|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 10 kg. mniej do WAKACJI 2008 - czyli chudnij zdrowo
Cytat:
![]() a jak się odchudzasz i od kiedy? ^^ przepraszam, jeżeli już mówiłaś, ale ja po prostu w za dużej ilości watkach biorę czynny udział i nie zaraz zapominam
|
|
|
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Och. Staram się powstrzymać, ale taką mam ochotę na coś słodkiego
. Trzymajcie za mnie kciuki. Co ja mam robić żeby mnie nie ciągnęło? Chrom łykam i nic...Red_Dream - wszystkiego najlepszego.
|
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np. jogurt , marchewka, wypij wodę ![]() albo zrób sobie coś deserkowatego, ale bez cukru takie cuda, to tylko na South Beach ![]() wklejam stronę z przepisami : http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=south - na niej są przepisy na desery bez cukru, które nie tuczą )
|
|
|
|
|
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to odchudzanie polega na tym, że porzuciłam słodycze, kawę zastapiłam zieloną, białą i czerwoną herbatą i kawą zbożową Więcej owoców i warzyw (choć chyba nadal za mało). Ograniczyłam słodkie soki na rzecz wody i soków jednodniowych I jem dużo białka I to chyba tyle
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#906 |
|
Raczkowanie
|
Hymmm... Magnifica to bardzo dobry plan. Będę czerpała z Ciebie pomysły (sorry za to wykorzystywanie :P) A ja właśnie rozpoczynam szukanie sobie sałatek i niskokalorycznych koktalii. Może jutro zrobię zakupy i zacznę robić tak, że będzie dużo białka (stąd koktalie, serek wiejski itp.). warzywa, owoce (sałatki) i oczywiście WODA. Stawiam sobie za ceł około 5,6 szkalnek dziennie. To niby banalne i zawarte są tu same znane od dawna prawdy, ale myślę, że najbardziej skuteczne. Postaram się sama sobie robić soki. I ogólnie nie kupywać żadnych przetwarzanych rzeczy. Rezygnuję ze słodyczy... na początek chociaż na trzy tygodnie. (To będzie najtrudniejsze). No to chyba tyle. Został nam miesiąc!
|
|
|
#907 |
|
Raczkowanie
|
Marzeniatko - przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam
Teraz jestem na diecie takiej, że jem produkty o niskim IG, i staram się zmieścić 1200-1300 kcal . Owoce jem na czczo, do pierwszej połowy dnia. Staram się nie łączyć węglowodanów z tłuszczami, piję herbatki (zielona i czerwona),dużo piję, nie jem cukru, dużo warzyw, ćwiczę i to chyba wszystko Mam tylko półtora miesiąca, więc muszę się pilnować ![]() pozdrawiam
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
Pozdrawiam
|
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#911 |
|
Raczkowanie
|
Marzeniatko - widzę, że Ty na SB jesteś
?? I jak Ci idzie?
|
|
#912 |
|
Raczkowanie
|
I mam jeszcze pytanko - znacie jakieś ćwiczenia na tłuszczyk zgromadony na ramionach/rękach? U mnie odcinek od ramienia do łokcia to tragedia
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
mhm, uwaga zapowiada się cała moja historia
życiorysu Wam zaoszczędzę :Potóż tak, przygoda z SB od 42 dni potulnie przeszlam pierwszą fazę, z rezultatem po 2 tygodniach : -5kg i sporo w centymetrach, brzuszek się naprawdę spłaszczył ![]() teraz trwam w II fazie, jednak tu jest różnie, dużo stresów, ostatnio troszkę zaniedbałam ćwiczenia i zdarzały się jakieś grzeszki to póki co jakoś II faza mi nie służy, jednak od kilku dni się znowu zmobilizowałam i leci, ładnie leci kolejne spodnie luźniejsze i coraz lepiej czuję się w swoim ciałku kolejny mój błąd, to mania ważenia, ważyłam się ostatnio prawie codziennie, teraz ambitny cel : 1 czerwca, nadrobiłam ćwiczeniówki i naprawdę polecam SB ![]() jest jak dla mnie wspaniała dietą, nie wiem dlaczego ale mi I faza przyszła z łatwością, nie miałam jakiejś takiej ciągąty do chleba, ziemniaków itp. nigdy na tej diecie nie jestem głodna, wzmocniły mi się paznokcie i włosy, poprawiła cera i najważniejsze zleciały kilogramy i naprawdę daje efekty, widzę i po sobie i po innych 'plazowiczkach'. Po 100,130 dniach diety, czyli po około 2-3 miesiącach rezultaty -10,-13 kg... u mnie już -7kg więc chyba naprawdę to działa przynajmniej na mnie.edit: co do łapek, to powinnaś sobie ćwiczyć z małym obciążeniem na rączki, tak z 1,5 kg i machać tym, wtedy się ładnie spala tłuszczyk na łapkach
|
|
|
|
|
#914 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za życzenia
![]() KUrczę, od następnego tygodnia, tak jak Wy, przechodzę na dietkę SB. Wczoraj może nie opiszę swojego bardzo dietetycznego dnia, dobra? po prostu. moje urodziny- zero odchudzania. tak jest ale wchodzę na wagę- i niespodzianka. Nic nie przytyłam. Czy to możliwe, żebym dopiero przybrała na wadze jutro przez wczorajesze grzeszki?chyba dzisiaj będe biegać, bo coś czuję wyrzuty... ;p a i jeszcze mam do Was pytanie- czy herbata czarna bez cukru jest niezdrowa? Bardzo ją lubię. WendyiStella- a możesz mi powiedzieć, co ćwiczysz? Szukam inspiracji :P
|
|
#915 |
|
Rozeznanie
|
Oj, dłuuugo mnie tu nie było... no, ale już jestem, by oznajmić tym którzy nie wiedzą, że do wakacji pozostało już tylko 28 dni
![]() Jeśli chodzi o mnie i o moją dietę, to jestm od 2 tygodni na diecie 1000kca,l bo przez ten czas kiedy schudłam miałam pewne problemy i spowrotem przyyłam do 56kg.) i obecnie ważę 52/52,5kg. A jak Wam idzie? Dacie radę do wakacji?
