem, że młody jest najważniejszy, ale jakoś tak lipnie, że taki brzuch mam. ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
Edytowane przez _Selina_ Czas edycji: 2017-08-22 o 20:54 |
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt
piękne fasolki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam hybryd i trzymają mi się tak jak zazwyczaj, nie mam też uczulenia. A może to przypadek ? Zawsze można odpuścić na jakiś czas
|
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam hybrydy, robię sama i nic się jeszcze nie dzieje.
___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robię pazurki ale tytanowe. Hybrydy jakby nie robić- niszczą strasznie moje paznokcie. A o tytanie się naczytałam, że nawet odżywia pazurki więc na razie robię takie.. Ale zobaczymy jak długo.
Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1700 |
|
Zadomowienie
|
Wdzialam wcześniej rozmowę na temat osobnej sypialni dla malucha.
Jasne że jest to fajna sprawa, tylko nie zawsze się tak da. Bardzo dużo zależy od dziecka. Ja też miałam plan, ze młody od razu będzie spał u siebie. I spał przez kilka pierwszych nocy. Tzn spał to dużo powiedziane. Wiercil się, poplakiwal, chciał do piersi itd. A ja co chwilę wstawalam i szlam do niego. Noc w noc robiłam pielgrzymki od sypialni do jego pokoju aż po miesiącu miałam dość. Stwierdzilam że do osiemnastki z nami spać nie będzie, kupilismy drugie lozeczko i wstawilismy do nas. Od razu noce wyglądały inaczej. On zaczął być o wiele spokojniejszy, zaczął normalnie spać, a nawet jak się budził to na pół śnie bralam go nakarmić i odkladalam nie wstajac z łóżka, bo lozeczko miałam przy samym łóżku. Młody poszedł spać do swojego pokoju zaraz po swoich drugich urodzinach i przeszło to totalnie bezbolesnie Cieszył się z nowego łóżka i pościeli w auta. Sam już się nie mógł doczekać Ale się rozpisałam
|
|
|
|
#1701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierwszy raz od 5 lat nie mam kaloryfera na brzuchu i mięśnia nie widać, i wiecie co? wcale mi to nie przeszkadza. A pamiętam jak jeszcze nie tak dawno, gdy nie sądziłam, że tak szybko będzie dzidzia, nie wyobrażałam sobie mieć takiej wypukłości z przodu |
|
|
|
|
#1702 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w I ciazy mialam poduche ale przyoszczedzilam i stracila szybko ksztalt i tylko mnie wkurzala.
Asiula - toz to kawal czlowieczka ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Pomaranczowy ogrod - za wwizyte
|
|
|
|
#1703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
Właśnie o tym chciałam napisać, że nie warto oszczędzać na tej poduszce, bo się zrobi z niej płaski flak. Najlepsze chyba ma motherhood z tego co pamiętam z naszego sierpniowego wątku. Ja nie kupiłam tej poduszki, bo uważałam, że nie warto, gdzieś od 25 tygodnia zaczęłam się trochę męczyć przy spaniu, ale jeszcze dawałam radę, a po 30 tygodniu szkoda mi już było kasy na tę końcówkę ciąży i nie kupiłam wcale. ŻAŁOWAŁAM BARDZO. Dlatego teraz już mam poduszkę zamówioną plus dodatkową poszewkę i czekam na przesyłkę, zamówiłam w smyku tej firmy motherhood właśnie. I nie było mi szkoda kasy tym razem ![]() ![]() Aaa, przypomniało mi się, że z motherhood kupiłam fasolkę do karmienia - bardzo mi się sprawdziła i dziewczyny polecam gorąco!
2+2 Edytowane przez Nicole`_ Czas edycji: 2017-08-22 o 21:34 |
||
|
|
|
#1704 | |
|
Rozeznanie
|
Super wiesci z wizyt i znowu fajne zdjecia
![]() Cytat:
Ale do karmienia to ona sie nie nadawala, jakas inna potem kupilam. |
|
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
No ja mialam fasolke od nich do karmienia, taka mala
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Znów mnie bardzo bolą piersi, a już było fajne
![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#1707 | ||
|
limonka84
|
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!
super maluchy! Cytat:
Na przełomie I i II trymestru mam zrobić też badanie Anty Xa, żeby sprawdzić czy dawka heparyny, którą obecnie przyjmuję jest wystarczająca. Zastrzyki mam przyjmować co najmniej do dnia porodu. Co do fotelika to w 100% się zgadzam, że musi być jak najlepszy. Nie będziemy na tym oszczędzać. A o poduszkach ciążowych słyszałam mnóstwo pozytywnych opinii, planuję kupić, ale najszybciej za miesiąc... Właśnie się zastanawiam czy w I trymestrze można bez obaw spać na brzuchu, nie potrafię inaczej zasnąć. O ubrankach na razie staram się nie myśleć. Chociaż uwielbiam je oglądać Moja mama trzyma u siebie całą kolekcję po mojej bratanicy. Pewnie na chłopca też by się coś znalazło ![]() Cytat:
tak na wszelki wypadek
|
||
|
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana. Dzisiaj smigam na wizytę do okulisty i bedziemy sprawdzac w jakim stanie sa oczy i jak bede rodzić
|
|
|
#1709 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!
Corka zarzadzila pobudke o 5:45, normalnie wstajemy o 6:30, a jeszcze wieczorem dlugo siedzielismy, bo trzeba bylo gre o tron obejrzec. Nie wiem jak przetrwam ten dzien ![]() Zapas nutelli, to brzmi jak jakis jednorozec My z mezem jestesmy beznadziejni, kazda ilosc nutelli zniknie u nas w 1-2 dni
|
|
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

kawal fasolki 
ale powiedzmy ze jak mi będzie wygodnie na boku to może będzie umiał mnie od tyłu przytulic bo teraz mi źle jak mnie tuli (duszno jakos)

Zobaczymy, co doktor na to.
piękne fasolki!
13.03.2008
jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

za wwizyte
...tylko spokój i nutella nas uratują