|
|
|
#916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w końcu 18stkę trzeba było uczcić i nie obwiniaj się tak ![]() i myślę, że nie przytyjesz,no co Ty a jak chcesz biegać, to biegaj ![]() co do herbaty - wydaje mi się, że niezdrowa to ona nie jest ale może pij sobie czerwoną albo zieloną? - korzystnie wpływają na odchudzanie. ![]() Cytat:
subtelnie to odliczam i myślę, że dam radę.. jeszcze tylko 5 kg :}
|
||
|
|
|
|
#917 |
|
Raczkowanie
|
Ja biegam ok. 1 - 1,5 km, pompki (takie w oparciu o ściane), brzuszki, wchodze po schodach do 10 piętra
Przysiady, rozciąganie, itp. Kurcze, co ja mam z tym SB zrobic :/ ? Jakieś 2 tyg temu byłam na niej 3 dni, ale cięzko bez chleba mi komponować posiłki .... Ale skoro efekty są.. ehhh.... zrobić drugie podejście?
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie na SB czuję znakomicie, a brak chleba mi w ogóle nie przeszkadza ![]() możesz spróbować.. potrenujesz chociaż silną wolę.
|
|
|
|
|
|
#919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie czekaja na mnie świeże truskawki ![]() Cytat:
![]() A ja właśnie popijam zieloną herbatkę z jaśminem Nic tak nie motywuje jak pierwszy spadek wagi ![]() A jak tam u Was?
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do motywacji - zgadzam się ;] ja żeby znowu zobaczyć spadek wagi, pracuję nad sobą i zobaczymy..a ja właśnie idę sobie zrobić czerwoną herbatkę i już po drugim śniadanku, serek homo z otrębami pszennymi.
|
|
|
|
|
|
#921 |
|
Raczkowanie
|
oj kobietki tyyle w Was zapału i wiary
zazdroszcze Wam..u mnie lepiej nie mowic;/ ![]() stosowała któras juz diete kapuścianą? modyfikowałyscie ją jakos ? jakie efekty? mam zamiar ją zaczac ![]() tylko nie wiem czy dam rade.. jestem pływaczką, trenuję pływanie wyczynowe. Mam nadzieje ze dam rade z ta kapusciana dietką ![]() Trzymie za Was wszystkie mocno kciuki ![]()
|
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak będzie, to jej się zapytaj ![]() z tego co mówiła, to pamiętam, że a. miała już dość tej zupy b. zupa była niesmaczna c. trzeba się pilnować, aby nie było efektu jo-jo. a co się dzieje? |
|
|
|
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale postaram się jeść więcej warzyw dziękuję Ja się jakoś nie potrafię przekonać do tych otrębów pszennych... Smakują mi jakoś nijako, ale w połączeniu z serkiem homo jeszcze nie próbowałam, więc może to jest sposób ![]() U mnie najgorsze jest chyba nieregularne jedzenie, kiedy jestem na uczelni Teraz przy tym nawale kolokwiów i zbliżających się egzaminów, aż jeść się odechciewa... Postanowiłam sobie planować, co będę jeść i o której następnego dnia to będzie mi łatwiej Zobaczymy, co z tego wyjdzie
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja często tak robię, wtedy unikam podjadania między, pod pretekstem 'bo nie wiem co zjeść..' dzisiaj wiem, co jem i sie tego trzymam ![]() a jak tak strasznie nie możesz wytrzymać bez czekolady, to kup sobie gorzką czekoladę, z dużą zawartością kakaa i w razie kryzysu, weź kawałeczek lepsze to niż miałabyś zjeść np. snicersa.. ps. otręby z homo są bomba ^^ |
|
|
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu lubię coś jeść jak oglądam tv yo potrafię zjęść nawet 2 kg truskawek wcześniej to niestety były ciastka ![]() A co do wakacji to ja mam dopiero na początku września, więc na pewno jeszcze zrzucę pozostałe 8 kg
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam dzisiaj niezłą akcję. Na najbliższy czas odrzuciło mnie od czekolady. Otóż tak - poszłam na zakupy na najbliższe parę dni. Oczywiście nie dałam rady się powstrzymać
i kupiłam tabliczkę czekolady z myślą, że będę jeść po kostce w momentach kryzysu. Ale oczywiście nie mogłam przestać myśleć o tej czekoladzie. Doczłapałam do przystanku i postanowiłam zjeść 3 kosteczki (1 rządek). Zjadłam i myślałam, że zaraz będzie po mnie . Była tak słodka, że szok! Zaczęłam się wręcz dławić! ludzie na przystanku mieli istny cyrk. Jakiś chłopak zapytał czy może jakoś pomóc i czy choruję na coś . Porażka jednym słowem.![]() Wyrzuciłam od razu resztę tabliczki do śmietnika. I teraz się zastanawiam - czy to jakiś trefny egzemplarz był, czy aż tak się odzwyczaiłam?
|
|
|
#927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!Cytat:
ale wiesz, zawsze możesz sobie myśleć 'nie kupuję czekolady, bo znowu mi się coś stanie' i takim o to sposobem, od uzależnisz się od czekolady z drugiej strony też może być, przez nie jedzenie jej wcześniej, bo jak ja teraz cały czas piję gorzką, czerwoną herbatę i przedwczoraj napisałam się u koleżanki owocowej, posłodzoną jedną łyżeczką cukru to była dla mnie mdła i w ogóle, a kiedyś piłam i słodziłam 2 gusta się zmieniają.. smakowe również
|
||
|
|
|
|
#928 |
|
Raczkowanie
|
eheheh
![]() bo nie wiem jaką diete zaczac bo z miesiac sie odchudzam a tylko 1,5kg ubylo ![]() wogole nie jem slodyczy, nie slodze herbaty, jem o stalych porach. Nie jem nic tłustego, rano białko w ciagu dnia weglowodany wieczorem bialko, cwicze i co i nic ![]() Marzeniątko moze polecisz mi jakąs diete?
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem na SB - South Beach i na mnie ta dieta działa, no ale jest dość cieżka, ze względu na wyeliminowanie chleba, ziemniaków, makaronu, ryżu itp ... jednak efekty są po 2 tyg. do 5 kg myślę, że może po prostu MŻ - WR - mniej żreć, więcej ruchu, i wprowadzać zasady zdrowego żywienia, czyli 3 posiłki w ciągu dnia, 2 przekąski, pijemy dużo wody [możesz zacząć pić czerwoną herbatę - działa dobrze na odchudzanie ] , ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć! warzywek dużo jeść i owoców [ale nie przesadzać, bo owoce mają fruktozę, a fruktoza to cukry ] i pamiętaj, żadna głodówka Ci nie da wymarzonego efektu! w rezultacie : osłabienie, jojo i depresja ale to tak na przyszłość jeżeli jesteś skora do poświęceń, to SB byłoby dobrym wyjściem, podaję linki: https://polki.pl/szukaj.html?query=south+beach&x=0&y=0 http://southbeach.c10.pl/ http://dietasouthbeach.net/ i bardzo fajny wątek o SB : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=249738 i przepisy SB: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=south [niektóre przepisy, można wykorzystać też na innych dietach, wiec dziewczynki warto tu zajrzeć ]
|
|
|
|
|
|
#930 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko mam pewien problem. Na śniadanie w domu mogę zjeść np. 2 jajka, a na II śniadanie co? Nie zabiorę przecież do szkoły np. grochu albo ryby. Codziennie mam wcinać twarożek wiejski na IIśniadanie ? Bo tylko to wydaje mi się możliwe. Po drugie czy można jeść wszystko oprócz grupy "Nie można" Czy tylko wszystko co jest w grupie "Można" PO trzecie, naprawdę nie można herbaty ? Chociaż jedną dziennie...oczywiście bez cukru.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

Jest już prawie 2,5kg mniej niż na początku drogi 
wystarczy Marzena 

. Trzymajcie za mnie kciuki. Co ja mam robić żeby mnie nie ciągnęło? Chrom łykam i nic...
np. jogurt , marchewka, wypij wodę 

...

Ale postaram się jeść więcej warzyw
. Porażka jednym słowem.